• 021-77869979
  • سفارش طرح توجیهی : 09360555304
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 24/7

طرح توجیهی روغن کشی از زیتون ⭐️ فراوری و بسته بندی روغن زیتون

(1 vote, average 5 out of 5)

طرح توجیهی روغن کشی از زیتون ( فراوری و بسته بندی روغن زیتون )

جهت نگارش مطالعات بازار و طرح توجیهی روغن کشی از زیتون ( فراوری و بسته بندی روغن زیتون ) با اطلاعات کاملاً به روز برای سال 1402 ، با فرمت DOC و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، این صفحه را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید . ضمنا میتوانید فایل pdf طرح توجیهی تولید روغن زیتون ( روغن کشی از زیتون ) را که در سال های قبل نگارش شده است را صرفا جهت مطالعه از انتهای صفحه دانلود نمایید.


✔️ روغن کشی از دانه های زیتون ، کسب و کاری ثروت ساز مناسب مناطق زیتون خیز !


روغن کشی از دانه های زیتون

روغن زیتون با کد آیسیک 15141213 یکی از قدیمی ترین روغن های خوراکی است که بیشتر در کشورهای حاشیه دریای مدیترانه تولید و مصرف می شود. روغن زیتون از میوه درخت همیشه سبز اولئا، که متجاوز از 400 گونه دارد، به وسیله استخراج مکانیکی حاصل می شود این گیاه در نواحی معتدل و در آب و هوای استوایی رشد می کند.

حدود 90 درصد زیتون برداشت شده در سرتاسر جهان به تولید روغن و 10 درصد دیگر برای مصارف خوراکی یا تهیه کنسرو اختصاص دارد.

بر اساس آمارهای موجود روغن زیتون از نظر تولید حدود 2 درصد و از نظر ارزش 30 درصد تجارت جهانی روغن های خوراکی را تشکیل می دهد.

کشت زیتون و روغن کشی از آن در کشورهای حاشیه دریای مدیترانه از فلسطین و سوریه تا یونان، دراواسط و اواخر عصر مفرغ رایج بوده و روغن زیتون از فلسطین به مصر روانه می شده است.

از کشت زیتون موادی برای سوخت و روشنایی ، ماده روان کننده، پمادهای جلدی و غیره تهیه شده و چوب درخت زیتون به عنوان هیزم برای سوخت و میوه زیتون به صورت نمک زده استفاده می شده است.

بعدها میوه زیتون به عنوان منبعی از روغن خوراکی مورد استفاده قرار گرفت. زراعت زیتون در نیمه اول قرن نوزدهم، همراه با پیشرفت فن آوری و علم کشاورزی به نقطه اوج خود رسید.

روغن‌ زیتون‌ جزء محصولات غذایی که دارای استاندارهای سخت خوراکی در اروپا و آمریکا نمی باشد و لذا پیشنهاد می شود ، و با توجه به شرایط صادرات آسان و تعرفه ای گمرکی و هزینه  حمل و نقل در ابتدا صادرات به کشورهایی که شرایط واردات آسان تری دارند مد نظر قرار گیرد. همچنین شایان ذکر است مصرف کنندگان این محصول کشورهای آسیای میانه ، خلیج فارس و اروپای شرقی وتا حدی اروپای غربی می باشند.

✳️ تفاوت روغن زیتون تصفیه شده و روغن زیتون فرابکر چیست !

تفاوت روغن زیتون تصفیه شده و روغن زیتون فرابکر چیست !

روغن با روش های مختلف که همیشه فیزیکی است از زیتون استخراج شده و باقیمانده ای که به جا می ماند تا 8 درصد روغن داشته و توسط حلال که معمولا هگزان است روغن کشی و روغن حاصل، روغن تفاله نامیده می شود.

روغن استخراج شده با روش های فیزیکی بوده و این ناخالصی ها وجه تمایز روغن تفاله به عنوان یک محصول تجاری ، از روغن زیتون بکر که فقط به وسیله روش مکانیکی به دست می آید میباشد.

