• 021-77869979
  • سفارش طرح توجیهی : 09360555304
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 24/7

طرح توجیهی ترشی و خیارشور ⭐️ جهت مجوز و وام (0 تا 100)

(11 votes, average 4 out of 5)

طرح توجیهی ترشي و خيارشور

جهت نگارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید ترشی و خیارشور با اطلاعات کاملاً به روز برای سال 1402 ، با فرمت DOC و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، این صفحه را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید . ضمنا میتوانید فایل pdf طرح توجیهی تولید ترشی و خیارشور را که در سال های قبل نگارش شده است را صرفا جهت مطالعه از انتهای صفحه دانلود نمایید.


✔️ ترشی و خیارشور ، دو فراورده صادراتی با ارزش افزوده بالا !


ترشی و خیارشور ، دو فراورده صادراتی با ارزش افزوده بالا

ترشیجات با کد آیسیک 15131230 و خیارشور با کد آیسیک 15131212، دو فراورده ی غذایی پر مصرف با ارزش افزوده ی بالا بوده که معمولا همراه با غذا مورد مصرف قرار می گیرد.

از قرار گرفتن مخلوط سبزی ها و بعضی میوه ها در محلول مناسب آماده شده از سرکه، ترشی تهیه می شود. همینطور از قرار گرفتن خیار در محلول آماده شده از سرکه و فلفل و برخی سبزیجات، خیار شور تولید میشود.

خیارشور حالت چاشنی داشته و به صورت گسترده در تهیه غذاهای سبک و ساندویچ به کاربرده می شود. ترشیجات نیز بیشتر حالت سنتی خود را حفظ نموده اند و بیشتر همراه غذاهای سنتی مورد مصرف قرار می گیرند.

بدلیل استفاده محصولات کشاورزی به عنوان مواد اولیه ترشی و خیارشور، ارزش افزوده بالایی برای کالاهای کشاورزی ایجاد شده و اشتغال مناسبی را برای مردم کشورهایی که دارای محصولات کشاورزی با قیمت و کیفیت مناسب هستند ایجاد میکند.

همچنین بدلیل تغییر بافت سنتی خانواده ها در کشورهای در حال توسعه، مصرف ترشیجات و خیارشور تولید شده، به صورت صنعتی در حال گسترش بوده و بسیاری از کشورها سعی در گسترش اینگونه محصولات بجای غذای سنتزی دارند.

از طرفی ترشی  و خیارشور جزء محصولات غذایی بوده که دارای استاندارهای سخت خوراکی در اروپا و آمریکا نمی باشند و بنابراین پیشنهاد می شود که تولید کنندگان ترشی و خیارشور حتما نگاهی به بازارهای صادراتی نیز داشته باشند.

البته پیشنهاد میشود با توجه به شرایط صادرات آسان و تعرفه ای گمرکی و هزینه  حمل و نقل، در ابتدا صادرات به کشورهایی که شرایط واردات آسان تری دارند مد نظر قرار گیرد. همچنین شایان ذکر است که مصرف کنندگان ترشی و خیارشور اکثرا کشورهای آسیای میانه ، خلیج فارس و اروپای شرقی وتا حدی اروپای غربی می باشند.

✳️ استانداردهای بین المللی تولید ترشی و خیارشور به قرار زیر میباشند :

  • GOST 1633
  • GOST 12231
  • GOST 27853
  • GOST 27853

لازم به ذکر است از سایر شوریجات و ترشیجات میتوان به عنوان کالاهای جایگزین ترشی و خیارشور نام برد.

✳️ آیا تولید ترشیجات و شوریجات میتواند یک کسب و کار خانگی باشد !

آیا تولید ترشیجات و شوریجات میتواند یک کسب و کار خانگی باشد !

با اطمینان میتوان گفت بله. در کشور ما روشهای سنتی تولید خیارشور، خیار ترش و انواع ترشیجات به صورت نسل به نسل در خانواده ها منتقل شده و بسیاری از شهرها و منطق کشور در زمینه تولید ترشیجات و شوریجات به روش سنتی در خانه، صاحب سبک بوده و محصولات خاص خودشان را دارند.

