• 021-77869979
  • سفارش طرح توجیهی : 09360555304
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 24/7

طرح توجیهی اسید فرمیک ⚗️ 6 ماه پشتیبانی مجوز و وام

(1 vote, average 5 out of 5)

4

جهت نگارش مطالعات بازار و طرح توجیهی اسید فرمیک یا جوهر مورچه با اطلاعات کاملاً به روز برای سال 1401 ، با فرمت DOC و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، این صفحه را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید . ضمنا میتوانید فایل pdf طرح توجیهی کارخانه تولید اسید فرمیک را که در سال های قبل نگارش شده است را صرفا جهت مطالعه از انتهای صفحه دانلود نمایید.


✔️ اسید فرمیک یا جوهر مورچه چیست و چه خواص و کاربردهایی دارد !


اسید فرمیک دارای فرمول شیمیایی HCOOH می باشد که با نامهای متانوئیک اسـید، هیـدرژن کربوکـسیلیک اسید و فرمیلیک اسید شناخته می شود و از ساده ترین و سبکترین اسیدهای کربوکـسیلیک مـی باشـد .

همـانطور که مشاهده می شود در ساختار شیمیایی اسید فرمیک یک اتم هیدروژن به گـروه کربوکـسیلیک (COOH) متـصل شـده است. در صورتیکه یک گروه متیل به جای هیدروژن به آن متصل شود اسید استیک ایجاد خواهد شـد .

اسیدفرمیک یا جوهر مورچه نه تنها جز اسیدها محسوب می شود بلکه به عنوان یک آلدئید نیز محسوب می باشد. بنـابراین در نقـش اسـید بـا الکلها واکنش داده و استر تشکیل می دهد و در نقش آلدئید به راحتی اکسید می شود. 

اسید فرمیک خالص با کد آیسیک 24113611 ، ماده ای بی رنگ، سمی و خورنده با وزن ملکولی 03/46 می باشد و کاملا محلـول در آب، اتـر و الکل است. اسید فرمیک به عنوان یک ترکیب شیمیایی واسطه، حلال و ضدعفونی کننده استفاده می شود. 

نقطه جرقه اسید فرمیک 50 درجه سانتی گراد می باشد (نقطه جرقه پائین ترین دمایی است که یـک مـایع در اثـر اخـتلاط بـا هـوا مشتعل می شود)

مطابق با استاندارد NFPA نرخ اسید فرمیک از لحاظ سلامتی 2 ، اشتعال پذیری  2 و واکنش پـذیری 1  مـی باشـد و نیـز نرخ سمیت برحسب rat LD50  برابر 1100 mg/kg می باشد. 

خواص فیزیکی و شیمیایی اسید فرمیک

خواص فیزیکی و شیمیایی اسید فرمیک (جوهر مورچه) در زیر آورده شده است :

  • فرمول شیمیایی : CH2O2
  • حالت : مایع
  • بو : تند
  • رنگ : بیرنگ
  • دمای اشتعال خودبخودی : 601 درجه سانتی گراد
  • حلالیت در آب در دمای 20 درجه سانتی گراد : کاملا محلول
  • نقطه جرقه : 50 درجه سانتی گراد
  • نقطه جوش : 101 درجه سانتی گراد
  • نقطه ذوب : 8 درجه سانتی گراد
  • فشار بخار : 40 میلیمتر جیوه در دمای 24 درجه سانتی گراد
  • دانسیته : 2 g/cm3 در 20 درجه ساتی گراد
  • پایداری : در شرایط معمولی پایدار

✳️ کاربردهای اسید فرمیک (جوهر مورچه)

اسید فرمیک یا جوهر مورچه در زمینه های مختلفی کاربرد دارد که به شرح زیر می باشند: 

1 - کاربرد اسید فرمیک در سنتز مواد شیمیایی و دارویی :

اسید فرمیک به عنوان مواد افزودنی صنایع غذایی، در تولید کاتالیـست آلومینیـوم، سـنتز مـواد دارویـی همچـون انسولین و کافئین، سنتز پنتا اریتریتول، تولید روغن سویای اپوکسی شده بکار می رود .

