• 021-77869979
  • سفارش طرح توجیهی : 09360555304
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 24/7

طرح توجیهی روغن نباتی 🌻 روغن کشی از پنبه دانه و آفتابگردان

(1 vote, average 5 out of 5)

طرح توجیهی تولید روغن نباتی ( روغن کشی از پنبه دانه و آفتابگردان )

جهت نگارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید روغن نباتی ( روغن کشی از پنبه دانه و آفتابگردان ) با اطلاعات کاملاً به روز برای سال 1402 ، با فرمت DOC و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، این صفحه را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید . ضمنا میتوانید فایل pdf طرح توجیهی تولید روغن نباتی ( روغن کشی از پنبه دانه و آفتابگردان ) را که در سال های قبل نگارش شده است را صرفا جهت مطالعه از انتهای صفحه دانلود نمایید.


✔️ شناخت دقیق تر روغن های نباتی آفتابگردان و پنبه دانه در طرح توجیهی روغن کشی از دانه های گیاهی


روغن خوراکی از تصفیه آن دسته از چربی های گیاهی یا حیوانی تهیه میشود که در دمای اتاق مایعند. روغن نباتی را از دانه ها ، بذرها و مغز میوه ها تهیه میکنند.

با اینکه اکثر حیوانات دارای چربی میباشند و نه روغن ، ولی ماهی ها و عده ای دیگر از جانداران خونسرد در بدن خود به جای چربی ، روغن تولید میکنند. روغن های خوراکی را میتوان توسط بعضی از گیاهان خوش بو نمود.

روغن پنبه دانه

✳️ انواع روغن های نباتی

  • روغن دانه انگور
  • روغن آفتاب گردان
  • روغن پنبه دانه
  • روغن زیتون
  • روغن بادام
  • روغن کنجد و.....

کد تعرفه گمرکی و کد آیسیک روغن خام پنبه دانه و آفتابگردان به قرار زیر میباشند :

  • کد آیسیک روغن خام پنبه دانه : 15141211
  • کد آیسیک روغن خام تخم آفتابگردان : 15141212
  • کد تعرفه گمرکی روغن خام آفتابگردان و روغن پنبه دانه : 15121100

استانداردهای ملی صنعت تولید روغن نباتی به قرار زیر میباشند :

  • دانه روغن آفتابگردان (شماره استاندارد : 264)
  • روغن ها و چربیهای خوراکی – آفتابگردان - ویژگیها و روشهای آزمون (شماره استاندارد : 1300)
  • روغنها و چربیهای خوراکی - روغن تخم پنبه – ویژگیها (شماره استاندارد : 1723)
  • روغن ها وچربی های حیوانی و گیاهی - تعیین پایداری روغن ها وچربی های خوراکی در برابر اکسیداسیون (پایداری اکسیداتیو) - روش تسریع شده (شماره استاندارد : 3734)
  • ویژگیهای روغن های گیاهی خوراکی سرخ کردنی جهت مصرف درصنایع غذایی (شماره استاندارد : 4152)
  • روغن ها و چربی های گیاهی و حیوانی اندازه گیری مقدار پراکسید به روش یدومتری - تعیین نقطه پایانی به طریق چشمی (شماره استاندارد : 4179)
  • روغن ها و چربی های گیاهی و حیوانی - عدد آنیسیدین - روش آزمون (شماره استاندارد : 4093)
  • خواص روغن های گیاهی (شماره استاندارد : 6074 الی 6082)

✳️ آشنایی دقیقتر با روغن آفتاب گردان ، یکی از پرمصرف ترین روغنهای نباتی !

آشنایی دقیقتر با روغن آفتاب گردان

وزن هر دانه آفتابگردان 50 تا 200 گرم است که مقدار چربی آن بطور متوسط 35-45 درصد از وزن کل دانه است که از وزن مخصوص 560 کیلوگرم بر متر مکعب برخوردار است.

ارزش غذایی روغن آفتابگردان و مرغوبیت آن بیش از اکثر روغن های نباتی است و در آن ویتامین های D ، E  ، A و K و مقداری پروتئین سهل الهضم یافت می شود.

این روغن را از دانه های روغنی گل آفتاب گردان استخراج می کنند. از این روغن برای مصارف خوراکی استفاده می شود. البته روغن زیتون از روغن آفتاب گردان سالم تر است و خطر کمتری برای سلامتی ایجاد می نماید.

پس از آن که از دانه ی آفتاب گردان روغن گرفتند، آن چه که باقی می ماند را به عنوان خوراک دام مورد استفاده قرار می دهند. روغن آفتابگردان، یکی از روغن های رایجی است که برای سرخ کردن و پخت و پز مواد غذایی، کاربرد گسترده ای دارد.

امروزه دانه گل های آفتاب گردان را تغییرات ژنتیکی داده اند و با استفاده از اصلاح نباتات، بذرهای مرغوب تر و در نتیجه، گل های بهتری تولید کرده اند که هم محصول دهی بهتر داشته و هم در برابر بیماری ها و آفت های گیاهی مقاوم تر باشند.

✳️ آشنایی دقیقتر با روغن پنبه دانه ، یکی از روغنهای نباتی کمتر شناخته شده !

پنبه مهمترین نبات لیفی و از مهمترین دانه های روغنی در ایران است که به لحاظ دارابودن روغن و پروتئین دارای اهمیت بسزایی در صنایع تولید روغن و کنجاله حاصله مربوطه است. 20 -30 درصد پنبه دانه را روغن تشکیل میدهد و هر متر مکعب پنبه دانه وزنی معادل 400 کیلوگرم دارد.

روغن پنبه دانه، نوعی روغن نباتی است که از دانه های گیاه پنبه استخراج می شود. این روغن را پس از جدا نمودن پنبه دانه از لیف کتان، به دست می آورند. این روغن را حتماً باید برای مصارف خوراکی تصفیه کنند تا گوسیپول، نوعی سم طبیعی که در دانه های پنبه وجود دارد و آنها را از آفت ناشی از حشرات حفظ می کند، را از روغن جدا نمایند.

روغن پنبه دانه اصلاً کلسترول نداشته و میزان اسید چرب ترانس آن هم بسیار پایین می باشد. معمولاً در تهیه ی چیپس سیب زمینی و دیگر انواع اسنک از این روغن استفاده می کنند .

همچون روغن دانه سویا، روغن پنبه دانه را هم اغلب به طور جزئی یا کلی هیدروژنه می کنند. مشکلی که در خصوص هیدروژنه نمودن چربی ترانس وجود دارد این است که این گونه روغن ها بسیار برای سلامتی مضرند.

روغن پنبه دانه اولین روغنی بود که آن را هیدروژنه نمودند و البته در آن زمان برای مصارف خوراکی به کار نمی رفت، بلکه در تولید شمع از این روغن استفاده می کردند.

