• 021-77869979
  • سفارش طرح توجیهی : 09360555304
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 24/7

طرح توجیهی سوهان پزی ⭐️ جهت مجوز و وام (0 تا 100 تولید)

(4 votes, average 4 out of 5)

 طرح توجیهی سوهان

جهت نگارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید سوهان با اطلاعات کاملاً به روز برای سال 1402 ، با فرمت DOC و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، این صفحه را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید . ضمنا میتوانید فایل pdf طرح توجیهی کارگاه سوهان پزی را که در سال های قبل نگارش شده است را صرفا جهت مطالعه از انتهای صفحه دانلود نمایید.


✔️ سوهان پزی ، یکی از صنایع غذایی صادراتی و سنتی ایران !


مقاله حاضر درباره تولید و بسته بندی سوهان جهت صادرات می باشد. سوهان با کد آیسیک 5431341، نوعی شیرینی سنتی است کـه از پخـتن مخلوطی از آرد گندم، مالت گندم، شکر و روغـن تهیـه شـده و دارای بافـت بـسیار فـشرده بـه رنـگ قهـوه ای روشـن می باشد.

استاندارد ملی صنعت سوهان پزی در سال 1373 با نام ( ویژگی های سوهان ) و شماره استاندارد 2612 منتشر شد.

✳️ معرفی انواع سوهان و بسته بندی های آن !

معرفی انواع سوهان و بسته بندی های آن

با توجه به نیاز و ذائقه مصرف کننده، سوهان به انواع و اشکال مختلفی تولید می شود که مهمترین تقسیم بندی آن در کارگاه های تولیدی بر حسب نوع روغن مصرفی به دو نوع سوهان با روغن حیوانی و سوهان با روغن نباتی می باشد.

بر اساس شکل ظاهری، اندازه، نحوه آرایش و همچنین نحوه چیدن در بسته، سوهان در اشکال مختلفی تولید و به بازار عرضه می شود. بسته بندی انواع سوهان در اشکال لقمه ای و گل به شکل مجزا و یا مخلوط انجام می شود که نوع سوهان گل به وسیله ی خلال بادام در مرکز سوهان و مغز پسته در اطراف سوهان تزئین می گردد.

ظروف بسته بندی سوهان از نظر جنس به دو نوع فلزی و پلاستیکی تفکیک می شود که ظروف فلزی مورد استفاده در بسته بندی سوهان از ورق فولادی قلع اندود شده و لاک زده شده می باشند که ابعاد و گنجایش ظرف آنها متفاوت می باشد. در حال حاظر ظروف فلزی سوهان توسط شرکت های بسته بندی ساخته می شود.

انواع قوطی فلزی مورد استفاده جهت بسته بندی سوهان شامل نیم کیلو گل کریستال، نیم کیلو لقمه ای کریستال، یک کیلو گل فلزی، 250 گرم گل کریستال، نیم کیلو گل فلزی و 400 گرم گل کریستال می باشد. ابعاد و گنجایش وزنی ظروف پلاستیکی که در بازار به کریستال معروف هستند همانند نوع فلزی متفاوت می باشد.

آیا سوهان کالای جایگزینی دارد ! 

همانطور که قبلا گفتیم، سوهان نوعی شیرینی سنتی بوده که با موادی مانند آرد، زعفران، شکر و... تهیه شده و به همین دلیل دارای مواد مغذی می باشد. به دلیل عدم ضرورت مصرف آن، جایگزینی آن با هر نوع شیرینی دیگر امکانپذیر می باشد.

لازم به ذکر است که در گذشته بعضی از تولیدکنندگان سوهان به دلیل هزینه بالای زعفران که یکی از مهمترین مواد اصلی تولید سوهان می باشد از رنگ های مصنوعی استفاده میکردند که منجر به مسمویت و بیماری می شد.

در همان دوره مجوز تولید واحدهای سوهان پزی که از رنگ به جای زعفران در مواد اولیه خود استفاده می کردند از سوی سازمان صنایع و معادن ایران باطل شد.


