• 021-77869979
  • سفارش طرح توجیهی : 09360555304
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 24/7

طرح توجیهی پودر سفید کننده پرکلرین ⭐️ هیپوکلریت کلسیم

(1 vote, average 5 out of 5)

طرح توجیهی تولید پودر سفید کننده پرکلرین ( هیپوکلریت کلسیم )

جهت نگارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید پودر سفید کننده پرکلرین ( هیپوکلریت کلسیم ) با اطلاعات کاملاً به روز برای سال 1402 ، با فرمت DOC و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، این صفحه را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید . ضمنا میتوانید فایل pdf طرح توجیهی تولید پودر سفید کننده پرکلرین ( هیپوکلریت کلسیم ) را که قدیمی هستند ، صرفا جهت مطالعه از انتهای صفحه دانلود نمایید.


✔️ پودر سفید کننده پرکلرین چیست و چه ویژگی ها و استانداردهایی دارد !


هیپوکلریت کلسیم یا پودر بلیچ (پودر سفید کننده پرکلرین) یا کلرید آهک یک ماده جامد کریستالی سفید رنگ با وزن مخصوص 2.35 می باشد که در °C 100 تجزیه شده و در الکل و آب حل می شود.

انحلال پودر سفید کننده در آب ، محلول شفافی را تولید می نماید. این ماده به عنوان یک اکسید کننده عمل نموده و خاصیت رنگبری دارد. فرمول تقریبی این ماده cacl(ocl) 2H2o می باشد که وزن مولکولی آن معادل 145 می باشد.

پودر سفید کننده خاصیت سمی دارد و در اثر تماس با پوست ایجاد جراحت و زخم می کند و در تماس با مواد آلی آتش زا می باشد.

از نظر شیمیایی هیپوکلریت کلسیم (پودر سفید کننده) ناپایدار بوده و بسته به شرایط نگهداری ، تجزیه می گردد و در دمای بالا گاز کلر از خود متصاعد می کند.

پودر سفید کننده همچنین در مجاورت رطوبت در دمای معمولی به طور نسبی تجزیه می گردد و بدین دلیل باعث افزایش کاربرد آن در موارد مختلف شده است.

در حال حاضر پودر سفید کننده (پودر بلیچ) در بازار به صورت گرانول یا پودر عرضه می گردد که محتوی 35-40 درصد کلرنوزاد فعال می باشد.

پودر سفید کننده پرکلرین به صورت های زیر بسته بندی می گردد:

  • در بشکه های استیل 200 پوندی
  • قوطی های استیل 4 پوندی
  • بطری های پلاستیکی و شیشه ای 1 کیلویی
  • بشکه های مقوایی 100 پوندی
  • کیسه های پاستیکی 5 الی 20 کیلویی
  • پاکت های چند ایه 50 کیلویی

استانداردهای ملی و بین المللی برای تولید پودر سفید کننده پرکلرین به قرار زیر است:

  • استاندارد جهانی پودر سفید کننده ، 64826 BSi - می باشد.
  • بسته بندی پاک کننده ها و ضدعفونی کننده ها (شماره استاندارد ملی : 2925)
  • ماده پاک کننده - ضدعفونی کننده برپایه ترکیبات معدنی - کلر پایدار شده - ویژگی ها و روش های آزمون : (شماره استاندارد ملی : 7899)

✔️ موارد مصرف و کاربرد پودر سفید کننده پرکلرین ( هیپوکلریت کلسیم )


موارد مصرف و کاربرد پودر سفید کننده پرکلرین ( هیپوکلریت کلسیم )

هیپوکلریت کلسیم یک ماده اکسید کننده می باشد و در جاهایی که احتیاج به یک اکسید کننده ای مناسب باشد از آن در شرایط خاصی استفاده می نمایند.

پودر سفید کننده پرکلرین در صنایع کاغذ ، نساجی ، تصفیه آب و فاضاب و مصارف خانگی کاربرد دارد ، به علاوه جهت تصفیه استخرهای شنا و از بین بردن باکتری ها در سبزی جات و میوه ها به کار می رود.

پودر سفید کننده پرکلرین یا هیپوکلریت کلسیم در صنایع کاغذسازی ، خمیر حاصله از پخت را در معرض گاز کلر قرار می دهند و پس از آن شستشوی قلیایی صورت می پذیرد. پس از این دو مرحله که هنوز خمیر به درجه سفیدی ایده آل نرسیده است یک مرحله اکسیداسیون با ماده هیپوکلریت انجام می دهند.

مکانیزم عمل هیپوکلریت روی خمیر کاغذ از بین بردن عناصر اکسید شده لیگنن است و در مورد خود سلولز اثر آن ، اکسید کردن گروه های کربونیل (Hco) و تبدیل آن به گروه اسیدی (-CooH) می باشد.

استفاده وسیع از این ماده در صنایع کاغذ سازی برای عملیات سفید کردن عملاً این ماده را دارای اهمیت بالایی در دنیای تجارت و صنعت نموده است.

»پودر سفید کننده« به دلیل آسان بودن »حمل و نقل آن مورد توجه ویژه صنایع می باشد. این محصول همچنین در مصارف خانگی ، ورزشی و .. .هم کاربرد دارد.

آیا هیپوکلریت کلسیم کالای جایگزینی در صنعت دارد !

