• 021-77869979
  • سفارش طرح توجیهی : 09360555304
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 24/7

طرح توجیهی فراوری و بسته بندی خرما ⭐️ سال 1402 (0 تا 100 فرایند)

(1 vote, average 5 out of 5)

طرح توجیهی فراوری و بسته بندی خرما

جهت نگارش مطالعات بازار و طرح توجیهی فراوری و بسته بندی خرما با اطلاعات کاملاً به روز برای سال 1402 ، با فرمت DOC و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، این صفحه را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید . ضمنا میتوانید فایل pdf طرح توجیهی فراوری و بسته بندی خرما را که در سال های قبل نگارش شده است را صرفا جهت مطالعه از انتهای صفحه دانلود نمایید.


✔️ معرفی طرح توجیهی کارخانجات فراوری ، بسته بندی و صادرات خرما ( صاحبان سود اصلی فروش خرما )


بسته بندی و صادرات خرما ، صاحبان سود اصلی فروش خرما

خرما یکی از محصولات غذایی استراتژیک کشور ایران است که در سطح بسیار وسیعی در داخل کشور تولید می شود. معمولاً در سراسر منطقه جنوب ایران، از شرق تا غرب، محصول خرما به دست می آید که مرغوب ترین آن ها مربوط به استان خوزستان ، فارس و کرمان می باشد.

به طور کلی بازدهی هر درخت خرما به طور متوسط 60-50 کیلوگرم بوده که در بعضی مناطق به 140 کیلوگرم نیز می رسد. افزایش محصول بستگی به شرایط اقلیمی نظیر خاک ، آب و هوا و نوع باروری و کود مصرفی دارد. تولید خرما در ایران بین 550 تا 600 هزار تن در نوسان می باشد.

روش های بسته بندی خرما در ایران بعضا هنوز هم به صورت سنتی و قدیمیست. خرمای تولیدی در ایران یکی از مرغوب ترین خرماهای دنیاست ولی به علت وضع نامطلوب بسته بندی و عدم رعایت استانداردهای بین المللی نتوانسته در بازار جهانی موقعیت مناسبی را کسب نماید.

درصد زیادی از خرمای تولیدی در حال حاضر به مصرف داخلی می رسد و یا در اثر عدم رعایت نکات بهداشتی از بین می رود.

بسته بندی سنتی خرما در ایران معمولاً با استفاده از حصیرهای بافته شده از برگ خرما و یا در کارتن ها و مقواهایی که اصول بهداشتی نیست انجام می گیرد که همین موضوع بعضاً باعث افت صادرات این محصول هم شده است.

خوشبختانه در سال های گذشته توجه ویژه ای به فراوری و بسته بندی خرما شده و صاحبان نخلستان ها پی به ارزش افزوده ای که در فراوری و بسته بندی خرما نهفته شده برده اند ، به همین خاطر استفاده از روش سنتی بسته بندی خرما ذره ذره از بین رفته و روش صنعتی مدرن جایگزین آن می شود.

✳️ چه عواملی میتواند ضایعات خرما را کاهش داده و حاشیه سود صنعت فراوری و بسته بندی خرما را افزایش دهد !

وامل مهم که می توانند میزان ضایعات خرما را کاهش دهند

عوامل مهم که می توانند میزان ضایعات خرما را کاهش دهند عبارت اند از :

  • جدا نمودن خرمای سالم از ناسالم
  • جمع آوری و چیدن محصول با وسایل مناسب
  • قراردادن محصول در ظرف مناسب
  • به کارگیری اصول و روش های به زراعی و دفع آفات
  • شستن محصول در مراحل مختلف
  • به کارگیری مواد ضدعفونی کننده به منظور جلوگیری از فاسد شدن و ترشیدگی
  • استفاده از سردخانه و انبارهای مجهز جهت انبار کردن و نگهداری خرما تا زمان مناسب
  • درجه بندی خرما در مواقع مناسب
  • استفاده از وسایل مدرن جهت جهت بسته بندی خرما

انجام موارد فوق و شاید در یک جمله ” مکانیزه نمودن برداشت ، نگهداری و بسته بندی خرما“ می تواند مقدار زیادی از ضایعات خرما جلوگیری نماید.


