• 021-77869979
  • سفارش طرح توجیهی : 09360555304
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 24/7

طرح توجیهی اسید سولفوریک ⚗️ 6 ماه پشتیبانی جهت وام و مجوز

(1 vote, average 5 out of 5)

طرح توجیهی اسید سولفوریک

جهت نگارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید اسید سولفوریک یا جوهر گوگرد با اطلاعات کاملاً به روز برای سال 1401 ، با فرمت DOC و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، این صفحه را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید . ضمنا میتوانید فایل pdf طرح توجیهی تولید اسید سولفوریک را که در سال های قبل نگارش شده است را صرفا جهت مطالعه از انتهای صفحه دانلود نمایید.


✔️ اسید سولفوریک ، پرمصرف ترین اسید در دنیا


اسید سولفوریک خالص H2SO4 دارای جرم مولکولی 98/08 ، مایعی بی رنگ و نسبتاﹰ ویـسکوز مـیباشـد . اسید سولفوریک به هر نسبتی در آب حل می شود. همچنین SO3  به هـر نـسبتی در اسـید سولفوریک حـل می شود و اولئوم تشکیل می شود.

غلظت اولئوم بر حسب میزان SO3 حل شـده در اسـید سولفوریک بیـان مـی شـود . مشخـصات فیزیکـی اسید سولفوریک و اولئوم بستگی به میزان غلظت H2SO4 و  SO3و همچنین دما و فشار دارد. در دمای ثابت ، دانسیته اسید سولفوریک با افزایش غلظت H2SO4 افزایش می یابد.

اسید سولفوریک یک اسید قوی است که دارای مقاومـت شـیمیایی بـالایی اسـت . ایـن مـاده بـه نام هـای اسید سولفین  (Sulphin acid)، اسید باتری (battery acid) و سولفات هیدروژن نیز شناخته می شـود . ایـن محـصول مـوارد اسـتفاده وسـیعی در فراینـدهای شـیمیایی بـه عنـوان عامـل اسـیدی، کاتالیـست و عامـل دی هیدراسیون دارد.

کد آیسیک اسید سولفوریک 24121651 و تعرفه گمرکی آن 2807 می باشد. 

✳️ استانداردهای ملی و بین المللی اسید سولفوریک

اسید سولفوریک

اسامی برخی از استانداردهای بین المللی موجود برای اسید سولفوریک در زیر ارائه شده است : 

  • استاندارد ویژگیها : 96-1011-ASTM-E
  • استاندارد روشهای آزمون : BS-3903-77

استانداردهای ملی تدوین شده برای اسـید سولفوریک در زیر ارائه شده است : 

  • تعیین ویژگیهای اسید سولفوریک برای مصارف صنعتی : ISIR-1069
  • تعیین میزان ازت موجود در اسید سولفوریک با مصارف صنعتی : ISIRI-1063
  • ویژگی ها و روشهای آزمون اسید سولفوریک غلیظ : ISIRI-210

✔️ کاربردهای اسید سولفوریک یا جوهر گوگرد


کاربردهای اسید سولفوریک یا جوهر گوگرد

60% کل اسید سولفوریک در دنیا صرف تولید کودهای شیمیایی فسفاته شده ، 4% آن صرف صنایع معدنی و فلزی شده و 36% آن صرف سایر مصارف میگردد.

در ادامه کاربردهای اسید سولفوریک به تفکیک شرح داده شده است :

✳️ کاربردهای اسید سولفوریک در تولید کودهای شیمیایی فسفاته  

نرخ رشد مصرف اسید سولفوریک در ساخت کودهای شیمیایی در آمریکا بین سالهای 1985 تا 1997 حدود 2.2 درصد بوده است و این میزان در طی سالهای 1997 تا 2004 به حدود 3.9% رسیده است.

اسید سولفوریک در تولید اسید فسفریک، کود سولفات آمونیوم و کود سوپر فسفات نرمال (ساده) به صورت مستقیم مصرف می گردد. اسید فسفریک خود ماده اولیه تولید کودهای مختلف فسفاته است. 

