• 021-77869979
  • سفارش طرح توجیهی : 09360555304
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 24/7

طرح توجیهی تولید ظروف مسی ⭐️ سال 1402 | مشاوره مجوز و وام

(1 vote, average 5 out of 5)

طرح توجیهی تولید ظروف مسی

جهت نگارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید ظروف مسی با اطلاعات کاملاً به روز برای سال 1402 ، با فرمت DOC و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، این صفحه را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید . ضمنا میتوانید فایل pdf طرح توجیهی تولید تولید ظروف مسی را که در سال های قبل نگارش شده است را صرفا جهت مطالعه از انتهای صفحه دانلود نمایید.


دلیل استقبال مردم به استفاده از ظروف و محصولات مسی (copper dishes) چیست ؟


برخی افراد تصور می کنند مس، فلزی سمی است و نباید در ظروف پخت و پز استفاده شود اما این سمی یا غیر سمی بودن، به دز مصرفی یون مس مربوط می شود. به گونه ای که دریافت یون مس در دزهای بالا معمولاموجب آسیب به موجودات زنده می شود. این قضیه در مورد کروم هم صدق می کند.

سازمان بهداشت جهانی تنها 0.47 میلی گرم مس برای هر لیتر آب را توصیه می کند و در مورد مصرف بیش از 10 میلی گرم آن در روز هشدار داده است این در حالیست که دریافت یون مس در دزهای پایین، نه تنها سمی و مشکل آفرین نیست بلکه در طب سنتی به فواید آن اشاره شده است.

ظروف مسی از آن جهت که با سلامت مردم سر و کار دارند باید دارای بیش از 98 درصد خلوص باشند، بنابراین برای تولید ظروف مسی ، آلیاژ های ترکیب شده با مس از اهمیت ویژه ای برخوردارند.

در سال های اخیر با افزایش آگاهی و دانش بشر، مردم متوجه مشکلات به وجود آمده در نتیجه استفاده از ظروف تفلون شده اند. به دلیل این موضوع و همینطور ترغیب متخصصان طب سنتی به استفاده از ظروف مسی قلع اندود، استفاده از این ظروف رشد بی سابقه ای داشته است.

این استقبال از طرف خانواده ها به حدی بوده است که از ظروف مسی نه فقط در پخت و پز و پذیرایی، بلکه در دکور و بوفه منازل هم استفاده می شود و اشکال تزئینی و نقش دار ظروف مسی ، کم کم تبدیل به یک کالای لوکس شده است.

انواع ظروف و محصولات مسی شامل موارد زیر میشوند :

  • شیرینی و شکلات خوری
  • آجیل خوری
  • لیوان
  • قابلمه
  • کاسه
  • قهوه جوش
  • ست قاشق و چنگال مسی و ...

مزایای ظروف مسی قلع اندود:

استفاده از ظروف مسی البته به شکل قلع اندود، برای سلامت مفید است و خواص ضد میکروبی آن توسط آزمایش های پژوهشگران تایید شده است. یکی از این آزمایش های اولیه در دانشگاه ساوتهمپتون (بریتانیا) و آزمایش‌های آزمایشگاه‌های ATS در ایگان( مینه‌سوتا) نشان داد که آلیاژهای حاوی 65 درصد مس یا بیشترباعث مرگ باکتری های خطرناکی می شوند که مسبب عفونت های شدید و اغلب کشنده هستند.

 این فلز با نا پایدار کردن بار الکتریکی غشای  باکتری ها، قارچ ها و میکروب ها، آنها را از بین می برد.

با این حال به دلیل واکنش فلز مس با هوا و رطوبت موجود در آن، این ظروف در معرض سیاه و تیره شدن قرار می گیرند که این موضوع ، از معدود معایب این ظروف میباشد.

کد آیسیک و تعرفه گمرکی ظروف مسی :

برای ایجاد یک محصول بین المللی و صادرات لازم است از قوانین بین المللی هم تبعیت کنیم، دو مورد از این قوانین کد آیسیک (ISIC) و کد تعرفه گمرکی است.

