جهت نگارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید رنگ خوراکی طبیعی با اطلاعات کاملاً به روز برای سال 1402 ، با فرمت DOC و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، این صفحه را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید . ضمنا میتوانید فایل pdf طرح توجیهی تولید رنگ خوراکی طبیعی را که در سال های قبل نگارش شده است را صرفا جهت مطالعه از انتهای صفحه دانلود نمایید.
✔️ آشنایی با خواص ، انواع و کاربردهای محصول در طرح توجیهی رنگ های خوراکی طبیعی
محصول طرح حاضر تولید رنگ های خوراکی طبیعی می باشد که در این طرح، تولید سه رنگ اصلی قرمز از چغندر ، سبز از اسفناج و زرد از چوب زرد چوبه مد نظر است.
رنگ های خوراکی طبیعی از نظر خواص فیزیکی و شیمیایی دارای انواع متفاوتی هستند و تعدادی از آن ها نسبت به اکسیداسیون ، تغییر PH ، نور و حلالیت به طور ذاتی حساس اند.
این رنگ ها دارای پایداری کم و مشکلات در مصرف بوده و نسبت به رنگ های سنتتیک گران تر هستند. طی سال های اخیر ، روی رنگ دانه های طبیعی تحقیقات زیادی صورت گرفته و بهبودهای زیادی در زمینه پایداری و حلالیت آن ها به وجود آمده است.
افزودنی های مورد استفاده در فرمولاسیون رنگ های خوراکی طبیعی می توانند دارای اثری مهم و قابل توجه بر پایداری رنگ ها و سهولت استفاده و درجه رنگ باشند.
بیشتر پیشرفت های اخیر در استفاده از رنگ های طبیعی به منظور جلب توجه بیشتر مصرف کنندگان و کاهش حساسیت های منفی آن ها نسبت به مواد غذایی فرایند شده است.
امروزه صنایع غذایی دارای طیفی گسترده از رنگ های طبیعی برای استفاده در فرایند تولید بوده و برای درنظر گرفتن علایق مصرف کنندگان در مورد افزودنی های مورد استفاده فرمولاسیون رنگ ها در رقابتی دائم هستند.
علایق مصرف کنندگان ، تغییرات اجتماعی و پیشرفت های تکنولوژیکی منجر به توسعه استفاده از مواد غذایی فرآیند شده و در نتیجه گسترش بازار رنگ های مورد استفاده در آن ها شده است.
به دلیل افزایش علاقه مندی مصرف کنندگان مواد غذایی نسبت به مواد غذایی طبیعی از جمله رنگ ها پیش بینی می شود که استفاده از رنگ های خوراکی طبیعی طی سال های آینده، به طور متوسط سالیانه حدود 5 تا 10 درصد افزایش باید.
رنگ خوراکی طبیعی نسبت به رنگ های مصنوعی فواید و موارد کاربرد فراوانی دارد. از طرفی تکنولوژی خاصی برای تولید این مواد مورد نیاز نمی باشد. با توجه به افزایش روز افزون جمعیت ، اکثر مصرف کنندگان دارو ، مواد غذایی و کالاهای بهداشتی تمایل بیشتری به استفاده از رنگ های طبیعی و سالم به جای محصولات شیمیایی و در برخی موارد مضر دارند.
✳️ رنگ دانه های موجود در ماده ی غذایی به 3 دسته تقسیم می شوند :
الف ) رنگ دانه های طبیعی : دارای 3 منشاء گیاهی - حیوانی و یا معدنی می باشند.
- رنگ های گیاهی نظیر : کلروفیل - آنتوسیانین - تانن - فلاوونوئید - کاروتنوئید - بتالین و...
- رنگ های حیوانی نظیر : کوشینیل که از نوعی حشره به دست می آید.
- رنگ های معدنی نظیر : دی اکسید تیتانیوم که در پوشش برخی آدامس ها یا دراژه شکلاتی مورد استفاده قرار می دهند.
