• 021-77869979
  • سفارش طرح توجیهی : 09360555304
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 24/7

طرح توجیهی روغن ماهی ⭐️ جهت مجوز و وام (0 تا 100 تولید)

(1 vote, average 5 out of 5)

طرح توجیهی روغن ماهی

جهت نگارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید روغن ماهی با اطلاعات کاملاً به روز برای سال 1402 ، با فرمت DOC و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، این صفحه را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید . ضمنا میتوانید فایل pdf طرح توجیهی تولید روغن ماهی را که در سال های قبل نگارش شده است را صرفا جهت مطالعه از انتهای صفحه دانلود نمایید.


✔️ معرفی طرح توجیهی روغن ماهی ، یکی از بهترین روغن های خوراکی و کسب و کارهای سودساز !


اسیدهای چرب موجود در روغن ماهی و همینطور خواصشان را بهتر بشناسیم !

واژه روغن برای آن دسته از مایعات به کار می رود که با آب مخلوط نمی شـوند  و به دلیل آن که چگالی آنها کمتر از آب است، روی آب شناور می مانند.

اصولاً روغـن بـه چربـی اطـلاق می شود که در دمای اتاق معمولاً به حالت مایع باشد ولی به صورت عمومی روغن هـای خـوراکی  بـه آندسته از روغن ها و چربی ها اطلاق می گردد که از نباتات یا حیوانات استخراج شده و مصرف خوراکی انـسان را دارد.  

 روغن ماهی با کد آیسیک 15141711 ، از جمله روغن های خوراکی است که از انواع ماهیان گرفتـه شـده و در تهیـه غـذاها مـورد استفاده انسان قرار می گیرد . عامل اصلی که سبب ایجاد مزیت در روغن ماهی به نسبت سایر روغن ها و چربی های نباتی و حیوانی می گـردد ، مـاده ای بـه نـام امگـا 3 اسـت.

✳️ اسیدهای چرب موجود در روغن ماهی و همینطور خواصشان را بهتر بشناسیم !

امگا 3 کـه نـوع  اسید چرب ضروری می باشد به این معنی که بدن آن را نمـی سـازد و مـا بایـد از طریق تغذیه آن را به بدن برسانیم. ماهی یکی از بهترین منبع های امگا 3 می باشـد و نـوعی از آن که در ماهی وجود دارد دارای 2 نوع  اسید چرب است که در سلامت انسان نقش بسیار مهمی دارد.

این دو نوع اسید چرب شامل موارد زیر میباشند :

  • Docosahexonic Acid-DHA : که نقش مهمی در فعالیت مغـز دارد و همچنـین خاصـیت ضـد تـورم و التهاب را دارد و برای سلامتی مفصل ها بسیار مؤثر است.
  • EisosahexonicAcid -EPA که نقش مهمی در خاصیت ضد ورم و التهاب دارد و همچنین تنظیم کننـده دســـتگاه ایمنـــی بـــدن، دســـتگاه گـــردش خـــون و همچنـــین انعقـــاد خـــون مـــی باشـــد.

از خاصیتهای دیگر 3Omega-  تأثیر آن در دستگاه گردش خون است که کمک به زیبائی پوسـت و مـو می کند. این چربی می تواند در درمان امراضی چون آسم، سرطان، بیماریهای قلبی، بالا بودن فشار خون، بالا بودن چربی خون، پوکی استخوان، آرتروز، افـسردگی و نـاراحتی هـای روحـی و روانـی مـؤثر باشـد.

خوردن روزانـه 1 تـا 2 گـرم امگا 3 کمـک بـه جلـوگیری از امـراض مختلـف مـی کنـد.