اسید فرمیک همچنین در تولیـد حـشره کش ها، سموم نباتی و رنگ نساجی نیـز مـورد اسـتفاده قـرار مـی گیـرد . لازم بـذکر اسـت عمـده تـرین مـصرف اسید فرمیک در جهان در زمینه سنتز مواد شیمیایی می باشد.  

2 - کاربرد اسید فرمیک در دباغی و تولید چرم :

در صنعت دباغی اسید فرمیک برای گنـدزدایی و خنثـی کـردن آهـک در هن گـام مـوزدایی پوسـت خـام مـصرف  می شود و در رنگرزی چرم نیز به عنوان یکنواخت کننده استفاده می شود. 

3 - کاربرد اسید فرمیک در خوراک دام  :

به منظور تسهیل در هضم علوفه دامها اسید فرمیک افزوده می شود. 

4 - کاربرد اسید فرمیک در صنایع نساجی :

کاربرد اسید فرمیک در صنایع نساجی به شرح ذیل است: 

  • پایدار نمودن رنگ بر روی الیاف
  • در رنگ آمیزی الیاف طبیعی و مصنوعی همچون پشم و نایلون
  • خنثی نمودن محلول قلیایی در هنگام شستشوی پارچه

5 - کاربرد اسید فرمیک در سایر مصارف  :

اسید فرمیک بعنوان عامل تنظیم کننده pH در خنثی نمودن محیط قلیایی مورد استفاده قرار می گیرد. 

اسید فرمیک در صنعت سنتز مواد شیمیایی، چرم و خوراک دام جایگزین نـدارد ولـی در نقـش خنثـی کننـده بـا سایر اسیدها قابل جایگزینی است.


✔️ مواد اولیه و فرایند تولید اسید فرمیک یا جوهر مورچه با ظرفیت 20 هزار تن در سال


مواد اولیه و فرایند تولید اسید فرمیک یا جوهر مورچه

مواد اولیه مصرفی تولید هر تن اسید فرمیک به قرار زیر میباشد:

  • مونوکسیدکربن : 0.655 تن (مصرف به ازای هر تن محصول)
  • کاتالیست (سدیم) : 0.0017 تن (مصرف به ازای هر تن محصول)
  • متانول : 0.3089 تن (مصرف به ازای هر تن محصول)

✳️ فرایند تولید اسید فرمیک یا جوهر مورچه به شرح زیر میباشد :

اسید فرمیک از طریق 4 فرایند شیمیایی قابل تولید می باشد : 

  1. تولید اسیدفرمیک از متانول و مونوکسیدکربن.
  2. تولید اسیدفرمیک از نرمال بوتان یا نفتا بوسیله اکسیداسیون.
  3. تولید اسیدفرمیک با استفاده از هیدرولیز اسیدی نمک فرمات.
  4. محصول جانبی فرایند تولید دی متیل ترفتالات

که این فرایندها به صورت مختصر در زیر توضیح داده شده است:

1- فرایند تولید اسید فرمیک از متانول و مونوکسید کربن :

شـرکتهای صـاحب لیـسانس BASF, HALCON/SD LEONARD و KEMIRA از واکـنش متـانول و مونوکسیدکربن طی دو مرحلـه کربونیلاسـیون متـانول و تولیـد متیـل فرمـات و سپس هیـدرولیز متیـل فرمـات اسیدفرمیک تولید کرد که در حال حاضر 65% کارخانجات تولید اسیدفرمیک در جهان از این روش استفاده می نمایند. 

2 - فرایند تولید اسید فرمیک یا جوهر مورچه از نرمال بوتان یا نفتا به وسیله اکسیداسیون :

شرکت های صاحب لیسانسBP ،Celanese و Daicel ، اسید فرمیک را بعنوان محـصول جـانبی در تولیـد اسـید استیک و بوسیله اکسیداسیون نرمال بوتان، تولید می نمایند.

این روش در شرایطی که بسته به میزان تقاضـای بـازار ، تولید همزمان اسید استیک و اسید فرمیک مورد نظر باشد و نیاز اسید استیک بیش از اسیدفرمیک باشد بکار برده مـی شـود که حدود 15% از کارخانجات تولید اسید فرمیک از این روش استفاده می نمایند.  