در ادامه تعریف روغن زیتون بکر ارائه شده است :

روغن زیتون بکر (ویرجین) روغن میوه درخت زیتون است که توسط له کردن و فشردن مکانیکی یا سایر روشهای فیزیکی تحت شرایطی (مخصوصا شرایط حرارتی) که تغییری در روغن به وجود نیاورد و عملی بجز شستشو، ظرف به ظرف کردن، جداسازی سانتریفیوژی و صاف کردن انجام نگیرد، به دست آید.

روغن زیتون بکر به حالت طبیعی و بدون هیچ عملکردی قابل مصرف انسان است. روغن زیتون بکر بر اساس خصوصیات ارگانولپتیکی (بویای و چشایی) و مقدار اسید چرب آزاد موجود در آن خود به انواع درجه یک، خوب و متوسط یا معمولی تقسیم بندی می شود.

تعریف روغن زیتون تصفیه شده به شرح زیر میباشد :

روغن زیتون تصفیه شده روغن زیتون بکری است که مقدار اسیدیته و یا خصوصیات ارگانولپتیک ان به گونه ای است که مناسب برای مصرف به صورت خام نبوده و باید تصفیه شود. روغن زیتون بکر مخلوط می شود تا عطر و طعم آن مطلوب گردد.

تعریف روغن تفاله زیتون به شرح زیر میباشد :

روغن تفاله زیتون، روغن استخراج شده از باقیمانده روغنکشی است که توسط حلال، استخراج شده و به صورت خام غیر قابل مصرف انسان بوده و باید تصفیه شود تا ویژگی های روغن خوراکی را بدست آورد.

✳️ ویژگیهای یک روغن زیتون استاندارد چیست !

ویژگیهای یک روغن زیتون استاندارد چیست !

در ادامه ویژگی های روغن زیتون استاندارد کدکس ارائه میشود.

وزن مخصوص (در 20 درجه سانتیگراد نسبت به آب 20 درجه سانتیگراد) :

  • روغن زیتون بکر (ویرجین) : 910-0.916
  • روغن زیتون تصفیه شده : 0.910-0.916
  • روغن تفاله زیتون (پومیس 9 تصفیه شده) : 910-0.916

اندیس رفرکت (در 20 درجه سانتیگراد) :

  • روغن زیتون بکر (ویرجین) : 1.4677-1.4705
  • روغن زیتون تصفیه شده : 1.4677-1.4705
  • روغن تفاله زیتون (پومیس 9 تصفیه شده) : 1.4680-1.4707

اندیس صابونی (میلی گرم پتاس در گرم روغن 9) :

  • روغن زیتون بکر (ویرجین) : 184-196
  • روغن زیتون تصفیه شده : 184-196
  • روغن تفاله زیتون (پومیس 9 تصفیه شده) : 182-193

اندیس ید (روش ویجس) :

  • روغن زیتون بکر (ویرجین) : 75-94
  • روغن زیتون تصفیه شده : 75-94
  • روغن تفاله زیتون (پومیس 9 تصفیه شده) : 75-94

مواد غیر قابل صابونی (درصد) :

  • روغن زیتون بکر (ویرجین) : کمتر از 1.5
  • روغن زیتون تصفیه شده : کمتر از 1.5
  • روغن تفاله زیتون (پومیس 9 تصفیه شده) : کمتر از 3

✔️ ایران کشوری مستعد برای احداث کارخانه روغن کشی از زیتون !


زیتون در کشورهایی مانند ایران که دارای آب و هوای مستعد برای کشت این گیاه است دارای اهمیت خاصی است زیرا بسیاری از نقاط کشور مانند گرگان، کوه های بانه ، کوه های زاگرس پایه های خودروی این گیاه وجود دارد.

روغن زیتون از مهمترین فراورده هایی است که از کشت زیتون بدست می آید و حدود 90 درصد از کل تولیدات جهانی را به خود اختصاص داده است. امروزه بر اثر رقابت شدید روغن های نباتی حاصل از دانه ها و میوه جات روغنی متعدد، زیتون کاری سنتی اهمیت و اولویت خود را به تدریج از دست می دهد و جای خود را به باغ های مدرن واگذار می کند.

