• 021-77869979
  • سفارش طرح توجیهی : 09360555304
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 24/7

طرح توجیهی پودر تالک ⭐️ 0 تا 100 تولید سیلیکات منیزیم آبدار

(1 vote, average 5 out of 5)

طرح توجیهی پودر تالک

جهت نگارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید پودر تالک با اطلاعات کاملاً به روز برای سال 1401 ، با فرمت DOC و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، این صفحه را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید . ضمنا میتوانید فایل pdf طرح توجیهی تولید پودر تالک را که قدیمی هستند ، صرفا جهت مطالعه از انتهای صفحه دانلود نمایید.


✔️ تالک چیست و چه مشخصات فیزیکی و شیمیایی دارد !


تالک با کد آیسیک 14291311 و تعرفه های گمرکی 25262010 و 25262090 ، یک کانی سیلیکات منیزیم آبدار است که به دلیل خصوصیات منحصر به فرد فیزیکی و شیمیایی ، کاربرد بسیار زیادی در صنایع مختلف نظیر سرامیک سازی، کاغذ سازی، لاستیک سازی، پلاستیک سازی، لوازم آرایشی، بهداشتی و دارویی، رنگ سازی، دیرگدازها و نسوزها، مواد پوشانده سقف ها و دیگر صنایع دارد.

نام تالک از واژه ای قدیمی با منشاء نامعلوم، احتمالاً از واژه عربی طلق گرفته شده است . تالک از کـانی هـای مهم اسکارنهای  منیزیم دار است و در دگرگونی ناحیه ای سنگهای مافیکی، اولترامافیکی و دولومیـت هـا، در دگرگونی ناحیه ای حرارتی متوسط تا پایین، موجب تشکیل تالک شیست می شود که مهمترین منبع تالـک به شمار می روند. بیشتر تالک دنیا از تالک شیست و سنگ های سرپانتینی شده به دست می آید.

بـرای بسته بندی پودر میکرونیزه تالک از پاکت های کاغذی کرافت استفاده می کنند . بدین ترتیب که ابتدا پودرها در یک سیلو ذخیـره شده و سپس توسط دستگاه کیسه پرکن این پودرها به درون کیسه های 25 کیلوگرمی به ابعاد 10*35*45 سانتی متر هدایت می شوند.

آشنایی مختصر با تاریخچه تالک !

تالک یا سنگ صابون در قدیم بوسیله سرخپوستان در جزایر سـانتاکاتالینا در آمریکـا بـه منظـور مـصارف زینتی و ساختن ظروف مورد استفاده قـرار میگرفتـه اسـت.

در اواسـط سـالهای 1800 بوسـیله مهـاجرین سفید پوست برای مصارف ساختمانی، سنگهای تزئینی و روکش کوره ها بکـار گرفتـه مـی شـد. اکتـشا ف و استخراج کانسارهای تالک در ایران قدمت چندانی ندارد و به سالهای 1345 شمسی بر میگردد.

✳️ طبقه بندی انواع پودر میکرونیزه تالک کدامند !

با توجه به مصرف و انواع گسترده پودر تالک ، طبقـه بنـدی هـای مختلفـی وجـود دارد کـه مهمتـرین ایـن طبقه بندی ها عبارتند از: 

  1. طبقه بندی از نظر درجه خلوص؛
  2. طبقه بندی از نظر نوع؛
  3. طبقه بندی از نظر مش.

بر اساس موارد بالا پودرهای میکرونیزه تالک به 4 نوع زیر دسته بندی میشوند :

