طرح توجیهی تولید کنسانتره اسانس از مرکبات 74 صفحه را می توانید از لینک دانلود در انتهای همین صفحه دریافت نمایید .
در طرح توجیهی تولید کنسانتره اسانس از مرکبات چه می خوانیم ؟
در این بخش شما طرح توجیهی تولید کنسانتره اسانس از مرکبات آشنا خواهید شد . ترکیبات معطری که در اندام های مختلف گیاهان وجود دارند اسانس نامیده می شوند . اسانس ها بدون رنگ هستند اما به مرور زمان رنگ آن ها تیره خواهد شد . برای جلوگیری از تغییر رنگ اسانس ها باید آن ها را در داخل ظروف در بسته قرار داد و در مکانی خشک و خنک قرار داد .
اسانس ها در آب غیر قابل اختلاط می باشند اما به اندازه ای در آب حل می شوند و بوی آن ها به آب منتقل می شود . اسانس ها در الکل حل می شوند . همانطور که در طرح توجیهی کنسانتره اسانس از مرکبات ذکر شده است ،اسانس ها در صنایع دارویی ، صنایع آرایشی و بهداشتی ، صنایع عطرسازی و صنایع غذایی دارای کاربرد می باشد .
اسانس ها از ترکیبات شیمیایی پیچیده ای تشکیل شده اند ، به همین جهت نمی توان خاصیت های دارویی مشترکی برای آن ها بیان نمود اما در حالت کلی همه اسانس ها دارای خاصیت ضد نفخ هستند . استاندارد های ملی به شماره 2051 ، 2054 ، 2173 ، 2176 ، 2233 و استاندارد جهانی CSIC GB/T 13531,5 مرتبط با محصول مورد بررسی در طرح توجیهی کنسانتره اسانس از مرکبات می باشند .
کنسانتره اسانس دارای کد آیسیک مخصوص به خود نمی باشد و از کد آیسیک اسانس های عادی مرکبات برای آن ها استفاده می شود . برای واردات و صادرات کنسانتره اسانس از مرکبات محدودیت خاصی تعریف نشده است .
شماره تعرفه های گمرکی مرتبط با محصول مورد بررسی در طرح توجیهی کنسانتره اسانس از مرکبات عبارتند از :
- اسانس ها از مركبات : 3301
- اسانس ترنج : 11/3301 ، با حقوق ورودی 4 درصد
- اسانس پرتغال : 12/3301 ، با حقوق ورودی 15 درصد
- اسانس ليمو ترش : 13/3301 ، با حقوق ورودی 4 درصد
- اسانس ليمو عماني : 14/3301 ، با حقوق ورودی 4 درصد
فرایند تولید که در طرح توجیهی کنسانتره اسانس از مرکبات توضیحات کامل آن آمده است شامل مراحل زیر است :
- جداسازی ناخالصی ها
- خرد کردن پوست
- خیس کردن در حلال
- جداسازی فاز مایع
- جداکردن حلال از طریق تبخیر
- تخلیص با استفاده از مواد شیمیایی
- تغلیظ اسانس و تولید کنسانتره
مواد اولیه اشاره شده در طرح توجیهی کنسانتره اسانس از مرکبات در ذیل آمده است :
- انواع پوست مرکبات ( شامل پوست لیموترش ، پرتغال ، بالنگ ، لیموشیرین ، نارنگی ، گریپ فروت ، نارنج ، دارابی )
ماشین آلات اشاره شده در طرح توجیهی تولید کنسانتره اسانس از مرکبات در ذیل آمده است :
- سيستم سورتينگ
- سيستم خرد كن
- دستگاه هاي خشك كن تفاله ها
- مخازن خيساندن
- برج تقطير
- فيلترها
- تبخير كننده
- ماشين مخلوط كن
- ماشين آسياب تفاله هاي خشك شده
- مخازن مختلف
- سيستم استخراج اسانس با حلال
- سيستم تقطير در خلاء سه مرحله اي
- ماشين بسته بندي بشكه
تاسیساتی که برای پیاده سازی و اجرای طرح توجیهی کنسانتره اسانس از مرکبات مورد نیاز است ، عبارتند از :
- برق
- ديگ بخار
- آب
- سوخت
- تلفن و ارتباطات
- تأسيسات گرمايشي و سرمايشي