بهترین منابع 3 Omega در غذاهای دریائی شامل موارد زیر می باشد :

بهترین منابع 3 Omega در غذاهای دریائی شامل موارد زیر می باشد :

  • ماهی آزاد (Salmon)
  • قزل آلا (Trout)
  • (Tuna) ماهی تن
  • (Mackerel) ماهی ماکرل
  • (Herring) شاه ماهی
  • ( Sardine) ماهی ساردین
  • (Anchovies) ماهی انچوی

ولی در اینجا باید گفت که استفاده از ماهیان ذکر شده در بالا بـرای اسـتخراج روغـن مـاهی اقتـصادی نبوده و لذا در عمل از ماهیان ارزان قیمت که مطلوبیت کمتری در بازار از نظر مصارف خوراکی دارنـد ، استفاده می گردد که فانوس ماهی و ماهی کلیکا از جمله آنها می باشد.   

✳️ چرا باید واحد تولید پودر ماهی و روغن ماهی را با هم و در یک کارخانه احداث کرد !

روغن موجود در اندام ماهی تنها بخش کوچکی از آن را تـشکیل مـی دهـد و لذا بخش عمده آن مربوط به گوشت و استخوان و سایر اندام های ماهی می باشد که بـه طـور متوسـط می توان گفت که پس از روغن گیری ، حدود ده برابر آن نیز گوشت ، اسـتخوان و سـایر انـدام هـای ماهی باقی می مانند که معمولا این مواد به پـودر ماهی تبـدیل شده و بـرای خـوراک دام و طیـور و حتـی آبزیان مورد استفاده قرار می گیرد.

بنابراین در بسیاری از واحدهای روغن گیری ، مـواد جامـد بـاقی مانده نیز به پودر ماهی تبدیل می گردد و می توان گفت که واحد روغن گیـری از ماهی و واحـد تولیـد پـودر مـاهی همواره در کنار هم ایجاد و  مورد استفاده قرار می گیرند .

اما در این مقاله از آنجائیکـه هـدف ، بررسی طرح توجیهی تولید روغن ماهی با حداقل سرمایه گذاری است ، لذا فرض بر این است که ضـایعات بـاقی مانـده فراینـد تولید (که به نوعی می توان گفت مقدار و ارزش آن به مراتب بالاتر از روغن استخراج شده است) جمع آوری و پس از خشک کردن مقدماتی به سایر واحدهای تولید کننده پودر ماهی فروخته خواهند شـد.

این مواد در آنجا به پودر ماهی تبدیل و پس از بسته بنـدی روانـه بـازار مـی گردد.

در انتها هر چند با توجه بر مطالب ذکر شده مقاله حاضر صرفا از نگاه استخراج روغن ماهی تهیه شده است ولی به سرمایه گذاران محترم توصیه می شـود کـه در صـورت برخـورداری از تـوان مـالی مناسب، حتما قسمت تولید پودر ماهی و بسته بندی آن را نیز در کنار طرح ایجاد نمایند.

البته لازم به ذکر است که واحدهای فعال در تولید روغن ماهی خوراکی به دو گروه تقسیم می شوند. گـروه اول روغـن را از ماهی استخراج نموده و گروه دوم روغن استخراج شده فوق را تصفیه ، بسته بندی و روانه بازار مـی نماینـد. در طرح حاضر هدف ، بررسی طراحی واحد صنعتی می باشد که روغن را پس از استخراج ، تصفیه نیز نموده و سپس آنرا روانه بازار کند.


✔️ موارد مصرف و کاربرد روغن ماهی در تغذیه و صنعت !


موارد مصرف و کاربرد روغن ماهی در تغذیه و صنعت !

✳️ موارد مصرف روغن ماهی را می توان در سه گروه عمده زیر طبقه بندی کرد :

1 - مصارف غذائی انسان :  

روغن ماهی یک ماده غذائی است که در تهیه انواع خوراک های انسانی مورد استفاده قـرار مـی گیـرد. همانطور که گفتیم روغن ماهی به دلیل داشتن مواد مفید مانند امگا 3 ، ارزش تغذیه ای بالائی برای انسان دارد.