✔️ فرایند فراوری و بسته بندی خرما به روش مدرن !


فرایند فراوری و بسته بندی خرما به روش مدرن !

✳️ فرایند بسته بندی خرما به روش صنعتی مدرن شامل مراحل زیر میباشد :

1 - خرمای خریداری شده از تولید کنندگان به کارخانه ارسال می گردد و توسط باسکول وزن شده و در سکوهای تخلیه باراندازی می گردد.

جهت نظارت دقیق بر محصولات خرما پیشنهاد می شود که طی دستورالعمل مشخصی از زمان برداشت محصول تا تحویل به کارخانه نظارت مستقیم تولید توسط نمایندگان کارخانه انجام شود.

2 - پس از تخلیه و تحویل خرما چنانچه ضایعات آن کمتر از 2 درصد باشد در جعبه های مخصوص قرار گرفته و جهت ضد عفونی آماده می شود. عمل ضد عفونی کردن برای تمام خرماهای وارده به کارخانه و در اطاق های مخصوص به صورت اتوماتیک و با گاز متیل بروماید صورت می گیرد.

3 - پس از این مرحله به اندازه ظرفیت ماشین آلات تولید ، خرما به قسمت شست و شو برده می شود.

4 - خرما شسته شده توسط ریل های مخصوص به دستگاه خشک کن وارد می شوند و یا تنظیم دستگاه علاوه بر خشک کردن آب شست و شو ، میزان رطوبت موجود در خرما از 30 درصد به حدود 20-15 درصد می رسد.

دستگاه خشک کن معمولاً دارای دو قسمت اصلی و ثانویه بوده که درجه حرارت قسمت اصلی آن بیشتراز قسمت ثانویه می باشد و این اختلاف درجه حرارت ایجاد جریان های متقابلی نموده که باعث تسریع در خشک شدن طبیعی خرما شده و در کیفیت آن تغییری ایجاد نمی نماید.

5 - پس از خشک شدن ، مرحله درجه بندی و بازرسی شروع می شود. در این قسمت خرمایی که از هر نظر وضع رضایت بخشی نداشته باشد جدا شده و بقیه به منظور جذب بازارهای داخلی و خارجی بسته بندی می شود.

موادی که از نظر درجه بندی حائز اهمیت است عبارت اند از :

  • درجه بندی از نظر اندازه : ریز - درشت
  • درجه بندی از نظر رنگ : روشن - تیره
  • درجه بندی از نظر استقامت : نرم یا سخت

6 - پس از مرحله درجه بندی خرما توسط نقاله های مخصوص به قسمت توزین وارد شده و در بسته های 500 ، 250 و 1000 گرمی قرار گرفته و روکش می شود.

بسته بندی های مدرن خرما

7 - پس از این مرحله بسته های خرما در کارتن های مناسب گذاشته شده و برای نگهداری به سردخانه ارسال می شود.

✳️ فرآیند بسته بندی خرما به صورت شماتیک در ذیل آورده می شود.

فرآیند بسته بندی خرما به صورت شماتیک


✔️ ماشین آلات و تجهیزات و تاسیسات مورد نیاز کارگاه بسته بندی خرما با ظرفیت سالانه 3000 تن !


ماشین آلات و تجهیزات مورد نیاز کارگاه بسته بندی خرما

✳️ ماشین آلات و تجهیزات مورد نیاز کارگاه بسته بندی خرما با ظرفیت سالانه 3000 تن به قرار زیر میباشد :

  • خط بسته بندی خرما
  • حوضچه تخلیه خرما
  • قسمت ضدعفونی
  • نقاله های جداسازی
  • دستگاه رطوبت گیر
  • قسمت سورتنیگ
  • خشک کن با جریان هوای گرم
  • دستگاه پرکن
  • دستگاه بسته بندی

✳️ تجهیزات و تاسیسات عمومی مورد نیاز کارگاه بسته بندی خرما با ظرفیت سالانه 3000 تن به قرار زیر میباشد :

در کنار ماشین آلات تولید و جهت پشتیبانی از واحد تولید ، هر واحد تولیدی تجهیزات تاسیساتی را فراهم می نماید که در ذیل به طور مختصر به آن اشاره می شود.

