• 021-77869979
  • سفارش طرح توجیهی : 09360555304
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 24/7

طرح توجیهی تولید کورن فلکس ⭐️ سال 1401 (pdf+Doc+کامفار)

(1 vote, average 5 out of 5)

طرح توجیهی تولید کورن فلکس سال 1400 (pdf و word)

جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید کورن فلکس ، با اطلاعات کاملا به روز برای سال 1401 با فرمت Word و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ جواز تاسیس یا وام و تسهیلات بانکی ، این صفحه را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید . ضمنا در صورت تمایل میتوانید طرح توجیهی آرشیوی تولید کورن فلکس را با فرمت pdf ، صرفا جهت مطالعه ، از انتهای همین صفحه دانلود نمایید .

 

در این مقاله ما به بررسی جامع احداث کارخانه تولید کورن فلکس میپردازیم و سعی خواهیم کرد تا اطلاعات فنی ارزشمندی را در اختیار شما کاربران محترم سایت قرار دهیم پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید .


کورن فلکس چیست ؟


کورن فلکس عبارت است از ذرت پخته شده و به صورت ورقه درآمده که به شکل ورقه قالبی به ابعاد 2 x 3  سانتیمتر  و به ضخامت یک میلی متر تهیه می شود. کد آیسیک کورن فکس 15311622 میباشد.

کد تعرفه گمرکی کلیه فرآورده های غلات که با عمل پف کردن یا تفت دادن بدست آمده باشند 1904 بوده و حقوق گمرکی آن 30 درصد میباشد.

موارد مصرف و کاربرد کورن فلکس:

 کورن فلکس به عنوان غذای مکمل کودکان، به صورت صبحانه یا عصرانه و معمولاً به همراه شیر مصرف می شود. نحوه مصرف به این صورت است که مقداری از کورن فلکس را درون یک ظرف ریخته و روی آن مقداری شیر می ریزند و به صورت مخلوط مصرف می نمایند.

علت این مسئله این است که ذرت تعدادی از پروتئین های ضروری برای بدن انسان را دارا نمی باشد که در شیر موجود است؛ بنابراین جهت تکمیل پروتئین های ضروری بدن، کورن فلکس را به همراه شیر مصرف می نمایند. علاوه بر این مسئله این محصول از نظر طعم اگر به همراه شیر مصرف شود؛ خوش خوراک تر و بهتر می باشد.

مشخصات فنی کورن فلک : 

مشخصات فنى کورن فلکس عبارت است از : اندازه، درصد رطوبت، فرمولاسیون که مشخصات ذکـر شـده بـه شرح زیر میباشد.

  • اندازه: قطر متوسط 5/ 1 سانتیمترو ضخامت در کورن فلکس 1 میلى متر
  • درصد وطوبت محصول نهایى : 3%
  • فرمولاسیون : که به معنی درصد ترکیب موارد با یکدیگر میباشد در ادامه در قسمت مواد اولیه ، میتوانید این فرمولاسیون را در تصویر لیست مواد اولیه مشاهده نمایید . پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید .

مواد اولیه و میزان مورد نیاز آنها برای تولید کورن فلکس به ظرفیت 600 تن در سال


مواد اولیه و میزان مورد نیاز آنها برای تولید کورن فلکس به ظرفیت 600 تن در سال

مواد اولیه لازم برای تهیه کورن فلکس به ظرفیت 600 تن در سال

1- ذرت :

با توجه به فرمولاسیون محصول که 75/78 در صد از کل محصول را ذرت تشکیل می دهد و با توجه حجم کل تولید که 600 تن در سال می باشد؛ نیاز به 5/472 تن ذرت می باشد.

2- نمک :

نمک مورد نیاز واحد، نمک قابل استفاده در صنایع غذایی می باشد که میزان آن در فرمو لاسیون برابر با 85/1% می باشد. با توجه به میزان مصرف این ماده در 600 تن محصول نیاز به 1/11 تن نمک می باشد.

3- شکر :

شکر مورد نیاز این واحد تولیدی نیز از نوع شکر مجاز برای استفاده به صنایع غذایی می باشد. این نوع شکر در فرمولاسیون محصول به میزان 92/15% به مصرف می رسد که با توجه به این درصد و حجم محصول تولیدی نیاز به 5/95 تن شکر در سال می باشد.

4- قند انورت :

قند انورت یک نوع از انواع قندهای مورد نیاز صنایع غذایی که قندی ساکارزی است؛ می باشد. از این نوع قند به عنوان طعم دهنده استفاده می شود. مقدار قند انورت در واحد محصول 33/2%  درصد است. بنابراین مقدار کل مصرف این قند برای ظرفیت مورد نظر ما 14 تن در سال می باشد.

 5- گلسیرو مونو استئارات :

گلسیرو مونو استئارات یکی از مواد امولسیفایر در مواد غذایی می باشد و به منظور مخلوط کردن مواد روغن و آب به کار می رود. همچنین در این محصول به عنوان به تعویق انداختن بیاتی در دانه ذرت به کار می رود.

این ماده در گالن  های سه کیلو گرمی به کار برده می شود. میزان مصرف این ماده 36 درصد در واحد محصول می باشد. بنابراین نیاز سالانه به این ماده برابر 2/2 تن می باشد.

6- عصاره مالت :

عصاره مالت نیز یکی از مواد طعم دهنده می باشد که می توان از کارخانجات تولید کننده طبق سفارش در گالن های 5 کیلوگرمی خریداری نمود. میزان مصرف عصاره مالت در واحد محصول برابر 82/0% می باشد. بنابراین نیاز سالانه آن برابر 5 تن می باشد.

7- اسانس موز :

اسانس موز به عنوان یکی از مواد طمع دهنده به کار گرفته می شود. میزان مصرف آن 4/0% می باشد که با توجه به حجم تولید سالانه نیاز به 4/2 تن از این ماده می باشد.

8- پرمیکس ویتامین :

به عنوان تامین ویتامین هایی که در محصول به میزان کم وجود دارند و تکمیل خواص تغذیه ای محصول، یک پرمیکس ویتامین شامل 7 ویتامین اساسی   C,B1-B2-6-B12-E-Aاضافه می شود. میزان مصرف این پرمیکس 27/0% می باشد که نیاز سالانه آن برابر با 7/1 تن می باشد.