الف) کاربردهای اسید سولفوریک در تولید اسید فسفریک :

بخش عمده اسید سولفوریک جهان جهت تولید اسید فسفریک از فرایند مرطوب (Wet Process) مورد استفاده قرار می گیرد. شایان ذکر است که در تولید اسید فسفریک کوره ای از اسید سولفوریک به عنوان ماده اولیه استفاده نمی شود.

البته در سالهای اخیر حجم بالای تولید اسید فسفریک از فرایند مرطوب موجب شده است تا اسید فسفریک تولید شده از این فرایند خالص سازی شده و علاوه بر تولید کودهای شیمیایی در صنایع دیگر نیز بجای اسید فسفریک کوره ای نیز مورد استفاده قرار گیرد.  

باتوجه به بالا بودن میزان تولید اسید فسفریک جهان از اسید سولفوریک، بازار اسید سولفوریک بسیار تحت تأثیر بازار جهانی اسید فسفریک و کودهای شیمیایی تولیدی از آن قرار دارد.

ب‌) کاربردهای اسید سولفوریک در تولید کود سولفات آمونیوم :

بخشی از اسید سولفوریک جهان در تولید  کود سولفات آمونیـوم مـصرف مـی گـردد . در ایـن فراینـد از آمونیاک و اسید سولفوریک استفاده می شود.  

پ) کاربردهای اسید سولفوریک در تولید کود سوپر فسفات نرمال (ساده)

کود سوپر فسفات نرمال (NSP) از اضافه کردن اسید سولفوریک به سنگ فسفات تولیـد مـی شـود . در این فرایند فسفات موجود در سنگ، به منوکلسیم فسفات منوهیدرات (Gypsum) تبدیل می شود. این مـاده سبب می شود که کود سوپر فسفات نرمال کمترین میزان P2O5 را در بین کودهای فـسفاته دارا باشـد و  لـذا  مصرف آن محدود می باشد.

ت‌) استفاده مستقیم از اسید سولفوریک در صنایع کود شیمیایی :

بخش اندکی از اسید سولفوریک مورد استفاده در صنایع کود شـیمیایی نیـز بطـور مـستقیم در مخلـوط کودهای مایع مورد استفاده قرار می گیرد.

✳️ کاربردهای اسید سولفوریک در صنایع معدنی و فلزی

موارد کاربرد اسید سولفوریک در صنایع معدنی شامل استخراج مس، استخراج اورانیوم ، وانادیوم و شستشو و آماده سازی فلزی برای رنگ و پوشش است.  

الف) کاربردهای اسید سولفوریک در استخراج فلزات مس، سرب و روی :

استخراج و تغلیظ سنگ معدن حاوی مس، روی یا سرب غالبـا بـا اسـتفاده از اسـید سولفوریک انجـام می گردد.  

ب‌) کاربرد اسید سولفوریک در استخراج اورانیوم و وانادیوم :

در اوایل دهه 1980 حجم زیادی از اسید سولفوریک جهان صرف استخراج اورانیوم و محـصول جـانبی آن وانادیوم گردید . بعد از آن به علت اینکه فعالیتهای هس ته ای محدود به قوانین سازمان ملل گردیـد ، میـزان استفاده از اسید سولفوریک نیز در این زمینه رو به کاهش گذارد.  

پ) کاربرد اسید سولفوریک در صنایع فولاد و آهن  :

اسید سولفوریک به دو منظور در صنایع فولاد مورد استفاده قرار میگیرد.یکی بازیافت گازهای محتـوی آمونیاک بوسیله اسید سولفوریک که منجر به تولید سولفات آمونیوم به عنوان محصول جـانبی صـنعت فـولاد می گردد و دیگری رسوب زدایی توسط اسید (Pickling) که در این عملیـات اکـسیدهای فلـزات، چربیهـا و نمکها و حتی زنگ آهن از روی سطح فولاد زدوده می شود.      

ت‌) کاربرد اسید سولفوریک در سایر صنایع معدنی :

 اسید سولفوریک می تواند برای تصفیه سایر مواد معدنی نظیر سـنگهای طـلا و مـس - نقـره نیـز مـورد استفاده قرار گیرد . همچنین  این اسید در تولید سولفات مس (کات کبود ) ، سولفات منگنـز، سـولفات نیکـل، انواع سولفاتهای آهن (زاج سبز و زاج سفید )، سولفات سدیم و سـولفات روی کـاربرد دارد .

