• 021-77869979
  • سفارش طرح توجیهی : 09360555304
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 24/7

طرح توجیهی گلوکز مایع ⭐️ جهت مجوز و وام (0 تا 100 تولید)

(4 votes, average 5 out of 5)

طرح توجیهی گلوکز مایع

جهت نگارش مطالعات بازار و طرح توجیهی کارخانه تولید گلوکز مایع با اطلاعات کاملاً به روز ، با فرمت DOC و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، این صفحه را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید . ضمنا میتوانید فایل pdf طرح توجیهی تولید گلوکز مایع را که در سال های قبل نگارش شده است را صرفا جهت مطالعه از انتهای صفحه دانلود نمایید.


معرفی ایده سودآور طرح توجیهی تولید گلوکز مایع !


معرفی ایده سودآور طرح توجیهی تولید گلوکز مایع

گلوکز مایع (Liquid Glucose) یا شربت گلوکز (Glucose Syrup) ، محلول تصفیه شده و تغلیظ شده از پلی ساکاریدها است که از هیدرولیز کردن (جدا سازی) نشاسته ذرت توسط اسید یا آنزیم حاصل می شود.

ماده جامد آن از چند کربوهیدرات گلوکز ، دکستروز ، مالتوز ساخته شده است . گاهی به دلیل خواص طبیعی نزدیکی که شربت ذرت (corn syrup) به گلوکز مایع دارد به عنوان جایگزین آن استفاده می شود، در مقدار شیرینی با هم متفاوت اند.

گلوکز مایع را می توان بهترین جایگزین شکر دانست. این ماده را همچنین بسته به نیاز می توان از نشاسته گندم ، برنج و سیب زمینی نیز تهیه کرد. بسیاری از کارخانه ها برای حمل و نقل راحت تر گلوکز را به صورت پودر تولید می کنند طوری که بعدا می توان با افزودن آب به ماده خشک گلوکز مایع را ایجاد کرد.

به طور کلی این شیرین کننده مصنوعی به دلیل خواص شیمیایی برتر کاربرد فراوانی در صنایع غذایی (مانند شیرینی جات و صنایع تبدیلی انواع میوه) و همچنین دارو سازی داشته و استفاده از آن درحال گسترش در جهان است. فرمول ملکولی گلوکز به صورت C6H12O6 می باشد.

گلوکز مایع با نام "سایر فرآورده های نشاسته گلوکز " با شماره آیسیک (ISIC) 15321310 شناسایی میشود و شماره استاندارد ملی ایران (ISIRI) ارائه شده برای گلوکز مایع خوراکی 621 می باشد.

طرح توجیهی تولید گلوکز مایع

✳️ از ویژگی های گلوکز مایع می توان موارد زیر را نام برد :

  • تثبیت رطوبت
  • قابلت نرم کنندگی
  • خاصیت بافت دهندگی و تعدیل کننده واکنش قهوه ای شدن
  • جلوگیری از کریستاله شدن مواد
  • تعدیل کننده طعم شیرینی
  • دارای ارزش غذایی و یک چاشنی ایده آل برای شیرینی ، بیسکویت ، بستنی ، مربا ، ژله و ...
  • ترکیبی ارزشمند برای ویتامین هایی که خاصیت انرژی زایی دارند
  • با مواد خشک زیادی به کار می روند بدون تاثیر بر پارامتر هایی مثل اسیدیته ، خاکستر ، شیرینی و ...

✳️ آنالیز گلوکز فوق تصفیه به قرار زیر میباشد :

  • شکل ظاهری : مایع بی رنگ ، شیرین ، بدون بو
  • معادل دکستروز : 42-40 %
  • اسیدیته : 5 +5
  • غلظت بر حسب بریکس : 83-81 %
  • حداکثر غلظت سرب : 2-1.2 %
  • حداکثر غلظت مس : 5-4 %
  • خاکستر سولفاته : حداکثر 1%

طرح توجیهی گلوکز مایع

✳️ به علاوه ویژگی های فیزیکی و شیمیایی گلوکز مایع در مصارف خوراکی باید مطابق جدول ذیل باشد :

  • مزه : دارای شیرینی مخصوص به خود
  • بو : بوی مخصوص به خود
  • رنگ : بی رنگ تا زرد روشن
  • وضع ظاهری : شفاف
  • مواد خارجی : منفی
  • ماده خشک تام ، گرم در صد : کمینه 78
  • معادل دکستروز درصد وزنی ماده خشک : کمینه 20
  • PH : 5 + 5 %
  • بریکس : کمیته 80
  • خاکستر سولفانه ، درصد وزنی ماده خشک : بیشینه 7 %
  • انیدرید سولفورو، میلی گرم در کیلو گرم : بیشینه 20
  • نشاسته : منفی

موارد مصرف و کاربرد گلوکز مایع چیست !


موارد مصرف و کاربرد گلوکز مایع چیست

گلوکز اغلب به همراه ساکارز ، دکستروز یا شربت فروکتوز مصرف می شود . کاربرد آن بر اساس خواص ویژه آن است. استفاده گلوکز در صنایع قنادی ، در تهیه تمامی محصولاتی است که در آن ویسکوزیته ، شیرینی ، بافت و جلوگیری از شکرک زدن و جاذب الرطوبه بودن و مقاومت در برابر بی رنگ شدن مد نظر باشد مانند آب نبات ها این خواص همچنین موجب افزایش و بهبود طعم و تشکیل یک BODY نیز می گردد.

قندهای با درجه هیدرولیز زیاد و یا حاوی مالتوز زیاد به عنوان جانشین برای ماده نشاسته ای در تهیه MASHING مورد استفاده قرار می گیرند.

گلوکز عموماً در تهیه آبجوهای کربناته مصرف نمی شود هر چند گزارشاتی مبنی بر استفاده از شیرین کننده متعادل و ملایم که از قندهای دارای مالتوز زیاد به دست آمده باشد در تهیه نوشابه در ژاپن وجود دارد.