9- پلاستیک بسته بندی :

پلاستیک های بسته بندی عموماً تحت عنوان سلوفان نامیده می شوند. این نوع پلاستیک به صورت رول خریداری می گردد و هر رول آن حدود 100 متر طول دارد. در این طرح سلفون مورد نیاز، در دو اندازه خریداری می شود. سلفون به عرض 43 سانتی متر به تعداد 3840 عدد رول و سلفون به عرض 61 سانتی متر به تعداد 1200 عدد مورد نیاز است.

10- قوطی مقوایی :

جهت بسته بندی ثانویه از قوطی های مقوایی چاپ خورده که به روی آن مشخصات محصول، وزن محصول و دیگر مشخصات، چاپ شده استفاده می شود. از این مقوا در دو اندازه استفاده می شود. یکی به ابعاد 30x16x5 سانتی متر به تعداد 1600000 عدد و دیگری به ابعاد 38x25x5  سانتی متر به تعداد 40000 عدد.

11- کارتن مقوایی :

به عنوان بسته بندی نهایی از کارتن مقوایی سه لایه استفاده می شود. از این نوع کارتن نیز به دو اندازه نیاز است. یکی به ابعاد  50x32x30  سانتی متر به تعداد 80000 عدد در سال و دیگری به ابعاد  50x50x38 سانتی متر به تعداد 20000 عدد در سال.


روش های مختلف تولید کورن فلکس


کورن فلکس

با عنایت به این موضوع که ماده اولیه تهیه کورن فلکس صرفاً ذرت می باشد و فرآیند تولید فقط از یک روش تبعیت می کند؛ لذا روش تولید کورن فلکس فقط به یک صورت انجام می شود و روش های مختلفی برای آن متصور نیست.

تنها تفاوتی که ممکن است در تهیه کورن فلکس وجود داشته باشد؛ تفاوت در نوع فرآیند و استفاده از دستگاه های با ظرفیت بالاتر یا پایین تر و درک کل تفاوت در سطح اتوماسیون می باشد.

 همان طور که ذکر شد؛ روش کلی تولید کورن فلکس در کلیه کارخانجات تولید این محصول در دنیا یکسان و شامل مراحل زیر است:

روش های مختلف تولید کورن فلکس

تشریح جامع فرآیند تولید کورن فلکس

تولید کورن فلکس شامل دو مرحله است:

  • آماده سازی دانه های ذرت
  • تبدیل دانه های ذرت به کورن فلکس

 قبل از تشریح فرآیند تولید، لازم است نحوه ورود ماده اولیه اصلی کارخانه (ذرت) به داخل واحد تولیدی تشریح گردد. ذرت داخل گونی 50 کیلوگرمی خریداری می گردد و در انبار مخصوص ذرت نگهداری می شود.

پس از آماده نمودن دانه ذرت که عبارت از بوجاری و پوست گیری و تبدیل به بلغور می باشد؛ بلغور آماده را داخل سیلوهای مخصوص این کار می ریزند تا برای مراحل بعد و تولید کورن فلکس آماده گردد.

مراحل آماده سازی دانه های ذرت و تهیه بلغور به شرح زیر است:

1- بوجاری  :

 دانه های ذرت در طی مراحل برداشت و دان کردن و حمل و نقل ، حاوی مقادیری ناخالصی از قبیل کاه و کلش و شن و دانه های بذور علف های هرز می باشند که قبل از مراحل تولید لازم است این مواد اضافی از دانه های ذرت جدا شوند. لذا از دستگاه بوجاری استفاده می شود. این دستگاه کاه و کلشن و ذرات شن و ماسه و سایر مواد اضافی را از دانه ذرت جدا کرده و ذرت خالص به دست می آید. 

2- رطوبت دهی  :

در این مرحله ذرت های پاک شده، وارد یک مارپیچ می شوند که مجهز به نازل های بخار می باشد. پوسته دانه بر اثر جذب رطوبت نرم شده و آماده پوست گیری توسط دستگاه پوست گیر، می شود.

3- پوست گیری و جوانه گیری  :

 دانه های مرطوب شده در این قسمت توسط دستگاه پوست گیر به آسانی پوست گیری شده و در قسمت دیگر دستگاه دانه ذرت به سه قسمت تقسیم شده و جوانه از آن جدا می شود و دانه ذرت به صورت بلغور در می آید.

4- خشک کردن :

 بعد از دستگاه پوست گیر و جوانه گیر دستگاه خشک کردن قرار گرفته است. کار این دستگاه این است که رطوبت موجود در بلغور و مخلوط پوست و جوانه را می گیرد.

هدف از گرفتن رطوبت، جدا سازی پوسته و جوانه و بلغور می باشد که در صورت وجود رطوبت، این موارد به هم می چسبد. لذا از دستگاه خشک کن استفاده می شود تا نیروی چسبندگی بین ذرات که بر اثر رطوبت به وجود آمده از بین برود و در مرحله بعد که دستگاه جدا کننده قرار گرفته، ذرات به آسانی از یکدیگر جدا می شوند.

دستگاه خشک کن یک تونل مجهز به فن دمنده هوای داغ می باشد که رطوبت موجود در ذرات را جدا می نماید.

5- جدا کردن پوست و دانه  :

 در دستگاه جدا کننده، دانه های ذرت از پوسته و جوانه همراه آن جدا می گردد. 

 دستگاه جدا کننده بر اساس جرم حجمی ذرات عمل کرده و هر کدام از ذرات دانه، پوسته، جوانه را از یک لوله خروجی خارج می نماید. در این قسمت بلغور خالص بدست آمده و آماده مراحل تولید کورن فلکس می باشد.

ظرفیت این دستگاه 400 کیلو گرم در ساعت می باشد.

