• 021-77869979
  • سفارش طرح توجیهی : 09360555304
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 24/7

طرح توجیهی کارخانه کره گیاهی ⭐️ 0 تا 100 تولید مارگارین

(6 votes, average 5 out of 5)

 طرح توجیهی کره گیاهی مارگارین

جهت نگارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید کره گیاهی (مارگارین) با اطلاعات کاملاً به روز برای سال 1402 ، با فرمت DOC و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، این صفحه را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید . ضمنا میتوانید فایل pdf طرح توجیهی تولید کره گیاهی (مارگارین) را که در سال های قبل نگارش شده است را صرفا جهت مطالعه از انتهای صفحه دانلود نمایید.


✔️ کره گیاهی (مارگارین) چیست و چه خواص و ویژگیهای و کاربردهایی دارد !


کره گیاهی (مارگارین) چیست و چه خواص و ویژگیهای و کاربردهایی دارد !

کره ها بردو نوع هستند که شامل کره حیوانی و کره گیاهی (مارگارین) میباشند. کره حیوانی که آن را از شیر می گیرند ، همان کره معمولی است که از سالیان دور در اقصی نقاط دنیا تولید و مصرف می گردد اما کره گیاهی که مارگارین نیز نامیده می شود ، از مواد روغنی گیاهی استخراج می گردد.

به عبارت دیگر همان طور که واحدهای تولید کننده روغن نباتی روغن های گیاهی مایع را پس از تولید از طریق هیدروژنه کردن تبدیل به روغن نباتی جامد کرده و آن را در بازار عرضه می نمایند ؛ می توانند روغن های مایع را طی یک فرایند مخصوص و با اضافه کردن طعم دهنده های مختلف به صورت ماده ای تبدیل می نمایند که طعم نزدیک به کره حیوانی داشته و در جایگزینی آن مورد استفاده قرار می گیرد.

همچنین گاهی به کره های گیاهی مقداری شیر خشک هم اضافه می کنند تا شکل و طعم آن کاملا نزدیک به کره حیوانی گردد.

از نقطه نظر شیمیایی ترکیبات متشکله کره گیاهی (مارگارین) و حیوانی با همدیگر متفاوت می باشد. مصـرف کره حیوانی سبب افزایش کلسترول خون شده و همچنین تری گلیسیرید بدن را افزایش می دهد که هر دو ماده فوق برای سلامتی انسان نامناسب می باشد و این در حالی است که کره گیاهی فاقد کلسترول می باشد.

در اینجا باید گفت که از نگاه پزشکی افزایش کلسترول یک عامل خطر مهم برای بیماری های قلبی تلقی می گردد. بنابراین می توان گفت که کره گیاهی از این نظر بسیار سالم تر از کره حیوانی می باشد. اما باید توجه داشت که این به آن معنا نیست که کره گیاهی باعث چاقی نمی شود.

کره گیاهی و حیوانی هر دو تقریبا با یک اندازه به بدن کالری می رسانند ؛ یعنی به یک اندازه می توانند باعـث اضافه وزن شوند و اضافه وزن هم که خودش یک عامل خطر برای بیماری قلبی به حساب می آید.

این که کره گیاهی (مارگارین) از کدام روغن گیاهی تهیه شده باشند بسیار مهم است. اصولا چربی ها از اجزایی به نام اسیدهای چرب تشکیل شده اند. اسید های چرب انواع مختلفی دارند ؛ بعضی ها بلند زنجیره هستند و بعضی کوتاه زنجیره ؛ بعضی ها اشباع شده اند و بعضی ها اشباع نشده.

این اسید های چرب هرچقـدر اشباع شده تر و بلند زنجیره تر باشند از نظر بروز بیماری های قلبی و سالم تر و بی خطرتر اند ؛ مثلا روغن ذرت یا آفتاب گردان یا حتی روغن زیتون.

کره های گیاهی (مارگارین) به سبب اینکه از اسید های چرب غیر اشباع تر تشکیل یافته اند. برای بیماری های قلبی خطر کمتری دارند.