با توجه به اینکه زیتون مرغوب در مقایسه با دیگر روغن های نباتی ارزش بالایی دارد و در دنیایی که اعلب کشورها تلاش گسترده ای برای رسیدن به مرحله خودکفایی غذایی به عمل می آورند، لذا تولید و عرضه روغن زیتون با کیفیت و قیمتی مناسب با توان خرید و ذوق و سلیقه مردم می تواند تا حدی خلاء موجود را پر کند.

لذا بهترین راه تامین قسمت عمده کسری روغن نباتی مورد نیاز کشور، توسعه، کاشت و پرورش زیتون است که بدون تاثیر منفی بر کاشت دیگر گیاهان بهترین بازده را نیز در واحد سطح می دهد و از این نظر دارای اهمیت استراتژیک می باشد.

✳️ کشورهای عمده تولید کننده و مصرف کننده روغن زیتون کدامند !

بیش از 95 درصد درخت های زیتون جهان در کشورهای حاشیه دریای مدیترانه قرار دارد، در حدود 84 درصد از کل محصول زیتون جهان در کشورهای اتحادیه اروپا ( شامل اسپانیا، یونان، پرتقال و فرانسه ) و در حدود 5.5 درصد در کشورهای غرب آسیا و خاور میانه ( ترکیه، سوریه، لبنان، فلسطین اشغالی، اردن و ایران) و در حدود 8.5 درصد محصول جهانی در کشورهای افریقای شمالی ( تونس، الجزایر، لیبی و مصر ) تولید شده و 2 درصد بقیه در کشورهای امریکایی و عمدتا در آرژانتین ، مکزیک، ایالات متحده، شیلی ، پرو و اروگوئه تولید می شود.

با آن که تجارت بین الملل روغن زیتون در بیشتر کشورهای دنیا رونق پیدا کرده است اما 92 درصد از فراورده های تولیدی در داخل کشورهای تولید کننده روغن زیتون مصرف می شود.

بالاترین میزان تولید و مصرف روغن زیتون در کشورهای حوزه مدیترانه متمرکز می باشد. بیشترین تولید روغن زیتون در جهان مربوط به اتحادیه اروپا به ویژه کشور اسپانیا می شود. در این کشورها اسپانیا با 43 درصد، ایتالیا با 33 درصد، یونان 21 و پرتقال 3 درصد بالاترین آمار تولید روغن زیتون را دارا می باشند .

مصرف سرانه روغن زیتون در جهان 500 گرم می باشد که میزان مصرف سرانه ان در کشورهای حوزه مدیترانه به طور متوسط 10 کیلوگرم  می باشد، لذا کشورهای حوزه مدیترانه بزرگترین مصرف کنندگان روغن زیتون می باشند.


✔️ فرایند روغن کشی از دانه های زیتون با ظرفیت 8000 تن در سال !


فرایند روغن کشی از دانه های زیتون

برای استخراج مکانیکی روغن از میوه زیتون از سه سیستم استفاده می شود :

  • پرس کردن
  • جداسازی سانتریفیوژی
  • صاف کردن

پرس کردن از قدیمی ترین و معمولترین روشها برای روغن کشی از زیتون است.

در جداکننده های سانتریفیوژی سرعت چرخش زیاد دستگاه سبب جداشدن دوفاز سبک  روغن و فاز سنگین ( فاز آبی ) می شود.

در استخراج به روش صاف کردن تعدادی از صفحات فولادی یا تیغه ای در خمیری که از له کردن میوه زیتون تهیه شده فرو رفته و وقتی بیرون می اید روغن از تیغه ها می چکد.

قبل از روغن کشی ، ابتدا میوه ها باید تمیز و آماده شوند. این عمل توسط خارج کردن شاخه ها و برگ ها ، آشغال و هرگونه موادی که ممکن است به تجهیزات صدمه بزند انجام کی شود.

