• 021-77869979
  • سفارش طرح توجیهی : 09127975250
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 24/7

طرح توجیهی تولید شیر پاستوریزه 🥛 جهت مجوز و وام (0 تا 100)

(1 vote, average 5 out of 5)

طرح توجیهی تولید شیر پاستوریزه

نوشتن مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید شیر پاستوریزه اولین قدم در مسیر سرمایه گذاری شماست که میتواند براورد تخصصی از هزینه احداث کسب و کار و درآمد و سود آن را به شما نشان دهد و کاربرد اداری آن عموما اخذ زمین ، مجوز و وام بانکی است. (با فرمت WORD و PDF) در انتهای این صفحه نیز می توانید به بانکی از فایل های طرح توجیهی کارخانه تولید شیر پاستوریزه که مربوط به سالهای گذشته هستند و صرفا کاربرد مطالعاتی دارند ، دست یابید.

 

✳️ سر فصل های این مقاله (0 تا 100 کارخانه تولید شیر پاستوریزه)

✔️ مهمترین چالش های اجرای طرح توجیهی تولید شیر پاستوریزه چیست؟

✔️ بیزنس پلن کارخانه شیر پاستوریزه چه اطلاعاتی به شما میدهد ؟ 

✔️ طرح توجیهی تولید شیر پاستوریزه چه عناوینی دارد؟

✔️ کاربردهای بیزنس پلن و طرح توجیهی تولید شیر پاستوریزه

✔️ کد آیسیک محصولات طرح توجیهی تولید شیر پاستوریزه

✔️ مواد اولیه مصرفی کارخانه تولید شیر طعم‌ دار

✔️ مراحل تولید شیر پاستوریزه و هموژنیزه

✔️ ماشین آلات و تجهیزات خط تولید شیر پاستوریزه

✔️ تاسیسات و امور زیربنایی کارخانه شیر پاستوریزه

✔️ میزان آب و انرژی مورد نیاز کارخانه تولید شیر پاستوریزه

✔️ وضعیت اشتغال زایی کارخانه تولید شیر طعم دار

✔️ زمین و ابنیه کارخانه تولید شیر پاستوریزه

✔️ بررسی استانداردهای ملی و مشخصات شیر پاستوریزه و طعم دار

✔️ تاریخچه فرآیند پاستوریزاسیون شیر

✔️ شرایط فرآیند پاستوریزاسیون

✔️ روش های عمومی پاستوریزاسیون

✔️ شیر استریلیزه چیست؟

✔️ دانلود فایل های طرح توجیهی تیپ کارخانه تولید شیر پاستوریزه

 


✔️ معرفی طرح توجیهی و بیزنس پلن کارخانه تولید شیر پاستوریزه !


طرح توجیهی کارخانه تولید شیر پاستوریزه

✳️ صفر تا صد بیزنس پلن و کدهای آیسیک تولید شیر پاستوریزه :

مهمترین چالشهای اجرای طرح توجیهی تولید شیر پاستوریزه چیست؟

امروزه شیر یکی از ارکان اصلی رژیم غذایی مردم جهان را تشکیل می دهد به گونه ای که مصرف سرانه فرآورده های لبنی از جمله شاخص های پیشرفت یک جامعه به شمار می رود.

در میان غذا هایی که روزانه به مصرف می رسند شیر مناسب ترین و متعادل ترین ترکیبات را دارد و تنها ماده شناخته شده در طبیعت است که می تواند به طور متعادل تمام نیاز های بدن شامل رشد ، تامین انرژی ، ساخت و ترمیم بافت ها را برطرف می سازد و به همین جهت شیر را یک غذای کامل می شناسند.

اما ورود به صنعت تولید فرآورده های لبنی کارآسانی نیست و چالش های خاص خود را دارد که یکی از مهمترین آنها وجود رقبای قدرتمند در این حوزه میباشد.

بیزنس پلن و طرح توجیهی تولید شیر پاستوریزه

قیمت گذاری دستوری نیز تا حدی بلای جان صنعت تولید لبنیات و فرآورده های لبنی مانند شیر پاستوریزه شده که باید قبل از هر کاری نسبت به اتخاذ سیاستی مناسب در قبال این مشکلات فکری کرد.

بنابراین برای ورود به صنعت تولید شیر پاستوریزه باید بسیار حساب شده عمل کرد و قبل از هر کاری اقدام به نوشتن یک بیزنس پلن و یا طرح توجیهی کارخانه شیر پاستوریزه نمود.

یکی دیگر از چالش های صنایع لبنی در کشور ما مستهلک بودن دستگاه های موجود و راندمان پایین آن ها می باشند که بعضاً برای رفع این معضل اقدام به وارد نمودن دستگاه های مختلف از خارج از کشور نموده اند که این اقدام اگرچه در رفع مقطعی مشکل موفق بوده است ولی راه حل اصلی نخواهد بود.

