نوشتن مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید سرکه برنج اولین قدم در مسیر سرمایه گذاری شماست که میتواند براورد تخصصی از هزینه احداث کسب و کار و درآمد و سود آن را به شما نشان دهد و کاربرد اداری آن عموما اخذ زمین ، مجوز و وام بانکی است. (با فرمت WORD و PDF) در انتهای این صفحه نیز می توانید به بانکی از فایل های طرح توجیهی تولید سرکه برنج که مربوط به سالهای گذشته هستند و صرفا کاربرد مطالعاتی دارند ، دست یابید.
✳️ سر فصل های این مقاله (0 تا 100 تولید سرکه برنج)
✔️ سرکه برنج چیست و چه کاربردی دارد؟
✔️ چرا در فاز صفر پروژه باید طرح توجیهی سرکه برنج را بنویسیم؟
✔️ مواد اولیه مصرفی کارخانه تولید سرکه برنج
✔️ ماشین آلات و تجهیزات خط تولید سرکه برنج
✔️ تاسیسات و امور زیر بنایی کارخانه تولید سرکه برنج
✔️ میزان آب و انرژی مورد نیاز کارخانه تولید سرکه برنج
✔️ وضعیت اشتغال زایی کارخانه تولید سرکه برنج
✔️ زمین و ابنیه کارخانه تولید سرکه برنج
✔️ معرفی دو روش کلی برای تهیه (سرکه و البته الکل)
✔️ فرآیند تولید سرکه برنج به روش تخمیری
✔️ شرح فرایند تخمیر نیمه پیوسته سرکه به روش هوا دمی
✔️ استاندارد ملی و بین المللی صنعت سرکه سازی
✔️ دانلود فایل های طرح توجیهی تیپ کارخانه تولید سرکه برنج
✔️ معرفی طرح توجیهی و بیزنس پلن کارخانه تولید سرکه برنج !
✳️ 0 تا 100 بیزنس پلن تولید سرکه برنج :
سرکه برنج چیست و چه کاربردی دارد؟
سرکه برنج با کد آیسیک 15492450 و شماره تعرفه گمرکی 22090000 ، در مناطقی از شرق و جنوب آسیا محبوبیت دارد. سرکه برنج در رنگ های سفید (حقیقتا زرد روشن) قرمز و سیاه در دسترس است. ژاپنی ها معمولا یک سرکه برنج ملایم را برای تهیه برنج سوشی می پسندند.
سرکه برنج قرمز معمولا به صورت سنتی به وسیله مخمر قرمز رنگ می شود در حالی که بعضی از چینی ها از رنگ های مصنوعی نیز برای این کار استفاده می کنند. سرکه برنج سیاه بیشتر در چین محبوبیت دارد اگر چه در ژاپن نیز تولید می شود.
سرکه برنج یکی از محصولات فرآوری برنج است که می تواند جایگزینی برای سرکه Balsamic نیز باشد.

چرا در فاز صفر پروژه باید طرح توجیهی سرکه برنج را بنویسیم؟
هم بیزنس پلن سرکه برنج که به توجیه فنی و مالی میپردازد و هم طرح توجیهی سرکه برنج که علاوه بر توجیه فنی و مالی ، به توجیه بازار نیز میپردازد ، فاز صفر پروژه شما هستند و قبل از هر کاری باید آنها را تهیه کرد.
بیزنس پلن و طرح توجیهی تولید سرکه برنج حکم شناسنامه کسب و کار شما را داشته و پروژه شما را با تمام چشم انداز مالی و سود سازی و درآمد و هزینه و ... برای شما برآورد میکند.
همچنین شما میتوانید از بیطرح توجیهی و بیزنس پلن کارخانه سرکه سازی برای اخذ وام و مجوز و همینطور اخذ زمین نیز استفاده کنید.
در صورت تمایل میتوانید جهت سفارش طرح توجیهی و بیزنس پلن تولید سرکه برنج با گزارش نرم افزار کامفار و مطالعات بازار ، با متخصصین مجرب و متعهد وبسایت گسترش کارآفرینی ایران تماس بگیرد.
✔️ خلاصه دانش فنی طرح توجیهی تولید سرکه برنج !