مراحل فوق الذکر مراحل آماده سازی ذرت می باشد که در سالن جداگانه انجام می شود و محصول نهایی این سالن در دو سیلو به ظرفیت هر کدام 10 تن ذخیره می گردد. بلغور ذخیره شده در سیلو به تدریج وارد سالن تولید کورن فلکس شده و مراحل تولید کورن فلکس را پشت سر می گذارد. در زیر ادامه خط تولید از سیلو به دستگاه های تولید کورن فلکس ذکر می گردد.

6- پخت ذرت  :

 بلغور از داخل سیلو توسط بالابر وارد سالن تولید شده؛ ابتدا برروی یک الک اتوماتیک ریخته؛ ذرات ریز و غیرقابل استفاده آن جدا شده و بقیه داخل دیگ می ریزد. ظرفیت دیگ پخت 300 کیلو گرم بوده و حدود 280 گرم ذرت به علاوه مقداری مواد اضافی از قبیل شکر، قند انورت، عصاره مالت، گلیسرومونو استائارت که در یک مخزن جداگانه تهیه شده به ذرات اضافه می شود.

دیگ پخت مجهز به 4 نازل بخار مستقیم را با دمای 125 درجه سانتیگراد و فشار 1/5 بار به داخل ذرت ترزیق می کند. دیگ پخت چرخان بوده و ذرت ها در حال چرخیدن در تماس مستقیم بخار و حرارت قرار می گیرند. مدت زمان ماندن ذرت داخل دیگ بخار با توجه به واریته های مختلف آن متفاوت بوده و بین 130-70 دقیقه به طول می انجامد. 

 پس از طی شدن مدت زمان لازم از دریچه دیگ پخت تخلیه شده و توسط یک تسمه نقاله به قسمت بعد روانه می گردد.

 7- خشک کن بلغور پخته شده  :

ذرت پخته شده وارد یک دستگاه خشک کن دوار می شود. این خشک کن مجهز به پرده های به همزن ذرت می باشد و همچنین مجهز به ونتیلاتور تخلیه هوا و رطوبت و دمنده هوای گرم می باشد. هوای گرم توسط یک مبدل حرارتی که توسط بخار گرم می شود؛ تامین می گردد. رطوبت ذرت در این قسمت از 32% به 26% تقلیل می یابد.

8-  سیلو کردن بلغور :

 بلغورهای ذرت پس از رسیدن به رطوبت 26% وارد یک سیلوی چهار قسمتی می شود که در آن جا حدود 20 ساعت می ماند. در طی این مدت واکنش های آنزیمی به روی دانه ها انجام شده و رطوبت تا عمق دانه به صورت یکنواخت در می آید. پس از سپری شدن مدت زمان 20 ساعت دانه ها به نقطه  Ripening یا رسیدگی می رسد و آماده برای انجام مراحل بعدی می گردد.

9- بخار دادن  :

 دانه های ذرت بلغور شده، پس از طی زمان 20 ساعت وارد یک لوله مجهز به یک مارپیچ می شوند که در آن بخار به صورت غیر مستقیم و مستقیم جریان دارد. هدف از انجام این مرحله آماده کردن دانه های بلغور ذرت برای مراحل بعدی می باشد. این عمل به منظور گرم کردن بدنه مارپیچ می باشد. دمای این مارپیچ حدود 50 سانتیگراد می باشد.

 10- تعدیل دما  :

 ذرت های خروجی از مارپیچ بخار وارد یک دستگاه به نام باند تعدیل دما یا  Tempering Band می شود که شامل یک تسمه می باشد. این لوله مجهز به نازل های بخار برای تزریق مستقیم بخار برای گرم کرن بدنه مارپیچ می باشد. دمای این مارپیچ حدود 50 سانتیگراد می باشد.

11- ورقه کردن ذرت  :

 پس از خروج  Tempering Band ذرت ها توسط یک بالابر نورد دستگاه نوردیا Roller می گردد. در این دستگاه دانه های بلغور ذرت در اثر فشار وارده توسط دو غلطک به صورت مسطح درآمده و به شکل ورقه یا Flake در می آید. دستگاه نورد یا رولر شامل دو غلطک می باشد که دانه های بلغور در میان این غلطک قرار گرفته و تحت فشار به صورت ورقه در می آید.

این دو غلطک به علت این که مرتباً در حال فشار آوردن بوده و دارای اصطکاک زیادی نیز می باشند و گرمای زیادی نیز تولید می نماید  و این گرما برای تولید مضر می باشد. لذا دستگاه نورد مجهز به لوله کشی آب سرد می باشد که توسط پیلر دستگاه تامین می گردد. پس از خروج بلغور از دستگاه رولر دانه ها به صورت ورقه یا Flake در می آید.

 12- تست کردن  :

 آخرین مرحله تولید کورن فلکس، مرحله تست کردن می باشد که در آن ورقه های ( Flake ) تولید شده وارد دستگاه تست شده و در آنجا در حدود 360 درجه سانتیگراد حرارت می بیند. این دستگاه شامل یک استوانه چرخان می باشد که مرتباً در حال چرخیدن و هم زدن فلیکها می باشد. حرارت مورد نیاز دستگاه توسط سوختن گاز طبیعی تولید شده و فلیکها را به اصطلاح تست می کند.

پس از طی شدن مرحله تست کورن فلکس های تولید شده از یک استوانه چرخان فلزی دیگر که به دستگاه Toster متصل است؛ بیرون می آید. در دهانه خروجی استوانه یک نازل تعبیه شده که مواد معطر و طعم دهنده را بر روی کورن فلکس ها اسپری می نماید. این مواد معطر عبارتند از اسانس موز یا نارگیل، شکر، نمک و عصاره مالت.

همچنین یک پرمیکس ویتامین شامل 7 ویتامین نیز به این مخلوط اضافه می گردد. این مواد با آب مخلوط شده و روی کورن فلکس ها اسپری می گردد. 

 پس از اضافه کردن محصول طعم دهنده - به علت این که رطوبت کورن فلکس بالا می رود - در مرحله بعدی وارد یک خشک کن می گردد.

 13- رطوبت گیری :

 این خشک کن – همان طور که ذکر شد - برای رساندن رطوبت به مقدار مطلوب در کورن فلکس به کار برده می شود و عبارت است از یک خشک کن تونلی ساده که حرارت آن از طریق یک المنت برقی ایجاد شده و رطوبت محصول را در نهایت به 30% می رساند.