امروزه استفاده از مواد اکسید کننده با اهداف مختلفی در صنایع کاربرد دارد و برای » پودر سفید کننده « هم که یک مواد اکسید کننده »کلردار« است مواد مایع و همچنین سایر اکسید کننده های مجاز به عنوان یک »جایگزین« مطرح می باشند.


✔️ آشنایی با روش های مختلف تولید پودر سفید کننده پرکلرین توسط 4 کارخانه مطرح در دنیا


فرایند تولید پودر سفید کننده پرکلرین

✳️ 1 - آشنایی با فرایند تولید پودر سفید کننده پرکلرین توسط شرکت سودا (ژاپن) :

تحقیقات و پیشرفت های اخیر برای تولید پودر سفید کننده بر روی دو موضوع متمرکز می باشد :

  • اول به کار بردن حداقل کلسیم کلرید
  • بازیابی سدیم کلرید با کیفیت بالا فقط حاوی مقدار کمی هیپوکلریت باشد که چنین نمکی می تواند در واحدهای الکترولیز جهت تولید سدیم هیدروکسید به کار رود.

علاوه بر آن جریان »کیلور« مادر که از مرحله جداسازی جامد به دست می آید می تواند برگشت داده شود و بازدهی محصول را ازدیاد بخشد.

در این خصوص شرکت سودا (ژاپن) دو فرایند پیوسته ابداع نموده که مشتمل بر دو مرحله کلرزنی جداگانه می باشد.

فرایند اول تولید پودر سفید کننده در شرکت سودا (ژاپن) :

در فرایند اول محلول غلیظی از سود بیش از 500 درصد وزنی نسبت به کیلور مادر بازگشتی از مرحله دوم »کلریناسیون« اضافه می شود.

مخلوط حاوی هیدروکسید سدیم ، کلسیم هیپوکلریت و سدیم کلرید ، کلرید بلور از مخلوط جدا شده در حالی که کیلور مادر به مرحله دوم کلریناسیون رفته و در آنجا به همراه »شیر آهک« با غلظت وزین 35 درصد کلرزنی می گردد.

در این مرحله بلورهای »هیپوکلریت کلسیم« تشکیل می شود و محصول به صورت جامد در این مرحله از دوغاب جدا شده و کیلور مادر به مرحله اول کلریناسیون برگشت داده می شود.

فرآیند دوم تولید پودر سفید کننده در شرکت سودا ( ژاپن) :

این فرآیند شبیه فرایند اول است فقط با این تفاوت که دوغاب خروجی از مرحله دوم کلریناسیون بوسیله یک هیدروسیکلون به دو جریان تقسیم می شود. جریان بالایی وارد سانتریفوژ شده و کلسیم هیپوکلریت به صورت کیک مرطوب جدا می گردد.

مایع حاصل به همراه جریان پایین هیدروسیکلون به مرحله اول کلریناسیون ارسال می شود. در فرآیند دیگری که تحت یک گزارش »تینت« بنام »شرکت اُولین« به ثبت رسیده یک فرآیند مداوم با سه مرحله کلریناسیون پیشنهاد شده است که در آن دوغاب آهک ابتدا در کلریت و کلسیم کلرید جدا می گردد.

این محلول سپس در تانک اختاط با محلول برگشتی سدیم هیپوکلریت و سدیم کلریت که از جدا کننده نمک به دست آمده مخلوط می شود.

به علاوه در این تانک ، دوغاب آهک حاصل از مرحله جدا کننده آهک و لیکور (شامل کلسیم هیپوکلریت و سدیم کلرید حاصل از مرحله جداسازی کیک »کلسیم هیپوکلریت« نیز وارد می شود.

مخلوط حاصل در مرحله دوم کربناسیون کلرزنی شده و در اینجا کلسیم هیدروکسید و کلسیم کلرید به کلسیم هیپوکلریت تبدیل می شود که این عمل به وسیله کلریناسیون و شکست مضاعف با سدیم هیپوکلریت صورت می گیرد.

بلورهای هیپوکلریت کلسیم و کلرید سدیم به صورت کیک مرطوب از جریان خروجی مرحله دوم کلریناسیون جدا می شود. جهت دستیابی به محصول نهایی این کیک مرطوب خشک می گردد. بخشی از لیکور حاصل از جداسازی کیک به تانک اختاط برگشت داده و بقیه در راکتور سود زنی جهت تبدیل نمک های کلسیم به آهک ، سودزنی می گردد.

آهک در جداکننده آهک جدا شده به تانک اختاط اضافه می شود. لیکور مادر حاصل از مرحله جداسازی آهک در جدا کننده آهک جدا شده به تانک اختاط اضافه می شود. لیکور مادر حاصل از مرحله جداسازی آهک که شامل هیپوکلریت سدیم و کلرید سدیم و سود اضافی است با مقدار بیشتری از سود مخلوط میگردد.

به منظور تولید سدیم هیپوکلریت و سدیم کلرید ، کلرینه می شود و بعداً کریستالیزه شده و به عنوان یک محصول جانبی در جدا کننده نمک جدا می گردد. لیکور بدست آمده در این مرحله به تانک اختاط برگشت داده می شود.