2 - مصارف داروئی روغن ماهی :

در قسمتهای بالا خواص غذائی روغن ماهی و امگا 3 در بدن انسان شرح داده شد . لذا بـا اسـتفاده از خـواص فـوق ، روغن ماهی در ساخت داروهائی که هدف آنها ایجاد اثر گذاری ذکر شده در بالا می باشد ، استفاده مـی گردد.

3 - استفاده از روغن ماهی در تولید لوازم آرایشی و بهداشتی :

خواص منحصر به فرد روغن ماهی سبب شده است که مصرف آن در تولید لوازم آرایشی و بهداشتی نیز وارد گردد . لطافت پوست و تقویت آن از جمله مزیت هایی است که خواص روغن ماهی برای لوازم آرایشی و بهداشتی به ارمغان میاورد.

‌4 - مصارف روغن ماهی در ساخت رنگها :

خاصیت نرم دهندگی و لطافت روغن ماهی سبب شده است که از آن در صنایع تولید رنگ نیز اسـتفاده گردد.


✔️ مواد اولیه و فرایند تولید و تصفیه روغن ماهی با ظرفیت 200 تن در سال


فرایند تولید و تصفیه روغن ماهی

✳️ مواد اولیه مصرفی در تولید و تصفیه روغن ماهی با ظرفیت 200 تن در سال به قرار زیر میباشد:

  • فانوس ماهی تازه یا منجمد: 2000 تن

✳️ فرایند تولید و تصفیه روغن ماهی با ظرفیت 200 تن در سال به قرار زیر میباشد:

فرایند تولید روغن ماهی در بالا آورده شـده اسـت و همانطوریکـه از آن مـشخص اسـت عملیات مختلفی در فرایند تولید انجام می گیرد که ذیلا اشاره کوتاه بر آن شده است .  

فانوس ماهی  پس از صید از محل ذخایر توسط کشتی های صـیادی، در مخـازن آب سـرد  (RSW) نگهداری و به اسکله مجتمع حمل می شوند.

ماهی ها پس از آبگیری و توزین بـه داخـل مخـازن سـرد کارخانه پمپ می شوند ؛ سپس به دستگاه طبقه بندی (Classifier) فرستاده شده تا مـاهی هـای ریـز و درشت از هم جدا شوند. 

ماهی های درشت پس از عبور از خرد کن (Mincer) در مخزن موقت (Buffer Tank)  برای توزیع بین دستگاه های پخت (Cooker) به همراه ماهی های ریز ذخیره می شوند. 

ماهی هـا بـه مـدت 20 دقیقـه در دسـتگاههای پخـت توسـط بخـار تولیـد شـده در دسـتگاههای بویلر (Boiler) پخته شده و به دستگاههای جدا کننده (Tricanter) منتقل می شوند. 

فرایند تولید و تصفیه روغن ماهی

سوپ حاصله در دستگاه جدا کننده به سه فاز تقسیم می شود: 

  • پودر ماهی (مرطوب)
  • روغن ماهی
  • پساب

روغن ماهی به مخازن موقت هدایت شده و برای ورود به دستگاه سانتریفوژ در یک مبـدل حرارتـی گرم می شود؛ این روغن پس از خالص سازی در سانتریفوژ در مبـدل حرارتـی دیگـری سـرد شـده، بـه مخازن روغن جهت ارسال به قسمت خنثی سازی هدایت می شود .

در محـل خنثـی سـازی ، اسـیدهای چرب آزاد خنثی می شوند و این کار توسط اضافه کردن محلول ضـعیف قلیـائی در حـرارت 90 درجـه سانتی گراد انجام می گردد.

محلول صابونی حاصل به تدریج ته نشین می شود. عمـل رنگبـری بعـد از خنثی سازی انجام می گردد تا روغن بی رنگ گردد . روغن در 85-80 درجه سانتی گـراد خـشک مـی شود سپس خاک و رنگبر اضافه می گردد و در همان درجه حرارت مدتی بهم زده می شود.

