• 021-77869979
  • سفارش طرح توجیهی : 09360555304
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 24/7

طرح توجیهی کنجاله سویا ⭐️ جهت مجوز و وام (0 تا 100 تولید)

(1 vote, average 5 out of 5)

طرح توجیهی کارخانه تولید کنجاله سویا

جهت نگارش مطالعات بازار و طرح توجیهی کارخانه تولید کنجاله سویا با اطلاعات کاملاً به روز برای سال 1402 ، با فرمت DOC و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، این صفحه را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید . ضمنا میتوانید فایل pdf طرح توجیهی تولید کنجاله سویا را که در سال های قبل نگارش شده است را صرفا جهت مطالعه از انتهای صفحه دانلود نمایید.


✔️ کنجاله سویا چیست و چه خواص و کاربردهایی دارد !


کنجاله سویا چیست و چه خواص و کاربردهایی دارد !

کنجاله سویا (Soybean Meal) با کد آیسیک 15141254 ، بازمانده جامدی است که پس از روغن کشی از دانه های روغنی گیاه سویا به دست می آید. حدود 85 درصد از تولید سویای کل جهان سالانه به کنجاله و روغن تبدیل می شود و تقریبا 98 درصد کنجاله به دست آمده برای جیره غذایی دام و طیور و حیوانات مورد استفاده قرار می گیرد.

کنجاله از گیاهان دیگری همچون کنجد ، آفتابگردان ، پنبه و حتی آنگور نیز حاصل می شود. کنجاله های روغنی از نظر پروتئین و مواد غذایی غنی هستند و می توانند به عنوان یک پروتئین گیاهی مناسب جایگزین پروتئین حیوانی شوند. کنجاله سویا علاوه بر پروتئین حاوی 8 اسید آمینه ضروری بدن نیز می باشد.

کنجاله سویا یکی از فرآورده های با ارزش دانه سویا است که به عنوان منبع غنی از سویا برای تغذیه دام مورد استفاده قرار می گیرد. این ماده پروتئین عمده مورد نیاز برای گاو های شیرده به ویژه در فصل زمستان را تامین می کند ومی تواند حتی به عنوان منبع غذایی غنی از پروتئین برای ماهی ها و حیوانات خانگی نیز استفاده شود.

آنزیم اوره از کنجاله سویا باید کمتر از 0.05% ph باشد که در اثر حرارت دادن آن در DT مشکل ناشی از این آنزیم حل می شود. (کمتر از 0.35 درصد)

به طور متوسط از هر صد کیلوگرم دانه ارقام روغنی سویا ، 18 کیلوگرم روغن (به وسیله حلال) و 76 کیلوگرم کنجاله ، حاوی 40 درصد پروتئین به دست می آید.

رنگ کنجاله سویا بر حسب نوع دانه بخصوص رنگ پوست آن، طرز تهیه ( درجه حرارت ، میزان رطوبت و مدت پخت ) از کرم تا قهوه‏ای روشن تغییر می‏کند .اندازه ذرات کنجاله سویا بر حسب طرز تهیه آن متفاوت بوده و بوی آن شبیه بوی نخود بو داده است.

استفاده از کنجاله سویا به عنوان کود ، توسط ژاپن از سال 1895 سبب رواج مصرف کنجاله شد ، اما مصرف کنجاله این گیاه در کشورهای صنعتی برای تهیه گوشت گیاهی معمول می باشد.

در این کشورها سهم مواد استخراج شده از سویا ، در تولید غذاهای مختلف ، به طور روز افزون در حال افزایش است. ارزش بالای پروتئین سویا نشانگر پتانسیل آن در بهبود وضع تغذیه مردم کشورهای فقیر می باشد.

انتظار می رود به دلیل رشد سریع جمعیت ، مصرف فرآورده های پروتئینی سویا در تغذیه انسان افزایش یابد. پروتئین های فعال سویا با داشتن خواصی مانند امولسیون ، تخلخل آفرینی و بافت زایی ، امروزه توسط بسیاری از تولید کنندگان مواد خوراکی در شیرینی ، لبنیات و غذاهای گوشتی مصرف می شوند.