سپس میوه ها شسته می شوند تا گرد و خاک و آلدگی های کشاورزی از بین برودو اسیاب می شوند تا به صورت خمیر زبری در آید. در این مرحله ترکیبات تلخ توسط عمل آنزیمی شکسته شده و ترکیبات تند کاهش می یابد در حالی که ترکیبات دوقطبی و توکوفرولها در روغن زیاد می شوند.

اگر عمل انزیمی به طول انجامد ترکیبات دوقطبی به ترکیبات محلول در آب تجزیه و از روغن خارج شده و سبب کاهش پایداری روغن در مقابل اکسیداسیون می شوند.

آسیاب کردن سبب آزاد شدن روغن از سلول های روغنی شده و قطرات کوچک روغن بهم پیوسته و تشکیل قطرات بزرگ را می دهند. به این ترتیب میوه برای روغن کشی آماده می شود. باقیمانده جامد و آب که از روغن کشی توسط پرس بجا مانده قبل از تخلیه در فاضلاب باید تصفیه شود.

اگر روغن از نظر طعم و بو و اسیدهای چرب ازاد مناسب برای مصرف باشد، روغن صاف می شود تا ناخالصی های جامد و آب از آن جدا گردد.

در غیر این صورت به قسمت تصفیه فرستاده می شود. باقیمانده روغنکشی ( تفاله) که دارای تا 8 درصد روغن است قبل از انتقال به قسمت روغن کشی با حلال در یک خشک کن، خشک  و سپس با حلال روغن کشی می شود.

تصفیه روغن زیتون به طریق تصفیه قلیایی و یا تصفیه فیزیکی انجام می شود. تصفیه روغن تفاله که اسیدیته آن در حدود 10 درصد است اساسا توسط تصفیه فیزیکی انجام می شود.

✳️ در زیر به بررسی دقیق تر هر یک از مراحل تولید روغن زیتون می پردازیم :

مراحل تولید روغن زیتون

1 - نگهداری میوه زیتون :

میوه زیتون باید در شرایط مناسب نگهداری کرد. انبار کردن ، نگهداری زیتون در شرایط نامناسب از مرغوبیت روغن ان می کاهد. زیرا چربی در گوشت میوه های چربی دار زیتون کاملا ظریف در بافت آب دار پراکنده است و بدین جهت به تعرض آنزیم ها آمادگی زیاد دارد.

میوه زیتون در حضور آب یا رطوبت در معرض خطر تاثیر انزیم ها با میکرو ارگانیسم هایی قرار دارد که چربی را مورد حمله قرار داده و آنها را هر چه بیشتر به اسیدهای چرب آزاد و گلیسیرین تجزیه می نماید.

باید تا حد امکان بلافاصله پس از برداشت ( حداکثر 24 تا 48 ساعت) میوه زیتون، عمل روغن کشی انجام گیرد تا کیفیت روغن حفظ شود چرا که میوه نرم و رسیده در مقابل صدمات مکانیکی و الودگی ها بسیار حساس می باشد.

از این رو تاخیر در عملیات استخراج روغن، موجب کاهش شدید کیفیت روغن می شود. شرایط مناسب نگهداری میوه زیتون و برخی از ویژگی های فیزیکی ان در جدول زیر ارائه شده است.

بهترین شرایط برای نگهداری زیتون ها، قرار دادن آنها در یک اتاق خنک و با تهویه مناسب با لایه ای به ضخامت 20 – 30 سانتیمتر در جعبه های پلاستیکی مشبک می باشد.

تحت این شرایط تغییرات کیفی نامطلوب در روغن به حداقل می رسد. بطور معمول با افزایش زمان نگهداری، میزان ترکیبات بودار و پلیفنل در روغن کاهش یافته و اسیدیته و پراکسید به آهستگی افزایش می یابد.

2 - خرد کردن زیتون :

با عمل خرد کردن ف بافت های گیاهی پاره می شوند و قطرات روغن محتوی در سلول را به طور کامل آزاد می کنند. در این عمل هر چه میوه ریز تر باشد مایع بدست امده لطیف تر و یکنواخت تر می شود و خمیر حاصل شده آماده ماشین پرس می گردد.