✳️ آشنایی با شکل ظاهری روغن خام آفتابگردان و پنبه دانه  !

روغن خام آفتابگردان، دارای رنگ زرد روشن یا کمی تیره و طعم آن شیرین و بوی آن مطبوع و ملایم است. روغنی است که بر اثر برودت کمی کدر نمیشود ولی در 17 درجه سانتی گراد منجمد میگردد.

روغن خام پنبه دانه مایعی است به رنگ قرمز که پس از تصفیه به مایعی زرد رنگ، بی بو و دارای طعم ملایم تبدیل می شود.

✳️ روغن نباتی و دانه های روغنی چگونه بسته بندی و حمل میشوند !

دانه های روغنی بسته به حجم مقادیر سفارش شده از سوی کشورهای وارد کننده در کانتینرهای مخصوص و یا کیسه ها، بسته بندی و حمل میشوند. چنانچه حجم محموله سفارش شده زیاد باشد ، معمولاً این سفارشات در کشتی های کانتینرداری که ظرفیت های بین 25- 55 هزار تن دارا هستند ، بارگیری می شود.

البته این کانتینرها باید سالم، تمیز، خشک و بدون بوی نامطبوع باشد که از هرگونه پوسیدگی و آسیب ناشی از عوامل محیطی جلوگیری کند. مقادیر سفارشات کم معمولاً در کیسه های پلاستیکی و پارچه ای (کنف، کتان و ...) یا هر وسیله ای که مورد توافق خریدار و فروشنده است، بسته بندی می شود.

لفاف باید بگونه ای باشد که ضمن مقاومت در برابر عوامل محیطی، مرغوبیت و کیفیت کالا را تا زمان تحویل تغییر ندهد. در قسمت خارجی کیسه ها ، اطلاعاتی از قبیل نام کالا، درجه کالا ، وزن خالص، نام کشور تولید کننده و تاریخ صدور ذکر میشود.

نحوه بسته بندی و حمل روغن نباتی (اعم از خام یا تصفیه شده) بستگی به حجم سفارشات دارد و چنانچه حجم سفارشات بیشتر از دهها هزار تن باشد توسط کشتی های تانکردار حمل می شوند و در مقادیر کمتر در بشکه های استیل، حلب یا هر ظرف دیگری که نسبت به هوا، آب و مایعات مقاوم بوده و تاثیر زیان آوری روی روغن بسته بندی شده نداشته باشد حمل میگردد.

در این واحد روغن تولیدی در سیلوی مربوطه ذخیره شده و توسط تانکر به محل مورد نظر حمل می شود.

✳️ موارد مصرف و کاربرد روغن های نباتی (روغن آفتابگردان و پنبه دانه) !

موارد مصرف و کاربرد روغن های نباتی (روغن آفتابگردان و پنبه دانه)

محصول تولیدی این واحد انواع روغن های خام حاصل از دانه های نباتی می باشد که جهت تولید انواع روغنهای خوراکی جامد و مایع مورد استفاده قرار میگیرد.

دانه های روغنی و روغن استخراجی از آنها، از محصولات با ارزش بخش کشاورزی و صنعت بشمار میرود. دانه های روغنی به عنوان ماده اولیه صنایع روغن کشی و تامین کنندة نیازهای چربی، پروتئینی و ویتامین، در حیات موجودات زنده نقش اساسی را ایفا میکنند.

از میان دانه های روغنی، در این مقاله روغن کشی دانه روغنی آفتابگردان و پنبه دانه مد نظر بوده است. دانه های روغنی، دانه یا میوه نباتی حاوی روغن میباشند که بعنوان ماده اولیه در روغن کشی و تهیه پروتئین غذایی بکار می روند  .

نخستین محصول و عصاره حاصل از روغن کشی دانه های، روغن خام نباتی می باشد که بعد از انجام عملیات تصفیه فیزیکی و شیمیایی، به دو صورت روغن نباتی جامد و مایع، در زمره چربی و بعنوان یکی از مواد اصلی تغذیه انسان مورد استفاده قرار میگیرد.


✔️ مواد اولیه و فرایند تولید روغن های نباتی با ظرفیت 3000 تن در سال


مواد اولیه و فرایند تولید روغن های نباتی

✳️ مواد اولیه مصرفی در تولید روغن های نباتی با ظرفیت 3000 تن در سال به قرار زیر میباشد:

  • دانه آفتابگردان ( ضایعات : 2 درصد) : 3825 تن
  • پنبه دانه ( ضایعات : 2 درصد) : 6120 تن
  • ماده کمک فیلتر ( ضایعات : 1 درصد) : 3636 کیلوگرم

فرایند انتخاب مواد اولیه کارخانه روغن کشی از دانه های نباتی !

مواد اولیه برای فرآیند باید حتی المقدور دارای ظاهری بی عیب و رویهم رفته کیفیتی مناسب باشند تا پس از فرآیند محصولی مطلوب بدست آید.

تغییرات در خلال فرآیند اجتناب ناپذیر است ولی محصول نهائی باید کیفیت مطابق استاندارد داشته باشد که الزاماً با کیفیت مواد خام متفاوت است.

یک نکته کلی و بسیار مهم در قابلیت عبور مواد خام از دستگاه های مکانیکی یکنواختی است، خصوصاً یکنواختی در اندازه، شکل و شرایط فیزیکی ماده اولیه ورودی درجه بندی از لحاظ اندازه یکی از ارکان مهم فرآیند است.

نامنظم بودن شکل اگرچه در بعضی مواقع اجتناب ناپذیر است از بازه عملیات مکانیکی نظیر پوست گیری و غیره میکاهد و عموماً منجر به ازدیاد ضایعات می شود. 

به استثنای ملاحظات صرفاٌ مکانیکی ، خصوصیات دیگری نیز وجود دارد که هنگام فرآوری محصول باید به آنها توجه داشت مانند عطر طعم و بافت مواد اولیه و میزان تغییرات خصوصیات در حین فرآیند. 

اعمال فرآیند حرارتی صرف نظر از اینکه تغییراتی را در کیفیت محصول بوجود می آورد ، از شدت عطر و طعم آن می کاهد . لذا فراوانی عطر و طعم مواد اولیه در انتخاب آنها از پارامترهای مهم است برای مثال جهت فرآوری سیب انتخاب ماده اولیه ای با عطر و طعم شدید مناسب تر است تا واریته های لطیف تر با عطر و طعم کمتر.  

خصوصیات بافتی محصول نیز اهمیت بسزائی دارد . شرط اساسی در این مورد مقاومت محصول در برابر عملیات فرآیند. بنابراین ماده اولیه را باید از میان واریته های مناسب انتخاب کرد. 