 آیسیک یا همان سیستم بین المللی طبقه بندی استاندارد صنایع، از آن جهت که نشان دهنده هویت کالا، قطعات، مدارک و اموال و... است، حائز اهمیت است.کد آیسیک برای ظروف مسی عبارت است از : 2899512361

کد تعرفه گمرکی برای مراحل شناسایی، تعیین جایگاه کالا و ترخیص آن مورد نیاز است و در ادارات گمرک، آمار، حمل و نقل، بیمه و...کاربرد دارد. کد تعرفه گمرکی برای ظروف مسی عبارت است از : 73239390

با توجه به قرار گرفتن کشور ایران بر روی کمربند جهانی مس و فراوان بودن منابع اولیه ، راه ابریشم و ذوق و استعداد هنرمندان ایرانی، این کشور از پتانسیل بالایی برای تولید و صادرات ظروف مسی برخوردار است.

احداث کارگاه تولید ظروف مسی به چه تجهیزات و فرآیند هایی نیاز دارد؟

برای احداث کارگاه تولید ظروف مسی بنا به میزان و حجم تولید، زمینی به متراژ 50 تا 200 متر مربع مورد نیاز است. مثلا برای ظرفیت تولید 450 تن محصول با نرخ دلار 30 هزار تومانی پیش بینی می شود زمینی به متراژ 1500 متر مربع و زیر بنای 900 متر مربع، 22 نفر نیروی انسانی و 6 میلیارد تومان سرمایه ثابت نیاز باشد. ارزش ماشین آلات و تجهیزات مصرفی برای این کارگاه 1.5 میلیارد تومان است و نرخ بازده داخلی در سال مبنا 35 درصد می باشد.

برای موفقیت در این حوزه، لازم است تولید کننده توجه ویژه ای به کنترل کیفیت و ظرافت این محصول داشته باشد به این دلیل که امکان صادرات برای تولید کننده فراهم شود و محصولات او بتوانند با ظروف مسی ترک وارداتی رقابت کنند.


فرآیند تولید ظروف مسی


ظروف مسی را به سه روش تولید ماشینی و روش نیمه چکش خواری و چکش کاری ( سنتی) می توان تولید نمود ، که در ادامه به بررسی هر سه این روش ها خواهیم پرداخت اما در ابتدا به بررسی مواد اولیه این محصول می پردازیم.

مواد اولیه مورد نیاز روش چکش کاری(سنتی) به قرار زیر میباشند :

  • گرده یا ورقه های مسی
  • پودر لحیم یا نشادر
  • قلع
  • اسید
  • پنبه
  • پیچ، میخ و پرچ
  • دستگیره یا سایر اجزا بسته به محصول

فرایند تولید ظروف مسی قلع اندود به روش چکش کاری (سنتی) به شرح زیر میباشند :

ابتدا مس استخراج شده از معادن مس وارد کارخانه ها می شود تا ورقه های مسی با ضخامت های گوناگون تولید کند.سپس ورقه های مسی به اندازه های مختلف بسته به سایز ظرف، توسط قیچی آهن بر به شکل های مختلفی مثل گرد یا مربعی برش داده می شوند. سپس این ورقه های گرد یا مربعی مسی که تنه یا کف ظرف را تشکیل می دهند، برای اتصال به یکدیگر باید لبه های آنها به صورت نر و ماده برش داده شود.

منظور از نر و ماده به این صورت است که برش ها باید به گونه ای باشد که در یکدیگر چفت و محکم شوند. استاد مسگر با دقت و ظرافت خاصی این زائده ها و حاشیه های برش داده شده را یکی در میان به سمت داخل و بیرون ظرف قرار می دهد و بعد آن را با چکش تا زمانی ضربه می زند که کاملا روی هم قرار بگیرند و حالتی شبیه پرس به خود بگیرند.