دونوع ماشین معمولا برای خرد کردن مورد استفاده قرار می گیرد :

  • آسیاب سنگی یا غلطکی
  • آسیاب فلزی

مدت خرد کردن در روش استفاده از آسیاب سنگی نباید از 20 تا 30 دقیقه بیشتر شود زیرا مخصوصا اگر غلطک سنگین باشد منجر به خرد شدن خیلی ریز ذرات خمیر می شود که باعث گیر کردن خرده های ریز میوه در سوراخ های غلطک می شود و در نتیجه بر روی میزان کل روغن استخراجی اثر منفی می گذارد.

دمای خمیر زیتون با توجه به روش های مختلفی که برای خرد کردن زیتون استفاده می شود متفاوت است. اگر دمای اتاق 14-15 درجه سانتیگراد باشدف دمای خمیر زیتون بدست امده توسط آسیاب سنگی 18 -19 درجه سانتیگراد و دمای خمیر زیتون بدست آمده با خرد کن فلزی 27-30 درجه سانتیگراد می باشد.

در خردکن های فلزی به علت ایجاد گرمای بیشتر امکان تشکیل امولسیون و در نتیجه کاهش راندمان استخراج زیاد تر است.

3 - مالش دادن :

برای افزایش بازدهی و تسریع در استخراج روغن از میره زیتون، آنرا مالش می دهند. در طی خرد کردن و مالش دادن سلول های خمیر زیتون از هم گسسته شده و اندازه قطرات روغن افزایش می یابد.

مالش دادن خمیر زیتون در طی مراحل استخراج روغن ممکن است چندین مرتبه تکرار شود. بطور معمول بعد از مالش دادن خمیر زیتون، ان را به وسیله چرخ گوشت مجددا خرد می کنند.

در این مرحله ترکیبات تلخ توسط آنزیمی شکسته شده و ترکیبات تند کاهش می یابد در حالی که ترکیبات دوقطبی و توکوفرول ها در روغن زیتون زیاد می شوند. اگر عمل آنزیمی به طول انجامد ترکیبات دوقطبی به ترکیبات محلول در آب تجزیه و از روغن خارج شده و سبب کاهش پایداری روغن در مقابل اکسیداسیون می شود.

4 - جداسازی فازهای جامد و مایع :

برای روغن کشی میوه نباید نارس یا زیاد رسیده باشد . اگر میوه ای که هنوز خوب نرسیده است مورد استفاده روغن کشی قرار گیرد میزان روغن حاصل کم و طعم آن تلخ خواهد بود.

روغنی که از زیتون زیاد رسیده ، بدست می آید شیرین و دارای رنگ مایل به زرد است. اگر میوه زیاد رسیده باشد از میزان روغن آن کاسته می شود. بطورکلی روغن بدست آمده از میوه های نارس و یا زیاد رسیده چندان مرغوب نیست.

خمیر زیتون حاوی سه فاز مختلف روغن، تفاله و آب گیاهی است که باید برای استخراج روغن آنها را با روش صحیح از هم جدا نمود. همانطور که گفته شد عموما از سه روش پرس کردن، سانتریفیوژ و پرکولاسیون (صاف کردن) یا روش ترکیبی برای جداسازی استفاده می شود.

هسته زیتون هم که جزو فاز تفاله می باشد در این مرحله جدا می شود.

سیستم های فشاری فرآیندی غیر پیوسته با ظرفیت پایین می باشد در حالی که سیستم سانتریفیوژ روشی پیوسته بوده و اغلب بصورت ترکیبی با روش پرکولاسیون استفاده می گردد. در سیستم سانتریفیوژ نوع سه فازی، ازآب گرم 20-30 درجه سانتیگراد برای بهبود جریان پذیری و جداسازی روغن استفاده می شود.

مقدار آب افزوده بر روی بازدهی روغن و میزان ترکیبات فنلی آن تاثیر می گذارد زیرا بخشی از ترکیبات فنلی همراه پساب از دست می رود. در سیستم های فشاری و سانتریفیوژی با حجم زیادی از پساب و در نتیجه آولدگی و مشکلات زیست محیطی و هزینه های مرتبط با آن مواجه هستیم. البته در سیستم های سانتریفیوژی جدید ( نوع دو فازی ) نیاز به افزودن آب نمی باشد.