به جهت جلوگیری از خروج ارز و همچنین کاهش هزینه تولید باید در جهت ساخت دستگاه های داخلی با راندمان بالا اقدام نمود تا باعث احیاء سایر صنایع مربوطه بالاخص صنایع ماشین سازی نیز شود.

 بیزنس پلن کارخانه شیر پاستوریزه

✳️ بیزنس پلن کارخانه شیر پاستوریزه چه اطلاعاتی به شما میدهد ؟ 

بیزنس پلن احداث کارخانه تولید شیر پاستوریزه ، اطلاعات مالی بسیاری را از دوره ساخت و بهره برداری پروژه شما برایتان برآورد میکند و توجیه مالی پروژه کارخانه شیر پاستوریزه شما را بررسی و تفسیر می کند تا بتوانید ، دقیق تر و منطقی تر تصمیم بگیرید که ورود به این کسب و کار به صلاح شما هست یا خیر.

اطلاعاتی شبیه ، هزینه های ثابت و جاری کارخانه تولید شیر پاستوریزه ، درآمد های این کسب و کار ، نقطه سر به سر پروژه ، سود و زیان پروژه ، ترازنامه کارخانه شیر پاستوریزه در دوران بهره برداری ، دوره بازگشت سرمایه پروژه ، ارزش فعلی خالص و نرخ بازده داخلی ، همگی از مواردی هستند که در بیزنس پلن شیر پاستوریزه برآورد میشوند.

طرح توجیهی تولید شیر پاستوریزه چه عناوینی دارد؟

پیشتر درباره طرح کسب و کار یا بیزنس پلن تولید شیر پاستوریزه و مطالب موجود در آن صحبت کردیم.

حال اگر به بیزنس پلن کارخانه شیر پاستوریزه ، مطالعات بازار و گزارش نرم افزار کامفار را نیز اضافه کنیم، گزارش حاصل را طرح توجیهی شیر پاستوریزه مینامند.

در واقع در طرح توجیهی شیر پاستوریزه ، بررسی رقبا و میزان واردات و صادرات و نیاز چند سال آتی به محصول نیز مورد بررسی قرار میگیرد و فصل مالی آن هم به علت داشتن گزارش کامفار کاملتر میباشد.

کاربردهای بیزنس پلن و طرح توجیهی تولید شیر پاستوریزه

کاربردهای بیزنس پلن و طرح توجیهی تولید شیر پاستوریزه :

حال که هر دو مقلوله ی طرح توجیهی و بیزنس پلن شیر پاستوریزه را شناختیم قطعا برایمان روشن شده که این گزارشات چقدر حیاتی و مفید هستند و باید در فاز صفر پروژه و در نقطه شروع کار ، حتما انجام شوند تا چشم انداز تخصصی از آینده به ما بدهند.

اما مضاف بر این کاربرد ، در کلیه فرآیند های اداری نیز شما همواره نیاز به این گزارشات و اطلاعات آن خواهید داشت.

مثلا برای اخذ مجوز تاسیس و همینطور اخذ زمین از شرکت شهرک های صنعتی یا منابع طبیعی ، بیزنس پلن یا طرح توجیهی معمولا از شما مطالبه میشود و در هنگام اخذ وام و تسهیلات بانکی نیز حتما باید طرح توجیهی کامل و جامعی برای کارخانه شیر پاستوریزه ارائه دهید چون در بانک از شما مطالبه خواهد شد.

طرح توجیهی تولید شیر پاستوریزه

✳️ کد آیسیک محصولات طرح توجیهی تولید شیر پاستوریزه :

  • کد آیسیک شیر طعم دار : 15201220
  • کد آیسیک شیر کاکائو : 15201221
  • کد آیسیک شیر شکلات : 15201222
  • کد آیسیک شیر وانیلی : 15201223
  • کد آیسیک شیر عسل : 15201224
  • کد آیسیک شیر خرما : 15201225
  • کد آیسیک شیر قهوه : 15201228
  • کد آیسیک شیر نارگیل : 15492931
  • شماره تعرفه گمرکی شیر پاستوریزه تحت شماره 04029900 می باشد.

✔️ خلاصه دانش فنی طرح توجیهی تولید شیر پاستوریزه !


