• 021-77869979
  • سفارش طرح توجیهی : 09360555304
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 24/7

طرح توجیهی تولید شکلات خرما ☀️ سال 1401 (WORD+PDF)

(4 votes, average 5 out of 5)

طرح توجیهی تولید شکلات خرما سال 1400 (pdf و word)

جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید شکلات خرما ، با اطلاعات کاملا به روز برای سال 1401 با فرمت Word و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ جواز تاسیس یا وام و تسهیلات بانکی ، این صفحه را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید . ضمنا در صورت تمایل میتوانید طرح توجیهی آرشیوی احداث کارخانه شکلات سازی و تولید شکلات خرما را با فرمت pdf ، صرفا جهت مطالعه ، از انتهای همین صفحه دانلود نمایید .

 در اين مقاله سعی داریم اطلاعات جامعی درباره احداث کارخانه توليد شكلات خرما، نظیر مواد اولیه مورد نیاز ، ماشین آلات خط تولید ، نیروی انسانی مورد نیاز ، مساحت ساختمانهای مورد نیاز و فرایند تولید شکلات خرما در اختیار شما قرار دهیم . پیشاپیش از بردباری شما در مطالعه این مقاله سپاسگزاریم.


درباره شکلات خرما


شکلات خرما در واقع نوعی شکلات است که در تولید آن از خرما و یا فراورده های خرما مانند شیره خرما و یا قند مایع خرما استفاده میشود. مثلا در برخی از کارخانه های شکلات سازی ، از شیره خرما به عنوان مغز شکلات استفاده میشود .

بخش قابل توجهی از مواد تشکیل دهنده ی شکلات خرما نیز مانند سایر شکلات هاست که در ادامه و در قسمت مواد اولیه به آن اشاره خواهیم کرد .

مهمترین فاکتور کیفی شکلات

اگر بخواهيم تعريف عاميانه از شكلات مرغوب داشته باشيم ، شكلات مرغوب شكلاتي است كه در دماي دهان ، آب شود.

اين تعريف اگر چه بسيار ساده به نظر مي‌رسد اما نكات ظريفي در آن نهفته است. مي‌دانيم دماي دهان و بدن انسان حدودا ً Cْ36 است، پس شكلات بايد در اين دما بايد به شكل مايع در بيايد.

مهمترين ماده اوليه برای ایجاد این خاصيت شكلات، روغن جامد استفاده شده در آن مي‌باشد. که مرغوب ترين آن ، كره كاكائو بوده كه از دانه‌هاي كاكائو بدست مي‌آيد. هر چقدر از ميزان كره كاكائو كاسته شده و به جاي آن، از ديگر روغن‌هاي نباتي و جامد استفاده كنيم، شكلات ما سفت‌تر و شكننده تر مي‌شود.

كره كاكائو در دماي زير 25 درجه سانتيگراد جامد است و به هنگام تهيه، شكلات با كاكائو و شكر تركيب مي‌شوند.

موارد مصرف و كاربرد شكلات

  • به صورت نوشيدني
  • به صورت جامد
  • به صورت روكش براي ساير مواد غذايي (از جمله بيسكوييت‌ها و خشكبار و ميوه ‌جات )
  • به صورت يك ماده غذائي به صورت مستقل
  • به صورت پودر شده براي طعم دادن به انواع شيريني‌جات و كيك‌ها

در جايگزيني خود محصول مي‌توان از انواع ديگر شكلات، به جاي شكلات با شيره خرما استفاده نمود.