در زیر مقایسه ای بین کره حیوانی و گیاهی (مارگارین ) صورت گرفته است :

مقایسه ای بین کره حیوانی و گیاهی

  • از لحاظ میزان انرژی زائی تفاوتی بین کره و مارگارین وجود ندارد.
  • کره از اسید های چرب کمتری برخوردار است و نمی تواند نیاز اسید های چرب ضروری یک فرد را تامین کند ؛ اما مارگارین سرشار از اسید های چرب ، بیش از 30 درصد بوده. و بسته به مارگارین آن می تواند به میزان 50 درصد نیز افزایش یابد.
  • میزان ویتامین های محلول در چربی در مارگارین به مراتب بیشتر از کره می باشد ؛ مخصوصا ویتامین های A و E و D .
  • کره حیوانی حاوی کلسترول بوده اما مارگارین فاقد کلسترول است. به طور کلی می توان نتیجه گرفت که مارگارین بهتر از کره حیوانی می باشد. اما مارگارین را نباید جهت سرخ کردن مواد غذایی استفاده کرد. زیرا در آن ترکیبات پلی مری که سرطان زا هستند تشکیل می شود.

✳️ کره گیاهی (مارگارین) دارای کد آیسیک و استانداردهای به شماره زیر می باشد :

  • کد آیسیک کره مارگارین : 15141610
  • کد آیسیک بسته بندی مارگارین : 15141611
  • شماره های استاندارد ملی : 143 و 8814

استاندارد جهانی خاصی برای کره گیاهی به دست نیامده ولی در سطح جهانی از منابع زیر برای تست کیفیت کره گیاهی استفاده می گردد.

  • Codex Alimentarous , Codex STAN 32 , Magarine , Volume 8-2005
  • Haweley , Gessner G.,.Condencedz Chemical..Dictionary , Tenth edition , 1981 , page
  • Offical Methods of Analysis of AOAC International
  • E.G.M.D.Erikson , Deep
  • Frying , AOCS press
  • American Soybean Association Economics , Nutrition and Technical Aspects oilseeds (1990)

✳️ معرفی موارد مصرف و کاربرد کره گیاهی (مارگارین) !

موارد مصرف و کاربرد کره گیاهی

کره گیاهی همانند کره حیوانی به عنوان غذای انسان مورد استفاده قرار می گیرد که ذیلا فهرست کاربردهای آن ارائه شده است.

  • مصرف غذایی انسان به صورت مستقیم و یا همراه سایر لبنیات ، مربا ، عسل و غیره
  • مصرف در تولید برخی غذاهای آماده و غیر آماده به عنوان مواد اولیه
  • مصرف در تولید محصولات شیرینی و قنادی

همان طوری که پیشتر نیز عنوان گردید ، کره گیاهی بر حسب ماده اولیه مورد استفاده در تولید آن ، از عطر و طعم نسبتا متفاوتی برخوردار است. لذا معمولا در زمان انتخاب برای مصرف ، توجه به مورد فوق می گردد.


✔️ معرفی مواد اولیه و تشریح روش تولید کره گیاهی (مارگارین) !


روش تولید کره گیاهی (مارگارین)

به طور کلی فرایند تولید کره گیاهی را می توان در دو مرحله به صورت زیر تعریف کرد.

  • مرحله اول : تولید روغن از دانه های روغنی
  • مرحله دوم : تولید کره از روغن

در طرح حاضر به منظور اینکه طرح با حداقل سرمایه گذاری ممکن انجام گرفته و همچنین طرح در فهرست صنایع کوچک قرار گیرد ، صرفا مرحله دوم از فرایند تولید یعنی مرحله تولید کره از روغـن مورد توجه می باشد. لذا در ادامه مراحل اجرایی فوق شرح داده شده است.

اولین مرحله در تولید کره گیاهی از روغن ، بوگیری و رنگ بری آن است که در این مرحله با استفاده از عبور بخار آب از میان روغن داغ ، بو و رنگ روغن گرفته می شود. البته روغن تهیه شده از بازار ایـن مرحله را در آخرین مرحله فرایند تولید خود طی کرده است. لیکن به منظور افزایش درجـه خلوص روغن و همچنین افزایش کیفیت آن ، مرحله تخلیص انجام می گیرد. 