روش تولید روغن های نباتی

✳️ روش های مختلف تولید روغن های نباتی به شرح زیر میباشد :  

از آنجا که فرآیند روغن کشی به صورت های گوناگون انجام می گیرد. لذا بررسی روش های مختلف تولیـد لازم بوده و به دنبال آن می توان بهترین روش را باتوجه به پارامترهای موجود انتخـاب نمـود. در ذیـل روش هـای مختلف تولید توضیح داده شده و به دنبال آن روش مناسب انتخاب و تشریح گردیده است. 

به منظور استحصال روغن می بایست دانه های روغنی حاوی ذرات روغن را به کمک عملیات مکانیکی (پرس) و یا شیمیایی (استخراج با حلال) روغـن کشـی نمـود کـه شـامل آمـاده سـازی، عملیـات حرارتـی و سـپس روغن گیری دانه با روش مکانیکی می باشد. 

آماده سازی شامل جداکردن پوسته ها و مواد خارجی از دانه می باشد. عملیات حرارتی بـه منظـور روان سـازی روغن داخل دانه صورت می گیرد.

عملیات روغن کشی به روش مکانیکی نیز به یکی از روش های ذیل صـورت میگیرد: 

  1. استفاده از پرس های جعبه ای و چرخ استخراج دندانه ای
  2. استفاده از پرس های کاسه ای
  3. استفاده از پرس های مارپیچی

مبنای انتخاب مناسب ترین روش در هر مورد، ظرفیت واحد، تکنولوژی جدید و بازدید از واحـدهای مشـابه و تبادل نظر با صاحبان صنایع و متخصصین امور و نیز استفاده از منابع معتبر خارجی بوده است. 

همانگونه که در قسمت قبل توضیح داده شد برای انتخاب پرس می توان از سه نـوع پـرس جعبـ های و چـرخ استخراج دنده ای، پرس کاسه ای (Pot Press) و پرس های مارپیچی (screw Press) استفاده نمود. 

پرس جعبه ای و چرخ استخراج دنده ای و نیز پرس صفحه ای جزء پرس های باز (open type Presses) میباشند. 

در این پرس ها صفحات یا جعبه ها در بین چهارستون سنگین عمودی که از بالا و پائین به بلوک های سنگین محکم شده اند قرار گرفته اند فاصله بین صفحات یا جعبه ها را با دندانه های روغنی پر کـرده و پـس از اعمـال فشار، روغن از طریق مجاری مخصوصی خارج می شود.

در پرس های صفحه ای برای جلوگیری از خروج دانه از بین صفحات آن را درون پارچه های فشاری قرار می دهند و سپس پارچه ها را تحت فشار قرار می دهند. 

این پرس ها مجهز به تلمبه های با فشار 270 تا 300 اتمسفر می باشد و فشـار روی کیـک نیـز 110 تـا 125 اتمسفر است. نکته مهم این است که اعمال فشار روی کیک باید به تدریج صورت گیرد و نیز معمـولاً اولـین مرحله فشردن سریع تر از مراحل بعدی انجام می شود.

فشار اولیه معمولاً حـدود 30 اتمسـفر و فشـار نهـایی حدود 270 اتمسفر خواهد بود.

زمان لازم برای استخراج دانه ها بعد از اعمال فشار مـاکزیمم در آسـیاب هـای مختلف تا حدی متفاوت است اما یک سیکل فشار معمولاً به ترتیب زیر انجام می گیرد: 

  1. تغذیه پرس (ورود خوراک) : 2 دقیقه
  2. رسیدن به فشار ماکزیمم : 6 دقیقه
  3. زمان استخراج : 26 دقیقه
  4. تخلیه پرس (خروج کنجاله) : 2 دقیقه
  5. کل سیکل فشار : 36 دقیقه

روش استفاده از پرس های باز (اعم از صفحه ای و جعبه ای) روش قدیمی بوده و اکنون سال هاست که دیگر از این روش استفاده نمی شود و علت آن را می توان در بهبود کیفیت پرس های جدید (نظیر پرس های مارپیچی) دانست. 

پرس های کاسه ای و پرس های مارپیچی جزو دسته های بسته می باشند در این پرس از یک سری قسمت های استوانه ای کوتاه با جدار بخار داغ یا از کاسه استفاده می شود. دیواره کاسه ثابت بوده و ماده استخراج شده به طرف صفحات سوراخ دار و لایه های فیلتر در کف هر قسمت روان می شود.

مزایای پرس کاسه ای عبارتند از: 

  1. قابلیت تحمل حرارت
  2. امکان استفاده برای مواد بسیار نرم و فاقد فیبر (بدون آنکه مقدار زیادی از مـواد جامـد درون مـایع بـاقی بماند.)

این پرس ها دارای ظرفیت های پائین می باشـند امـا در مقایسـه بـا انـدازه و قیمـت، از کاربردهـای متنـوعی برخوردار می باشند. پرس ها کاسه ای برای استخراج کاکائو و یا دیگر چربی هایی که در دمایی معمـولی جامـد میباشند به کار می روند و استفاده از آن ها در سایر موارد متداول نمی باشد. 

پرس های مارپیچی، پرس های مداوم می باشند و هیچ گونه نیازی به پارچه پرس ندارنـد. ایـن پـرس هـا بـرای بسیاری از موارد مناسب می باشند و راندمان بیشتری نسبت به سایر انواع پرس ها دارند.

تنهـا عیـب آن هـا را میتوان در نیاز به قدرت نسبتاً زیاد و نیز مهارت جهت کارکردن و تعمیر آنها دانست. 

پرس های مارپیچی را می توان پرس های جعبـه ای مـداوم دانسـت کـه در آن افـزایش فشـار توسـط حرکـت چرخشی یک شفت مارپیچ درون یک محفظه صورت می گیرد. فشار اعمال شده در محفظه 1400 تـا 2700 اتمسفر است که توسط یک دریچه فشار قابل تنظیم کنترل می گـردد و تخلیـه کیـک نیـز از انتهـای مسـیر صورت می گیرد. 

این پرس ها به طور گسترده ای برای فشردن (تقریباً) هر نوع دانه روغنی به کار می روند. 

روش شیمیایی استخراج روغن های نباتی :   

از این روش جهت استخراج روغن باقیمانده در کنجاله استفاده میشود، ولی از آنجا کـه روغـن باقیمانـده درکنجاله کمتر از میزانی است که استخراج با حلال را توجیه پذیر نماید ضمن آنکه این میزان روغن باقیمانـده ناچیز در کنجاله به تقویت ارزش غذایی آن جهت تهیه خـوراک دام کمـک مـی کنـد لـذا از کنجالـه روغـن استخراج نمی شود. 

✳️ تشریح جامع فرآیند منتخب تولید روغن های نباتی !  

فرایند تولید روغن های نباتی

در این بخش واحدهای مختلف فرآیند (واحد ذخیره سازی، واحد آماده سازی و واحد روغن کشی مکانیکی) به تفکیک توضیح داده خواهند شد. 