قطعا خانواده هایی که میخواهند از طریق تولید ترشیجات و شوریجات خانگی کسب درامد کنند میتوانند بدون پرداحت هزینه های گزاف و استفاده از فضاهای مرده ی حیاط یا انبار یا زیرزمین خود اقدام به تولید هر چه بیشتر ترشی و خیارشور نموده تا بتوانند بخشی از هزینه های خوانوار را از طریق فروش این محصولات به دیگران فراهم سازند.

برای فروش ترشیحات و شوریجات خانگی که به روش سنتی تولید شده اند نیاز به داشتن مغازه یا قرارداد بستن با سایت های فروشگاهی و غیره نیز نیست.

تولید کنندگان ترشیجات و شوریجات خانگی میتوانند محصولات خود را از طریق اپلیکیشن هایی مثل ((دیوار)) ، ((شیپور)) و یا وبسایتهایی مانند ((باسلام)) به راحتی به فروش برسانند. حتی در سایت ((باسلام)) امکان دسترسی به درگاه پرداخت نیز خواهند داشت و میتوانند بدون داشتن پیش نیاز محصول خود را به صورت آنلاین نیز بفروشند.

البته کسب و کار تولید شوریجات و ترشیجات صرفا یک کسب و کار خانگی نیست بلکه میتواند یک کارخانه بزرگ با ظرفیت تولید بالا باشد که هدف تولید و بسته بندی خیارشور و ترشی را به جهت صادرات به کشورهای منطقه و حتی اروپا داشته باشد. در این مقاله به بررسی اطلاعات فنی کارخانه صنعتی تولید ترشی و خیارشور با این منظور خواهیم پرداخت.


✔️ مواد اولیه و فرایند تولید ترشیجات و خیارشور


فرایند تولید ترشیجات و خیارشور

✳️ مواد اولیه مصرفی در تولید سالانه 6125 تن ترشیجات و 6125 تن خیارشور به قرار زیر میباشد :

مواد اولیه ترشی  :

  • بادمجان ( 24 درصد) : 1470 تن
  • خیار (12 درصد) : 735 تن
  • هویج ( 12 درصد ) : 735 تن
  • گل کلم ( 6 درصد ) : 367.5 تن
  • سیب زمینی ترشی ( 6 درصد ) : 367.5 تن
  • موسیر ( 4 درصد ) : 245 تن
  • سرکه ( 33 درصد ) : 2021 تن
  • نمک ( 3 درصد ) : 184 تن

مواد اولیه خیارشور :

  • خیار ( 60 درصد ) : 3675 تن
  • سرکه ( 7 درصد ) : 429 تن
  • نمک ( 2 درصد ) : 122.5 تن
  • آب (30 درصد ) : --
  • سیر ( 1 درصد ) : 61 تن

شوریجات و ترشیجات بدلیل اشتراکات و شرایط تولید مشابه می توانند در یک واحد صنعتی تولید شوند. در اینجا ابتدا به بررسی فرآیند تولید خیارشور و سپس ترشی می پردازیم.

✳️ فرایند تولید خیارشور به شرح زیر میباشد:

فرایند تولید خیارشور

از قرار گرفتن خیار در محلول مناسب آماده شده از سرکه و آب نمک خیارشور تهیه می شود.

فرآیند صنعتی تولید خیارشور در ادامه توضیح داده شده است :

1- توزین خیار قبل از تخلیه و تحویل بار:

در کارخانجات مواد غذایی که مواد اولیه آن ها میوه است میوه را به وسیله باسکول توزین کرده وسپس تخلیه می نمایند.

2- شستشو وتمیز کردن اولیه :

منظور از تمیز کردن پاک نمودن خیار از هرگونه آلودگی خارجی می باشد.بدین منظور می توان روش غوطه ورسازی خیار در آب  استفاده نمود.

3- درجه بندی:

این مرحله در تولید خیارشور که میوه به صورت کامل مورد استفاده قرار می گیرد بسیار اهمیت دارد.