سپس آنـرا با صافی صفحه ای قابدار صاف می کنند. حال نوبت بی بـو کـردن ر سـیده اسـت . هـدف ایـن مرحلـه برطرف کردن موادی است که طعم و عطر خاصی به روغن می دهند.

در این سیستم روغن را به کمک بخار گرم می کنند و با عبور بخار ، روغن بی بو می گردد حـرارت را بـه 135 درجـه مـی رسـانند و در مرحله دوم حرارت را به 60 درجه سانتی گراد تعدیل می دهند سپس  روغن بـه یـک مخـزن وارد مـی شود و از آنجا توسط پمپ به سمت دستگاه پرکن حرکت می کند. در این دستگاه روغـن در بطـری هـا پر شده و درب آنها بسته می شود.  

پودر ماهی مرطوب نیز پس از عبور از دستگاه همگون ساز (Wet Mill) ، توسط کـانوایر بـه خـشک کن اول هدایت میشود . رطوبت  پودر در این مرحله توسط گرمای حاصله از مشعل هـای گـاز سـوز بـه آرامی گرفته می شود. این پودر سپس برای فروش ارسال می گردد.   

پساب به دستگاه اواپراتور (Evaporator) رفته پس از تبخیر در چند مرحله تغلیظ گـشته و بـه صـورت کنسانتره در می آید. این کنسانتره آماده ارسال به بازار می باشد.   

البتـه در جزئیـات فراینـد باید گفت که شرکت های مختلف از مواد شیمیائی مانند سود سوز آور و غیـره بـرای افـزایش رانـدمان استخراج روغن استفاده می نمایند که این وضعیت را می توان جزئیات کـار فـرض کـرده و در مجمـوع فرایند استخراج روغن ماهی را در کلیه واحدهای صنعتی یکسان دانست. 


✔️ ماشین آلات و تجهیزات و تاسیسات کارخانه تولید و تصفیه روغن ماهی با ظرفیت 200 تن در سال


 ماشین آلات و تجهیزات کارخانه تولید و تصفیه روغن ماهی

✳️ ماشین آلات و تجهیزات خط تولید کارخانه تولید و تصفیه روغن ماهی با ظرفیت 200 تن در سال به قرار زیر میباشد:

  • کانوایر سورت – کانوایر پودر ماهی : 2 دستگاه 
  • تانک های مختلف استنلس استیل : 5 دستگاه
  • ماشین های خرد کن پیکر ماهی : 2 دستگاه
  • تجهیزات پخت : 4 دستگاه
  • پرس عصاره گیری قطعات پخته شده ماهی : 2 دستگاه 
  • توربو فیلترها : 2 دستگاه
  • سانتریفیوژها : 2 دستگاه
  • اواپراتور تلغیظ پساب : 1 دستگاه
  • کوره خشک کن پودر ماهی : 1 دستگاه 
  • تانک های خنثی سازی با تجهیزات جانبی : 2 دستگاه
  • ستون های رنگ بری روغن : 2 دستگاه
  • ستون بی بو کردن روغن با استفاده از بخار :
  • ماشین بسته بندی بطری : 1 دستگاه
  • سایر

ماشین سازان زیر سازنده ماشین آلات ردیف یک تا چهار ذکر شده در لیست بالا می باشند :  

  • شرکت ماشین سازی آذری  
  • شرکت ماشین سازی پیمان توس  
  • ماشین سازی کیان ایده                          
  • آذرسایش                                                 
  • ماشین سازی گردونی              
  • پژوهش                          
  • ماشین سازی پیمان توس مشهد              
  • تجهیزات و صنایع غذایی کیانلو                          
  • شرکت ماشین سازی توان صنعت

کارخانه تولید 3 Omega

✳️ تاسیسات مورد نیاز کارخانه تولید و تصفیه روغن ماهی با ظرفیت 200 تن در سال به قرار زیر میباشد:

