• 021-77869979
  • سفارش طرح توجیهی : 09360555304
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 24/7

طرح توجیهی تولید و تصفیه روغن هسته انگور ⭐️ سال 1402

(1 vote, average 5 out of 5)

41

جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی احداث کارخانه روغن کشی از هسته انگور به روش پرس سرد جهت تولید و تصفیه روغن خام هسته انگور ، با اطلاعات کاملا به روز برای سال 1402 با فرمت Word و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ جواز تاسیس یا وام و تسهیلات بانکی ، این صفحه را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید . ضمنا در صورت تمایل میتوانید طرح های توجیهی تیپ کارخانه روغن کشی از هسته انگور را ، صرفا جهت مطالعه ، از انتهای همین صفحه دانلود نمایید .

 در این مقاله اطلاعات فنی و ارزشمندی را درباره احداث کارخانه تولید و تصفیه روغن خام هسته انگور در اختیار شما کاربر گرامی وبسایت قرار می‌دهیم . این اطلاعات شامل ماشین آلات و تجهیزات مورد نیاز ، زمین و محوطه سازی و ساختمان های مورد نیاز ، مواد اولیه مورد نیاز، یوتیلیتی مورد نیاز و همینطور نیروی انسانی مورد نیاز کارخانه روغن کشی از دانه انگور می‌باشد.

پیشاپیش از بردباری شما در مطالعه این مقاله سپاسگزاریم.


با خواص و فوائد فوق العاده محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید روغن هسته انگور بیشتر آشنا شویم


خواص و فوائد فوق العاده محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید روغن هسته انگور

روغن هسته انگور از هسته های انگورهایی بدست میاید که پس از آبگیری برای آب انگور و سرکه مصرف می شوند و در یک روند سالم جهت استحصال روغن مورداستفاده قرار می گیرد.

روغن هسته انگور صد درصد طبیعی است و هیچ ماده شیمیایی به آن اضافه نمی شود ، همچنین برخلاف روغن های دیگر دود نمی کند و نمی سوزد.

 روغن هسته انگور نه تنها بر طعم اصلی غذا تأثیر نمی گذارد بلکه اندکی طعم کره ای به آن می دهد. این روغن منبع سرشاری از ویتامین E است که نقش بسیار مؤثری در جلوگیری از امراض قلبی دارد و مانع لخته شدن خون در رگها می شود.

مصرف یک قاشق غذاخوری از روغن دانه انگور ، تقریبا نیاز روزانه بدن به ویتامین E را تأمین می کند. روغن هسته انگور دارای بالاترین مقدار اسید لینولئیک یعنی 68 تا 76 درصد است. این اسید از اسیدهای چرب بسیار ضروری برای زندگی انسان محسوب می شود که بدن قادر به تولید آن نیست.

جالب است بدانیم که روغن هسته انگور به طور طبیعی فاقد کلسترول است ، این روغن درحالی که خاصیت افزایش کلسترول مفید یا HDL دارد میزان کلسترول مضربا LDL و تری گلیسیرید را کاهش می دهد و به همین دلیل راهی مناسب برای پایین آوردن چربی های اشباع شده است و درنتیجه سبب کاهش خطرات ناشی از بیماری های قلب و عروق خصوصأ تصلب شرائین می شود.

روغن هسته انگور به خاطر خاصیت نرم کنندگی ، در صنایع آرایشی و بهداشتی مصارف فراوانی دارد. از این روغن به عنوان حالت دهنده مو استفاده می شود که حاصل آن موهای پرپشت و براق و با قدرت رشد خوب خواهد بود. از این روغن در سالادها و انواع غذاها، برای تهیه شیرینی، گریل و سرخ کردن استفاده می شود.

✳️ محصولات تولیدی در طرح توجیهی کارخانه روغن کشی از هسته انگور و بررسی ظرفیت تولید هر یک از محصولات

  • روغن خام هسته انگور ( کد آیسیک 1514412314 ) ( تعرفه گمرکی 15159090 ) ( رده محیط زیست : 4) : 300 تن در سال
  • کنجاله ( ضایعات که محصول با ارزشی است.) : 900 تن در سال

مواد اولیه و بسته بندی مورد نیاز برای تولید محصولات بالا با ظرفیت های ذکر شده به قرار زیر میباشد :

  • هسته انگور : 1200 تن در سال
  • کیسه پلاستیکی : 5000 عدد در سال

✔️ هزینه ، درامد و سود کارخانه تولید روغن هسته انگور چگونه در طرح توجیهی براورد میشود!


هزینه ، درامد و سود کارخانه تولید روغن هسته انگور

قبل از هر چیز باید بگوییم که هزینه راه اندازی و درآمد و سود کارخانه تولید روغن هسته انگور، به مواردی همچون ظرفیت کارخانه ، ماشین آلات و دستگاه های آن و همینطور مکان راه اندازی کارخانه تولید روغن هسته انگور و ... بستگی دارد و رقم ثابتی نمیتوان برای آن ذکر کرد.

فقط در طرح توجیهی کارخانه روغن هسته انگور سازی که توسط کارشناسان ما تدوین میگردد میتوان به براوردی تخصصی از درامد و سود و هزینه ساخت کارخانه تولید روغن هسته انگور رسید.