  1. پودر تالک نوع اول : که با درجه خلوص بالا و به ابعاد کمتر از 325 مش و به اندازه 5 تا 5/5 در مقیاس Hegman و با قطر متوسط دانه ها، حدود 4 میکرون و درخشندگی 87 تا 90 به عنوان پرکننده در رنگ های با کیفیت بالا و رزینها به مصرف می رسد.
  2. پودر تالک نوع دوم : تالک با ابعاد کمتر از 325 مش و درجه ریزی 4 در مقیاس Hegman را نگهـداری و حفـظ مـی نماید. قطر متوسط دانه ها، 4 میکرون و درخشندگی آن 5/84 تا 89 می باشد . این نوع تالک جهـت مـصارف پرکننده در رنگ، پلاستیک، رزین و لاستیک به مصرف می رسـد . حـدود 4 درصـد تولیـد، قابـل مـصرف در صنایع آرایشی است.
  3. پودر تالک نوع سوم : اندازه کمتر از 325 مش با درجه ریزی 6 در مقیاس Hegman، قطر متوسط ابعاد 2/2 میکـرون و درخشندگی 90 تا 5/92 می باشد . قابلیت بالا در جذب چربـی دارد و بـه خـاطر شـناور بـودن، در کنتـرل ویسکوزیته و غلظت مواد خشک و مخفی در فرمول های پوشش مورد استفاده قرار می گیرد. 
  4. پودر تالک نوع چهارم : تالک با ابعاد کمتر از 325 مش، قطر متوسط ابعاد آن 2/2 میکرون است . این محصول می تواند جهت پل ت، فشرده و خشک گردد و با عنوان SAS فشرده به فروش می رسد . مصرف اصلی این نوع محصول، صنایع کاغذ، پنبه و خمیر کاغذ است که در کانادا، اروپای غربی و به خصوص آلمان غربی سابق مورد استفاده قرار می گیرد.

✔️ با مشخصات فیزیکی و شیمیایی پودر میکرونیزه تالک آشنا شویم !


با مشخصات فیزیکی و شیمیایی پودر میکرونیزه تالک آشنا شویم !

✳️ آشنایی با مشخصات عمومی و شیمیایی تالک :

کانی تالک دارای ترکیب شیمیایی سیلیکات منیزیم آبدار به فرمول 2(Mg3(Si4O10)(OH می باشد که در سیستم منوکلینیک متبلور می شود. از نظر ساختمانی تالک در رده سیلیکاتهای ورقه ای قرار میگیرد. تالک کمتر در طبیعت بصورت خالص یافت می شود، اگر بصورت خالص باشد از 36/63 در صد سیلیس ، 98/31 درصد منیزیم و 75/4 درصد آب تشکیل شده است.

درترکیب شیمیایی نوع ناخالص آن غیر از اکسیدهای فوق سایر اکسیدها نظیراکسید آلومینیوم و کلسیم نیز جود دارند. تالک به سختی ذوب میگردد و در مقابل اسیدها بسیار مقاوم است. تالک علیـرغم اینکـه دارای pH قلیائی است، در اغلب معرف های شیمیایی بصورت بی اثر عمل می نماید ولی در اسید فسفریک گـرم و غلیظ ، محلول است.

در واقع مهمترین خصوصیات شیمیایی تالک، عدم تاثیرپذیری از لحاظ شیمیایی است. این خاصیت باعث مقاومت بسیار زیادی آن در طبیعـت در مقابـل هـوازدگی شـیمیایی مـیشـود. از دیگـر ویژگی های شیمیایی تالک، مقاومت بسیار زیاد در مقابل اکثر اسیدها است.

انواع تالک های تجاری در ترکیب، بسیار متفاوت بوده و از تالک حقیقی که بصورت تئوری خالص است، گرفته تا کلریت های خالص را شامل میشود

از لحاظ شکل ظاهری تالک بندرت دارای بلورهای مسطح مـیباشـد. اغلـب تـوده ای بـا سـاختمان داخلـی ورقه ای، همچنین توده ای دانه ای، فشرده و مخفی بلورین (کریپتوکریستالین) است.

تالک کلیواژ کامل دارد که این باعث ایجاد صفحات نازک قابل انحناء ولی بدون خاصیت ارتجاعی میگردد. رنگ آن معمولا سـفید،  سفید نقره ای، سبزکمرنگ، خاکستری متمایل به سبز و سبز تیره می باشد (بسته به نوع ناخالصی و درجه خلوص آن)، رنگ تالک در حالت کلوخه ممکن است خاکستری یا سبز باشد ولی به حالت پودری و خـال ص دارای رنگ سفید درخشان می باشد.