به طور کلی کنجاله بدون چربی سویا برای انسان و حیوان یک غذای پروتئینی محسوب می شود. انواع فرآورده های پروتئینی سویا که به بازار عرضه می گردند شامل کنجاله سویا ، آرد سویا ، کنستانتره پروتئین سویا و ایزولات های پروتئینی هستند.

✳️ مقایسه کیفیت اسید آمینه های موجود در کنجاله سویا و سایر کنجاله ها !

مقایسه کیفیت اسید آمینه های موجود در کنجاله سویا

کیفیت اسیدهای آمینه پروتئین های حیوانی نسبت به گیاهی ارجحیت دارد اما هزینه بالای این پروتئین ها مصرف آنها را به عنوان خوراک دام فاقد توجیه میکند. بنابراین لازم است از پروتئین های نباتی استفاده شود که کنجاله سویا نسبت به دیگر مواد گیاهی باردارنده کمتری داشته و اسیدهای آمینه لازم را فراهم می نماید بنابراین از این منبع پروتئین می توان تا حد بالایی استفاده کرد.

اطلاعات مندرجه در جدول زیر ، میزان اسید آمینه های موجود در کنجاله سویا را که اخیرا اندازه گیری شده در مقایسه با پودر ماهی - کنجاله بادام زمینی و کنجاله تخم آفتابگردان نشان می دهد.

براساس این اطلاعات ، پروتئین سویا برای خوک و ماهی به هیچ وجه کمبودی از اسید آمینه های ضروری ندارد ولی مقدار میتونین + سیستین آن غالباً جزو اسید آمینه های محدود کننده برای طیور به شمار می رود.

مقایسه کیفیت اسید آمینه های موجود در کنجاله سویا و سایر کنجاله ها !

همینطور استاندارد های تعیین شده برای کنجاله سویا به قرار زیر میباشند :

  • رطوبت : (کنجاله با 44% پروتئین : حداکثر 12%) ، (کنجاله با درصد پروتئین بالا : حداکثر 12%)
  • پروتئین : (کنجاله با 44% پروتئین : حداقل 44%) ، (کنجاله با درصد پروتئین بالا : حداقل 47/5-49)
  • فیبر خام : (کنجاله با 44% پروتئین : حداکثر 7%) ، (کنجاله با درصد پروتئین بالا : حداکثر 3/5-3/3%)
  • روغن : (کنجاله با 44% پروتئین : حداقل 0/5%) ، (کنجاله با درصد پروتئین بالا : حداقل 0/5)

✔️ نقش کنجاله سویا در تغذیه طیور چیست !


نقش کنجاله سویا در تغذیه طیور چیست !

با توجه به روند فزاینده افزایش جمعیت منابع محدود و فقر و گرسنگی پنهان لازم است برنامه اقتصادی همه جانبی ای تدوین گردد در بخش کشاورزی و زیر مجموعه آن دامپروری و پرورش طیور یکی از مواردی است که در کوتاه مدت و با هزینه کمتر ما را به اهداف اقتصادی می رساند بدین لحاظ نیاز به مدیریت چنین واحدهایی است تا با تاکید بر اصلاح نژاد طیور جهت بالا رفتن راندمان تولید بهترین شرایط محیطی را فراهم نمایند.

از این لحاظ که غذا در پرورش طیور بیشترین هزینه را دارد مساله عمده و اساسی است کنجاله سویا امروزه به دلیل کیفیت مناسب و اقتصادی سهم به سزایی در جیره طیور دارد. به طور کلی می توان گفت که کنجاله سویا یک ماده غذایی بهداشتی و اقتصادی است و به لحاظ ترکیبات شیمیایی مناسب در جیره طیور نقش مهمی ایفا می کند.