اما در اینجا ما روشی را به شما ارائه میکنیم که بتوانید به صورت سرانگشتی و تقریبی ، این اقلام را محاسبه کنید.

✳️ هزینه راه اندازی کارخانه تولید روغن هسته انگور چگونه در طرح توجیهی برآورد میشود ؟!

برای این منظور سه مورد از مهمترین اقلام سرمایه ثابت پروژه را به شما معرفی میکنیم که شما با جمع کردن این 3 مورد میتوانید به صورت حدودی هزینه ساخت کارخانه روغن هسته انگور سازی خود را محاسبه نمایید !

مهمترین اقلام هزینه های ثابت راه اندازی کارخانه تولید روغن هسته انگور به قرار زیر میباشند :

  1. هزینه زمین و راه اندازی کارخانه روغن هسته انگور سازی «که معمولا با یک استعلام قیمت زمین و سوله میتوان به آن برسید. متراژهای لازم در ادامه مطلب آورده شده است»
  2. هزینه ماشین آلات خط تولید روغن هسته انگور «این هزینه را میتوانید از شرکتی که قصد تامین تکنولوژی خود را از آنجا دارد بپرسید. نمونه لیست ماشین آلات خط تولید در ادامه آورده شده است»
  3. هزینه ی تاسیسات زیر بنایی و تجهیزات آزمایشگاه و کارگاه کارخانه روغن هسته انگور سازی «این اقلام را هم با استعلام قیمت از تاسیسات چیان و بازار قابل گرفتن میباشد. لیست مهمترین تاسیسات مورد نیاز در ادامه ارائه شده است»

قیمت دستگاه های خط تولید روغن هسته انگور چقدر است؟

قیمت ماشین آلات و دستگاه های خط تولید روغن هسته انگور به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد و مقدار ثابتی نمیتوان برای آن تعیین کرد. داخلی یا خارجی بودن خط تولید روغن هسته انگور و سطح اتوماتیک بودن آن تاثیر مستقیمی در قیمت آن دارد.

اما در صورتی که نیاز به خط تولید روغن هسته انگور دارید میتوانید با کارشناس ارشد واحد تامین ماشین آلات ما در این صفحه تماس بگیرید.

میزان درامد و سود کارخانه تولید روغن هسته انگور چقدر است !

برای محاسبه درامد کارخانه تولید روغن هسته انگور، باید قیمت روز روغن هسته انگور را در ظرفیت تولید سالانه خود ضرب کنید تا به درامد سالانه خود برسید. اما برای محاسبه سود کارخانه روغن هسته انگور باید هزینه های جاری تولید روغن هسته انگور را هم بشناسید و مجموع آن را از درامد کارخانه کم کنید.

در اینجا ما به سه مورد از مهمترین هزینه های جاری تولید روغن هسته انگور اشاره میکنیم:

  1. هزینه مواد اولیه مصرفی سالانه کارخانه روغن هسته انگور «میزان مواد اولیه مورد نیاز در ادامه آورده شده است» !
  2. هزینه نیروی انسانی مصرفی کارخانه روغن هسته انگور «تعداد پرسنل مورد نیاز در ادامه آورده شده است»!
  3. هزینه سوخت و انرژی مصرفی سالانه کارخانه روغن هسته انگور «یوتیلیتی مصرفی و میزان سالانه مورد نیاز آنها در ادامه آورده شده است»!

با جمع کردن 3 هزینه ی بالا میتوانید به صورت حدودی هزینه های جاری کارخانه روغن هسته انگور سازی را محاسبه نمایید. حال با کم کردن این هزینه ها از درامد سالانه میتوانید به سود تقریبی سالانه کارخانه تولید روغن هسته انگور برسید.

نکته بسیار مهم این است که بسیاری از اقلام هزینه ای مانند هزینه استهلاکات ، هزینه تعمیر و نگهداری ، هزینه های سربار و هزینه ی مالیات و ... در این براورد قید نشده بنابراین براورد حاصل بسیار تقریبی و با واریانس بالا خواهد بود.

برای انجام یک براورد حرفه ای از هزینه راه اندازی و درامد و سود کارخانه تولید روغن هسته انگور ، باید بیزنس پلن تخصصی کارخانه روغن هسته انگور برای شما و بر اساس مختصات دقیق کسب و کار شما تدوین شود که برای این منظور میتوانید با کارشناسان ما تماس بگیرید. اما پیشنهاد میکنیم تا انتهای این مقاله را از دست ندهید چرا که در این صفحه ما به صفر تا صد کسب و کار تولید روغن هسته انگور از ابعاد فنی و اقتصادی و مالی پرداخته ایم.


✔️ نوشتن طرح توجیهی راه اندازی کارخانه تولید روغن هسته انگور برای اخذ مجوز و وام بانکی!


نوشتن طرح توجیهی راه اندازی کارخانه تولید روغن هسته انگور برای اخذ مجوز و وام بانکی

در این قسمت به بررسی روش اخذ مجوز کارخانه روغن هسته انگور سازی و همینطور ارائه توضیحاتی درباره وام بانکی و توجیه اقتصادی کارخانه تولید روغن هسته انگور میپردازیم. قبل از هر چیز به این نکته اشاره میکنیم که برای اخذ مجوز کارخانه روغن هسته انگور سازی یکی از مدارکی که قطعا نیاز خواهید داشت طرح توجیهی تولید روغن هسته انگور میباشد که جهت سفارش آن میتوانید با کارشناسان ما تماس بگیرید.

