• 021-77869979
  • سفارش طرح توجیهی : 09360555304
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 24/7

طرح توجیهی تولید گلوتن ⭐️ اخذ مجوز و وام بانکی (0 تا 100)

(1 vote, average 5 out of 5)

طرح توجیهی تولید گلوتن

جهت نگارش مطالعات بازار و طرح توجیهی کارخانه تولید گلوتن با اطلاعات کاملاً به روز برای سال 1402، با فرمت DOC و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، این صفحه را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید . ضمنا میتوانید فایل pdf طرح توجیهی تولید گلوتن را که در سال های قبل نگارش شده است را صرفا جهت مطالعه از انتهای صفحه دانلود نمایید.


✔️ محصول مورد بررسی در طرح توجیهی گلوتن چیست و چه خواص ، ویژگیها و کاربردهایی در صنایع گوناگون دارد !


گلوتن چیست ؟

گلوتن چیست ؟

گلوتن(GLUTEN) یک پروتئین ارگانیک است که به طور ترکیب با نشاسته در آندوسپرم برخی غلات به ویژه گندم  (WHEAT)، جو (BARLEY) و گندم سیاه و یا چاودار (RYE) موجود میباشد.

در واقع ماده چسینده و لزجی که پس از گرفتن نشاسته از ارد باقی می ماند همان گلوتن میباشد، به این ترتیب که اگر مقداری آرد را با نصف وزن آن آب  مخلوط کرده و خمیر کنیم و گلوله خمیر را زیر یک جریان اب باریکی که از شیری فرو می ریزد در دست نگهداریم که آب روی خمیر بریزد، آب به تدریج ماده سفید گرد مانندی که نشاسته است را با خود شسته و به خارج از خمیر می برد و آنچه در دست می ماند و به صورت یک ماده لزج و چسبنده ای به انگشتان می چسبد گلوتن است.

گلوتن که بیش از 80 درصد پروتئین گندم را شامل می شود، از لحاظ میزان تولید و مصرف در جهان ، پس از پروتئین سویا، دومین پروتئین گیاهی مهم به شمار میرود. صفات بسیار مطلوب گلوتن نظیر، ارزش تغذیه ای بالا، جذب آب، چسبندگی و کشش پذیری مناسب عامل اصلی استفاده از آن در بسیاری از مواد و صنایع مختلف بالاخص صنایع غذایی به شمار میرود.

قابلیت ارتجاعی خمیر نان که به آن اجازه ورآمدن میدهد، به علت وجود گلوتن در آرد است.

✳️ آشنایی دقیقتر با ماهیت و پروتئینهای تشکیل دهنده محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید گلوتن !

 گلوتن ترکیبی از دو گروه پروتئیـن می بـاشـد :

  • پرولامینها (PROLAMINES): گلیادین (GLIADIN) موجود در گندم، هوردئین (HORDEIN) موجود در جو، و سکالین (SECALIN) موجود در چاودار.
  • گلوتلین ها (GLUTELINS ).

گلوتن یک ماده شیمیایی مشخص  نیست و به طور کلی اگر آن را با یک محلول الکلی پتاسیم مخلوط کنیم وجود دو جزء عمده در آن مشخص می شود.

همانطور که اشاره شد یکی از ان اجزا گلیادین است که محلول در آب و چسبنده و لزج است و دو می گلوتنین می باشد که غیر محلول در آب و قابل گرد شدن و خشک شدن است که آن را گلوتن خشک نیز میگویند.

از نظر پخت انواع نان وشیرینی، بهترین و مناسبترین نسبت برای این دو جزء در گلوتن آردی که به کار می رود آن است که درحدود 25% گلوتنین و % 57 آن گلیادین باشد. گلوتن ماده ازته نان می باشد (درگلوتن در حدود 20 درصد ازت وجود دارد) .

ترکیب شیمیایی اردی که با راندمان 70 درصد از گندم به دست امده است به شرح زیر می باشد:

  • آب : 14%                                                   
  • گلوتن خشک و مواد ازته مختلف : 10%
  • مواد چرب : 1%
  • نشاسته : 72%
  • گلوکز و ساکاروز :2%
  • موادمعدنی : 0.5%
  • سایر مواد : 0.5%

✳️ گلوتن عامل اصلی ورآمدن و معطر شدن نان میباشد اما چرا !