کنجاله سویا از نظر پروتئین منبع خوبی برای جیره طیور می باشد اما همه اسید آمینه های مورد نیاز بدن آن ها را تامین نمی کند. اسید آمینه لیزین به طور کلی در دانه های غلات کم یافت می شود و برای جبران کمبود آن در جیره طیور می توان از متیونین استفاده کرد.

✳️ جدول زیر مقدار برخی از اسید آمینه ها را در کنجاله سویا نشان می دهد :

  • پروتئین : (با حلال شیمیایی (solvent) : 44%) ، (با فشار (Expeller) : 42.6%)
  • آرژینین : (با حلال شیمیایی (solvent) : 3.28%) ، (با فشار (Expeller) : 3%)
  • لیزین : (با حلال شیمیایی (solvent) : 2.93%) ، (با فشار (Expeller) : 2.78%)
  • میتونین : (با حلال شیمیایی (solvent) : 0.65%) ، (با فشار (Expeller) : 0.67%)
  • سیستین : (با حلال شیمیایی (solvent) : 0.69%) ، (با فشار (Expeller) : 0.62%)
  • تریبتوفان : (با حلال شیمیایی (solvent) : 0.62%) ، (با فشار (Expeller) : 0.61%)

آزمایش های متعدد نشان داده است که جیره های ساخته شده براساس ذرت و کنجاله سویا غذاهای کاملی هستند که تنها برای رفع کمبود اسید آمینه های گوگردی (میتونین+سیستین) لازم است که 21% درصد میتونین یا 2 کیلوگرم میتونین به هر یک تن اضافه شود.

باید توجه داشت اگر مواد جایگزین در خوراک طیور به دلیل عدم تولید مناسب دارای خواص ضد تغذیه باشند نتایج منفی به دنبال خواهد داشت. بدون افزودن آنزیم های مناسب ، مقادیر زیاد این اجزاء غذایی می توانند سبب ایجاد مدفوعی چسبناک یا عملکردی ضعیف در طیور گردند.

سویا و کنجاله سویا که به طور صحیح تحت فرآیندهای حرارتی قرار گرفته باشند ارزش کاملا مناسبی پیدا می کنند ولی با حرارت غیر کافی یا به صورت خام دارای عوامل سمی یا ضد غذایی هستند که برای بعضی از انواع حیوانات زیان آور می باشند.

وظیفه کلیدی متخصصین تغذیه ، به حد مطلوب رساندن قیمت فرمول های دان طیور می باشد ، بی آن که ارزش غذایی یا قابلیت هضمی آن کاهش پیدا می کند.

بنابراین ، تعدادی از عوامل ضد غذایی در کنجاله سویای خام یا کم حرارت دیده ، وجود دارند که :

  • هضم پروتئین را متوقف می کنند ؛
  • جذب چربی را کاهش می دهند ؛
  • هضم مواد کربوهیدرات را کم می کنند.

از این رو لازم به یادآوری است که فرآیند صحیح در تهیه کنجاله سویا برای غیرفعال کردن عوامل ضد غذایی بسیار اهمیت داشته و مصرف آن را برای کلیه غذاهای حیوانی مطمئن می نماید.

درمجموع می توان گفت کنجاله سویا ، ماده غذایی مناسبی جهت تامین پروتئین جیره طیور می باشد که از لحاظ اقتصادی بهداشتی و ترکیبات موجود حائز اهمیت است.

با توجه به عوامل محدود کننده استفاده زیاد در جیره طیور توصیه می شود حتی الامکان ازمکمل های پروتئینی مناسب همچون کنجاله کنجد ، پودر ماهی و غلات ، ویتامین ها و منابع تامین کننده فسفر و کلسیم استفاده گردد . بدین ترتیب می توان جیره غذایی مناسبی مشتمل بر انواع مختلف مواد غذایی تهیه نمود.

✳️ مقایسه ی کنجاله سویا با کالاهای جایگزین آن !

