• 021-77869979
  • سفارش طرح توجیهی : 09360555304
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 24/7

طرح توجیهی هگزان نرمال ⭐️ جهت مجوز و وام (0 تا 100)

(4 votes, average 5 out of 5)

طرح توجیهی هگزان نرمال

جهت نگارش مطالعات بازار و طرح توجیهی کارخانه تولید هگزان نرمال با اطلاعات کاملاً به روز برای سال 1402، با فرمت DOC و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، این صفحه را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید . ضمنا میتوانید فایل pdf طرح توجیهی تولید هگزان نرمال (Normal Hexane) را که در سال های قبل نگارش شده است را صرفا جهت مطالعه از انتهای صفحه دانلود نمایید.


✔️ طرح توجیهی هگزان نرمال ، ایده ی نو سرمایه گذاری زودبازده با خواص و کاربردهای شگفت انگیز!


طرح توجیهی هگزان نرمال ، ایده ی نو سرمایه گذاری زودبازده با خواص و کاربردهای شگفت انگیز

هگزان نرمال از سری هیدروکربن های آلیفاتیک میباشد که همانطور که از اسم آن مشخص است از شش کربن تشکیل شده است.

کد آیسیک هگزان نرمال 24113563 و فرمول شیمیایی آن به صورت 3CH3 (CH2)4CH می باشد. ایزومرهای هگزان نرمال در واکنش های شیمیایی شرکت نمی کنند و غالبا به عنوان حلال خنثی در واکنش های آلی استفاده می شود؛ زیرا بسیار غیرقطبی هستند. ایزومرهای هگزان نرمال همچنین از ترکیبات تشکیل دهنده بنزین و چسب های کفش می باشد.

از هگزان نرمال همچنین به عنوان حلال برای استخراج روغن های خوراکی و همچنین تمیز کردن کفش، مبلمان استفاده می شود. در آزمایشگاه نیز هگزان برای استخراج نفت و آب از خاک، پیش از تعیین کروماتوگرافی گاز و تجربه وزنی به کار می رود.

هگزان به طور عمده از پالایش نفت خام حاصل می شود. عموما از برش نفتا برای استحصال این ماده استفاده می شود. ترکیب درصد این برش به طور عمده وابسته به منبع نفت خام و روش پالایش آن است.

محصول صنعتی و متداول نفتا به طور عمده حاوی 50 درصد وزنی از هگزان نرمال است. نقطه جوش این برش در حدود 65 الی 70 درجه سانتیگراد گزارش شده است.

خواص فیزیکی و شیمیایی محصول طرح توجیهی هگزان نرمال گرید خوراکی

✳️ خواص فیزیکی و شیمیایی محصول طرح توجیهی هگزان نرمال گرید خوراکی

  • فرمول شیمیایی : C6H14
  • جرم مولکولی : 86.18 g/mol
  • رنگ و حالت فیزیکی در دمای محیط : مایع بی رنگ
  • چگالی : 0.6548 g/ml
  • دمای ذوب : C° 95− (178 K)
  • دمای جوش : C° 69− (342 K)
  • حلالیت در آب : غیر قابل حل
  • ویسکوزیته : at 25 °C cP294

✳️ معرفی موارد مصرف و کاربرد محصول طرح توجیهی هگزان نرمال !

موارد مصرف و کاربرد محصول طرح توجیهی هگزان نرمال

 

هگزان نرمال کجا مورد استفاده قرار میگیرد ؟

هگزان نرمال یکی از مهمترین مواد شیمیایی بوده که به صورت عمده برای استخراج روغن از دانه های گیاهی و همینطور به عنوان حلال در واکنش پلیمریزاسیون هگزان و مصارف دیگر به کار میرود.

در ادامه به بررسی دقیقتر کاربردهای هگزان نرمال میپردازیم.

1 – استفاده از هگزان نرمال جهت استخراج روغن از دانه های گیاهی

هگزان نرمال به طور عمده برای استخراج روغن از دانه های گیاهی نظیر کنجد، بادام زمینی و پنبه استفاده می شود. این روغن های اکثرا در تولید روغن های خوراکی و به میزان کم در تولید صابون (به عنوان اسید چرب) به کار می رود.