✳️ مواد اولیه مصرفی کارخانه تولید سرکه برنج :
- برنج : 2500 تن در سال
- ظایعات برنج : 5000 تن در سال
- ظروف بسته بندی : 5000000 عدد در سال
- اتیکت : 5000000 عدد در سال
- چسب کارتن : 1 تن در سال
- ظرفیت تولید سالیانه 1500 تن
✳️ تکنولوژی تولید کارخانه سرکه برنج :
ماشین آلات و تجهیزات خط تولید سرکه برنج :
- مخازن استیل سرکه : 3 دستگاه
- همزن گالوانیزه : 2 دستگاه
- مخزن سرکه : 2 دستگاه
- موتور و گیربکس : 3 دستگاه
- کمپرسور : 2 دستگاه
- خرد کن : 1 دستگاه
- تقطیر کندانسور : 1 دستگاه
- تصفیه و بسته بندی : 1 دستگاه
- پاستوریزاتور : 1 دستگاه
- سیستم CIP : 1 دستگاه
- سیستم تصفیه آب : 1 دستگاه
- جت پرینتر : 1 دستگاه
- استاتور مولد سرکه : 1 دستگاه
- تجهیزات آزمایشگاهی : 1 سری
- ابزار آلات کارگاهی : 2 سری
- هزینه نصب و راه اندازی
- برای ظرفیت تولید سالیانه 1500 تن

✳️ تاسیسات و امور زیر بنایی کارخانه تولید سرکه برنج :
- تاسیسات و گرمایش سالن ها
- کنتور آب 1 اینچ و لوله کشه های مربوطه
- سیستم گرمایش و سرمایش
- هزینه انشعاب برق و لوازم اندازه گیری تابلو Kw 50
- سیستم حفاظتی ؛ ایمنی
- سیستم اطفاء حریق
- هزینه ترانس و لوازم جانبی
- لوله کشی گاز
- برای ظرفیت تولید سالیانه 1500 تن
میزان آب و انرژی مورد نیاز کارخانه تولید سرکه برنج :
- برای ظرفیت تولید سالیانه 1500 تن
- آب مصرفی : 30000 متر مکعب در سال
- برق مصرفی : 75000 کیلووات در سال
- گاز مصرفی : 90000 متر مکعب در سال
- بنزین : 9000 لیتر در سال

✳️ وضعیت اشتغال زایی کارخانه تولید سرکه برنج :
برای ظرفیت تولید سالیانه 1500 تن
پرسنل اداری کارخانه تولید سرکه برنج :
- حسابدار : 2 نفر ، «لیسانس»
- نگهبان : 1 نفر ، «دیپلم»
- کارمند دفتری : 1 نفر ، «فوق دیپلم»
- پرسنل خدماتی : 1 نفر ، «دیپلم»
پرسنل تولیدی کارخانه تولید سرکه برنج :
- مدیر : 1 نفر ، «لیسانس»
- مدیر تولید مسئول فنی : 1 نفر ، «لیسانس»
- پرسنل کنترل کیفیت : 2 نفر ، «فوق دیپلم»
- پرسنل تعمیرات : 2 نفر ، «فوق دیپلم»
- سرپرست تولید : 2 نفر ، «فوق دیپلم»
- کارگر ساده : 15 نفر ، «ابتدایی»