در صنایع لبنی گلوکز تولید یک بافت روان و نرم می کند و شکرک زدن محصول را کنترل می کند . یک عامل آن خاصیت BODYING AGENT است که عموماً گلوکز با 40-60 DE در بستنی و شربت و شیر منجمد و دیگر دسرهای منجمد به کار می رود.

نانوایی ها ، قندهای با درجه هیدرولیز (تبدیل) زیاد به عنوان منبع قابل تخمیر مورد استفاده قرار می گیرد. این قندها (گلوکز) جهت حفظ و بالانس رطوبت و بهبود نیمه عمرکیک ها به کارمی رود.

گلوکز در تهیه کلوچه به عنوان یک ماده ترد کننده و طلایی کننده پوست نان و حفظ کننده رطوبت به کار می رود. کاربرد عمده گلوکز در صنایع کنسرو در تهیه کمپوت آبمیوه است که برای جلوگیری از کریستالیزه شدن شکر و همچنین فراهم کردن BODY استفاده می شود.

از دیگر کاربردهای غذایی گلوکز می توان به بستنی ها یا غذاهای منجمد ، کلوچه طعم دار و یا در آدامس دربرای بهبود درخشندگی و ظاهر آن ، و همچنین به عنوان غلظت دهنده در ترشیجات ، و برای رطوبت و بهبود طعم در محصولات گوشتی نام برد.

گلوکز هیدراته در محصولات قنادی برای تولید یک نوع شیرین کننده که می تواند جای گلوکز معمولی را بگیرد ، مورد استفاده قرار می گیرد.

کاربردهای غیر غذایی گلوکز به قرار زیر میباشند :

  • در تهیه چسب ها برای بهبود پایداری
  • به عنوان یک حافظ رطوبت در محصولات تازه
  • برای کنترل سرعت تبخیر در ادکلن و عطرها
  • به عنوان یک حامل در شیرین کننده ها در شربت های دارویی
  • به عنوان یک ماده حافظ رطوبت در دخانیات

✳️ موارد مصرف و اثرات عملیاتی گلوکز مایع به قرار زیر میباشند :

  • در محصولات جویدنی - ژله ها و صمغ ها مربا و کمپوت جهت جلوگیری از کریستال شدن شکر در بافت و جلوگیری از شیرینی بیش از حد.
  • در بیسکوئیت ها ، کیک ها و ماکارونی جهت بهبود رنگ محصول و کاهش شیرینی نا مطلوب در بیسکوئیت ها - جانشین شکر(30-40 %) - جلوگیری از کریستاله شدن شکر- کنترل نگهداری رطوبت توسط کیک.
  • در تولید بستنی شیری و یخی که باعث یخ بستن سریع و دیر ذوب شدن بستنی با استفاده از تغییر در ذوب و کش دار شدن بستنی در دمای بالا و مقاومت بستنی در هنگام شوک های حرارتی می شود.
  • صنایع نوشابه سازی به عنوان عامل شیرین کننده و غلظت دهنده.
  • در صنایع غلات مخصوص صبحانه جهت پوشش کورن فلکس به عنوان عامل باند کننده.
  • در تولید آبنبات ، کارامل ، آدامس ، مخلوط های شیر شکلات و ژله جهت ممانعت از کریستاله شدن ساکارز - کنترل مقدار شیرینی و فشار اسمزی و همینطور ممانعت از جذب رطوبت محصول.
  • در تولید نان ها جهت تامین کننده کربوهیدرات تخمیر کننده جهت پف کردن محصول.
  • در تولید سس ها جهت کنترل کننده شیرینی
  • در صنایع گوشتی جهت بهبود کیفیت رنگ محصول در انتهای پخت
  • در صنایع دارویی به عنوان حامل
  • در صنایع غذایی جهت ساخت شیرینی و شکلات

کاربرد شربت گلوکز در صنایع شیرینی و قنادی :

شربت گلوکز به طور گسترده در صنایع شیرینی و قنادی کاربرد دارد. از این ماده به طور عمده جهت جلوگیری از کریستاله شدن محصول نهایی استفاده می شود.

در این گروه می توان به محصولاتی نظیر تافی ، بن بن ، آدامس و انواع شکلات ها اشاره نمود. میوه های کمپوت شده ، ژله و مرباها و بستنی که در این محصولات نیز جهت جلوگیری از کریستاله شدن شکر استفاده می شود.

شربت گلوکز علاوه بر این که موجب نگهداری طعم و بوی مطبوع مرباها می شود ، باعث تعدیل طعم شیرینی زیاد این محصولات می گردد. از طرفی منبعی غنی از هیدروکربن هایی با قابلیت هضم آسان است که این خاصیت اخیر باعث استفاده بسیار گسترده از این شربت در فرمولاسیون غذاهای کودکان است.

کاربرد شربت گلوکز در صنایع داروسازی :

ماده مذکور در صنایع داروسازی از جمله تهیه شربت های مخصوص سرفه و ویتامینه ، ساخت قرص ها ، پوشش ها کاربرد دارد. لازم به ذکر است که شربت گلوکز به عنوان جزء اصلی در ساخت قرص ها محسوب می شود.

کاربرد شربت گلوکز در صنایع چرم :

برای انعطاف پذیری و فرم دادن ، براق کردن و جلوگیری از ترک خوردن کفش از کاربردهای دیگر می توان به استخراج روغن ، عطرسازی ، مخمر سازی و ... اشاره نمود.

ظروفی که گلوکز مایع در آن بسته بندی و نگهداری می شود باید سالم ، تمیز ، خشک ، غیر قابل نفوذ به هوا ، مقاوم در برابر جا به جایی بوده و از نظر بهداشتی ، اثر نامطلوبی روی فرآورده نداشته باشد.

گلوکز مایع باید در بشکه هایی از جنس پلی اتیلن و یا فلزی با پوشش داخلی مناسب و از مواد مجاز ویژه مصرف در صنایع غذایی بسته بندی شود.

