• 021-77869979
  • سفارش طرح توجیهی : 09360555304
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 24/7

طرح توجیهی کنسرو قارچ ⭐️ جهت مجوز و وام (0 تا 100 تولید)

(1 vote, average 5 out of 5)

طرح توجیهی کنسرو قارچ

هدف از نوشتن مطالعات بازار و طرح توجیهی کنسرو قارچ این است که این کارخانه با توجه به شرایط اقتصادی ‌امروز توجیه پذیری فنی و اقتصادی ، مالی و بازار دارد یا خیر! طرح توجیهی کنسرو قارچ را می توانید برای دریافت زمین ، اخذ وام بانکی و جواز تاسیس به ارگان های مربوطه ارایه دهید.

ضمنا میتوانید طرح توجیهی آماده تولید کنسرو قارچ را صرفا جهت مطالعه از انتهای همین مقاله دانلود نمایید.


✔️ معرفی طرح توجیهی کنسرو قارچ (فراوری قارچ دکمه ای)


معرفی طرح توجیهی کنسرو قارچ (فراوری قارچ دکمه ای)

✳️ آشنایی علمی تر با کنسرو قارچ ، اصلی ترین فراورده ی قارچ دکمه ای !

محصول مورد نظر کنسرو قارچ می باشد که در آن از قارچ به عنوان ماده اصلی و از آب و نمک به عنوان مواد فرعی استفاده می شود. منظور از مواد فرعی موادی است که به ماده اصلی، طعم و مزه و بو یا رنگ بدهد، ولی مستقیماً مورد مصرف قرار نمی گیرد.

کاربرد کنسرو قارچ با توجه به ذائقه و نوع استفاده مصرف کننده متفاوت است؛ زیرا می توان قارچ کنسرو شده را به صورتهای مختلف از قبیل استفاده در خورشها، خوراکها، سالاد، ترشیجات و حتی به صورت غذای آماده مصرف نمود بنابراین می توان از کنسرو قارچ در طیف وسیعی از برنامه های غذایی استفاده نمود.

با توجه به شرایط کنسرو شدن قارچ (پخت مختصر و استفاده از نمک به منظور طعم دهنده)، درصورت تمایل مصرف کننده می توان به آن طعمها و رنگهای خوراکی دیگری از قبیل سس، رب و دیگر چاشنی ها اضافه نمود و از آن در غذاهای دیگر نیز استفاده کرد. در کل کنسرو قارچ به عنوان یک غذای آماده و یا پایه برای استفاده در غذاهای دیگر نیز استفاده می شود.

✳️ طرح توجیهی کنسرو قارچ شامل چه سرفصل هاییست ؟

طرح توجیهی کنسرو قارچ شامل رنج وسیعی از اطلاعات مالی کاسب و کار شماست که میتوانید از آن برای اخذ مجوز و وام نیز استفاده کنید.

در طرح توجیهی شما که میتواند به همراه گزارش کامفار آن به 200 صفحه برسد کلیه هزینه های راه اندازی کارخانه و همینطور سرمایه در گردش پروژه براورد خواهد شد.

طرح توجیهی کنسرو قارچ همچنین شامل اطلاعات مالی مهمی مانند براورد نقطه سربه سر ، دوره بازگشت سرمایه ، نرخ بازده داخلی و شاخصه های مالی دیگر است.

طرح توجیهی کنسرو قارچ در صورتی که توسط کارشناسان خبره و با تجربه تدوین شده باشد مضاف بر اخذ مجوز و وام میتواند به عنوان یک نقشه راه و منبع اطلاعاتی فوق العاده برای شما نیز کاربرد داشته باشد.

معمولا از چه نوع قارچی جهت تولید کنسرو قارچ در ایران استفاده میشود !

قارچ مورد مصرف در کنسرو قارچ معمولا از نوع قارچ دکمه ای است که نام علمی آن آگاریکوس ویسپورس 1 است که اصطلاحا قارچ دکمه ای نامیده می شود. کنسرو قارچ دکمه ای این واحد در قوطی های 500 گرمی بسته بندی می گردد که ابعاد قوطی آن 12 سانتیمتر ارتفاع و 8 سانتیمتر قطر دارد.

آیا کنسرو قارچ کالای جایگزینی دارد !

کالاهای قابل جانشین برای کنسرو قارچ با توجه به مورد مصرف این کنسرو متغیر است. اگر کنسرو قارچ به عنوان یک غذای آماده خریداری و مصرف شود، به عنوان کالای قابل جانشین آن می توان انواع کنسروها و غذاهای آماده را نام برد؛ ولی اگر هدف از استفاده از کنسرو قارچ، خرید یک محصول بهداشتی و استفاده از قارچ به صورت آماده مصرف باشد، کالای قابل جانشین برای آن وجود ندارد.