14- بسته بندی  :

کورن فلکس های تولید شده توسط یک بالابر وارد دستگاه بسته بندی شده و در کیسه های پلاستیکی به حجم 250 و 500 گرم بسته بندی شده و آماده قرار گرفتن در قوطی می شوند. دستگاه بسته بندی مورد نظر از نوع اتوماتیک بوده و از این دستگاه دو عدد برای بسته بندی بسته های 250 گرمی و یک عدد برای بسته بندی بسته های500 گرمی استفاده می گردد.

15- بسته بندی در قوطی  :

کیسه های محتوای کورن فلکس در نهایت در کارتن هایی به ابعاد 24x32x50 و 38x50x50  بسته بندی شده و روانه انبار می شود. بسته بندی این مرحله توسط کارگر انجام شده و در انبار جهت خروج از کارخانه نگهداری می شود.


معرفی ماشین آلات و تجهیزات خط تولید کورن فلکس به ظرفیت 600 تن در سال


معرفی ماشین آلات و تجهیزات خط تولید کورن فلکس به ظرفیت 600 تن در سال

دستگاه ها و تجهیزات خط تولید شامل دو دو دسته میباشد:

  1. دستگاههای آماده سازی ذرت
  2. دستگاههای تهیه کورن فلکس

خط تولید کامل کورن فلکس از ابتدا تا مرحله بسته بندی شامل دستگاههای زیر میباشد :

1- دستگاه بوجاری :

 دانه های غلات از جمله ذرت در طی مراحل برداشت و دانه کردن و حمل ونقل دارای مقادیر ناخالصی از جمله مقداری کاه و کلش و گاهی مقداری سنگ می باشند که قبل از مراحل تولید باید این ناخالصی ها جدا شود. برای این منظور از یک دستگاه بوجاری استفاد می نمایند.

عملکرد دستگاه بوجاری دارای سه مرحله است :

  • مرحله اول پاکسازی تحت تاثیر باد که در آن گرد و غبار و اجزاء سبک، از محصول اولیه جدا می گردد. به این مرحله اصطلاحاً پیش بوجار گفته می شود .
  • ‌در مرحله دوم کلش و دانه های بالاتر از حد استاندارد و فضولات اضافی را جدا می کند. دانه های علف هرز و ذرت های شکسته و چروکیده که در اثر عملیات دان کردن ذرت به وجود آمده نیز، در این مرحله جدا می شود.
  • ‌در مرحله سوم توسط یک استوانه محضر (تریور) دانه های گرد و سنگ و بذر علف های هرز از بذر اصلی جدا شده ودانه تقریباً خالص روانه مرحله بعدی می گردد. مشخصات دستگاه بوجاری مورد نظر به شرح زیر است :

توان موتور دستگاه ، 4 کیلووات و ظرفیت دستگاه 500 کیلوگرم در ساعت میباشد .

2- دستگاه رطوبت دهی :

 این دستگاه عبارت است که از یک لوله محتوی یک مارپیچ که درون لوله نازلهایی جهت اسپری بخار تعبیه شده است. پوسته دانه در اثر جذب رطوبت نرم شده وآماده پوست گیری توسط دستگاه پوست گیر می شود. طول لوله 4 متر و الکتروموتوری که نیروی محرکه مارپیچ را تامین می کند 2 کیلو وات توان نیاز دارد.

3- دستگاه پوست گیری و جوانه گیر :

 دانه های مرطوب شده در این قسمت توسط دستگاه پوست گیر به آسانی پوست گیری می شود. این دستگاه دارای الکتروموتوری با توان 4 کیلو وات می باشد. ظرفیت این دستگاه نیز 500 کیلو گرم در ساعت می باشد.

4- دستگاه خشک کن  تونلی :

 دستگاه خشک کن - که برای خشک کردن دانه و پوست استفاده می شود - یک دستگاه خشک کن تونلی می باشد که حرارت آن از طریق یک رادیاتور که با بخارآب گرم میشود تامین می گردد. این دستگاه شامل یک ونتیلاتور مکنده هوا و همچنین یک دمنده هوای گرم می باشد و توان مصرفی دستگاه 3 کیلو وات می باشد. ظرفیت این دستگاه نیز 500 کیلو گرم در ساعت می باشد.

5- دستگاه جدا کننده :

 این دستگاه به منظور جدا کردن پوسته و دانه از یکدیگر می باشد. دستگاه سورتینگ بر اساس جرم حجمی ذرات عمل کرده و ذرات مختلف را از یکدیگر جدا می نماید. ظرفیت دستگاه سورتینگ نیز 500 کیلو گرم در ساعت می باشد و توان مصرفی دستگاه 4 کیلو وات است.

6- دیگ پخت  :

 دیگ پخت به منظور پخت دانه های ذرت استفاده می شود و به شکل استوانه توخالی است. ابعاد آن 2 متر طول و 2/1 متر قطر می باشد که مجهز به 4 نازل اسپری کردن بخار و 4 سوپاپ خارج کردن بخار می باشد. جنس این دیگ از فولاد ضد زنگ ساخته شده و ضخامت ورق این دیگ 4 میلی متر می باشد.

 دیگ پخت به دیگ بخار متصل است و بخار مستقیم با دمای 125 و فشار 5/1 بار داخل آن اسپری می گردد مدت زمان پخت بین 130-70 دقیقه بوده و دیگ در طول مدت پخت توسط یک الکترو موتور می چرخد. توان مورد نیاز این دستگاه 2/2 کیلو وات می باشد. ظرفیت این دستگاه 300 کیلو گرم بلغور ذرت می باشد.

7- مخزن فرمولاسیون  :

 عبارت است از یک شبکه از جنس استیل ضد زنگ با ظرفیت 100 لیتر که مواد فرمولاسیون که عبارتند از : عصاره مالت، شکر، نمک، گلیسرو مونو استئارت به همراه آب در آن مخلوط کرده و به همرا ه ذرت در دیگ مخلوط می گردد.