حمل و نقل گلوکز مایع ، مورد مصرف در صنایع غذایی ، می تواند به وسیله تانکرهای اختصاصی بهداشتی و از نوع زنگ نزن ، انجام گیرد.

✳️ چه کالاهایی میتواند جایگزین گلوکز مایع باشد !

گلوکز مایع خود جایگزینی برای قند و شکر طبیعی است اما محصولات زیر را می توان به عنوان جایگزین آن به شمار آورد :

  • قند مایع معکوس (invert Sugar) یا عسل مصنوعی
  • شربت ذرت (Corn Syrup)
  • قند مایع فروکتوزی (fructose Syrup)
  • قند مایع ساکاروزی
  • قند مایع مالتوزی (Maltose Syrup)

محصولات ذکر شده دارای خواص شیمیایی نزدیک به گلوکز مایع بوده و آن ها نیز امروزه در صنایع غذایی مورد استفاده قرار می گیرند.


بررسی فرایند تولید گلوکز مایع و انتخاب روش بهینه !


فرایند تولید گلوکز مایع

به منظور تولید گلوکز مایع می توان از دو روش آنزیمی و شیمیایی استفاده نمود. روش آنزیمی به دلیل گران بودن آنزیم و در دسترس نبودن آن توصیه نمی گردد. روش شیمیایی به دلیل بهره جستن از تکنولوژی ساده و ارزان تر پیشنهاد می گردد.

اساس فرآیند تولید گلوکز از نشاسته به روش شیمیایی هیدرولیز نشاسته در حضور اسید و درجه حرارت بالا و فشار بالا می باشد.

دستگاه ها در این خط تولید نیمه مکانیزه است. روش مکانیزه و اتوماتیک به دلیل گران بودن پیشنهاد نمی گردد.

✳️ تشریح دقیق و جامع فرآیند منتخب تولید گلوکز مایع و ترسیم شماتیک جریان فرآیند !

ابتدا محلول نشاسته تهیه می گردد سپس به آن اسید کلریدریک اضافه می گردد - بعد از اتمام مرحله هیدرولیز ، اسید توسط کربنات سدیم خنثی می گردد و سپس ناخالصی های شربت گلوکز و رنگ آن طی مراحلی گرفته می شود در نهایت شربت گلوکز غلیظ گردیده و پس از سرد شدن بسته بندی می گردد (در بشکه یا تانک ها جمع آوری می گردد).

فرآیند تولید گلوکز ، بر اساس هیدرولیز نشاسته به منوساکارید گلوکز پایه ریزی گردیده است و بقیه مراحل فرآیند در واقع عملیات تکمیلی به منظور تهیه گلوکز مایع با ویژگی های خاص آن می باشد.

عمل هیدرولیز منجر به تجزیه ملکولی پلی ساکارید به قسمت های کوچک تر حاوی تعداد متفاوتی از واحدهای منوساکارید می گردد و چنانچه از شدت کافی برخوردار باشد ممکن است پلی ساکارید را به طور کامل به منو ساکارید تبدیل کند.

فرمول فرایند به قرار زیر میباشد :

NC6H12O6 →NH2O  + n(C6H5O10)

✳️ مراحل تولید گلوکز مایع به قرار زیر میباشد :

  1. آماده سازی محلول نشاسته.
  2. افزودن اسید.
  3. هیدرولیز.
  4. خنثی سازی اسید.
  5. رسوب گیری شربت گلوکز.
  6. فیلتر کردن شربت.
  7. رنگ بری شربت.
  8. جداسازی مابقی ناخالصی ها همراه پروتئین ها.
  9. تغلیظ شربت.
  10. سردکردن شربت.
  11. جمع آوری محصول گلوکز مایع غلیظ شده.

1- آماده سازی محلول نشاسته :

نشاسته را در مخزن مخصوص آماده سازی محلول که مجهز به همزن می باشد در آب کاملا حل می نمایند بعد از آماده شدن محلول نشاسته توسط پمپ به تانک اسید زنی هدایت می گردد غلظت این محلول توسط بومه سنج اندازه گیری می شود می بایستی درجه بومه 20 باشد تا محلول به قسمت بعدی منتقل گردد.

2- افزودن اسید :

در تانک اسید زنی به محلول نشاسته، اسید کلریدریک 0.02 نرمال اضافه می گردد و توسط همزن ، مخلوط می گردد و PH محلول به 2.2 - 1.8 می رسد.

اوپراتور این بخش با آزمایش مرتب PH محلول ، می تواند اجازه انتقال محلول را به بخش بعد به دهد در صورتی که PH ما بین 1.8 - 2.2 بود قابل قبول بوده و محلول آماده برای انتقال به کنورتور می باشد.

3- هیدرولیز :

در داخل کنورتور صورت می گیرد ، در این مرحله محلول نشاسته اسیدی حرارت داده می شود تا عمل هیدرولیز صورت گیرد و گلوکز حاصل گردد. حرارت این مرحله 14300 - 141 می باشد مدت زمان توقف در این مرحله 15 دقیقه است و در انتهای این مرحله می بایستی تمامی نشاسته تبدیل به گلوکز گردیده باشد.

4- خنثی سازی اسید :

شربت هیدرولیز دارای PH پائین می باشد (3=PH) می بایستی توسط کربنات سدیم خنثی گردد تا PH شربت به 5 برسد در این مرحله به منظور خنثی سازی از کربنات سدیم استفاده می گردد.

کربنات سدیم اسید موجود در شربت را خنثی می سازد سپس حرارت شربت توسط سیکلون گرفته شده و به تانک سرریز منتقل می شود که در اینجا ناخالصی ها و پروتئین ها به سطح آمده و منعقد می گردند و محلول گلوکز از انتهای تانک خارج می گردد.

5- رسوب گیری شربت گلوکز :

در داخل تانک عمل جداسازی ناخالصی ها و رسوب گیری توسط خاک و یا تومه صورت می گیرد.

6- فیلتر کردن شربت :

در این مرحله توسط فیلتر پرس ناخالصی ها همراه با خاک تصفیه (یا تومه) جدا می گردد.