1 - ذخیره سازی :

دانه های روغنی پس از اینکه در مزارع و کشتزارها جمع آوری گردید، با وسایل مختلف از قبیل کامیون، قطار و کشتی به محل کارخانجات روغن کشی حمل می گردد.

یکـی از مسـائل مهـم در کارخانجـات روغـن کشـی مسئله ذخیره سازی دانه روغنی است. نگهداری و اذخیره سازی صحیح دانه ها در راندمان روغن دهی دانه بسیار مؤثر است.

درجه حرارت و رطوبت دانه در هنگام ذخیره سازی می باید کـاملاً رعایـت گـردد و تجهیـزات لازم جهت رساندن رطوبت و درجه حرارت به سطح قابل قبول در داخل سیلوهای ذخیره سازی تعبیه گردد. 

سیلوهای ذخیره سازی به رطوبت سنج و دماسنج جهت انداز هگیری رطوبت و دمـای لانـه هـای ذخیـره شـده مجهز می باشند. سیستم های هوادهی جهت دمیدن هوا به داخل سـیلو از روش هـای متـداول کنتـرل درجـه حرارت و رطوبت دانه های روغنی می باشد. (درصد مجاز رطوبت جهت ذخیره سـازی دانـه هـای روغنـی تخـم آفتابگردان 5/8% و تخم پنبه 10% میباشد.) 

آماده سازی قبل از روغن کشی باید دانه ها را تمیز کرد. با خارج کردن ناخالصی ها از قبیل باقیمانده نباتات و غیـره جـنس روغن حاصله بهتر می شود به وسیله جداکردن خاک و سنگ و قطعـات فلـزی و امثـال آن هـا، ماشـین هـای روغن کشی از آسیب مصون می مانند.

بدین منظور ابتـدا دانـه هـای روغنـی را در الـک های بوجـاری، غربـال می کنند و به کمک جریان هوا، ناخالصی ها از قبیل گرد و غبار، شاخه های کوچک، پوست و دانه های پوک را جدا می نمایند.

سپس در دستگاه شن گیر، شن و ذرات ریز سنگین را جدا می نمایند و سپس دانه هـای تمیـز شده را در سیلوی خشک کن ذخیره می نمایند و از آنتجا به خشک کن دانه هدایت مـیکنـد.

در خشـک کـن دانه، به وسیله دمیدن هوای گرم (هوای گرم توسط مشعل و انتیلاتور تأمین می گردد) به دانـه هـای روغنـی، رطوبت آن ها را به میزان متناسب تنظیم می نمایند. 

نقل و انتقال افقی دانه ها در واحد روغن گیری به وسیله نقاله حلزونی (Screw conveyor) و نقل انتقال عمودی دانه ها به وسیله نقاله سبدی (Bucket elevator) انجام می پذیرد. 

دانه های روغنی از خشک کن به سیلوهای ذخیره اصلی و سپس به سـیلوهای روزانـه هـدایت مـیگردنـد. در داخل این سیلوها، با به هم زدن دانه ها توسط به هم زن پارویی، آن ها را متجانس و آمـاده جهـت انتقـال بـه دستگاه های روغن کشی می نمایند. 

لازم به ذکر است هوای دمیده شده توسط وانیلاتور (جهت گرفتن ناخالصی ها در مرحله تمیزکردن دانه) کـه دارای مقدار زیادی خاک و خاشاک می باشد، به داخل سیکلون های متعددی هدایت میگردد.

هوای آلوده بـه طور مماسی داخل سیکلون گشته و در داخل سیکلون به طور مارپیچ حرکت می نماید.

ذرات خاک و خاشاک تحت اثر نیروی گریز از مرکز، از جریان هوا خارج گشته و به دیواره سـیکلون برخـورد و از انتهـای سـیکلون

خارج می گردد و هوای تمیز شده از بالای سیکلون به بیرون می رود.

در صورتی که دانه روغنی پنبه دانه باشد، لازم است که در ابتدا الیاف روی دانه گرفتـه شـود. ایـن عمـل در دستگاه های به نام لیفترگیر (Delinter) انجام می پذیرد.

الیاف دانه (که طول آن ها حدود 2 تا 5 میلی متـر می باشد) توسط اره های مدور دستگاه گرفته می شود، الیاف گرفته شـده و سـپس کـلاف گشـته و در پـرس عدل بندی (پرس هیدرولیکی یا پرس پیچی) عدل بندی می گردد. تخم آفتابگردان نیازی به عمل لیفترگیـری

ندارد. 

2 - روغن کشی مکانیکی :

پیش از آنکه دانه های روغنی به دستگاه های روغن گیری مکانیکی (Expeller) هدایت گردند، بر روی آن ها عملیات حرارتی صورت می گیرد.

عملیات حرارتی انجام شده بر روی دانه های روغنی قبل از عملیات پرس (یا روغن گیری مکانیکی) معمولاً پخت نامیده می شود.

مشخص شده است که کاربرد روش های مکـانیکی بعـد از پخت دانه ها، بالاترین راندمان را برای جداسازی روغن دارد. از آنجا که ذرات روغن موجود در دانه بسیار ریـز هستند، در اثر پختن این ذرات بسیار ریز به هم آمیخته شده و به صورت قطرات درشت از دانـه هـای جـاری میشوند.

اصول اولیه فرآیند پخت (Scoreher) را می توان به صورت زیر خلاصه کرد.

انعقاد پروتئین ها در دانه روغنی، اجازه آمیختن قطرات روغن و نفوذ آن ها برای جاری شدن روغن، کاهش چسبندگی روغن به سطوح جامد دانه روغنی

سایر اثرات پخت که در درجه دوم اهمیت قرار دراند به شرح ذیل میباشند:   

تخریب مواد جامد و باکتری ها :

بالارفتن سیالیت روغن با افزایش درجه حرارت روغن از آنجا که یکی از عوامل مهم و کنترل کننده در ارتباط بین دانه و روغن، مقدار رطوبت موجود در دانه است لذا کنترل رطوبت از اهمیت خاصی برخوردار است به عبارت دیگر دانه های خشک نمی توانند به راحتی روغن خود را آزاد نمایند.

با انجام عملیات حرارتی لازم، دمای دانه ها به حد مورد لزوم خواهد رسید. 

دانه های پخته (حرارت دیـده) بـه دسـتگا ههـای روغـ نگیـری مکـانیکی (Expeller) هـدایت مـیگردنـد. متداول ترین نوع این دستگاه ها، پرس مارپیچی (یا پره ای) میباشد. 

تجربه نشان می دهد که خروج کامل روغن از مواد جامد درون دانه در طی عملیـات اسـتخراج مکـانیکی بـه عوامل ذیل بستگی دارد. 