✳️ زمین و ابنیه کارخانه تولید سرکه برنج :
زمین و محوطه سازی کارخانه تولید سرکه برنج :
- ظرفیت تولید سالیانه 1500 تن
- زمین : 3000 متر مربع
- خاکبرداری و تسطیح : 3000 متر مربع
- حصار کشی : 300 متر مربع
- آسفالت و پیاده رو سازی : 450 متر مربع
- ایجاد فضای سبزو روشنایی : 600 متر مربع
ساختمان و ابنیه کارخانه تولید سرکه برنج :
- ظرفیت تولید سالیانه 1500 تن
- سالن تولید : 1000 متر مربع ، «سوله»
- انبار (مواد اولیه) : 250 متر مربع ، «اسکلت فلزی»
- انبار (مواد محصول) : 250 متر مربع ، «سوله»
- ساختمان اداری : 75 متر مربع ، «اسکلت فلزی»
- آشپزخانه : 25 متر مربع ، «اسکلت فلزی»
- رخت کن و نمازخانه : 25 متر مربع ، «اسکلت فلزی»
- سرویس ها : 50 متر مربع ، «اسکلت فلزی»
- ساختمان نگهبانی : 25 متر مربع ، «اسکلت فلزی»
وسائط نقلیه مورد نیاز کارخانه تولید سرکه برنج :
- وانت نیسان : 1 دستگاه
✔️ فرآیند تولید سرکه برنج !

✳️ معرفی دو روش کلی برای تهیه (سرکه و البته الکل) :
1. روش تخمیری
2. روش سنتزی از مواد نفتی
روش دوم به علت تکنولوژی وارداتی و شرایط عملیاتی که کنترل آن ها مشکل است برای تولید این محصول در ایران توصیه نمی شود اما در کشور های توسعه یافته نظیر آلمان و اتریش انجام می گیرد.
این روش هزینه سرمایه گذاری بالایی را نیز طلب می کند ولی در نهایت بازده بالاتری دارد.
در کشور هایی نظیر ایران که مواد قندی و ئیدروکربوری به علت کشاورزی بودن آن ها فراوان است ، می توان از این محصولات برای تهیه سرکه استفاده نمود که از طریق روش تخمیری صورت می گیرد. لذا ما روش تخمیری را به عنوان روش منتخب شرح می دهیم.

✳️ فرآیند تولید سرکه برنج به روش تخمیری :
الف- روش سریع :
برنج را ابتدا در مخازن خیسانده می شود تا تخمیر الکلی شروع شود و عملیات و اسیدی توسط مخمر ها انجام پذیرد. در این روش احتمال آلودگی و رشد کپک های سطحی زیاد بوده و در صورت بروز چنین آلودگی هایی ممکن الکل و اسید محلول توسط این مخمر ها و کپک ها به مواد دیگری تبدیل شوند و سرکه نامرغوب شود.
ب- روش هوا دهی و هوا دمی :
در این روش از مخمر ها استفاده می شود و در طی آن ابتدا مواد قندی موجود در برنج به الکل تبدیل شده و سپس الکل تولید شده به کمک هوا دهی و هو ادمی به سرکه تبدیل می شود.
هر یک از دو فرآیند بالا را می توان به یکی از سه روش زیر انجام داد :
- پیوسته
- نیمه پیوسته
- غیر پیوسته
روش مداوم برای ظرفیت های تولید بالا مناسب است و هزینه سرمایه گذاری اولیه ان نیز بالاتر است ولی روش نیمه پیوسته و غیر پیوسته تجهیزات ارزان قیمت تری را نیاز دارد و برای تولید در ظرفیت های کمتر و صنایع کوچک مناسب هستند از بین این دو روش نیز روش غیر پیوسته راندمان بسیار پایینی دارد و از لحاظ اقتصادی به صرفه نیست لذا فرآیند نیمه پیوسته مناسب ترین روش است.