مرحله بعدی در فرایند تولید ، افزودن مواد دیگری به روغن مانند ویتامین ها ، مزه ده ها ، امولسیفایرها و سایر افزودنی می باشد. عمل اختلاط سبب جدا شدن آب از روغن می گردد ( مانند نمک زدن به شیر محتوی مایه پنیر که در آن آب پنیر از خود پنیر جدا می گردد)

مواد افزودنی در دمای 50 تا 60 درجه سانتی گراد به روغن افزوده شده و در دمای 70 تا 86 درجه پاستوریزه می گردد. پس از این مرحله ، مخلوط خنک شده و تبدیل به جامد می گردد. در طول فرایند خنک کاری ، روغن در داخل استوانه ای با برآمدگی های میخ مانند چرخانده می شود تا روغن و سایر کاملا از هم جدا گردند.

آخرین مرحله در فرایند تولید ، بسته بندی کره مارگارین است که در دمای دو تا پنج درجه انجام می گیرد.

در حالت کلی تکنولوژی عمومی تولید کره گیاهی روشی است که در بالا تعریف گردید و کلیه واحدهای صنعتی از همان روش ها استفاده می نمایند.

فرایند تولید مارگارین

✳️ معرفی نوع و مصرف سالانه ماده اولیه مورد نیاز کارخانه تولید سالانه 2000 تن کره گیاهی (مارگارین) !

ماده اولیه مورد استفاده برای تولید کره گیاهی را می توان روغن ذرت ، روغن نارگیل ، روغـن بـادام زمینی و موارد مشابه دانست که هر انتخاب آن ها بر اساس نیاز بازار ، برنامه تولید ، محل اجرای طرح و فصل تولید صورت می گیرد.

متوسط ضریب استخراج کره از روغن های معرفی شده حدود 102 درصد است. یعنی اینکه 100 درصد روغن تبدیل به کره شده و در این میان دو درصد نیز سایر افزودنی ها به آن اضافه می گردد. لذا با در نظر گرفتن ظرفیت طرح که معادل 2000 تن می باشد ، میزان روغن لازم نیـز 2000 تن خواهد بود.

به جز روغن ذکر شده در بالا مواد دیگری مانند ویتامین ها ، امولسیفایرها و دیگر افزودنی ها نیز در فرایند تولید مصرف می گردد که مقدار آن ها دو درصد ظرفیت تولید یعنی 40 تن در سال می باشد.


✔️ زمین و محوطه سازی و ساختمانهای مورد نیاز کارخانه تولید سالانه 2000 تن کره گیاهی (مارگارین)!


کارخانه تولید کره گیاهی

✳️ زمین و محوطه سازی مورد نیاز کارخانه تولید سالانه 2000 تن کره گیاهی (مارگارین) به قرار زیر میباشند :

  • زمین : 3000 متر مربع
  • فضای سبز : 500 متر مربع
  • خیابان کشی ، پارکینگ و محوطه ها : 800 متر مربع
  • دیوار کشی : 1000 متر مربع

✳️ ساختمان های تولیدی و اداری مورد نیاز کارخانه تولید سالانه 2000 تن کره گیاهی (مارگارین) به قرار زیر میباشند :

  • سالن تولید : 1000 متر مربع
  • انبار ها : 400 متر مربع
  • ساختمان پشتیبانی تولید : 60 متر مربع
  • اداری - خدماتی : 60 متر مربع
  • سایر : 100 متر مربع

✔️ ماشین آلات و تجهیزات و تاسیسات مورد نیاز کارخانه تولید سالانه 2000 تن کره گیاهی (مارگارین)!


ماشین آلات و تجهیزات کارخانه تولید کره گیاهی مارگارین

با توجه به فرایند تولید تعریف شده ماشین آلات زیر برای یک واحد صنعتی تولید کره گیاهی مورد نیاز می باشد.