دانش فنی طرح توجیهی تولید شیر پاستوریزه

✳️ مواد اولیه مصرفی کارخانه تولید شیر طعم‌ دار :

  • شیر : 500 تن در سال
  • عسل : 1 تن در سال
  • کاکائو : 500 کیلو در سال
  • طعم دهنده های میوه ای : 500 کیلو در سال
  • شکر : 50 تن در سال
  • اموسیفایر : 2 تن در سال
  • استابیلایزر : 50 تن در سال-
  • پاکت تترا پک : 500000 عدد در سال
  • کارتن : 21000 عدد در سال
  • ظرفیت تولید سالیانه 500 تن

 مراحل تولید شیر پاستوریزه و هموژنیزه

✳️ مراحل تولید شیر پاستوریزه و هموژنیزه :

1- دریافت شیر خام :

شیر پس از توزین و انجام آزمایشات اولیه در ارتباط با عدم ترشیدگی یا عدم مخلوط بودن با آب و مواد دیگر تحویل و در مخازن مخصوص (با ظرفیت های مختلف) پس از عبور از فیلتر اولیه تخلیه می گردد.

2- خنک کردن شیر:

شیر تحویل شده توسط یک پمپ از مخزن شیر به مبدل های حرارتی انتقال می یابد و توسط جریان آب سرد درجه حرارت آن به حدود 4 درجه سانتیگراد کاهش می یابد.

3- ذخیره شیر :

از آنجا که تمامی شیر دریافتی امکان انتقال به خط تولید را ندارد در مخازن ذخیره جهت انتقال به خط تولید ذخیره می شود

4- کلاریفای نمودن شیر :

در این مرحله ناخالصی های شیر از قبیل گرد و غبار و... توسط کلاریفایر از شیر جدا می شود.

5- حرارت دادن اولیه :

شیر ضمن عبور از مبدل های حرارتی به درجه حرارت 40 تا 45 درجه سانتیگراد می رسد.

6- تعدیل چربی شیر :

به دلیل اینکه چربی شیر بسته به نوع دام ، نوع خوراک مصرف شده ، منطقه دام ، نژاد و موارد دیگر متفاوت است (بین 4 تا 7درصد است) جهت یکنواخت نمودن میزان چربی شیر از یک دستگاه سپراتور استفاده می شود.

این دستگاه به کمک نیروی گریز از مرکز چربی شیر را کاهش داده و یکنواخت می کند. این چربی با انجام چند فرآیند دیگر به خامه تبدیل می شود.

7- هموژنیزه کردن :

برای جلوگیری از خروج چربی شیر از بافت شیر از دستگاه هموژنایزر و تحت فشار استفاده و شیر همگن می شود.

8- پاستوریزه کردن :

با توجه به روش پاستوریزاسیون مناسب ، شیر پاستوریزه می شود.

برای ماندگاری طولانی از روش اولتراپاستوریزاسیون و برای ماندگاری حدود 2 روز از روش پاستوریزاسیون LTLT استفاده می شود.

سپس دمای آن به 5 درجه کاهش یافته و جهت بسته بندی به دستگاه بسته بندی انتقال می یابد.

9- بسته بندی شیر :

در این مرحله بسته به نوع و حجم بسته بندی از دستگاه بسته بندی استفاده می شود.

10- انتقال شیر به سردخانه و سپس حمل به بازار

خلاصه فرایند تولید شیر طعم دار

✳️ خلاصه فرایند تولید شیر طعم دار :

انبارش شیر ← سرد کردن شیر ← پاستوریزاسیون ← جداسازی شیر ← انبارش شیر جداسازی شده جهت عملیات دیگر ← انتقال به بلندر ← نگهداری در مخازن ← اضافه کردن مواد طعم دهنده ← هموژنیزاسیون شیر ترکیبی ← بسته بندی و شرینپک ← انبارش محصول

فرایند تولید شیر پاستوریزه

✳️ تکنولوژی کارخانه تولید شیر پاستوریزه :

ماشین آلات و تجهیزات خط تولید شیر پاستوریزه :

  • وان توزین : 1 دستگاه
  • وان دریافت وان (ثانویه) : 1 دستگاه
  • پمپ دریافت شیر : 1 دستگاه
  • فیلتر مکانیک دوبل : 1 دستگاه
  • پلیت کولر : 1 دستگاه
  • کلاریفایر : 1 دستگاه
  • تانک ذخیره شیر خام : 2 دستگاه
  • سپراتور : 1 دستگاه
  • دی اریتور : 1 دستگاه
  • پاستوریزاتور : 1 دستگاه
  • هموژنایزر : 1 دستگاه
  • پرکن بطری شیر : 1 دستگاه
  • سیستم شستشوی خط (CIP) : 1 دستگاه
  • مبدل حرارتی : 1 دستگاه
  • اتصالات استنلس استیل : 1 دستگاه
  • کانوایر انتقال محصول : 1 دستگاه
  • جت پرینتر : 1 دستگاه
  • دستگاه لیبل زن : 1 دستگاه
  • مبدل حرارتی : 1 دستگاه
  • سخت گیر آب : 1 دستگاه
  • برای ظرفیت تولید سالیانه 500 تن