✳️ 2 - آشنایی با فرایند تولید پودر سفید کننده پرکلرین توسط شرکت تواگوسی «Toa Gosei» :

در فرآیند دیگری که به نام شرکت تواگوسی «Toa Gosei» به ثبت رسیده کلسیم هیپوکلریت با واکنش بین کلسیم کلرید و سدیم هیپوکلریت به دست می آید. در این فرآیند دمای واکنش بین 10-30 درجه سانتی گراد تنظیم شده و برای جلوگیری از تجزیه هیپوکلریت از بالا رفتن درجه حرارت اجتناب می گردد.

در روش »اُولین« فشار کاهش یافته 15-25 میلی متر جیوه برای انجام واکنش پیشنهاد شده بنابراین گرمای واکنش به صورت تبخیر آب به بیرون هدایت می شود. برای دستیابی به چنین امری کلریناتور طوری طراحی می گردد که در بالای آن یک منطقه جهت تبخیر آب وجود داشته باشد.

یک برج نزولی و یک برج صعود هر یک به ارتفاع حداقل 25 فوت که در بالا به یکدیگر متصل شده اند ، برای کلریناتور پیش بینی شده است. در بالا این دو برج نزول کلر از طریق تعدادی نازل به درون مخلوط تزریق می گردد. کلر در جایی تزریق می شود که فشار در آن ناحیه از برج ، بالاتر از اتمسفر است. جریانی از مخلوط واکنش از برج صعود منشعب می گردد.

به این ترتیب گرمای ایجاد شده در طی کلریناسیون در برج در قسمت تبخیر جذب آب می گردد. علاوه بر این پیشنهاد شده که کلر مایع به عنوان جاذب بخشی از حرارت تولیدی نیز به کار رود. برای اطمینان از تکمیل عمل کلریناسیون ابعاد دستگاه طوری طراحی می گردد که زمان توقف 45-60 دقیقه برای جریان خوراک تأمین شده و حداقل سه ساعت در حالت کلریناسیون آهک باشد.

زمان لازم جهت چرخش مخلوط واکنش 1-2 دقیقه است در صورتی که زمان لازم برای کلر بین دو نقطه یعنی جایی که وارد می شود و نقطه ای که مخلوط واکنش منشعب می گردد حدود 20 ثانیه است و این موضوعی است که نیاز به دقت و توجه کافی دارد.

واکنش کلر و قلیا بر پایه اندازه گیری pH و یا پتانسیل احیاء مشابه آنچه در فرآیند قبلی در مورد کنترل سدیم کلریت بیان شد تحت کنترل قرار می گیرد.

پتانسیل احیاء به سبب واکنش زیر ایجاد می شود :

Cl-+H2O®Clo-+2H++2e-

و از رابطه  E=E0 - ([0.0s,1]/2)(log([ocl][h]2/[cl])) به دست می آید.

معمولاً عامل اندازه گیری به دستگاه کنترل کننده وصل است که می تواند شدت جریان کلر و یا سود را تنظیم نماید.

مقدار قلیاء اضافی باعث پایداری pH مخلوط واکنش در دامنه 6.5-10.5 می شود.

درجه کلریناسیون قلیا در گزارش شرکت »سودا ژاپن« 97-98 درصد گزارش شده در صورتی که برمبنای »پتنت های شرکت اُلین« که توسط مؤسسه  SRI محاسبه گردیده است این مقدار حتی بیش از 99 درصد می باشد.

✳️ 3 - آشنایی با فرایند Hassen clverL جهت تولید پودر سفید کننده پرکلرین :

در فرآیند دیگری که به نام «Hassen clverL» می باشد این عمل کلریناسیون در یک سری استوانه های چدنی انجام می شود که در آن ها آهک و کلر به صورت متقابل وارد می گردند. این استوانه ها به صورت افقی روی هم قرار گرفته اند و در درون آن ها تیغه های دوار نصب شده است که هم اختاط و هم راندن مواد را به عهده دارند.

آهک از انتهای فوقانی استوانه ها و گاز کلر از انتهای تحتانی وارد سیستم می گردند. با چرخش تیغه ها عمل اختاط کامل بین آهک و کلر صورت می گیرد. سپس آهک کلره شده از پایین تخلیه می گردد. کلر واکنش نکرده دوباره به سیستم تزریق می گردد.

✳️ 4 - آشنایی با فرایند « Backmann » جهت تولید پودر سفید کننده پرکلرین :

در فرآیند دیگری که بنام (Backmann) ثبت شده است آهک مرده بر روی کف یک محفظه سربی پخش شده و کلر رقیق شده از درون محفظه عبور می نماید. در نتیجه این عمل »پودر سفید کننده« تشکیل می گردد.

این واکنش در مراحل نخستین خود سریع بوده ولی به تدریج به کندی می گراید ، به طوری که جذب کلر در مدت 12-14 ساعت تکمیل می گردد. استفاده از این روش هنگامی مناسب است که به گاز کلر خالص دسترسی باشد.


✔️ فرایند منتخب تولید پودر سفید کننده پرکلرین و مواد اولیه مورد نیاز آن کدامند !


با توجه به میزان تولید ، غیر از دو روش Backmann و Hassen clverL ، بقیه روش ها جهت تولید بسیار زیادِ پودر سفید کننده ، با استفاده از روش عمدتاً پیوسته قابل اجرا می باشند که به علت پیچیدگی بعضی از تجهیزات آن امکان برپایی آن ها با مشکلاتی همراه خواهد بود.