بازدهی استخراج روغن بطور تجاری 80-90 درصد می باشد. روش های مختلف استخراج روغن بر روی ویژگی های کیفی محصول نهایی اثر می گذارد.

5 - پرس کردن :

پرس کردن از قدیمی ترین و معمول ترین روش های برای روغن کشی از زیتون است. روغن بدست امده از پرس اول فوق العاده مرغوب بوده و در اروپا به روغن پروانس موسوم است. تفاله روغن دار باقیمانده را خرد نوده و دوباره با فشار و حرارت زیاد می فشارند، تفاله را می توان سه تا چهار بار بدین ترتیب فشرد.

تفاله هایی که در مرحله آخر باقی می مانند هنوز 8-15 درصد روغن دارند که معمولا به وسیله حلال ( سولفور کربن) استخراج می شود. این روغن که حاوی مقداری از حلال در خود می باشد به روغن زیتون گوگردی یا به طور کلی فوتس زیتون مرسوم است که برای مصارف صابون سازی و سایر مقاصد صنعتی به کار می رود.

روغن زیتون گوگردی که به نام روغن سانسا یا اروژونیز خوانده می شود دارای رنگ تیره و مقدار زیادی اسیدهای چرب آزاد می باشد.

استخراج روغن توسط پرس ممکن است با پرس های خیلی ابتدایی و قدیمی که نیروی دست کارگران و یا حیوانات کار می کنند و یا توسط پرس هیدرولیکی ابتدا عملیات پاک سازی توسط الک کردن و شستشو با آب انجام گرفته سپس یک پرس ملایم و آنگاه پرس با فشار بیشتر صورت می گیرد و در انتها باقیمانده تفاله توسط حلال روغن گیری می شود.

در زیر مراحل مختلف استخراج روغن با استفاده از سیستم پرس نشان داده شده است.

مراحل مختلف استخراج روغن با استفاده از سیستم پرس

مزایای استفاده از این روش عبارتست از :

  • سرمایه گذاری محدود
  • ماشین های مورد نیاز بسیار ساده و کم هزینه هستند.
  • توان الکتریکی کمی نیاز دارد و همچنین مصرف انرژی ان بسیار کم است.
  • تفاله بدست آمده در این روش رطوبت بسیار پائینی دارد.
  • مقدار خیلی کمی آب گیاهی تولید می شود که حاوی روغن بسیار کمی می باشد.
  • معایب این روش به شرح زیر می باشد :
  • ماشین های مورد استفاده فضای بسیار زیادی را اشغال می کنند.
  • نیاز به کارگر و نیروی کار زیاد دارد.
  • این سیستم بصورت غیر مداوم کار می کند.

6 - سانتریفیوژ کردن :

در سانتریفیوژ از نیروی گریز از مرکز استفاده می شود. جداکردن سیستم های ناهمگن که محتویات آنها دارای وزن مخصوص متفاوت می باشند، جداسازی فاز جامد از فاز مایع و بالعکس و نیز جداسازی فاز مایع از فاز گاز با استفاده از سانتریفیوژ امکان پذیر است.

استفاده از جداکننده ها یا دکانترهای سانتیفیوژی در بازیابی روغن، مراحل پخش کردن خمیر زیتون بر وری کیسه های پرس و جا دادن کیسه های پرس و جا دادن کیسه ها در داخل صفحه پرس که وابسته  به کار کارگری است را حذف نموده است. استفاده از دکانتر سانتریفیوژی همچنین سبب مداوم بودن فرآیند و تولید بالاتر شده است.

قدرت سانتریفیوژ بیش از 3000 تا 10000 دور در دقیقه می باشد.