گلوتن عامل اصلی ورآمدن و معطر شدن نان

اگر گلوتن به حال خود گذارده شود تجزیه میشود و در مراحل اولیه تجزیه به صورت یک مخمر عمل می کند و نشاسته را به دکسترنی و قند تبدیل مینماید و اسید کربینک تولید می شود و این دلیل اصلی به کار بردن خمیر ترش در پختن نان است.

خمیر ترش قطعه خمیری است که برای چند ساعت آن را به حال خود رها میکنند تا ترش شود و طبق بحث فوق گلوتن موجود در آن مراحل تجزیه خود را آغاز میکند و آماده است که نقش مخمر را داشته باشد.

با اضافه کردن این خمیر ترش به خمیری که برای تهیه نان آماده است، گلوکز و نشاسته آن، نوعی تخمیر را آغاز می نماید که درنتیجه ی آن اسید کربنیک در خلال ذرات خمیر محبوس می ماند و با فشار برای خروج موجب تورم خمیر میگردد ( ور آمدن ) و خمیر را سبک و متورم و متخلخل مینماید و نان پوک مطبوعی تهیه می شود.

نانی که از خمیر بدون خمیر ترش و بدون ورامدن و در واقع بدون وجود گلوتن تهیه شده باشد، سنگین و فشرده و بدون عطر خاص نان است.

به طور کلی خواص و عملکرد گلوتن که باعث بهبود کیفیت انواع آرد میگردد شامل موارد زیر است  :

  • قوام دهندگی (Stabilizer): به علت بالا بودن درصد پروتئین توانایی ایجاد پیوند با سایر فرمولاسیونهای مورد استفاده را دارد و همچنین نقش مهمی در استحکام افت محصولات مختلف دارد.
  • تنظیم پروتئین : در صنایع مختلف غذایی گلوتن می تواند به عنوان یک افزودنی مطلوب جهت تنظیم یا افزایش درصد پروتئین مورد استفاده قرار گیرد.
  • بهبود دهندگی : گلوتن با اضافه شدن به محصولاتی نظیر آرد باعث بهبود خواص آنها می گردد.

آیا ویژگیها و خواص گلوتن تولیدی از تمام گندم ها مشابه است ! کدام نوع گندم ها دارای گلوتن مرغوبتری هستند !

باید دانست که ویژگی و خواص گلوتن در ارقام مختلف گندم متفاوت بوده و عمدتاً ژنتیکی است. علاوه بر آن کیفیت و کمیت گلوتن تحت تأثیر شرایط کشت، کود، آب و هوا و... قرار میگیرد.

بین مقدار پروتئین خام و پروتئین خالص و نیز مقدار گلوتن، همبستگی وجود دارد و علاوه بر آن بر اساس تحقیقات وال (wall) بین مقدار گلوتن و کیفیت آن نیز رابطه وجود دارد.

تحقیقات نشان داده مقدار گلوتن موجود در دانه برحسب نوع و نژاد گندم تغییر میکند. گندم های قرمز سخت بهاره و پاییزه گلوتن بیشتری دارند و در نتیجه مرغوبیت آرد تهیه شده از آنها نیز بیشتر است. بنابراین تحقیقات در زمینه اصلاح نژادی و افزایش کشت واریته های مناسب از لحاظ میزان گلوتن موجود در کشور، موجب بهبود آرد تولیدی و در نتیجه محصولات تهیه شده از آن میگردد.

✳️ چرا در صنعت، بیشتر از گندم برای تولید پودر گلوتن استفاده میشود !

چرا در صنعت، بیشتر از گندم برای تولید پودر گلوتن استفاده میشود

همانطور که گفته شد آرد گندم شامل مقدار زیادی نشاسته و گلوتن و کمی از مواد چرب است. آرد ذرت  نیز مقدار کمی گلوتن دارد ولی مقدار مواد چرب آن زیاد تر است که باعث میشود خیلی زود فاسد شده و بوی نامطبوعی بگیرد.