فیلتر پرس شامل تعدادی قاب و صفحه می باشد که روی صفحه ها پارچه فیلتر قرار دارد. بعد از عبور شربت هیدرولیز مخلوط شده با خاک پرلیت از داخل فیلتر پرس عبور کرده و ناخالصی ها و خاک جدا می گردد ، پارچه های فیلتر نیز در انتهای کار توسط شست و شو تمیز می گردد و دوباره بر روی صفحه ها قرار می گیرد.

7- رنگ بری شربت :

بعد از عبور از فیلتر پرس مایع وارد تانک می گردد در این تانک به منظور رنگ بری کربن اکتیو یا ذغال اکتیو اضافه می گردد و توسط همزن مخلوط می گردد تا رنگ زرد شربت تبدیل به بی رنگ شود. کربن مورد استفاده می بایستی به صورت پودر باشد و دقیقا در محلول به حالت تعلیق درآید.

8- جداسازی مابقی ناخالصی ها و پروتئین ها :

این عمل در فیلتر پرس دوم صورت می گیرد. در واقع در این دستگاه عمل جداسازی ناخالصی ها و پروتئین ها تکمیل می گردد. درجه حرارت عمل فیلترپرس 8504 می باشد.

9- تغلیظ شربت :

از فیلتر پرس توسط پمپ به قسمت تغلیظ هدایت می شود تغلیظ در دستگاه اواپراتور صورت می گیرد در این دستگاه درجه حرارت مایع به 95 – 90 می رسد و به مدت 15 دقیقه در آن توقف دارد.

اواپراتور دستگاهی است تحت خلاء (10.7 اتمسفر) علت استفاده از این دستگاه به منظور تغلیظ شربت مایع یکی به خاطر کوتاه کردن زمان تغلیظ و دیگری کاهش نقطه جوش محلول می باشد.

در صورتی که شربت گلوکز به مدت طولانی تحت حرارت قرار گیرد کاراملیزه شده و در نهایت محصول بد رنگ خواهد شد. شربت گلوکز تا 80 درجه بریکس تغلیظ می گردد پس از این مرحله شربت گلوکز می بایستی سرد گردد تا کیفیت محصول حفظ گردد چرا که همان طور که گفته شد درجه حرارت در زمان طولانی گلوکز را بی رنگ می نماید.

در آخرین مرحله شربت گلوکز غلیظ شده و سرد شده به تانک های جمع آوری پمپ می گردد.


مواد اولیه تولید گلوکز مایع با ظرفیت تولید 2160 تن با احتساب میزان ضایعات و میزان مصرف سالیانه !


مواد اولیه مصرفی و فرایند تولید گلوکز مایع

✳️ مواد اولیه مصرفی کارخانه تولید گلوکز مایع با ظرفیت 2160 تن در سال به قرار زیر میباشند:

  • نشاسته : 2182 تن در سال با احتساب ضایعات
  • اسید کلریدریک : 15.2 تن در سال با احتساب ضایعات
  • کربنات سدیم : 5427 کیلو گرم در سال با احتساب ضایعات
  • خاک پرلیت : 32562 کیلو گرم در سال با احتساب ضایعات
  • کربن اکتیو : 9770 کیلو گرم در سال با احتساب ضایعات
  • پارچه فیلتر : 910 متر در سال با احتساب ضایعات
  • بشکه : 10855 عدد در سال با احتساب ضایعات

1 - نشاسته :

ذخیره غذایی اصلی گیاهان است و در صورت لزوم به قندها تبدیل می گردد این ماده ممکن است در ساقه ها ذخیره گردد یا در غده های زیر زمینی. نشاسته به وفور در دانه ها نظیر دانه غلات یافت می شود.

بررسی میکروسکوپی نشان داده است که نشاسته منابع گیاهی مختلف از دانه های ریزی تشکیل یافته اند که شکل و اندازه آن ها مختص گیاهی است که از آن بدست آمده است.

نشاسته در آب سرد حل نمی شود قبلا تصور می رفت که علت آن محصور شدن هر دانه توسط پوشش غیر قابل نفوذی از سلولز باشد.

اکنون گمان می رود که مقاومت در برابر آب بدان علت باشد که ذرات نشاسته در سطح دانه به طور فشرده تر و منظم تری نسبت به داخل آن ، قرار می گیرند. اگر تعلیق نشاسته در آب حرارت داده شود. آب از دیواره دانه ها عبور می کند و موجب تورم می گردد. در اثر ئیدرولیز نشاسته گلوکز (منوساکارید) بدست می آید.

نشاسته مخلوطی است از آمیلوز و آمیلوپکتین. هر دو این ترکیبات پلی ساکارید هستند و معمولا مقدار آمیلوپکتین در حدود چهار برابر آمیلوز است ، آمیلوز مسئول رنگ آبی است که از واکنش نشاسته باید تولید می شود.

آنزیم B آمیلاز که در غلات یافت می شود آمیلوز را تقریبا به طور کامل به مالتوز تبدیل می نماید از طرف دیگر آمیلوپکتین باید رنگ قهوه ای متمایل به قرمزی بدهد و فقط در حدود نیمی از آن توسط B آمیلاز به مالتوز تبدیل می گردد. باقی مانده دکسترین نامیده می شود.

دکسترین در واقع از هیدرولیز ناقص نشاسته بدست می آید. در صورتی که نشاسته خشک حرارت داده می شود ترکیباتی موسوم به پیرودکسترین ها تشکیل می شوند قسمتی از رنگ قهوه ای نان برشته و پوسته نان از پیرودکسترین ها مشتق می گردد.

مولکول آمیلو پکتین از تعداد زیادی زنجیرهای نسبتا کوتاه بهم پیوسته از واحدهای گلوکز تشکیل می یابد و این زنجیرها اغلب بیش از یک نقطه انشعاب دارند در نتیجه ساختمان بعدی بسیار پیچیده ای دارد علت آن که B- آمیلاز فقط می تواند در حدود نیمی از آن را به مالتوز تبدیل کند قابل درک است.