 کد آیسیک و تعرفه گمرکی و استانداردهای شکلات خرما


72

کدهای آیسیک مربوط به شکلات :

  • انواع شكلات ( 15431210 )
  • شكلات كاكائوئي ( 1543121 (
  • شكلات فندق دار ( 15431212 )
  • شكلات مركب ( 15431213 )
  • شكلات قيگوز ( 15431214 )

تعرفه های گمركي مربوط به شکلات :

  • شيريني (همچنين شكلات سفيد) بدون كاكائو غير از آدامس ( 170490 )
  • شكلات و ساير فراورده‌هاي خوراكي داراي كاكائو ( 180620 )

 فراورده‌هاي عرضه شده خواه به صورت بلوك به وزن بيش از 2 كيلوگرم، خواه به حالت مايع يا خميري و يا بشكل پودر، دانه دانه يا به شكل اشكال همانند در ظروف يا در بسته‌هاي اوليه، كه وزن محتوي آنها بيش از 2 كيلوگرم باشد.

  • شكلات و ساير فرآورده‌هاي خوراكي داراي كاكائو عرضه شده به صورت تخته و بلوك، سايه يا قلم پر شده. ( 180631 )
  • شكلات و ساير فراورده‌هاي خوراكي داراي كاكائو عرضه شده بصورت تخته و بلوك سايه يا قلم پر نشده. ( 180632 )
  • شكلات و ساير فراورده‌هاي خوراكي داراي كاكائو بصورت تخته و بلوك سايه يا قلم. ( 180690 )

استانداردهای شکلات خرما :

در بررسي و ارائه استاندارد ، مي‌توان به استاندارد ملي صنايع غذايي به شماره 608 و اصلاحیه این استاندارد ، یعنی استاندارد شمارهa-608  اشاره نمود؛ كه ويژگيها، بسته بندي، نمونه برداري روشهاي آزمون، تعريف، ساخت و نشانه‌گذاري انواع شكلات را بيان مي‌كند.


مواد اولیه لازم برای تولید حدود 200 تن شکلات خرما و شکلات تخته ای در سال


ميزان مواد اوليه مورد نياز براي توليد 200 الي 220 تن شکلات خرما در سال ، به قرار زیر می باشد لازم به ذکر است که از شیره خرما به عنوان مغز شکلات استفاده میشود  :

  • پودر شكر 100 تن
  • پودر كاكائو 20 تن
  • كره كاكائو 60 تن
  • شیره خرما 10تن
  • روغن جانشين 4 تن
  • شير خشك 4 تن
  • مواد اوليه بسته بندي 6 تن
  • وانيلين ، لسيتين ، اسانس 2 تن

فرایند توليد شکلات خرما


در ساخت شكلات به صورت محصول مغز دار و يا حتي تخته‌اي، تكنولوژي توليد در كشور ما، يك تكنولوژي كاملاً وارداتي مي‌باشد. حتي در ساخت ماشين آلات کارخانه های شکلات سازی ، كليه ماشين آلات و تكنولوژي توليد آن ، از ماشين آلات خارجي كپي برداري مي‌شود.

فرآیند ساخت شکلات خرما

  • ابتدا شكر را بوسيله آسياب چكشي آسیاب کرده تا به حالت پودری ، با دانه‌هاي بسيار ريز درآید.
  • سپس پودر شكر را به همراه پودر كاكائو و 30% از روغن اوليه ، وارد يك میكسر (همزن) مي‌كنند و 3 تا 4 ساعت آن را هم مي‌زنند.
  • سپس مخلوط را وارد دستگاهي به نام والس مي‌كند. ( اين دستگاه عبارتست از يك سري غلطتك های صاف و صيقلي، كه به موازات هم قرار دارند و يكي در ميان بالا و پايين هستند وجه حالت چرخان باشند)

   مخلوط وارد اين دستگاه شده تا مواد اوليه به طور كامل له شوند. و در انتهای دستگاه ، شكلات به صورت ورقه از دستگاه خارج مي‌شود.