به هر صورت روش «Hssencleve» به علت سادگی تجهیزات که غالباً امکان ساخت آن ها به راحتی در داخل کشور میسر است و تقریباً از مخازن معمولی تشکیل یافته است به عنوان فرآیند مناسب و بهینه انتخاب می گردد که با سطح تولید مورد نظر این طرح توافق کامل دارد. 

✳️ در این قسمت فرایند تولید پودر سفید کننده پرکلرین به روش «Hssencleve» مورد بررسی دقیق تر قرار می گیرد :

آهک به صورت پودر توسط یک تسمه نقاله وارد مخزنی از جنس استیل می گردد که این مخزن مجهز به همزن و تیغه تراشنده جداره مخزن می باشد.

در اثنای ورود آهک به مخزن ، آب نیز با دبی مشخص و لازم وارد آن شده و در اثر هم خوردن »آهک مرده« تولید می شود. دریچه مخزن را پس از پایان عمل کشتن آهک باز می نمایند و محصول حاصل از این قسمت روی تسمه نقاله ای ریخته شده و وارد استوانه های افقی کلرزنی می گردد.

این سیستم از سه استوانه افقی استیل با ابعاد D=0.8 متر و L=3 متر تشکیل شده که هر استوانه مجهز به سیستم همزن پارویی و سیستم رانش می باشد و گاز کلر نیز با جریان متقابل با آهک وارد واکنش می گردد و عمل کلریناسیون صورت می گیرد. عمل اصلی همزن پارویی در معرض بیشتر قرار دادن آهک کشته شده با کلر می باشد.

این عمل آن قدر ادامه می یابد تا از کامل بودن واکنش اطمینان حاصل گردد که این عمل توسط یک فشارسنج صورت می گیرد و مکانیزم کلرزنی در این دستگاه ها بدین صورت اتفاق می افتد که کلر از پایین ترین قسمت استوانه وارد آن شده و از بالا خارج می گردد و دوباره کلر اضافه به سیستم برمی گردد تا بدین طریق با سیکل کلرزنی عملیات کامل گردد (کلری که وارد واکنش نشده از سیستم برگشت داده می شود ) کمبود کلر نیز در هر لحظه که از واکنش با آهک مرده به وجود می آید توسط مخازن محتوی گاز کلر تأمین می گردد.

واکنش های انجام شده در مرحله اول و دوم این فرایند به شرح ذیل است :

  • (آهک مرده) Cao + H2o → Ca(oH )2
  • (پودر سفید کننده) Ca(OH)2 + CL2 → CACL(OCL)O11/2H2O

پس از اتمام واکنش ، »پودر سفید کننده تولید شده« از پایین استوانه خارج می گردد و توسط یک تسمه نقاله وارد سیستم آسیاب و غربال می گردد و پس از دانه بندی در مخازن جمع آوری و سپس به قسمت بسته بندی وارد می گردد و در این قسمت در کیسه های 50 کیلوگرمی بسته بندی شده و جهت عرضه به بازار مصرف به قسمت انبار محصول فرستاده می شود.

✳️ روش تولید پودر سفید کننده به صورت شماتیک در زیر ارائه می شود :

روش تولید پودر سفید کننده به صورت شماتیک


✔️ بررسی ایستگاه ها ، مراحل و شیوه های کنترل کیفیت در کارخانه تولید پودر سفید کننده پرکلرین


رشد و تکامل صنایع تا حدود زیادی مرهون رقابت بین واحدهای صنعتی می باشد. در این راستا هر واحد صنعتی با افزایش کیفیت محصوات خود سعی در کسب سهم بیشتری از بازار را دارد و این روند به مرور زمان باعث بهبود کیفیت محصولات و درنتیجه رشد کیفی جوامع صنعتی شده است.

کنترل کیفیت جهت تعیین صحت محصول تولیدی ، مطابق مشخصات فنی تعیین شده برای محصول انجام می گیرد. این عملیات سبب می گردد تا ضمن جلوگیری از تولید محصوات معیوب ، از هدر رفتن سرمایه ها جلوگیری به عمل آمده و قیمت تمام شده محصول کاهش یابد.

به طول کلی اهداف کنترل کیفیت را می توان به صورت زیر خلاصه کرد:

  • حفظ استاندارد های تعیین شده
  • تشخیص و بهبود انحرافات در فرایند تولید
  • تشخیص و بهبود محصوات خارج از استاندارد
  • ارزیابی کارآیی افراد و واحدها

به عبارت دیگر می توان گفت کنترل کیفیت عبارت است از اطمینان از تهیه و تولید کالا و خدمات برطبق استانداردهای تعیین شده و بازرسی به عنوان یکی از اجزاء جدایی ناپذیر کنترل کیفیت به منظور شناخت عیوب و تهیه اطاعات مورد نیاز برای سیستم کنترل کیفی در همه واحدهای صنعتی انجام می گیرد.