چگونه مجوز کارخانه تولید روغن هسته انگور را بگیریم ؟

برای شروع کار باید به «سامانه مجوزها» مراجعه نمایید. در آنجا کلمه «روغن هسته انگور» را سرچ کنید تا لیست مجوزهایی که امکان صدور آنها برای تولید روغن هسته انگور وجود دارد ظاهر شود ، روی مجوز مد نظر خود کلیک کرده و مراحل ثبت نام را طی نمایید. پس از تکمیل سامانه مجوزها به سامانه بهین یاب انتقال داده میشوید تا ثبت نام را کامل نمایید.

به طور معمول در صورتی که نیاز به اخذ تاییدیه های دیگر، مانند تاییدیه های بهداشت یا منابع طبیعی و... نباشد، فرایند صدور مجوز کسب و کار بین 2 هفته تا 1.5 ماه زمان میبرد. اما در صورت نیاز به مجوز بهداشت و ... نیز باید از طریق سامانه آنها اقدام نمایید و در صورت عدم وجود سامانه ، از طریق مراجعه به دفاتر آن سازمانها در محل زندگی خود اقدام نمایید.

مقدار وام بانکیِ راه اندازی کارخانه تولید روغن هسته انگور چقدر است؟

معمولا مقدار از پیش تعیین شده ای وام برای راه اندازی کارخانه تولید روغن هسته انگور وجود ندارد و میزان وام بر اساس ظرفیت تولید کارخانه و رقمی که در طرح توجیهی کارخانه تولید روغن هسته انگور شما نوشته شده مشخص میشود. معمولا میزان وام بانکی برای یک کارخانه تولید روغن هسته انگور میتواند بین 60 تا 70 درصد حجم سرمایه گذاری ثابت آن باشد.

به همین دلیل ضرورت دارد که شما قبل از هر گونه اقدام عملی، نسبت به نگارش طرح توجیهی راه اندازی کارخانه تولید روغن هسته انگور با نرم افزار کامفار اقدام نمایید.

آیا راه اندازی کارخانه تولید روغن هسته انگور توجیه اقتصادی دارد؟

از نظر علمی ، تقریبا هر طرحی را در یک ظرفیت تولید خاص میتوان به توجیه اقتصادی رساند، در مورد کارخانه تولید روغن هسته انگور نیز وضع به همین صورت است اما این وظیفه ی مدیریت کارخانه و تیم بازاریابی و فروش کارخانه روغن هسته انگور سازی است که ظرفیت فروشی که در طرح توجیهی برای آنها براورد شده را محقق کنند.

برای این منظور باید یک پلن فروش موفق (Marketing Plan) برای کسب و کار تولید روغن هسته انگور خود داشته باشید. برای آشنایی بیشتر با پلن فروش و بازاریابی و سفارش یک مارکتینگ پلن تخصصی اینجا کلیک نمایید.

مطالعات بازار روغن هسته انگور چه اطلاعاتی به ما میدهد ؟

در مطالعه بازار یا همان تحقیقات بازار روغن هسته انگور ، عرضه و تقاضای داخلی و خارجی روغن هسته انگور بررسی میشود و با استفاده از استعلاماتی که از سازمان صنایع و ارگانهای مرتبط دیگر گرفته میشود کلیه رقبای فعال شما شناسایی شده و به همراه ظرفیت تولیدشان به شما معرفی میشود.

حتی شرکتهایی که جواز تاسیس تولید روغن هسته انگور گرفته اند و در سالهای آتی به بهره برداری میرسند نیز شناسایی شده و بدین ترتیب میتوانید براوردی از ظرفیت تولید روغن هسته انگور کشور در چند سال آینده داشته باشید.

همچنین با استعلاماتی که از اداره گمرک کشور گرفته میشود، میزان صادرات و واردات روغن هسته انگور نیز در چند سال گذشته، استخراج شده و در مطالعات بازار روغن هسته انگور قرار میگیرد.

و در نهایت نتایج مطالعات بازار روغن هسته انگور ، مبنی بر توجیه یا عدم توجیه بازار برای راه اندازی کارخانه تولید روغن هسته انگور بدست میآید که به صورت یک گزارش کامل و جامع به شما ارائه میشود.

نتایج مطالعات بازار روغن هسته انگور میتواند به شما در تصمیم گیری درست درباره راه اندازی یا عدم راه اندازی کارخانه تولید روغن هسته انگور کمک شایانی کند و ریسک سرمایه گذاری شما را کاهش دهد.

پیشنهاد میکنیم قبل از انجام هر کاری اقدام به تهیه مطالعات بازار روغن هسته انگور کنید و برای این کار میتوانید از طریق شماره های موجود در این صفحه با کارشناسان ما تماس بگیرید.


خلاصه مطالعات بازار طرح توجیهی روغن هسته انگور


خلاصه مطالعات بازار طرح توجیهی روغن هسته انگور

با توجه به مطالعات انجام شده در میزان عرضه و تقاضای روغن خام هسته انگور ، میزان تولید این محصول از سالهای 1400 تا 1404 افزایشی پیش بینی شده است که موجب اطمینان خاطر سرمایه گذاران جدید است .

همچنین نمودار واردات به صورت صعودیست و این فرصت مناسبی برای تولیدات داخل است که جایگزین واردات شود .