ماده چرب یا روغن ذرت در داخل جنین یا جرم ذرت قرار دارد، بنابراین برای حذف آن از آرد ذرت کافی است که جرم را جدا کنند و متعاقب آن روغن ذرت را با روش مرطوب کردن با انیدرید سولفورو از جنین بگیرند.

آرد برنج مقدار کمی گلوتن و مقدار کمی مواد چرب دارد و چون دانه برنج خیلی سخت است برای کوبیدن وگرفتن آرد برنج آن را در یک محلول قلیایی خیس می کنند که نرم شود که در عین حال گلوتن آن نیز حل میشود.

محلول رقیق قلیایی برای خیس کردن برنج معمولا محلول خیلی رقیق سود است. بنابراین با توجه به مقدار بیشتر و سهولت جداسازی و کیفیت بهتر گلوتن گندم، اغلب از این محصول برای تهیه گلوتن استفاده میگردد و در این گزارش نیز روش تهیه پودر گلوتن از گندم را مورد بررسی قرار میدهیم.

✳️ معرفی کدهای آیسیک و استانداردهای محصول طرح توجیهی تولید گلوتن !

کدهای آیسیک انواع گلوتن به قرار زیر میباشند :

  • کد آیسیک گلوتن گندم : 15321330
  • کد آیسیک گلوتن ذرت : 15321212
  • کد آیسیک گلوتن ضایعات نان : 15321331

استانداردهای ملی صنعت تولید پودر گلوتن به قرار زیر میباشند :

  • گلوتن گندم – نمونه برداری و روشهای آزمون (شماره استاندارد : 1301)
  • آرد - روش تعیین میزان گلوتن (شماره استاندارد : 2861)
  • گلوتن گندم - ویژگیها و روشهای آزمون (شماره استاندارد : 4297)
  • خوراک دام و طیور و آبزیان - گلوتن ذرت - ویژگیها (شماره استاندارد : 6634)

✔️ معرفی تفصیلی موارد مصرف و کاربرد محصول طرح توجیهی گلوتن !


موارد مصرف و کاربرد گلوتن

موارد مصرف و کاربرد گلوتن چیست !

از گلوتن بصورت فعال در صنایع غذایی مختلف استفاده می شود در صنایع گوشت از جمله تولید سوسیس، کالباس و همبرگر، در صنایع فرآورده های آرد مانند نانهای رژیمی، کیک، شیرینی، غذای کودک و ماکارونی، بهبود دهنده و حجم دهنده نانها.

گلوتن همینطور در تهیه آمینو اسیدها و آدامس به عنوان مواد فعال عمل کرده و در مواد پاک کننده نیز بکار می رود. همچنین در صنایع چسب سازی و کارتن سازی، در تولید مواد دارویی و در تولید باند و یا پارچه های تنظیف نیز به کار می رود. در نوشابه و شربت ها نیز گلوتن به صورت ماده خام با تغییراتی مورد استفاده قرار میگیرد.

گلوتن امروزه به تنهایی یا همراه با پروتئین سویا تا حدودی جای کازئینات را پر می کند و در فرآورده های مختلفی مانند فرآورده های مشابه نیز مصرف می گردد. همچنین گلوتن در خمیر پیتزا جهت ایجاد حجم مناسب و تخلخل بیشتر بافت بکار می رود.

با توجه به اینکه گلوتن منبع سرشاری از پروتئین میباشد در سالهای اخیر بعنوان افزودنی مناسبی به غذای دام و طیور نیز مورد توجه قرار گرفته است و تحقیقات نشان داده که افزودن گلوتن به غذای دام و طیور باعث بهبود چشمگیر فرآورده های دام و طیور میگردد.

آیا گلوتن دارای کالای جایگزین میباشد !

با توجه به خواص بسیار ذکر شده برای گلوتن اعم از خاصیت قوام دهندگی، افزایش مقدار پروتئین در محصول، بهبود کیفیت آرد تولیدی، افزایش تردی و ماندگاری نان و شیرینی تهیه شده از آرد دارای میزان بالای گلوتن و غیره، به نظر میرسد که نمیتوان عدم وجود آن را نادیده گرفت و کالای جایگزینی برای آن در نظر گرفت.