1 - آزمایشگاه :

با هدف کنترل کیفیت مواد اولیه ، محصولات حین تولید و محصولات نهایی واحد آزمایشگاه در این طرح پیش بینی شده است.

2 - تاسیسات برق :

اساسی ترین و زیر بنایی ترین تاسیسات هر واحد صنعتی ، تاسیسات برق باشد زیرا هم دستگاه های اصلی خط تولید و سایر تاسیسات به برق نیاز دارند و لذا هر واحد تولیدی با توجه به توان برق مصرفی ماشین آلات و سایر تاسیسات انشعاب برق را از شرکت توزیع برق خریداری می نماید.

3 - تاسیسات آب :

آب مورد نیاز واحدهای صنعتی شامل مصارف خط تولید ، تاسیسات ساختمان ها و محوطه می باشد. در این طرح هم با توجه به آب مورد نیاز تاسیسات لازم از قبیل مخازن ذخیره ، چاه و لوله کشی آب فراهم می شود.

4 - تجهیزات حمل و نقل :

برای انجام حمل و نقل داخل کارخانه نیاز به یک عدد لیفتراک یک تنی ، یک عدد لیفتراک گازوئیلی سه تنی ، یک وانت دو تنی و همچنین یک خودروی سواری و 20 عدد گاری دستی و 20000 عدد سبد پلاستیکی برای حمل خرما از نخلستان به کارخانه در نظر گرفته شده است.

5 - تاسیسات سوخت رسانی :

یکی از منابع انرژی واحدهای صنعتی سوخت می باشد. موارد مصرف سوخت در واحدهای مختلف شامل تامین گرمای مورد نیاز فرآیند گرمایی ساختمان ها و سوخت وسایل نقلیه است. در این طرح مخازن ذخیره سوخت برای نگهداری از سوخت مورد نیاز واحدهای مختلف در کارخانه در نظر گرفته شده است.

6 - تجهیزات اطفاء حریق :

با توجه به نوع صنعت ، تجهیزات اطفای حریق مناسب با آن طراحی و مورد استفاده قرار می گیرد. در این طرح و با توجه به استفاده زیاد از کارتن های بسته ندی و ظروف پلاستیکی توجه ویژه به ایمنی در کارخانه شده و در این راستا تعداد 40 عدد کپسول آتش نشانی برای این واحد برآورد شده است.

7 - تجهیزات گرمایش وسرمایش :

به منظور فراهم نمودن گرما و سرما مورد نیاز واحدهای مختلف این واحد تولیدی تاسیساتی شامل بخاری ، کولر و تهویه با توجه به زیر بنای ساختمان ها برآورد شده است.


✔️ بررسی ایستگاه ها ، مراحل و شیوه های کنترل کیفیت در کارخانه بسته بندی خرما !


کنترل کیفیت در کارخانه بسته بندی خرما

 

در هر واحد تولیدی ، کنترل کیفیت از جایگاه والایی برخوردار می باشد. این واحد در سه بخش کنترل مواد اولیه ، کنترل محصول حین تولید و کنترل محصول نهایی ، عملیات کنترلی را انجام می دهد.

کنترل مواد اولیه :

خرماهای خریداری شده در ابتدای ورود به کارخانه از طریق بازرسی چشمی کنترل شده و محموله های با کمتر از دو درصد ضایعات مورد قبول قرار می گیرد و در این مرحله خرماهای سالم و ناسالم می باید از یکدیگر تفکیک شده و در صورتی که خرما دارای لهیدگی ، تغییر رنگ و ترشیدگی باشد از ورود آن ها به بخشرهای بعدی تولید جلوگیری می شود.

کنترل فرآیند تولید :

در این مرحله مجدد خرماها مورد بازرسی چشمی قرار گرفته می شوند و در مرحله خشک کردن ، میزان رطوبت خرما اندازه گیری می شود که نباید از 20-15 درصد بیشتر باشد.