3 - فرایند تولید اسید فرمیک با استفاده از هیدرولیز اسیدی نمک فرمات 

شرکت صاحب لیسانس Perstorp در امریکا از هیدرولیز اسیدی فرمات سدیم اسید فرمیک تولیـد مـی نمایـد .

دراین روش ابتدا از احتراق ناقص کک، مونوکسید کربن و دی اکـسید کربن تولیـد مـی نماینـد و پـس از جـدا نمودن مونوکسید کربن از مخلوط و واکنش آن با سود، فرمات سدیم تولید می شود . در نتیجه ی هیـدرولیزِ اسـیدیِ فرمـات سدیم با اسید سولفوریک، اسید فرمیک و سولفات سدیم تولید می شود که با استفاده از فرایند تقطیـر ، جداسـازی اسید فرمیک انجام می شود. تولید مقدار زیاد سولفات سدیم از معایب این روش می باشد. 

این روش قدیمی ترین فرایند تولید اسید فرمیک می باشـد و  حـدود 15% کارخانجـات تولیـدی در جهـان از ایـن روش استفاده می نمایند . در ایران نیز شرکت نیکو سریر با استفاده از این روش، اسید فرمیک را بـا ظرفیـت 1000 تن در سال تولید می نمود. این شرکت تنها تولید کننده اسید فرمیک بوده است. 

4 - محصول جانبی فرایند تولید دی متیل ترفتالات

محصول جانبی عمده در فرایند تولید دی متیل ترفتالات، اسید فرمیک مـی باشـد کـه شـرکت صـاحب لیـسانس  KoSa از این روش استفاده می نماید. این روش 5% تولید جهانی را به خود اختصاص داده است. 


✔️ شرح فرایند تولید اسید فرمیک یا جوهر مورچه


فرایند تولید اسید فرمیک

اسید فرمیک یا جوهر مورچه بعنوان محصول اصلی از ترکیب متانول و مونوکسید کربن از طریق ماده واسطه متیـل فرمـات تولیـد مــی شــود. ایــن فراینــد توســط شــرکت های صــاحب لیــسانس BASF, HALCON/SD LEONARD و KEMIRA تولید می شود بطوری که هیچ یک از فرایندهای مذکور از نظر زیست محیطی مـشکل خاصـی ندارنـد.

ولی روش BASF میزان سرمایه گذاری و هزینه تولید کمتری نسبت به دو روش دیگر دارد. 

✳️ واکنشهای شیمیایی فرایند به قرار زیر میباشند :

مرحله اول: کربونیلاسیون متانول و تولید متیل فرمات 

 CH3OH+CO→HCOOCH3

مرحله دوم: هیدرولیز متیل فرمات و تولید اسیدفرمیک یا جوهر مورچه

 HCOOCH3+H2O→HCOOH+CH3OH

متانول مورد نیاز این فرایند در حال حاضر در کشور ، تحت دو لیسانس لورگی و تاپسو تولیـد مـی شـود کـه مـاده اولیه آن گاز طبیعی می باشد . متانول مورد نیاز این فرایند را می تـوان از شـرکت پتروشـیمی خـارک، پتروشـیمی شیراز و شرکت پتروشیمی فناوران تامین نمود.    

مجتمع پتروشیمی فناوران تنها تولید کننده مونوکسید کربن در داخل کـشور بـا ظرفیت  140000 تـن در سـال می باشد که از این رقم، 58000 تن در سال قابل فروش مـی باشـد .

همچنـین بـا توجـه بـه غنـی بـودن منـابع گازطبیعی در کشور، می توان از طریق رفرمینگ بخار از گاز طبیعی مونوکسیدکربن را تولید نمود. در ایـن فراینـد مونو کسید کربن بایستی دارای خلوص 98%  باشد و تحت فشار  24 اتمسفر می باشد.

✳️ مرحله اول : کربونیلاسیون متانول 

در این مرحله ابتدا به منظور خالص سازی خوراک، گاز CO از روی بـستر جـاذب V-101 و V-102 عبـور مـی کند و رطوبت موجود در آن بطور کامل جذب می شود سپس توسـط کمپرسـور K-101 بـه فـشار 65 اتمـسفر افزایش می یابد و به راکتور همزن دار کربونیلاسیون R-101 انتقال داده می شود. 