مراحل بازرسی کلی با توجه به وضعیت هر صنعت به ترتیب ذیل می باشند:

  • در مرحله تحویل مواد اولیه
  • در مرحله آغاز تولید
  • قبل از آغاز عملیات پرهزینه
  • قبل از شروع عملیات غیرقابل بازگشت
  • پیش از آغاز عملیاتی که سبب پوشیده شدن عیوب می گردد.
  • در مرحله پایانی کار

هر یک از مرحل بازرسی فوق ممکن است در محل عملیات یا آزمایشگاه انجام می گیرد. در این واحد تولید با توجه به ویژگی های این صنعت هر یک از مراحل ضروری کنترل کیفی و محل انجام آن ها تغییر خواهد شد.

✳️ الف) ایستگاه کنترل کیفیت مواد اولیه :

جهت رسیدن به یک محصول تولیدی مناسب و مطابق استاندارد در درجه اول ، لازم است که مواد اولیه مورد استفاده از جنس مرغوب باشند. مواد اولیه قبل از ورود به کارخانه جهت بررسی ویژگی های لازم و همچنین در ابتدای خط تولید جهت اطمینان از خصوصیات مورد نظر، بررسی می شوند.

درصد خلوص ، شکل ظاهری و نوع بسته بندی این مواد از جمله مواردی است که مورد کنترل قرار می گیرند.

✳️ ب) ایستگاه کنترل کیفیت محصول حین تولید :

در این ایستگاه محصول حین فرایند و روش های تولید آن مورد کنترل قرار می گیرند. در این ایستگاه زمان و دمای واکنش و میزان ضایعات مورد کنترل قرار می گیرند.

✳️ ج) ایستگاه کنترل کیفیت محصول نهایی :

قبل از انبارش محصول تولیدی ، کنترل های ذیل در مورد آن انجام می شود : 

  • دانه بندی محصول تولیدی
  • نوع بسته بندی
  • درصد خلوص
  • شکل ظاهری

✔️ ماشین آلات و تجهیزات و تاسیسات مورد نیاز کارخانه تولید سالانه 2700 تن پودر سفید کننده پرکلرین


✳️ ماشین آلات مورد نیاز این کارخانه تولید پودر سفید کننده به قرار زیر میباشد :

  • مخزن اختلاط آب و آهک : 1 عدد
  • استوانه های افقی : 3 عدد
  • آسیاب و غربال : 1 عدد
  • تسمه نقاله : 2 عدد
  • مخزن جمع آوری : 2 عدد
  • مخازن نگهداری گاز کلر : یکسری کامل
  • پر کن : 1 عدد
  • ماشین بسته بندی و دوخت کیسه ها : 1 عدد

نقشه استقرار ماشین آلات این کارخانه تولید پودر سفید کننده پرکلرین به قرار زیر میباشد :

با توجه به فرآیند تولید محصول و توالی عملیات مورد نیاز لازم است روابط ماشین آلات بررسی شود و براساس این روابط ، ماشین ها در کارگاه مستقر شوند. با رعایت موارد فوق و طبق اصول مهندسی ، »نقشه استقرار ماشین آلات« این طرح به شرح ذیل ارائه می شود.

نقشه استقرار ماشین آلات این کارخانه تولید پودر سفید کننده پرکلرین

نقشه جریان مواد در این کارخانه تولید پودر سفید کننده پرکلرین به قرار زیر میباشد :

با توجه به روند تولید و توالی عملیات و نقشه استقرار ماشین آلات ، نمودار جریان گردش مواد در سطح کارگاه به شرح ذیل مشخص شده است.

نقشه جریان مواد اولیه در این کارخانه تولید پودر سفید کننده پرکلرین

✳️ تأسیسات و تجهیزات عمومی مورد نیاز این کارخانه تولید پودر سفید کننده به قرار زیر میباشد :

همیشه تأسیسات عمومی به عنوان یکی از مهم ترین ارکان راه اندازی هر واحد تولیدی می باشد. این تأسیسات با توجه به عواملی از قبیل تعداد نیروی انسانی ، ماشین آلات تولیدی ، میزان فضای سالن های تولید و ساختمان های اداری و سایر مجموعه های این واحد تولیدی برآورد می گردند.

1 – آزمایشگاه :

امروزه توجه به درخواست ها ، نیازهای مشتریان و برآورده نمودن آن ها از مباحث اصلی در هر واحد تولید می باشد و هم زمان با توجه به میزان تولید به کیفیت محصولات تولیدی هم نگاه ویژه ای می شود و برای انجام این کار باید »واحد آزمایشگاه و کنترل کیفی« در هر واحد تولیدی راه اندازی می شود که در این واحد تولیدی هم این واحد در نظر گرفته شده است.

2 – تعمیرگاه :

در واحدهای صنعتی کوچک راه اندازی تعمیرگاه های بزرگ و با تجهیزات کامل به صرفه نمی باشد زیرا علاوه بر افزایش حجم سرمایه گذاری ، به علت کمی تقاضا معمولاً از امکانات فراهم شده به طور مستمر استفاده نمی شود لذا در این هم تعمیرگاه محدودی به منظور انجام تعمیرات اولیه و اضطرای تجهیزات و تأسیسات واحد و امور مربوطه به سرویس های فنی و نگهداری دستگاه ها با امکانات محدود کارگاهی مثل میز کار، گیره و ... پیش بینی شده است و از خدمات »پیمانکاران فنی« در هنگام تعمیرات اساسی استفاده می شود.