مقایسه ی کنجاله سویا با کالاهای جایگزین آن !  کنجاله سویا چیست

در حقیقت کنجاله سویا خود یک جایگزین برای پروتئین های حیوانی می باشد اما می توان بر حسب نیاز، موارد زیر را به دلیل داشتن خواص غذایی نزدیک به کنجاله سویا ، به عنوان جایگزین ذکر نمود :

کنجاله تخم آفتابگردان ، کنجاله تخم پنبه ، کنجاله هسته زیتون ، کنجاله هسته خرما ، کنجاله کلزا (منداب) ، نخود ، باقلای مصری.

جدول زیر ارزش غذایی و ضریب هضمی پروتئین برخی از موارد ذکر شده را در مقایسه با کنجاله سویا نشان می دهد :

  • کنجاله سویا : (پروتئین خام : 48%) ، (ضریب هضمی پروتئین : 85%)
  • کنجاله تخم آفتابگردان : (پروتئین خام : 35%) ، (ضریب هضمی پروتئین : 78%)
  • کنجاله کلزا : (پروتئین خام : 37%) ، (ضریب هضمی پروتئین : 72%)
  • نخود : (پروتئین خام : 20%) ، (ضریب هضمی پروتئین : 77%)
  • باقلای مصری : (پروتئین خام : 40%) ، (ضریب هضمی پروتئین : 71%)

البته باید توجه داشت چنانچه از محصولات ذکر شده نیز به طور مناسب آماده نشوند و یا از مکمل های لازم تعذیه ای برای جیره غذایی طیور استفاده نشود طبعات ضد تغذیه را به دنبال خواهد داشت.


✔️ کنجاله سویا معمولا چگونه بسته بندی و نشانه گذاری میشود !


کنجاله سویا معمولا چگونه بسته بندی و نشانه گذاری میشود !

معمولا کنجاله سویا بصورت فله عرضه می‏شود ولی اگر در کیسه بسته‏ بندی گردد ‏بایستی نکات زیر رعایت شود :

  • از کیسه‏های سالم ، تمیز و متحد الوزن و متحد الشکل استفاده نمود.
  • سر کیسه‏ها باید با ماشین دوخت دوخته شود.
  • در موقع حمل و نقل بایستی دقت شود که وسیله نقلیه عاری از هرگونه آلودگی بوده و در حین حمل و نقل نیز در معرض آلودگی قرار نگیرد .

✳️ بسته های کنجاله سویا چگونه نشانه‏ گذاری میشوند :

 در صورتیکه کنجاله سویا بصورت فله عرضه گردد ویژگی های زیر باید همراه هر محموله ضمیمه بارنامه باشد. نام ، نوع ، درجه کالا

  • نام و نشانی کارخانه تولید کننده
  • میزان پروتئین
  • میزان چربی
  • میزان رطوبت

 و اگر کنجاله سویا در کیسه عرضه شود باید مشخصات فوق بر روی هر کیسه نوشته یا برچسب شود.

از طرفی موارد زیر نیزنباید در بسته های کنجاله سویا وجود داشته باشد :

  • وجود قارچ و کپک‏زدگی
  • وجود سموم قارچی مانند آفلاتوکسین بیش از حد مجاز ( حد مجاز : ppb 25)
  • بوی غیر طبیعی و تند شدگی ناشی از اکسیداسیون چربی
  • وجود هرگونه مواد خارجی از قبیل سموم شیمیایی و مواد زیان‏آور دیگر به استثنای آنتی‏اکسیدانهای مجاز .
  • وجود آفات انباری
  • وجود فاکتور اوره آزیک
  • وجود مرکاپتان (C2H5SH) بیش از حد مجاز

✔️ آشنایی با مستحدثات و تاسیسات مورد نیاز کارخانه فراوری کنجاله سویا !


فرایند تولید کنجاله سویا چیست !