سپس پودر مخصوصی را بر روی این نر و ماده گی ظرف قرار می دهد و حرارت می دهد. این پودر باعث پر شدن منافذ ریز و محکم شدن اتصال دولبه به یکدیگر و جوش خوردن آنها می شود. اگر ظرف مسی از نوع طرح دار باشد، با استفاده از ابزار های مخصوص بر روی آن طرحی حک می کنند.

در این زمان که ظرف داغ و گداخته است آن را در اسید غوطه ور می سازد و شستشو می دهد. مسگر بعد از شستشو با اسید، ظرف را دوباره روی حرارت قرار می دهد و به صورت چرخشی آن را تکان می دهد. در همین حین،  پودر لحیم یا نشادر را با پنبه بر روی ظرف مسی اضافه می کند و با حرکت دست، به صورت یکنواخت بر روی آن پخش می کند تا ظرف به رنگ سیاه در آید.

پس از سیاه شدن ظرف مسی، با استفاده از پنبه به آن قلع اضافه می کنند. این کار به این دلیل است که مس با مواد غذایی واکنش ندهد. پس از مرحله قلع اندود کردن، نوبت به مرحله پرداخت می رسد. مرحله پرداخت شامل بررسی شکل ظاهری، رفع نواقص و همچنین براق کردن ظرف مسی می باشد.

در پایان اگر ظرف دارای دستگیره یا سایر اجزا باشد توسط میخ های کوچک یا پرچ به آن متصل می کنند.


فرایند تولید ظروف مسی به روش صنعتی


مواد اولیه مورد نیاز تولید ظروف مسی در روش صنعتی به قرار زیر میباشد:

  • ضایعات مسی
  • قلع
  • محلول ها و مواد مخصوص شستشوی ورق مسی

فرایند تولید ظروف مسی به روش صنعتی:

در این روش، ابتدا مس های ضایعاتی را در کوره ذوب مس در دمای 1100 درجه سانتیگراد ذوب می کنند و در قالب های مخصوص قرار می دهند تا سرد شود و شکل بگیرد.

سپس پس از قالبگیری، با استفاده از دستگاه نورد مس، این قطعه مسی را به شکل ورق های مسی شکل می دهند و رول مسی می سازند. این ورق های مسی را چند بار از این دستگاه عبور می دهند تا ورق مسی به ضخامت مناسب برسد.

پس از تولید ورق های مسی اکنون لازم است آنها را به شکل های گرد، مربعی یا مستطیلی برش بزنند.سپس برای شکل دهی اولیه به این قطعات برش داده شده، لازم است توسط ماشین های پرس یا خمکار به آنها فرم داده شود. دستگاه خم کاری، ورقه مسی را به شکل ظرف استوانه ای شکل یا هر شکل دیگری در می آورد.

این فرم اولیه ظرف مسی به چکش کاری نیاز دارد تا شکل نهایی را به خود بگیرد منتها در این مرحله می توان چکش کاری را به صورت دستی یا ماشینی روی ظرف اعمال کرد. اگر در این مرحله چکش کاری به صورت دستی انجام شود، روش ساخت این ظرف در دسته نیمه چکش خواری قرار می گیرد.

پس از چکش خواری، داخل ظرف قلع اندود می شود و برای مرحله پرداخت آماده می شود.

در مرحله پرداخت که نام دیگر آن پولیش است، ظرف توسط دستگاه پرداخت و گیلانس پرداخت و صابون جلا داده می شود. سپس برای عرضه به بازار مصرف دستگیره، پایه و... روی ظرف مسی مونتاژ می شود تا کار شکل نهایی خود را بگیرد.


قیمت ظروف مسی در سال 1401


قیمت ظروف مسی

در بازار، طبق سلیقه مشتریان داخلی و جهانی،  ظروف مسی به شکل های خالص و ساده، همراه با سنگ فیروزه (مس فیروزه کوب) ، همراه با میناکاری و یا همراه با هنرسیاه قلم به فروش می رسند. علاوه بر قیمت خود ظرف مسی، فیروزه ، میناکاری و قلم زنی یک ارزش افزوده ای به محصول می افزاید و زیبایی آن را دو چندان می کند.