2 - استفاده از هگزان نرمال به عنوان حلال واکنش دهنده ها؛ به خصوص در مورد واکنش های پلیمریزاسیون هگزان

با توجه به پایداری بسیار بالا از نظر شیمیایی و عدم واکنش با مواد شیمیایی، به عنوان یک حلال آلی مناسب برای مواد حاضر در محیط واکنش شناخته می شود.

3 - سایر مصارف هگزان نرمال

مصارف عمده دیگری که هگزان نرمال در آن مصرف می شود عبارت است از آماده سازی چسب های لاستیک، صنایع نگهداری، تمیز کردن کفش و مبلمان و به عنوان محیط باربر مواد دارویی.

البته هگزان نرمال با مشخصات ارائه شده در بخش قبل، با توجه به خلوص بالا و قیمت بالاتر، به طور عمده برای استخراج روغن از دانه های روغنی استفاده می شود. 


✔️ معرفی مشخصات فنی و طرح توجیهی محیط زیستی هگزان نرمال !


فرمول شیمیایی هگزان نرمال

✳️ مشخصات هگزانی که به عنوان گرید خوراکی مطرح است به صورت زیر می باشد :

هگزان گرید خوراکی حاوی حدود 50 درصد از هگزان نرمال و تقریبا همین میزان از سایر ایزومرهای هگزان است. میزان آروماتیک ها در این ترکیب بسیار ناچیز و در حدود یک درصد می باشد.

جدول زیر مشخصات فنی هگزان گرید خوراکی را ارائه می کند :

مشخصات فنی هگزان گرید خوراکی

✳️ معرفی خطرات و سمیت و نکات زیست محیطی هگزان نرمال !

سمیت هگزان نسبتا پایین است؛ با این حال به میزان کمی خاصیت بیهوش کنندگی دارد. تنفس غلظت های بالا برای مدت زیاد، باعث خواب آلودگی به همراه سردردهای متناوب و حالت تهوع می شود.

مسمویت مزمن که در کارگاه هایی که با هگزان سر و کار دارند، مشاهده شده است. علائم اولیه عبارتند از اختلال در حس لامسه به خصوص در بازو و زانوست، که به ضعف ماهیچه ها در این ناحیه منجر می شود. در اندک موارد حاد گزارش شده، اختلال در عملکرد ماهیچه ها و کاهش بینایی نیز گزارش شده است.

امروزه اثر هگزان نرمال بر سیستم عصبی نیز به خوبی شناخته شده است. در کسانی که به مدت طولانی در معرض غلظت های بالا از هگزان نرمال، در حدود 400 الی 600 قسمت در میلیون، قرار گرفته اند؛ مواردی از تشنج های عصبی گزارش شده است.

سمیت غیر عادی هگزان نرمال در مقایسه با سایر آلکان های صنایع شیمیایی موجب شده است هر جا که ممکن است این ماده را با هپتان نرمال جایگزین نمایند.   

اثر هگزان به درستی بر انسان، هنوز مشخص نشده است. در سال 1994 ، هگزان نرمال در لیست مواد سمی (TRI) قرار گرفت. در اواخر قرن بیستم و اولیل قرن بیست و یکم، انفجارهایی به احتراق هگزان نسبت داده شده است. با توجه به آتش گیر بودن این ماده بایستی موارد ایمنی را در کارخانه های تولیدکننده این ماده به دقت رعایت نمود. 

در سال 2001، اداره محیط زیست آمریکا قواعدی را برای کنترل میزان هگزان ساطع شده با توجه به سرطان زا بودن آن منتشر ساخت. میزان مجاز از این ماده در محیط برای کارگرانی که پنج روز در هفته و هر روز هشت ساعت در کارخانه کار می کنند ، ppm 50 و یا mg/m³ 176 تعیین شده است.


✔️ مواد اولیه و فرایند تولید هگزان نرمال (گرید خوراکی) برگرفته از طرح توجیهی آن !


فرایند تولید هگزان نرمال

✳️ مواد اولیه مصرفی سالانه کارخانه تولید هگزان نرمال (گرید خوراکی) با ظرفیت 5000 تن در سال

  • برش نفتای سبک : 17000 تن
  • هیدروژن : 160000 مترمکعب
  • برش نفتای سنگین : 11900 تن

✳️ فرایند تولید هگزان نرمال (گرید خوراکی) با ظرفیت 5000 تن در سال

این قسمت شامل مطالعه و بررسی روش ها و تکنولوژی های روز تولید در دنیا و مقایسه و ارزیابی مزایا و معایب و انتخاب تکنولوژی مناسب (ارائه کلیات روش تولید، نمودار فرآیند عملیات OPC و نحوه کنترل کیفیت کارخانه هگزان نرمال میباشد.    