در تولیـد سـولفات آلومینیوم از بوکسیت نیز اسید سولفوریک به میزان 0.5 کیلوگرم به ازای تولید یک کیلوگرم محصول مـصرف می گردد.

✳️ سایر کاربردهای اسید سولفوریک در ادامه شرح داده شده است :  

الف) کاربرد اسید سولفوریک در سنتز مواد شیمیایی  :

در فرایند تولید مواد شیمیایی مختلفی از اسید سولفوریک استفاده می شود. این مواد عبارتند از: 

  • تولید متیل متاکریلات از روش استو سیانو هیدرین
  • تولید کاپرولاکتام و تولید محصول جانبی سولفات آمونیوم
  • اسید فلوریک از سنگ معدن فلوراسپار
  • دی اکسید تیتانیوم از فرایند سولفات
  • اکریلونیتریل از پروپیلن
  • مواد منفجره مانند نیتروگلیسرین، نیتروسلولز و نیتروبنزن
  • تولید اسید کلریدریک از اسید سولفوریک و نمک طعام
  • اسید کرومیک و بی کرومات ها
  • اسید سیتریک از اسید سولفوریک و سیترات کلسیم
  • اسید بوریک از اسید سولفوریک و بورات سدیم
  • رزورسینول از بنزن
  • فورفورال از پنتوسن و اسید سولفوریک
  • ایزوپروپیل الکل و اتانول از اولفین ها
  • فنل از کومن و اسید سولفوریک

‌ب) کاربرد اسید سولفوریک در تصفیه روغن موتور :

در فرایند تولید روغن موتور و تصفیه دوم روغنهای موتور کار کرده و همچنین در فرایند تولیـد گـریس ، از اسید سولفوریک استفاده می شود. 

‌ج) کاربرد اسید سولفوریک در تولید باطری های اتومبیل و آب باتری :

اسید سولفوریک به عنوان الکترولیت در باطری های اسیدی مورد استفاده قرار می گیرد. مورد مصرف ایـن باطری ها در اتومبیلها می باشد. اگرچه مقدار و غلظت اسید مورد نیاز برای هر باطری می تواند متفـاوت باشـد . اما نسبت میزان مصرف اسید به مصرف سرب در هر باطری  ثابت و برابر 0.2 واحد به ازای یـک واحـد سـرب می باشد. 

 د) کاربرد اسید سولفوریک در تصفیه آب (Water treatment) :

اسید سولفوریک در تصفیه آب و پساب، در کنترل PH، احیای رزیـن مبـدل یـونی جهـت رسـوب دهـی یون ها و در نهایت تولید آب عاری از یون مورد استفاده قرار  میگیرد. از اسید سولفوریک جهـت افـزایش PH آب تا 6 و رسوب املاح آب استفاده می گردد .

پالایشگاهها، پتروشیمی ها و نیروگاهها بزرگترین مراکز مصرف کننده آب بدون املاح هستند. لذا مصرف اسید سولفوریک آنها نیز قابل توجه است.

ه) اسید سولفوریک در صنایع مختلف دیگری نیز کاربرد دارد که عبارتند از :  

  • کاربرد اسید سولفوریک در کارخانجات سالامبور سازی جهت خیساندن پوست و زدودن چربی
  • کاربرد اسید سولفوریک در صنعت چرمسازی برای زدودن چربی از چرم خام
  • کاربرد اسید سولفوریک در واحدهای آماده سازی و ریسندگی و رنگ آمیزی پشم
  • کاربرد اسید سولفوریک در صنعت لاستیک سازی جهت شستشو و کنترل PH
  • کاربرد اسید سولفوریک در صنعت نساجی برای تثبیت رنگ پارچه و نخ و خنثی سازی
  • کاربرد اسید سولفوریک در کارخ انجات روغن نباتی جهت زدودن چربی از ماشین آلات و مهیا سازی تفاله دانه بـرای خـوراک دام و طیور
  • کاربرد اسید سولفوریک در برخی از واحدهای پودر و مایع شوینده جهت سولفوناسیون و تولید محلول چربی گیر و باز کننده لوله فاضلاب و شستشوی کاشی
  • کاربرد اسید سولفوریک در صنعت کاغذ جهت کنترل PH و تصفیه کاغذ و زدودن ناخالصی های معدنی
  • کاربرد اسید سولفوریک در صنعت تولید کلر در سلهای دیافراگمی جهت خشک کردن و آب گیری گاز کلر  

✳️ آیا اسید سولفوریک کالای جایگزینی در صنعت دارد !