مواد تشکیل دهنده کنسرو قارچ

✳️ آشنایی با مشخصات مواد تشکیل دهنده کنسرو قارچ !

مواد تشکیل دهنده کنسرو قارچ شامل مواد زیر است :

قارچ دکمه ای  ، آب و نمک بوده که مشخصات هر کدام به تفضیل بیان خواهد شد.

1 - قارچ  :

قارچ مصرفی باید سالم تمیز و بدون عیب باشد بدین معنی که پایه و کلاهک آن سالم و کامل باشد و رنگ و طعم و خواص ظاهری آن تغییری نکرده باشد و در کل از شرایط استاندارد 1627 تبعیت نماید.

اگر از قارچ دکمه ای به صورت کامل استفاده می شود (دارای پایه و کلاهک) تا حد ممکن باید قارچها از نظر اندازه کلاهک یکسان بوده و طول پایه متصل به  کلاهک نباید بیشتر از یک سانتیمتر باشد.

در صورتیکه از قارچ های بریده استفاده می گردد قطر برشها باید بین 6- 2 میلی متر باشد و در مقطع برشها پایه مشخص باشد.

2 - آب :

آب مورد استفاده در تهیه کنسرو قارچ باید از ویژگیهای آب آشامیدنی طبق استاندارد شماره 1011 و 1053 ایران برخوردار باشد لذا باید در صورت استفاده از آب چاه از دستگاه سختی گیر استفاده نمود.

3 - قوطی :

مورد بعدی قوطی است که از جنس فولاد است و با توجه به حجم آن می تواند 500 گرم محصول را در بر گیرد.

4 - نمک :

 نمک مورد مصرف برای تهیه این کنسرو باید مطابق موارد مندرج در استاندارد شماره 26 ایران (نمک مورد مصرف در صنایع غذایی برخوردار باشد).

5 - برچسب :

مورد بعدی برچسب بوده که بر روی آن مشخصاتی نظیر وزن، نام کنسرو، نام کارخانه و تاریخ تولید و انقضا، شماره پروانه ساخت و غیره نوشته می شود.

مواد تشکیل دهنده کنسرو قارچ و ویژگی های ظاهری آن

✳️ کنسرو قارچ از نظر ظاهری چه ویژگیهایی باید داشته باشد !

کنسرو قارچ باید رنگ، طعم، بوی طبیعی خود دارا بوده و عاری از هر گونه طعم و بوی خارجی باشد. بافت قارچ باید ترد، محکم و سالم باشد. قارچهای داخل قوطی تا حد امکان باید یک شکل و یک اندازه باشد و از قارچهای لک دار نباید در کنسرو استفاده نمود.

قوطی کنسرو باید عاری از ماده خارجی از قبیل شن، خاک، کاه و مواد اضافی دیگر باشد و قطعات خرد شده کلاهک یا پایه نباید در قوطی کنسرو وجود داشته باشد.

همانطور که قبلا نیز گفتیم برای قسمت مایع کنسرو قارچ از آب نمک استفاده می شود غلظت آب نمک حدود 2% می باشد که لازم است PH آنرا با اسیدهای آلی تا حد 2/5 تنظیم نموده و قبل از مصرف جوشانده و از صافی عبور داد.

با در نظر گرفتن موارد فوق که در استاندارد ملی ذکر گردیده اند، لزوم استفاده از ماشین آلات مناسب و کنترل کیفیت دقیق ضروری به نظر می رسد.

بررسی ویژگی ها و نوع بسته بندی استاندارد محصول در طرح توجیهی بسته بندی کنسرو قارچ

✳️ بررسی ویژگی ها و نوع بسته بندی استاندارد محصول در طرح توجیهی بسته بندی کنسرو قارچ

اندازه قوطی های کنسرو قارچ 12 سانتیمتر ارتفاع و 8 سانتیمتر قطر می باشد که طبق سفارش به کارخانجات قوطی سازی ساخته می شود. به علت دارا بودن نمک در داخل قوطی کنسرو نیاز به استفاده از فولاد مخصوص به نام فولاد L می باشد که میزان عنصر فسفر در آن کم است و به طور خاصی ساخته می شوند.

قوطی ساخته شده با مشخصات فوق به حجم 500 گرم می باشد که شامل آب نمک و قارچ است. لاک مورد استفاده روی ورق فولاد قوطیِ کنسروِ قارچ، الئورزین می باشد که به قطر 6-4 میکرون روی ورق را می پوشاند. این لاک در دمای 195 درجه پخته می شود و مانع نفوذ نمک بر روی ورق فولادی قوطی شده همچنین مانع نفوذ نمک به لبه های به هم جوش خورده قوطی می گردد.

قوطی های تولید شده در بسته های 24 عددی که طبق سفارش کارخانه تولید می شوند بسته بندی می گردند.