  • درصد رطوبت
  • روش پخت
  • ترکیب شیمیایی دانه

همچنین مطالعه نشان می دهد که بازده عمل روغن گیری به شدت فشار اعمالی، زمان لازم برای خروج روغن در فشار کامل و درجه حرارت یا ویسکوزیته روغن بستگی دراد. 

دانه توسط گردش حلزونی (در داخل پرس ها) تحت فشار لازم قرار گرفته و روغن گیـری مـی گـردد. در ایـن پرس ها بین 90 تا 97% روغن دانه استخراج می گردد. 

روغن حاصل از فشردن دانه توسط پرس پره ای (یا مارپیچی)، دارای مواد جامـد همـراه مـیباشـد کـه بـرای جداکردن این مواد، روغن توسط پمپ به فیلتر پرس تزریق می گردد. در آنجا ذرات کنجاله و جامدات مختلف دیگر از روغن جدا می گردند.

روغن از فیلتر به تانک توربین و از آنجا به مخـازن ذخیـره روغـن خـام منتقـل میشود.  

کنجاله تولید شده در دستگاه پرس در سیلوی کنجاله ذخیره و سپس کیسه گیری و در دوزی شده و جهـت مصارف خوراک دام به دامداران می فروشند.                                                  


✔️ بررسی ایستگاه ها و شیوه های کنترل کیفیت در کارخانه روغن کشی از دانه های روغنی نباتی


کارخانه روغن کشی از دانه های روغنی نباتی

کنترل کیفیت یکی از پارامترهای بسیار مهم در صنایع امروزی بوده که در ارتباط مستقیم با نـوع صـنعت و کاربرد فرآورده می باشد. نظر به اهمیت فرآیند روغن کشی، کنترل کیفیت و آزمایشـات کنتـرل کیفـی مـواد اولیه، مواد میانی (در حین فرآیند) و محصول یکی از مهم ترین قسمت های کارخانه تولید روغن های خوراکی میباشد. 

توجه به این نکته ضروری به نظر می رسد که به لحاظ تولید محصول به صورت غیرمـداوم، لازم اسـت دقـت کافی به عمل آید تا محصولات تولید شده در روزهای مختلف، دارای خواص کاملاً یکسانی باشـند و مشـکلی در بازاریابی آن ها به وجود نیاید. 

به طور کلی کنترل کیفیت برای دستیابی به اهداف ذیل صورت میگیرد. 

الف ـ کنترل کیفیت و ترکیب درصد مواد موجود در محصول نهایی (روغن خام) 

ب ـ حداقل نمودن هزینه تولید و نیز نیل به معیارهای مندرج در استاندارد ملی 

آزمایشات کنترل کیفیت بایستی تا حد امکان توسط دستگاه انجام شود تا از سرعت و دقت کـافی برخـوردار باشد. 

اولین مرحله کنترل کیفیت در کارخانجات تولید روغن خام (روغن کشی از دان های روغنی) کنترل دانه هـای روغنی (به عنوان مواد اولیه) میباشد.

✳️ کنترل کیفیت دانه های روغنی به شرح زیر میباشد :  

برای انجام آزمایشات کنترل کیفی بر روی دانه های روغنی ابتدا می بایستی نمونه برداری نمود. 

نمونه برداری از دانه های روغنی به شرح زیر میباشد :  

در مورد نمونه برداری باید دقت خیلی زیادی معمول داشت که نمونه برداشته شـده نماینـده محمولـه باشـد. جهت نمونه برداری از وسایل معمول همچون بامبو، وسایل نمونه بـرداری اسـتوانه ای، مخروطـی و ... اسـتفاده میشود.

نمونه برداری باید به صورت اتفاقی صورت گیرد و نمونه ها قبل از آزمایش باید آماده گردند. 

آزمایشات مهم دانه های روغنی به قرار ذیل است :

  1. کیفیت کلی دانه روغنی
  2. اندازه گیری مقدار روغن موجود در دانه روغنی

در ارزیابی کیفیت کلی دانه آنچه که مهم است تمیزی دانه و وجود اختلاط با سایر مواد است. اما این اختلاط لزوماً شامل دانه های شکسته و یا پوسته جدا شده از دانه نمی شود.

معهذا وجود اینگونه دانه ها نوعی نقص بـه حساب می آید .اندازه گیری مقدار روغن محتوی در دانه های روغنی مستلزم استخراج روغن می باشد که بـرای این منظور می بایستی از حلال و دستگاه استخراج مداوم (سوکسله) بهره جست.

به عنوان حلال از اتـر نفـت سبک (یا الکل) یا نقطه جوش 60-40 درجه سانتی گراد استفاده می شود.

آزمایشات مهم جهت کنترل کیفیت روغن خام حاصل عبارتند از: 

  1. اندازه گیری و تعیین مقدار رطوبت روغن خام
  2. درصد اسیدهای چرب فرار (اسیدیته) روغن خام استخراج شده

آب به میزان خیلی کم در چربی حل می شود از این رواگر مقدار آن در چربـی از حـد معینـی بیشـتر باشـد غیرعادی خواهد بود. در روغن های خام مقدار آب به یک تا دو درصد می رسد که به صورت معلق یا ته نشـین شده است. مقدار رطوبت بوسیله  گرمخانه خلاء قابل اندازه گیری است. 

یکی دیگر از ناخالصی های مهم که می بایستی قطعاً مورد کنترل قرار گیرد درصـد اسـیدها ی چـرب فـرار در روغن استخراج شده است که برحسب معیار اندیس اسیدی (تعداد میلی گرم هیدروکسـید پتاسـیم کـه بـرای خنثی کردن اسیدهای آزاد یک گرم نمونه لازم است) بیان می گردد.

به جهت ضعیف بـودن اسـیدهای چـرب، سنجش آن ها از طریق تیتراسیون با بازهای قوی (نظیر هیدرواکسیدسدیم یا پتاسیم) صورت می گیرد. 

اسیدیته روغن ها را نمی توان به طور رضایت بخشی در محلول های آبی اندازه گیری کرد زیرا اسیدهای چرب و روغن ها در آب غیرمحلولند. از میان حلال های موجود، مخلوط 50% بنزن ،5/49% الکـل ایزوپروپـانول و 5/0 درصد آب بهتر از سایر حلال ها می باشد. 

کلیه آزمایشات لازم جهت کنترل کیفیت دانه روغنی و روغن خام استحصال شده مطابق با استاندارد ملی بـا شماره 661 صورت می گیرد. 


✔️ ایستگاه ها و تجهیزات خط تولید کارخانه روغن کشی از دانه های نباتی !