  • بعد از اين مرحله، ورق شكلات به همراه 70% از باقي روغن، وارد يك مخزن همزن دار شده و شكلات به حالت مايع از مخزن وارد دستگاه همگن سازي (conch) مي‌شوند ( دستگاه كنچ ، عبارتست از يك مخزن كه در آن همزن هايي به شكل غلظت قرار دارد و حول يك محور مي‌چرخند )
  • يك مخزن ديگر، موازي با مخزن اصلي قرار مي‌گيرد كه شكلات پس از ورود به دستگاه كنچ و انجام عمليات ، از آن خارج شده و وارد مخزن دوم مي‌شود.
  • بعد از پرشدن مخزن، مجدداً به دستگاه كنچ باز گردانده مي‌شود تا عمليات همگن سازي به خوبي انجام شود . عمليات كنچ يا همگن سازي حدود 12 الي 14 ساعت به طول مي‌انجامد.
  • بعد از اين مرحله شكلات وارد يك سري سيني‌هاي خنك كن مي‌شود كه در واقع بعد از خنك شدن، به صورت شكلات تخته‌اي حاصل مي‌شود.

محصول شكلات ما هم در اين مرحله قابل ارائه به بازار مي‌باشد و شكلات تخته‌اي در انواع اندازه و طعم و شكل (چه سفيد و چه بصورت قهوه‌اي ) در بازار عرضه مي‌شود.

براي توليد شكلات مغزدارعلاوه بر مراحل فوق ،شكلات تخته‌اي را مجدداً با حرارت آب كرده و داخل دستگاه‌هاي غالب زن مي‌ريزند.

 اين دستگا‌ه‌ها در واقع از يك طرف شكلات را به صورت پوسته غالب ريزي كرده و مغز را (چه بصورت شيره خرما و يا عسل و يا شكلات نرم تر و ديگر مغزها) به داخل پوسته شكلاتي تزريق مي‌كند.

بعد از انجام اين عمليات ، شكلات جهت بسته بندي وارد دستگاه بسته بندي مي‌شود و در بسته‌هاي مختلف نسبت به وزن و اندازه بسته بندي مي‌شوند.

 شايان ذكر است، در تهيه شكلات سفيد، پودر كاكائو از مواد اوليه تهيه شكلات حذف شده و ممكن است شير خشك هم به مواد اوليه آن اضافه شود كه به طمع دهي محصول كمك خواهد كرد.

فرایند توليد شکلات خرما


تاسیسات و ماشین آلات خط تولید کارخانه شکلات سازی جهت تولید 200 تا 220 شکلات خرما و شکلات تخته ای


ماشین آلات خط تولید کارخانه شکلات سازی

ماشين آلات و تجهیزات خط تولید شکلات خرما به شرح زیر میباشد :

  • مخلوط كن با توان برق مصرفی 20 کیلو وات 2 عدد
  • والس با توان برق مصرفی 10 کیلو وات 1عدد
  • همگن ساز ‌CONCH))  با توان برق مصرفی 15 کیلو وات  1 عدد
  • غالب زن و تزريق كن با توان برق مصرفی 10 کیلو وات 1 عدد
  • بسته بندي با توان برق مصرفی 10 کیلو وات 1عدد

مدت زمان نصب و راه اندازي خطوط و ماشين آلات بين 3 تا 6 ماه (بستگي به ظرفيت دستگاهها دارد) متغير است.

مساحت ساختمانهای مورد نیاز جهت احداث کارخانه شکلات سازی به شرح زیر میباشد :

  • ساختمان هاي توليد 400 متر مربع
  • ساختمان انبارها 200 مترمربع
  • ساختمان آزمايشگاه و ابزار آلات 40 متر مربع
  • ساختمان اداري و رفاهي 60 متر مربع
  • نگهباني 30 مترمربع

در مورد استاندارد ساختمان ها ، مي توان اين نكته را متذكر شد كه كليه قسمتهاي مربوط به آن ، مي بايست از كف تا سقف ، با كاشي پوشيده باشد.