ماشین آلات خط تولید کارخانه شیر پاستوریزه

تاسیسات و امور زیربنایی کارخانه شیر پاستوریزه:

  • تاسیسات و گرمایش سالن های
  • کنتور آب 1 اینچ و لوله کشه های مربوطه
  • سیستم گرمایش و سرمایش
  • هزینه انشعاب برق و لوازم اندازه گیری تابلو Kw 100
  • سیستم حفاظتی ؛ ایمنی
  • سيستم اطفاء حريق
  • لوله کشی گاز
  • لوله کشی های تمام استیل سالن های تولید
  • مخازن تمام استیل 2000 لیتری (2 عدد)
  • دیگ بخار
  • برای ظرفیت تولید سالیانه 500 تن

میزان آب و انرژی مورد نیاز کارخانه تولید شیر پاستوریزه :

  • برای ظرفیت تولید سالیانه 500 تن
  • آب مصرفی : 4500 متر مکعب در سال
  • برق مصرفی : 240000 کیلو وات در سال
  • گاز مصرفی : 450000 متر مکعب در سال
  • بنزین : 18000 لیتر در سال

وضعیت اشتغال زایی کارخانه تولید شیر طعم دار

✳️ وضعیت اشتغال زایی کارخانه تولید شیر طعم دار :

برای ظرفیت تولید سالیانه 500 تن

پرسنل اداری :

  • حسابدار : 1 نفر ، «لیسانس»
  • نگهبان : 2 نفر ، «دیپلم»
  • کارمند دفتری : 1 نفر ، «فوق دیپلم»
  • پرسنل خدماتی : 2 نفر ، «دیپلم»

جمع : 6 نفر

پرسنل تولید :

  • مدیر : 1 نفر ، «لیسانس»
  • مدیر تولید (مسئول فنی) : 2 نفر ، «لیسانس»
  • مسئول آزمایشگاه : 2 نفر ، «لیسانس»
  • سرپرست تولید : 1 نفر ، «فوق دیپلم»
  • مدیر کنترل کیفی : 1 نفر ، «لیسانس»
  • کارگر ساده : 10 نفر ، «ابتدایی»

جمع : 17 نفر

زمین و ابنیه کارخانه تولید شیر پاستوریزه

✳️ زمین و ابنیه کارخانه تولید شیر پاستوریزه :

زمین و محوطه سازی کارخانه تولید شیر پاستوریزه :

  • ظرفیت تولید سالیانه 500 تن
  • زمین : 2500 متر مربع
  • خاکبرداری و تسطیح : 2500 متر مربع
  • حصار کشی : 380 متر مربع
  • آسفالت و پیاده رو سازی : 375 متر مربع
  • ایجاد فضای سبزو روشنائی : 500 متر مربع

ساختمان و ابنیه کارخانه تولید شیر پاستوریزه :

  • ظرفیت تولید سالیانه 500 تن
  • سالن تولید : 1000 متر مربع ، «سوله»
  • انبار (مواد اولیه) : 250 متر مربع ، «اسکلت فلزی»
  • انبار (مواد محصول) : 250 متر مربع ، «سوله»
  • اداری : 150 متر مربع ، «اسکلت فلزی»
  • آزمایشگاه : 50 متر مربع ، «اسکلت فلزی»
  • رخت کن و نمازخانه سرویس ها : 50 متر مربع ، «اسکلت فلزی»
  • سردخانه بالای صفر : 100 متر مربع

وسائط نقلیه کارخانه شیر پاستوریزه: 

  • ماشین آلات حمل شیر : 2 دستگاه

طرح توجیهی کارخانه شیر پاستوریزه و طعم دار

✳️ بررسی استانداردهای ملی و مشخصات شیر پاستوریزه و طعم دار :