تالک از ورقه های کاملا مستقل تشکیل یافته اند. تالـک خـالص سـاختمانی شبیه میکا دارد و حاوی لایه هایی از سیلیکات منیزیم میباشد که از نظر بارالکتریکی خنثی میباشـند و بـا پیوند ضعیف کووالانسی به یکدیگر متصل هستند. منیزیم موجود میتواند بوسیله آلومینیوم و آهن بطریق ایزوتوپی جانشین گردد . ضخامت کلی این و رقه سیلیکاته بیش از 9 آنگستروم است.

جلای تالک مرواریدی نیمه شفاف است و دارای لمس چرب می باشد . وزن مخصوص نوع خالص آن بین 7/2 تا 8/2 است. درصورت خالص بودن، تالک دارای سختی یک می باشد ( نرمترین کانی درجدول موهس که با ناخن خط بر می دارد).

✳️ آشنایی با مشخصات فیزیکی و مکانیکی تالک :

تالک بخاطر داشتن خصوصیات فیزیکی و شیمیایی منحصر به فرد خود کاربرد بـسیار زیـادی در صـنایع دارد.

ویژگیهای فیزیکی تالک عبارتند از: 

  • بالا بودن حرارت ویژه (تالک خالص تا دمـای حـدود 900 درجـه سانتیگراد از نظر گرما پایدار است) که باعث خصوصیت دیرگداز بودن تالک میشود.
  • رنگ سفید
  • خاصیت نرمی ، کـه باعث پخش شدگی بسیار خوب آن میشود.
  • جلای بسیار خوب که باعث درخشندگی آن مـیشـود.
  • لمـس چرب (خاصیت چربی) که باعث ایجاد خاصیت لغزندگی و روانی میشود.
  • قدرت هدایت الکتریکـی پـایین و قدرت عایق پذیری بالا
  • شکل صفحه ای ذرات
  • کوچکی بسیار زیـاد ذرات
  • قـدرت جـذب کننـدگی روغـن و خاصیت ضد چسبندگی.
  • وزن مخصوص تالک 6/2 تا 3، سختی آن 1 تا 5/1، ضـریب شکـست آن 57/1 تـا 95/4 میباشد.

✔️ آشنایی با موارد مصرف و کاربرد پودرهای میکرونیزه تالک


موارد کاربرد پودر تالک در صنایع مختلف

تالک های بسیار خالص در مواد آرایشی، سرامیک های استئاتیت و کوردیدریت، کنترل پیچ کاغذ سازی و پرکننده تقویتی درلاستیک و محصولاتی با عیار متوسط (75 تا 95 درصد) به عنوان پرکننده کاغذ، آجر دیوار، رنگ سازی بکار می روند. محصولاتی با عیار پایین تر (کمتر از 75 درصد) در مواد سازنده سقف استفاده می شوند.

از دیگر مصارف تالک میتوان به استفاده از آن در صنایع نساجی، لعاب سازی، سفال سازی، پلاستیک سازی، مصارف کشاورزی (کود شیمیایی)، مصارف دامداری، ساخت گریس، داروسازی، تهیه دینامیت ها و صنایع شیمیایی مواد منفجره، درزگیری و بتونه کاری و همچنین در اجزاء ساختمان پلی استر، مصالح فرش اتاق نیز نام برد.

دیگر موارد استفاده تالک عبارتند از :

  • صیقل دهی ذرات برنج و جو
  • عوامل رنگزدا یا رنگ بر
  • ماده جاذب بو از غذاها
  • فیلتر و تصفیه آب
  • جذب روغن و عمل آوری چرم
  • حشره کشها
  • واکس های کفش
  • پوشش های الکترودهای جوشکاری
  • جوهر چاپ
  • پرکردن کپسولهای ویژه برای آزمایش شتاب موشک ها تا 50 کیلومتر
  • پوشش گندله های سنگ آهن برای احیا مستقیم
  • تامین کننده منیزیم در کودهای گیاهی و در مواد پوشاننده کف
  • تالک به عنوان پایدارکننده آسفالت ذوب شده عمل میکند.

✳️ آیا پودر میکرونیزه تالک (سیلیکات منیزیم آبدار) کالای جایگزینی دارد !