خوراک متانول پس از مخلوط شدن با کاتالیست سدیم همراه با جریان متانول برگشتی مخلوط شده و بـه راکتـور ارسال می شود . این جریان برگشتی توسط مبـدل E-103 خنـک مـی شـود . جریـان خروجـی از راکتـور ، حـاوی ترکیباتی همچون متیل فرمات، متانول و مونوکسیدکربن می باشد که جهت جداسازی محصول متیـل فرمـات بـه ستون تقطیر C-101 ارسال می شوند .

لازم بذکر است جریان برگشتی از بخش هیـدرولیز متیـل فرمـات نیـز بـه برج مذکور ارسال می شود .

فشارِ عملیاتیِ برج ، اتمـسفریک اسـت و از قـسمت بـالای بـرج ترکیبـات سـبک متیـل فرمات و مونوکسید کربن خارج می شود و پس از خنک شدن طـی دو مرحلـه توسـط مبـدل و کندانـسور جزئـی E-104  و E-105 گاز غیرقابل کندانس مونوکسید کربن به اتمسفر ارسال شده و قسمتی از مـایع متیـل فرمـات به صورت جریان رفلاکس با نسبت مشخص به برج برگردانـده مـی شـود و باقیمانـده آن بـه مرحلـه بعـد انتقـال مییابد.

متانول مایع همراه با کاتالیست از قسمت پایین برج خارج می شود و به راکتور کربونیلاسـیون برگردانـده می شود. 

✳️ مرحله دوم : هیدرولیز متیل فرمات 

متیل فرمات خروجی از بالای برج پس از گرم شدن در مبدل E-201 بـه همـراه جریـان آب برگـشتی از فراینـد ، وارد راکتور هیدرولیز R-202 خواهد شد . جریان مایع خروجی از راکتور عمدتا شامل اسیدفرمیک، متیـل فرمـات و آب می باشد که جهت خالص سازی محصول به برج تقطیر C-201 ارسال می شود. 

فشارِ عملیاتیِ برج ، اتمـسفریک اسـت  ، ترکیبات سبک همچون متیل فرمـات و متـانول مرطـوب از بـالای بـرج خـارج  می شود و پس از عبـور از کندانـسور  E-203، قـسمتی از آن بـه صـورت جریـان رفلاکـس بـه سـتون برگردانـده می شود و باقیمانده آن به ستون خشک کن C-202 ارسال می شـود .

در سـتون خـشک کـن مخلـوط متـانول و متیل فرمات از بالای ستون خارج شده و پس از کندانس شدن توسط مبدل E-204 ، جهت جداسـازی بـه سـتون تقطیر C-101 ارسال می شود .

مایع خروجی از پایین ستون ، محلول آزئوتروپ 77% اسید فرمیک و آب مـی باشـد که جهت تغلیظ به ستون 301 C-  ارسال می شود . در این ستون تحت فشار عملیـاتی 6/2 اتمـسفر محلـول 85% اسید فرمیک از پایین بـرج خـارج مـی شـود و آب خروجـی از بـالای بـرج بـه راکتـور هیـدرولیز R-201 ارسـال می شود. 


✔️ زمین ، محوطه سازی و ساختمان سازی مورد نیاز جهت احداث کارخانه تولید اسید فرمیک یا جوهر مورچه با ظرفیت 20 هزار تن در سال


زمین و محوطه سازی مورد نیاز به قرار زیر می باشد :

  • زمین : 50,000 مترمربع
  • خاکبرداری وتسطیح زمین : 50000 مترمربع
  • دیوارکشی : 1898 مترمربع
  • خیابان کشی و پارکینگ و محوطه : 6510 مترمربع
  • فضای سبز : 15000 مترمربع
  • چراغ های محوطه : 509 عدد

ساختمان سازی تولیدی و اداری به قرار زیر می باشد :

  • ساختمانهای اداری و رفاهی : 300 مترمربع
  • سولۀ انبار مواد اولیه : 1000 مترمربع
  • سولۀ انبار محصول : 1000 مترمربع
  • ساختمان خط تولید : 6000 مترمربع
  • سوله تأسیسات جانبی : 1000 مترمربع