درجه بندی را می توان بر اساس معیارهای زیر انجام داد:

  • شکل و اندازه
  • رسیده وتازه بودن
  • بافت
  • مزه و عطر
  • عیوب ظاهری
  • رنگ

به استثنای مورد اول که بوسیله دستگاه انجام نمی گردد در بقیه موارد مجبور به استفاده از نیروی انسانی (به کمک تشخیص با چشم) می باشیم.

4- جداسازی قسمت های زائد :

این کار بلا فاصله پس از شستشو انجام می گیرد

5- دم گیری : 

پس از طی مراحل بالا دستگاه را وارد دستگاه دم گیر می کنند تا دم آن جداشود. این عمل می تواند به صورت دستی نیز انجام گردد.

6- شستشو وتمیز کردن :

در این قسمت پس از دم گیری این بار خیار را  بوسیله اسپری آب با فشار بالا شستشو می نمایند.

7- قراردادن خیارها در شیشه :

پس از آماده کردن خیارها آن ها را بوسیله دستگاه و یا به صورت دستی در شیشه ها قرار می دهیم.

8- آماده کردن محلول آب نمک :

محلول آب نمک شامل 7-10% حجمی سرکه و 4-3 % حجمی نمک می باشد پس از تهیه محلول آن را وارد  دیگ دوجداره می نماییم و تا دمای 95 درجه سانتیگراد گرم می نماییم.

9- اضافه کردن آب نمک :

پس از تهیه آب نمک آن را بوسیله دستگاه پرکن آب نمک به شیشه های خیارشور اضافه می نماییم.

10- پاستوریزاسیون :

برای ماندگاری خیارشور آن را وارد دستگاه پاستوریزاسیون مینماییم.

11 - دستگاه دربندی تک هد و چند هد :

در این دستگاه یک مخزن وجود دارد که درب ها در آن ریخته می شود و به تدریج برای دربندی مورد استفاده قرار می گیرند این دستگاه دارای هدهای چرخنده است که با چرخش خود باعث دربندی شیشه ها می شوند.

12- دستگاه اتیکت چسبان خطی :

در این دستگاه شیشه ها از سمت چپ وارد و پس از اتیکت چسبانی از سمت راست خارج می شوند دراین دستگاه بر اثر برخرد شیشه با دستگاه و چرخش آن  لیبل ها به شیشه می چسبند.

 این دستگاه معمولا از استنلس استیل خشدار ضد اسید با پایه های آلومینی قابل تنظیم استفاده می شود.

13- شرینگ پک :

در این دستگاه شیشه های خیارشور را که دربندی و اتیکت زنی شده اند شرینگ می کند.این عمل در بسته های 20 تایی و 12 تایی معمولا انجام می شوند.این عمل بوسیله کارگر نیز قابل انجام می باشد.

✳️ ترشیجات نیز دارای انواع بسیار گوناگونی هستند که فرآیند تولید ترشی به شکل صنعتی در ادامه توضیح داده شده است :

فرآیند تولید ترشی به شکل صنعتی

1- توزین مواد اولیه قبل از تخلیه و تحویل بار:

در کارخانجات مواد غذایی که مواد اولیه آن ها میوه  وسبزیجات است میوه وسبزیجات را به وسیله باسکول توزین کرده وسپس تخلیه می نمایند.

2- شستشو وتمیز کردن اولیه :

منظور از تمیز کردن پاک نمودن میوه  وسبزیجات از هرگونه آلودگی خارجی می باشد.بدین منظور می توان روش غوطه ورسازی سبزیجات در آب  استفاده نمود.

3- درجه بندی :

این مرحله در تولید ترشی که به صورت خرد شده تهیه می گردد اهمیت چندانی ندارد .

درجه بندی را می توان بر اساس معیارهایی که ارائه می شود انجام داد :

  • شکل و اندازه
  • رسیده وتازه بودن
  • بافت
  • مزه و عطر
  • عیوب ظاهری
  • رنگ

به استثنای مورد اول که بوسیله دستگاه انجام می گردد در بقیه موارد مجبور به استفاده از نیروی انسانی (به کمک تشخیص با چشم) می باشیم.