3 - تأسیسات برق و برق رسانی :

تأسیسات برق در هر واحد تولیدی به عنوان یکی از مهم ترین تأسیسات می باشد زیرا تقریباً همه ماشین آلات تولید و تأسیسات جانبی نیاز به برق دارند و از طرف دیگر تأمین روشنایی محوطه و ساختمان ها و سایر تأسیسات شرکت براهمیت این نوع تأسیسات می افزاید.

براساس موارد فوق »میزان برق مورد نیاز این واحد تولیدی پودر سفید کننده در لیست ذیل برآورد شده است.

  • برق موردنیاز ماشین آلات تولید : 100 کیلو وات
  • برق مورد نیازبرای روشنایی ساختمان ها : 15 کیلو وات
  • برق مورد نیاز تأسیسات و محوطه : 30 کیلو وات
  • جمع کل : 145 کیلو وات

توان برق مصرفی 145 کیلو وات می باشد که باید از شرکت توزیع برق خریداری شود و علاوه بر آن باید ضمن نصف تابلوهای برق ، کنتور و سیم کشی داخلی کارخانه هم طبق استانداردهای مربوطه انجام شود.

4 - تأسیسات آب و آبرسانی :

در این واحد تولیدی آب جهت نیازهای خط تولید ، مصارف بهداشتی و آشامیدنی و آبیاری فضای سبز مورد استفاده قرار می گیرد.

آب مصرفی خط تولید با احتساب شستشوی دستگاه ها و محیط حدود 20 متر مکعب در روز می باشد. آب بهداشتی و فضای سبز به ازای هر نفر 300 لیتر برآورد شده است.

جهت تأمین آب مصرفی از یک انشعاب آب به قطر 1 اینچ و یک مخزن هوایی جهت ذخیره آب به میزان 10 مترمکعب پیش بینی شده است.

5 - تأسیسات سوخت رسانی :

یکی از منابع تأمین انرژی واحدهای صنعتی ، سوخت می باشد. به دلیل اهمیت گرمایش ، چنین تأسیساتی در همه واحدهای صنعتی پیش بینی می شود.

موارد مصرف سوخت در واحدهای مختلف صنعتی شامل تأمین دمای مورد نیاز فرآیند ، گرمایش ساختمان ها و سوخت رسانی به وسایل نقلیه می باشد. در این واحد تولیدی هم میزان نیاز به سوخت های مختلف در جدول زیر برآورد شده است.

  • بنزین : 60 لیتر
  • گازوئیل : 300 لیتر

به منظور ذخیره سازی گازوئیل یک مخزن پنج هزار لیتری به همراه سایر تجهیزات جانبی آن در این طرح پیش بینی شده است.

6 - وسایل نقلیه و تجهیزات حمل و نقل در این طرح تجهیزات حمل و نقل ذیل پیش بینی شده است :

  • سواری : 1 عدد
  • وانت دو تنی : 1 عدد
  • لیفتراک دو تنی : 1 عدد
  • گاری دستی : 5 عدد

7 - برق اضطراری :

برای جلوگیری از وقفه در امر تولید ، یک عدد ژنراتور برق به قدرت 100 کیلو وات پیش بینی شده است.

8 - تأسیسات گرمایش و سرمایش :

جهت سیستم گرمایش ساختمان های اداری و نگهبانی از سیستم شوفاژ و برای گرمایش سالن تولید از 4 عدد بخاری صنعتی استفاده می گردد.

جهت سیستم سرمایش ساختمان ها و سالن های تولید از 4 عدد کولرگازی و 4 عدد کولر آبی استفاده می گردد. برای تهویه هوا از 8 عدد تهویه صنعتی استفاده می شود.

9 - تجهیزات اطفاء حریق :

با توجه به نوع مواد اولیه و جهت مقابله با آتش سوزی های احتمالی از تعداد 20 عدد کپسول های مختلف آتش نشانی استفاده می شود. همچنین استفاده از یک مخزن آب دوهزار لیتری به همراه پمپ و وسایل جانبی در این طرح پیش بینی شده است.

10 - سیستم دفع فاضلاب :

یک حلقه چاه فاضلاب به عمق 60 متر جهت دفع فاضلاب انسانی در نظر گرفته می شود. یک حلقه چاه فاضلاب به عمق 100 متر جهت دفع فاضلا بهای خط تولید در نظر گرفته می شود که عملیات تصفیه هم روی آن انجام می گردد.


✔️ برآورد آب و انرژی و مواد اولیه سالانه و نیروی انسانی مورد نیاز کارخانه تولید سالانه 2700 تن پودر سفید کننده پرکلرین


کارخانه تولید پودر سفید کننده پرکلرین

✳️ نیروی انسانی مورد نیاز کارخانه تولید سالانه 2700 تن پودر سفید کننده پرکلرین به قرار زیر میباشد :

  • مدیریت : 1 نفر
  • آزمایشگاه : (سرپرست : 1 نفر) : (کارگر ماهر : 1 نفر)
  • کارمند اداری - مالی - فروش : 7 نفر
  • تعمیرات : (کارگر ماهر : 2 نفر) : (کارگر ساده : 1 نفر) : (تکنسین : 2 نفر)
  • بخش تولید : (مدیر تولید : 1 نفر) : (تکنسین : 2 نفر) : (کارگر ماهر : 4 نفر) : (کارگر ساده : 8 نفر)
  • جمع کل : 31 نفر

آب و انرژی مورد نیاز سالانه طرح به قرار زیر میباشد :

  • برق : 472500 کیلووات
  • آب : 7500 مترمکعب
  • گازوئیل : 21900 لیتر
  • بنزین : 11000 لیتر

✳️ میزان مواد اولیه سالانه مورد نیاز کارخانه تولید 2700 تن پودر سفید کننده در سال به قرار زیر میباشد :

1 - آهک (Cao) :

آهک با اکسید کلسیم ماده ای سفید رنگ یا سفید خاکستری به صورت کلوخ های سخت می باشد و اغلب با رنگ زرد یا قهوه ای همراه بوده که ناشی از وجود آهن در آن می باشد.