میزان صادرات محصول نیز به صورت صعودی بوده لذا کارخانجات جدید نیز میتوانند وارد این رقابت شوند .

همچنین میزان تقاضای داخلی برای روغن هسته انگور از سال 1400 تا سال 1404 افزایشی است به طوریکه تا سال 1402 که زمان راه اندازی کارخانه میتواند باشد ، حدود 150 تن کمبود وجود دارد و در این سال 150 تن واردات نیز وجود خواهد داشت که مجموع این دو برابر 300 تن بوده که معادل ظرفیت کارخانه مورد نظر ما میباشد .

علاوه بر این کارخانه میتواند وارد مقوله صادرات نیز شود بنابراین میتوان گفت طرح در حال حاضر از نظر بازار موجه میباشد.

✳️ نمودار پیشبینی روند تولید محصول طرح توجیهی روغن کشی از هسته انگور تا سال 1404

نمودار پیشبینی روند تولید روغن هسته انگور تا سال 1404

✳️ نمودار پیشبینی روند واردات محصول طرح توجیهی روغن هسته انگور تا سال 1404

نمودار پیشبینی روند واردات روغن هسته انگور تا سال 1404

✳️ نمودار پیشبینی روند صادرات محصول طرح توجیهی روغن کشی از هسته انگور تا سال 1404

نمودار پیشبینی روند صادرات روغن هسته انگور تا سال 1404

✳️ نمودار پیشبینی روند تقاضای داخلی محصول طرح توجیهی تولید روغن هسته انگور تا سال 1404

نمودار پیشبینی روند تقاضای داخلی روغن هسته انگور تا سال 1404

✳️ زمانبندی اجرای پروژه در طرح توجیهی احداث کارخانه روغن کشی از هسته انگور با ظرفیت 300 تن در سال

زمانبندی اجرای طرح احداث کارخانه تولید روغن دانه انگور با ظرفیت 300 تن در سال


فرایند روغن کشی از هسته انگور و تصفیه روغن هسته انگور


فرایند روغن کشی از هسته انگور و تصفیه روغن هسته انگور

فرایند روغن کشی و تصفیه روغن دانه های روغنی از هنگام برداشت تا به دست آمدن محصول نهایی ( روغن ) مراحل مختلفی را پشت سر می گذارند.

مراحل اولیه شامل جداسازی دانه از اضافات ، پاک کردن دانه و آماده سازی دانه برای روغن کشی است که پس از این مراحل ، روغن کشی از دانه انجام می شود.

پس از طی این مراحل بر روی روغن خام به دست آمده مراحل مختلف تصفیه انجام می شود.

در بخش تصفیه مواد مختلفی از روغن حذف می گردد و در این مرحله بعضی از مواد مفید نیز به مقدار کم خارج می گردند این مراحل شامل خنثی سازی ، بوزدائی ، رنگ زدایی ، هیدروژناسیون و فرایندهای تکمیلی است.

در زیر به مشروح فرایند روغن کشی از هسته انگور خواهیم پرداخت :

✳️ مرحله اول : جداسازی هسته انگور از ضایعات کارخانه آب انگور گیری

هسته انگور از ضایعات کارخانه های آب انگور به دست می آید و به لحاظ چسبندگی که بین تفاله و دانه وجود دارد ، جداسازی مشکل است و روش های مختلفی پیشنهاد می شود.

1- روش مورداستفاده در مقیاس آزمایشگاهی :

از بسترسیال برای جداسازی استفاده می شود. با اسیدکلریدریک رقیق تفاله شویی انجام می شود تا چسبندگی شدید هسته و تفاله کاهش یابد. مخلوط شسته می شود و سپس در بسترسیال قرار می گیرد تا هسته ها جدا شوند. درصورتی که غلظت اسید زیاد باشد به علت تخریب و تجزیه مواد آلی مخلوط تفاله هسته به شکل خمیری در می آید.

2- استفاده از تفاله مرطوب :

تفاله مرطوب از یک حلال کن معمولی عبور می کند سپس از دستگاه رنده سیب عبور داده می شود تا تفاله به اجزاء ریزتر تقسیم شده و هسته بیشتری آزاد می شود. بعد از طی این مراحل تفاله وارد سینی لرزان مجهز به دمنده می شود.

3- براساس تفاله خشک :

تفاله توسط خشک کن خشک می شود سپس وارد خردکن غلتکی می شود و به قطعات ریزی تبدیل می شود. مخلوط تفاله هسته به سمت سینی لرزان ارسال شده و باعث جداسازی جزئی می شود و جداسازی نهایی به کمک دمنده انجام می گیرد.

بنابر دلایل زیر برای خشک کردن تفاله ها از روش مداوم استفاده می شود :

  • چون دستگاه کوچک تر است.
  • چون رطوبت محصول از یکنواختی بیشتری برخوردار است.
  • چون هزينه خشک کردن بر واحد محصول کم است.

از بین خشک کن های مداوم ، خشک کن دوار غیرمستقیم را انتخاب می کنیم که جریان همسو با ناهمسو باشد. با توجه به اینکه تفاله به مصرف خوراک دام یا طیور می رسد و حفظ خصوصیات فیزیکی و شیمیایی آن ضروری است لذا جریان همسو برای عملیات خشک کردن انتخاب می شود.