در تولید اسید فسفریک و کودهای شیمیایی فسفاته، اسید سولفوریک عامل اصلی است و قابل جـایگزینی با محصول دیگری نیست. 

در تصفیه اورانیوم و وانادیوم، مواد قل یایی جایگزین اسید سولفوریک شده است، البته هنوز در برخی نقـاط دنیا از اسید سولفوریک در این زمینه استفاده می شود. تصفیه برشهای روغنی امروزه به روشهای دیگری غیـر از تصفیه با اسید سولفوریک انجام می شود.

همچنین در تولید دی اکسید تیتـانیوم فرآینـد کلرایـد بـا فراینـد سولفاید که از اسید سولفوریک استفاده  میکند رقابت می کند. در تولید مواد پاک کننده، تری اکسید سـولفور و اسید کلروسولفوریک می تواند جایگزین اسید سولفوریک شود.   

در تصفیه آب (Water-treatment) دی اکسید کربن با اسید سولفوریک رقابـت مـیکنـد . همچنـین در تولید ترکیبات کروم، اسید سیتریک، رزورسینول و فنل فرآیندهای دیگری نیز وجود دارند که بـا فرآینـدهای تولید از اسید سولفوریک رقابت می کند.  

بهر حال، علت کاربرد فراوان اسید سولفوریک در صنایع مختلف، ارزان بـودن و حجـم بـالای تولیـد آن در جهـان اسـت . لازم بـه ذکـر اسـت کـه قـسمت عمـده اسـید سـو لفوریک جهـان در تولیـد اسـید فـسفریک (Wet-Process) مصرف می شود که هیچ محصول جایگزینی برای آن وجود ندارد.  


مواد اولیه و فرایند تولید اسید سولفوریک یا جوهر گوگرد با ظرفیت 20 هزارتن در سال


فرایند تولید اسید سولفوریک یا جوهر گوگرد

مواد اولیه مصرفی در تولید اسید سولفوریک با ظرفیت 20 هزارتن در سال :

  • گوگرد : 7000 تن

✳️ فرایند تولید اسید سولفوریک به قرار زیر میباشد :

به طور کلی می تـوان گفـت کـه  امـروزه کلیـه کارخانـه هـای جدیـد کـه غلظـت هـای بـالا و پایـدار گـاز دی اکسید گوگرد را تولید می کنند، با فرآیند دو جذبی و با استاندارد انرژی بالا طراحـی و سـاخته شـده انـد .

البته لازم به ذکر است که کارخانه های قدیمی نیز از نقطه نظر بازده تبدیل و استاندارد انرژی اصلاح شده انـد .

در مجموع می توان گفت که کارخانه هایی که گاز SO2 با غلظت 6 تا 12 درصد را تولید می کنند از فرآینـد دو جذبی با بازده متوسط 6/99 درصد استفاده می کنند.

اما در کارخانه هـایی کـه در آن محتـوای گـاز SO2 کـم بوده و به علاوه نوسان های زیادی نیز در گاز مشاهده می شود، فرآیندهای دو جذبی غیر ممکن بوده و فرآینـد تک جذبی بعنوان بهترین روش شناخته شده مورد استفاده قرار می گیرد.

در ایـن مـورد و بـا طراحـی بهینـه می توان بازده تبدیل 99 درصد را بدست آورد.  

تهیه دی اکسید گوگرد (SO2) برای تولید اسید سولفوریک به طرق مختلفی انجام می شود که عبارتند از:  

  1. استفاده گوگرد عنصری
  2. استفاده از دی اکسید گوگرد حاصل از سولفید فلزات
  3. استفاده از گچ فسفردار
  4. احتراق H٢S یا دیگر گازهای شامل گوگرد
  5. بازیافت سولفوریک اسید قابل بازیافت

واحدهایی که از سوزاندن گوگرد برای تولید اسید سولفوریک استفاده می کنند با واکنش های گرمازایی همراه می باشند.