دلیل آن اینست که آمیلاز زوج واحدهای گلوکز را به صورت مالتوز ، از انتهای آزاد زنجیرهای واحد گلوکز در ملکول آمیلوپکتین جدا می کند. هنگامی که شکستن زنجیر به نقطه انشعاب می رسد ، آمیلاز دیگر قادر به جدا کردن زوج واحدهای گلوکز نیست و محصول از دکسترین محدود به B می نامند.

علاوه بر آمیلوز و آمیلوپکتین ، نشاسته ممکن است حاوی مقادیر کمی از مواد غیر کربوهیدراته نظیر فسفات ها و چربی ها باشد که مقدار و ترکیب این مواد بستگی به منبع نشاسته دارد.

نشاسته گندم حاوی حدود 0.75% از این مواد است که بیشتر آن را چربی ها تشکیل می دهند در این طرح نشاسته توسط اسید به کمک حرارت هیدرولیز گردیده و گلوکز تولید می شود.

با توجه به ظرفیت طرح در روز Kg 8000 گلوکز می بایستی تولید گردد. برای این میزان تولید Kg 8000 نشاسته خشک مصرف می گردد. برای میزان ضایعات نشاسته که ممکن است در طی حمل و نقل - آماده سازی و توزین داشته باشیم عدد 1% در نظر گرفته می شود.

مصرف سالیانه بدون احتساب ضایعات Kg 2160000 = 270 × 8000

مصرف سالیانه با احتساب ضایعات Kg 2182000 = 0.99 : 2160000

2 - اسید کلریدریک :

از دیگر مواد اولیه مصرفی واحد اسید کلریدریک می باشد. اسید کلریدریک ، اسید دریایی نیز نامیده می شود و در اصل جوهر نمک نامیده می شود یک اسید غیر آلی می باشد. در واقع محلول آبکی هیدروژن کلراید است که با غلظت های متفاوت موجود می باشد. با آب و الکل قابل اختلاط است به عنوان اسید و عامل خنثی کننده مصرف می شود در این جا به عنوان عامل هیدرولیز کننده می باشد. منبع تأمین اسید کلریدریک داخلی می باشد.

با توجه به این که اسید کلریدریک خریداری شده غلظت 33 - 28% را دارا می باشد و نرمالیته آن نیز معمولا 7.7 می باشد (36.5÷280 = N) برای هر kg گلوکز محصول نیاز به 7 گرم اسید کلریدریک 7.7 نرمال با غلظت 28% می باشد.

گرم 15120000 = 2160000×7

ضایعات 0.5% برای آن در نظر گرفته می شود بنابراین مصرف سالیانه اسید کلریدریک Kg 15200 در سال برآورد می گردد. در فرآیند تولید می بایستی اسید کلریدریک 0.02 نرمال استفاده کرد در نتیجه نرمالیته از از 7.7 به 0.02 نرمال باید رساند.

3 - کربنات سدیم :

یکی دیگر از اقلام مصرفی واحد کربنات سدیم است. کربنات سدیم یا خاکستر سودا (Soda Ash) مهم ترین قلیایی صنعتی است. کربنات سدیم تجارتی ، نوع عالی محتوی اقلا 99% Na2Co3 می باشد.

در طی فرآیند با اضافه کردن کربنات سدیم در واقع اسید موجود در محلول هیدرولیز شده خنثی می شود.

NaCl + H2Co3 2 → Na2Co3 + 2 HCl

H+ + Co32 2  → H2Co3

کربنات سدیم از داخل تأمین می شود و به صورت پودر سفید می باشد و در آب حل می گردد. میزان مصرف آن 0.25% گلوکز تولیدی است.

2160000 × 0.25% = 5400 Kg

ضایعات 0.5 % برای آن در نظر گرفته می شود بنابراین مصرف سالیانه کربنات سدیم 5427 کیلوگرم برآورد می گردد.

4 - خاک پرلیت :

ماده ای است محتوی حدود 75% سیلیس که کالیت نیز نامیده می شود. کاربرد آن در جدا سازی ناخالصی های موجود در شربت پشت صافی های فیلتر می باشد و باعث می شود که شربت زلال گردد. منبع تأمین آن داخلی است و میزان مصرف آن 1.5 % گلوکز تولیدی است.

Kg 32400 = 1.5% × 2160000

0.5% ضایعات برای آن در نظر گرفته می شود Kg 32562 برآورد مصرف این خاک می باشد.

5 - کربن اکتیو :

نقش کربن اکتیو بی رنگ سازی شربت گلوکز می باشد. ترکیبات رنگی موجود در شربت گلوکز را جذب می نماید و بدین ترتیب شربت را بی رنگ می سازد.

میزان مصرف آن 0.45 % گلوکز تولیدی است.

Kg 9720 = 0.45% × 2160000

ضایعات 0.5 %  در نظر گرفته می شود بنابراین مصرف سالیانه کربن اکتیو Kg 9770 برآورد می گردد.

6 - پارچه فیلتر :

دستگاه فیلتر پرس شامل تعدادی قاب می باشد که بر روی قاب ها پارچه کشیده می شود. میزان پارچه بر اساس ابعاد قاب های فیلتر اندازه گرفته می شود. طول اضلاع هر قاب 0.7 متر است یعنی برای هر قاب پارچه های فیلتر به عرض 70 سانتی متر لازم است. این فیلتر دارای 20 قاب است.

m 14 = 20 × 0.7

در خط تولید 5 دستگاه فیلتر تعبیه شده است.

m 70 = 5 × 14

هر 21 روز یک بار پارچه تعویض می شود.

تعداد دفعات تعویض پارچه 13 = 12.85 = 21 ÷ 270

میزان مصرف پارچه فیلتر پرس 70 سانتی متر :

13 × 70 = 910 m

ضایعات آن صفر است.