✳️ مرحله دوم : آماده سازی دانه های روغنی

این مرحله شامل قسمت های توزین ، تمیز کردن، خرد کردن و واجد شرایط کردن دانه ها برای روغن کشی ( پختن ) و پرک کردن ( فیلم کردن ) است. اعمال خشک کردن و پوست گیری نیز می تواند برحسب فرآیند و دانه ای که روغن کشی می شود به این مراحل اضافه می شود.

1. تمیز کردن :

چون هسته انگور از ضایعات کارخانه های آب انگور گیری به دست می آید نیازی به این مرحله ( جدا کردن خار و خاشاک و...) نیست.

2. خرد کردن هسته :

پس از جداسازی هسته مرحله خرد کردن انجام می شود. بهترین راندمان و کیفیت روغن کشی زمانی به دست می آید که از دانه بندی با مش 20 انجام شود. آزمایش ها روغن کشی با استفاده از دستگاه سوکسله صورت می گیرد.

3. عمل پختن

برای سهولت در آزاد شدن چربی در فرایند پرس مکانیکی عمل حرارت دادن بکار برده می شود. رطوبت نقش مهمی در واکنش پختن دارد و بدون رطوبت کافی عمل پختن به خوبی انجام نمی شود. آب یا بخار یا هردو معمولا برای افزودن رطوبت مصرف می شود

دستگاه های معمول برای پختن دانه های روغنی، دیگ های پخت استوانه ای عمودی یا افقی است. فرایند پختن شامل دو مرحله پختن مرطوب و سپس خشک کردن ( تا حد رطوبت 3 درصد ) است.

در دستگاه های عمودی ( دودکش مانند ) دانه ها در یک مخزن پخته و خشک می شوند. دستگاه های افقی برای پختن بوده و خشک کردن فقط در تانک افقی جداگانه انجام می شود

مزیت دستگاه های افقی پخت بر دستگاه عمودی این است که در دیگ های افقی ماده خام به سرعت به درجه حرارت مورد نظر می رسد درحالی که در دیگ های دودکشی زمان بیشتری لازم است.

آنزیم ها مدتی فعالیت داشته و این امر سبب افت کیفیت روغن و کاهش ارزش غذایی کنجاله می شود یا موادی آزاد کند که کاتالیست هیدروژناسیون را غیرفعال کند.

اگر آنزیم ها در ماده وجود داشته و یا به دلایلی دستیابی به زمان کافی برای نگهداری در دستگاه پخت میسر نباشد ، استفاده از دو دیگ افقی که به طور ردیفی قبل از خشک کن قرارگرفته اند ، می تواند مفید باشد.

در دیگ های افقی امکان اینکه قدری از ماده خام بتواند به سرعت به سمت انتهای تخلیه دستگاه حرکت کرده و قبل از پختن کامل از دستگاه خارج شود ، وجود دارد. .

✳️ مرحله سوم : استخراج روغن

فرایند استخراج روغن خام هسته انگور

استخراج روغن به سه طریق زیر در صنایع متداول است :

  1. فشردن یا پرس کردن
  2. استخراج با حلال
  3. استخراج به وسیله پیش پرس و سپس توسط حلال

1. فشردن یا پرس کردن :

یکی از روش ها در استخراج روغن از هسته انگور روش پرس است. چربی مایع یا روغن خارج شده از پرس دارای %15-2 ماده جامد غیر چرب است که معمولا در دو مرحله از روغن خارج می شود ، ابتدا در تانک ته نشینی مواد جامد ته نشین شده و جدا می شوند سپس روغن از یک فیلتر پرس قاب - صفحه عبور کرده و صاف می شود.

2. استخراج با حلال :

در این روش به دلیل پایین بودن درجه حرارت هنگام استخراج با حلال روغن حاصله بهتر از روغن استخراج شده توسط اسکروپرس است که عمل استخراج در درجه حرارت بالاتری انجام می شود.

حلال مقداری از ناخالصی ها را که در هنگام پرس کردن با روغن خارج نمی شود، در خود حل می کند؛ بنابراین روغن استخراج شده با حلال دارای مقدار بیشتری ناخالصی در مقایسه با روغن استخراج شده با اسکروپرس است.

3. استخراج به وسیله پیش پرس و سپس توسط حلال :

بسیاری از دانه های روغنی که روغن زیاد دارد هنگام استخراج مستقیم با حلال به طور نامطلوبی خرد می شوند و باید قسمتی از روغن موجود در این دانه ها توسط پرس کردن مقدماتی در اسکروپرس ها خارج و سپس باقیمانده روغن را توسط استخراج با حلال خارج کرد.

در این روش هسته را کاملا خرد می کنند و به شکل پودر در می آورند و سپس عمل استخراج با حلال را انجام میدهند. پس از جداسازی هسته از تفاله و پس از خشک کردن آن را به شکل ریز درآورده و با 12-10٪ آب مخلوط می گردد و هم زمان گرم می شود و سپس فشار دهی انجام می شود.


فرایند تصفیه روغن خام هسته انگور


فرایند تصفیه روغن خام هسته انگور

چربی ها و روغن های خام حاوی ترکیبات و مواد طبیعی هستند که بر روی مشخصات ظاهری ، طعم ، بو و بخصوص پایداری و ماندگاری روغن تأثیر منفی دارند. لذا ضروری است روغن ها قبل از مصرف تحت فرایند پالایش و تصفیه قرار گیرند تا کلیه ناخالصیها و ترکیبات مضر از آنها جدا شوند.