ایستگاه ها و تجهیزات خط تولید کارخانه روغن کشی از دانه های نباتی

فرآیند روغن کشی از دانه های روغنی به صورت پیوسته می باشد که ابعاد و مشخصات فنی دستگاه ها در حـد دقت مورد نظر برای برآورد اقتصادی و ارزیابی درجه مطلوبیت و سوددهی طرح برآورده شده است که یقینـاً محاسبات فنی برای طراحی دقیق و جزء به جزء کارخانه می تواند به صورت مجزا در صورت لزوم انجام شـود که درنتیجه مشخصات و ابعاد دقیق تری به دست می آید.

مبنـای محاسـبه قیمـت هـا در مـورد ماشـین آلات داخلی، آخرین استعلام رسمی به عمل آمده از سازندگان معتبر می باشد و در مورد دستگاه های خارجی نیز از چندین شرکت سازنده استعلام بها شده اسـت بـدیهی اسـت سـایر سـازندگان نیـز بایسـت درصـد اخـتلاف قیمت های خود را ارائه خواهد داد. 

واحد روغن کشی شامل سیلوی ذخیره سازی دانه، تسمه نقاله برای انتقال دانه هـا، لـک بوجـاری و شـن گیـر، سیلوی روزانه، پیش گرم کن دانه ها، پرس حلزونی، مخزن ذخیره روغن خام، پمپ بنزین، فیلتر  پرس، مخزن ، روغن خام، تسمه نقاله برای انتقال تفاله ها ( کنجاله)، سیلوی کنجالـه، دسـتگاه پـرکن و دردوزی کنج الـه در گونی، سیکلون و لیفترگیر (مخصوص تخم پنبه) میباشد .

✳️ مشخصات فنی تجهیزات خط تولید کارخانه روغن کشی از دانه های نباتی به قرار زیر میباشند : 

1 - سیلوی ذخیره سازی دانه ها :

این سیلوها مجهز به رطوبت سنج و دماسنج بوده و نیز دارای سیستم هـای هـوادهی (وانتیلاتـور و لولـه هـای شیاردار) جهت دمیدن هوا به داخل سیلو از روش های متداول کنترل درجه حرارت و رطوبت دانه های روغنی می باشند.

سیلوها به شکل استوانه ای ایستاده با سقف قیفی شکل ثابت دارای دریچه آدم رو و تخلیه در کـف سیلو، مجهز به کانال آدم، سیستم بارگیری از بالای برج و سیستم هوادهی توسط  لوله های شیاردار می باشـد.

جنس سیلوها از کربن استیل و تعداد آن ها دو عدد (هریک به ظرفیت 1400 تن دانه روغنی، یکی برای دانه آفتابگردان و دیگری برای پنبه دانه) می باشد.

سیلوها ساخت کارخانجـات داخلـی نظیـر ماشـی نسـازی اراک، سولیران و پنیر پارس و... می باشد. ابعاد سیلوها به ترتیب 10 متر قطر 18 متر ارتفاع (بـرای آفتـابگردان) و8 متر و 16 متر ارتفاع (برای تخم پنبه) میباشد. 

لازم به ذکر است سیلوی پنبه دانه دارای سقف با شیب 45 درجه و سیلوی آفتابگردان دارای سقف 15 درجه میباشد. 

‌2 - تسمه نقاله :  

تسمه نقاله به طول تقریبی 01 متر بوده که برای انتقال دانه های روغنی (آفتابگردان و تخم پنبه) از سـیلوها به واحد روغن کشی به کار می رود  .

‌3 - دستگاه بوجاری و شن گیر :

در این دستگاه از سیستم بوجاری با غربال و مکـش هـوا اسـتفاده مـی شـود. دسـتگاه دارای چنـدین طبقـه غربال کننده بوده که در یک چهارچوب فلزی قرار دارد و توسط موتور گیربکس به لرزش درمی آید مقدار مواد ورودی به وسیله غلتک تغذیه دستگاه تنظیم می گردد. ظرفیت دستگاه پنجاه تن در روز می باشد. 

‌4 - سیلوی روزانه :

سیلوی استوانه ای ایستاده با سقف عدسـی محـدب و انتهـای قیفـی شـکل دارای اسـکلت فلـزی نگهدارنـده (چهارپایه) دریچه ورود و خروج دانه، تعداد آن یک عدد و جنس آن کربن استیل و ساخت داخل مـی باشـد.

ظرفیت آن پنجاه تن در روز می باشد.   

‌5 - پیش گرم کن دانه ها :

به منظور گرم کردن دانه ها قبل از روغن کشی و کاهش ویسکوزیته روغن در دانه ها به کار می رود و به صورت ناپیوسته کار کرده که توسط مشعل (گازوئیلی) گرم می شود. ظرفیت آن 2000 لیتر دانه در سـاعت (حـدود 1500 کیلوگرم در ساعت) میباشد. 

‌6 - سیکلون (گردگیر) :  

هوای دمیده شده توسط وانیلاتور (در مرحلـه تمیزکـردن دانـه) کـه دارای مقـدار زیـادی خـاک و خاشـاک می باشد. به داخل سیکلون هدایت می گردد.

این سیکلون استوانه ای ایسـتاده بـا انتهـای قیفـی شـکل دارای ورودی هوای گرم و خاک دار (به طور مماسی) و خروجی هوای تمیز از بالای سیکلون مـیباشـد کـه گـرد و غبار و ذرات معلق از پایین سیکلون خارج می شود.

جنس آن از نوع کربن استیل (37St یا مشابه) می باشـد. (هریک به حجم 90 متر مکعب)  

‌7 ـ لیفترگیر :

این دستگاه صرفاً برای پنبه دانه به کار می رود که دارای اره های سیلندری به قطر تقریبی 30-20 سانتی متـر که به طور هم محور پهلوی یکدیگر قرار گرفته اند.

دارای غلتک ماهوت پاک کن است تـا الیـاف گرفتـه شـده توسط اره را از آن جدا کند. این دستگاه همچنین مجهز به سیستم کانـال و مکـش قـوی هواسـت.

ظرفیـت دستگاه 5/4 تن در ساعت و دارای موتور و گیربکس می باشد.  

8 - برج پخت :

عملیات حرارتی اعمال شده بر روی دانه های روغنی قبل از روغن کشی مکانیکی در برج پخت صورت می گیرد این برج به صورت سیلندری شکل و ایستاده بوده که چند مرحله (بـرج توسـط طبقـات یـا سـین یهـایی بـه چندین طبقه تقسیم گشته) می باشد و دو جداره است که در جدار روغن و در جـدار خـارجی، بخـار جریـان دارد.

این برج مجهز به سیستم های تغذیه و تخلیه طبقات، سیستم به هم زدن مکانیکی با پره های پـارویی و دور قابل تنظیم و دارای ورودی بخار و خروجی کندانسه است. ظرفیت دستگاه 40 متر مکعب می باشـد کـه متعلقات آن گیربکس (جهت به هم زدن پارویی)، شیر فلکه ،دماسـنج طبقـات، تلـه بخـار و شـیر اطمینـان میباشد.  