7 - بشکه :

واحد نیاز به 10800 عدد بشکه دارد برای بشکه 0.5 % ضایعات در نظر گرفته می شود حدودا 10855 عدد بشکه برای مصرف سال برآورد می گردد.

دستگاه ها و تجهیزات خط تولید با واحدهای ماشین سازی متفاوت داده شده و بر اساس اطلاعات و مشخصات فنی و ظرفیت داده شده استعلام قیمت از آن ها گرفته شده است. ظرفیت این ماشین آلات 500 کیلو در ساعت است که با در نظر گرفتن 80 % راندمان ماشین آلات داخل نیاز ظرفیت تولید واحد را برآورد می نماید.


ماشین آلات و تجهیزات خط تولید گلوکز مایع با ظرفیت 2160 تن در سال !


ماشین آلات و تجهیزات کارخانه تولید گلوکز مایع

✳️ ماشین آلات و تجهیزات کارخانه تولید گلوکز مایع با ظرفیت 2160 تن در سال :

1 - دستگاه کنورتور :

در این دستگاه محلول نشاسته به شربت هیدرولیز تبدیل می گردد. این دستگاه لوله هایی سه جداره هستند که میان جدار دوم و سوم بخار جریان دارد و نشاسته از وسط دو لوله سه جداره عبور می کند سپس از میان لوله هایی با قطر کمتر عبور می کند که در اطراف این لوله ها بخار وجود ندارد و مدتی در این وضعیت باقی می ماند تا عمل هیدرولیز صورت گیرد. ابعاد این دستگاه ها طول 7 متر و عرض یک متر و ارتفاع 2 متر می باشد.

2 - دستگاه سیکلون خلاء :

سیکلون عمل جدا سازی هوا از شربت را به عهده دارد. این کار سبب پائین آمدن حرارت شربت می شود. دستگاه سیکلون مخزنی است با قطر 70 سانتی متر و ارتفاع 230 سانتی متر.

3 - اواپراتور :

بخش تغلیظ در دستگاه اواپراتور صورت می گیرد در این دستگاه شربت هیدرولیز شده تغلیظ شده و به بریکس مورد نظر می رسد. ارتفاع 150 ، عرض 120 و طول 700 سانتی متر می باشد.

اواپراتور از نوع اواپراتور صفحه ای مرکب می باشد طراحی این تبخیرکننده ها شبیه سانتریفوژهای صفحه ای است در داخل این تبخیرکننده ها ماده غذایی در بین صفحات مخروطی جریان می یابد. سطح آزاد محصول بعد از عبور از مجاری متعدد افزایش می یابد.

محاسن این تبخیر کننده زیاد است اولین مزیت آن کم حجم بودن ملحقات آن است، زمان تماس مایع با سطح حرارتی ، کوتاه است. از طریق تغییر تعداد صفحات مخروط بر حجم تبخیر آن می توان افزود.

4 - فیلترپرس :

عمل فیلتر پرس جدا سازی ناخالصی ها و صاف کردن شربت می باشد. فیلتر پرس اول در واقع جدا کننده خاک پرلیت و مواد ناخالصی است و فیلتر پرس دوم جدا کننده کربن اکتیو و مواد رنگی شربت می باشد این دستگاه از تعدادی قاب و صفحه که بر روی قاب ها پارچه فیلتر قرار می گیرد. در این فیلتر پرس تعداد قاب ها 20 عدد می باشد و پارچه مورد استفاده از نوع برزنت است.

ابعاد دستگاه عبارت است از طول 2 متر ، عرض 0.8 و ارتفاع 1.20 متر می باشد.

5 - دستگاه واکیوم :

در این دستگاه توسط پمپ خلاء ایجاد می شود و باعث صرفه جویی در مصرف بخار در خط تولید می گردد. ابعاد تانک طول 3 متر ، عرض 1.5 و ارتفاع 2.5 متر می باشد.

از دیگر وسایل و تجهیزات خط تولید ، پمپ های استیل به منظور مکش ، هدایت و انتقال مواد در طی فرآیند لوله های انتقال و اتصالات تولید و مخازن استیل می باشد. مخازن به منظور آماده سازی محلول نشاسته ، اسید زنی ، خنثی سازی ، خاک زنی ، رنگبری ، جمع آوری محصول به کار می روند. کل برق مصرفی خط تولید 80 کیلو وات می باشد.

نقشه جانمایی ماشین آلات کارخانه تولید گلوکز مایع :

نقشه جانمایی ماشین آلات کارخانه تولید گلوکز مایع

✳️ بنابراین به طور خلاصه ماشین آلات خط تولید کارخانه تولید گلوکز مایع با ظرفیت 2160 تن در سال :

  • کنورتور : 1 عدد
  • سیکلون خلاء : 1 عدد
  • اواپراتور : 1 عدد
  • فیلترپرس : 4 عدد
  • دستگاه واکیوم : 1 عدد
  • پمپ استیل : 6 عدد

✳️ تاسیسات مورد نیاز کارخانه تولید گلوکز مایع با ظرفیت 2160 تن در سال :

  • تأمین برق از شبکه سراسری : 1693 کیلووات
  • برق اضطراری توسط دیزل ژنراتور : 600 کیلووات
  • ایجاد تأسيسات لازم جهت تأمین آب : 85 متر مکعب در روز
  • تاسیسات تأمین سوخت مورد نیاز
  • تأسیسات گرمایش ساختمان ها : 4910 متر مربع
  • تأسیسات سرمایش و تهویه ساختمان ها : 4910 متر مربع
  • تصفیه شیمیایی آب (بدون املاح) : 2 متر مکعب در ساعت
  • دیگ بخار : 20 تن در ساعت
  • اطفاء حریق : تعداد 18 کپسول آتشنشانی
  • هوای فشرده : دارد
  • تصفیه پساب : فاضلاب انسانی
  • سیستم ارتباطی تلفن : سه خط
  • سایر تأسیسات اضافی غیر مذکور : باسکول یک تنی - دو دستگاه تهویه با قدرت

✳️ نیروی انسانی مورد نیاز کارخانه تولید گلوکز مایع با ظرفیت 2160 تن در سال !