هیچ ماده جانشینی برای تالک در مصارف پودرهای صورت و بدن گزارش نشده است. در سایر محصولات آرایشی مقدار تالک متغیر و حتی قابل حذف می باشد.

موادی که در صنایع مختلف  میتوانند جایگزین تالک شوند متفاوت هستند. در صنایع سرامیک به جای تالک و پیروفیلیت می توان از کربنات کلسیم، دیاتومیت و کائولن استفاده کرد.

در صنایع رنگ می توان از میکا به جای تالک استفاده کرد. در صنایع کاغذ سازی کائولن و کربنات کلسیم قابل استفاده است. در صنایع پلاستیک رس ها، فلدسپات، میکا، ولاستونیت و بالاخره در صنایع لاستیک سازی کربنات کلسیم ،کائولن و سیلیس قابل جایگزین هستند.

عمده مواد جایگزین در کاربردهای مختلف پودر میکرونیزه تالک به شرح زیر میباشند: 

  • غذای حیوانات : رس (بنتونیت و سپیولیت) دولومیت، گچ، ید، اکسید آهن، آهک، منیزیت، منگنز، پرلیت ، فسفات، نمک، گوگرد، ورمیکولیت، زئولیت.
  • ماده ضد بلوکه شدن : کائولن تکلیس شده، دیاتومیت، سیلیس ته نشستی.
  • مواد آرایشی و دارویی : بنتونیت، کربنات کلسیم، سولفات کلسیم، کائولن، منیزیم، نشاسته، دی اکسید تیتانیم، زئولیت.
  • حمل کننده : آتاپولگیت، سپیولیت، بنتونیت، دیاتومیت، کائولن، پومیس، پیروفیلیت، ورمیکولیت، زئولیت.
  • پرکننده : تری هیدرات آلومینیم، باریت، کربنات کلسیم، دیاتومیت، فلدسپار، کائولن، میکا، نفلین سینیت ، پرلیت، سیلیس میکروکریستالین، سیلیس شسته شو، پودر سیلیس و ولاستونیت.
  • روان کننده : گرافیت، لیتیم، میکا، دی سولفید مولیبدن.
  • کنترل قیر : بنتونیت، مواد شیمیایی.

تاکنون مطالب زیادی در مورد قابل قبول بودن تالک در صنایع آرایشی از نقطه نظرهای عمومی ارایه شده و هیچ گزارشی مبنی بر داستن اثرات سوء و ناگوار آن گزارش نشده است. لذا تالک به عنوان یکی از محصولات اصلی مواد آرایشی و بهداشتی هنوز جایگاه خود را حفظ کرده است.


✔️ تالک های مصرفی در صنایع مختلف ، هر کدام چه ویژگیهایی باید داشته باشند !


تالک های مورد استفاده در صنعت آرایشی بهداشتی

✳️ تالک های مورد استفاده در صنعت آرایشی بهداشتی باید چه ویژگیهایی داشته باشند !

تالک خوب تالکی است که در صنایع کالاهای آرایشی و بهداشتی مصرف میشود. تالک خوب باید دارای رنگ روشن و روان و همچنین عاری از ذرات ریز و سخت باشد. انواع  تالک های تجاری در ترکیب بسیار متفاوت بوده و از تالک حقیقی که به صورت تئوری خالص است گرفته تا کلریت های خالص را شامل می شود.

ترکیب شیمیایی انواع تجاری تالک عمدتا در مقدار 2SiO و MgO متفاوت هستند و این تفاوت برای CaO و3 Al2Oو ترکیبات آهن کمتر میباشد.

تالک های آرایشی و دارویی حاوی 90 درصد یا بیشتر تالک و کمتر از 8 درصد کلریت میباشد. این نوع تالک ها باید رنگ سفید خوبی داشته باشند. درجه درخشنگی آنها 84 تا 90 درصد انعکاس در مقیاس جنرال الکتریک می باشد.

کلریت کانی مناسبی در این ترکیب نیست زیرا از تالک سخت تر (5/2 – 2 موهوس) است و دارای ساختمانی ناهمگن میباشد .