8- دستگاه خشک کن  صفحه ای :

 جهت گرفتن رطوبت اضافی دانه های ذرت که در مرحله پخت ایجاد شده از یک دستگاه خشک کن صفحه ای استفاده می شود. این دستگاه دارای کف مشبک به قطر  3 میلیمتر می باشد.

قطر دستگاه 280 سانتیمتر و دارای موتوری با توان مورد نیاز 5/5 کیلو وات و سرعت دوران 1000 دور در دقیقه می باشد. داخل دستگاه خشک کن چهار بازوی پارویی شکل وجود  دارد که وظیفه به هم زدن توده ذرت را به عهد دارد.

دستگاه خشک کن به وسیله یک کلاهک مکش از جنس فولاد ضد زنگ با ضخامت ورقه 1.5 میلیمتر تکمیل می گردد. این کلاهک مکش مجهز به یک مکنده هوا به ظرفیت 3000 متر مکعب در ساعت می باشد.

پیش از خشک کن یک دمنده قرار می گرفته که هوای گرم را که توسط یک تونل گرم کن که با بخار گرم می شود؛ تامین میکند و به داخل خشک کن ترزیق می نماید. موتور این ونتیلاتور 3  کیلو وات توان نیاز دارد. رطوبت ذرت پس از خارج شدن از خشک کن به  26%  می رسد. ظرفیت این دستگاه 300 کیلو گرم در ساعت می باشد.

9- سیلوی موقت 

 ذرت ها پس از خشک شدن توسط یک مارپیچ به داخل یک سیلوی موقت هدایت می شوند. سیلوی مورد نظر یک استوانه فلزی به ابعاد 3 متر ارتفاع و 5/1 متر قطر می باشد. در انتها سیلو نیز یک مارپیچ جهت تخلیه سیلو در نظر گرفته شده که ذرت های انبار شده را به طرف ادامه خط تولید هدایت می کنند.

10- مارپیچ بخار

 این قسمت به منظور مرطوب کردن دانه های ذرت قبل از دستگاه نورد می باشد. علت مرطوب کردن دانه ها این است که در اثر فشار وارده نورد به دانه های ذرت آن ها خرد نشده و به صورت آرد درنیاید. جنس مارپیچ و لوله های آن از فولاد V2A می باشد که از انواع فولادهای مقاوم به حرارت و زنگ زدگی است.

داخل لوله مارپیچ نازل هایی تعبیه شده که بخار را بروی دانه ها به صورت یکنواخت اسپری می کند. مارپیچ بخار مجهز به شیرهای سوزنی، در حد فشار و شیرهای کاهنده، ترمومتر و لوله کشی برای نازل ها می باشد. موتور لازم برای این مارپیچ 5/0 کیلو وات توان نیاز دارد.

11- تسمه تعدیل دما یا tempering band

این تسمه نقاله جهت ثابت نگاه داشتن دمای مورد نیاز برای ارسال دانه ها به دستگاه نورد می باشد. این دستگاه مرکب از یک تسمه برابر با 4 متر طول و 70 سانتیمتر عرض می باشد. ذرت با سرعت فوق حدود 30 ساعت تا 45 دقیقه در این دستگاه می ماند. حرارت این دستگاه حدود 50 درجه سانتیگراد می باشد.

12- دستگاه نورد یا Roller

پس از خروج از Tempering-band ذرت وارد دستگاه رولر یا نورد می شود. در این دستگاه ذرت به شکل flake یا ورقه در می آید. 

این دستگاه شامل تعدادی استوانه فلزی است. قطر دستگاه 5 متر و طول دستگاه 8 متر می باشد. استوانه های نورد از ورقه های محکم فولادی تهیه شده و درجه سنجش آن 500 برنیل می باشد. سطح استوانه ای نورد سند بلاست شده تا به flake های تولید شده بافت مشخص بدهد. 

هر استوانه دارای حفره ای برای گردش آب سرد می باشد. آب سرد مورد نیاز توسط پیلر دستگاه تهیه می گردد.

موتور این دستگاه 22 کیلو وات توان نیاز دارد. همچنین این دستگاه مجهز به یک الک اتوماتیک می باشد که کورن فلکس های تولیدی خارج از حد استاندارد را از بقیه جدا می سازد.

13- دستگاه تست کردن یا Toster

 این دستگاه کورن فلکس تولید شده را تحت حرارت خشک قرار می دهد و رطوبت آن را گرفته و آخرین مرحله پخت را برروی آن انجام می دهد.

دستگاه Toster شامل قسمت های زیر است: 

  • شبکه داخلی به منظور پخش کردن هوای لازم در سراسر فر
  • ورودی محصول که در ابتدای مسیر ورود کورن فلکس به داخل فر می باشد و از ورقه های فلزی مشبک ساخته شده است.
  • شیارهای هدایت کننده که حرکت کورن فلکس را در داخل دیگ هدایت می کند.

 مجموع این سه قسمت توسط ورقه آهن پوشیده شده.

 بدنه فر یا Toster دارای ساختمان دو جداره است. بین این دو جداره با عایق پشم شیشه پر شده و می تواند دمای 400 درجه سانتیگراد را تحمل نماید و در پایان محل خروج یک دریچه ورودی هوا تعبیه شده، همچنین در بالا و طرفین نیز دریچه خروجی هوا قرار گرفته که وظیفه تخلیه مواد را به عهد دارد. 

 دستگاه Toster از فولاد نرم ساخته شده و با آلومینیم پوشیده شده است. دستگاه مجهز به شیر کنترل هوا بوده و سوخت دستگاه گاز طبیعی می باشد. 

 محرک اصلی دستگاه یک الکتروموتور با توان 2 کیلو وات می باشد.

 حرارت اعمال شده برای کورن فلکس های تولید شده توسط یک استوانه چرخان از دستگاه Toster خارج شده و در دهانه خروجی استوانه مواد طعم دهنده و مزه دهنده به آن اضافه می شود. ظرفیت این دستگاه 300 کیلو گرم در ساعت می باشد.