پرسنل تولیدی کارخانه تولید گلوکز مایع به قرار زیر میباشند :

  • خط تولید : 16 نفر
  • آزمایشگاه : 1 نفر
  • انبار مواد اولیه : 1 نفر
  • انبار محصول : 1 نفر
  • جمع پرسنل تولیدی : 19 نفر

پرسنل غیر تولیدی کارخانه تولید گلوکز مایع به قرار زیر میباشند :

  • مدیریت : (مدیر عامل که مدیریت کلی تولید ، امور مالی ، فروش و بازرگانی را بر عهده دارد) ، 1 نفر
  • اداری و مالی : (یک نفر کارمند اداری ، یک نفر کارمند مالی ، یک نفر تدارکات) ، 3 نفر
  • تأسیسات و تعمیرگاه : (تکنسین فنی جهت تعمیرات جزئی دستگاه ها و تاسیسات) ، 2 نفر
  • خدمات : (سرایدار، نگهبان ، آبدارچی و کارگران خدماتی) ، 3 نفر
  • جمع پرسنل غیرتولیدی : 9 نفر

زمین و محوطه سازی و ساختمان سازی مورد نیاز کارخانه تولید گلوکز مایع با ظرفیت 2160 تن در سال !

کارخانه تولید گلوکز مایع

✳️ زمین و محوطه سازی مورد نیاز کارخانه تولید گلوکز مایع با ظرفیت 2160 تن در سال :

  • مساحت زمین : 3100 متر مربع
  • خاکبرداری و تسطیح : 1900 متر مربع
  • خیابان کشی و پارکینگ : 300 متر مربع
  • فضای سبز : 600 متر مربع
  • دیوارکشی : 470 متر مربع

✳️ ساختمان های مورد نیاز کارخانه تولید گلوکز مایع با ظرفیت 2160 تن در سال :

  • تولید : (مساحت فضای سر پوشیده : 3060 متر مریع)
  • انبار : (مساحت فضای سر پوشیده : 10018 متر مربع)
  • اداری ، رفاهی و خدماتی : (مساحت فضای سر پوشیده : 155 متر مریع)
  • تأسیسات و تعمیرگاه : (مساحت فضای سر پوشیده : 39 متر مربع) ، (مساحت فضای باز : 20 متر مربع)
  • آزمایشگاه : (مساحت فضای سرپوشیده : 30 متر مربع)

✳️ نمودار زمان بندی اجرای پروژه کارخانه تولید گلوکز مایع :

نمودار زمان بندی اجرای پروژه کارخانه تولید گلوکز مایع


بررسی مناطق ، مراحل و شیوه های کنترل کیفیت در کارخانه تولید گلوکز مایع !

کارخانه تولید گلوکز مایع

کنترل کیفیت عبارت است از اطمینان از تهیه و تولید محصول بر طبق معیارهای تعیین شده و بازرسی به عنوان یکی از اجزاء جدایی ناپذیر کنترل کیفیت به منظور شناخت عیوب و تهیه اطلاعات مورد نیاز برای سیستم کنترل کیفی در همه واحد های صنعتی انجام می گیرد.

مراحل بازرسی کنترل کیفیت در کارخانه تولید گلوکز مایع کلی به ترتیب ذیل است :
  1. در مرحله تحویل مواد اولیه.
  2. در مرحله آغاز تولید.
  3. در مرحله پایانی کار به منظور تبیین شیوه های کنترل کیفیت.

در ادامه به بحث پیرامون کنترل کیفیت مواد اولیه - حین تولید و محصول خواهیم پرداخت.

1 - کنترل کیفیت مواد اولیه :

مواد اولیه مصرفی واحد شامل نشاسته - آب - اسید کلریدریک - کربنات سدیم - کربن اکتیو - خاک پرلیت می باشد. نشاسته مصرفی واحد ، نشاسته گندم می باشد چرا که مقرون به صرفه تر است.

لازم به یادآوری است که از نشاسته ذرت و نشاسته سیب زمینی نیز می توان استفاده نمود ولی قیمت محصول تولیدی گران تر می شود. فاکتورهایی که در مورد نشاسته می بایستی مورد ارزیابی قرار گیرد پروتئین - چربی خاکستر - رطوبت - اسیدیته و PH آن است.

رطوبت آن در حد 12 ، پروتئین 0.6 ، خاکستر در ماده خشک 0.2 ، خاکستر غیر محلول در اسید 0.05% ، چربی 0.15% در ماده خشک ، و اسیدیته 2.5 و PH 7 - 4.5 می بایستی باشد. (روش های آزمایش در بروشورهای استاندارد مربوطه آمده است).

از نظر میکروبی نیز می بایستی از نظر شمارش کلی - باسیلوس سرئوس - کلی فرم - اشرشیاکلی مورد ارزیابی قرار گیرد.

  • مورد شمارش کلی میکروبی حد مجاز آلودگی ، 105 در هر گرم است.
  • آنتروباکتریاسه (کلی فرم) حد مجاز آلودگی 102 × 5 در هر گرم است.
  • اشرشیاکلی می بایستی منفی باشد.
  • کپک حد مجاز آلودگی 103 در هر گرم است.

(روش های آزمایش در بروشورهای استاندارد مربوطه آمده است).

اسید کلریدریک - کربنات سدیم - کربن اکتیو - خاک پرلیت از جمله مواد مصرفی است که می بایستی واحد از درصد خلوصشان اطمینان حاصل کند. ولی آزمایش خاصی در این زمینه در واحد صورت نمی گیرد.

تنها در صورت مشکوک بودن به وجود ناخالصی در هر کدام از این اقلام با اداره استاندارد هماهنگی صورت گرفته و از طریق آن اداره آزمایش صورت می گیرد.