با توجه به کیفیت پایینِ حجم بسیار بالایی از آردِ تولیدی در کشور، میتوان از افزودن گلوتن به آن بعنوان راهکاری برای بهبود و افزایش کیفیت آرد تولیدی در داخل کشور استفاده نمود.  اما چگونه !

کارخانه تولید گلوتن

✳️ چگونه و چرا افزودن گلوتن به آرد باعث بهبود کیفیت آرد میشود !

براساس آمارهای جهانی از مجموع 340000 تن تولید گلوتن در سال 1992، حدود 73 درصد آن جهت تقویت و بهبود کیفیت آرد و نان استفاده شده است و استفاده از گلوتن بعنوان یکی از مهمترین و سالمترین شیوه های تقویت آرد معرفی گردیده است.

با توجه به اینکه بیش از نیمی از آرد تولیدی در کشور ما کیفیت ضعیف تا متوسطی دارد استفاده از گلوتن و افزودن آن به آرد در رفع نقایص و معایب محصولات تولیدی از آن و در نتیجه افزایش توان رقابت محصولات داخلی با محصولات خارجی در بازارهای جهانی، مؤثر خواهد بود.

از آنجایی که کیفیت گلوتن مصرفی، وابستگی زیادی به نحوه فرآیند تولید و ترکیبات شیمیایی و خواص فیزیکی آن دارد. ابتدا باید به شناسایی صفات و خصوصیات گلوتن موجود در کشور و مقایسه آن با استانداردهای  بین المللی پرداخت و سپس تاثیر افزودن گلوتن را در سطوح مختلف به آرد ضعیف و متوسط از نظر تغییر در خواص رئولوژیک بررسی کرد   .

با توجه به تحقیقاتی که تاکنون در این زمینه در کشور صورت گرفته، مشخص شده است؛  نمونه های گلوتن داخلی کیفیت نسبتا مناسبی را در مقایسه با نمونه خارجی و استاندارد بین المللی دارا میباشند که بدون شک تحقیق و بهینه سازی در روش های تولید در ارتقا کیفی گلوتن تولیدی در ایران مؤثر خواهد بود.

همچنین نتایج حاصل از بررسی تاثیر افزودن گلوتن به آرد با کیفیت ضعیف و متوسط ، بیانگر این مطلب است که استفاده از گلوتن در کلیه سطوح باعث افزایش جذب آب، استقامت خمیر،  کشش پذیری بهتر و بهبود سایر خواص رئولوژیکی خمیر خواهد شد.

بنابراین استفاده از گلوتن و افزودن آن به آرد تولید شده در داخل کشور باعث بهبود خواص محصولات تولیدی و در نتیجه افزایش توان رقابت با محصولات مشابه خارجی میگردد، که نتیجه آن افزایش صادرات  محصولات صنایع غذایی کشور میباشد.


✔️ مواد اولیه و فرایند تولید محصول طرح توجیهی گلوتن گندم با ظرفیت 1500 تن در سال ! 2222222


فرایند تولید گلوتن

مواد اولیه تولید گلوتن گندم با ظرفیت 1500 تن در سال :

  • آرد گندم : 1600 تن
  • کیسه دو جداره ضد رطوبت 25 کیلوگرمی : 60000 تن

فرایند تولید گلوتن گندم :

گلوتن محصولی است که از فرآوری آرد و در کنار محصولاتی مانند نشاسته و گلوکز تولید میگردد. از مهمترین فرآیندهای تولید گلوتن میتوان از فرآیند Batter ،Martin و Fesca نام برد که فرآیند مارتین رایجترین روش میباشد.

فرایند تولید گلوتن به روش مارتین شامل مراحل زیر میباشد :

  1. مخلوط کردن آرد و آب
  2. هم زدن و یکنواخت کردن
  3. جدا کردن نشاسته از گلوتن
  4. مرحله استراحت
  5. شستشو
  6. خشک کردن گلوتن
  7. بسته بندی

در ادامه به توضیح هر کدم از مراحل فرایند تولید میپردازیم.