در شکل زیر مراحل استخراج روغن با استفاده از روش سانتریفیوژ آورده شده است :

مراحل استخراج روغن با استفاده از روش سانتریفیوژ

7 - روش پرکولاسیون ( فیلتراسیون انتخابی) :

در استخراج روغن به روش پرکولاسیون ، صفحات استیل وارد خمیر زیتون می شوند و به دلیل تفاوت فشار سطحی فازهای مایع در خمیر، سطح این صفحات با روغن پوشیده می شود و از لوله های تعبیه شده در صفحات روغن به خارج هدایت می شود.

در واقع تحت شرایط عملیاتی فشار بین سطحی روغن کمتر از پساب گیاهی می باشد و سطح صفحات فلزی با پوسته ای از روغن پوشش داده می شود.

میزان بازده استخراج روغن در این روش تا حد زیادی بستگی به خصوصیات رئولوژیکی خمیر زیتون دارد. روغنی که از این روش به دست می آید دارای کیفیت بسیار خوبی است و تا حدی خصوصیات طبیعی خود را مخصوصا ترکیبات پلی فنلی را حفظ کرده است.

همچنین از آنجا که استخراج روغن در این روش در دمای اتاق صورت می پذیرد  و از آب برای رقیق نمودن استفاد نمی گردد احتمال آلودگی وجود ندارد.

نمودار استخراج روغن به روش پرکولاسیون در شکل زیر نشان داده شده است.

استخراج روغن به روش پرکولاسیون


✔️ زمین ، محوطه سازی و ساختمان سازی مورد نیاز کارخانه تولید روغن زیتون با ظرفیت 8000 تن در سال


کارخانه تولید روغن زیتون

✳️ زمین و محوطه سازی مورد نیاز کارخانه تولید روغن زیتون به قرار زیر می باشد :

  • زمین : 5000 مترمربع
  • خاکبرداری و تسطیح : 4250 مترمربع
  • پی ریزی دیوار و دیوار کشی به ارتفاع حدودی 5/2 متر : 300 مترمربع
  • خیابان کشی و آسفالت : 750 مترمربع
  • جدول بندی و پیاده روسازی : 600 مترمربع
  • فضای سبز : 750 مترمربع
  • پارکینگ مسقف : 50 مترمربع
  • روشنایی محوطه معمولا بع ازای هر 15 متر طول : 30 اصله تیر
  • درب ورودی : 2 عدد

✳️ ساختمان سازی مورد نیاز کارخانه تولید روغن زیتون به قرار زیر می باشد :

  • ساختمان های تولید : 900 مترمربع
  • ساختمان انبارها : 700 مترمربع
  • ساختمان آزمایشگاه و ابزار آلات : 200
  • ساختمان اداری و رفاهی : 200
  • استخر آب : ---
  • نگهبانی : 50
  • پست برق ( در صورت اخذ انشعاب بالاتر از 240 کیلووات ) : ---

✔️ ماشین آلات ، تجهیزات ، تاسیسات ، پرسنل و یوتیلیتی مصرفی کارخانه تولید روغن زیتون با ظرفیت 8000 تن در سال


ماشین آلات و تجهیزات خط تولید کارخانه تولید روغن زیتون

✳️ ماشین آلات و تجهیزات خط تولید کارخانه تولید روغن زیتون با ظرفیت 8000 تن در سال به قرار زیر میباشد:

  • گرید یا درجه بندی محصولات (توان مصرفی5 کیلو وات) : 1 دستگاه
  • گل گیر خیار ودم گیر زیتون (توان مصرفی5 کیلو وات) : 1 دستگاه
  • شستشو وگل گیر تمام اتوماتیک (توان مصرفی5 کیلو وات) : 1 دستگاه
  • وان آماده سازی تمام استیل (توان مصرفی75 کیلو وات) : 2 دستگاه
  • میز کار چرخ دار (توان مصرفی کیلو وات) : 1 دستگاه
  • خط پرکن اتوماتیک برای خیارو زیتون و سیر (توان مصرفی 4 کیلو وات): 1 دستگاه
  • خط بازرسی و توزین تمام استیل (توان مصرفی75 کیلو وات) : 1 دستگاه
  • مخازن آماده سازی آب نمک (توان مصرفی 2 کیلو وات) : 2 دستگاه
  • خط شستشو و استریل شیشه تمام استیل ) 75توان مصرفی کیلو وات) : 1 دستگاه
  • شوت برگردان (توان مصرفی کیلو وات) : 1 دستگاه
  • خط محلول ریز در قوطی و شیشه تمام استیل (توان مصرفی75 کیلو وات) : 1 دستگاه
  • دربند اتوماتیک شیشه (توان مصرفی5  کیلو وات) : 1 دستگاه
  • نوار ورودی به تونل پاستوریزاتور تمام استیل (توان مصرفی75 کیلو وات) : 1 دستگاه
  • پاستوریزاتور دوشی تمام استیل توان مصرفی 12 کیلو وات) : 1 دستگاه
  • تونل خشک کن (توان مصرفی5 کیلو وات) : 1 دستگاه
  • بسته بندی( شرینگ پک (توان مصرفی 12 کیلو وات) : 1 دستگاه