اندازه کارتن ها به این شرح است : 50 سانتیمتر طول، 35 سانتیمتر عرض و 12 سانتیمتر ارتفاع. مشخصاتی نظیر نام کارخانه، آرم کارخانه و آدرس و شماره تلفن کارخانه نیز بر روی کارتن نوشته می شود.


✔️ خلاصه دانش فنی طرح توجیهی تولید کنسرو قارچ (فراوری قارچ دکمه ای)


✳️ مواد اولیه مصرفی در تولید کنسرو قارچ با ظرفیت 2800 هزارعدد در سال :

  • قارچ دگمه ای (میزان مصرف در محصول 250 گرم در قوطی - درصد ضایعات : 10% ) : 778 تن
  • نمک (میزان مصرف در محصول 10 گرم در قوطی - درصد ضایعات : 10% ) : 31,1 تن
  • قوطی (میزان مصرف در محصول - درصد ضایعات : 5% ) : 2950 هزارعدد
  • برچسب (میزان مصرف در محصول - درصد ضایعات : 5% ) : 2950 هزارعدد
  • نایلون شرینگ (میزان مصرف در محصول 50 گرم برای 24 قوطی - درصد ضایعات : 5%) : 6,16 تن
  • مقوا (میزان مصرف در محصول - درصد ضایعات : 1%) : 118200 عدد

✳️ فرایند تولید کنسرو قارچ با ظرفیت 2800 هزارعدد در سال به قرار زیر میباشد :

روش تولید کنسرو قارچ به طور کلی منحصر به فرد بوده و تفاوت های موجود در ارتباط با نوع ماشین آلات سطح تکنووژی و اتوماسیون آن ها می باشد.

پس از انتخاب گونه ی مناسب قارچ که معمولا دکمه ای می باشد برای تولید کنسرو قارچ می توان آنها را به صورت سالم، ورقه ورقه شده Slized و قطعه قطعه شده Chopped استفاده نمود.

مراحل تولید محصول به شرح زیر دسته بندی می گردد : 

  1. دریافت قارچ از سردخانه
  2. شستشوی قارچ ها
  3. درجه بندی
  4. بلانچینگ
  5. پرکردن قارچ درون قوطی
  6. پرکردن آب نمک
  7. اگزاست و درجه بندی
  8. اتوکلاو
  9. خنک کردن قوطی  
  10. برچسب زنی         
  11. قرنطینه  
  12. بسته بندی در کارتن           

اکنون به تشریح مراحل تولید کنسرو قارچ می پردازیم.

1 - دریافت قارچ از سردخانه :

به علت حساس بودن سردخانه های بالای صفر نسبت به باز و بسته کردن درب آن نمی توان مرتباً درب سردخانه را باز کرده و مواد اولیه را از آن خارج نمود. لذا قارچ مورد مصرف روزانه کارخانه را در دو نوبت از سردخانه خارج می نمایند و وارد خط تولید می شود.

نوبت اول در آغاز شیفت کاری و نوبت دوم چهار ساعت بعد از نوبت اول. قارچ هایی را که از سردخانه خارج شده اند، توسط یک تسمه نقاله داخل وان شستشو می ریزند. 

2 - شستشوی قارچ ها :

وان شستشو عبارت است از یک وان از جنس استیل ضدزنگ به ظرفیت حدود 500 لیتر که مجهز به سیستم ورود و خروج آب می باشد.

طراحی آن به گونه ای است که کف آن دارای شیب منفی به یک سمت می باشد که در آنجا بالابر پیمانه دار قرار دارد و قارچ های شسته شده را از درون وان به طرف خط تولید می برد در بالای بالابر پیمانه دار نیز یک دوش وجود دارد که دوباره قارچها را می شوید.  

3 - درجه بندی :

قارچ های شسته شده توسط یک نوار نقاله به قسمت درجه بندی می روند. در این قسمت قارچهایی که در طی فرایند شستشو یا قبل از آن آسیب دیده باشند و یا قارچهای کوچکتر یا بزرگتر از اندازه مورد نظر و قارچ هایی که دارای لکه و یا ایراد باشند، در خط تولید حذف می گردند.

نحوه عمل کارگران در این بخش از نظر یکنواختی تولید بسیار با اهمیت می باشد. 

4 - بلانچینگ :

بلانچینگ عبارت است از حرارت دادن مواد غذایی به منظور از بین بردن آنزیمهای مزاحم موجود در ماده غذایی که باعث تغییر رنگ و تغییر خواص ارگانولپتیک می شوند. همزمان با این عمل مرحله پخت اولیه، میکرب کشی و خروج اکسیژن درون بافت ماده غذایی نیز انجام می شود. 

در این مرحله قارچها در روی نوار نقاله وارد تونل بلانچینگ می شوند. همزمان با حرکت قارچها در روی نوارنقاله، از بالا و طرفین تونل بخار آب با دمای 90-80 درجه توسط نازل هایی که در دیواره تونل نصب شدهاسپری می گردد. زمان عبور از تونل بلانچینگ در مورد موادغذایی مختلف متفاوت است؛ ولی در مورد قارچ بین 20-15 ثانیه می باشد. 