در ادامه نمونه ای از قیمت این محصول فاخر را در ایران و جهان بیان می کنیم.

قیمت ظروف مسی در ایران در سال 1401:

  • سینی مسی زنجان قطر 22 سانتی‌متر به ارزش 199 هزار تومان در مرداد 1401
  • سرویس شربت خوری فیروزه کوبی 8 پارچه به ارزش 12 میلیون و 900 هزار تومان در مرداد 1401
  • میوه خوری سیاه قلم مسی مدل گلستان به ارزش 1 میلیون و 500 هزار تومان در مرداد 1401

قیمت ظروف مسی در جهان در سال 2022 :

  • سینی چکشی گودینگر با 3 کاسه مسی به ارزش حدودی 43 دلار در جولای 2022
  • 2 عدد کاسه بستنی مسی به ارزش حدودی 30 دلار در جولای 2022

 


چرا ظروف مسی پخت و پز را با لعاب قلع یا نیکل میپوشانند ؟

ظروف مسی پخت و پز

یکی از مضرات ظروف مسی زود اکسید شدن آنهاست و استفاده بیش از حد از ظروف مسی در صورتی که قلع اندود نباشند در دراز مدت باعث مشکلاتی مانند مسمومیت کبدی ، تهوع ، سردرد و ممانعت از جذب کلسیم و آهن میشود .

همچنین یکی از موارد مهمی که باید به آن توجه کرد ترکیب ‌پذیری بالای ظروف مسی با مواد غذایی است. برای جلوگیری از این شرایط، ظرف باید لعاب داشته باشد و به ‌موقع قلع یا نیکل اندود شود. ظرف‌های قدیمی که لعاب ندارند، پخت غذا در آن‌ها صحیح نیست همچنین آب داغ یا آب لیمو عمر مفید ظروف مسی را کاهش می دهد.

با توجه به قیمت بالای فلزات قلع و نیکل، برخی از سفیدگران سودجو از ترکیب سرب با این فلزات برای سفیدکاری ظروف مسی استفاده می کنند که خطرات شدیدی برای سلامت مصرف کنندگان به وجود می آورد.

ظروف مسی اصفهان بهتر است یا زنجان ! مسئله این است!

در حال حاضر کار گاه های تولید ظروف مسی در شهر های زنجان، اصفهان، یزد، شیراز، کرمان مشغول تولید ظروف مسی هستند اما دو نمونه از بزرگترین آنها در شهرهای زنجان و اصفهان هستند.هر دو شهر ظروف مسی با کیفیت و زیبایی تولید می کنند اما جالب است بدانید که تفاوت هایی بین محصولات این دو شهر وجود دارد که در زیر به برخی از آنها اشاره میکنیم :

  • تنوع ظروف مسی در شهر زنجان نسبت به اصفهان بالاتر است.
  • در شهر اصفهان بیشتر ظروف مسی دکوری دارای قلم کاری، خاتم و یا فیروزه کوب شده تولید می شود در حالیکه در زنجان بیشتر ظروف مسی کاربردی به تولید می رسد.
  • ظروف پخت و پز مسی تولید شده در زنجان کیفیت بالاتری دارند.

✍️ جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید ظروف مسی ، با اطلاعات کاملا به روز با فرمت Word و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ جواز تاسیس یا وام و تسهیلات بانکی ،با ما تماس  بگیرید .


دانلود فایل های طرح توجیهی تیپ تولید ظروف مسی


توجه : کلیه ی طرح های تیپ یا آماده ، صرفا کاربرد مطالعاتی و تحقیقاتی داشته و جهت اخذ مجوز و یا تسهیلات و وام بانکی مناسب نمیباشند . جهت تهیه طرح توجیهی با کاربرد اجرایی و بانکی با ما تماس بگیرید.

 


کسب و کارهای پر طرفدار

صنایع فلزی

© 2024 کلیه حقوق این وبسایت محفوظ میباشد.
Articles
Categories