✳️ فرایند تولید کنجاله سویا چیست !

کنجاله سویا محصول جانبی فرآیند استخراج روغن سویا است. در اینجا مروری کوتاه بر فرآیند تولید کنجاله سویا میکنیم :

  1. تمیز کردن: ابتدا دانه های سویا را تمیز می کنند تا هرگونه ناخالصی و ذرات خارجی از بین برود.
  2. تهویه: دانه های سویای تمیز شده با اضافه کردن بخار و آب حالت داده می شوند تا نرم شوند و انعطاف پذیرتر شوند.
  3. پوسته پوسته شدن: دانه های سویا حالت داده شده را از یک سری غلتک عبور می دهند تا پوسته های نازکی تشکیل شود.
  4. استخراج: دانه های سویا سپس تحت فرآیند استخراج با حلال با استفاده از هگزان قرار می گیرند تا روغن از پولک ها استخراج شود.
  5. حلال زدایی: حلال از دانه های سویای استخراج شده طی فرآیندی به نام حلال زدایی حذف می شود. این امر منجر به تولید کنجاله سویا می شود.
  6. برشته کردن: در این مرحله کنجاله سویا برشته می شود تا ارزش غذایی آن بهبود یابد.
  7. آسیاب کردن: کنجاله سویا برشته شده در نهایت به پودر ریز تبدیل می شود که همانطور که قبلا نیز گفتیم به دلیل داشتن پروتئین بالا به عنوان خوراک دام استفاده می شود.

در واقع پس از استخراج روغن از دانه سویا در اکستراکتور و سیستم تقطیر ، کنجاله وارد D.T می شود و پس از آن برای پلیت شدن وارد دستگاه پلاتایزر می شود. قطر کنجاله 8 تا 10 میلی متر می باشد و میزان پروتیین کنجاله با افزایش فیبر و پوست دانه کاهش می یابد.

از آنجائیکه دانه خام سویا دارای عوامل زیان بخشی نظیر اوره آز ، آنتی تریپسین ، هموگلوتی نپن ، سوئین و غیره می‏باشد که در درجات حرارت معین، مخصوصأ حرارت مرطوب از بین می‏روند و از طرف دیگر حرارت بیش از اندازه، خود سبب کاهش ارزش بیولوژیکی پروتئین می‏گردد لذا تنظیم درجه حرارت ، میزان رطوبت و زمان پخت در کنجاله سویا حائز اهمیت است.

مناسبترین شرایط تهیه کنجاله حرارت 99 تا 104 درجه سانتی‏گراد و رطوبت 18 تا 22 درصد با زمان پخت 20 تا 30 دقیقه است.

همانطور که قبلا نیز اشاره نمودیم، به طور متوسط از هر صد کیلوگرم دانه ارقام روغنی سویا ، 18 کیلوگرم روغن (به وسیله حلال) و 76 کیلوگرم کنجاله ، حاوی 40 درصد پروتئین به دست می آید.

برای تهیه 20000 تن کنجاله سویا مقدار 26316 تن سویا مورد نیاز می باشد که محل تامین آن داخلی می باشد.

تولید سویا در کشور در بیشترین حجم در استان گلستان ، اردبیل و مازندران بوده و در استان های دیگر با حجم بسیار کمی تولید می شود.

با توجه به این که یکی از اولویت ها در تعیین منطقه مناسب برای اجرای طرح نزدیکی به مواد اولیه می باشد. منطقه مناسب برای اجرای طرح استان های گلستان ، اردبیل و مازندران می باشد.

