جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید پودر لاکتوز از آب پنیر و شیر ، با اطلاعات کاملا به روز برای سال 1401 با فرمت Word و PDF ، جهت اخذ مجوز و یا ارائه به بانک ، با گزارش نرم افزار کامفار ، این مطلب را مطالعه نموده و در پایان با ما تماس بگیرید . ضمنا در صورت تمایل میتوانید طرح توجیهی تیپ تولید پودر لاکتوز را با آپدیت سال 97 ، صرفا جهت مطالعات اولیه ، از انتهای همین صفحه دریافت نمایید .
لاکتوز چیست ؟
ماده ی ( لاکتوز ) در واقع قند موجود در شیر بوده که دستگاه گوارش برخی افراد به علت فقدان آنزیم لاکتاز قادر به هضم وجذب آن نبوده و در اذهان عموم از محبوبیت خوبی برخوردار نیست ، ولی این کربوهیدرات از اجزای مهم شیر بوده و نقش مهمی را در فیزیولوژی گوارش و جذب برخی مواد مانند کلسیم بر عهده دارد . کد آیسیک پودر لاکتوز 15201282 میباشد.
کاربرد های لاکتوز :
کاربردهای صنعتی لاکتوز بسیار زیاد بوده که از جمله آنها میتوان به کاربردهای فراوانی در صنایع مختلف ، از جمله صنایع تولید محصولات لبنی ، صنایع نانوایی و فرآورده های دارویی و پزشکی اشاره کرد.
دلایل توجیه طرح تولید پودر لاکتوز :
- سود آوری بالا
- کمک به کاهش آلودگی محیط زیست ( رها شدن آب پنیر در طبیعت )
- از نظر محاسبات مالی: الف) بازگشت سرمایه در طی دو نیم سال و ب) نرخ بازده داخلی %32
- وجود چندین کارخانه شیر در کشور
- وجود دامداریهای صنعتی و سنتی زیاد در کشور
- کاهش صادرات پودر لاکتوز که در حال حاضر معمولا از آلمان وارد میشود : با توجه به اینکه بهای آماده به فروش پودر لاکتوز داخلی تقریبا نصف مشابه خارجی در کشور خواهد بود ،به همین دلیل ، قیمت تمام داروها و مکملهای غذایی که از پودر لاکتوز ساخته میشوند کاهش خواهد یافت که در این حالت هم برای مصرف کننده توجیه دارد و هم برای تولید کننده
- در صورت افزایش تولید و اشباع بازار با توجه به بهای تمام شده پایینتر این محصول نسبت به کالاهای مشابه خارجی و همینطور وجود مواد اولیه انبوه در سطح کشور ، می توان مبادرت به صادرات نیز نمود و درامد زایی ارزی نیز ایجاد کرد.
بخشی از برآورد های مطالعات بازار پودر لاکتوز در سال 97 :
برآورد تقاضای پودر لاکتوز :
با توجه به میزان واردات این محصول از کشورهای مختلف به میزان حدود 2 میلیون تن در سال 94 برآورد تقاضای واقعی به میزان 1.9 میلیون تن بوده است ، در سال95 ، 2 میلیون تن و در سال 96 این مقدار تقریبا ثابت بوده است.
برآورد صادرات پودر لاکتوز در 3 سال گذشته :
به دلیل عدم تولید و صرفا وارداتی بودن این محصول ، هیچگونه صادراتی نداشتیم.
براورد واردات پودر لاکتوز :
میزان واردات در سال 94 یک میلیون نهصد هزار تن بود که در سال 95 به حدود دو میلیون تن افزایش یافته و در سال 96 تقریبا ثابت بوده است.
میزان تولید سالانه پودر لاکتوز :
در حال حاضر هیچگونه تولیدی صورت نمی گیرد.
جهت مطالعات کاملتر میتوانید طرح توجیهی تیپ تولید پودر لاکتوز را با آپدیت سال 97 ، از انتهای همین صفحه دریافت نمایید .