4- جداسازی قسمت های زائد : 

این کار بلا فاصله پس از شستشو انجام می گیرد.

5- پوستگیری : 

در تولید ترشیجات در مقیاس های کوچک پوستگیری را اغلب به صورت دستی انجام می دهند اما در تولیدی های بزرگ از دستگاهی استفاده می شود که با ایجاد چرخش در محصول در داخل استوانه پوست آن را جدا می نماید.

شایان ذکر است این روش برای تمامی مواد اولیه ممکن است قابل استفاده نباشد. به عنوان مثال سر سبز بادمجان و پوست سیر را باید به صورت دستی جدا نمود.

6- خرد کردن :

در این دستگاه که به صورت پیوسته کار می کند سبزیجات از قسمت بالای دستگاه وارد و در اثر چرخش چاقوهای تیز که حول محور نصب شده اند سبزیجات را خرد می کنند شایان ذکر ایت که دستگاهی نیز برای تیز کردن چاقوها می تواند مورد استفاده قرار گیرد.

قبل از ورود سبزیجات به دستگاه حتما باید از آهنربایی جهت جذب قطعات آهنی و پیچ و مهره های احتمالی موجود در سبزیجات استفاده نمود تا از رسین  آسیب های جدی به دستگاه پیشگیری گردد.

7- آماده کردن محلول سرکه :

سرکه را به همراه 3-2%نمک مخلوط شده و به دستگاه پرکن منتقل میگردد .

8- قراردادن سبزیجات خرد در شیشه بوسیله دستگاه پرکن : 

پس از آماده کردن سبزیجات آن ها را به بوسیله دستگاه پرکن در شیشه ها قرار می دهیم.

9- پاستوریزاسیون:

برای ماندگاری خیارشور آن را وارد دستگاه پاستوریزاسیون مینماییم.

10 - دستگاه دربندی تک هد و چند هد :

در این دستگاه یک مخزن وجود دارد که درب ها در آن ریخته می شود و به تدریج برای دربندی مورد استفاده قرار می گیرند این دستگاه دارای هدهای چرخنده است که با چرخش خود باعث دربندی شیشه ها می شوند.

11-دستگاه اتیکت چسبان خطی :

در این دستگاه شیشه ها از سمت چپ وارد و پس از اتیکت چسبانی از سمت راست خارج می شوند دراین دستگاه بر اثر برخرد شیشه با دستگاه و چرخش آن لیبل ها به شیشه می چسبند. این دستگاه معمولا از استنلس استیل خشدار ضد اسید با پایه های آلومینی قابل تنظیم استفاده می شود.

12- شرینگ پک :

در این دستگاه شیشه های خیارشور را که دربندی و اتیکت زنی شده اند شرینگ می کند.این عمل در بسته های 20 تایی و 12 تایی معمولا انجام می شوند.این عمل بوسیله کارگر نیز قابل انجام می باشد.

در انتها متذکر می شویم بادمجان را باید به صورت جداگانه  با سرکه جوشاند و در پرکن به بقیه مواد اضافه نمود.


✔️ ماشین آلات و تجهیزات کارخانه تولید ترشیجات و خیارشور


ماشین آلات و تجهیزات کارخانه تولید ترشیجات و خیارشور

✳️ ماشین آلات و تجهیزات خط تولید کارخانه تولید سالانه 6125 تن خیارشور به قرار زیر میباشد :