ب ) رنگ دانه های مشابه طبیعی :
گاهی استخراج از مواد غذایی دارای توجیه اقتصادی نمی باشد و یا آن که به مواد اولیه دسترسی وجود ندارد بنابراین ساختمان شیمیایی رنگ دانه های طبیعی مورد شناسایی قرار گرفته متعاقباً در صنعت تولید می گردد.
بدین ترتیب رنگدانه های مشابه طبیعی شکل می گیرند. نظیر بتاکاروتن در موادی مثل کره و مارگارین که در ایران در برخی از کارخانجات در ساخت ماکارونی به کار گرفته می شود.
ج ) رنگ دانه های سنتتیک (مصنوعی) :
رنگ های سنتزی، مشابه طبیعی نداشته و در حقیقت ترکیبات شیمیایی هستند که در طبیعت وجود نداشته و با استفاده از روش های شیمیایی ساخته و سنتز می شوند.
ساختمان شیمیایی آن ها پیچیده و گسترده بوده و به موازات آن نام های شیمیایی آن ها بسیار طویل و طولانی خواهد بود به همین علت از حروف F-D-C برای نام گذاری آن ها استفاده می شود.
F مخفف food (غذایی) ، D مخفف drug (دارویی) ، C مخفف cosmetic (آرایشی) می باشند.
بنابراین یک رنگ سنتتیک در صورت داشتن کد FDC بدین مفهوم خواهد. بود که استفاده از آن در غذا - دارو و مواد آرایشی - بهداشتی مجاز می باشد.
✳️ رنگهای طبیعی خوراکی چه موارد مصرف و کاربردی دارند !
از موارد مصرف رنگ های طبیعی خوراکی در صنایع غذایی می توان به استفاده از رنگ بتائین برای سس ها و رنگ کارامل برای نوشابه های گازدار و از کاروتنوئیدها برای رنگین نمودن پنیر ، نوشابه های پرتقالی ، بستنی و از بتاکاروتن در ماکارونی ، کره و مارگارین اشاره نمود.
در ایران در زمینه تولید رنگ خوراکی تعداد کمی واحد فعال هستند و این در حالی است که با توجه به بررسی های صورت گرفته بیش از 400 تن انواع رنگ خوراکی وارد کشور می شود که خود گویای وضعیت تولید این محصول در کشور و پتانسیل های موجود برای احداث واحدی در این زمینه می باشد.
اصلی ترین و مهم ترین کالای جایگزین برای رنگ های طبیعی ، رنگ های مصنوعی (سنتتیک) می باشد. مهم ترین عامل باز دارنده در استفاده از رنگ های طبیعی ، قیمت بسیار بالای آن ها در مقایسه با رنگ های مصنوعی ، به دلیل استخراج رنگ از رنگ دانه گیاه است اما با توجه به الزامات موجود در استانداردهای صنایع غذایی مصرف رنگهای خوراکی طبیعی در مقایسه با رنگ های مصنوعی روز به روز در حال افزایش است.
✔️ مواد اولیه ، فرایند تولید و ماشین آلات و تاسیسات و پرسنل و یوتیلیتی کارخانه تولید 120 تن رنگ خوراکی طبیعی در سال !
ماشین آلات اصلی این طرح شامل سیستم سورتینگ ، برج تقطیر و جدا کننده ، آسیاب از شرکت گوگانی که نمایندگی سازندگان کشور اروپایی و آمریکایی است قابل تهیه می باشد.
✳️ فرایند تولید رنگهای خوراکی به صورت مختصر به شرح زیر میباشد :
برای تولید این رنگ های خوراکی طبیعی، ابتدا نیاز به جداسازی گل و لای و گیاهان فاسد و شست و شوی اولیه می باشد. در مرحله بعد پس از خرد کردن ، فرآیند تقطیر با بخار آب انجام گرفته که در نهایت رنگ خوراکی حاصل از فرایند تقطیر بسته بندی و آماده عرضه به بازار می گردد.