  • شیر طعم دار - ویژگی ها و روش های آزمون : «شماره استاندارد : 1527»
  • شیر طعم دار-ویژگی ها و روش های آزمون (اصلاحیه شماره 2) : «شماره استاندارد : 1527-a»
  • روش تعیین ضریب حلالیت شیر : «شماره استاندارد : 2090»
  • شير- تعیین میزان اوره روش آنزیمی با استفاده از اختلاف PH (روش مرجع) : «شماره استاندارد : 13798»
  • شیر و فرآورده های آن - روش شمارش گونه های سودوموناس : «شماره استاندارد : 13707»
  • فرآورده های شیر- شمارش احتمالی بیفیدو باکتریوم - روش شمارش کلنی در دمای C° 37 : «شماره استاندارد : 13772»
  • شیر سالم سازی شده با روش حرارتی - تعیین مقدار لاکتولوز با استفاده از کروماتوگرافی مایع با کارآیی بالا : «شماره استاندارد : 8756»
  • شیر و فرآورده های آن - شمارش اشریشیا کلی - روش بیشترین تعداد احتمالی MPN)) : «شماره استاندارد : 5234»
  • روش کشف چربی نباتی در چربی شیر به وسیله آزمایش استات دوفیتوسترول : «شماره استاندارد : 1529»
  • شیر و فرآورده های آن شمارش میکروارگانیزم های پروتئولیتک : «شماره استاندارد : 5264»
  • شیر و فرآورده های آن - شیر تغلیظ شده شیرین - ویژگی ها و روش های آزمون : «شماره استاندارد : 6944»
  • شیر و فرآورده های آن - تعیین فعالیت آنزیم فسفاتاز قلیایی با استفاده از روش فلورومتریک قسمت اول : شیر و فرآورده های مایع شیر - روش آزمون : «شماره استاندارد : 7041-1»
  • آئین کار بهداشتی کارخانجات شیر و فرآورده های آن : «شماره استاندارد : 4629»
  • آئین کار حمل و نقل و توزیع فرآورده های پاستوریزه و استریلیزه شیر : «شماره استاندارد : 6202»
  • پاستوریزاسیون شیر : «شماره استاندارد : 1678»
  • شیر و فرآورده های آن - شیر خام - ویژگی ها و روش های آزمون (تجدید نظر) : «شماره استاندارد : 164»
  • شیر و فرآورده های آن - تعاریف و واژه ها (تجدید نظر) : «شماره استاندارد : 1756»
  • مخازن حمل شیر و فرآورده های آن - ویژگی ها : «شماره استاندارد : 4483»

طبق استاندارد شماره 1527 مربوط به شیر های طعم دار ویژگی های شیمیایی شیر طعم دار پاستوریزه و طعم دار سترون

طبق استاندارد شماره 1527 مربوط به شیر های طعم دار ویژگی های شیمیایی شیر طعم دار پاستوریزه و طعم دار سترون به صورت ذیل می باشد :

  • اسیدیته قابل سنجش (برحسب اسید لاکتیک) : «شیر پاستوریزه با طعم کاکائو و یا طعم های مجاز طبیعی : بیشینه 0.16» ، «روش آزمون : استاندارد 2450»
  • PH : «شیر پاستوریزه با طعم کاکائو و یا طعم های مجاز طبیعی : 6.85 - 6.6» ، «روش آزمون : استاندارد 2852
  • ماده خشک ناشی از شیر (درصد وزنی) و (بدون احتساب چربی) : «شیر پاستوریزه با طعم کاکائو و یا طعم های مجاز طبیعی : کمیته 14» ، «روش آزمون : استاندارد شماره 2450»
  • ساکارز برحسب گرم درصد : «شیر پاستوریزه با طعم کاکائو و یا طعم های مجاز طبیعی : 8-5» ، «روش آزمون : استاندارد 2450»
  • فسفاتاز قلیایی : «شیر پاستوریزه با طعم کاکائو و یا طعم های مجاز طبیعی : منفی» ، «روش آزمون : استاندارد 1258»
  • وضع ظاهری : «شیر پاستوریزه با طعم کاکائو و یا طعم های مجاز طبیعی : مناسب» ، «روش آزمون : کاملا یکنواخت ، عاری از مواد خارجی»
  • رنگ : «شیر پاستوریزه با طعم کاکائو و یا طعم های مجاز طبیعی : رنگ طبیعی شیر»

ویژگی های شیمیایی شیر طعم دار سترون یا استرلیزه

ویژگی های شیمیایی شیر طعم دار سترون یا استرلیزه :

  • اختلاف اسیدیته قابل سنجش (برحسب اسید لاکتیک) : «شیر سترون یا UHT با طعم کاکائو و قهوه : بیشینه 0.02» ، «شیر سترون یا UHT با طعم های مجاز خوراکی : بیشینه 0.02» ، «روش آزمون : استاندارد 2450»
  • PH : «شیر سترون یا UHT با طعم کاکائو و قهوه : بیشینه 0.3» ، «شیر سترون یا UHT با طعم های مجاز خوراکی : بیشینه 0.3» ، «روش آزمون : استاندارد شماره 2852»
  • ماده خشک ناشی از شیر (درصد وزنی) : «شیر سترون یا UHT با طعم کاکائو و قهوه : کمیته 14» ، «شیر سترون یا UHT با طعم های مجاز خوراکی : کمیته 13» ، «روش آزمون : استاندارد شماره 2450»
  • ساکارز برحسب گرم درصد : «شیر سترون یا UHT با طعم کاکائو و قهوه : 8-5» ، «شیر سترون یا UHT با طعم های مجاز خوراکی : 8-5» ، «روش آزمون : استاندارد 2450»

✔️ 0 تا 100 پاستوریزه و استریلیزه کردن شیرهای آشامیدنی !


