• 021-77869979
  • سفارش طرح توجیهی : 09360555304
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 24/7

طرح توجیهی سدیم سولفیت ⭐️ جهت مجوز و وام (0 تا 100 تولید)

(3 votes, average 5 out of 5)

طرح توجیهی سدیم سولفیت

جهت نگارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید سدیم سولفیت با اطلاعات کاملاً به روز برای سال 1402 ، با فرمت DOC و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، این صفحه را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید . ضمنا میتوانید فایل pdf طرح توجیهی تولید سدیم سولفیت را که در سال های قبل نگارش شده است را صرفا جهت مطالعه از انتهای صفحه دانلود نمایید.


✔️ آشنایی با محصول طرح توجیهی سولفیت سدیم و خواص و ویژگیهای آن !


 سولفیت سدیم چیست و چه خواص و ویژگیهایی دارد

سولفیت سدیم ماده ای شیمیایی و یکی از مواد حد واسط معدنی می باشد. این نمک به دو صورت خشک و متبلور وجود دارد که فرمول های آن ها به ترتیب به صورت Na2 . SO3 . H2O 7 ، Na2SO3 می باشد.

سولفیت سدیم به صورت کریستال های سفید یا پودر بوده و مزه ای شور دارد. در آب محول و بهمقدار ناچیزی در الکل حل می شود.

وزن مخصوص نوع خشک آن 2.63 و نوع بلوری شکل آن 1.539 می باشد که در نقطه ذوب C° 115 ، آب متبلور خود را از دست می دهد.

وزن مولکولی نوع خشک سولفیت سدیم، 126.03 و ماده بلور شکل آن وزن مولکولی معادل 252.17 را دارا می باشد.

سولفیت سدیم ماده ای است که به راحتی اکسیده می شود و به همین دلیل در اغلب جاهایی که به یک احیاء کننده ضعیف نیاز باشد از آن استفاده می شود ، لازم به ذکر است که نوع بدون آب سولفیت سدیم در صنعت کاربرد بیشتری دارد و استفاده کردن آن در خوراکی ها (مانند گوشت) و منابع غذایی که دارای ویتامین B1 باشند ممنوع است.

سولفیت سدیم بنابر میزان خلوص آن در نوع های مختلفی به بازار عرضه می گردد که مهم ترین آن ها عبارت اند از :

  • سولفیت سدیم نوع صنعتی
  • سولفیت سدیم نوع F.C.C
  • سولفیت سدیم نوع آزمایشگاهی

سولفیت سدیم در حال حاضر طبق استاندارد 676042 BSI تولید می شود. در این استاندارد در رابطه با بسته بندی و نشانه گذاری آن مطالبی آورده شده است که در این قسمت به طور خلاصه به آن اشاره می شود.

✳️ بسته بندی سولفیت سدیم چگونه باید باشد!

بسته بندی سولفیت سدیم چگونه باید باشد

سولفیت سدیم صنعتی باید در بسته مناسب از جنس پلی اتیلن و غیر قابل نفوذ هوا و رطوبت بسته بندی گردد و در هنگام حمل   و نقل آن باید نهایت دقت انجام شود تا محصول سالم به دست مشتری برسد. سولفیت سدیم عمدتاً به دو طریق کیسه و ظروف استوانه ای بسته بندی شده و به بازار عرضه می گردد.

بر روی هر بسته از سولفیت سدیم صنعتی باید موارد زیر قید گردد.

  • نام ، نوع و درجه فرآورده
  • نام و یا علامت تجاری تولید کننده
  • خلوص سولفیت سدیم
  • وزن خالص سولفیت سدیم
  • شماره سری تولید و یا تاریخ تولید
  • ذكر عبارت های «ماده شیمیایی سوز آور» و «از تماس با بدن جلوگیری شود»
  • ذكر عبارت «در جای خنک و خشک نگهداری شود»

✔️ معرفی موارد مصرف و کاربرد محصول مورد بررسی در طرح توجیهی سولفیت سدیم !


موارد مصرف و کاربرد سولفیت سدیم

همانطور که گفتیم سولفیت سدیم به علت ناپایدار بودن به راحتی اکسید می شود به همین دلیل در جاهایی که به احیاء کننده ضعیف نیاز باشد از آن استفاده می گردد.

سولفیت سدیم در صنایع کاغذ سازی ، عکاسی ، نساجی ، تصفیه آب و صنایع معدنی و غذایی مصرف می گردد. در صنایع کاغذ سازی قبل از پخت با تزریق این ماده قدرت و استحکام کاغذ را به مقدار محسوسی افزایش می دهند. به علاوه به عنوان ماده رنگبر نیز کاربرد دارد.

