• 021-77869979
  • سفارش طرح توجیهی : 09360555304
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 24/7

طرح توجیهی سرکه خرما ⭐️ جهت مجوز و وام (0 تا 100 تولید)

(1 vote, average 5 out of 5)

طرح توجیهی سرکه خرما

جهت نگارش مطالعات بازار و طرح توجیهی کارخانه تولید سرکه خرما با اطلاعات کاملاً به روز برای سال 1402 ، با فرمت DOC و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، این صفحه را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید . ضمنا میتوانید فایل pdf طرح توجیهی تولید سرکه خرما را که در سال های قبل نگارش شده است را صرفا جهت مطالعه از انتهای صفحه دانلود نمایید.


✔️ سرکه خرما چیست و شامل چه مواد و ترکیباتیست !


سرکه خرما چیست و شامل چه مواد و ترکیباتیست !

سرکه خرما با کد آیسیک 15492454 ، یکی از فراورده های مهم خرما بوده که با استفاده از تخمیر قند خرما به الکل و سپس تخمیر الکل به اسید استیک به دست می آید، به گونه ای که عاری از دیگر محصولات فرعی تخمیر باشد.

سرکه خرما مایعی قهوه ای تیره با طعم میوه ای است که شیرینی کمتری نسبت به سرکه بالزامیک دارد و به عنوان چاشنی در غذا مصرف می شود.

✳️ ترکیبات شیمیایی سرکه خرما را بهتر بشناسیم !

سرکه خرما حاوی اسید استیک است که دارای خواص ضد عفونی کننده و قابض است که به تسکین التهاب در سوختگی ها و جلوگیری از عفونت کمک می کند.

غلظت استیک اسید معمولا از 4 تا 8 درصد حجم سرکه مصرفی تغییر میکند و غلظت های بالاتر برای ترشی (بالای 18 درصد) استفاده می شود، اگرچه در بعضی از کشورها حداقل غلظت ممکن است کمتر باشد. همچنین PH سرکه خرما حدودا 2.77 میباشد.

محتوای معدنی سرکه خرما شامل پتاسیم، فسفر، سدیم، کلسیم، منیزیم، آهن، منگنز، مس و روی است که غلظت این مواد معدنی ، بسته به فرآیند تولید و تاریخ مصرف ، ممکن است متفاوت باشد.

سرکه خرما همچنین حاوی اسیدهای آلی مانند اسید سیتریک، اسید α-کتوگلوتاریک، اسید سوکسینیک، اسید گلوتامیک و اسید لاکتیک است. این اسیدهای آلی به طعم ترش سرکه کمک می کنند. غلظت این اسیدهای آلی نیز ممکن است بسته به فرآیند تولید و تاریخ مصرف سرکه متفاوت باشد.

مزایای مصرف سرکه خرما به قرار زیر میباشند :

مزایای مصرف سرکه خرما

  • سرکه خرما به تسکین گلودرد، سرفه های مداوم و رفع خلط کمک می کند.
  • سطح بالای پتاسیم موجود در سرکه خرما به تسکین سردرد کمک می کند.
  • سرکه خرما می تواند به میزان قابل توجهی سطح کلسترول بد از جمله تری گلیسیرید و LDL کلسترول را کاهش دهد.
  • سرکه خرما سطح فولات خون را افزایش می دهد که برای رشد و نمو سلول های سالم ضروری است.
  • سرکه خرما دارای فعالیت آنتی اکسیدانی قابل مقایسه با سرکه شراب است که این میزان بیشتر از سرکه سیب و شراب سفید است.

مصرف خرما یا استفاده از سرکه خرما سلامت قلب و عروق را افزایش می دهد، شانس ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش می دهد، باروری را تقویت می کند و نشانگرهای زیستی چربی، بتاکاروتنوئید و التهابی را در بزرگسالان با بیماری کلسترول خفیف بهبود می بخشد.


✔️ مواد اولیه و فرایند تولید سرکه خرما با ظرفیت 500000 لیتر در سال !


مواد اولیه تولید سرکه خرما

✳️ مواد اولیه مصرفی در تولید سرکه خرما با ظرفیت 500000 لیتر در سال به قرار زیر میباشد:

  • خرمای درجه 3 : 2000 تن
  • مواد کمکی (اسید سولفوریک،سولفات آمونیم،نیرات آمونیم و دیگر مخمرها) : --
  • آهک در پاکت 50 کیلویی : 20 تن  
  • ظرف پلاستیکی 3 کیلوگرمی : 66666 عدد
  • لیبل : 66666 عدد

✳️ فرایند تولید سرکه خرما با ظرفیت 500000 لیتر در سال به قرار زیر میباشد:

فرایند تولید سرکه خرما

جهت تولید سرکه خرما کلیات روش منحصر به فرد بوده و تفاوتی بین آنها نمیتوان قائل شد . تنها اختلافات احتمالی تفاوت های بین سطوح اتوماسیون و تکنولوژی دستگاه خواهد بود .