5 - پر کردن قارچ درون قوطی :

پس از عبور قارچ ها از تونل بلانچینگ قارچ ها توسط همان نوار نقاله به مخزن دستگاه پرکن قوطی می روند و در آنجا توسط دستگاه اتوماتیک پرکن، وارد قوطی می شوند.

دستگاه موردنیاز، دستگاه پرکن اتوماتیک می باشد که باید طبق سفارش به کارخانجات ماشین سازی تهیه می گردد. ظرفیت این دستگاه 1600 عدد قوطی در ساعت می باشد. 

وزن قارچ های پر شده در قوطی به دقت انجام گرفته و وزن آبکش شده آن نباید از 50% کمتر باشد. 

6 - پر کردن فاز مایع :

پس از اینکه قارچها داخل قوطی ریخته شد قوطی ها به سمت دستگاه پرکن مایع می روند، معمولاً دستگاههای اتوماتیک قابلیت وصل شدن به یکدیگر را دارا می باشند؛ لذا دستگاه پرکن مایع نیز به دستگاه پرکن قارچ متصل می باشد. در این قسمت آب نمک به کنسرو اضافه می گردد.

آب نمک قبلاً توسط کارگران آماده گردیده و داخل مخزن دستگاه پرکن مایع ریخته می شود. مخزن دستگاه دارای یک همزن پره ای ساده می باشد که از ته نشین شدن نمک در ته ظرف جلوگیری می کند.

این مخزن فاقد فضاهای مرده می باشد که باعث ایجاد نقطه رشد میکربی نگردد. دستگاه فوق نیز توسط کارخانجات ماشین سازی داخلی قابل ساخت می باشد و ظرفیت این دستگاه 1600 عدد قوطی در ساعت می باشد. 

7 - اگزاست (Exhast) و دربندی :

منظور از اگزاست، خالی کردن هوای داخل قوطی می باشد که هدف از این کار خارج کردن اکسیژن قابل مصرف میکرو ارکانیسمهای موجود احتمالی و جلوگیری از واکنش اکسیژن با فلز قوطی می باشد.عمل خارج کردن هوا و دربندی به صورت همزمان انجام می شود.

بدین منظور از ماشین دربندی اتوماتیک مجهز به نازل بخار استفاده می شود. نحوه عمل دستگاه به این صورت است که زمانی که قوطی در زیر دستگاه دربندی می رسد نازل بخار عمل کرده و بخار را بر روی فضای بالای قوطی کنسرو اسپری می کند و هوای آن منطقه جای خود را به بخار می دهد.

در همین لحظه بازوی دستگاه دربندی پایین آمده درب را بر روی قوطی قرارداده و آن را پرس می کند به این ترتیب هوای داخل قوطی خارج شده و عمل دربندی انجام می شود. ایندستگاه نیز مانند دستگاه های قبلی با سرعت 1500 قوطی در ساعت کار کرده و با دستگاه های قبلی به صورت مداوم کار می کند. 

8- اتوکلاو :

در این مرحله قوطی های کنسرو را وارد اتوکلاو می نمایند و در آنجا تحت حرارت بالا هم قارچ ها کاملا پخته می شوند و هم کلیه میکروارگانیسم های موجود درون قوطی از بین می روند.

اتوکلاو انواع مختلفی دارد از جمله اتوکلاو افقی، اتوکلاو عمودی، اتوکلاو هیدرواستاتیک. در اینجا از اتوکلاوهای عمودی استفاده به عمل می آید زیرا نسبت به اتوکلاوهای افقی کار با آن آسان تر است و نسبت به اتوکلاوهای هیدرواستاتیک ارزان تر می باشد.

هر اتوکلاو دارای سبدهای مخصوص می باشد که قوطی های کنسرو را به صورت نامنظم داخل آن قرار می دهند. علت نامنظم قرار دادن قوطی ها درون سبد اتوکلاو این است که حرارت به همه جای سبد حاوی قوطی به صورت یکنواخت برسد.

زیرا اگر قوطی ها به طور منظم داخل سبد چیده شوند به قوطی های حاشیه ای حرارت بیشتر و به قوطی های مرکزی کمتر حرارت می رسد. پس از پر کردن سبد یک جراثقیل آن را داخل اتوکلاو قرار می دهد و درب اتوکلاو بسته شده و شیرهای بخار باز می شوند.

هر اتوکلاو مجهز به یک شیر ورودی بخار و یک شیر خروجی بخار می باشد که به وسیله آنها فرایند اتوکلاو کردن کنترل می شود دمای اتوکلاو 121-112 درجه سانتیگراد، و فشار درون آن PSI 15(2/1 اتمسفر) می باشد.