در تصفیه آب به عنوان ماده حذف کننده اکسیژن به کار می رود (در مواردی که با آب سر و کار داریم اکسیژن محلول در آب باعث خوردگی می شود)

در صنایع عکاسی از این ماده به عنوان بازدارنده استفاده می کنند و باعث توقف اکسیداسیون هیدروکینون و دیگر مواد ظهور می گردد.

به علاوه به عنوان محافظ و نگهدارنده نیز در صنایع عکاسی کاربرد دارد و نقش این ماده در این قسمت بدین صورت می باشد که اکسیداسیون نامطلوب داروی ظهور توسط اکسیژن محلول در آن نه تنها سنیتک ظهور را تحت تأثیر خود قرار می دهد بلکه باعث می گردد که محصولات فرعی دیگری تولید شده و اثرات بدی روی عکس بگذارد و افزایش سولفیت سدیم باعث حذف محصولات فرعی می گردد.

میزان مصرف سولفیت سدیم در صنایع مختلف و در کشورهای صنعتی در جدول ذیل ارائه می شود :

  • صنایع کاغذ سازی : 52%
  • صنایع تصفیه آب های صنعتی : 15%
  • صنایع عکاسی : 12%
  • صنایع نساجی و غذایی : 10%
  • صنایع استخراج مواد معدنی : 8%
  • صنایع متفرقه : 3%

میزان مصرف سولفیت سدیم در صنایع ایران به شرح جدول ذیل است.

  • صنایع کاغذ سازی : 78%
  • صنایع عکاسی : 12%
  • صنایع نساجی : 3%
  • صنایع غذایی : 2%
  • صنایع تصفیه آب های صنعتی : 3%
  • صنایع متفرقه : 2%

✳️ چه مواد و محصولاتی میتوانند جایگزین سولفیت سدیم باشند !

با توجه به مشخصات فنی و کاربردهای زیاد این ماده در صنایع مختلف تاکنون ماده ای با این ویژگی ها که بتواند بطور هم زمان در چندین صنایع کاربرد داشته باشد به عنوان جایگزین این ماده مصرف نشده است.

ولی برای بعضی از صنایع مثل تصفیه آب از سایر مواد شیمیایی مثل زاج ، ازن ، مواد پلیمری و کلرور آهن استفاده می گردد.


✔️ ارزیابی روش های مختلف تولید سولفیت سدیم !


روش های مختلف تولید سولفیت سدیم

از روش های مختلفی جهت تولید سولفیت سدیم در کشورهای مختلف استفاده می شود.

✳️ مهم ترین روش های تولید صنعتی این ماده به چهار طریق می باشد.

  1. از واکنش دی اکسید گوگرد و محلول سودااش.
  2. از واکنش بنزن سولفونات و سود
  3. بازیابی سولفیت سدیم از پساب کارخانجات چوب و کاغذ
  4. تولید سولفیت سدیم از سولفید سدیم

1 - فرآیند تهیه سولفیت سدیم از دی اکسید گوگرد و سودا اش :

در این فرآیند ابتدا «سودا اش به گاز SO2 در یک برج وارد واکنش شده و تولید بی سولفیت سدیم آب دار می نماید. بخشی از این محلول پس از تغلیظ و دفع آب اضافی به تانک ذخیره محصول بی سولفیت می رود.

بخشی دیگر از محلول صاف شده وارد یک راکتور شده و در ضمن عمل با سودااش تولید ماده سولفیت سدیم می نماید که پس از فیلتر شدن و تغلیظ وارد خشک کن شده و محصول خروجی از خشک کن جهت بسته بندی و انبار آماده می گردد.

2 - فرآیند تهیه سولفیت سدیم از واکنش بنزن و سولفونات و سود :

در این فرآیند سولفیت سدیم به عنوان یک محصول جانبی در تولید فنل از واکنش بنزن سولفونات و سود می باشد.

C6H5,SO3H + NaOH → NaHSO3 + C6H5OH

NaHSpO3 + NaOH → Na2SO3 + H2O

این روش متداول نبوده و از نظر اقتصادی به صرفه نمی باشد.

3 - فرآیند تهیه سولفیت سدیم از پساب کارخانجات صنایع چوب و کاغذ سازی :

همان طور که اشاره گردید یکی از موارد مصرف مهم سولفیت سدیم در صنایع کاغذ سازی می باشد. در عملیات انجام شده بر روی چوب و دیگر مواد نباتی یا محلول های سولفیت سدیم ، پساب کارخانجات محتوی مواد سلولزی سدیم و گوگرد می باشد که در فرآیند بازیابی قابلیت تبدیل به سولفیت سدیم را پیدا می کند.