روش منتخب تولید سرکه خرما که بصورت مشروح در ادامه ارائه میگردد شامل مراحل زیر خواهد بود. 

  1. شستشوی خرما
  2. سولفیتاسیون خرما
  3. خرد کردن له کردن خرما
  4. استخراج شربت یا شیره خرما
  5. تهیه مخمرها
  6. فرآیند تخمیر و تولید سرکه
  7. بسته بندی

1- شستشوی خرما :

خرمای مناسب جهت عملیات استحصال شیره ، خرمای درجه درجه 3 یا 4 از نوع سایر ، خضراوی و یا حلاوی میباشد .

این خرما بایستی دارای ویژگی های زیر زیر میباشد : 

  • نرمی بافت
  • پایین بودن میزان پکتین وتانن
  • بالا بودن درصد میزان قند انورت
  • روشن بودن رنگ خرما

خرمای مصرفی در مرحله اول توسط آب سرد مورد شستشو قرار میگیرد . در مرحله ی دوم خرماها روی یک تسمهء نقاله ریخته شده مورد بازبینی قرار میگیرند .این سیستم شستشو توانایی جداسازی سنگ ، چوب و سایر ناخالصی ها را از خرما دارد .آب مصرفی دراین مرحله دارای درجه حرارتی در حدود 30 تا 40 درجه میباشد. 

2- سولفیتاسیون خرما :

 گاز SO و یا اضافه کردن نمکهای سولفویت (SO) و بی سولفویت (HSO) از ترکیباتی هستند که میتوانند روی مخمرها و کپک ها اثر گذاشته ، از تخمیر خرما جلوگیری میکنند.

ضمناً توانایی جلوگیری از قهوهای شدن آنزیمی و غیر آنزیمی (کاهش مقدار هیدروکسی متیل فوفوران) را خواهد داشت . نهایتاً اینکه با توجه به اینکه ، بهترین PH برای فعالیت ترکیبات سولفیت بین 2 تا 3 میباشد استفاده از سولفیتاسیون باعث جلوگیری از فعالیت میکروبها خواهد گردید . به عبارت دیگر این مرحله را میتوان مرحله ضدعفونی نیز نامید. 

3- خرد کردن و له کردن خرما :

خرمای شسته شده از مرحله ضدعفونی به ماشین خردکن منتقل میشود . در این مرحله خرما با هسته به لایه های به قطر 2 تا 3 میلیمتر  خرد میگردد. پس از له شدن وارد مرحله استخراج میگردد. 

4- استخراج شربت یا شیره خرما :

عمل استخراج شیره از خرما با استفاده از دیفیوزیون صورت میگیرد. میزان آب مصرفی در این مرحله بستگی به درصد رطوبت داشته و با مواد قندی (16-10 درصد) از سلول خارج میگردند. با توجه به اینکه غشاء پرتوپلاست سلول زنده نیمه تراواست یعنی آب را از خود عبور میدهد ولی نسبت به انتقال مواد محلول و معلق دارای خاصیت تراوایی انتخابی است.

با حرارت (75-65 درجه سانتی گراد) پروتین های غشاء سلولی تغییر فرم داده و تراوایی انتخابی حالت فشار اسمزی در واکوئل های سلول و پروتوپلاست نمیتواند وجود داشته باشد ، در نتیجه غشاء سلول به صورت نیمه تراوا در می آید بعضی از مولکول ها میتوانند نسبت به مولکولهای دیگر سریعتر داخل سلول نفوذ کنند ، آب میتواند وارد سلول شده و جانشین قند و سایر ترکیبات حلال گردد تا زمانی که تعادل برقرار گردد.

حرارت فوق علاوه بر استخراج قند از خرما، سبب جلوگیری از فعالیت باکتری ها (در بعضی مواقع از ترکیبات آلدئید فرمیک (فرم آلدئید) استفاده میگردد) و همچنین فعالیت آنزیم ها میکند. 

چنانچه عمل دیفیوژن در یک مرحله صورت گیرد خرما با سه برابر وزن خود با آب مخلوط میگردد ، در مرحله ی اول میتوان حدود 53 درصد از مواد متشکله (قندها) را به صورت شیره ی خام استخراج کرد.

با تکرار عمل عصاره گیری میتوان از تفاله ی باقیمانده 70-65 درصد شیره خرما را استخراج کرد. تفاله ی باقیمانده بلافاصله به دستگاه پرس جهت آبگیری منتقل میگردد. آب خروجی از تفاله پس از استریل شدن و تعدیل درجه حرارت با آب مورد مصرف در مرحله استخراج مخلوط شده و وارد سیستم دیفیوژن میگردد.