9 ـ پرس مارپیچی (پره ای) :

این دستگاه متشکل از محفظه سیلندری افقی، دارای محوری با پـره حلزونـی و بـا ظرفیـت تقریبـی 1250 کیلوگرم در ساعت می باشد. 

10 ـ مخزن ذخیره روغن :

مخزن از جنس کربن استیل است و برای ذخیره سازی روغن خـام طراحـی شـده اسـت. ظرفیـت آن 5 متـر مکعب است. 

11 ـ تانک ته نشین کننده :

از نوع استوانه ای ایستاده، با سقف مسطح و کف قیفی شکل، دراای صافی ورودی (مشبک) بوده که اصولاً بـه منظور جداسازی ناخالصی ها از روغن خام طراحـی شـده اسـت. ظرفیـت آن 5 مترمکعـب (از جـنس کـربن استیل) میباشد. 

‌12 - پمپ روغن :

پمپ ها از نوع سانتریفیوژه بوده و شامل پمپ انتقال روغن خام به فیلتر و انتقال روغن خام از فیلتر همراه بـا لوله کشی های مربوطه می باشد. جنس آن از فولاد و دبی آن 5 متر مکعب در ساعت می باشد. 

‌13 - فیلتر پرس :

از نوع قاب و صفحه (frame & Plate) با صفحات مشبک و سیستم هدایت روغن و بخار شستشو از جنس کربن استیل (37St) و صفحات مشکب از جنس فولاد ضد رنـگ بـا ظرفیـت 500 لیتـر در سـاعت سـاخته میشود. 

14 - مخزن روغن خام :

مخزن از جنس کربن استیل و به شکل استوانه می باشد. این مخـزن بـرای ذخیـره سـازی 25 تـن روغـن در واحدهای روغن کشی طراحی شده اند و با ظرفیت 25 مترمکعب می باشد. 

15 - تسمه نقاله :

تسمه نقاله به طول تقریبی 20 متر برای انتقال کنجاله ها به سیلوی ذخیره سازی کنجاله (کنجاله ها در طول مسیر خنک می شوند) به کار می روند. 

16 - سیلوی ذخیره سازی کنجاله :

برج استوانه ای ایستاده، سر و کف قیفی شکل دارای اسکلت فلزی نگهدارنده، دریچه ورود و خـروج از جـنس کربن استیل برای نگهداری محصول چند روز طراحی شده است.  

17 - دستگاه بسته بندی کنجاله در کیسه 

سیستم بسته بندی تفاله برای خوراک دام در کیسه همراه با تمامی متعلقات (به تعداد یک عدد) است.


✔️ ماشین آلات و تجهیزات و تاسیسات کارخانه تولید روغن های نباتی با ظرفیت 3000 تن در سال


ماشین آلات و تجهیزات کارخانه تولید روغن های نباتی

✳️ ماشین آلات و تجهیزات خط تولید کارخانه تولید روغن های نباتی با ظرفیت 3000 تن در سال به قرار زیر میباشد:

  • پوست گیر ( مشخصات : THB80 توان ماشین : 4 )  : 1 دستگاه 
  • بالا برنده ( مشخصات : YTDG15توان ماشین : 1.1 ) : 1 دستگاه  
  • کانوایر افقی ( مشخصات : LSS12 توان ماشین : 1.1) : 1 دستگاه  
  • بالا برنده ( مشخصات : YTDG10 توان ماشین :1.1 ) : 1 دستگاه 
  • کانوایر عمودی ( مشخصات : LSL12 توان ماشین : 1.1) : 1 دستگاه 
  • خرد کن ( مشخصات : TPPT25توان ماشین : 15)  : 1 دستگاه  
  • روغن گیر ( مشخصات : B200 توان ماشین :22 ) : 1 دستگاه   
  • سازه های فلزی مربوط : 1 دستگاه
  • فیلتر ( مشخصات : BM10 ) : 1 دستگاه 
  • تانک فیلتر : 1 دستگاه
  • پمپ روغن ( مشخصات : KCB توان ماشین : 2*1.5 ) : 1 دستگاه   
  • کمپرسور هوا ( مشخصات : 7 توان ماشین : 5.5) : 1 دستگاه  
  • جعبه لوازم برقی خط
  • لوازم نصب تجهیزات : 1 دستگاه
  • لوازم نصب تجهیزات الکتریکی ( مشخصات : توان ماشین : )  : 1 دستگاه
  • بسته بندی
  • بویلر بخار 5 تنی ( توان ماشین : 1 ) : 1 دستگاه  
  • هزینه های حمل و ترخیص
  • نصب و راه اندازی

✳️ تاسیسات مورد نیاز کارخانه تولید روغن های نباتی با ظرفیت 3000 تن در سال به قرار زیر میباشد:

  • تاسیسات آب
  • تاسیسات برق
  • تاسیسات سوخت
  • تاسیسات آزمایشگاه
  • سیستم سرمایش و گرمایش

✳️ سوخت و برق مصرفی مورد نیاز سالانه کارخانه تولید روغن های نباتی با ظرفیت 3000 تن در سال به قرار زیر میباشد:

  • برق مصرفی : 312000 کیلووات
  • آب مصرفی : 8100 مترمکعب
  • گازوئیل: 24000 لیتر

✔️ نیروی انسانی مورد نیاز کارخانه تولید روغن های نباتی با ظرفیت 3000 تن در سال به قرار زیر میباشد:

✳️ پرسنل اداری مورد نیاز این کارخانه تولید روغن های نباتی به قرار زیر میباشد:

  • مدیر عامل : 1 نفر
  • مدیر بازرگانی : 1 نفر
  • مسئول تدارکات : 1 نفر
  • حسابدار : 1 نفر
  • کارشناس فروش و سفارشات : 1 نفر
  • منشی و تایپیست : 1 نفر
  • آبدارچی و نظافتچی : 1 نفر

✳️ پرسنل تولیدی مورد نیاز این کارخانه تولید روغن های نباتی به قرار زیر میباشد:

  • کارشناس برنامه ریزی تولید : 1 نفر 
  • سرپرست کنترل کیفیت : 1 نفر
  • سرپرست خطوط تولید : 2 نفر 
  • مهندس فنی صنایع غذایی : 2 نفر
  • تکنسین آزمایشگاه : 2 نفر
  • انباردار : 1 نفر
  • کارگر ماهر خط تولید : 2 نفر
  • کارگر ساده خط تولید : 6 نفر
  • کارشناس تعمیرات ونگهداری : 1 نفر
  • راننده لیفتراک : 1 نفر
  • خدمات و نظافت : 1 نفر

 


✔️ زمین ، محوطه سازی و ساختمان سازی مورد نیاز کارخانه تولید روغن های نباتی با ظرفیت 3000 تن در سال

✳️ زمین و محوطه سازی مورد نیاز کارخانه تولید روغن های نباتی به قرار زیر می باشد :