در طی مراحل تصفیه روغن مواد ناخالصی ازجمله اسیدهای چرب آزاد، مواد رنگی، مواد پروتئینی ، هیدراتهای کربن و مواد صمغی حذف می گردند. فرایند تصفیه روغن شامل مراحل صمغ گیری، خنثی سازی، بی رنگ کردن و بی بو کردن است.

✳️ مراحل تصفیه روغن هسته انگور

1) مرحله صمغ گیری :

هدف از عملیات صمغ گیری جداسازی تقریبأ كامل فسفات يدها و سایر صمغ ها از روغن خام است. صمغ ها در حالت خشک ( بدون آب ) در روغن خام محلول هستند اما براثر هیدراته شدن و جذب آن به صورت رسوباتی نامحلول در روغن ته نشین می شوند.

فرایند صمغ گیری با اضافه کردن مواد شیمیایی نظیر اسید فسفریک تسریع می شود. اسید فسفریک سرعت هیدراته شدن صمغ ها را افزایش میدهد و زمان ته نشینی و جدا شدن آنها را کوتاه تر می کند.

در طی عملیات صمغ گیری باید به کمک میکسرهای مناسب زمان و فرصت کافی برای اختلاط آب ، اسید فسفریک و روغن فراهم می شود و سپس فسفات يدهای هیدراته که سنگین تر از فاز روغنی هستند را توسط جداکننده هایی که با مکانیسم نیروی گریز از مرکز کار می کنند می توان جداسازی نمود.

2) مرحله خنثی سازی :

در طی دوران نگه داری دانه ها و میوه های روغنی از زمان برداشت تا زمان استحصال روغن براثر فعالیت آنزیم ها همچنین برخی میکروارگانیسم ها ، چربی موجود دردانه یا میوه هیدرولیز شده و به اسید چرب آزاد و گلیسرول تبدیل می شود.

 این اسیدهای چرب آزاد در طی فرایند استخراج روغن به همراه روغن خام استحصال می شوند. در طی فرایند تصفیه لازم است که اسیدهای چرب آزاد از روغن خام جدا شوند که این فرایند که به خنثی سازی معروف است به دو صورت شیمیایی و فیزیکی قابل انجام است که نوع شیمیایی آن بیشتر متداول است.

فرایند خنثی سازی شیمیایی شامل سه بخش است:

  • اضافه کردن یک ترکیب قلیایی همچون سود به روغن به منظور خنثی کردن اسیدهای چرب آزاد
  • شستشوی روغن خنثی شده به منظور حذف بقایای صابون موجود در آن
  • خشک کردن روغن خنثی شده به منظور حذف بقایای رطوبت موجود در آن

مخلوط کردن روغن با محلول قلیایی سود باعث تبدیل شدن اسیدهای چرب به نمک سدیم اسیدهای چرب که صابون نام دارد می شود. محلول صابون در آب از روغن سنگین تر است و لذا به وسیله جداکننده های با مکانیسم گریز از مرکز از روغن جدا می شود.

غلظت و میزان سود مصرفی در این مرحله بر روی کاهش رنگ روغن نیز مؤثر است و کمکی به فرایند بعدی تصفیه ، یعنی بی رنگ کردن هست. محصول جانبی این قسمت صابون خام یا خلط صابون می شود. در بخش دیگر از عملیات به منظور حذف باقیمانده صابون موجود در روغن لازم است آن را با آب گرم شستشو دهیم.

در این بخش به کمک میکسرهای مناسب روغن با آب گرم مجاور می شود و بقایای صابون به فاز آبی منتقل می شود و به کمک جداکننده های مخصوص صابون محلول در آب از روغن جدا می شود.

در بخش نهایی باقیمانده رطوبت موجود در روغن که ناشی از عملیات صمغ گیری ، خنثی سازی و شستشو است از روغن حذف می شود. این کار در سیستم های خشک کن تحت خط انجام می پذیرد.

مراحل فرایند صمغ گیری و خنثی سازی به صورت خلاصه به قرار زیر میباشد :

  1. گرم کردن روغن
  2. تزریق اسید فسفریک
  3. اختلاط
  4. تزریق قليا
  5. اختلاط
  6. جداسازی صابون تشکیل شده از روغن خنثی
  7. تزریق آب گرم
  8. اختلاط
  9. سانتریفوژ شستشوی اولیه
  10. تزریق آب گرم
  11. اختلاط
  12. سانتریفوژ شستشوی ثانویه
  13. خشک کردن تحت خط

3) مرحله بی رنگ کردن :

در این مرحله ترکیبات عامل رنگی به همراه برخی از ناخالصی های دیگر از روغن جدا می شوند. این فرایند اساسا یک عمل جذب فیزیکی است که رنگ دانه ها از طریق جذب در یک جاذب که معمولا خاک رنگ بری است از روغن جدا می شوند.

عملیات رنگ بری به دو صورت مداوم و غیر مداوم است. معمولا این عملیات در مخازن تحت خلا مجهز به همزن انجام می پذیرد. در پایان این عملیات مخلوط روغن و خاک رنگ بر ، به وسیله سیستم های فیلتر پرس صاف شده و خاک رنگ بر از روغن جدا می شود.