در این فرآیند گاز تولید شده که محتوی کمی نیتروژن می باشد به همراه اکسیژن و بخار و سوخت اضافی وارد گرم کن شده و در اینجا درجه حرارت احتراق کاهش یافته و مواد خروجی از گرم کن و پساب تغلیظ شده وارد برج جذب می گردند در این برج پس از انجام واکنش های لازم محصول را وارد یک سیلکون می نمایند تا خاکستر موجود در گاز خارج گردد بعد از این گاز بدون خاکستر وارد یک بویلر می گردد که این بویلر توسط آب باعث خنک کردن گاز دود کش می گردد.

گاز خروجی خنک کرده شده وارد دستگاه شست و شوی سولفید هیدروژن می گردد و پس از آن گاز سولفور زدایی شده و سپس وارد یک گرم کن و از آنجا به محفظه احتراق انتقال می یابد و در آن جا با هوا وسولفور در صورت لزوم سوزانده می شود و گاز دی اکسید سولفور تولید می گردد.

این گاز را وارد یک برج جذب می نمایند و با کربنات سدیم واکنش می دهند و نهایتاً منجر به تولید سولفیت سدیم می گردد.

So2 + Na2CO3 → Na2SO3 + CO2   

4 - فرآیند تولید سولفیت سدیم از سولفید سدیم :

از آن جایی که سولفید سدیم در صنایع کاغذ سازی به مقدار زیادی مصرف می گردد که کاربرد آن در تولید خمیر کاغذ از چوب و مواد نباتی می باشد پس از رقیق شدن به همراه مواد سلولزی و دیگر مواد زائد وارد پساب می گردد.

پساب حاصل که محتوی سولفید سدیم رقیق و مواد سلولزی می باشد در مخازن مخصوص ذخیره می گردد.

در این فرآیند هوای فشرده به همراه پساب که به صورت محلول می باشد وارد مبدل حرارتی شده و در این مبدل توسط بخار گرم می گردد و سپس از آن وارد یک راکتور می شود و در این راکتور محلول سولفید سدیم به سولفیت سدیم تبدیل می شود و محصول این قسمت وارد یک تانک می گردد.

از جهت این که این محلول حاوی بخار و هوا و گازهای دود کش می باشد وارد یک کندانسور شده و در آن جا بخارات آب مایع شده و گازها و بخارات نیز خارج می گردند و بدین طریق می توان سولفیت سدیم تولیدی را مجدداً در چرخه تولید کارخانه کاغذ سازی مورد استفاده قرار داد.

✳️ شرح کامل فرآیند تولید سولفیت سدیم !

با توجه به فرآیندهای تشریح شده و توجه به عواملی که در انتخاب روش تولید نقش مهمی دارند به دلایل ذیل «فرآیند تولید سولفیت سدیم از دی اکسید گوگرد و سودااش» برای تولید این محصول انتخاب شده است.

  • سادگی فرآیند تولید
  • در دسترس بودن مواد اولیه
  • سرمایه گذاری مناسب

✳️ تشریح فرآیند انتخابی تولید سولفیت سدیم !

کربنات سدیم و گاز SO2 حاصل از احتراق گوگرد از منابع ذخیره مربوطه وارد یک برج جذب می گردد. در این مرحله با اضافه کردن مقدار لازم آب بر اثر فعل و انفعالاتی که صورت می گیرد ماده بی سولفیت سدیم تولید می گردد.

2 So2 + Na2CO3H2O →SO C°3atm 2 NaHSO3 + CO2

بی سولفیت سدیم حاصل در این مرحله جهت واکنش تکمیلی وارد یک راکتور می گردد و سولفیت سدیم در مجاورت سودا اش اضافی تشکیل می گردد.

واکنش عملی به صورت زیر می باشد :

HSO2 + Na2SO3  40 C°1atm 2 Na2SO3 + CO2 + H2O  

کلیه گاز کربنیک حاصله از این دو مرحله توسط یک دود کش بلند به محیط تخلیه می گردد.

مقدار بسیار ناچیزی گاز انیدریک سولفورو که وارد واکنش نشده از برج جذب توسط یک مجری وارد یک مخزن حاوی سودااش غلیظ می گردد تا به صورت کامل جذب گردد و محتویات همین مخزن نیز در نهایت به عنوان محصول قابل استفاده می باشد.