همانطور که پیش از این اشاره شد، بسته به اینکه نفت خام از چه منبعی باشد و شیوه پالایش آن به چه صورت است، ترکیب درصد نفتا فرق می کند. با توجه به ترکیب درصد نفتا و اینکه آلیفاتیک باشد یا آروماتیک، اشباع باشد یا غیر اشباع شیوه استخراج هگزان از آن متفاوت است.  

هیدروکربن های آروماتیک حداکثر قدرت انحلال را دارند ولی از بعد سمیت و عملکرد، حلال هایی با میزان بنزن کم برای کاربردهایی نظیر استخراج روغن از دانه های روغنی، ساخت پلی الفین ها، جوهرهای چاپ و چسبنده های سطحی مناسب می باشد. سرعت تبخیر، رنگ و بو سایر مشخصه های مهم حلال هستند.  

در فرایند های استخراج، نقش حلال در واقع استخراج انتخابی یک ماده خاص از یک محصول یا ماده خام نظیر روغن های دانه های روغنی برای صنایع غذایی و دارویی، حلال بایستی عاری از هر گونه مواد سمی باشد.

در فرایندهای شیمیایی، نقش حلال فراهم آوردن یک محیط خنثی برای واکنش و یا به عنوان حمل کننده کاتالسیت مطرح می شود. در این فرایندها حلال بایستی عاری از هر گونه هیدروکربن آروماتیک و همچنین گوگرد باشد. در فرایند استخراج هگزان از برش نفتا، ابتدا نفتا را حرارت می دهند.

سپس آن را وارد یک برج تقطیر استخراجی می کنند. حلال استخراجی که می تواند DMF یا NMP باشد نیز به صورت خالص از مخازن جمع آوری و نگهداری وارد می شود. هگزان توسط حلال از برش مورد نظر جدا شده و از پایین برج خارج می شود.

البته بسته به نوع ترکیب درصد ورودی، تعداد مراحل تعادلی متفاوت خواهد بود. در مرحله بعد، بایستی حلال را به طور کلی از ماده استخراج شده بازیابی نمایند. بدین منظور بخشی به نام Solvent Extraction یا Solvent Recovery طراحی می شود. به منظور بازیابی حلال بایستی آن را وارد یک برج دفع کرد. معمولا فرایند دفع توسط بخشی از هگزان استخراج شده انجام می شود.  

محصول واحد Hydrocracking، آروماتیک ناچیزی دارد. بنابراین معمولا با جداسازی نفتای خروجی از این واحد، می توان حلالی بدون مواد آروماتیک و با دمای جوش مناسب به دست آورد. البته نفتای خروجی از hydrocracker، محصولی با ارزش است که در موارد مهم تری نظیر خوراک واحد Reforming یا شکست اتیلنی به کار می رود.

گوگرد موجود در این نفتا معمولا بیشتر از 1ppm است؛ که علت آن ترکیب مجدد هیدروژن و گوگرد است. این میزان از گوگرد در گرید خوراکی و پلیمریزاسیون حلال ها غیرقابل قبول است.  

هدروژناسیون کاتالیستی برش نفتا گزینه ای دیگر است. البته میزان سولفور موجود در این جریان ها نیازمتد گوگردزدایی اولیه و همچنین کار در فشار بالاست.

فرمولاسیون ها و پتنت های مختلفی برای فرایند هیدروژناسیون بنزن در راکتور ناهمگن در فاز مایعU.S. Pat. No. 4,327,234) ) و در فاز گاز (U.S. Pat No. 5,771,86) و همچنین در راکتور همگن U.S. Pat. No. 5,668,293 ارائه شده است. همچنین پتنت هایی فرایند تقطیر کاتالیستی را شرح می دهد (U.S. Pat. No. 6,084,141 ) .