مدت زمان ماندن در اتوکلاو توسط کارشناس فنی تعیین می گردد و بستگی به مقدار فلور میکربی ماده اولیه و محیط کارخانه و سایز قوطی و ماهیت شیمیایی محتویات قوطی دارد.

برای کنسرو قارچ این مدت زمان بین 30 -15 دقیقه می باشد. اتوکلاوها دارای سیستم ریسایکل بخار نیز می باشند. 

9 - سرد کردن قوطی :

پس از طی شدن زمان مورد نیاز برای اتوکلاو شیرهای خروج بخار را باز می کنند و پس از تخلیه بخارها درب اتوکلاو را باز کرده و سبد محتوی قوطی ها را با جرثقیل بیرون آورده و وارد یک حوضچه آب سرد می نمایند.

بعد از سرد شدن قوطی ها را از درون سبدها بیرون آورده و به ادامه خط هدایت می نمایند. 

10 - برچسب زنی :

این مرحله نیز مانند مراحل قبلی توسط دستگاه اتوماتیک برچسب زنی انجام می شود ظرفیت این دستگاه نیز1600 عدد قوطی در ساعت می باشد. 

11 - قرنطینه :

در این مرحله قوطی های برچسب خورده را در انبار موقتی به نام قرنطینه می چیند و برای مدت 15-10 روز در آنجا می ماند. اگر فشار میکربی و یا نشتی در قوطی وجود داشته باشد، در طی این مدت مشخص شده و آن قوطی یا قوطی ها را از بین برده و علت وجود این عوارض را شناسایی و اقدام به رفع آن ها می شود. 

12 - بسته بندی و انبار کردن :

آخرین مرحله کنسروسازی بسته بندی می باشد که هر 24 قوطی  کنسرو را در مقوا شرینگ کرده و روانه بازار یا انبار می نمایند. 


✔️ ماشین آلات و تجهیزات خط تولید کنسرو قارچ با ظرفیت 2800 هزارعدد در سال


✳️ لیست ماشین آلات و تجهیزات خط تولید کنسرو قارچ :

  • وان شستشو : 1 دستگاه
  • تونل بلانچینگ : 1 دستگاه
  • پرکن قارچ : 1 دستگاه
  • پرکن آب نمک : 1 دستگاه
  • دربند اتوماتیک : 1 دستگاه
  • اتوکلاو : 6 دستگاه
  • برچسب زن : 1 دستگاه (به ظرفیت 1600 عدد قوطی در ساعت)
  • نوار نقاله 8 متری : 1 دستگاه (زنجیری ، مخصوص قوطی کنسرو، برق مصرفی 3 کیلووات)
  • نوار نقاله 6 متری : 1 دستگاه (زنجیری ، مخصوص قوطی کنسرو، برق مصرفی 2 کیلووات)
  • نوار نقاله 3 متری : 1 دستگاه (از جنس ضدزنگ، تسمه نقاله پیاله دار، برق مصرفی 1 کیلووات)
  • حوضچه آب سرد : 1 دستگاه (به ظرفیت 1000 لیتر)

وان شستشو :

این وان از جنس استیل ضد رنگ به ظرفیت 500 لیتر جهت انجام شستشوی قارچهای مصرفی مورد نیاز می باشد. این دیگ در انتخا به یک نوار نقاله پیمانه دار متصل می شود و مجهز به سیستم ورود و خروج آب می باشد. ابعاد این وان 4×5/1 متر می باشد. و مقدار یک عدد در خط تولید مورد احتیاج است.        

تونل بلانچینگ :

این تونل شامل محفظه ای به ابعاد 6×2 متر که قارچها توسط نوار نقاله به داخل آن حمل شده در حین عبور از این تونل بخار آب بادهای بین 80 تا 90 درجه سانتیگراد توسط نازلهای تونل دری قارچها اسپری  می گردد.

زمان عبور از تونل بلاچینگ بر حسب نوع محصول تولیدی متفاوت است اما برای تولید کنسرو قارچ بین 15 تا 20 ثانیه برآورد می گردد.    

پرکن قارچ :

جهت پرکردن قوطی قارچها از عبور از تونل بلاچینگ توسط یک دستگاه پرکن اتوماتیک با ظرفیت تولید 1600 قوطی در ساعت و راندمان عملی 90 درصد استفاده می گردد. برق مصرفی این دستگاه برابر 2 کیلووات و انبار دستگاه (3×2) متر می باشد.        

 پر کرن آب نمک :

پر کردن آب نمک (فاز مایع کنسرو) توسط یک دستگاه پرکن اتوماتیک، ظرفیت تولید 1600 قوطی در ساعت برق مصرفی دستگاه برابر با 5/1 کیلووات و ابعاد آن برابر با 3×2 متر می باشد. راندمان عملی دستگاه برابر با 90 درصد می باشد.