محلول سولفیت سدیم حاصل جهت تغلیظ به واحد تغلیظ کننده انتقال یافته و دور آن عمل کریستالیزاسیون توسط اعمال بخار داغ صورت می گیرد. کریستال های مرطوب حاصل وارد سانتریفوژ شده و رطوبت آن به حدود 6-10 درصد می رسد سپس ماده حاصل را وارد یک خشک کن دوار می نمایند تا سولفیت سدیم خشک و بدون آب به دست آید.

سولفیت سدیمی که بدین طریق به دست می آید پس از دانه بندی وارد قسمت بسته بندی شده و پس از آن به انبار جهت عرضه به بازار مصرف ارسال می شود.

بنابر وضعیت بازار و نیاز آن می توان پودر بی سولفیت سدیم نیز تولید نمود بدین طریق که پس از برج جذب محصول را به طور مستقیم وارد تغلیظ کننده می نمایند و بقیه فرآیند را عیناً ادامه می دهند.

در شکل ذیل «فلودیاگرام تولید سدیم سولفیت» ارائه می شود:

فلودیاگرام تولید سدیم سولفیت

✳️ برآورد مواد اولیه مورد نیاز کارخانه تولید سالانه 3000 تن سولفیت سدیم در سال !

مواد اولیه اصلی این طرح شامل «گوگرد و کربنات سدیم» می باشد.

1 - سودااش (کربنات سدیم) : 2670 تن

  • نام شیمیایی : کربنات سدیم به جرم مولکولی 106
  • رنگ : ماده متبلور سفید رنگ مایل به خاکستری به وزن مخصوص 2533 ، نقطه ذوب C° 360

این ماده در آب محلول بوده ولی در الکل نامحلول می باشد. خاصیت انفجاری و سمی بودن نیز ندارد. کربنات سدیم تجاری دارای درجه خلوصی بالاتر از 96 درصد دارا می باشد و از مهم ترین مواد شیمیایی است که در دنیا مورد مصرف قرار می گیرد.

میزان نیاز به این ماده در این طرح به ازای هر تن تولید محصول با احتساب 5 درصد ضایعات معادل 890 کیلوگرم می باشد یعنی میزان مصرف سالانه این ماده عبارت است از :

2 – گوگرد : 1000 تن

یکی از مواد غیر فلزی با عدد اتمی 16 در گروه VIA جدول تناوبی با وزن اتمی 32 می باشد. ظرفیت های 4 ، 2 و 6 را در ترکیبات مختلف به خود می گیرد و دارای 4 ایزوتوپ می باشد.

نوع B گوگرد (مونوکلینیک) به صورت کریستال های زرد رنگ می باشد که به آهستگی به نوع a (پاراکلینیک) در دمای C° 94.5 تبدیل می گردد. وزن مخصوص این نوع 1/96 و نقطه ذوب آن C° 119 و نقطه جوش آن C° 244.6 و نقطه اشتعال آن C° 207 می باشد و با توجه به نقطه آتش خود به خودی C° 232 آن ، این ماده را به راحتی می توان ذخیره سازی کرد.

هر دو نوع این ماده در آب نامحلول بوده و کمی در الکل و اتر محلول می باشند ولی در دی سولفید کربن و تتراکلرید کربن و نیترن حل می گردد.

قابلیت احتراق و انفجار داشته ولی خاصیت سمی ندارد. این ماده از منابع ختلف  به دست می آید و مهم ترین منبع و تولید آن در کشور ما ، در پالایشگاه های گاز می باشد. این ماده در اثر احتراق به گاز SO2 تبدیل شده و نیاز این فرآیند به گاز SO2 را تامین می نماید.

S + (O2 + 4N2) → SO2 + 4N2 + 70.9 KCal/mole   

حدود 1620 تن گاز SO2 مورد نیاز طرح در یک سال می باشد که در این صورت به حدود 1000 تن گوگرد نیاز می باشد. در جدول ذیل به صورت خلاصه میزان مواد اولیه مصرفی این واحد در سال ارائه می شود.

3 – کیسه پلی اتیلن : به میزان لازم


✔️ ایستگاه ها و فرایند کنترل کیفیت در کارخانه تولید سولفیت سدیم چگونه است !


«کنترل کیفیت» عبارت است از اطمینان از تهیه و تولید محصول و خدمات بر طبق استانداردهای تعیین شده و بازرسی به عنوان یکی از اجزاء جدایی ناپذیرذکنترل کیفیت ، به منظور شناخت عیوب و تهیه اطلاعات مورد نیاز برای سیستم ، «واحد کنترل کیفی» را در هر واحد صنعتی مد نظر قرار می دهند.