این ماده بدون بو است و اگر تحت تأثیر هوای مرطوب قرار بگیرد خرد می شود. وزن مخصوص آن 3.4 و نقطه ذوب و جوش آن به ترتیب برابر 2570oc و 2850oc می باشد. در اسید حل می گردد و واکنش آن با آب تولید هیدروکسید کلسیم و حرارت می نماید.

مقدار نیاز این طرح به این ماده 1100 تن در سال می باشد و از داخل کشور تهیه می شود.

2 - کیسه پلی اتیلن :

برای بسته بندی محصول واحد ، سالانه به 55 هزار کیسه پلی اتیلنی نیاز می باشد.

3 - گاز کلر :

گاز کلر در مخازن تحت فشار را به صورت مایع در می آورد ماده ای شفاف بوده و دارای بوی تند مخصوصی می باشد. یک لیتر این ماده محتوی 456.8 لیتر گاز متراکم شده در صفر درجه سانتی گراد و فشار یک اتمسفر می باشد. در کلریدها و الکل ها حل می گردد.

کلر را درمخازن تحت فشارمعمولاً ( در فشار 8 اتمسفر) نگهداری و به مصرف صنایع مختلف می رسانند. مقدار نیاز این طرح به کلر حدود 1200 تن در سال می باشد.

✳️ ویژگی های پودرهای سفید کننده پرکلرین ماده پاک کننده - ضدعفونی کننده کلردار طبق استاندارد شماره 7899

در ذیل بعضی از ویژگی های »ماده پاک کننده - ضدعفونی کننده کلردار« طبق استاندارد شماره 7899 ارائه می شود.

مواد پاک کننده - ضدعفونی کننده در دو نوع زیر تهیه می گردد:

  • نوع اول : نوع کف کننده
  • نوع دوم : نوع غیرکف کننده

1 - شکل ظاهری مواد پاک کننده - ضدعفونی کننده :

هر دو نوع مواد پاک کننده - ضدعفونی کننده در دو شکل مایع یا جامد می تواند تولید گردد. نوع جامد آن به شکل قرص ، دانه های روان ، گرانول و یا پودر تولید می گردد.

2 - توانایی باکتری کشی مواد پاک کننده - ضدعفونی کننده :

چنانچه ماده پاک کننده - ضدعفونی کننده درغلظت مشخص شده مورد آزمون قرار گیرد باید در مدت 5 دقیقه حداقل 99.9 درصد میکروارگانیسم های زیر را از بین ببرد:

  • سود دو ملوناس آلروژنیورا 1074 (PTCC)
  • اشرشیاکلی 1338 (PTCC)
  • استافیلوکوکوس اورنوس 1112 (PTCC)

3 - خوردگی آلومینیوم :

چنانچه نمونه ماده پاک کننده - ضدعفونی کننده در غلظت توصیه شده توسط تولید کننده مورد آزمون قرار گیرد نباید هیچ گونه اثری از حفره های کوچک ، بزرگ و متوسط ، حک شدن ، تغییر رنگ روی سطوح نوارهای آلومینیوم مورد آزمون دیده شود. کدورت کم ایجاد شده روی سطح نوارها قابل قبول است.

4 - مواد نامحلول در اب :

چنانچه نمونه در غلظت توصیه شده مورد آزمون قرار گیرد ، مواد نامحلول در آب مقطر نباید از مقادیر زیر بیشتر باشد :

  • برای نمونه مایع 5 گرم در لیتر
  • برای نمونه جامد 5 درصد جرمی

5 - خصوصیات آبکشی مواد پاک کننده - ضدعفونی کننده :

چنانچه نمونه در غلظت تعیین شده مورد آزمون قرار گیرد ، ارلن حاوی نمونه پس از آبکشی از نظر رسوب ، خط و نشانه نباید بیش از ارلن حاوی شاهد باشد.

6 - کارایی پاک کنندگی مواد پاک کننده - ضدعفونی کننده :

چنانچه نمونه در غلظت توصیه شده مورد آزمون قرار گیرد کارآیی پاک کنندگی آن باید حداقل 85 درصد پاک کنندگی ، »پاک کننده - ضدعفونی کننده استاندارد« باشد.

7 - پایداری نگهداری :

چنانچه نمونه نوع کف کننده مورد آزمون قرار گیرد باید روان و یکنواخت باقی بماند و چنانچه نمونه نوع غیرکف کننده مورد آزمون قرار گیرد نباید بصورت کلوخه های سخت درآید.

8 - ناخالصی های قابل رؤیت :

چنانچه نمونه نوع دوم مورد آزمون قرار گیرد تعداد ذرات ناخالصی قابل رؤیت نباید از 5 بیشتر باشد.