دربند اتوماتیک :

از دستگاه اتوماتیک دربندی جهت انجام همزمان تخلیه هوای موجود دربندی قوطی های تولیدی استفاده می گردد. این دستگاه مجهز به نازلهای بخار بوده و میزان برق مصرفی آن برابر با 3 کیلووات ساعت برآورد می گردد. ظرفیت تولید دستگاه برابر با 1600 عدد در ساعت است و راندمان عملی آن برابر با 9/0 پیش بینی می گردد. ابعاد این دستگاه برابر با 5×8/1 متر است.

اتوکلاو :

جهت پخت قوطی ها درون اتوکلاو قرار می گیرد. دمای اتوکلاو حدوداً 11 تا 121 درجه سانتیگراد و فشار آن 2/1 اتمسفر می باشد. زمان پخت محصول توسط کارشناس فنی تعیین می گردد. این زمان بستگی به ماهیت شیمیایی محتویات و سایز قوطی دارد. برای قوطی مورد نظر کنسرو قارچ به وزن نیم کیلوگرم بین 15 تا 30 دقیقه زمان کافی می باشد.

ظرفیت هر یک از اتوکلاوها برابر 500 کیلوگرم می باشد. با محاسبه زمان لازم پخت و چیدن قوطیها محصول روی سبد اتوکلاو تعداد 6 دستگاه اتوکلاو برای واحد در نظر گرفته می شود.

✳️ تاسیسات مورد نیاز کارخانه تولید کنسرو قارچ با ظرفیت 2800 هزارعدد در سال :

  • تأمین برق از شبکه سراسری : 60,7 کیلووات
  • برق اضطراری توسط دیزل ژنراتور : 50,0 کیلووات
  • ایجاد تأسیسات لازم جهت تأمین آب : 24,2 مترمکعب در روز
  • تاسیسات سوت رسانی : (گاز طبیعی : 136,0 مترمکعب در ساعت)
  • تأسیسات گرمایش ساختمان ها : 720,0 مترمربع
  • تأسیسات سرمایش و تهویه ساختمان ها : 720,0 مترمربع
  • برج های خنک کننده : 0,1 مترمکعب در ساعت
  • تصفیه شیمیایی آب(بدون املاح) : 0,2 مترمکعب در ساعت
  • دیگ بخار : 2,0 تن در ساعت
  • اطفاء حریق : تعداد 13 کپسول آتش نشانی
  • هوای فشرده : ندارد
  • تصفیه پساب : فاضلاب انسانی
  • باسکول : ندارد
  • سیستم ارتباطی تلفن : دو خط
  • سایرتأسیسات اضافی غیرمذکور

✳️ آب و برق و گاز مصرفی سالانه کارخانه تولید کنسرو قارچ با ظرفیت 2800 هزارعدد در سال :

  • برق : 77,0 مگاوات
  • آب خام : 5454,0 مترمکعب
  • گازطبیعی : 275,4 هزارمترمکعب
  • گازوئیل 32,4 مترمکعب
  • بنزین 16200,0 لیتر

✳️ اشتغال زایی کارخانه تولید کنسرو قارچ با ظرفیت 2800 هزارعدد در سال :

  • مدیر : 1 نفر
  • مهندس : 1 نفر
  • تکنسین : 2 نفر
  • کارگر ماهر : 5 نفر
  • کارگر غیر ماهر : 10 نفر
  • تکنیسین فنی (تعمیرگاه، تاسیسات و …) : 1 نفر
  • کارمندان اداری و مالی : 3 نفر
  • نگهبان، کارگر ساده و خدمات : 1 نفر
  • تعداد کل کارکنان : 24 نفر

✔️ زمین ، محوطه سازی و ساختمان سازی مورد نیاز کارخانه تولید کنسرو قارچ با ظرفیت 2800 هزارعدد در سال

✳️ زمین و محوطه سازی مورد نیاز کارخانه تولید کنسرو قارچ به قرار زیر می باشد :
  • مساحت زمین : 2200 مترمربع
  • خاکبرداری وتسطیح : 1300 مترمربع
  • خیابان کشی وپارکینگ : 200 مترمربع
  • فضای سبز : 400 مترمربع
  • دیوارکشی : 400 مترمربع
  • خاکبرداری و تسطیح : 1300 مترمربع
  • خیابان کشی و پارکینگ : 200 مترمربع
  • فضای سبز : 400 مترمربع
  • دیوارکشی : 400 مترمربع
  • چراغ های محوطه (به عدد) : 8 عدد
✳️ ساختمان سازی مورد نیاز کارخانه تولید کنسرو قارچ به قرار زیر می باشد :
  • سالن تولید مسقف : 505 مترمربع
  • انبارهای مسقف : 284 مترمربع
  • آزمایشگاه : 40 مترمربع
  • تأسیسات و تعمیرگاه : 48 مترمربع
  • ساختمانهای اداری : 65 مترمربع
  • ساختمانهای رفاهی ، سرایداری  و … : 110 مترمربع
  • سردخانه : 30 مترمربع
  • سالن تولید غیرمسقف : 0
  • انبارهای غیرمسقف : 0

✔️ بررسی ایستگاه ها، مراحل و روش های کنترل کیفیت در کارخانه تولید کنسرو قارچ !