0 تا 100 پاستوریزه و استریلیزه کردن شیرهای آشامیدنی

براساس تعریف IDF پاستوریزاسیون فرآیند حرارتی است که به منظور به حداقل رساندن خطرات ناشی از میکروارگانیسم های بیماری زای شیر صورت می گیرد و حداقل تغییرات فیزیکی ، شیمیایی و ارگانولپتیکی را در محصول ایجاد می کند.

فرآیند حرارتی پیشنهادی IDF برای پاستوریزاسیون شیر 71.7 درجه سانتیگراد به مدت 15 ثانیه یا 62.7 درجه سانیگراد به مدت 30 دقیقه می باشد.

فرآیند پاستوریزاسیون شیر

✳️ تاریخچه فرآیند پاستوریزاسیون شیر :

در سال 1924 اولین قوانین مربوط به شیر پاستوریزه منتشر گردید ، بر اساس این قوانین حداقل دمای پاستوریزاسیون 61.1 در جه سانتیگراد به مدت 30 دقیقه جهت نابودی میکروارگانیسم های بیماری زا اعلام شد.

این دما و زمان ، شرایط نابودی مایکوباکتریوم توبرکلی سیس در شیر را فراهم می کند.

به هر حال مطالعات بعدی نشان داد کوکسیلا برنتی نسبت به مایکوباکتریوم توبرکلی سیس از مقاومت حرارتی بالاتری برخوردار است و لذا پس از آن استاندارد های مربوط به پاستوریزاسیون تا 62.8 درجه سانتیگراد به مدت 30 دقیقه افزایش پیدا کرد.

پاستوریزاسیون به روش HTST در سال 1933 معرفی شد. در این روش فرآیند پاستوریزاسیون تحت دمای 71.7 درجه سانتیگراد به مدت 15 ثانیه اعلام گردید.

این شرایط پس از مطالعات بسیاری در مورد ارزیابی اثرات پاستوریزاسیون بر بقای میکروارگانیسم های بیماریزای بسیاری نظیر مایکو باکتریوم توبرکلی سیس ، مایکوباکتریوم بویس ، بروسلا و استرپتوکوکوس پیشنهاد شد.

شرایط فرآیند پاستوریزاسیون

✳️ شرایط فرآیند پاستوریزاسیون :

فرآیند حرارتی پیشنهادی IDF برای پاستوریزاسیون 71.7 درجه سانتیگراد به مدت 15 ثانیه یا 62.7 در جه سانتیگراد به مدت 30 دقیقه می باشد. این قوانین در کشور های فرانسه ، کانادا ، استرالیا ، ایتالیا و انگلستان و با اندکی اصلاحات در آلمان و سوئیس اعمال می شود.

ترکیب دما و زمان پیشنهادی FDA در دمای 72 درجه سانتیگراد و 63 درجه سانتیگراد دقیقا مشابه IDF بوده ، در حالیکه در دمای بالاتر از 72 درجه سانتیگراد این امر بسیار متفاوت است. بر اساس قوانین مربوط به شیر پاستوریزه در انگلستان ترکیب دما و زمان پاستوریزاسیون به صورت زیر اعمال می گردد :

دمای پاستوریزاسیون در این کشور نباید کمتر از 62.8 درجه سانتیگراد و یا بیشتر از 65.6 درجه سانتیگراد به مدت 30 دقیقه می باشد. ضمنا شیر بلافاصله باید پس از این دما تا زیر 10 درجه سانتیگراد سرد شود.

به روش سریع نیز باید پاستوریزاسیون حداقل به مدت 15 ثانیه در دمای 71.7 درجه سانتیگراد اعمال گردد. البته اخیرا در انگلستان به سبب بقای مایکوباکتریوم آویوم زیر گونه پاراتوبرکلی سیس در شرایط معمول پاستوریزاسیون در سراسر 72 درجه سانتی گراد و به مدت 25 ثانیه پیشنهاد شده است.

شرایط پاستوریزاسون در سراسر جهان تقریبا مشابه می باشد ، گرچه تفاوت هایی در مورد ترکیب دما و زمان و دمای سرد کردن وجود دارد. بر اساس قوانین موجود در امریکا فرآیند پاستوریزاسیون در دمای 72 درجه سانتیگراد به مدت 15 ثانیه صورت می گیرد. البته ترکیب دما و زمان های دیگری نیز در امریکا به کار می رود.