تفاله ی خشک شده پس از خرد شدن در آسیاب های چکشی میتواند بعنوان خوراک دام بسته بندی گردد.  

5- تهیه مخمرها :

در این مرحله برای تهیه سرکه مخمرها را برای اضافه کردن به شیره خرما آماده میکنند . همانطور که گفته شد مخمر تولید کننده الکل Saccharomyces ellipsoideus  و cervisia Saccharimyces میباشد و مخمر تولیدکننده سرکه  نیز استوباکتر است.

مخزن رشد مخمر در این بخش میباشد که با آب و نیترات آمونیم و سایر مواد کمکی جهت تسریع در رشد اضافه میگردد. سپس در این مرحله بوسیله همزن اکسیژن مورد نیاز جهت رشد مخمر تأمین میگردد مدت زمان لازم در این مرحله 5/2 ساعت میباشد. 

6- فرآیند تخمیر و تولید سرکه :

فرآیند تخمیر و تولید سرکه

در این مرحله شیره رقیق حاصله در مراحل قبل به فرمنتورهایی که در این قسمت کار گذاشته شده اند انتقال مییابد و با مخمرهایی که در قسمت قبل آماده شده اند مخلوط میگردند.

فرمنتورها تمام شرایط لازم برای تخمیر را دارا میباشند (از قبیل اکسیژن ، دما و...). به شیره موجود در فرمنتورها 45% آب اضافه میشود پس ترکیب شیره و آب به نسبت 45% میباشد و در ابتدا در این مرحله مخمرها قند موجود در شیره را به الکل تبدیل میکنند و با توجه به اینکه در اینجا رشد مخمرها بیهوازی است همزن وجود ندارد.

الکل بدست آمده در این قسمت دارای 10% غلظت است. سپس الکل تولید شده به کمک هوادهی و هوادمی در مخازنی از جنس استیل یا پلی اتیلن به سرکه تبدیل میشود.     

7- فیلتراسیون :

سرکه تولید شده دارای تفاله ها ، مواد معلق و مواد کلوئیدی میباشد که در نتیجه عبور از دستگاه فیلتر از سرکه جدا میگردند دستگاه فیلتر حتماً باید از استیل ضد زنگ ساخته شده باشد. 

8- بسته بندی :

در این مرحله دستگاه بسته بندی کار بسته بندی سرکه تولیدی را انجام میدهد. سرکه تولید شده در این قسمت در ظروف پلاستیکی 3 لیتری بسته بندی شده و بر آنها برچسب زده میشود .در زیر چندین مدل از انوع ماشینهای بسته بندی مایعات از جمله سرکه مشاهده میشود .                        


✔️ فرایند کنترل کیفیت در کارخانه های تولید سرکه خرما چگونه میباشد !


فرایند کنترل کیفیت در کارخانه های تولید سرکه خرما چگونه میباشد !

در فرایند تولید سرکه خرما نیز مبحث کنترل کیفیت بسیار حائز اهمیت میباشد .

بطور کلی اهداف کنترل کیفیت در تولید یک محصول را میتوان به صورت زیر خلاصه کرد : 

  • حفظ معیارهای تعیین شده
  • تشخیص و بهبود محصولات معیوب
  • ارزیابی و کارآیی افراد و واحدها

✳️ مراحل بازرسی با توجه به وضعیت هر صنعت به ترتیب ذیل میباشند : 

  1. کنترل و بازرسی در مرحله مواد اولیه
  2. کنترل و بارزسی در مرحله آغاز تولید
  3. کنترل و بازرسی در مرحله تولید محصول نهایی

1 - کنترل مواد به شرح زیر میباشد :

علاوه بر بررسی خصوصیات ظاهری خرما مثل رنگ ، بو ، طعم و رطوبت خرما بایستی خرمای مصرفی از نظر میزان و درصد مواد تشکیل دهنده و همچنین از نظر آلودگی میکروبی تحت بررسی قرار گیرد . 

علائم فیزیکی مثل طعم ، رنگ ، بو و رطوبت توسط علائم ظاهری و روش های آزمایشگاهی مورد بررسی قرار میگیرد. 

برای تعیین درصد ترکیبات و میزان آلودگی های میکروبی از روش آزمایش و استخراج و تیتراسیون و کشت میکروبی استفاده میگردد.

2 - کنترل و عملیات تولید به شرح زیر میباشد  :

محصول در حین تولید باید از نظر بهداشتی و عدم آلودگی و همچنین کنترل میزان مخمرها مورد بررسی قرار گیرد. 

3 - کنترل نهایی محصول به شرح زیر میباشد  :

محصول نهایی نیز بایستی از نظر رنگ ، بو ، مزه کنترل شده و فاقد هرگونه آلودگی میکروبی باشد. 