ظرفیت اسمی معادل 150 تن در سال و ظرفیت عملی معادل 120 تن در سال که برای هر سه محصول به صورت برابر در نظر گرفته شده است.
✳️ مواد اولیه مورد نیاز سالانه کارخانه تولید 120 تن رنگ خوراکی در سال به قرار زیر میباشد :
- چغندر قرمز : (میزان مواد اولیه مصرفی در 100% ظرفیت عملی با احتساب 5% ضایعات : 12600 تن)
- اسفناج : (میزان مواد اولیه مصرفی در 100% ظرفیت عملی با احتساب 5% ضایعات : 8400 تن)
- زرد چوبه : (میزان مواد اولیه مصرفی در 100% ظرفیت عملی با احتساب 5% ضایعات : 6300 تن)
✳️ نیروی انسانی کارخانه تولید 120 تن رنگ طبیعی خوراکی در سال به قرار زیر میباشند :
در این طرح مفروضات نوبت کاری به صورت 3 شیفت کاری 8 ساعته در 300 روز کاری در سال می باشد. بر این اساس نیروی انسانی مورد نیاز در بخش های مختلف به صورت زیر برآورد گردیده است.
پرسنل اداری کارخانه به قرار زیر میباشند :
- مدیر عامل : 1 نفر
- مدیر مالی ، اداری و فروش : 1 نفر
- پرسنل مالی ، اداری و فروش : 2 نفر
- منشی : 1 نفر
- کارگر خدمات : 1 نفر
- نگهبان : 3 نفر
جمع : 9 نفر
پرسنل تولیدی کارخانه به قرار زیر میباشند :
- مدیر تولید : 1 نفر
- سرپرست شیفت : 3 نفر
- کارگر ماهر : 18 نفر
- کارگر ساده : 9 نفر
- تکنسین فنی تاسیسات : 3 نفر
- انباردار : 1 نفر
- راننده : 2 نفر
جمع : 27 نفر
✔️ زمین ، محوطه سازی و ساختمان های مورد نیاز کارخانه تولید 120 تن رنگ خوراکی طبیعی در سال !
✳️ زمین و محوطه سازی و مورد نیاز کارخانه تولید سالانه 120 تن رنگ طبیعی خوراکی به قرار زیر میباشند :
- زمین 8000 متر مربع
- تسطیح و خاکبرداری : 8000 متر مربع
- دیوارکشی : 960 متر مربع
- درب ورودی : 1 عدد
- فضای سبز : 1600 متر مربع
- جدول بندی ، کانال کشی : 533 عدد
- خیابان کشی و آسفالت : 2800 متر مربع
- روشنایی : 56 عدد
✳️ ساختمان های مورد نیاز کارخانه تولید سالانه 120 تن رنگ طبیعی خوراکی به قرار زیر میباشند :
- مساحت سالن تولید : 2500 متر مربع
- مساحت انبار مواد اولیه : 600 متر مربع
- مساحت انبار محصول : 200 متر مربع
- مساحت ساختمان اداری و نگهبانی : 250 متر مربع
- مساحت ساختمان های تاسیساتی : 50 متر مربع
✳️ برنامه زمان بندی اجرای طرح از زمان شروع مطالعات امکان سنجی برآورد گردیده است که در جدول زیر ارائه شده است :
✍️ جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید رنگ خوراکی طبیعی ، با اطلاعات کاملا به روز با فرمت Word و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ جواز تاسیس یا وام و تسهیلات بانکی ،با ما تماس بگیرید .
📚 دانلود فایل های طرح توجیهی تیپ تولید رنگ خوراکی طبیعی
👈 توجه : کلیه ی طرح های تیپ یا آماده ، صرفا کاربرد مطالعاتی و تحقیقاتی داشته و جهت اخذ مجوز و یا تسهیلات و وام بانکی مناسب نمیباشند . جهت تهیه طرح توجیهی با کاربرد اجرایی و بانکی با ما تماس بگیرید.
برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.
برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.