بر اساس اعلام فدراسیون تهیه لوازم آرایشی و دارویی ، کربنات ها و سولفات ها در ترکیب نباید حضور داشته باشند و مقدار سرب نباید از 20 ppm و آرسنیک از 2 ppm بیشتر باشد. حداکثر آهک نباید از 5/1 درصد و حداکثر اسید از 10 درصد بیشتر باشد. این نوع تالک باید عاری از هرگونه باکتری بوده و در مصارف آرایشی حتما باید ضد عفونی گردد.

صنایع آرایشی و دارویی نیاز به تالکی دارند که عاری از شن، ریگ، اجزاء دانه ای و یا فیبر می باشد. تالک مورد استفاده باید دارای خاصیت ورقه ای شدن زیاد، حالت لیزی و چرب بودن زیاد و ریزدانه بودن (98 درصد آنها از تالک 200 مشی عبور نمایند) را داشته باشد.

تالک های مورد استفاده در صنعت آرایشی بهداشتی

استانداردهای CTPA برای تالک مصرفی در لوازم آرایش به قرار زیر میباشند :

  • ظاهر نمودار به چشم و مرئی : یک پودر عاری از ماده خارجی قابل دیدن
  • ظاهر بسیار ریز و ذره بینی : تالک آرایشی بطور برجسته ای از اجزائ نیمه شفاف ورقه ای، بی قاعده اما اساسا ذراتی با قطرهای برابر که معمولا غیر متجاوز از 60 میکرون در حداکثر بعد تشکیل شده اند.
  • رنگ : سفید یا غیر سفید، معیار درجه رنگ با توافق بین خریدار و عرضه کننده است.
  • بو : فاقد بو
  • ترکیب و روکش : عاری از ذرات شنی بوسیله معاینه دستی
  • آزمایش سرند کردن : 100% از الک 100Bs می گذرد و حداقل 98% از الک 200BS  می گذرد. دسته درجات نرم تر بوسیله خریدار تعیین می شود.
  • اتلاف در زمان خشک کردن : بیشتر از 6/0% در زمانیکه به مقدار انبوه
  • آهن : تعیین مشخصات خریدار
  • ترکیبات گوگرد دار : غیر موجود
  • ماده قابل حل در آب : جوشاندن 5 گرم در 25 میلی لیتر آب به مدت 30 دقیقه، صافی کردن، تبخیر کردن مایع و خشک کردن در 105 درجه سانتیگراد. وزن پس مانده بیش از 10 میلی گرم نیست.
  • تعیین هویت : بوسیله معطوف کردن پرتو اشعه اشعه X

✳️ تالک های صنعتی چه ویژگیهایی دارند !

تالک های مورد استفاده در سایر مصارف ، تالک های صنعتی گفته می شود و می تواند حاوی 45 تا 50 درصد تالک 12 تا 49 درصد کلریت ، 31 تا 73 درصد منیزیم باشند و حضور درصد بالایی از ناخالصیها نظیر سیلیکات ها و کوارتز ممکن است وجود داشته باشد. میزان درخشندگی بین 64 تا 70 درصد و یا کمی بیشتر مشکلی را بوجود  نمیآورد.

تالک های به کار رفته در صنعت رنگ سازی چه ویژگیهایی دارند !

تالک های قابل مصرف در ساخت رنگ باید دارای رنگ سفید باشند و اجزاء آن به صورت ورقهای و خیلی نرم و دارای قدرت مخفی سازی بالا (کدر بودن) در رنگ باشد. به علاوه اندازه قطعات و شکل آنها، تراکم و بهم فشردگی و همچنین خاصیت جذب روغن، معمولا از ویژگی های مهم آنها میباشد.

اندازه قطعات و پراکندگی آنها باید در حدود 5/98 میکرون باشد. حضور ناخالصی هایی از قبیل ژیپس یا انیدریت و سولفات ها نباید در ترکیب و یا همراه آنها وجود داشته باشد.

تالک های به کار رفته در صنعت سرامیک سازی چه ویژگیهایی دارند !