9 -pH  :

چنانچه نمونه در غلظت توصیه شده مورد آزمون قرار گیرد ، pH آن نباید بیش از 10.5 باشد.

10 - بسته بندی مواد پاک کننده - ضدعفونی کننده :

مواد پاک کننده - ضدعفونی کننده باید در ظروف مناسبی که هیچگونه واکنش شیمیایی و یا فیزیکی با نمونه نداشته و هنگام حمل و نقل و نگهداری مقاوم است ، بسته بندی گردد. از ظروف چوب پنبه ای با هر ماده حاوی چوب پنبه استفاده نکنید.

11 - نشانه گذاری مواد پاک کننده - ضدعفونی کننده :

باید اطلاعات و مشخصات زیر به طور خوانا بر روی بسته بندی مواد پاک کننده - ضدعفونی کننده درج شود.

  • نام و نشان کارخانه
  • عامت تجاری و یا هر علامت ثبت شده
  • شماره پروانه ساخت از وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی
  • نام و نوع ماده
  • تاریخ تولید و انقضاء
  • سری ساخت
  • حجم و یا وزن خالص
  • نحوه مصرف ، طریقه رقیق کردن برای مایع (میلی لیتر در لیتر) و برای جامد (گرم در لیتر) و حداقل زمان نگهداری برای محلول رقیق شده.

12 - احتیاطات لازم :

  • از تماس با پوست و چشم اجتناب گردد ، از دستکش و عینک استفاده کنید.
  • از مخلوط کردن با دیگر مواد اجتناب کنید.
  • از تماس با مواد غذایی اجتناب کنید.
  • در جای خشک و در دمای کمتر از 30 درجه سانتی گراد و دور از نور شدید و مواد قابل اشتعال نگهداری گردد.
  • عبارت ( پاک کننده - ضدعفونی کننده ترجیحاً بر روی سطوحی از قبل پاک و آبکشی شده استفاده گردد )

✔️ زمین و محوطه سازی و ساختمان های مورد نیاز کارخانه تولید سالانه 2700 تن پودر سفید کننده پرکلرین

زمین و محوطه سازی مورد نیاز کارخانه تولید سالانه 2700 تن پودر سفید کننده پرکلرین به قرار زیر میباشد :

  • مساحت زمین : 300 مترمربع : (ضریب : پنج برابر زیربنا)
  • خاکبرداری و تسطیح : 1210 مترمربع : (ضریب : معادل زیر و خیابان کشی)
  • فضای سبز : 1200 مترمربع : (ضریب : 40 درصد مساحت زمین)
  • خیابان کشی و پارکینگ : 600 مترمربع : (ضریب : 20 درصد مساحت زمین)
  • دیوار کشی : 440 مترمربع : (ضریب : به ابعاد 50×60متر و ارتفاع 2 متر)
  • چراغ برق : 30 مترمربع : (ضریب : -)

ساختمان سازی مورد نیاز کارخانه تولید سالانه 2700 تن پودر سفید کننده پرکلرین به قرار زیر میباشد :

  • سالن تولید : 240 مترمربع : (ملاحظات : با احتساب ابعاد ماشین آلات و تجهیزات فرآیند و فضای مورد نیاز جهت رفت و آمد و کارهای عملیاتی)
  • انبارها : 130 مترمربع : (ملاحظات : شامل انبار مواد اولیه و محصول)
  • تأسیسات ، تعمیرگاه ، و آزمایشگاه : 100 مترمربع : (ملاحظات : -)
  • ساختمان های اداری ، رفاهی و خدماتی : 140 مترمربع : (ملاحظات : شامل سرویس های بهداشتی ، غذاخوری ، نگهبانی و ساختمان های اداری)

نقش جانمایی ساختمان ها :

نقشه پیشنهادی جانمایی ساختمان ها اعم از سالن تولید ، انبارها ، تعمیرگاه و ...  بر اساس بهینه سازی مسیرهای حمل و نقل مواد ، محصولات و پرسنل به شرح ذیل پیشنهاد می شود.

نقش جانمایی ساختمان های کارخانه تولید پودر سفید کننده پرکلرین ( هیپوکلریت کلسیم )

✍️ جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید پودر سفید کننده پرکلرین ( هیپوکلریت کلسیم ) ، با اطلاعات کاملا به روز با فرمت Word و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ جواز تاسیس یا وام و تسهیلات بانکی ،با ما تماس بگیرید .


📚 دانلود فایل های طرح توجیهی تیپ تولید پودر سفید کننده پرکلرین ( هیپوکلریت کلسیم )


👈 توجه : کلیه ی طرح های تیپ یا آماده ، صرفا کاربرد مطالعاتی و تحقیقاتی داشته و جهت اخذ مجوز و یا تسهیلات و وام بانکی مناسب نمیباشند . جهت تهیه طرح توجیهی با کاربرد اجرایی و بانکی با ما تماس بگیرید.

فايل‌ها:
zipطرح توجیهی تولید پودر سفید کننده 97 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخجمعه, 10 آذر 1396 16:10
حجم فايل 697.93 KB
دانلود 305

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.


کسب و کارهای پر طرفدار

صنایع شیمیایی

© 2024 کلیه حقوق این وبسایت محفوظ میباشد.
Articles
Categories