1 ـ مخلوط کردن مواد اولیه

دانه های آرد که از آسیاب کردن گندم در یک فرآیند ساده آرد کردن بدست آمده اند، با آب ترکیب گشته، بصورت خمیر یا Batter در میآیند.

نسبت وزنی آب به آرد گندم در این مخلوط (2-1,2) به (1) میباشد. دمای مخلوط نیز 50-35 درجه سانتیگراد است. این خمیر را آنقدر  هم میزنند تا کامًلاً مخلوط گردد. این فرآیند در یک میکسر انجام میگردد و چرخش همزن میکسر باعث مخلوط شدن کامل مواد اولیه میگردد.   

2 ـ یکنواخت کردن

همزدن مخلوط آنقدر ادامه مییابد تا محصول کامًلاً یکنواخت گردد بطوریکه ذرات آرد در مخلوط قابل تشخیص نباشد. در این مرحله برای یکنواختی بیشتر مخلوط از یک آسیاب Pin-mill عبور داده میشود. در آسیاب Pin ها را در یک سرعت بهینه بین rpm 900-400 به چرخش در میآورند.   

3 ـ جدا کردن

در این مرحله مخلوط به دو جزء تقسیم میگردد، که یک جزء شامل نشاسته و پروتئینهای محلول در آب است که بصورت سوسپانسیون و ذرات معلق در آب جدا میگردد و جزء دیگر دارای پروتئینهای سنگینتر (گلوتن) میباشد.

در طی این فرایند ابتدا خمیر را با جریان آب دارای فشار زیاد بطور مداوم می-شویند و سپس آن را سانتریفیوژ یا غربال مینمایند. 

4 ـ مرحله استراحت Rest

در این مرحله جزء شامل گلوتن را به مدت حدود حداکثر 90 دقیقه و در دمای 35 تا 50 درجه سانتیگراد در مخازن استراحتrest) ) tank ساکن نگه میدارند تا اینکه گلوتن آن بصورت رشته رشته درآید.

5 ـ شستشو

سپس حداقل دو برابر وزنی، آب تازه به آن اضافه کرده، اجازه میدهند که در اثر این حل شدن دوباره، گلوتن بصورت گلوله هایی درآید. و بعد از آن، این گلوله ها یا کلونیهای تجمع یافته گلوتن را میفشرند تا آب آنها دفع گردد.  

6ـ خشک کردن

در این مرحله گلوتن حاصله، به دقت خشک میگردد تا اینکه اثرات حرارتی که موجب تغییر ماهیت و طبیعت پروتئینها میشوند، به حداقل برسد.

عمل خشک کردن گلوتن به کمک خشککنهای مختلفی نظیر Spray ،Hot-Air  و Freeze صورت میگیرد. اما به دلیل ویژگی های گلوتن و حساسیت دمایی بالای آن متداولترین و بهترین نوع، خشککن Freeze dryer است ،که در این روش مورد استفاده قرار میگیرد.

در این خشک کن آب موجود بوسیله انجماد از محصول جدا میگردد. گلوتن بدست آمده از این روش حداقل دارای 80 درصد پروتئین است. این ماده پس از خشک شدن بصورت پودر کرم رنگ روشن و یا قهوه ای مایل به زرد با مزه خنثی میباشد. 

7ـ بسته بندی

گلوتن حاصل در کیسه های دو جداره ضد رطوبت در وزنهای مناسب و سفارشی بسته بندی میگردد.

بسته های پودر گلوتن را معمولاً در مجاورت مواد دسیکانت برای جذب رطوبت قرار میدهند. همچنین میتوان از گازهای خنثی مثل ازت برای جذب رطوبت استفاده نمود.  