✔️ مواد اولیه و فرایند تولید سوهان با ظرفیت 78 تن در سال


فرایند تولید سوهان

✳️ مواد اولیه مصرفی در تولید سوهان با ظرفیت 78 تن در سال به قرار زیر میباشد:

  • آرد : 18 تن
  • جوانه گندم : 1.6 تن
  • شکر : 21 تن
  • روغن : 31.2 تن
  • تخم مرغ : 1.73 تن
  • زعفران : 10 کیلوگرم
  • پسته : 4.4 تن
  • بسته بندی : 312 هزارعدد

✳️ فرایند تولید و بسته بندی سوهان با ظرفیت 78 تن در سال شامل مراحل زیر میباشد:

1 - تهیه خمیر :

تهیه خمیر بخش اصلی و اساسی تهیه سوهان می باشد. در این  مرحلـه بـه میـزان 20 کیلـوگرم آرد نـول و 1- 1.5 کیلوگرم جوانه گندم را در ظرف بزرگ بار قسمت (دیگ بار قسمت) ریخته و مقداری آب به مخلوط آرد و جوانه گندم اضافه کرده بطوری که محلول رقیقی (دوغ آب) تهیه شود.

لازم به ذکر است که با توجه به فصل تولید سـوهان دمـای آب و مو اد اولیه مورد استفاده متغیر است و برای ایجاد محلـول رقیـق در زمـستان از آب بـا دمـای حـدود 35 درجـه سانتیگراد و در تابستان از آب معمولی و یا آب 35 درجه سانتیگراد استفاده می شود. 

شعله زیر دیگ بار قسمت و همچنین دستگاه همزن را روشن کرده، آرد، جوانه گندم و آب را با یکدیگر کاملا مخلـوط کرده و در مدت حرارت دادن که دمای مخلوط به 150 تا 200 سانتی گراد می رسد دستگاه همزن همزمان بـا ادامـه پخت، مواد را جهت یکنواختی بیشتر مخلوط می کند و این عمل (حرارت دادن و هم زدن ) تـا بـه دسـت آوردن قـوام مناسب و برطرف نمودن بوی خام ادامه می یابد  و در صورتیکه مخلوط به قوام نرسید و بـوی خـام آن برطـرف نگـردد می توان مقداری آب به آن اضافه نمود و عمل پخت را ادامه داد.

زمانیکه مخلوط به حالت جوش درآمد شعله زیـر بـار را قطع کرده بار به مدت 15 تا 20 دقیقه به حال خود گذاشته می شود که در اصـطلاح بـه ایـن عمـل خوابانـدن بـار می گویند.

پس از این مرحله شعله زیر دیگ بار را روشن نموده تا بار به حالت جوش بیاید در این مرحله مقـدار 23.5 کیلوگرم شکر به آرد اضافه می شود و کاملا در مخلوط حل می شود.

بر اساس حجم بار مدت زمـان حـرارت دادن بـار جهت حل شدن شکر در مخلوط حدود 1 تا 1.5 ساعت می باشد پس از سپری شدن این قسمت بار بـه سـفتی مـورد نظر می رسد و می جوشد. جهت اضافه نمودن روغن مجددا شعله زیر بار قطع می شود تا بار خنک شود. 

در این مرحله روغن اضافه شده و کاملا مخلوط می گردد سپس دو کیلوگرم زرده تخم مرغ که از قبل با نـیم تـا یـک کیلوگرم شکر مخلوط و به هم زده شده ، اضافه می گردد که در این حالت خمیر عمل آورده مـی شـود سـپس 2 تـا 7 مثقال پودر زعفران حل شده در آب یا گلاب به بار اضافه می شود. 

پس از طی این مراحل و یکنواخت شدن بار، آن را با پیمانه بزرگی به ظروفی با گنجایش 15 کیلوگرم موسوم به کاسه پسایی منتقل و سپس آنها را به مکانی نسبتا خنک منتقل می کنند تا در فرآیند های بعدی تولید مورد اسـتفاده قـرار گیرد.  