روش های عمومی پاستوریزاسیون

✳️ روش های عمومی پاستوریزاسیون :

روش کند و غیر مداوم (LTLT) :

در فرآیند حرارتی غیر مداوم شیر تا درجه حرارت 8.62 - 6.65 درجه سانتی گراد گرم می شود و به مدت 30 دقیقه در این دما باقی می ماند.

در این روش پاستوریزاسیون در یک دیگ دو جداره که در بین این دو جدار بخار آب یا آب گرم وارد شده است و یک همزن جهت تامین یکنواختی حرارتی در آن ، مرتب شیر را بهم می زند.

پاستوریزاسیون به روش مداوم و سریع (HTST) :

این فرآیند حرارتی بر اساس پیشنهاد IDF برای پاستوریزاسیون 71.7 درجه سانتیگراد به مدت 15 ثانیه ، و برای ظرفیت های بالاتر در فرآیند حرارتی در دمای بالا و زمان کوتاه مورد بررسی قرار می گیرد.

بیشتر پاستوریزاتور های مورد استفاده در این روش از نوع صفحه ای می باشند که قادرند سطح انتقال حرارتی زیادی را در فضای محدودی ایحاد کنند. ضمنا فاصله این صفحات کم ودر حدود 3 تا 4 میلی متر است تا تلاطم ایجاد شود. این سیستم برای مایعات با ویسکوزیته پایین مناسب است.

این روش برای مایعاتی که در سطح این صفحات رسوب می کنند ، مناسب نمی باشد. اما در شرایط معمول شیر این مشکل را ایجاد نمی کند.  

شیر استریلیزه چیست؟

✳️ شیر استریلیزه چیست؟

تیمار حرارتی شیر با اهداف مختلفی صورت می گیرد ، که دلایل عمده آن شامل : حذف ارگانیسم های پاتوژن ، افزایش عمر ماندگاری ، کمک به اعمال فرآیند های بعدی نظیر جداسازی چربی ، هموژنیزاسیون و یا فرآیند های حرارتی مورد نیاز قبل از تولید ماست ، پنیر ، شیر خشک و... می بلشد.

یکی از این فرآیند های حرارتی ، فرآیند استریلیزاسیون است که با هدف نگهداری طولانی مدت شیر صورت می گیرد و برای رسیدن به این هدف باید توسط حرارت کلیه میکروارگانیسم ها و اسپور های موجود نابود گردد.

در فرآیند استریلیزاسیون محصول تحت دمای 135 تا 150 درجه سانتی گراد به مدت چند ثانیه قرار می گیرد.

بر اساس قوانین انگلستان شیر فرآیند شده به این روش باید دارای شرایط زیر باشد :

  • شیر باید تحت فرآیند مداوم قرار گیرد.
  • فرآیند حرارتی اعمال شده باید حداقل 135 درجه سانتیگراد و به مدت یک پانیه باشد.
  • تمام میکروارگانیسم های عامل فساد و اسپورشان می باشد نابود شود.
  • باید حداقل تغیرات فیزیکی ، شیمیایی و ارگانولپتیک در محصول ایجاد شود.

همچنین بسته بندی شیر تحت شرایط اسپتیک بلافاصله پس از فرآیند حرارتی ضرورت دارد مصرف شیر های پاستوریزه به دلیل وجود طعم پختگی در آن با ذائقه برخی از مصرف کنندگان سازگاری ندارد ، این حالت باعث عدم تمایل به مصرف شیر در بین کودکان می شود در حالی که بیشترین نیاز را به آن دارند.

برای ایجاد علاقمندی به مصرف شیر و رفع این نقیصه ، بخش بزرگی از تولید شیر های آشامیدنی به تولید شیر های طعم دار اختصاص یافته است.

ترکیبات مختلفی که برای طعم دار کردن شیر استفاده می شود :

  • پودر کاکائو ، پودر قهوه ، پودر یا کنسانتره میوه هایی نظیر موز ، نارگیل ، توت فرنگی و خرما
  • مواد طعم دهنده مختلف مانند انواع اسانس های طبیعی و یا مصنوعی مجاز
  • انواع عرقیات گیاهی مثل گلاب و همچنین عسل

✍️ جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید شیر پاستوریزه ، با اطلاعات کاملا به روز با فرمت Word و PDF و با گزارشگیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ جواز تاسیس یا وام و تسهیلات بانکی ،با ما تماس بگیرید


📚 دانلود فایل های طرح توجیهی تیپ کارخانه تولید شیر پاستوریزه


✍️ توجه : کلیه ی طرح های تیپ یا آماده ، صرفا کاربرد مطالعاتی و تحقیقاتی داشته و جهت اخذ مجوز و یا تسهیلات و وام بانکی مناسب نمیباشند . جهت تهیه طرح توجیهی با کاربرد اجرایی و بانکی با ما تماس بگیرید.