✳️ نقاط ضعف فرآیند تولید گلوتن به روش مارتین

  • آسیب های مکانیکی و حرارتی گلوتن به ترتیب در اثر فرآیندهای مخلوط کردن و خشک کردن
  • از دست رفتن پروتئین های محلول با ارزش در اثر شست وشوهای مکرر و یا از طریق تشکیل کمپلکس های نشاسته - پروتئین غیر قابل بازیافتاز ارزش کیفی گلوتن بدست آمده از این روش به شدت می کاهد.
  • هزینه های بالای تامین آب و انرژی
  • نیازمندی این روش به آرد گندم های متوسط به قوی (آرد خوب نانوایی) قیمت تمام شده محصول نهایی را افزایش میدهد و در مواردی که دسترسی به منابع گندم با کیفیت مطلوب محدود است این امر یک معضل فنی محسوب می شود.

در دیاگرام زیر ماشین آلات ، دستگاه ها و فرایند تولید گلوتن ذرت هم به صورت کامل نشان داده شده است :

ماشین آلات ، دستگاه ها و فرایند تولید گلوتن ذرت


✔️ ماشین آلات و تجهیزات و تاسیسات کارخانه تولید گلوتن گندم با ظرفیت 1500 تن در سال !


ماشین آلات و تجهیزات خط تولید کارخانه گلوتن گندم

ماشین آلات و تجهیزات خط تولید کارخانه گلوتن گندم

  • مخازن مخلوط کردن مواد اولیه : استیل - بدون همزن- گنجایش 1000 لیتر- پایه - هاتمام استیل - شیشه آبنما : 3 دستگاه
  • میکسر همزن دار : 1 دستگاه
  • آسیاب Pin-mill : 1 دستگاه
  • مخزن استراحتRest tank) ) - ظرفیت 6 تن : 1 دستگاه
  • ساتریفیوژ ( دور بالا و 7,5 اسب بخار) : 1 دستگاه
  • مخزن شستشو ( ظرفیت 6 تن – همزن دار- مجهز به الکتروموتور ) : 1 دستگاه 
  • خشک کن Freeze Dryer : 1 دستگاه
  • دستگاه بسته بندی ( به ظرفیت 25 تا 30 عدد در دقیقه با وزن بسته بندی حداکثر 25 کیلوگرم ) : 1 دستگاه
  • سایر لوازم و متعلقات خط تولید (5 درصد کل)
  • هزینه حمل و نقل، خرید خارجی ، نصب و راه اندازی (10درصد کل)

✳️ تاسیسات مورد نیاز کارخانه تولید گلوتن گندم با ظرفیت 1500 تن در سال

  • تأسیسات سرمایش و گرمایش
  • تأسیسات اطفاء حریق
  • تأسیسات آب و فاضلاب

✳️ حق انشعاب مورد نیاز کارخانه تولید گلوتن گندم با ظرفیت 1500 تن در سال

  • انشعاب برق : 1 رشته 3 فاز 400 آمپر -1 رشته تک فاز 50 آمپر
  • انشعاب آب : 2 اینچ
  • انشعاب گاز : 2 اینچ
  • انشعاب تلفن : 10 خط

✳️ آب و برق و سوخت مصرفی سالانه کارخانه تولید گلوتن گندم با ظرفیت 1500 تن در سال

  • برق مصرفی : 54000 کیلووات
  • آب مصرفی : 4500 مترمکعب
  • گاز: 6000 مترمکعب

✳️ اشتغال زایی کارخانه تولید گلوتن گندم با ظرفیت 1500 تن در سال

  • مدیر ارشد : 1 نفر
  • مدیر واحدها : 1 نفر
  • پرسنل تولیدی متخصص : 2 نفر
  • پرسنل تولیدی (تکنسین) : 6 نفر
  • کارگر ماهر : 5 نفر
  • کارگر ساده : 25 نفر
  • خدماتی : 1 نفر    

✔️ زمین ، محوطه سازی و ساختمان سازی مورد نیاز کارخانه تولید گلوتن گندم با ظرفیت 1500 تن در سال

کارخانه تولید گلوتن گندم

✳️ زمین و محوطه سازی مورد نیاز کارخانه تولید گلوتن

  • زمین : 1900 مترمربع
  • زمین سالن های تولید و انبار : 1000 مترمربع
  • محوطه سازی، خیابان کشی، پارکینگ و فضای سبز : 500 مترمربع
  • دیوارکشی : 350 مترمربع
  • زمین ساختمان های اداری، خدماتی و عمومی : 200 مترمربع
  • زمین محوطه : 500 مترمربع
  • زمین توسعه طرح : 200 مترمربع

✳️ ساختمان سازی مورد نیاز کارخانه تولید گلوتن

  • سوله خط تولید : 600 مترمربع
  • انبارها : 400 مترمربع
  • ساختمان های اداری ،خدماتی و عمومی : 200 مترمربع

✔️ ماجرای دستاورد استثنایی محققان دانشگاه تبریز در ابداع روش نوین تولید گلوتن چه بود !