✔️ ماشین آلات و تجهیزات و تاسیسات کارخانه تولید اسید فرمیک یا جوهر مورچه با ظرفیت 20 هزار تن در سال


کارخانه تولید اسید فرمیک یا جوهر مورچه

✳️ ماشین آلات و تجهیزات خط تولید به قرار زیر میباشد :

  • راکتورها
  • ستون ها
  • تانکها
  • مبلهای حرارتی
  • کمپرسورها
  • سایر تجهیزات
  • پمپ ها

✳️ تاسیسات مورد نیاز این کارخانه به قرار زیر میباشند :

  • سیستم تأمین آب خنک کننده
  • سیستم تأمین بخار
  • سیستم سرد کننده
  • مخازن ذخیره
  • تأسیسات سرمایش و گرمایش
  • سیستم اطفاء حریق
  • تأسیسات آب
  • تأسیسات برق
  • سیستم بازیافت ضایعات
  • انشعاب برق
  • انشعاب آب
  • خط تلفن

✳️ میزان آب و سوخت و برق مصرفی سالانه کارخانه تولید اسید فرمیک با ظرفیت 20 هزار تن در سال

  • برق مصرفی : 3864559 کیلووات
  • آب مصرفی : 20630 متر مکعب

✔️ نیروی انسانی مورد نیاز جهت بهره برداری از کارخانه تولید اسید فرمیک با ظرفیت 20 هزار تن در سال

تعداد نیروی انسانی تولیدی مورد نیاز به قرار زیر میباشد :

  • مدیر واحد 1 نفر
  • معاون واحد 1 نفر
  • سرپرست شیفت 4 نفر
  • کارشناس بهره برداری سایت 4 نفر
  • کارشناس بهره برداری اتاق کنترل 4 نفر
  • تکنسین برق، ابزاردقیق و مکانیک 4 نفر
  • تکنسین تأسیسات 4 نفر
  • کارگر 24 نفر
  • انباردار 2 نفر

تعداد نیروی انسانی اداری مورد نیاز به قرار زیر میباشد :

  • مدیر عامل 1 نفر
  • مدیر امور مالی و کارمند 2 نفر
  • مدیر امور اداری و کارمند 2 نفر
  • منشی 1 نفر
  • نگهبان 4 نفر
  • خدمات 4 نفر
  • راننده 1 نفر
  • کارشناس حقوقی و قراردادها 1 نفر
  • کارشناس ایمنی و بهداشت 1 نفر
  • کارشناس روابط عمومی 1 نفر

تعداد پرسنل بازاریابی و فروش به قرار زیر میباشد :

  • مدیر فروش و بازاریابی 1 نفر
  • کارشناس فروش 1 نفر
  • کارشناس صادرات 1 نفر

تعداد پرسنل بخش بازرگانی به قرار زیر میباشد :

  • مدیر بازرگانی 1 نفر
  • کارشناس خرید خارج 1 نفر
  • تدارکات 1 نفر

 

✳️ در صورتی که علاقه مند به صنعت تولید اسیدها میباشید یا قصد سرمایه گذاری در این صنایع را دارید مطالب زیر نیز میتواند برای شما مفید و جذاب باشد :

✍️ جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی اسید فرمیک یا جوهر مورچه ، با اطلاعات کاملا به روز با فرمت Word و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ جواز تاسیس یا وام و تسهیلات بانکی ،با ما تماس بگیرید .


📚 دانلود فایل های طرح توجیهی تیپ اسید فرمیک یا جوهر مورچه

👈 توجه : کلیه ی طرح های تیپ یا آماده ، صرفا کاربرد مطالعاتی و تحقیقاتی داشته و جهت اخذ مجوز و یا تسهیلات و وام بانکی مناسب نمیباشند . جهت تهیه طرح توجیهی با کاربرد اجرایی و بانکی با ما تماس بگیرید.

فايل‌ها:
zipطرح توجیهی تولید اسید فرمیک 65 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخدوشنبه, 06 آذر 1396 23:20
حجم فايل 457.94 KB
دانلود 212

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.


کسب و کارهای پر طرفدار

صنایع شیمیایی

© 2024 کلیه حقوق این وبسایت محفوظ میباشد.
Articles
Categories