همه ی این فرایندها وسیله ایست برای دستیابی به مشخصات بنزن به حدود 1 درصد حجمی کاهش یابد. روش دیگری که برای تولید حلال های فاقد هیدروکربن های آروماتیک استفاده می شود، استخراج حلال است. 

فرمولاسیون و پتنت به شماره IN 168536 فرایند جداسازی هیدروکربن های C5-6 از هیدروکربن های آروماتیک در برش نفتا را که با استفاده از یک حلال و به صورت متقابل انجام می شود را شرح می دهد.

البته برای دستیابی به غلظت های بسیار پایین هیدروکربن های آروماتیک که در هگزان گرید خوراکی مدنظر است ،این فرایند بسیار گران قیمت است. همچنین پارافین های جداشده به روش استخراج حلال، قدرت حلالیت پایین تری به نسبت حلال هایی که با روش هیدروژناسیون تهیه شده اند دارد.

زیرا نفتن حاصل از اشباع سازی برش نفتا، تا حدودی قدرت حلالیت آروماتیک های حذف شده را جبران می کند. همچنین، حلال حاصل از فرایند استخراج ممکن است به مشخصات مورد نظر برای کاهش درصد اولفین ها نرسد.

آروماتیک زدایی با استفاده از جذب سطحی به کمک سیلیکاژل و آلومینا و کربن فعال شده نیز مطرح شده است. البته این روش در مقیاس های بزرگ اقتصادی نیست؛ زیرا این فرایند به احیا پیوسته کاتالیست نیاز دارد. Clay های اسیدی نیز برای تولید حلال استفاده شده است. البته این روش تنها الفین ها را حذف می کند.  

با توجه به آنچه گفته شد، بهترین روش برای تولید هگزان نرمال خوراکی، هیدروژناسیون برش نفتاست. در این روش آروماتیک های هگزان استخراج شده، کمتر از ppm 20 و گوگرد آن کمتر از ppm 1 و عاری از هر نوع هیدروکربن غیر اشباع است.

فرایند هیدروژناسیون برش نفتا از بخش های زیر تشکیل شده است :

فرایند هیدروژناسیون برش نفتا

  1. حرارت دادن خوراک نفتا به دمایی در حدود 70 الی 180 درجه سانتیگراد
  2. افزودن میزان استوکیومتری از هیدروژن در فشاری در حدود 5 الی 30 بار
  3. عبور مخلوط خوراک و هیدروژن از راکتوری حاوی کاتالیست نیکل بر پایه آلومینا
  4. حذف هر گونه هیدروژن اضافی به منظور استحصال حلال پارافینی با گرید خوراکی

درصد آروماتیک در خوراک این واحد بهتر است کمتر از 20 درصد وزنی باشد. به همین جهت بهترین خوراک برای این واحد، محصول واحد استخراج BTX است.   

واکنش در راکتور لوله ای بستر ثابت انجام می شود. همانطور که اشاره شد از فلزات گروه هشت بر پایه یک ترکیب خنثی به عنوان کاتالیزور استفاده می شود. به طور معمول از کاتالیست نیکل بر پایه آلومینا استفاده می شود.

میزان نیکل در حدود 10 الی 70 درصد وزنی است. سطح فیزیکی ماده پایه پس از اشباع نیکل در حدود 120 الی 200 متر مربع به ازای گرم می باشد.

حجم حفره کاتالیست  cc/gm 0.2-0.3 است. درون راکتور اکسید نیکل در حضور هیدروژن و در دمای 400 درجه سانتیگراد به فرم فعال آن یعنی نیکل تبدیل می شود.  

در صورتی که خوراک واحد مرطوب باشد می توان برای حذف رطوبت از بسترهای مولکولی استفاده کرد. در صورتی که خوراک واحد گوگرد بیشتر ازppm 50 داشته باشد، می توان از فرایندهای جذب سطحی برای کاهش میزان گوگرد استفاده کرد.

در کاربرد، هیدروژن به میزانی بیشتر از مقدار استوکیومتری واکنش می شود. در انتها نیز بایستی هیدروژن واکنش نداده در یک مخزن از محصول جدا شود.  