در واحدهای قدیمی تولید اسید سولفوریک مقداری از گرمای حاصل بازیافت می شد اما در واحدهای جدید اسید سولفوریک میزان حرارت آزاد شدة بازیافتی بالا رفته در نتیجه در سوخت مصرفی صرفه جویی زیادی شده است.

از مزیتهای واحدهای جدید پائین بودن نسبت هوا به گوگرد ورودی و افت فشار پائین در فرایند و در نتیجه پائین بودن توان (اسب بخار) کمپرسور هوای در سیستم است.

همچنین افت دمای بیشتر در برخی از قسمتهای سیستم، بازآرایی تجهیزات بکار رفته در سیستم برای بهبود بازیافت حرارتی و اضافه نمودن توربو ژنراتور برای تبدیل بخار فشار قوی به الکتریسیته است. در ادامه توضیحاتی دربارة فرایندهای تولید اسید سولفوریک ارائه شده است. 

1 - فرآیند تولید اسید سولفوریک از گوگرد :

فرآیند تولید اسید سولفوریک از گوگرد

در حال حاضر مهمترین روش تولید اسید سولفوریک، فرایند اول یعنی تولید از گوگرد عنصری است. دی اکسید گوگرد ممکن است از اکسیداسیون گوگرد خام و یا اکسیداسیون سولفیدهای فلزی گوگرد نظیر سولفید مس، سولفید سرب، سولفید نیکل، سولفیدهای آهن، سولفید روی و یا سولفید مولیبدیم تولید شود.

اکسیداسیون سولفید هیدروژن ( H2S) نیز منجر به تولید دی اکسید گوگرد می شود. تبدیل دی اکسید گوگرد به تری اکسید گوگرد در فرایند اکسیداسیون کاتالیستی با کاتالیست سزیم و یا پنتا اکسید وانادیم اصلاح یافته انجام می شود.

در نهایت از هیدراسیون تری اکسید گوگرد اسید سولفوریک تولید می شود.اصلی ترین روش تولید تجاری اسید سولفوریک به این صورت است که ابتدا دی اکسید گوگرد از گوگرد تهیه می شود.

سپس دی اکسید گوگرد در فرایند اکسیداسیون کاتالیستی به تری اکسید گوگرد تبدیل می شود و سپس از واکنش تری اکسید گوگرد با آب اسید سولفوریک غلیظ تولید می شود. 

دی اکسید گوگرد به عنوان یک محصول فرعی در اکثر فرایندهای تولید مس و برخی دیگر از فلزات محسوب می شود.

دی اکسید گوگرد تولید شده با هوا رقیق می شود. اکسیژن و دی اکسید گوگرد وارد راکتور کاتالیستی شده و واکنش اکسیداسیون انجام می گردد.

در این راکتور دی اکسید گوگرد به تری اکسید گوگرد تبدیل می شود. تری اکسید گوگرد بوسیله اسید سولفوریک جذب شده و اسید با غلظت بالا (98/5 درصد وزنی) تشکیل می شود. 

2 - فرآیند تولید اسید سولفوریک از فسفو ژیپسوم (گچ فسفردار) :

در فرایند تولید اسید فسفریک از اسید سولفوریک، فسفو ژیپسوم به عنوان محصول جانبی تولید می شود. از ترکیب فسفوژیپسوم، کک نفتی، پیریت های آهن و خاک رس و دی اکسید گوگرد تولید می شود.

تولید اسید سولفوریک از دی اکسید گوگرد نظیر آنچه که در فرایند قبلی توضیح داده شد، می باشد. 

بازیافت سولفوریک اسید 

  • تجزیة حرارتی سولفوریک اسید قابل بازیافت به SO2 در کوره و در دمای حدود 1000 درجه صورت می گیرد.
  • احتراق گاز H2S در کوره در دمای 1000 درجه سانتیگراد انجام می شود.