درآمد و هزینه و سود حاصل از احداث کارخانه تولید پودر لاکتوز از آب پنیر :
با فرض اینکه نرخ یورو را 10000 تومان در سال 97 در نظر بگیریم و ظرفیت تولید را 1000 تن در سال فرض کنیم ، خلاصه طرح توجیهی تولید پودر لاکتوز از آب پنیر به شرح زیر میباشد :
- سرمایه ثابت : 56003 میلیون ریال
- سرمایه در گردش : 8847 میلیون ریال
- درصد میزان تولید در نقطه سر به سر : 27%
- نرخ بازده سرمایه گذاری کل ( IRR ) : 32%
جهت مطالعات کاملتر میتوانید طرح توجیهی تیپ تولید پودر لاکتوز را با آپدیت سال 97 ، از انتهای همین صفحه دریافت نمایید .
مواد اولیه تولید لاکتور :
شیر : هر 100 گرم شیر دارای 5 گرم لاکتوز است بنابراین برای تولید 600 تن لاکتوز حاصل از شیر ، در سال به 3000 تن شیر نیاز است . البته شیر علاوه بر لاکتوز ، جهت تولید پنیر و ماست و کره و خامه و غیره نیز استفاده می شود .
آب پنیر : 1334 تن آب پنیر پس از اشباع شدن و تبخیر بصورت بلور در آمده و در داخل ظرف خاص تخلیه شده و آب مازاد آن نیز خارج می گردد ، لاکتوز به دست آمده مجددا شستشو و خشک شده و سرانجام 400 تن پودر لاکتوز در سال بدست می آید.
فرآیند تولید پودر لاکتوز از آب پنیر شامل دو مرحله میباشد :
- تغلیظ آب پنیر با یا بدون گرفتن چربی ، پروتئین ، املاح و...
- جدا سازی لاکتوز به روش تبلور و ترسیب
جدا سازی لاکتوز از آب پنیر:
- پس از تغلیظ آب پنیر ، برای تبلور لاکتوز آنرا سرد می کنند.
- از نمک فلزات به خصوص فلزات قلیایی خاکی برای رسوب لاکتوز استفاده می شود.
- از الکل برای جدا سازی لاکتوز و رسوب آن استفاده می گردد ،
- تغلیظ آب پنیر به روش اسمز معکوس ، در واحدهای بزرگ صنعتی استفاده میشود و هزینه بر هست.
%29 لاکتوز در مرحله جدا سازی پروتئین و بیش از 39% آن به شکل بلور ناخالص لاکتوز ، از آب پنیر جدا می شود ، بدین ترتیب تا 68% پودر لاکتوز تولیدی قابل مصرف برای انسان و 32% جهت تغذیه دام استفاده می شود .
ضمنا لازم به ذکر میباشد که مواد اولیه و دانش فنی تولید پودر لاکتوز از آب پنیر ، کاملا داخلی میباشد و نیروی انسانی مورد نیاز کارخانه ی تولید پودر لاکتوز ، در مرحله ی بهره برداری 25 نفر میباشد .
جهت مطالعات کاملتر میتوانید طرح توجیهی تیپ تولید پودر لاکتوز را با آپدیت سال 97 ، از انتهای همین صفحه دریافت نمایید .
در صورتی که نیاز به طرح توجیهی و امکان سنجی تولید پودر لاکتوز ( کاملا به روز + مشاوره مجوز و وام + کامفار ) ، برای ارائه به بانک یا اخذ مجوز دارید با کارشناسان ما تماس بگیرید .
مطالب مرتبط :
:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید پودر پروتئین وی از آب پنیر 11 صفحه سال 97
:: دانلود طرح توجیهی آماده احداث کارخانه تولید پودر و مایع پاستوریزه تخم مرغ 45 صفحه
دانلود فایل طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید پودر لاکتوز
برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.