2 – مرحله رساندن (آبگیری و عمل آوری خمیر) :     

این مرحله شامل آبگیری و عمل آوری خمیر است. در مرحله آبگیری بار از کاسـه پـسایی بـه کاسـه پـسایی دیگـری موسوم به پستایی یا دیگ آبگیری تحت شرایط حرارتی 200‐150 درجه سانتیگراد منتقل می شود و مخلـوط توسـط همزن هم زده می شود تا آب آن بخار شود، غلظت آن افزایش پیدا کرده تا شکل آن به خمیر نزدیکتر گردد. 

3 – مرحله شکل دهی :    

شکل دهی سوهان طی سه مرحله انجام می پذیرد که شامل غنچه گیری، مشته زنی و آرا یش سـوهان مـی باشـد. در مرحله غنچه گیری توده خمیر به قطعات کوچکتری تقسیم بندی می شود این قطعات که غنچه نامیده می شـوند بـه سینی های دیگر منتقل می شوند.

غنچه های چیده شده جهت شکل دهی نهایی توسط یک وسیله دستی تحت فشار قرار گرفته و کوبیده می شود که بسته به شکل سوه ان میان تخت شدن آن متفاوت می باشد و با افزودن مغز پـسته و خلال بادام که از قبل خـرد و آمـاده سـازی شـده آرایـش سـوهان انجـام مـی گیـرد  ایـن مرحلـه تقریبـا بـا مرحلـه مشته زنی همراه می باشد. 

4 – مرحله خنک کردن و بسته بندی :

در این مرحله سوهان به صفحه فلزی بزرگی که در مقابل آن یک خنک کننده قرار دارد منتقـل مـی شـود و سـوهان خنک شده و شکل نهایی را به خود می گیرد.

سوهان پس از سرد شدن بر اساس اندازه، نوع سوهان و گنجـایش وزن ظرف بسته بندی می شود. جهت جلوگیری از چسبیدن سوهان ها به یکدیگر و سطح ظروف بخصوص ظروف فلـزی از کاغذهای مخصوص ( کاغذ مومی ) در بین لایه های سوهان استفاده می شود.

سپس توزین و درب بندی ظرف سـوهان انجام می گیرد و جهت جلوگیری از نفوذ هوا لایه نازکی از پلاستیک در بین درب و بدنه ظرف قرار می گیرد که تحت حرارت دوخته می شود. پس از طی این مراحل بسته هـای سـوهان درجـای خـشک و خنـک و دور از نـور نگهـداری می گردد.

 


✔️ ماشین آلات و تجهیزات و تاسیسات کارخانه تولید سوهان با ظرفیت 78 تن در سال


ماشین آلات و تجهیزات خط تولید کارخانه تولید سوهان

✳️ ماشین آلات و تجهیزات خط تولید کارخانه تولید سوهان با ظرفیت 78 تن در سال به قرار زیر میباشد :

  • دستگاه همزن دیگ بار قسمت : 1 دستگاه  
  • دستگاه همزن پسایی دیگ آبگیری : 1 دستگاه
  • دیگ بار قسمت : 1 دستگاه
  • دیگ پستایی (دیگ آبگیری) : 1 دستگاه
  • کاسه پسایی : 2 دستگاه
  • سایر(هستون، غنچه گیر، مشته، کاردک، سینی غنچه گیری، قالب شکل دهی سوهان لقمه ای و منتقل کننده خمیر) : یک سری

شرکت مارت ایران سازنده این ماشین آلات و تجهیزات خط تولید کارخانه سوهان پزی میباشد.