کنترل محصولات نهایی :

محصول نهایی که همان خرمای ضد عفونی شده و شسته شده می باشد از نظر اندازه ، رنگ و استقامت کنترل شده و همچنین بسته بندی محصول خرما را هم کنترل می کنند.


✔️ نیروی انسانی ، مواد اولیه و یوتیلیتی مورد نیاز کارگاه بسته بندی خرما با ظرفیت سالانه 3000 تن !


نیروی انسانی ، مواد اولیه و یوتیلیتی مورد نیاز کارگاه بسته بندی خرما

✳️ نیروی انسانی مورد نیاز کارگاه بسته بندی خرما با ظرفیت سالانه 3000 تن به قرار زیر میباشد :

پرسنل تولیدی مورد نیاز کارگاه بسته بندی خرما با ظرفیت سالانه 3000 تن به قرار زیر میباشد :

  • مهندس : 2 نفر
  • تکنسین : 2 نفر
  • کارگر ماهر : 2 نفر
  • کارگر ساده : 42 نفر

پرسنل بخش پشتیبانی (آزمایشگاه ، انبار مواد و محصول) کارگاه بسته بندی خرما با ظرفیت سالانه 3000 تن به قرار زیر میباشد :

  • مهندس : 1 نفر
  • تکنسین : 1 نفر
  • کارگر ماهر : 5 نفر
  • کارگر ساده : 2 نفر

✳️ پرسنل بخش اداری کارگاه بسته بندی خرما با ظرفیت سالانه 3000 تن به قرار زیر میباشد :

  • مدیریت : 1 نفر
  • اداری و مالی : 5 نفر
  • تعمیرگاه و تاسیسات : 4 نفر
  • خدمات : 7 نفر

جمع کل پرسنل کارگاه : 74 نفر

✳️ مواد اولیه سالانه مورد نیاز کارگاه بسته بندی خرما با ظرفیت سالانه 3000 تن به قرار زیر میباشد :

  • خرمای درجه یک : 3000 تن
  • کارتن مقوایی : 600000 عدد
  • نایلون پلاستیکی : 6 تن
  • سلفون : 18 تن
  • کیسه استریل : 10000 عدد
✳️ آب و انرژی سالانه مورد نیاز کارگاه بسته بندی خرما با ظرفیت سالانه 3000 تن به قرار زیر میباشد :
  • برق : (مصرف سالیانه : 1313280 کیلو وات ساعت)
  • آب : (مصرف سالیانه : 5400 متر مکعب)
  • گازوئیل : (مصرف سالیانه : 16200 لیتر)
  • بنزین : (مصرف سالیانه : 10800 لیتر)

✔️ زمین و محوطه سازی و ساختمان های مورد نیاز کارگاه بسته بندی خرما با ظرفیت سالانه 3000 تن !

کارگاه بسته بندی خرما

✳️ ساختمان های مورد نیاز کارگاه بسته بندی خرما با ظرفیت سالانه 3000 تن به قرار زیر میباشد :

  • سالن های تولید : (زیر بنا : 2200 متر مربع)
  • انبار : (زیر بنا : 2000 متر مربع)
  • اداری ، رفاهی و خدماتی : (زیر بنا : 300 متر مربع)
  • تاسیسات و تعمیرگاه : (زیر بنا : 140 متر مربع)
  • آزمایشگاه : (زیر بنا : 50 متر مربع)
  • جمع كل : 4690 متر مربع

✳️ زمین و محوطه سازی مورد نیاز کارگاه بسته بندی خرما با ظرفیت سالانه 3000 تن به قرار زیر میباشد :

  • مساحت زمین : 9000 متر مربع
  • مساحت خاکبرداری و تسطیح : 4690 متر مربع
  • مساحت خیابان کشی و پارکینگ : 1800 متر مربع
  • مساحت فضای سبز : 3600 متر مربع
  • مساحت دیوارکشی : 1000 متر مربع

✍️ جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی فراوری و بسته بندی خرما ، با اطلاعات کاملا به روز با فرمت Word و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ جواز تاسیس یا وام و تسهیلات بانکی ،با ما تماس بگیرید .