لازم به ذکر است که این ماشین آلات به صورت خط تولید بوده و تفکیک آن ها از همدیگر معنی ندارد:

  • 2 Chillers for Water Cooling , make Kolkor
  • 2 Dgital Weight Scale , Model EK6000H , make IND
  • 2 High Pressure Pump , make Gerstenberg
  • 1 Water Heating Steam System 90 + 60 degrees Celsius , make SPIRAX
  • 1 Pipe System and Tank Washing Machine , make Gerstenberg
  • 1 Cooling Container for Storage at 0 Degrees Celsius
  • 2 Stainless Steel Double Jacket Oil Tank - 1200 liters , make M.G.T. Ltd
  • 2 Stainless Steel Double Jacket Intermediate Tank - 1200 liters , make M.G.T. Ltd
  • 2 Ton Chillers for Production Hall 20
  • 1 Peefwcto Deep Mixer and Ammonia Cooling for Margarine , make Gerstenberg
  • 2 Pasterurization System - Heat Exchanger for Water and Oil , make GTA
  • 1 Electric Water heating System - 90 Degrees Celsius Oren
  • 1 Electric Water heating System - 60 Degrees Celsius Oren
  • 1 Automatic Cooling System , make Siata
  • 1 Stainless Steel Piping System
  • 2 Electrical control System , make Gerstenberg
  • Shelving System
  • Heating Tank and Pump System
  • 2 Cylindrical Conveyor Belt - 2×3 meters in lengh
  • 1 PH Testing Device , Model PH6 , make Eco Scan
  • 1 Plate Machine for 2-5 kg of Margarine , Model PFR-K2.2.5 , make Gerstenberg
  • 1 Filing and Packaging Machine , Model PXM-2 , make Pakline
  • 2 Stainless Steel Double Jacket Water Tank - 600 liters , make M.G.T. Ltd
  • 1 Heated Stainless Steel Double Jackey Oil Tank - 4500 , liters , make M.G.T Ltd
  • 2 Heated Stainless Steel Double Jackey Oil Tank - 600 , liters , make M.G.T Ltd
  • 2 Heated Stainless Steel Double Jackey Oil Tank - 400 , liters , make M.G.T Ltd
  • 1 Stainless Steel Double Jacket Water Heating Tank - 3500 liters , make M.G.T. Ltd
  • 1 Inkejet Printer for C-16 Cartrides , mak Domino
  • 2 Digital Thermometer , Model 926 , make Testo
  • 1 Scale up to 15 kg , Model YH-T3 , make Shavit
  • 1 Scale up to 20 kg , Model SSB513 , make Accura
  • 1 Cooling Room 0 degrees Celsius , 5000 cibic meters
  • 1 Margarine Mixing Pin Machine , Gerstenberg

قیمت خط تولید کره گیاهی مارگارین که در بر گیرنده ماشین آلات بالا می باشد ، معادل 500 هزار یورو می باشد.

خط تولید کره مارگارین

✳️ تجهیزات آزمایشگاهی و کارگاهی مورد نیاز کارخانه تولید سالانه 2000 تن کره گیاهی (مارگارین) به قرار زیر میباشند :

وجود آزمایشگاه مجهز کنترل کیفیت امری است که سبب کنترل فرایند تولید و کیفیت محصـول تولیدی می گردد.

این تجهیزات شامل موارد زیر خواهد بود.

  • اتوکلاو آزمایشگاهی
  • بن ماری
  • ترازوی دقیق
  • دستگاه تقطیر آزمایشگاهی
  • PH متر دیجیتالی
  • کلنی کانتر
  • یخچال
  • محیط های کشت مختلف
  • میزهای کار
  • قفسه ها
  • دستگاه استریل کننده شیشه ای

✳️ تاسیسات مورد نیاز کارخانه تولید سالانه 2000 تن کره گیاهی (مارگارین) به قرار زیر میباشند :

  • تاسیسات برق : (توان Kw 400 هزینه های انشعاب و تجهیزات لازم)
  • دیگ بخار : (پنج تن ظرفیت با متعلقات جانبی)
  • تاسیسات آب : ---
  • تاسیسات سوخت : (شامل تانک سوخت و یا انشعاب گاز)
  • تلفن و ارتباطات : ---
  • تأسیسات گرمایشی و سرمایشی : ---

✔️ پرسنل و یوتیلیتی مورد نیاز کارخانه تولید سالانه 2000 تن کره گیاهی (مارگارین)!