فايل‌ها:
rarطرح توجیهی خامه و رول کیک ( 144 تن رول کیک، 2,400 تن خامه قنادی مینارین و 1,200 تن خامه حیوانی ) در زمینی به مساحت 1403 متر مربع (تیر 1402) ( با کامفار 220 صفحه ) (PDF+WORD) ( اختصاصی - برای اشتراک سه ماهه و بالاتر )
تاريخجمعه, 07 مهر 1402 11:16
حجم فايل 1.82 MB
دانلود 30

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

rarطرح توجیهی احداث مجتمع تولید لبنیات با ظرفیت سالانه 42 میلیون عدد محصولات لبنی ، 54 صفحه - آپدیت سال 1400 (pdf+word)( اختصاصی - برای اشتراک شش ماه و یکساله )
تاريخدوشنبه, 27 تیر 1401 20:00
حجم فايل 6.67 MB
دانلود 5

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

rar* طرح توجیهی و مطالعات بازار شیر غنی شده بدون چربی و کم چرب استریلیزه 2000 تن و خامه 50 تن 40 صفحه سال 1400 ( ویژه - برای اشتراک شش ماه و یکساله )
تاريخیکشنبه, 19 دی 1400 18:24
حجم فايل 1.24 MB
دانلود 10

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید اسید لاکتیک از آب پنیر 22 صفحه سال 93 داغ
تاريخیکشنبه, 22 دی 1398 16:47
حجم فايل 2.91 MB
دانلود 215

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید بستني 52 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخیکشنبه, 14 آبان 1396 20:21
حجم فايل 104.25 KB
دانلود 200

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید شیر طعم دار 72 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخیکشنبه, 14 آبان 1396 20:37
حجم فايل 619.64 KB
دانلود 245

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید شیر ماست خامه دوغ پاستوریزه و محصولات غنی شده شیر 55 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخیکشنبه, 14 آبان 1396 20:42
حجم فايل 3.54 MB
دانلود 392

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید شیر و ماست و خامه بسته بندی 94 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخدوشنبه, 15 آبان 1396 13:12
حجم فايل 1.31 MB
دانلود 303

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید شیر و ماست و خامه پاستوریزه 81 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخیکشنبه, 14 آبان 1396 20:39
حجم فايل 560.81 KB
دانلود 208

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید فرآورده های لبنی 158 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخیکشنبه, 14 آبان 1396 20:23
حجم فايل 3.69 MB
دانلود 417

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید ماست طعم دار 30 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخیکشنبه, 14 آبان 1396 20:25
حجم فايل 283.63 KB
دانلود 167

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید محصولات لبنی مغذی 92 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخیکشنبه, 14 آبان 1396 20:30
حجم فايل 1.18 MB
دانلود 235

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید پنیر با عطر و بوی بهبودیافته 75 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخیکشنبه, 14 آبان 1396 20:31
حجم فايل 1.75 MB
دانلود 244

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید پنیر یو اف 93 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخیکشنبه, 14 آبان 1396 20:33
حجم فايل 1.05 MB
دانلود 238

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید پنیر پیتزا 104 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخدوشنبه, 15 آبان 1396 01:33
حجم فايل 758.9 KB
دانلود 374

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید ﺑﺴﺘﻨﻲ رژﻳﻤﻲ 58 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخیکشنبه, 14 آبان 1396 20:19
حجم فايل 617.72 KB
دانلود 241

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید ﻓﺮآورده ﻫﺎي ﻟﺒﻨﻲ 49 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخیکشنبه, 14 آبان 1396 20:28
حجم فايل 398.38 KB
دانلود 167

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید ﻣﺎﺳﺖ ﭘﺮوﺑﻴﻮﺗﻴک 56 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخیکشنبه, 14 آبان 1396 20:26
حجم فايل 1004.26 KB
دانلود 217

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید بستنی آپدیت 96 داغ
تاريخچهارشنبه, 07 آذر 1397 11:39
حجم فايل 339.21 KB
دانلود 175

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی احداث کارخانه بستنی پاستوریزه سال 97 داغ
تاريخدوشنبه, 16 ارديبهشت 1398 21:48
حجم فايل 1.05 MB
دانلود 236

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipکتاب آموزش تولید انواع فراورده های لبنی سنتی ایران 83 صفحه
تاريخجمعه, 31 تیر 1401 16:26
حجم فايل 4.88 MB
دانلود 85

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.


کسب و کارهای پر طرفدار

صنایع غذایی

© 2024 کلیه حقوق این وبسایت محفوظ میباشد.
Articles
Categories