تالک های قابل مصرف در صنایع سرامیک باید دارای خواص پوشش ترکیب شیمیایی، انقباض، رنگ مناسب پس از آتش سوزی و توزیع مناسب در اندازه ذرات باشند. میانگین اندازه قطعات باید 6 تا 41 میکرون بوده و 90 درصد مواد باید از الک 325 مش عبور نماید. در سرامیکهای کوردیریتی، تالک دارای ترکیب متغیر و ناخالصی بیشتر میباشد.

تالک های به کار رفته در صنعت کاغذ سازی چه ویژگیهایی دارند !

تالک های قابل مصرف در صنایع کاغذ، باید نرم، رنگ سفید (درخشندگی 90 درصد در مقیاس جنرال الکتریک)، عاری از هرگونه ریگ یا شن و دارای مقدار کمی مواد آلکالی باشند.

این تالک ها معمولا به صورت میکرونیزه و با اندازه ابعاد کمتر از 5 میکرون هستند. این نوع تالک به آسانی در آب پراکنده شده و قابلیت قبول جوهر را بطور رضایت بخش دارا  میباشد. برای بهترین نوع کاغذ فقط تالک سفید و میکرونیزه و تقریبا فاقد میکا ،کربنات کلسیم و اکسید آهن (حداکثر 2 درصد) مناسب میباشد. 

تالک های به کار رفته در صنعت پلاستیک سازی چه ویژگیهایی دارند !

تالک های مورد استفاده در صنایع پلاستیک به صورت ریز(5/99 از الک 300 مش عبور کند)، تا حدودی سفید و حاوی مقدار کمی آهن می باشد. نکته مهم در اندازه قطعات، شکل قطعات و رنگ های متفاوتی است که در انواع پلاستیک بعنوان پرکننده قرار  میگیرند. 

رنگ تالک مصرفی در صنایع پلاستیک اهمیت چندانی نداشته و 5/99 درصد اندازه این نوع  تالکها کمتر از 200 مش بوده، فاقد ریگ و شن و نیز مقدار کمی آهن م یباشد. 

تالک های به کار رفته در صنعت حشره کش چه ویژگیهایی دارند !

تالک های قابل مصرف در حشره کش ها باید با اجزا ذرات فعال و فرمولهای حشره کش سازگار باشند. رنگ تالک برای این مصرف مهم نیست. چگالی مورد نیاز متغیر و بر حسب روش بکارگیری حشره کش تولید شده، متفاوت است.

برای مصارف دارویی کشاورزی معمولا تالک مورد نیاز سخت و محکم نیست و فقط خاصیت ساییدگی تالک باید حداقل باشد تا باعث خوردگی و فرسودگی ماشینی که این حشره کشها را در بر دارد، نشود.

 تالک های به کار رفته در صنعت ریخته گری چه ویژگیهایی دارند !

تالک هایی که به منظور پوشش درریخته گری و دیگر موارد به مصرف  میرسند، معمولا کمتر از 200 مش ولی بطور قابل  ملاحظه ای با یکدیگر فرق میکنند.

خاصیت مشخصه این نوع تالک درجه دیرگداختگی و نسوز بودن آن است و بندرت میزان کلریت بالا در این نوع تالک قابل قبول  میباشد. ترکیب کانی شناسی کانسارهای تالک، کاربری آن را مشخص میکنند.


✔️ مواد اولیه و فرایند تولید پودر تالک


فرایند تولید پودر تالک

مواد اولیه مصرفی در تولید پودر تالک با ظرفیت 5000 تن در سال ، حدود 6000 تن کانسنگ تالک میباشد.

✳️ روش های معمول فراوری تالک به شرح زیر میباشد : 

آرایش تالک ممکن است شامل کاهش اندازه دانه ها (خردایش)، دانه بندی و حذف کانی های باطله به روش های مختلف (فلوتاسیون، جدایش مغناطیسی اکسیدهای آهن، حذف کانی های قابل حل توسط محلول های اسیدی و ...)  باشد. 

کانسارهای تالک  توده ای براساس رنگ و ترکیب در معدن سنگجوری میشوند ولی کانسارهای تالک - کربناته نیاز به آسیا کردن و شناورسازی و حتی جدایش مغناطیسی دارد.