کارخانه تولید کره گیاهی مارگارین

✳️ نیروی انسانی مورد نیاز کارخانه تولید سالانه 2000 تن کره گیاهی (مارگارین) به قرار زیر میباشند :

  • مدیریت : 1 نفر
  • کارشناس فنی : 3 نفر
  • کارشناس اداری - مالی : 2 نفر
  • کارشناس فروش : 1 نفر
  • تکنسین فنی : 3 نفر
  • کارگر فنی ماهر : 4 نفر
  • کارگر فنی نیمه ماهر : 15 نفر
  • کارمند اداری : 2 نفر
  • منشی – راننده – نگهبان : 3 نفر
  • جمع : 34 نفر
✳️ یوتیلیتی مورد نیاز کارخانه تولید سالانه 2000 تن کره گیاهی (مارگارین) به شرح زیر میباشند :

برآورد برق مورد نیاز و چگونگی تأمین آن :

توان برق مورد نیاز طرح با توجه به مصرف ماشین آلات و تأسیسات و همچنین نیاز روشنایی ساختمان ها و غیره ، Kw 400 برآورد شده است. این توان برق به راحتی از شبکه برق سراسری کشور و در کلیه استان های کشور قابل تأمین است.

برآورد آب مورد نیاز و چگونگی تأمین آن :

در طرح حاضر آب جهت نیازهای بهداشتی و آشامیدنی کارکنان آن و همچنین برای آبیاری فضای سبز مورد نیاز خواهد بود   که با توجه به تعداد کارکنان حجم مصرف سالیانه 300 متر مکعب بر آورد می گردد که این میزان آب از طریق شبکه لوله کشی شهرک صنعتی محل اجرای طرح قابـل تأمين است.

برآورد سوخت مصرفی مورد نیاز و چگونگی تأمین آن :

سوخت در طرح حاضر برای مصارف دیگ بخار و تاسیسات گرمایشی خواهد بود. بهترین سوخت پیشنهادی طرح ، گاز شهری است ولی نظر بر اینکه برخی شهرک ها دارای لوله کشی گاز بوده ولی برخی دیگر فاقد آن هستند از این رو در طرح حاضر گازوئیل به عنوان سوخت انتخـاب شـده است ولی در صورتی که محل نهایی انتخاب شده برای اجرای طرح از لوله کشی گاز شهری برخوردار باشد انتخاب آن اولویت خواهد داشت.

از نظر میزان مصرف باید گفت که در صورت استفاده از گاز مصرف سالیانه 160000 متر مكعـب و در صورت استفاده از گازوئیل مصرف سالیانه 128000 لیتر خواهد بود.

✍️ جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید کره گیاهی (مارگارین) ، با اطلاعات کاملا به روز با فرمت Word و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ جواز تاسیس یا وام و تسهیلات بانکی ،با ما تماس بگیرید .


📚 دانلود فایل های طرح توجیهی تیپ تولید کره گیاهی (مارگارین)

👈 توجه : کلیه ی طرح های تیپ یا آماده ، صرفا کاربرد مطالعاتی و تحقیقاتی داشته و جهت اخذ مجوز و یا تسهیلات و وام بانکی مناسب نمیباشند . جهت تهیه طرح توجیهی با کاربرد اجرایی و بانکی با ما تماس بگیرید.

فايل‌ها:
zipطرح توجیهی تولید کره گیاهی 57 صقحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخدوشنبه, 15 آبان 1396 12:17
حجم فايل 974.69 KB
دانلود 136

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.


کسب و کارهای پر طرفدار

صنایع غذایی

© 2024 کلیه حقوق این وبسایت محفوظ میباشد.
Articles
Categories