✔️ زمین ، محوطه سازی و ساختمان سازی مورد نیاز کارخانه تولید سرکه خرما با ظرفیت 500000 لیتر در سال !


کارخانه تولید سرکه

✳️ زمین و محوطه سازی مورد نیاز کارخانه تولید سرکه خرما به قرار زیر می باشد :

  • زمین : 2390 مترمربع
  • محوطه سازی، خیابان کشی، پارکینگ و فضای سبز : 1600 مترمربع
  • دیوارکشی : 750 مترمربع
  • زمین سالن های تولید و انبار : 1300 مترمربع
  • زمین ساختمان های اداری، خدماتی و عمومی : 180 مترمربع
  • زمین تاسیسات : 170 مترمربع
  • زمین محوطه : 200 مترمربع
  • زمین توسعه طرح : 500 مترمربع
  • آزمایشگاه : 40 مترمربع

✳️ ساختمان سازی مورد نیاز کارخانه تولید سرکه خرما به قرار زیر می باشد :

  • سوله خط تولید : 500 مترمربع
  • انبارها : 800 مترمربع
  • ساختمان های اداری ،خدماتی و عمومی : 180 مترمربع
  • تاسیسات : 170 مترمربع

✔️ ماشین آلات و تجهیزات و تاسیسات کارخانه تولید سرکه خرما با ظرفیت 500000 لیتر در سال !


ماشین آلات و تجهیزات کارخانه تولید سرکه خرما

✳️ ماشین آلات و تجهیزات خط تولید کارخانه تولید سرکه خرما با ظرفیت 500000 لیتر در سال به قرار زیر میباشد:

  • مخلوط کن خرما : 2 دستگاه  
  • پرس حلزونی : 2 دستگاه
  • مخزن ذخیره شیره رقیق (ظرفیت 50000 لیتر) : 2 دستگاه             
  • فیلتر مکانیکی : 1 دستگاه  
  • نوار نقاله ( به طول 6 متر) : 3 دستگاه  
  • مخزن تهیه مخمر : 1 دستگاه  
  • مخزن رشد مخمر : 2 دستگاه
  • فرمنتور : 3 دستگاه
  • پمپ استیل : 8 دستگاه
  • مخزن ذخیره : 1 دستگاه
  • دستگاه بسته بندی : 1 دستگاه
  • سایر لوازم و متعلقات خط تولید (10 درصد کل) : --  
  • هزینه حمل و نقل، نصب و راه اندازی (10درصد کل) : --

✳️ تاسیسات مورد نیاز کارخانه تولید سرکه خرما با ظرفیت 500000 لیتر در سال به قرار زیر میباشد:

  • تأسیسات سرمایش و گرمایش
  • تأسیسات اطفاء حریق
  • تأسیسات آب و فاضلاب

حق انشعاب ها به قرار زیر میباشند :

  • تلفن : 5 خط
  • آب : 2 اینچ
  • برق : 1 رشته 250 آمپری سه فاز - 1 رشته 50 آمپری تک فاز       
  • گاز : 4 اینچ           

✳️ سوخت و برق مصرفی مورد نیاز سالانه کارخانه تولید سرکه خرما با ظرفیت 500000 لیتر در سال به قرار زیر میباشد:

  • برق مصرفی : 243000 کیلووات
  • آب مصرفی : 10800 مترمکعب
  • گازوئیل و بنزین (لیتر) : 71550 لیتر
✳️ نیروی انسانی مورد نیاز کارخانه تولید سرکه خرما با ظرفیت 500000 لیتر در سال به قرار زیر میباشد:
  • مدیر ارشد : 1 نفر
  • مدیر واحدها : 1 نفر
  • پرسنل تولیدی متخصص : 6 نفر
  • کارگر ماهر : 8 نفر
  • کارگر ساده و خدماتی : 10 نفر

✍️ جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید سرکه خرما ، با اطلاعات کاملا به روز با فرمت Word و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ جواز تاسیس یا وام و تسهیلات بانکی ،با ما تماس بگیرید .


📚 دانلود فایل های طرح توجیهی تیپ تولید سرکه خرما

👈 توجه : کلیه ی طرح های تیپ یا آماده ، صرفا کاربرد مطالعاتی و تحقیقاتی داشته و جهت اخذ مجوز و یا تسهیلات و وام بانکی مناسب نمیباشند . جهت تهیه طرح توجیهی با کاربرد اجرایی و بانکی با ما تماس بگیرید.

فايل‌ها:
zipطرح توجیهی تولید ﺳﺮﻛﻪ از ﺧﺮﻣﺎ 50 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخدوشنبه, 15 آبان 1396 00:41
حجم فايل 471.37 KB
دانلود 417

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.


کسب و کارهای پر طرفدار

صنایع غذایی

© 2024 کلیه حقوق این وبسایت محفوظ میباشد.
Articles
Categories