کانسنگ های تالک - کلرید ،نیازمند سنگجورشدی دستی و مکانیکی هستند تا تالک از نظر رنگ و مقدار پرعیار شود. آسیاهای چکشی و میله ای برای تولید تالک با کاربری در پوشش سقف بکار میرود، آسیاب میله ای یا توپی برای سرامیک، آسیاب حلقه ای برای انواع پرکننده و آسیاب چکشی به همراه سرندهای بادی برای انواع بسیار دانه ریز مورد استفاده قرار میگیرند.

کانه آرایی تالک با استفاده از روش های گوناگون از جمله فلوتاسیون، کلاسیفایرهای هوایی ،سیکلون های آبی، جدایش مغناطیسی به روش های تر و خشک و درجه بندی اندازه به روش سانتریفوژ امکان پذیر میباشد. 

1 - لیچینگ کنسانتره نهایی تالک توسط محلول های اسیدی :

لیچینگ، فرآیند استخراج یک جزء محلول در جامد با استفاده از یک حلال می باشد. انتخاب عامل لیچینگ به موارد متعددی بستگی دارد که از مهمترین آن حلالیت می باشد، بطوریکه این عامل میبایستی طوری انتخاب شود که علاوه بر انحلال زیاد و سریع ماده معدنی در آن، فقط ترکیب مورد نظر را انتخاب و حل نماید.   

از عوامل لیچینگ می توان آب، اسیدها، بازها و آب کلر را نام برد که هر کدام از آنها بسته به هدفی که مورد نظر می باشد (دو هدف مذکور در ابتدای این بخش) مصرف میگردد.

در روند فرآوری تالک بعضاً اتفاق میافتد که محصول نهایی بعد از چندین بار مرحله کلینر، باز هم ناخالصی هایی از قبیل MgO  وCaO (در فاز دولومیت) و اکسید آهن داشته باشد و اگر چنان که قرار باشد این محصول در مواردی همچون کاغذسازی و مواد آرایشی به کار رود می بایستی این ناخالصی ها به کمترین مقدار خود برسد. 

در این حالت تنها روشی که میتواند راه حل این مشکل باشد لیچینگ محصول نهایی توسط اسیدهایی همچون اسید سولفوریک و اسیدکلریدریک  میباشد که علاوه بر حذف ناخالصی های مذکور موجب افزایش خاصیت انعکاسی نمونه مورد لیچ میشود  .

در این فرآیند پارامترهایی که باید تعیین و در نهایت بهینه شود عبارتند از: زمان و درجه حرارت محیط  برای لیچ، غلظت اسید مصرفی و در نهایت نسبت جامد به اسید. 

2 - فلوتاسیون تالک :

در بین کانی هایی که در طبیعت موجود  میباشد فقط تعداد کمی از آنها (ذغال، مولیبدنیت، تالک) بطور طبیعی و ذاتی آبران هستند همچنین کانی تالک به دلیل خنثی بودن لایه های تشکیل دهنده آن از نظر الکتریکی به شدت آبران میباشد. به همین دلیل این عامل باعث فلوته شدن آسان و طبیعی آن تنها با استفاده از یک کف ساز میشود.  

با وجود اینکه کانی تالک آبرانی طبیعی از خود نشان  میدهد ولی سطح آن دارای نواحی آبگیر میباشد که بر همین اساس ممکن است در مواردی به منظور پوشش دهی این نقاط و افزایش تماس بین ذرات تالک و حباب هوا از کلکتور یا کمک کلکتور استفاده شود.

تحقیقات نشان میدهد در اکثر مطالعاتی که بر روی فلوتاسیون تالک انجام شده است روغن کاج (ترپینول)، MIBC، 12Armac و گزنتات به عنوان یک کلکتور اصلی و نفت و گازوئیل به عنوان کمک کلکتور استفاده شده است.

لازم به ذکر است که تالک های الیافی( رشته ای) کمتر از انواع ورقه ای آن خاصیت آبرانی دارند و بنابراین برای فلوتاسیون موفقیت آمیز نیازمند کلکتور کاتیونی هستند. 