  • برق توان ( 300 KW هزینه های انشعاب و تجهیزات لازم )   
  • دیگ بخار ( سه تن ظرفیت با متعلقات جانبی )
  • آب
  • سوخت ( شامل تانک سوخت و یا انشعاب گاز )
  • تلفن و ارتباطات
  • سردخانه زیر صفر (با ظرفیت 100 تن ماهی )
  • تأسیسات گرمایشی و سرمایشی

✳️ سوخت و برق مصرفی مورد نیاز سالانه کارخانه تولید و تصفیه روغن ماهی با ظرفیت 200 تن در سال به قرار زیر میباشد:

  • برق مصرفی : 576000 کیلووات
  • آب مصرفی : 3000 مترمکعب
  • گازوئیل: 600 مترمکعب
✳️ نیروی انسانی مورد نیاز کارخانه تولید و تصفیه روغن ماهی با ظرفیت 200 تن در سال به قرار زیر میباشد :
  • کارشناس فنی : 3 نفر
  • مدیریت : 2 نفر
  • کارشناس اداری – مالی : 2 نفر
  • کارشناس فروش : 1 نفر
  • تکنسین فنی : 2 نفر
  • کارگر فنی ماهر : 4 نفر
  • کارگر فنی نیمه ماهر : 5 نفر
  • کارمند اداری : 2 نفر
  • منشی – راننده - نگهبان : 3 نفر

✔️ زمین ، محوطه سازی و ساختمان سازی مورد نیاز کارخانه تولید و تصفیه روغن ماهی با ظرفیت 200 تن در سال

کارخانه تولید و تصفیه روغن ماهی

✳️ زمین و محوطه سازی مورد نیاز کارخانه تولید و تصفیه روغن ماهی به قرار زیر می باشد :

  • زمین : 3500 مترمربع
  • فضای سبز : 600 مترمربع
  • خیابان کشی ، پارکینگ و محوطه ها : 720 مترمربع
  • دیوار کشی : 600 مترمربع

✳️ ساختمان سازی مورد نیاز کارخانه تولید و تصفیه روغن ماهی به قرار زیر می باشد :

  • سالن تولید : مترمربع 800
  • انبارها : 200 مترمربع
  • ساختمان پشتیبانی تولید : 60 مترمربع
  • اداری – خدماتی : 60 مترمربع
  • سایر : 40 مترمربع

✍️ جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید روغن ماهی ، با اطلاعات کاملا به روز با فرمت Word و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ جواز تاسیس یا وام و تسهیلات بانکی ،با ما تماس بگیرید .


📚 دانلود فایل های طرح توجیهی تیپ تولید روغن ماهی


👈 توجه : کلیه ی طرح های تیپ یا آماده ، صرفا کاربرد مطالعاتی و تحقیقاتی داشته و جهت اخذ مجوز و یا تسهیلات و وام بانکی مناسب نمیباشند . جهت تهیه طرح توجیهی با کاربرد اجرایی و بانکی با ما تماس بگیرید.

فايل‌ها:
zipطرح توجیهی تولید پودر ماهی و روغن ماهی 21 صفحه سال 93 داغ
تاريخیکشنبه, 22 دی 1398 14:50
حجم فايل 2.75 MB
دانلود 150

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید پودر ماهی و روغن ماهی سال 98 ( طرح تیپ 10 صفحه ای ) داغ
تاريخجمعه, 21 تیر 1398 17:40
حجم فايل 1.58 MB
دانلود 135

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی ﺗﻮﻟﻴﺪ و ﺗﺼﻔﻴﻪ روﻏﻦ ﺧﻮراﻛﻲ ( روغن ماهی ) 70 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخیکشنبه, 14 آبان 1396 21:22
حجم فايل 754.33 KB
دانلود 236

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید امگا 3 69 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخجمعه, 12 آبان 1396 23:26
حجم فايل 4.78 MB
دانلود 333

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.


کسب و کارهای پر طرفدار

صنایع غذایی

© 2024 کلیه حقوق این وبسایت محفوظ میباشد.
Articles
Categories