  • گرید یا درجه بندی محصولات ( توان مصرفی 1.5 کیلووات ) : 1 دستگاه
  • گل گیر خیار ودم گیر زیتون ( توان مصرفی 1.5 کیلووات ) : 1 دستگاه
  • شستشو وگل گیر تمام اتوماتیک ( توان مصرفی 1.5 کیلووات ) : 1 دستگاه
  • وان آماده سازی تمام استیل ( توان مصرفی 0.75 کیلووات ): 2 دستگاه
  • میز کار چرخ دار : 1 دستگاه
  • خط پرکن اتوماتیک برای خیارو زیتون و سیر ( توان مصرفی 4 کیلووات ): 1 دستگاه
  • خط بازرسی و توزین تمام استیل ( توان مصرفی 0.75 کیلووات ) : 1 دستگاه
  • مخازن آماده سازی آب نمک ( توان مصرفی 1.5 کیلووات ): 2 دستگاه
  • خط شستشو و استریل شیشه تمام استیل ( توان مصرفی 1.5 کیلووات )  : 1 دستگاه
  • شوت برگردان : 1 دستگاه
  • خط محلول ریز در قوطی و شیشه تمام استیل ( توان مصرفی 0.75 کیلووات ) : 1 دستگاه
  • دربند اتوماتیک شیشه ( توان مصرفی 2.5 کیلووات ): 1 دستگاه
  • نوار ورودی به تونل پاستوریزاتور تمام استیل ( توان مصرفی 0.75 کیلووات ) : 1 دستگاه
  • پاستوریزاتور دوشی تمام استیل ( توان مصرفی 12 کیلووات ) : 1 دستگاه
  • تونل خشک کن ( توان مصرفی 1.5 کیلووات ) : 1 دستگاه
  • بسته بندی ( شرینگ پک) ( توان مصرفی 12 کیلووات ) : 1 دستگاه

✳️ ماشین آلات و تجهیزات خط تولید کارخانه تولید سالانه 6125 تن ترشیجات به قرار زیر میباشد :

  • گرید یا درجه بندی محصولات ( توان مصرفی 1.5 کیلووات ) : 1 دستگاه
  • گل گیر خیار ودم گیر زیتون ( توان مصرفی 1.5 کیلووات ) : 1 دستگاه
  • شستشو وگل گیر تمام اتوماتیک ( توان مصرفی 1.5 کیلووات ) : 1 دستگاه
  • وان آماده سازی تمام استیل ( توان مصرفی 0.75 کیلووات ) : 2 دستگاه
  • میز کار چرخ دار : 1 دستگاه
  • خط بازرسی و توزین تمام استیل ( توان مصرفی 0.75 کیلووات ) : 1 دستگاه
  • مخازن آماده سازی آب نمک ( توان مصرفی 2 کیلووات ) : 2 دستگاه
  • خط شستشو و استریل شیشه تمام استیل ( توان مصرفی 0.75 کیلووات ) : 1 دستگاه
  • شوت برگردان : 1 دستگاه
  • خط محلول ریز در قوطی و شیشه تمام استیل ( توان مصرفی 0.75 کیلووات ) : 1 دستگاه
  • دربند اتوماتیک شیشه ( توان مصرفی 2.5 کیلووات ) : 1 دستگاه
  • وان پاستوریزاتور ( توان مصرفی 0.75 کیلووات ) : 3 دستگاه
  • نوار انتقال قوطی یا شیشه : 2 دستگاه
  • دیگ بخر 3 تن با سختی گیر و ژلاک استاندارد
  • بسته بندی ( شرینگ پک) ( توان مصرفی 12 کیلووات ) : 1 دستگاه
  • خلال کن ( توان مصرفی 1.5 کیلووات ) : 1 دستگاه

✔️ زمین ، محوطه سازی و ساختمان سازی مورد نیاز کارخانه تولید سالانه 12250 تن ترشیجات و خیارشور


کارخانه تولید ترشیجات و خیارشور

✳️ زمین و محوطه سازی مورد نیاز کارخانه تولید ترشیجات و خیارشور به قرار زیر می باشد :

  • زمین : 5000 مترمربع
  • خاکبرداری, خاکریزی و تسطیح : 4250 مترمربع
  • پی ریزی دیوار و دیوار کشی به ارتفاع حدودی 5/2 متر : 300 مترمربع
  • خیابان کشی و آسفالت : 750 مترمربع
  • جدول بندی و پیاده روسازی : 600 مترمربع
  • فضای سبز : 750 مترمربع
  • پارکینگ مسقف : 50 مترمربع
  • روشنایی محوطه معمولا بع ازای هر 15 متر طول : 30 اصله تیر
  • درب ورودی : 2 عدد

✳️ ساختمان سازی مورد نیاز کارخانه تولید ترشیجات و خیارشور به قرار زیر می باشد :