 14- تانک مواد افزودنی  :

 عبارت است از یک مخزن که مواد از قبیل شکر، نمک، قند انورت، اسانس موز یا اسانس های دیگر، عصاره مالت ،به علاوه آب همچنین یک پرمیکس ویتامین شامل 7 ویتامین در تانک مخلوط شده و توسط یک نازل بر روی محصول اسپری می گردد.

این مخزن از جنس استیل است و داری یک پمپ برای اسپری کردن مواد افزودنی بر روی کورن فلکس ها می باشد که توان برقی مصرفی برای پمپ یک کیلو وات پیش بینی می گردد. 

15- خشک کن تونلی ثانویه :

کورن فلکس تولید شده به علت اضافه نمودن مواد افزودنی دارای مقداری رطوبت می شود که باید برای حفظ کیفیت این رطوبت گرفته شود. لذا پس از اضافه نمودن مواد افزودنی، کورن فلکس بلافاصله وارد یک خشک کن تونلی می گردد.

این خشک کن به طول 4 متر می باشد و حرارت لازم برای آن توسط چند عدد المنت برقی تامین می گردد. توان لازم برای الکتروموتور و المنت این خشک کن برابر با 6 کیلو وات می باشد.

16- تسمه نقاله :

 جهت حمل ذرت از دیگ پخت به دستگاه خشک کن از یک تسمه نقاله به ابعاد 3x0.5 متر استفاده می گردد.

17- دستگاه  بسته بندی :

 کورن فلکس های آماده شده جهت بسته بندی وارد یک دستگاه بسته بندی تمام اتوماتیک گردیده و در آن جا در وزن های 250 گرمی و 500 گرمی در کیسه های پلاستیکی بسته بندی می شوند.

 برای بسته بندی بسته های 250 گرمی از دو عدد دستگاه بسته بندی با ظرفیت 450 عدد در ساعت و برای بسته های 500 گرمی یک دستگاه بسته بندی با ظرفیت 250 عدد در ساعت استفاده می شود.

توان مورد نیاز هر کدام از دستگاه های بسته بندی 4 کیلو وات می باشد. ظرفیت دستگاه های بسته بندی کمی بیشتر از حجم تولید در نظر گرفته می شود تا در اثر تولید اضافی یا خرابی دستگاه های بسته بندی با تجمع مواد روبرو نشویم. این دستگاه ها با کیفیت بالا و مناسب توسط تولید کنندگان داخلی ساخته می شود.

18- دستگاه بسته بندی ثانوی 

 این دستگاه کیسه های نایلونی را بطور اتوماتیک درون قوطی های کورن فلکس قرار می دهد. به این منظور از دو دستگاه استفاده می نماییم. برای بسته بندی در قوطی های 50 گرمی و یکی برای قوطی های 250 گرمی. توان مورد نیاز برای هر دستگاه 4 کیلو وات می باشد. این دستگاه توسط تولید کنندگان داخلی تولید می شود. ظرفیت دستگاه بسته بندی 500 گرمی ،250 عدد در ساعت و ظرفیت دستگاه بسته بندی 250 گرمی ،900 عدد در ساعت می باشد.

لیست جامع ماشین آلات خط تولید کورن فلکس

لیست جامع ماشین آلات خط تولید کورن فلکس


تاسیسات مورد نیاز کارخانه تولید کورن فلکس به ظرفیت 600 تن در سال


تاسیسات مورد نیاز کارخانه تولید کورن فلکس به ظرفیت 600 تن در سال

تاسیسات مورد نیاز کارخانه تولید کورن فلکس به شرح زیر میباشند :

 الف) تجهیزات اطفاء حریق

 در اکثر واحدهای صنعتی کوچک ، کپسول های آتش نشانی کفایت نیازهای ایمنی و اطفاء حریق واحد را می کند. در این واحد نیز با توجه به اینکه مواد و محصولات قابلیت احتراق زیادی ندارند؛ از همین سیستم استفاده می گردد.

تعداد کپسول های آتش نشانی به مساحت ساختمان ها بستگی دارد. به ازاء هر صد متر مربع مجموع سالن های تولید، انبار تاسیسات و ... یک عدد کپسول آتش نشانی در نظر گرفته می شود. بنابراین در این واحد 23  کپسول آتش نشانی مورد نیاز می باشد.

‌ب) تاسیسات گرمایش و سرمایش 

 به منظور گرمایش ساختمان های تولید از بخاری صنعتی به تعداد یک دستگاه به ازای هر 270 متر مربع زیر بنا استفاده می شود. همچنین جهت گرمایش ساختمان های اداری - رفاهی و خدماتی و آزمایشگاه ها از سیستم گرمایش مرکزی (شوفاژ) استفاده می شود.

جهت سرمایش سالن به ازای هر متر مربع یک دستگاه کولر آبی چهار هزار در نظر گرفته می شود. به منظور تهویه سالن تولید نیز به ازای هر 150 متر مربع یک دستگاه تهویه در نظر گرفته می شود.

‌ج) تاسیسات بخار 

 جهت تولید بخار مورد نظر قسمت هایی از خط تولید که عبارت است از: مارپیچ های رطوبت دهی، دیگ پخت، گرم کردن هیتر دستگاه خشک کن و غیر ه با احتساب 20% بیش از نیاز واحد جهت توسعه احتمالی کارخانه از یک دیگ بخار به ظرفیت 4/2 تن در ساعت استفاده می گردد.

لازم به ذکر است که 50% بخار مورد استفاده به سیستم بر می گردد.

‌د) سیستم سختی گیرآب 

 به علت اینکه آب مورد نیاز دیگ بخار باید بدون املاح باشد؛ سیستم سختی گیر برای دیگ بخار در طرح پیش بینی می گردد. این تاسیسات قابلیت تصفیه 12/1 متر مکعب آب در مساحت را دارند.