✔️ ماشین آلات ، تاسیسات و تجهیزات خط تولید کارخانه هگزان نرمال (گرید خوراکی) با ظرفیت 5000 تن در سال (تا اینجا هدینگا همه 2 اه)


ماشین آلات ، تاسیسات و تجهیزات خط تولید کارخانه هگزان نرمال (گرید خوراکی)

✳️ ماشین آلات و تجهیزات خط تولید کارخانه تولید هگزان نرمال به قرار زیر میباشد :

  • تجهیزات درون محدوده عملیاتی
  • هزینه حمل و نقل، خرید خارجی، نصب و راه اندازی (10درصد کل)

✳️ تاسیسات کارخانه تولید هگزان نرمال (گرید خوراکی) با ظرفیت 5000 تن در سال به قرار زیر میباشد :

تأسیسات سرمایش و گرمایش  

  • تأسیسات اطفاء حریق
  • تأسیسات آب و فاضلاب

✳️ میزان آب و سوخت و برق مصرفی سالانه کارخانه تولید هگزان نرمال (گرید خوراکی) با ظرفیت 5000 تن در سال:

  • برق مصرفی : 40000 کیلووات
  • آب مصرفی : 150000 مترمکعب
  • بخار : 1000 تن

✳️ نیروی انسانی مورد نیاز جهت بهره برداری از کارخانه تولید هگزان نرمال (گرید خوراکی) با ظرفیت 5000 تن در سال:

  • مدیر ارشد : 1 نفر   
  • مدیر واحدها : 2 نفر
  • پرسنل تولیدی متخصص : 10 نفر
  • کارگر ماهر : 20 نفر
  • کارگر ساده و خدماتی : 20 نفر

✳️ نصویر زیر کارخانه های تولید هگزان نرمال در دست احداث داخل کشور و کارخانه هایی که نرمال هگزان خام را به هگزان نرمال تجاری تبدیل می کنند را نشان می دهد.

کارخانه های تولید هگزان نرمال در دست احداث داخل کشور و کارخانه هایی که نرمال هگزان خام را به هگزان نرمال تجاری تبدیل می کنند


✔️ زمین ، محوطه سازی و ساختمان سازی مورد نیاز جهت احداث کارخانه تولید هگزان نرمال (گرید خوراکی) با ظرفیت 5000 تن در سال

✳️ زمین و محوطه سازی مورد نیاز به قرار زیر می باشد :

  • زمین : 6000 مترمربع
  • محوطه سازی، خیابان کشی، پارکینگ و فضای سبز : 1000 مترمربع
  • دیوارکشی : 1000 مترمربع
  • زمین سالن های تولید و انبار : 3000 مترمربع
  • زمین ساختمان های اداری، خدماتی و عمومی : 1000 مترمربع
  • زمین محوطه : 1000 مترمربع
  • زمین توسعه طرح : 1000 مترمربع  

 ✳️ ساختمان سازی مورد نیاز به قرار زیر می باشد :

  • سوله خط تولید : 1000 مترمربع
  • انبارها : 1000 مترمربع
  • ساختمان های اداری ،خدماتی و عمومی : 500 مترمربع  
✳️ جدول زمانبندی احداث کارخانه هگزان نرمال 5000 تنی به قرار گانت چارت زیر میباشد:

زمانبندی احداث کارخانه هگزان نرمال 5000 تنی

✍️ جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی کارخانه تولید هگزان نرمال ، با اطلاعات کاملا به روز با فرمت Word و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ جواز تاسیس یا وام و تسهیلات بانکی ،با ما تماس بگیرید .


📚 دانلود فایل های طرح توجیهی تیپ تولید هگزان نرمال


👈 توجه : کلیه ی طرح های تیپ یا آماده ، صرفا کاربرد مطالعاتی و تحقیقاتی داشته و جهت اخذ مجوز و یا تسهیلات و وام بانکی مناسب نمیباشند . جهت تهیه طرح توجیهی با کاربرد اجرایی و بانکی با ما تماس بگیرید.

فايل‌ها:
zipطرح توجیهی تولید ﻫﮕﺰان ﻧﺮﻣﺎل ﮔﺮﻳﺪ ﺧﻮراﻛﻲ 47 صفحه
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخسه شنبه, 07 آذر 1396 18:02
حجم فايل 478.95 KB
دانلود 93

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.


کسب و کارهای پر طرفدار

صنایع شیمیایی

© 2024 کلیه حقوق این وبسایت محفوظ میباشد.
Articles
Categories