تاسیسات مورد نیاز جهت احداث کارخانه تولید شکلات خرما و شکلات تخته ای به شرح زیر میباشد :

  • خريد انشعاب واجراي تاسيسات برق رساني 100 كيلووات
  • اخذ انشعاب ولوله كشي وآبرساني 1 اينچ
  • سرمايش وگرمايش
  • ساير تجهيزات ( لوازم حرارتي وبرودتي ، ديگ بخارو .... )

نيروي انساني مورد نیاز جهت بهره برداری از کارخانه تولید شکلات خرما و شکلات تخته ای :

پرسنل اداری کارخانه شکلات سازی

  • مدير عامل 1 نفر
  • مدير بازرگاني و فروش 1 نفر
  • مدير اداري و مالي 1 نفر
  • حسابدار 1 نفر
  • كارمند فروش 2 نفر
  • منشي 2 نفر
  • كارگر خدمات و ...2 نفر

پرسنل تولیدی کارخانه شکلات سازی

  • مدير كارخانه 1 نفر
  • سرپرستان توليد 3 نفر
  • مهندس فني و كنترل كيفي 2 نفر
  • تكنسين فني 2 نفر
  • اپراتور توليد 8 نفر
  • كارگر ساده 15 نفر
  • نگهبان 2 نفر

پيشنهاد منطقه مناسب براي احداث کارخانه شکلات سازی

انتخاب منطقه و محل مناسب براي طرح ، از جنبه هاي مختلف از جمله اثرات بر محيط زيست حائز اهميت است. در اين مورد بايد محل ايجاد كارخانه به فاصله 120 كيلومتري از مراكز شهر باشد.

دسترسي به مواد اوليه و نيروي انساني و همینطور دسترسي به بازار فروش و تاسيسات زيربنايي و راه هاي ارتباطي از مواردي است كه در انتخاب محل مناسب دخيل مي باشد. چه بسا اشكال در هر يك از موارد فوق ممكن است در قيمت تمام شده محصول و يا حتي كيفيت كالا اثر بگذارد.

مثلاً دور بودن فاصله محل توليد از بازار فروش باعث افزايش هزينه حمل و نقل و در نتيجه افزايش هزينه توليد خواهد شد و يا دسترسي نداشتن به تاسيسات زيربنايي نظير آب و برق و ... موجب كاهش در اثر توليد و تغيير در كيفيت محصول نهايي خواهد شد.

با اين مقدمه با توجه به اينكه محصول توليدي يك محصول غذائي ميباشد ، نزديكي به بازار مصرف يك پارامتر مهم در مكان يابي طرح است.

در نتيجه استانهاي اطراف تهران و اصفهان و كلاً استانهاي پر جمعيت ، از اهميت بالاتري برخوردار هستند.ضمناً با توجه به بازار ايجاد شده در زمينه صادرات اين محصول به كشور هاي حوزه خليج فارس استانهاي جنوبي كشور هم از مزيت نسبتاً بالائي برخوردار ميباشند.

از طرفی با توجه به وارداتي بودن مواد اوليه عمده مورد مصرف يعني كاكائو و كره كاكائو نزديكي به مبادي ورودي كالا يعني استانهاي جنوبي نیز مزيت میباشد.

جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید شکلات خرما ، با اطلاعات کاملا به روز با فرمت Word و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ جواز تاسیس یا وام و تسهیلات بانکی ، با ما تماس بگیرید .


دانلود طرح توجیهی تیپ تولید شکلات خرما

توجه : کلیه ی طرح های تیپ یا آماده ، صرفا کاربرد مطالعاتی و تحقیقاتی داشته و جهت اخذ مجوز و یا تسهیلات و وام بانکی مناسب نمیباشند . جهت تهیه طرح توجیهی با کاربرد اجرایی و بانکی با ما تماس بگیرید .

فايل‌ها:
zipطرح توجیهی تولید شکلات و شیره خرما 39 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخدوشنبه, 15 آبان 1396 00:45
حجم فايل 5.19 MB
دانلود 795

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.


کسب و کارهای پر طرفدار

صنایع غذایی

© 2024 کلیه حقوق این وبسایت محفوظ میباشد.
Articles
Categories