از اقلام مصرفی دیگر آب است که می بایستی سختی کل - قلیائیت کل و اسیدیته آن اندازه گیری شود. (روش آزمایش در بروشورهای استاندارد مربوطه). آب می بایستی از نظر بو - مزه. طعم - طبیعی بوده و ظاهری شفاف داشته باشد. در صورت مشکوک بودن آب مصرفی واحد ، آب از نظر آلودگی نیز مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

2 - کنترل کیفیت حین تولید :

ابتدا می بایستی محلول نشاسته تهیه گردد. دقت در توزین نشاسته و آب در این مرحله ضروری است.

برای تولید یک متر مکعب محلول نشاسته با بومه 20، Kg 412 نشاسته خشک را با Kg 748 آب مخلوط نمود (از نظر وزنی Kg 1160 وزن محلول نشاسته است) درجه حرارت آب مصرفی در این مرحله می بایستی c 30 - 20 باشد.

در مرحله بعدی یعنی افزودن اسید نرمالیته اسید کلریدریک کنترل می گردد ، می بایستی نرمالیته اش 0.02 نرمال باشد. در مرحله هیدرولیز درجه حرارت و فشار و مدت زمان توقف کنترل می گردد (درجه حرارت 143 - 141 - فشار 10 اتمسفر مدت 15 دقیقه) برای اطمینان از تبدیل کامل نشاسته به گلوکز و انجام عمل هیدرولیز به طور کامل از ید استفاده می شود .

در صورتی که ید به محلول اضافه شود و رنگ شربت به قهوهای تبدیل گردید هیدرولیز کامل صورت گرفته است اگر رنگ محلول آبی شد مشخص می گردد که ملکول نشاسته در محلول وجود دارد چرا که نشاسته در حضور ید آبی می گردد. بنابراین هیدرولیز ناقص صورت گرفته است.

آزمایش دیگری که بر روی شربت در این مرحله صورت می گیرد درصد ماده قندی در هر اکیوالان گرم ماده مورد نظر است. (DE) یک قطره از محلول ید به شربت اضافه می گردد اگر رنگ قهوه ای روشن شد و سریع رنگ پخش گردید DE بالا است اگر سیاه شد و در یک نقطه ماند DE شربت پائین و نامناسب است این مسئله میزان تبدیل نشاسته را به گلوکز نشان می دهد.

از طریق PH نیز می توان پی به هیدرولیز برد ، با اندازه گیری PH می توان این موضوع را بررسی نمود.PH شربت هیدرولیز حدود 2 است.

در مرحله خنثی سازی با اندازه گیری PH می توان از عمل خنثی سازی اطمینان حاصل کرد. PH بعد از اتمام این مرحله 5 - 4.5 باید باشد.

نحوه عملکرد دستگاه سیکلون و میزان سرد شدن محلول می بایستی مورد ارزیابی قرار گیرد. میزان لازم خاک مورد استفاده و مخلوط شدن آن با محلول نیز می بایستی کنترل گردد. در مرحله فیلتر PH شربت می بایستی کنترل گردد. (PH می بایستی 5 باشد)

در ضمن در مورد تعویض پارچه ها و رسوب گیری از آن ها نیز می بایستی کنترل باشد. در مرحله رنگ بری - میزان کربن اکتیو و کیفیت آن می بایستی کنترل گردد. اوپراتور این قسمت می بایستی از مخلوط شدن اطمینان یابد.

در فیلتر پرس دوم علاوه بر اندازه گیری PH می بایستی شفافیت رنگ شربت و رسوب گیری کامل شربت مورد ارزیابی قرار گیرد.

در دستگاه اواپراتور ، می بایستی حرارت و مدت زمان کنترل گردد و در نهایت بریکس شربت نیز کنترل گردد که 80 درجه باشد.

3 - کنترل کیفیت محصول :

می بایستی محصول تولیدی از نظر ویژگی های ظاهری - فیزیکی مطابق با استاندارد مربوطه اش باشد این ویژگی ها در فصل 2 توضیح داده شد. (روش های آزمایش در بروشور استاندارد می باشد).

لازم به یادآوری است که شربت گلوکز فاقد آلودگی میکروبی می بایستی باشد. لذا به هنگام بسته بندی می بایستی دقت کافی مبذول داشت تا آلودگی ثانویه صورت نگیرد.

جهت انجام این کنترل ها و آزمایش ها واحد نیاز به آزمایشگاه دارد که می بایستی دارای بخش های فیزیک و شیمیایی و میکروبی باشد.

✍️ جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید گلوکز مایع ، با اطلاعات کاملا به روز با فرمت Word و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ جواز تاسیس یا وام و تسهیلات بانکی ،با ما تماس بگیرید .


📚 دانلود فایل های طرح توجیهی تیپ تولید گلوکز مایع


👈 توجه : کلیه ی طرح های تیپ یا آماده ، صرفا کاربرد مطالعاتی و تحقیقاتی داشته و جهت اخذ مجوز و یا تسهیلات و وام بانکی مناسب نمیباشند . جهت تهیه طرح توجیهی با کاربرد اجرایی و بانکی با ما تماس بگیرید.

فايل‌ها:
rarطرح توجیهی تولید گلوکز مایع با ظرفیت تولید گلوکز مایع 9900 تن + گلوتن ذرت 600 تن + کنجاله ذرت 3285 تن در سال - مساحت زمین 10 هزار متر مربع- 229 صفحه (آذر 1400، فرمت PDF)(اختصاصی - برای اشتراک سه ماهه و بالاتر)
تاريخدوشنبه, 20 شهریور 1402 09:57
حجم فايل 1.79 MB
دانلود 0

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید گلوکز از نشاسته 108 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخدوشنبه, 15 آبان 1396 12:30
حجم فايل 763.37 KB
دانلود 164

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید گلَوکز مایع 48 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخدوشنبه, 15 آبان 1396 12:31
حجم فايل 943.53 KB
دانلود 134

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.


کسب و کارهای پر طرفدار

صنایع غذایی

© 2024 کلیه حقوق این وبسایت محفوظ میباشد.
Articles
Categories