مراحل ، بازرسی کلی با توجه به وضعیت هر صنعت به ترتیب ذیل می باشند.

  1. در مرحله تحویل مواد اولیه
  2. در مرحله آغاز تولید
  3. قبل از عملیات پر هزینه
  4. قبل از شروع عملیات غیر قابل بازگشت
  5. پیش از آغاز عملیاتی که سبب پوشیده شدن عیوب می گردد.
  6. در مراحل نهایی کار.

با توجه به موارد فوق ، در این واحد تولیدی ، ایستگاه های کنترلی ذیل مد نظر قرار گرفته شده است.

✳️ 1 - ایستگاه کنترل کیفی مواد اولیه:

تولید یک محصول مرغوب و مطابق استاندارد از اهداف اصلی هر واحد تولیدی می باشد که این حاصل نمی شود مگر آن که مواد اولیه مرغوب و استاندارد مورد استفاده قرار گیرد.

مواد اولیه اصلی این واحد تولیدی عبارت اند از :

  • گوگرد
  • کربنات سدیم

در هنگام خرید هر یک از موارد فوق باید به موارد ذیل توجه نمود :

  • استانداردهای تولید این مواد
  • مشخصات فنی وویژگی های خاص این مواد
  • شکل ظاهری مواد
  • درصد خلوص مواد

در این ایستگاه لازم است که مواد اولیه خریداری شده مورد کنترل دقیق قرار گیرد و در هر مورد نتایج حاصله با داده های فنی و استاندارد ماده خریداری شده مقایسه شود.

✳️ 2 - ایستگاه کنترل کیفیت محصول حین فرآیند :

برای این که مواد شیمیایی دارای شرایط مناسب و ایده آل و در نتیجه آن قابل ارائه در بازار مصرف باشد باید تحت شرایط خاصی تولید گردد و الزاماً برای رسیدن به این اهداف مراحل مختلف  فرآیند تولید در این ایستگاه باید تحت کنترل قرار گرفته تا کیفیت محصولات به نحوه دلخواه تأمین گردد.

در این دستگاه عواملی مثل فشار ، درجه حرارت ، ترکیب مواد ، زمان اختلاط و شکل ظاهری محصول نیم سوخته مورد کنترل دقیق قرار می گیرد.

✳️ 3 - ایستگاه کنترل کیفیت محصول نهایی:

در این ایستگاه محصول تولیدی قبل از انبارش مورد آزمون مجدد قرار می گیرد که معمولاً آزمون های زیر انجام می شود :

  • شکل ظاهری
  • درصد خلوص
  • میزان رطوبت محصول
  • نحوه بسته بندی
  • دانه بندی محصول تولید شده

✔️ ماشین آلات و تجهیزات خط تولید مورد نیاز کارخانه تولید سالانه 3000 تن سولفیت سدیم در سال!


ماشین آلات و تجهیزات مورد نیاز کارخانه تولید سولفیت سدیم

✳️ ماشین آلات و تجهیزات مورد نیاز کارخانه تولید سالانه 3000 تن سولفیت سدیم در سال به قرار زیر میباشند:

1 - برج جذب : یک عدد برج جذب با مشخصات زیر مورد نیاز است :

  • تحمل فشار 3 اتمسفر و درجه حرارت حداقل C° 50
  • به ابعاد 350×50 سانتی متر دارای دو بستر آکنده هر یک به ارتفاع 1/5 متر با آکنده های «راشیگ رینگ» به قطر 1/5 توان برق مصرفی 5 کیلو وات ، از جنس استیل 316 و ظرفیت 1000 کیلوگرم در ساعت.

2 - آسیاب و غربال از نوع گلوله ای : یک دستگاه آسیاب با مشخصات زیر مورد نیاز است :

  • توان برق مصرفی 15 کیلووات و از نوع گلوله ای.

3 - مخزن جذب نهایی دی اکسید گوگرد (SO2) :

این مخزن به ابعاد 0.7 × 1.2 متر و از جنس استیل 316 که یک عدد مورد نیاز است.

4 – راکتور :

این رآکتور به ابعاد 1.2 پ 2.5 متر و جنس آن استیل 316 و ظرفیت آن 2300 کیلوگرم در ساعت و نیاز به آن یک عدد می باشد.