اشکالات کیفی که میتواند در مورد کنسرو قارچ وجود داشته باشد عبارتند از تغییر رنگ، چروکیدگی و از دست دادن آب یا کاهش وزن، که برای کم کردن آنها لازم کنترل عملیات تولید از مرحله انتخاب گونه آغاز شده و در مراحل کاشت، داشت و پس از برداشت ادامه یابد.

بهترین زمان برداشت قارچ زمانی است که قارچ در حد بالای تکامل باشد و مناسب ترین آنها برای کنسرو سازی قارچهایی هستند که دارای اندازه کوچک و یکنواخت باشند. هنگام برداشت قارچ را از محل اتصال ساقه به زمین جدا می کنند بلافاصله پس از بردات مراقبت از ماده اولیه بایستی شروع شود. 

قبل از تشریح فرایند تولید نحوه دریافت مواد اولیه بیان می گردد. همانطور که بیان شد قارچ مصرفی برای تولید کنسرو قارچ آگاریکوس می باشد که در حال حاضر تولیدکنندگان عمده این نوع قارچ کارخانه های قارچ ملارد و قارچ سینا می باشد که می توان طبق قرارداد با یکی از دو شرکت ذکر شده مواد اولیه کارخانه را تهیه کرد.

به عنوان انبار مواد اولیه، از یک سردخانه بالای صفر با دمای 4-2 درجه سانتیگراد استفاده می شود باتوجه به فاسد شدنی بودن قارچ نمی توان آن را به مدت زیادی در سردخانه بالای صفر نگهداری کرد لذا باید ماده اولیه 10 روز کارخانه را ذخیره نمود. بدین منظور از یک سردخانه استفاده به عمل می آید که به عنوان قسمتی از انبار مواد اولیه به حساب می آید.

در کارخانه تولید کنسرو قارچ با توجه به ویژگیهای این صنعت ، هر یک ازمراحـل ضـروری کنتـرل کیفـی و محـل انجـام ایـن آزمایش ها تعیین خواهد شد.

✳️ کنترل کیفیت در کارخانه تولید کنسرو قارچ در سه مرحله انجام می شود :
  1. کنترل کیفیت مواد اولیه              
  2. کنترل حین تولید
  3. کنترل نهایی

که هریک از موارد فوق در زیر شرح داده می شود.

1) کنترل کیفیت مواد اولیه :

کیفیت مواد اولیه در هنگام تحویل گرفتن مواد و سفارش دادن آن مورد کنترل قرار می گیرد در مـورد قـارچ در مرحله سورتینگ نیز یک مرحله کنترل وجود دارد که قارچهای ناسالم و نامناسب از بقیـه محـصول جـدا می شود. 

2 و 3) کنترل حین تولید و کنترل نهایی :

کنترل کیفیت حین تولید و نهایی در آزمایشگاه کنترل کیفیت انجام می شود که شامل آزمایشهای زیر است: 

در بخش کنترل کیفیت نمونه برداری یکی از ارکان اساسی می باشد. نمونه برداری از این فرآورده باید بر طبق استاندارد نمونه برداری از فرآورده های کشاورزی بسته بندی شده که مصرف غذایی دارند، به شماره 2826 صورت گیرد. 

الف ) آزمون رنگ، طعم و بو، بافت 

این آزمون به وسیله آزمونهای حسی در اتاقک های مخصوص آزمون های حسی انجام می گیرد. 

ب ) یکنواختی 

تعیین یکنواختی پس از آبکش کردن نمونه طبق روش بند 4 این استاندارد به طور چشمی انجام می گیرد. 

ج ) پری 

ابتدا حرارت محتوی قوطی کنسرو را به 20 درجه سلسیوس می رسانند و حجم محتویات داخل آن را به وسیله استوانه شیشه ای مدرج اندازه گیری می کنند. سپس قوطی خالی را از آب مقطر 20 درجه سلسیوس تا زیر لبه قوطی پر کرده و حجم آن را توسط استوانه شیشه ای مدرج تعیین می نمایند سپس پری قوطی را از رابطه زیر تعیین می کنند. 

 10 × حجم آب در 20 درجه سلسیوس حجم نمونه (محتویات قوطی) در 20 درجه سلسیوس  = پری ظرف 

د ) وزن آبکش شده 

قوطی کنسرو قارچ را توزین نموده و وزن آن را یادداشت می کنندA)  ) سپس الکی که قطر سوراخهای آن 8/2 میلی متر است، انتخاب نموده و آن را توزین و یادداشت می نمایندb) ) .