✳️ تاسیسات مورد نیاز کارخانه تولید روغن زیتون با ظرفیت 8000 تن در سال به قرار زیر میباشد:

  • تامین برق از شبکه سراسری (خرید انشعاب، تاسیسات برق و ...) : 100 کیلووات
  • آب ( اخذ انشعاب، لوله کشی و ...) : 1000 مترمربع
  • تاسیسات سرمایش و گرمایش ساختمان ها : 500 مترمربع
  • کپسول اطفاء حریق ( 6 کیلوگرمی ) : 50 عدد
  • کپسول اطفاء حریق ( 30 کیلوگرمی ) : 20 عدد

✳️ سوخت و برق مصرفی مورد نیاز سالانه کارخانه تولید روغن زیتون با ظرفیت 8000 تن در سال به قرار زیر میباشد:

  • برق مصرفی : 80 کیلووات
  • آب مصرفی متر مکعب : 400 مترمربع
  • بنزین : 60 لیتر
  • گاز : 1000 مترمکعب
  • گازوئیل : 0 لیتر
✳️ نیروی انسانی مورد نیاز کارخانه تولید روغن زیتون با ظرفیت 8000 تن در سال به قرار زیر میباشد:
  • مدیر عامل : 1 نفر
  • مدیر بازرگانی و فروش : 1 نفر
  • مدیر اداری و مالی : 1 نفر
  • حسابدار : 1 نفر
  • کارمند فروش : 2 نفر
  • منشی : 2 نفر
  • کارگر خدمات : 1 نفر

✍️ جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید روغن زیتون ( روغن کشی از زیتون ) ، با اطلاعات کاملا به روز با فرمت Word و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ جواز تاسیس یا وام و تسهیلات بانکی ،با ما تماس بگیرید .


📚 دانلود فایل های طرح توجیهی تیپ روغن کشی از زیتون ( فراوری و بسته بندی روغن زیتون )

👈 توجه : کلیه ی طرح های تیپ یا آماده ، صرفا کاربرد مطالعاتی و تحقیقاتی داشته و جهت اخذ مجوز و یا تسهیلات و وام بانکی مناسب نمیباشند . جهت تهیه طرح توجیهی با کاربرد اجرایی و بانکی با ما تماس بگیرید.

فايل‌ها:
rarطرح توجیهی احداث 20 هکتار باغ زیتون + کارخانه فرآوری زیتون با طرفیت سالانه 1000 تن ، سال 1400 + کامفار ( 147 صفحه ) ( فرمت Doc و pdf ) ( اختصاصی - برای اشتراک شش ماه و یکساله )
تاريخشنبه, 13 فروردين 1401 18:48
حجم فايل 3.67 MB
دانلود 1

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید روغن زيتون 70 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخدوشنبه, 15 آبان 1396 00:21
حجم فايل 228.74 KB
دانلود 320

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی بسته بندی و فرآوری روغن زیتون 59 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخجمعه, 12 آبان 1396 22:16
حجم فايل 1.54 MB
دانلود 721

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.


کسب و کارهای پر طرفدار

صنایع غذایی

© 2024 کلیه حقوق این وبسایت محفوظ میباشد.
Articles
Categories