مراحل فرایند رنگ بری به صورت خلاصه به قرار زیر میباشند :

  1. گرم کردن روغن خنثی شده تحت خط
  2. تهیه سوسپانسیون خاک رنگ برو روغن خنثی شده
  3. پمپ کردن سوسپانسیون خاک رنگ برو روغن خنثی شده به داخل مخزن رنگی
  4. عملیات رنگبری در درجه حرارت بالا و تحت خط
  5. خنک کردن
  6. فیلتر پرس

4) مرحله بی بو کردن :

روغن ها و چربی های خام دارای بو و طعم نامطلوبی است که براثر عوامل مختلفی از جمله فعالیت آنزیم های موجود دردانه و میوه های روغنی ایجاد شده اند. عمده این ترکیبات عبارت اند از اسیدهای چرب آزاد ، لاكتون ها و ترکیبات حاصل از اکسیداسیون. این ترکیبات اکثرأ فرار هستند و در طی این عملیات به کمک تزریق حباب های بخار زنده به داخل روغن از آن جدا می شود.

عملیات بی بو کردن معمولا تحت خلأ شدید انجام می شوند تا هم باعث جداسازی ترکیبات فرار شود و هم از اکسیداسیون و هیدرولیز روغن در دمابالا جلوگیری شود. درواقع به کمک سه عامل خلأ ، دمای بالا و تزریق مستقیم بخار ، ترکیبات فرار عامل بو و طعم نامطلوب از روغن جداشده و روغن بی بو می شود.

مراحل فرایند بی بو کردن به صورت تیتر وار به قرار زیر میباشند :

  1. ورود روغن بی رنگ
  2. گرم کردن تحت خلا 3
  3. تزريق بخار
  4. افزودن افزودنی های مجاز

✳️ کنترل کیفیت محصول مورد بررسی در طرح توجیهی کارخانه روغن کشی از هسته انگور

مواد اولیه مورد مصرف در این واحد صنعتی ، تأثیر مستقیم در کیفیت محصول نهایی دارد. لذا انگور ، هسته و تفاله انگور و دیگر مواد اولیه مصرفی در تهیه روغن خام از هسته انگور باید قبل از استفاده فاکتورهای کیفی آنها مورد بررسی قرار گیرد.

به منظور کنترل مواد اولیه در حین تولید و محصول نهایی ، آزمایش ها مختلفی باید انجام شود. این آزمایش ها به دو صورت انجام می گیرد ، آزمایش هایی که در آنها مواد و محصول ازنظر ظاهری کنترل می گردند و آزمایش هایی که مواد و محصول از نظر ویژگی های فیزیکوشیمیایی ، بررسی می گردند.

معیار این آزمون ها برای هسته انگور ، استاندارد ملی ایران به شماره 5950 است.


ماشین آلات ، تاسیسات و تجهیزات خط تولید کارخانه روغن کشی از هسته انگور با ظرفیت 300 تن در سال


استخراج روغن

✳️ ماشین آلات و تجهیزات کارخانه روغن کشی از هسته انگور با ظرفیت 300 تن در سال

  • پرس سرد ( مدل PMP مارپیچی حلزونی ، ظرفیت 5 تن در ساعت ) ( 1 دستگاه )
  • خشک کن ( مناسب با سیستم استخراج - شرکت ایران کلد پرسینگ ) ( 1 دستگاه )
  • غربال ( شامل دمنده هوا 3 تن در روز- شرکت ایران کلد پرسینگ ) ( 1 دستگاه )
  • انتقال دهنده ( شرکت ویترین نت ) ( 30 متر )
  • سیلوی مواد اولیه و گیربکس ( شرکت البرز سوله - سیلوی ذخیره مواد اولیه )
  • مخزن ذخیره روغن ( برای ذخیره سازی روغن خام ، کربن استیل ) ( 1 عدد )
  • لوله و اتصالات ( 3 اینچ )

✳️ تأسیسات مورد نیاز کارخانه تولید روغن هسته انگور با ظرفیت 300 تن در سال

  • تأسیسات برق رسانی : خرید انشعاب برق 3 فاز (240 کیلووات ) و کابل -ترانس- ژنراتور 150 کیلووات
  • تأسیسات آب رسانی : انشعاب 1/25اینچ ولوله کشی و آبرسانی پمپاژ منبع زمینی  8 مترمکعبی
  • تأسیسات سوخت رسانی : حجم سوخت مصرفی -40/h3m انشعاب ولوله کشی و نصب رگولاتو وکنتور 40G
  • وسایل سرمایش، گرمایش و ایمنی : 4 عدد کولر 4500 و 6 عدد بخاری
  • کپسول اطفا حریق : 33 عدد کپسول آتش نشانی پودر و گاز سپهر کد 123p وزن 6 کیلوگرم
  • باسکول : 30 تنی
  • تأسیسات تصفیه پساب : تصفیه شیمیایی پساب
  • ارتباطات : 3 خط تلفن و تجهیزات اینترنت

✳️ لوازم و تجهیزات آزمایشگاهی و کارگاهی مورد نیاز کارخانه روغن کشی از هسته انگور با ظرفیت 300 تن در سال