5 - همزن راکتور :

  • ابعاد عرض پره = 25 سانتی متر ، طول شاخت 80 سانتی متر
  • توان برق مصرفی 7/5 کیلووات و جنس استیل 316
  • تعداد : 1 عدد

6 - تغلیظ کننده (تبخیر کننده) :

  • میزان بخار مصرفی : 30 تن در روز
  • ابعاد : 0/75 × 2.5 متر
  • توان برق مصرفی 65 كيلو وات
  • جنس استیل 316
  • دمای بخار مصرفی C° 130 در فشار atm.
  • ظرفیت 1.3 تن در ساعت
  • تعداد : 1 دستگاه

7 – سانتریفوژ :

  • حداکثر دور : 1400 دور در دقیقه و به ابعاد 2 × 1.8 × 3.4 متر
  • توان برق مصرفی 35 كيلووات
  • جنس استیل 316
  • حداکثر ظرفیت جداسازی مواد : 800 کیلوگرم در ساعت
  • تعداد : 1 دستگاه

8 - خشک کن دوار با آتش غیرمستقیم:

  • خوراک ورودی با 10 درصد رطوبت
  • جنس کربن استیل
  • توان برق مصرفی 15 کيلووات
  • ابعاد 5 × 1/1 متر
  • ظرفیت : 700 کیلوگرم در ساعت
  • تعداد : 1 دستگاه

9 - پرکن و ماشین دوخت سرکیسه ها:

  • توان برق مصرفی 3 کیلووات
  • ابعاد : 1.1 × 1. ×22 متر
  • حداکثر ظرفیت : 40 کیسه 50 کیلویی در ساعت
  • تعداد : 1 عدد

10 - تسمه نقاله :

  • توان برق مصرفی 3 کیلو وات
  • ابعاد: 0/7 × 6 متر
  • تعداد : 2 عدد

11 – پمپ :

  • توان برق مصرفی 2 کیلو وات
  • دبی : 10 متر مکعب بر ساعت
  • جنس : استیل
  • تعداد : 6 عدد

12 - مخازن آماده سازی محلول کربنات سدیم:

  • حجم مخزن : 54 مترمكعب و از جنس پلی اتیلن
  • تعداد : 4 عدد

13 - کوره احتراق گوگرد و ملحقات:

  • ظرفیت : احتراق 3.8 تن گوگرد در روز
  • میزان هوادهی دمنده : cfm 400 - 300
  • توان برق مصرفی 5 کيلووات
  • ابعاد 1/6 × 3.3 متر
  • جنس : کربن استیل
  • تعداد : 1 عدد

✳️ بنابراین فهرست ماشین آلات مورد نیاز کارخانه تولید سالانه 3000 تن سولفیت سدیم در سال به قرار زیر میباشند :

  • برج جذب : 1 عدد
  • مخزن جذب نهایی : 1 عدد
  • راکتور و ملحقات : 1 عدد
  • تبخیر کننده یک مرحله ای : 1 عدد
  • سانتریفیوژ : 1 عدد
  • خشک کن دوار : 1 عدد
  • دستگاه پرکن : 1 عدد
  • تسمه نقاله : 2 عدد
  • پمپ : 6 عدد
  • مخازن آماده سازی محلول کربنات سدیم : 4 عدد
  • کوره احتراق گوگرد : 1 عدد
  • چرخ دوخت سر کیسه ها : 1 عدد
  • آسیاب و غربال : 1 عدد

✳️ تجهیزات و تأسیسات عمومی مورد نیاز کارخانه تولید سالانه 3000 تن سولفیت سدیم در سال به قرار زیر میباشند:

هر واحد تولیدی علاوه بر دستگاه های اصلی تولید جهت تکمیل یا بهبود کارآیی نیاز به یک سری تجهیزات و تأسیسات جانبی نظیر تعمیرگاه ، آزمایشگاه ، تأسیسات آبف برق ، سوخت و ... دارد. انتخاب این موارد با توجه به شرایط منطقه ای ، ویژگی های فرآیند و محدودیت های زیست محیطی انجام می شود. در این قسمت این تأسیسات مورد بررسی قرار می گیرند.

1 – آزمایشگاه :

همان طوری که قبلا گفته شد «کنترل کیفی» محصولات برای حضور در بازار و بر آورده نمودن رضایت مشتریان ضروری می باشد و در هر واحد تولیدی به این منظور «واحد آزمایشگاه» را در نظر می گیرند ، در این واحد تولیدی هم یک «واحد آزمایشگاه» با امکاناتی مثل هود ، PH متر ، کالرتیر ، کرنومتر ، هیتر ، بن ماری ، خشک کن ، پمپ خلاء ، قيف بوختر ، کوره و همزن الکتریکی ، مخلوط کن ، هات پلیت و لوازم شیشه ای و چینی آلات در نظر گرفته شده است.