نیروی انسانی یا پرسنل مورد نیاز کارخانه تولید کورن فلکس با ظرفیت 600 تن در سال


نیروی انسانی کارخانه به شرح زیر میباشد :

  • پرسنل خط تولید شامل 1 مهندس + 2 تکنیسین + 7 کارگر ماهر + 13 کارگر ساده بوده که جمعا 23 نفر میشود.
  • پرسنل اداری مالی و خدماتی : یکنفر به عنوان مدیریت کارخانه ، 3 نغر کارمند اداری و مالی برای انجام امور دفتـری ، حـسابداری ، کـارگزینی و همینطور 2 نفر برای امور سرایداری و نگهبانی ، آبدارچی و نظافت مورد نیاز است که جمعا 6 نفر خواهد شد.
  • پرسنل تأسیسات و تعمیرگاه : جهت انجام امورفنی وسرویس مستمر دستگاهها و تأسیسات 1 نفرتکنسین فنی تعمیـرات و تأسیـسات بـرای واحد منظور می گردد.

بنابراین مجموع نیروی انسانی مورد نیاز کارخانه کورن فلکس سازی به ظرفیت 600 تن در سال 30 نفر به شرح بالا خواهد بود.


مساحت زمین و سطح زیر بنای مورد نیاز کارخانه تولید کورن فلکس


مساحت ساختمانهای کارخانه اعم از تولیدی و غیر تولیدی

مساحت ساختمانهای کارخانه اعم از تولیدی و غیر تولیدی

برای برآورد مساحت زمین مورد نیاز واحد، جمع مساحت ساختمانها  و فضای باز در عدد 2 ضرب مـی گـردد .

این ضریب برطبـق اصـول و اسـتانداردهای طراحـی کارخانـه بـه منظـور تـأمین محوطـه سـازی، راهروهـا و   خیابان کشی، گسترش آتی و… تعیین گردیده است.

پس از محاسبه زمین مورد نیاز، مساحت بخشهای مختلف محوطه سازی به صورت زیر برآورد می گردند:

معادل مجموع زیربنای ساختمانها، پارکینگ ، خیابان کشی و فضای باز مورد نیاز خاک بـرداری و تـسطیح در نظرگرفته می شود. برای خیابان کشی و پارکینگ 20 درصد مساحت  زمین و برای فضای سبز نیز 40 درصـد مساحت زمین در نظرگرفته می شود. مساحت حصارکشی نیز بـا محاسـبه طـول حصارکـشی و ارتفـاع دیـوار بدست می آید. حصارکشی کارخانه به ارتفاع  2 متر می باشد که یک متر پایین آن از جنس آجـر و سـیمان و بالای آن نرده آهنی می باشد.

مجموع مساحت های فوق برای کارخانه تولید کورن فلکس به شرح زیر میباشد :

  • مساحت زمین : 2200 متر مربع
  • خاکبرداری وتسطیح : 1300 متر مربع
  • خیابان کشی وپارکینگ : 200 متر مربع
  • فضای سبز : 400 متر مربع
  • دیوارکشی : 400 متر مربع

جدول زمان بندی احداث کارخانه تولید کورن فلکس

جدول زمان بندی احداث کارخانه تولید کورن فلکس


برآورد برق مورد نیاز کارخانه تولید کورن فلکس و چگونگی تامین آن برای ظرفیت 600 تن در سال


اساسی ترین و زیر بنایی ترین تاسیسات هر واحد صنعتی، تاسیسات برق می باشد. زیرا تقریباً همه دستگاه های اصلی خط تولید نیاز به برق دارند. از طرفی نیروی برق، تامین کننده مربوط به سایر تاسیسات و همچنین روشنایی کارخانه خواهد بود. جزئیات برق مورد نیاز به شرح زیر میباشد :

الف) برق مورد نیاز خط تولید 

 برق مصرفی خط تولید، بخش عمده ای از برق مورد نیاز کارخانه می باشد. در این بخش با توجه به کاتالوگ دستگاه ها ،حداکثر برق مورد نیاز هر دستگاه استخراج شده، در تعداد دستگاه ضرب می شود. مجموع این مقادیر، برق خط تولید را تشکیل می دهد که به شرح زیر میباشند :

  • دستگاه بوجاری ( برق مصرفی : 4 کیلووات )
  • مارپیچ رطوبت دهی ( برق مصرفی : 2 کیلووات )
  • دستگاه خشک کن ( برق مصرفی : 3 کیلووات )
  • پوست گیر و جوانه گیر ( برق مصرفی : 4 کیلووات )
  • دستگاه جداکننده ( برق مصرفی : 4 کیلووات )
  • دیگ پخت ( برق مصرفی : 2.2 کیلووات )
  • دستگاه خشک کن ( برق مصرفی : 5.5 کیلووات )
  • دستگاه مارپیچ بخار ( برق مصرفی : 0.5 کیلووات )
  • دستگاه نقاله تعدیل دما ( برق مصرفی : 4 کیلووات )
  • دستگاه نورد ( برق مصرفی : 23.2 کیلووات )
  • دستگاه تستر ( برق مصرفی : 2 کیلووات )
  • خشک کن تونلی ( برق مصرفی : 6 کیلووات )
  • دستگاه بسته بندی نایلون ( برق مصرفی : 4 کیلووات )
  • تسمه نقاله ( برق مصرفی : 1.8 کیلووات )
  • پمپ اسپری تانک فرمولاسیون ( برق مصرفی : 1 کیلووات )
  • دستگاه بسته بندی کارتن ( برق مصرفی : 4 کیلووات )

‌ب) برق مورد نیاز تاسیسات  :

 با توجه به تاسیسات پیش بینی شده برای طرح، برق مورد نیاز تاسیسات واحد به شرح زیر برآورد می گردد :

  • برق مورد نیاز سیستم گرمایش ( موتور شوفاژخانه ) : 3 کیلووات
  • برق مورد نیاز تاسیسات جبرانی آب بدون املاح ( شامل تصفیه، نگهداری و پمپاژ آب ) : 14 کیلووات

‌ج) برق مورد نیاز روشنایی ساختمان ها و محوطه  :

 به منظور برآورد برق مورد نیاز ساختمان ها تخمینی از مقدار برق بر حسب مساحت ساختمانها زده می شود. برای هر متر مربع زیر بنای سالن تولید، ساختمان های اداری، رفاهی و خدماتی به طور متوسط 20  وات در نظر گرفته می شود.