سپس قوطی کنسرو قارچ را باز نموده و محتویات آن را روی الک مذکور در حالی که بر روی یک تشتک پلاستیکی قرار داده و می گذارند چند دقیقه به همان حال بماند. سپس وزن الک و محتویات آن را تعیین و یادداشت می کنند.( (B

همچنین وزن قوطی خالی شده را نیز تعیین و یادداشت می نماید.(a) سپس درصد وزن آبکش شده را از رابطه زیر بدست می آورند: 

 درصد وزن آبکش شده = 100 ×A-aB-b

ن ) نمک 

سه گرم از محلول نمکی قارچ را وزن می کنند (حداقل یک ماه از تولید آن گذشته باشد). سپس با مقدار کافی نیترات نقره یک دهم نرمال و 4 میلی لیتر اسیدنیتریک، آن را به یک بالن ژوژه 100 میلی لیتری منتقل می کنند.

2 میلی لیتر تری سولفات آمونیم به آن افزوده بعدآ با آب مقطر به حجم رسانده و توسط آمونیم تیوسیانات یک دهم نرمال تا ایجاد رنگ آجری روشن تیتر می کنند. مقدار نمک محتوی را از رابطه زیر برحسب گرم تعیین می کنند: 

 = Aمقدار نیترات نقره و B = مقدار آمونیم تیوسیانات مقدار نمونه585/0 ×A-2B= مقدار نمک درصد گرم نمونه 

و ) اندازه گیری فلزات 

مقدار فلزات باید بر طبق روشهای استاندارد اندازه گیری هر یک از فلزات در مواد غذایی توسط دستگاه اتمیک ابزربشن تعیین گردد. 

:: موضوعات زیر نیز میتواند برای شما جذاب باشد :

نگارش طرح توجیهی پرورش قارچ صدفی کاملا به روز با فرمت بانکی

نگارش طرح توجیهی پرورش قارچ جادویی مجیک ماشروم کاملا به روز جهت اخذ وام بانکی

تدوین طرح توجیهی پرورش قارچ گانودرما یا لینگژی کاملا به روز با نرم افزار کامفار

تدوین طرح توجیهی پرورش قارچ شاه صدف (ارینجی) کاملا به روز جهت اخذ وام بانکی و جواز تاسیس

آموزش صفر تا صد پرورش و تکثیر قارچ صدفی

آموزش صفر تا صد پرورش و تکثیر قارچ دکمه ای

آموزش صفر تا صد پرورش و تکثیر قارچ ترافل

نگارش طرح توجیهی پرورش قارچ های دارویی ارگوت کاملا به روز با فرمت بانکی

نگارش طرح توجیهی پرورش قارچ شیتاکه دارویی کاملا به روز با فرمت بانکی

نگارش طرح توجیهی پرورش قارچ دنبلان یا قارچ ترافل کاملا به روز با فرمت بانکی

دانلود طرح توجیهی تیپ پرورش و بسته بندی قارچ خوراکی دکمه ای

آموزش مرحله به مرحله و تصویری ثبت نام در سامانه سیتا جهت اخذ وام تبصره 18 جهاد کشاورزی

✍️ جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی احداث واحد تولید کنسرو قارچ ، با اطلاعات کاملا به روز با فرمت Word و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ جواز تاسیس یا وام و تسهیلات بانکی ،با ما تماس  بگیرید .


📚 دانلود فایل های طرح توجیهی تیپ احداث واحد تولید کنسرو قارچ


👈 توجه : کلیه ی طرح های تیپ یا آماده ، صرفا کاربرد مطالعاتی و تحقیقاتی داشته و جهت اخذ مجوز و یا تسهیلات و وام بانکی مناسب نمیباشند . جهت تهیه طرح توجیهی با کاربرد اجرایی و بانکی با ما تماس بگیرید.

 

فايل‌ها:
zipطرح توجیهی تولید کنسرو قارچ 104 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخدوشنبه, 15 آبان 1396 13:02
حجم فايل 1.82 MB
دانلود 254

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید کنسرو مربا و ترشی قارچ 66 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخدوشنبه, 15 آبان 1396 13:05
حجم فايل 963.8 KB
دانلود 217

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipکتاب جامع آشنایی با ماشین آلات و تکنولوژیهای کنسرو سازی و فرآیند های تولید بیش از 50 نوع انواع کنسرو ، مربا و سس مختلف 211 صفحه
تاريخجمعه, 31 تیر 1401 20:19
حجم فايل 9.2 MB
دانلود 78

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.


کسب و کارهای پر طرفدار

صنایع غذایی

© 2024 کلیه حقوق این وبسایت محفوظ میباشد.
Articles
Categories