طرح توجیهی تولید ماهی دودی و ماهی شور را می توانید از لینک دانلود در انتهای همین صفحه دریافت نمایید .
در طرح توجیهی تولید ماهی دودی و ماهی شور چه می خوانیم ؟
همانطور که در طرح توجیهی تولید ماهی دودی و ماهی شور ارائه شده است ، ماهی یکی از محصولاتی می باشد که دارای انواع پروتئین های مورد نیاز بدن بوده و یکی از مواد غذایی مهم می باشد . گوشت ماهی نسبت به سایر گوشت به سرعت فساد پذیر می باشد . برای نگهداری طولانی مدت ماهی باید آن را منجمد یا فرآوری نمود . یکی از روش های فراوری ماهی دودی و شور کردن آن می باشد . البته دودی کردن ماهی فقط برای جلوگیری از فساد آن صورت نمی گیرد ، افرادی زیادی طعم ماهی دودی را دوست دارند . ماهی دودی معمولا به صورت سنتی تهیه شده و در شهر های بزرگ امکان درست کردن ماهی دودی وجود ندارد . حال اگر ماهی دودی به صورت صنعتی تولید و بسته بندی شود و در بازار عرضه شود مورد استقبال قرار خواهد گرفت . از طرفی ماهیانی که ریز تر هستند به صورت عادی با قیمت مناسبی به فروش نمی رسند اما اگر دودی شوند با قیمت بسیار خوبی به فروش خواهند رسید . برای دودی کردن ماهی سه روش دودی کردن سرد ، دودی کردن گرم و دودی کردن داغ وجود دارد که ، توضیحات مرتبط با هر روش در طرح توجیهی ماهی دودی و ماهی شور ارائه شده است . برای دودی کردن ماهی ابتدا ماهی ها بر اساس اندازه و نوع دسته بندی می شوند . اگر ماهی ها دسته بندی نشوند در پایان کار کیفیت مورد نیاز را نخواهند داشت . در مرحله بعد اگر ماهی ها کوچک باشند نیاز به تمیز کردن ندارند اما اگر بزرگ باشند باید درون شکن آن ها خالی شود و سر ماهی نیز جدا شود . سپس با استفاده از محلول اشباع نمک ، ماهی را شور می کنند که طعم بهتری پیدا نماید . سپس با استفاده از شبکه های توری ماهی را آویزان می کنند . در مرحله بعد ماهی ها شسته و خشک می شوند . در مرحله بعد ماهی ها به دود خانه منتقل می شوند . در دودخانه به تدریج دمای دود افزایش پیدا می کند . در نهایت ماهی را سرد کرده و بسته بندی می کنند . تا به حال گزارشی مبنی بر واردات محصولات مورد بررسی در طرح توجیهی ماهی دودی و ماهی شور ارائه نشده است اما ، محدودیت خاصی جهت واردات ماهی دودی و ماهی شور وجود ندارد . همچنین برای صادرات ماهی دودی و ماهی شور شرایط خاصی وجود ندارد . البته برای تولید ماهی دودی و ماهی شور باید تمام استاندارد های مواد غذایی رعایت شوند . استاندارد بین المللی CGSB 32.142M مرتبط با محصول مورد بررسی در طرح توجیهی ماهی دودی و ماهی شور می باشد . کشور های ژاپن ، روسیه ، کانادا و آمریکا از عمده تولیدکنندگان انواع ماهی هستند . کشور های ژاپن ، مالزی ، فیلیپین ، کانادا ، آمریکا و روسیه از عمده مصرف کنندگان ماهی هستند . کد های آیسیک مرتبط با محصولات مورد بررسی در طرح توجیهی ماهی دودی و ماهی شور عبارتند از :
- ماهی دودی : 15121311
- ماهی شور : 15121312
فرایند تولید ، مواد اولیه ، ماشین آلات و نیروی انسانی مورد نیاز جهت اجرای این طرح توجیهی تولید ماهی دودی و ماهی شور :
فرایند تولید که در طرح توجیهی ماهی دودی و ماهی شور توضیحات کامل آن آمده است شامل مراحل زیر است :
- انتخاب و درجه بندی
- تمیز کردن ماهی
- شور کردن
- آویزان کردن
- شستن
- خشک کردن
- انتقال به دودخانه
مواد اولیه اشاره شده در طرح توجیهی تولید ماهی دودی و ماهی شور در ذیل آمده است :
- ماهی تازه یا منجمد
- نمک تصفیه شده خوراکی
- خاک اره
- وسائل بسته بندی
ماشین آلات اشاره شده در طرح توجیهی ماهی دودی و ماهی شور در ذیل آمده است :
- سیستم تصفیه آب ، بخش شستن و شور کردن
- بخش خشک کردن و ژنراتور بخار
- دودخانه و تجهیزات جانبی مورد نیاز
- دستگاه بسته بندی
- تجهیزات انتقال ماهی بین مراحل مختلف
- انبار مواد اولیه و محصول
نیروی انسانی مورد نیاز به منظور اجرای طرح توجیهی ماهی دودی و ماهی شور شامل موارد زیر است :
- مدیر عامل
- مدیر بازرگانی و فروش
- مدیر اداری و مالی
- حسابدار
- کارمند فروش
- منشی
- کارگر خدمات
- مدیر کارخانه
- سرپرستان تولید
- مهندس فنی و کنترل کیفی
- تکنسین فنی
- اپراتور تولید
- کارگران ساده
- نگهبان
:: این مطالب هم ممکن است برای شما جذاب باشند :
:: نگارش طرح توجیهی اختصاصی با کامفار برای اخذ وام و مجوز
:: دانلود هزاران طرح توجیهی تیپ صنعتی و معدنی
:: دانلود طرح های توجیهی سال 96 و 97 و 98
:: دانلود طرح های توجیهی تیپ کشاورزی و دامپروری
:: دانلود طرح های توجیهی گردشگری و بوم گردی و خدماتی
:: جهت عضویت در سایت کلیک نمایید .