✳️ شرح فرایند تخمیر نیمه پیوسته سرکه به روش هوا دمی :
ابتدا می بایست برا ی ذخیره برنج ، ضایعات برنج کارخانجات شالی کوبی انبار مواد اولیه مناسب در نظر گرفنه شود. در مخازن اولیه برنج خیسانده می شود همچنین برای بهبود.
همچنین برای بهبود عمل تخمیر موادی چون سولفات و دی فسفات امونیوم نیز به مخزن افزوده می گردد. مقدار اسیدیته محلول باید در حدود 5.4 تنظیم شود و برای این منظور در صورت لزوم مقداری اسید سولفوریک به مخزن اضافه می شود.
فراهم آوردن این شرایط برای اینکه عمل تخمیر به خوبی صورت گیرد ضروری است. حال عملیات هوا دهی را آغاز می کنیم. پس از انجام عملیات هوا دهی برای استریل کردن محلول از بخار آب استفاده می شود.
در این مرحله بخار وارد لوله های جانبی مخازن شده دمای محلول افزایش یافته و در اثر افزایش درجه حرارت ، عوامل زنده مزاحم عمل تخمیراز بین می روند و عمل تخمیر با کمک گرمای اولیه و سپس با توجه به گرمازا بودن خود واکنش پیشرفت می کند.
زمان اتمام این فرآیند بسته به نوع مواد قندی و شرایط تخمیر متفاوت است ولی زمانی حدود 48 ساعت مناسب به نظر می رسد. سپس توسط آب سرد که در جداره مخزن جریان پیدا می کند درجه حرارت پایین امده و به حدود 37 درجه سانتیگراد می رسد. در مراحل بعدی نگهداری مواد نیز نباید این دما خیلی پایین امده یا خیلی بالا برود.
محصول سرکه حاصل را به کمک تقطیر جدان موده و باقی مانده نیز به دلیل اینکه هنوز میزان قابل توجهی مواد قندی دارد می تواند به عنوان خوراک دام به کار گرفته شود.
روش بسته بندی سکه برنج :
سرکه را می توان در بطری های پلاستیکی در اندازه های (250 و 500 و 1500 میلی لیتری) و یا به صورت ظرف های با حجم های 20 لیتری که برا ی صنایع غذایی به کار گرفته می شوند به فروش رساند. نگهداری سرکه نیاز به مراقبت خاصی ندارد و می توان در دمای محیط آن را نگهداری کرد ولی نباید دمای آن خیلی بالا برود.

✳️ استاندارد ملی و بین المللی صنعت سرکه سازی :
- اسید سیتریک خوراکی ویژگی ها و روش های آزمون : 3381
- برنج ویژگی ها و روش های آزمون : 127
- برنج - تعیین مقدار آمیلوز قسمت اول : 1-3216
- برنج - تعیین مقدار آمیلوز- آزمون های معمولی قسمت دوم : 2-3216
- تعیین مقدار برنج پوست کنده و پرداخت شده : 3357
- برنج - تعیین زمان ژلاتینه شدن دانه هنگام پخت : 8796
- برنج خوش تراش - ویژگی ها و روش های آزمون : 4051
- برنج آهنگری - ویژگی ها و روش های آزمون : 4050
- Food Chemicals Codex (1996) Fourth Edition National Academy Press Washincton. C
- Brilish Pharmacopela 2000 , P : 405 , 406
- Unites States Pharmacopeia 2002 , P : 430
- FAO/WHO Expert committee on Food Additives (1999) Compendium of Food additive Specifications : Add.
✍️ جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی کارخانه تولید سرکه برنج ، با اطلاعات کاملا به روز با فرمت Word و PDF و با گزارشگیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ جواز تاسیس یا وام و تسهیلات بانکی ، با ما تماس بگیرید.
📚 دانلود فایل های طرح توجیهی تیپ کارخانه تولید سرکه برنج
✍️ توجه : کلیه ی طرح های تیپ یا آماده ، صرفا کاربرد مطالعاتی و تحقیقاتی داشته و جهت اخذ مجوز و یا تسهیلات و وام بانکی مناسب نمیباشند . جهت تهیه طرح توجیهی با کاربرد اجرایی و بانکی با ما تماس بگیرید.
;امیر حبیبی
دوشنبه, 15 آبان 1396 11:22
743.39 KB
201برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.