ماجرای دستاورد استثنایی محققان دانشگاه تبریز در ابداع روش نوین تولید گلوتن چه بود !

اخیرتاً یکی ازپژوهشگران عضو هیات علمی دانشگاه تبریز روش نوینی برای تولید گلوتن ابداع نموده است که مهمترین هدف این اختراع طراحی فرآیندی اقتصادی برای جداسازی گلوتن و نشاسته از آرد گندم است که معایب یاد شده را نداشته باشد.

در فرآیند اختراع شده از مکانیسم نوینی برای امر جداسازی بهره گرفته می شود که ماکروپلیمر گلوتن موجود درخمیر از فاز نشاسته در اثر نیروهای برشی کنترل شده در دستگاهی خاص به نام shear cell جدا می شود. عمل جداسازی بدون بهره گیری از شستشو و در محیط نیمه خشک خمیر و در طول فرآیند برشی صورت می گیرد.

بررسی های انجام شده روی گلوتن به دست آمده از این روش نشان می دهد که کیفیت گلوتن از لحاظ تحمل نیروهای کششی و خواص رئولوژیکی برتر از گلوتن صنعتی می باشد. گلوتن حاصله - صرف نظر از درجه و شدت فرآیند یا نیروهای مکانیکی و انرژی اعمال شده - از کیفیت ثابتی برخوردار می باشد.

فرآیند ابداع شده با گندم های با کیفیت پایین و با آردهای تیره (با درجه استخراج بالا) با موفقیت کار میکند و هزینه های تولید به دلیل نیاز به مقادیر بسیار پایین آب کم بوده و به تبع آن هزینه های کمتری صرف تبخیر آب مازاد و خالص سازی گلوتن و نشاسته خواهد شد.

به نظر میرسد که با تکمیل مطالعات پژوهشی و با اجرای این طرح می توان ماشین آلات نسل جدیدی برای استحصال نشاسته و گلوتن از گندم طراحی کرده و ساخت که با بهره گیری از آنها می توان از آردهای با کیفیت متوسط به پایین (اکثر واریته های گندم های ایرانی و اروپایی) گلوتنی با کیفیت مطلوب و باقیمت تمام شده پایین تولید کرد که به نوبه خود برای غنی سازی و بهبود کیفیت آردهای ضعیف کارایی موثری خواهد داشت.

✍️ جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی کارخانه تولید گلوتن ، با اطلاعات کاملا به روز با فرمت Word و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ جواز تاسیس یا وام و تسهیلات بانکی ،با ما تماس بگیرید .


📚 دانلود فایل های طرح توجیهی تیپ تولید گلوتن


👈 توجه : کلیه ی طرح های تیپ یا آماده ، صرفا کاربرد مطالعاتی و تحقیقاتی داشته و جهت اخذ مجوز و یا تسهیلات و وام بانکی مناسب نمیباشند . جهت تهیه طرح توجیهی با کاربرد اجرایی و بانکی با ما تماس بگیرید.

فايل‌ها:
zipطرح توجیهی تولید گلوتن 43 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخیکشنبه, 14 آبان 1396 20:11
حجم فايل 422.57 KB
دانلود 102

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی توليد گلوتن گندم آپدیت 96
تاريخچهارشنبه, 07 آذر 1397 11:45
حجم فايل 385.54 KB
دانلود 71

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.


کسب و کارهای پر طرفدار

صنایع غذایی

© 2024 کلیه حقوق این وبسایت محفوظ میباشد.
Articles
Categories