📚 دانلود فایل های طرح توجیهی تیپ فراوری و بسته بندی خرما


👈 توجه : کلیه ی طرح های تیپ یا آماده ، صرفا کاربرد مطالعاتی و تحقیقاتی داشته و جهت اخذ مجوز و یا تسهیلات و وام بانکی مناسب نمیباشند . جهت تهیه طرح توجیهی با کاربرد اجرایی و بانکی با ما تماس بگیرید.

فايل‌ها:
rarطرح توجیهی فرآوری خرما در زمینی به مساحت 1700 متر مربع با ظرفیت سالانه 2825 تن ، 71 صفحه - آپدیت سال 1400 (pdf+word)( اختصاصی - برای اشتراک شش ماه و یکساله )
تاريخدوشنبه, 27 تیر 1401 21:30
حجم فايل 1.42 MB
دانلود 17

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی احداث واحد بسته بندی خرما سال 97 داغ
تاريخپنج شنبه, 19 ارديبهشت 1398 12:55
حجم فايل 1.04 MB
دانلود 100

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید بسته بندي خرما و قند مايع 63 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخدوشنبه, 15 آبان 1396 00:31
حجم فايل 459.53 KB
دانلود 355

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید قند مایع از خرما سال 97 داغ
تاريخدوشنبه, 16 ارديبهشت 1398 21:50
حجم فايل 1.11 MB
دانلود 295

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید قند مایع و شیره خرما 51 صفحه داغ
تاريخچهارشنبه, 12 دی 1397 02:06
حجم فايل 355.55 KB
دانلود 245

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید الکل خرما 51 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخدوشنبه, 06 آذر 1396 23:57
حجم فايل 431.61 KB
دانلود 277

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید الکل از خرما 51 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخدوشنبه, 06 آذر 1396 23:46
حجم فايل 464.45 KB
دانلود 238

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی استفاده از گاز ازن در انبار های نگهداری خرما 77 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخجمعه, 03 آذر 1396 21:27
حجم فايل 1.8 MB
دانلود 400

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید نوشابه های غیر الکلی انرژی زا با قند خرما 36 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخدوشنبه, 15 آبان 1396 12:48
حجم فايل 509.91 KB
دانلود 319

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید نیوپان و ام دی اف از شاخ و برگ درخت خرما 36 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخدوشنبه, 15 آبان 1396 00:59
حجم فايل 392.99 KB
دانلود 247

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید شیره خرما و فرآوری آن 73 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخدوشنبه, 15 آبان 1396 00:54
حجم فايل 523.79 KB
دانلود 348

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید شیره خرما 22 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخدوشنبه, 15 آبان 1396 00:52
حجم فايل 202.34 KB
دانلود 273

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید شیره خرما 14 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخدوشنبه, 15 آبان 1396 00:50
حجم فايل 719.92 KB
دانلود 336

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید شیره خرما 62 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخدوشنبه, 15 آبان 1396 00:49
حجم فايل 526.25 KB
دانلود 358

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید شیره خرما 59 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخدوشنبه, 15 آبان 1396 00:47
حجم فايل 503.57 KB
دانلود 276

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید شکلات و شیره خرما 39 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخدوشنبه, 15 آبان 1396 00:45
حجم فايل 5.19 MB
دانلود 795

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید بیسکویت و ویفر با جایگزینی قند مایع خرما به جای شکر 54 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخدوشنبه, 15 آبان 1396 00:34
حجم فايل 618.29 KB
دانلود 314

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید کیک و کلوچه با جایگزینی قند مایع خرما به جای شکر 46 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخیکشنبه, 14 آبان 1396 20:10
حجم فايل 684.27 KB
دانلود 414

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zip50 طرح توجیهی ﺻﻨﺎﻳﻊ ﭘﺎﻳﻴﻦ دﺳﺘﻲ خرما 217 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخدوشنبه, 15 آبان 1396 00:26
حجم فايل 632.8 KB
دانلود 446

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.


کسب و کارهای پر طرفدار

صنایع غذایی

© 2024 کلیه حقوق این وبسایت محفوظ میباشد.
Articles
Categories