  • ساختمان های تولید : 900 مترمربع
  • ساختمان انبارها : 700 مترمربع
  • ساختمان آزمایشگاه و ابزار آلات : 200 مترمربع
  • ساختمان اداری و رفاهی : 200 مترمربع
  • استخر آب : --
  • نگهبانی : 50 مترمربع
  • پست برق ( در صورت اخذ انشعاب بالاتر از 240 کیلووات ) : --

✳️ تاسیسات مورد نیاز کارخانه تولید سالانه 12250 تن ترشیجات و خیارشور به قرار زیر میباشد :

  • تامین برق از شبکه سراسری ( خرید انشعاب، تاسیسات برق و ...) : 100 کیلووات
  • تاسیسات آب ( اخذ انشعاب، لوله کشی و ...) : 1000 مترمربع
  • تاسیسات سرمایش و گرمایش ساختمان ها : 500 مترمربع
  • کپسول اطفاء حریق ( 6 کیلوگرمی ) : 50 عدد
  • کپسول اطفاء حریق ( 30 کیلوگرمی ) : 20 عدد

✳️ سوخت و برق مصرفی مورد نیاز کارخانه تولید سالانه 12250 تن ترشیجات و خیارشور به قرار زیر میباشد :

  • دیماند برق مصرفی : 80 کیلووات
  • آب مصرفی : 400 مترمکعب
  • گاز مصرفی سالانه : 1000 مترمکعب
  • بنزین مصرفی سالانه : 60 لیتر

✔️ نیروی انسانی مورد نیاز کارخانه تولید سالانه 12250 تن ترشیجات و خیارشور به قرار زیر میباشد :


نیروی انسانی کارخانه تولید خیارشور و ترشیجات
✳️ نیروی انسانی اداری مورد نیاز کارخانه تولید ترشیجات و خیارشور به قرار زیر میباشد :
  • مدیر عامل : 1 نفر
  • مدیر بازرگانی و فروش : 1 نفر
  • مدیر اداری و مالی : 1 نفر
  • حسابدار : 1 نفر
  • کارمند فروش : 2 نفر
  • منشی : 2 نفر
  • کارگر خدمات : 1 نفر
✳️ نیروی انسانی مورد نیاز خط تولید خیارشور و ترشیجات به قرار زیر میباشد :
  • مدیر کارخانه : 1 نفر
  • سرپرستان تولید : 1 نفر
  • مهندس فنی و کنترل کیفی : 3 نفر
  • تکنسین فنی : 3 نفر
  • اپراتور تولید : 9 نفر
  • کارگران ساده : 15 نفر
  • نگهبان : 3 نفر

✍️ جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید ترشی و خیارشور ، با اطلاعات کاملا به روز با فرمت Word و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ جواز تاسیس یا وام و تسهیلات بانکی ،با ما تماس بگیرید .


📚 دانلود فایل های طرح توجیهی تیپ تولید ترشی و خیارشور


👈 توجه : کلیه ی طرح های تیپ یا آماده ، صرفا کاربرد مطالعاتی و تحقیقاتی داشته و جهت اخذ مجوز و یا تسهیلات و وام بانکی مناسب نمیباشند . جهت تهیه طرح توجیهی با کاربرد اجرایی و بانکی با ما تماس بگیرید.

فايل‌ها:
zipطرح توجیهی تولید ترشي و خيارشور 98 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخدوشنبه, 15 آبان 1396 13:07
حجم فايل 582.49 KB
دانلود 207

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید ترشی ماهی 49 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخدوشنبه, 15 آبان 1396 13:10
حجم فايل 846.37 KB
دانلود 231

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

 

zipکتاب آموزش تولید و بسته بندی انواع ترشیجات و شوریجات و فرآورده های تخمیری 93 صفحه
تاريخجمعه, 31 تیر 1401 16:32
حجم فايل 8.03 MB
دانلود 15

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.


کسب و کارهای پر طرفدار

صنایع غذایی

© 2024 کلیه حقوق این وبسایت محفوظ میباشد.
Articles
Categories