  • زمین : 2100 مترمربع
  • عملیات دیوار کشی و نرده گذاری : 276 مترمربع
  • جدول گذاری  محوطه : 300 مترمربع
  • گودبرداری و خاکبرداری : 500 مترمربع
  • خاکبرداری وتسطیح : 1680 مترمربع
  • زیرسازی و آسفالت : 780 مترمربع
  • فضای سبز : 320 مترمربع
  • درب ورودی : 1 باب
  • روشنائی محوطه : --

✳️ ساختمان سازی مورد نیاز کارخانه تولید روغن های نباتی به قرار زیر می باشد :

  • ساختمان های تولید : 600 مترمربع
  • انبار مواد اولیه : 170 مترمربع   
  • آزمایشگاه : 50 مترمربع
  • ساختمان اداری : 100 مترمربع
  • تاسیسات : 50 مترمربع
  • نگهبانی : 30 مترمربع

✍️ جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید روغن نباتی ( روغن کشی از پنبه دانه و آفتابگردان ) ، با اطلاعات کاملا به روز با فرمت Word و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ جواز تاسیس یا وام و تسهیلات بانکی ،با ما تماس بگیرید .


📚 دانلود فایل های طرح توجیهی تیپ تولید روغن نباتی ( روغن کشی از پنبه دانه و آفتابگردان )


👈 توجه : کلیه ی طرح های تیپ یا آماده ، صرفا کاربرد مطالعاتی و تحقیقاتی داشته و جهت اخذ مجوز و یا تسهیلات و وام بانکی مناسب نمیباشند . جهت تهیه طرح توجیهی با کاربرد اجرایی و بانکی با ما تماس بگیرید.

فايل‌ها:
rarطرح توجیهی توسعه تولید روغن خوراکی 240 هزار لیتر روغن آفتابگردان، 240 هزار لیتر روغن کنجد و 120 تن کنجاله در سال در زمینی به مساحت 400 متر مربع (شهریور 1402) ( 40 صفحه ) (PDF+WORD)( اختصاصی - برای اشتراک سه ماهه و بالاتر )
تاريخپنج شنبه, 11 آبان 1402 16:53
حجم فايل 1.02 MB
دانلود 7

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

rarطرح توجیهی احداث واحد پنبه پاک کنی و روغن گیری از پنبه دانه در زمینی به مساحت 2500 متر مربع با ظرفیت تولید 3500 تن پنبه پاک شده و 400 تن روغن پنبه در سال 41 صفحه دی سال 1401 (pdf+word) ( اختصاصی - برای اشتراک سه ماهه و بالاتر )
تاريخجمعه, 18 فروردين 1402 18:34
حجم فايل 1.46 MB
دانلود 1

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

rarطرح توجیهی تولید 1400 تن روغن کلزا و پنبه دانه + 910 تن لینتر پنبه (52 صفحه ، بهار 1400، فرمت PDF)(ویژه - برای اشتراک سه ماهه و بالاتر)
تاريخپنج شنبه, 07 ارديبهشت 1402 06:33
حجم فايل 1.15 MB
دانلود 10

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

rarطرح توجیهی تولید روغن از هسته انار و انگور در زمینی به مساحت 14898 متر مربع با ظرفیت سالانه 5422 تن ، 128 صفحه - آپدیت سال 1400 (pdf+word)( اختصاصی - برای اشتراک شش ماه و یکساله )
تاريخدوشنبه, 27 تیر 1401 20:44
حجم فايل 7.75 MB
دانلود 29

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

rar* طرح توجیهی و مطالعات بازار روغن هسته انگور 300 تن و کنجاله 900 تن 39 صفحه سال 1400 ( ویژه - برای اشتراک شش ماه و یکساله )
تاريخیکشنبه, 19 دی 1400 18:18
حجم فايل 1.08 MB
دانلود 13

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

rar* طرح توجیهی و مطالعات بازار روغن خام کلزا 700 تن 40 صفحه سال 1400 ( ویژه - برای اشتراک شش ماه و یکساله )
تاريخیکشنبه, 19 دی 1400 18:07
حجم فايل 1.12 MB
دانلود 6

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

rarطرح توجیهی روغنکشی از دانه های کلزا 5000 تن در سال ، سال 1400 + کامفار ( 114 صفحه ) ( فرمت Doc و pdf ) ( اختصاصی - برای اشتراک شش ماه و یکساله )
تاريخدوشنبه, 29 آذر 1400 16:43
حجم فايل 1.44 MB
دانلود 15

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

rar طرح توجیهی روغنکشی از دانه های کلزا به ظرفیت 5000 تن در سال ، سال 1400 + کامفار ( 113 صفحه ) ( فرمت Doc و pdf ) ( اختصاصی - برای اشتراک شش ماه و یکساله )
تاريخشنبه, 02 مرداد 1400 14:07
حجم فايل 1.84 MB
دانلود 6

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید روﻏﻦ ﻫﺎی ﮔﻴﺎهی ( پنبه دانه و آفتابگردان ) 69 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخیکشنبه, 14 آبان 1396 20:58
حجم فايل 673.47 KB
دانلود 239

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تصفیه روغن نباتی خام ( روغن کلزا ) 20 صفحه سال 93 داغ
تاريخیکشنبه, 22 دی 1398 14:07
حجم فايل 2.76 MB
دانلود 202

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

rar* طرح تیپ تولید روغن نباتی خام از دانه های روغنی 9 صفحه سال 97 داغ
تاريخپنج شنبه, 19 ارديبهشت 1398 13:43
حجم فايل 204.3 KB
دانلود 190

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید روغن زیره 43 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخدوشنبه, 15 آبان 1396 00:23
حجم فايل 336.39 KB
دانلود 195

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید روغن زيتون 70 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخدوشنبه, 15 آبان 1396 00:21
حجم فايل 228.74 KB
دانلود 320

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید روغن سویا 48 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخیکشنبه, 14 آبان 1396 21:25
حجم فايل 1.11 MB
دانلود 469

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید روغن از سبوس برنج 100 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخیکشنبه, 14 آبان 1396 21:15
حجم فايل 4.17 MB
دانلود 461

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید روغن هسته انگور 126 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخیکشنبه, 14 آبان 1396 20:51
حجم فايل 4.64 MB
دانلود 433

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید روغن هسته انگور 53 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخیکشنبه, 14 آبان 1396 20:50
حجم فايل 2.14 MB
دانلود 293

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی بسته بندی و فرآوری روغن زیتون 59 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخجمعه, 12 آبان 1396 22:16
حجم فايل 1.54 MB
دانلود 721

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.


کسب و کارهای پر طرفدار

صنایع غذایی

© 2024 کلیه حقوق این وبسایت محفوظ میباشد.
Articles
Categories