✔️ زمین ، محوطه سازی و ساختمان سازی مورد نیاز جهت احداث کارخانه تولید اسید سولفوریک با ظرفیت 20 هزارتن در سال


زمین و محوطه سازی مورد نیاز به قرار زیر می باشد :

  • زمین : 5000 مترمربع
  • دیوارکشی : 566 مترمربع
  • محوطه سازی، خیابان کشی، پارکینگ و فضای سبز : 3000 مترمربع

ساختمان سازی تولیدی و اداری به قرار زیر می باشد :

  • سولة خط تولید : 400 مترمربع
  • سولة انبار مواد اولیه : 200 مترمربع
  • سولة انبار محصول : 200 مترمربع
  • سوله های تاسیسات : 180 مترمربع
  • نگهبانی : 100 مترمربع
  • ساختمان های اداری وخدماتی : 200 مترمربع

✔️ تاسیسات و آب و انرژی مصرفی کارخانه تولید اسید سولفوریک یا جوهر گوگرد با ظرفیت 20 هزارتن در سال


کارخانه تولید اسید سولفوریک یا جوهر گوگرد

تاسیسات مورد نیاز این کارخانه به قرار زیر میباشند :

  • تأسیسات سرمایش و گرمایش
  • تأسیسات اطفاء حریق
  • تأسیسات آب و فاضلاب
  • دیزل ژنراتور اضطراری
  • سیستم سختی گیر آب
  • تاسیسات هوای فشرده

✳️ میزان آب و سوخت و برق مصرفی سالانه کارخانه تولید اسید سولفوریک با ظرفیت 20 هزارتن در سال

  • برق مصرفی : 110 کیلووات
  • آب مصرفی : 41300 مترمربع
  • گاز مصرفی : 135 مترمکعب
✳️ نیروی انسانی مورد نیاز جهت بهره برداری از کارخانه تولید اسید سولفوریک با ظرفیت 20 هزارتن در سال

پرسنل مدیریت و اداری و مالی :                             

  • مدیر عامل : 1 نفر
  • مدیر کارخانه : 1 نفر
  • مسئول اداری و مالی : 1 نفر
  • کارمند اداری و مالی : 1 نفر
  • کارمند تدارکات و فروش : 2 نفر
  • منشی : 2 نفر
  • انباردار : 1 نفر
  • راننده : 2 نفر
  • نظافتچی و آبدارچی : 1 نفر
  • نگهبان : 8 نفر
  • آتش نشان : 4 نفر

پرسنل قسمت خدمات فنی و تعمیرات : 

  • رییس خدمات فنی و تعمیرات : 1 نفر
  • مهندسی فرآیند : 1 نفر
  • مهندسی عمومی : 1 نفر
  • کارگر فنی برق و ابزار دقیق و مکانیک : 4 نفر
  • تکنسین (آزمایشگاه) : 4 نفر

پرسنل قسمت تولیدی : 

  • مدیر تولید : 1 نفر
  • سرپرست شیفت : 4  نفر
  • اپراتور اتاق کنترل : 4 نفر
  • اپراتور سایت : 4 نفر
  • کارگر سایت : 4 نفر

 

✳️ در صورتی که علاقه مند به صنعت تولید اسیدها میباشید یا قصد سرمایه گذاری در این صنایع را دارید مطالب زیر نیز میتواند برای شما مفید و جذاب باشد :

✍️ جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید اسید سولفوریک یا جوهر گوگرد ، با اطلاعات کاملا به روز با فرمت Word و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ جواز تاسیس یا وام و تسهیلات بانکی ،با ما تماس بگیرید .


📚 دانلود فایل های طرح توجیهی تیپ تولید اسید سولفوریک یا جوهر گوگرد

👈 توجه : کلیه ی طرح های تیپ یا آماده ، صرفا کاربرد مطالعاتی و تحقیقاتی داشته و جهت اخذ مجوز و یا تسهیلات و وام بانکی مناسب نمیباشند . جهت تهیه طرح توجیهی با کاربرد اجرایی و بانکی با ما تماس بگیرید.

 

فايل‌ها:
zipطرح توجیهی تولید ﺍﺳﻴﺪ ﺳﻮﻟﻔﻮﺭﻳک 40 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخدوشنبه, 06 آذر 1396 23:24
حجم فايل 441.69 KB
دانلود 234

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.


کسب و کارهای پر طرفدار

صنایع شیمیایی

© 2024 کلیه حقوق این وبسایت محفوظ میباشد.
Articles
Categories