  • تجهیز آزمایشگاه : لوله آزمایش ، Ph متر ، اسپکتوفتومتر و ....
  • ابزارآلات : تجهیزات تعمیرگاه ، انبار ، وسایل ایمنی

✳️ آب و انرژی مورد نیاز کارخانه تولید روغن هسته انگور با ظرفیت 300 تن در سال

  • آب مصرفی : 15000 مترمکعب در سال
  • برق مصرفی : 1200000 کیلووات در سال
  • گاز مصرفی : 200000 مترمکعب در سال
  • بنزین : 5000 لیتر در سال

نیروی انسانی تولیدی و غیر تولیدی مورد نیاز جهت بهره برداری از کارخانه روغن کشی از هسته انگور با ظرفیت 300 تن در سال

✳️ پرسنل اداری مورد نیاز کارخانه تولید روغن هسته انگور با ظرفیت 300 تن در سال
  • مدیر عامل : 1 نفر
  • مدیر مالی و اداری: 1 نفر
  • مدیر بازرگانی و فروش : ( به این سمت نیازی نیست )
  • کارمند اداری و مالی : 1 نفر
  • مسئول تدارکات : 1 نفر
  • نگهبانی : 2 نفر
✳️ کارکنان تولیدی مورد نیاز کارخانه روغن کشی از هسته انگور با ظرفیت 300 تن در سال
  • مدیر فنی ( به این سمت نیازی نیست )
  • مدیر تولید : 1 نفر
  • مدیر کنترل و کیفیت : 1 نفر
  • سرپرست انبار : 1 نفر
  • کارشناس برنامه ریزی و تولید : ( به این سمت نیازی نیست )
  • سرپرست نگهداری و تعمیرات : 1 نفر
  • کارشناس کنترل کیفیت : 1 نفر
  • تکنسین مکانیک : 1 نفر
  • تکنسین برق : 1 نفر
  • کارگر انبار مواد اولیه : 3 نفر
  • کارگر انبار محصول : 2 نفر
  • راننده وسایل نقلیه ( به این سمت نیازی نیست )
  • اپراتور خط : 5 نفر

زمین و محوطه سازی و ساختمان های مود نیاز جهت احداث کارخانه تولید روغن هسته انگور با ظرفیت 300 تن در سال

✳️ زمین و محوطه سازی مورد نیاز کارخانه تولید روغن هسته انگور با ظرفیت 300 تن در سال

  • زمین : 5600 مترمربع
  • خاکبرداری و تسطیح : 1680 مترمکعب
  • حصار کشی و درب : 600 متر
  • آسفالت و محوطه سازی ( درصد مقدار زمین ) : 280 مترمربع
  • ایجاد فضای سبز روشنایی ( درصد مقدار زمین ) : 56 مترمربع

✳️ ساختمان سازی مورد نیاز کارخانه روغن کشی از هسته انگور با ظرفیت 300 تن در سال

  • سالن تولید ( سوله ) : 825 مترمربع
  • انبار مواد اولیه ( سوله ) : 450 مترمربع
  • تاسی‌ات و آزمایشگاه ( سوله ) : 170 مترمربع
  • انبار محصول ( سوله ) : 450 مترمربع
  • رفاهی و نگهبانی ( آجر و تیرچه و پوشش ) :  130 مترمربع
  • ساختمان اداری ( آجر و تیرچه و پوشش ) : 170 مترمربع
  • زیر سازی مخازن مواد اولیه روغن خام ( گود برداری زیر سازی با بتون مسلح ) : 600 مترمربع

✍️جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید و تصفیه روغن خام هسته انگور ، با اطلاعات کاملا به روز با فرمت Word و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ جواز تاسیس ، وام و تسهیلات بانکی ، با ما تماس بگیرید.


📚دانلود فایل های طرح توجیهی تیپ تولید و تصفیه روغن خام هسته انگور


✍️ توجه : کلیه ی طرح های تیپ یا آماده ، صرفا کاربرد مطالعاتی و تحقیقاتی داشته و جهت اخذ مجوز و یا تسهیلات و وام بانکی مناسب نمیباشند . جهت تهیه طرح توجیهی با کاربرد اجرایی و بانکی با ما تماس بگیرید .

فايل‌ها:
rar* طرح توجیهی و مطالعات بازار روغن هسته انگور 300 تن و کنجاله 900 تن 39 صفحه سال 1400 ( ویژه - برای اشتراک شش ماه و یکساله )
تاريخیکشنبه, 19 دی 1400 18:18
حجم فايل 1.08 MB
دانلود 13

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

rarطرح توجیهی تولید روغن از هسته انار و انگور در زمینی به مساحت 14898 متر مربع با ظرفیت سالانه 5422 تن ، 128 صفحه - آپدیت سال 1400 (pdf+word)( اختصاصی - برای اشتراک شش ماه و یکساله )
تاريخدوشنبه, 27 تیر 1401 20:44
حجم فايل 7.75 MB
دانلود 29

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید روغن هسته انگور 126 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخیکشنبه, 14 آبان 1396 20:51
حجم فايل 4.64 MB
دانلود 433

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید روغن هسته انگور 53 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخیکشنبه, 14 آبان 1396 20:50
حجم فايل 2.14 MB
دانلود 293

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.


کسب و کارهای پر طرفدار

صنایع غذایی

© 2024 کلیه حقوق این وبسایت محفوظ میباشد.
Articles
Categories