✳️ تاسیسات مورد نیاز کارخانه تولید سوهان با ظرفیت 78 تن در سال به قرار زیر میباشد:

1 - تاسیسات برق :  توان 30 کیلووات هزینه های انشعاب و تجهیزات لازم 

  • انشعاب
  • ترانس
  • كابل كشي
  • تابلو برق
  • روشنايي

2 - تاسیسات آب : مصرف 3.2 متر مکعب در روز و سایر 

  • انشعاب آب
  • 1 عدد بوستر پمپ 2 پمپه با مخزن 500 ليتري
  • 1 عدد مخزن ذخيره آب 500 ليتري با تجهيزات
  • لوله كشي 200 متر
  • ساير

3 - تاسیسات سوخت : مصرف به میزان 5 مترمکعب در روز و سایر

  • انشعاب گاز (5 متر مكعب در ساعت)
  • لوله كشي گاز با تجهيزات جانبي
  • مخزن ذخيره گازوئيل 1000 ليتري
  • سيستم پمپاژ
  • مخزن روزانه 2000 ليتري
  • ساير

4 - تاسیسات گرمایشی و سرمایشی

  • 5 دستگاه كولر
  • رادياتور
  • يونيت هيتر
  • ديگ و مشعل
  • منبع تهيه آبگرم با كوپل مسي
  • پمپ موتورخانه و شيرآلات
  • منبع انبساط
  • لوله كشي و عايق بندي

5 - تاسیسات هوای فشرده

  • 2 دستگاه كمپرسور (1 دقیقه بر مترمکعب)
  • 1 عدد مخزن ذخيره 2000 ليتري با تجهيزات
  • 100 متر لوله كشي با شيرآلات
  • 1 دستگاه خشك كن تبريدي

6 – تاسیسات سختی گیر و سیستم تصفیه

✳️ سوخت و برق مصرفی مورد نیاز کارخانه تولید سوهان با ظرفیت 78 تن در سال به قرار زیر میباشد:

  • برق مصرفی : 30 کیلووات در ساعت
  • آب مصرفی : 267 لیتر در ساعت
  • گاز: 42 مترمکعب در ساعت

✳️ نیروی انسانی مورد نیاز کارخانه تولید سوهان با ظرفیت 78 تن در سال به قرار زیر میباشد:

  • مدیرعامل : 1 نفر
  • منشی : 1 نفر
  • کارمند فروش : 1 نفر
  • کارگر ماهر : 2 نفر
  • کارگر ساده : 3 نفر
  • انباردار : 1 نفر
  • نگهبان : 3 نفر

✔️ زمین ، محوطه سازی و ساختمان سازی مورد نیاز کارخانه تولید سوهان با ظرفیت 78 تن در سال

✳️ زمین و محوطه سازی مورد نیاز کارخانه تولید سوهان به قرار زیر می باشد :

  • زمین : 1000 مترمربع
  • فضای سبز : 200 مترمربع
  • خیابان کشی : 150 مترمربع
  • دیوار کشی : 280 مترمربع
  • تسطیح : 300 مترمرکب
  • جدول بندی و کانال کشی : 375 متر
  • سایر : --
✳️ ساختمان سازی مورد نیاز کارخانه تولید سوهان به قرار زیر می باشد :
  • سوله سالن تولید : (18*12) 216 مترمربع
  • انبار محصول و مواد اولیه : (18*6) 108 مترمربع
  • اداری ‐ خدماتی : 60 (12* 5) مترمربع (داخل سوله اصلی)
  • نگهبانی : 25 مترمربع
  • موتورخانه : 50 مترمربع
  • سایر : --

✍️ جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی کارخانه سوهان پزی ، با اطلاعات کاملا به روز با فرمت Word و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ جواز تاسیس یا وام و تسهیلات بانکی ،با ما تماس بگیرید .


📚 دانلود فایل های طرح توجیهی تیپ کارخانه سوهان پزی


👈 توجه : کلیه ی طرح های تیپ یا آماده ، صرفا کاربرد مطالعاتی و تحقیقاتی داشته و جهت اخذ مجوز و یا تسهیلات و وام بانکی مناسب نمیباشند . جهت تهیه طرح توجیهی با کاربرد اجرایی و بانکی با ما تماس بگیرید.

فايل‌ها:
zipطرح توجیهی تولید سوهان 46 صفحه
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخدوشنبه, 15 آبان 1396 11:32
حجم فايل 481.32 KB
دانلود 82

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.


کسب و کارهای پر طرفدار

صنایع غذایی

© 2024 کلیه حقوق این وبسایت محفوظ میباشد.
Articles
Categories