2 – تعمیرگاه :

تهیه و تدارک امکانات و ماشین آلات به منظور تعمیر دستگاه ها و تجهیزات کارخانه به دلیل کمی تقاضا در صنایع کوچک مقرون به صرفه نمی باشد.

بنابراین در این واحد تولیدی تعمیرگاهی با امکانات محدود کارگاهی مثل موتور جوش ، جوش استیلن ، انواع بالابرها ، کمپرسور هوا ، میز کار ، ابزار کارگاهی و... پیش بینی می گردد و در صورتی که نیاز به تعمیرات اساسی باشد از خدمات پیمانکاران فنی استفاده خواهد شد.

3 - تأسیسات برق و برق رسانی:

اساسی ترین و زیر بنایی ترین تأسیسات هر واحد صنعتی ، تأسیسات برق می باشد زیرا تقریباً همه دستگاه های اصلی خط تولید نیاز به برق دارند. از طرفی نیروی برق تأمین انرژی مربوط به سایر تأسیسات و همچنین روشنایی کارخانه خواهد بود.

باید یک انشعاب 2.5 کیلوواتی به همراه هزینه های اشتراک ، کنتور ، تابلوی برق از شرکت برق خریداری شود.

4 - تأسیسات آب و آب رسانی:

آب مورد نیاز واحدهای تولیدی شامل مصارف خط تولید ، تأسیسات ، ساختمان ها و محوطه می باشد.

  • آب مصرفی خط تولید شامل آب مصرفی دیگ بخار ، شست و شوی واحد و آب مورد نیاز واکنش های فرایند در مراحل مختلف حدود 35 متر مکعب در روز می باشد.
  • آب بهداشتی و فضای سبز به ازای هر نفر 300 لیتر محاسبه شده است.

جهت تأمین آب مصرفی این واحد از یک انشعاب آب با قطر 1 اینچ استفاده می گردد. به علاوه یک مخزن هوایی جهت ذخیره آب و استفاده در مواقع ضروری به ظرفیت 35 متر مکعب در نظر گرفته می شود.

5 - تجهیزات حمل و نقل:

برای جابجایی مواد و محصولات تولیدی ، تدارکات و امور اداری در این طرح تجهیزات ذیل در نظر گرفته است.

  • سواری : 1 عدد
  • لیفتراک 2 تنی : 1 عدد
  • وانت دو تنی : 1 عدد

6 - تأسیسات سوخت و سوخت رسانی:

یکی از منابع انرژی واحدهای صنعتی ، سوخت می باشد که معمولاً در موارد ذیل استفاده می شود.

  • جهت کارکرد دیگ بخار ، لیفتراک و ژنراتور و مشعل خشک کن و مصارف دیگر حدود 2000 لیتر گازوئیل در روز مورد نیاز است.
  • جهت کارکرد اتومبیل سواری و وانت روزانه 50 لیتر بنزین در نظر گرفته شده است.
  • جهت ذخیره سازی گازوئیل 2 مخزن 35 هزار لیتری پیش بینی شده است.

7 - سیستم گرمایش و سرمایش:

حرارت مورد نیاز بعضی از قسمت های فرآیند توسط دیگ بخار باید تأمین شود و جهت سیستم گرمایش سالن های تولید و اداری نیز می توان از سیستم شوفاژ و بخاری صنعتی استفاده نمود.

بیشترین گرمای مورد نیاز جهت تأمین گرمای سالن ها و ساختمان ها حدود 30 کیلوکالری انرژی حرارتی به ازای هر متر مربع در نظر گرفته می شود با توجه به این مقدار و بخار مورد نیاز فرآیند پیش بینی می گردد که دیگ بخاری با ظرفیت 2 تن مورد نیاز باشد و یک سیستم شوفاژ جهت قسمت اداری و 4 بخاری صنعتی جهت سایر قسمت ها استفاده می شود.

جهت سیستم سرمایش از 5 عدد کولرگازی و 5 عدد کولرآبی استفاده می گردد.

8 - سیستم اطفاء حریق :

با توجه به نوع محصولات و مواد اولیه در این طرح جهت مقابله با آتش سوزی های احتمالی از تعداد 20 عدد کپسول مختلف آتش نشانی در نظر گرفته می شود.