✳️ مساحت زمین و ساختمانهای مورد نیاز کارخانه فراوری و تولید 20000 تن کنجاله سویا در سال به قرار زیر میباشند :

  • زمین : 5000 متر مربع
  • سالن تولید : 1600 متر مربع
  • انبارها : 1100 متر مربع
  • ساختمان اداری و رفاهی : 150 متر مربع
  • اتاق برق و بویلر و تعمیرات : 80 متر مربع

✳️ تأسیسات مورد نیاز کارخانه فراوری و تولید 20000 تن کنجاله سویا در سال به قرار زیر میباشند :

  • انشعاب برق
  • انشعاب آب 2 اینچ از شبکه و سیستم آبرسانی
  • دیگ بخار به ظرفیت 5 تن در ساعت و فشار 6 تا 8 بار
  • سیستم تهویه
  • دیگ فولادی آب گرم و مشعل و مبدل حرارتی و مخزن کونل دار
  • وسایل سرمایش و گرمایش شامل 10 عدد کولر دو تیکه
  • سیستم اطفای حریق هشدار دهنده و کپسول های سیار
  • سیستم فاضلاب و پمپ آن

✔️ یوتیلیتی سالانه و پرسنل مورد نیاز کارخانه فراوری و تولید 20000 تن کنجاله سویا در سال !


کارخانه فراوری و تولید کنجاله سویا

✳️ پرسنل مورد نیاز کارخانه فراوری و تولید 20000 تن کنجاله سویا در سال به قرار زیر میباشند :

نیروی انسانی تولیدی به قرار زیر میباشند :

  • مدیر تولید : 1 نفر ، (لیسانس)
  • مسئول فنی و کنترل کیفی : 1 نفر ، (لیسانس)
  • تکنسین آزمایشگاه : 1 نفر ، (فوق دیپلم آزمایشگاه)
  • سرکارگر و مسئول فرمواسیون : 1 نفر ، (فوق دیپلم)
  • بهداشت و حفاظت ایمنی کار : 1 نفر ، (لیسانس بهداشت حرفه ای)
  • مهندس تاسیسات و برق : 1 نفر ، (مهندس در رشته مربوطه)
  • کارگر ماهر و نیمه ماهر : 14 نفر ، (دیپلم)
  • انباردار : 1 نفر ، ( فوق دیپلم)

کارکنان بخش رفاهی و خدماتی به قرار زیر میباشند :

  • مدیر عامل : 1 نفر ، (فوق لیسانس مدیریت)
  • حسابدار : 1 نفر ، (لیسانس حسابداری)
  • کارمند امور مالی و اداری و مسئول خرید : 2 نفر ، (دیپلم)
  • راننده : 3 نفر ، (فوق دیپلم)
  • پرسنل حراست و خدماتی : 1 نفر ، (با سواد)
✳️ یوتیلیتی مصرفی سالانه کارخانه فراوری و تولید 20000 تن کنجاله سویا در سال به قرار زیر میباشند :
  • آب مصرفی : (مصرف سالانه : 60000 متر مکعب)
  • برق مصرفی : (مصرف سالانه : 135000 کیلووات)
  • گاز طبیعی : (مصرف سالانه : ---)
  • گازوئیل : (مصرف سالانه : 90000 لیتر)
  • تلفن : (مصرف سالانه : 2 خط)

✍️ جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید کنجاله سویا ، با اطلاعات کاملا به روز با فرمت Word و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ جواز تاسیس یا وام و تسهیلات بانکی ،با ما تماس بگیرید .


📚 دانلود فایل های طرح توجیهی تیپ تولید کنجاله سویا

👈 توجه : کلیه ی طرح های تیپ یا آماده ، صرفا کاربرد مطالعاتی و تحقیقاتی داشته و جهت اخذ مجوز و یا تسهیلات و وام بانکی مناسب نمیباشند . جهت تهیه طرح توجیهی با کاربرد اجرایی و بانکی با ما تماس بگیرید.

فايل‌ها:
zipطرح توجیهی تولید کنجاله سویا 41 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخسه شنبه, 16 آبان 1396 18:24
حجم فايل 852.95 KB
دانلود 378

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.


کسب و کارهای پر طرفدار

صنایع غذایی

© 2024 کلیه حقوق این وبسایت محفوظ میباشد.
Articles
Categories