همچنین برای هر متر مربع مساحت انبارها و تاسیسات 10 وات منظور می گردد. بنابراین با توجه به مساحت ساختمان ها 29 کیلو وات برای روشنایی ساختمان ها پیش بینی می گردد.

 با توجه به اینکه این واحد تولیدی دارای یک نوبت 8 ساعته در روز می باشد؛ اگر چه برای روشنایی محوط در مواقع ضروری تعداد 38 چراغ پایه بلند پیش بینی می گردد؛ لیکن به علت خاموش بودن دستگاه ها و تجهیزات تولیدی در هنگام شب، برق پیش بینی شده برای واحد نیاز روشنایی محوط را برآورده می سازد و لذا احتیاجی به در نظر گرفتن توان برق اضافه تری برای محوطه نمی باشد.

براورد برق مورد نیاز کل برای کارخانه تولید کورن فلکس :

به منظور برآورد بیشترین درخواست برق به هنگام راه اندازی یا مواقع دیگر ، 15% از مجموع توان برق مورد نیاز فرآیند تولید، تاسیسات، ساختمان ها و محوطه را نیز به برق کل مورد نیاز اضافه مینماییم.

 با جمع بستن موارد فوق درمیابیم که برای تامین برق مورد نیاز کارخانه تولید کورن فلکس ، یک انشعاب 152 کیلو وات از شبکه سراسری برق درخواست می شود که هزینه های اشتراک، کنتور، تابلوهای کنترل و سیم کشی داخلی آن نیز می بایست مد نظر قرار گیرد.


برآورد آب مورد نیاز کارخانه کورن فلکس سازی و چگونگی تامین آن برای ظرفیت 600 تن در سال


 آب مورد نیاز واحدهای صنعتی شامل مصارف خط تولید، تاسیسات، ساختمان ها و محوطه می باشد. آب مورد نیاز خط تولید به مصرف مخازن فرمولاسیون و دیگ بخار می رسد.

 آب بهداشتی و آشامیدنی مورد نیاز روزانه واحد براساس مصرف سرانه هر نفر 150 لیتر برآورد می گردد. همچنین جهت تامین آب مورد نیاز جهت آبیاری محوطه، به ازاء هر متر مربع فضای سبز 1.5 لیتر در روز منظور می شود. با در نظر گرفتن موارد فوق، آب مصرفی کل کارخانه تولید کورن فلکس برابر 14.8 متر مکعب در روز میباشد.


برآورد میزان سوخت مصرفی کارخانه کورن فلکس برای ظرفیت 600 تن در سال

 یکی از منابع تامین انرژی واحدهای صنعتی، سوخت می باشد. به همین دلیل اهمیت گرمایش، چنین تاسیساتی در همه واحدهای صنعتی پیش بینی می شود. موارد مصرف سوخت در واحد های مختلف صنعتی شامل تامین دمای مورد نیاز فرآیند، گرمایش ساختمان ها و سوخت وسایل نقلیه است. در این واحد سوخت مورد نیاز به مصرف فرآیند تولید ،تاسیسات گرمایش و وسایل نقلیه می رسد که پس از برآورد مقدار و نوع سوخت مورد نیاز در این بخش، تاسیسات مورد نیاز سوخت رسانی واحد پیش بینی می گردد.

الف) سوخت فرآیند  :

سوخت مورد نیاز فرآیند در ایستگاه های تولیدی شامل دو مورد زیر بوده که مجموع آنها برابر 1380 متر مکعب میباشد :

  • سوخت مورد نیاز دستگاه تستر ( گاز طبیعی 380 متر مکعب )
  • سوخت مورد نیاز دیگ بخار ( گاز طبیعی 1000 متر مکعب )

‌ب) سوخت مورد نیاز تاسیسات گرمایش   :

 برآورد سوخت مورد نیاز گرمایش واحد با توجه به سطح سالن های تولید، ساختمان های اداری - رفاهی و خدماتی انجام می شود. مقدار سوخت مصرفی روزانه به ازای یکصد متر زیر بنای سالن تولید، آزمایشگاه و ساختمان های اداری رفاهی و خدماتی 25 مترمکعب گاز طبیعی تخمین زده می شود. این رقم با توجه به هوای معمولی کشور و به طور متوسط در نظر گرفته شده است.

 بنابراین سوخت مصرفی تاسیسات گرمایش 230 متر مکعب گاز طبیعی در روز برآورد می گردد. 

‌ج) سوخت مورد نیاز وسایل نقلیه  :

 سوخت مصرفی مورد نیاز وسایل حمل ونقل به میزان روزانه 60 لیتر بنزین میباشد.

بنابراین با توجه به محاسبان انجام شده، سوخت مصرفی روزانه واحد 1610 متر مکعب گاز طبیعی برآورد می گردد. به همین منظور تاسیسات موردنیاز مانند ایستگاه تقلیل فشار، شمارنده (کنتور) و لوله کشی گاز طبیعی در طرح پیش بینی می گردد. سوخت خودروهای بنزینی به صورت روزانه تامین و نیازی به پیش بینی و ذخیره سوخت نخواهد داشت.

جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید کورن فلکس ، با اطلاعات کاملا به روز با فرمت Word و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ جواز تاسیس یا وام و تسهیلات بانکی ، با ما تماس بگیرید .


دانلود طرح توجیهی تیپ تولید کورن فلکس

توجه : کلیه ی طرح های تیپ یا آماده ، صرفا کاربرد مطالعاتی و تحقیقاتی داشته و جهت اخذ مجوز و یا تسهیلات و وام بانکی مناسب نمیباشند . جهت تهیه طرح توجیهی با کاربرد اجرایی و بانکی با ما تماس بگیرید .

فايل‌ها:
zipطرح توجیهی تولید کورن فلکس 115 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخدوشنبه, 15 آبان 1396 12:22
حجم فايل 1.1 MB
دانلود 138

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی فرآوری ذرت 52 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخدوشنبه, 15 آبان 1396 12:06
حجم فايل 550.79 KB
دانلود 181

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.


کسب و کارهای پر طرفدار

صنایع غذایی

© 2024 کلیه حقوق این وبسایت محفوظ میباشد.
Articles
Categories