9 - سیستم دفع فاضلاب:

برای دفع فاضلاب صنعتی و انسانی این واحد تولیدی تجهیزات مورد نیاز پیش بینی شده است.

10 - ژنراتور برق:

جهت جلوگیری از وقفه در امر تولید، یک عدد ژنراتور برق 150 کیلو واتی در این طرح پیش بینی شده است.

✳️ نقشه پیشنهادی جانمایی ساختمان ها اعم از سالن تولید ، انبارها ، تعمیرگاه و ... براساس بهینه سازی مسیرهای حمل و نقل مواد ، محصولات و پرسنل و مطابق اصول مهندسی صنایع در شکل زیر ارائه می گردد.

 نقشه پیشنهادی جانمایی ساختمان ها اعم از سالن تولید ، انبارها ، تعمیرگاه

  1. سالن تولید
  2. انبار مواد اولیه
  3. انبار محصول
  4. سرویس های بهداشتی
  5. آزمایشگاه
  6. تأسيسات
  7. تعمیرگاه
  8. ساختمان های اداری
  9. نمازخانه و غذاخوری
  10. نگهبانی

✔️ براورد یوتیلیتی و نیروی انسانی مورد نیاز کارخانه تولید سالانه 3000 تن سولفیت سدیم در سال!

✳️ نیروی انسانی مورد نیاز کارخانه تولید سالانه 3000 تن سولفیت سدیم در سال به قرار زیر میباشند:

1 - بخش تولید :

  • کارشناس : 1 نفر
  • تکنیسین : 3 نفر
  • کارگر ماهر : 6 نفر
  • کارگر ساده : 18 نفر

2 - بخش آزمایشگاه : 

  • کارگر ماهر : 3 نفر
  • کارگر ساده (راننده) : 9 نفر
  • تکنیسین : 2 نفر

3 - کارمند : 5 نفر

4 - مدیر عامل : 1 نفر

جمع کل : 48 نفر

✳️ برآورد انرژی مورد نیاز کارخانه تولید سالانه 3000 تن سولفیت سدیم در سال به قرار زیر میباشند:

  • برق : 1050000 کیلو وات ساعت در سال
  • آب : 15000 متر مکعب در سال
  • بنزین : 18000 لیتر در سال
  • گازوئیل : 600000 لیتر در سال

✔️ براورد زمین و ساختمان مورد نیاز کارخانه تولید سالانه 3000 تن سولفیت سدیم در سال !

✳️ برآورد ساختمان های مورد نیاز کارخانه تولید سالانه 3000 تن سولفیت سدیم در سال به قرار زیر میباشند:

  • سالن تولید : 540 متر مربع
  • انبارها : 240 متر مربع
  • تعمیرگاه و آزمایشگاه : 120 متر مربع
  • ساختمان های اداری ، رفاهی : 170 متر مربع

✳️ برآورد زمین و محوطه سازی مورد نیاز کارخانه تولید سالانه 3000 تن سولفیت سدیم در سال به قرار زیر میباشند:

  • زمین : 3200 متر مربع ، ( برابر زیربنا)
  • خیابان کشی و پارکینگ : 1280 متر مربع ، (40 درصد زمین)
  • دیوارکشی : 480 متر مربع ، (40 × 80 درصد زمین)
  • تسطیح و خاکبرداری : 2350 متر مربع ، (معادل زیربنا و خیابان کشی)
  • فضای سبز : 680 متر مربع ، (20 درصد زمین)
  • روشنایی : 30 عدد ، (به ازای هر 80 مترمربع یک چراغ برق)

✍️ جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید سدیم سولفیت ، با اطلاعات کاملا به روز با فرمت Word و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ جواز تاسیس یا وام و تسهیلات بانکی ،با ما تماس بگیرید .


📚 دانلود فایل های طرح توجیهی تیپ تولید سدیم سولفیت


👈 توجه : کلیه ی طرح های تیپ یا آماده ، صرفا کاربرد مطالعاتی و تحقیقاتی داشته و جهت اخذ مجوز و یا تسهیلات و وام بانکی مناسب نمیباشند . جهت تهیه طرح توجیهی با کاربرد اجرایی و بانکی با ما تماس بگیرید.

فايل‌ها:
zipطرح توجیهی تولید سولفیت سدیم 78 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخپنج شنبه, 09 آذر 1396 16:31
حجم فايل 947.51 KB
دانلود 283

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.


کسب و کارهای پر طرفدار

صنایع شیمیایی

© 2024 کلیه حقوق این وبسایت محفوظ میباشد.
Articles
Categories