معمولاً فلوتاسیون تالک در حضور کانی های گانگ مزاحم با مشکلاتی همراه است که آنها موجب کاهش عیار و بازیابی محصول نهایی می شود که در این رابطه ممکن است بتوان از سولفات آلکیل به عنوان عامل تر کننده و سیلیکات سدیم به عنوان رسوب دهنده نرمه ها فرآیند را بهبود بخشید.

در مواردی که کلسیت به همراه کانی تالک و به عنوان کانی مزاحم وجود داشته باشد میتوان از نشاسته ، کبراکو یا شیره تانتین برای بازداشت آن استفاده کرد.   

فرایند تولید پودر تالک

در شکل بالا ، فلوشیت مرسوم و معمولی فراوری تالک نشان داده شده است. قسمت های عمده یک کارخانه فرآوری تالک شامل بخش خردایش، طبقه بندی و جدا کردن ناخالصی است.

بنابراین تجهیزات و دستگاه های اصلی مورد نیاز در فرآوری یک ذخیره تیپیک تالک به صورت زیر میباشد : 

  • سنگ شکن فکی مرحله اول
  • سنگ شکن مخروطی برای سنگ شکنی مرحله دوم
  • آسیای گلوله ای و غلطکی
  • سرند جدا کننده مواد دانه درشت و ریزدانه و نیز محصول و باطله
  • کلاسیفایر جهت طبقه بندی محصول دانه ریز و نهایی
  • دستگاه خشک کن
  • دستگاه پیش گرم کن
  • دستگاه جمع آوری گرد و غبار
  • سیلوهای مورد نیاز برای محصولات مختلف
  • میز شستشو
  • سلول فلوتاسیون
  • سایر تجهیزات مورد نیاز در یک کارخانه فرآوری

تجهیزات فوق در یک کارخانه فرآوری تیپیک بکار گرفته می شود ولی با توجه به ظرفیت تولید کم و مشخصات  تالک های ایران، تجهیزات عمده مورد نیاز در فرآوری ذخائر تالک کشور (با فرض ظرفیت  10000 تن در سال) به صورت جدول در ادامه  پیش بینی می گرد. 


✔️ زمین ، محوطه سازی و ساختمان سازی مورد نیاز جهت احداث کارخانه تولید تالک با ظرفیت 5000 تن در سال


کارخانه تولید تالک

✳️ زمین و محوطه سازی مورد نیاز کارخانه تولید تالک به قرار زیر می باشد :

  • زمین : 4100 مترمربع
  • زمین محوطه : 2000 مترمربع
  • زمین توسعه طرح : 1000 مترمربع
  • محوطه سازی، خیابان کشی، پارکینگ و فضای سبز : 1000 مترمربع
  • دیوارکشی : 300 مترمربع
  • زمین سالن های تولید و انبار : 1000 مترمربع
  • زمین ساختمان های اداری، خدماتی و عمومی : 100 مترمربع

✳️ ساختمان سازی مورد نیاز کارخانه تولید تالک به قرار زیر می باشد :

  • سوله خط تولید : 900 مترمربع
  • انبارها : 100 مترمربع
  • ساختمان های اداری ،خدماتی و عمومی : 100 مترربع

✔️ ماشین آلات و تجهیزات و تاسیسات کارخانه تولید تالک با ظرفیت 5000 تن در سال


ماشین آلات کارخانه تولید تالک

✳️ ماشین آلات و تجهیزات خط تولید کارخانه تولید تالک به قرار زیر میباشد :

  • سنگ شکن فکی : 1 دستگاه
  • آسیای چکشی : 1 دستگاه
  • آسیای گلوله ای : 1 دستگاه
  • سرند : 2 دستگاه
  • سیکلون : 2 دستگاه
  • خنک کننده : 1 دستگاه
  • فیلتر : 1 دستگاه
  • تیکنر : 1 دستگاه
  • خشک کن : 1 دستگاه
  • انتقال دهنده ها (نوار نقاله و فیدر و بالابرنده) : -
  • دستگاه بسته بندی : 1 دستگاه
  • سایر لوازم و متعلقات خط تولید 5( درصد کل) : -

✳️ تاسیسات برای تولید تالک با ظرفیت 5000 تن در سال

  • تأسیسات سرمایش و گرمایش
  • تأسیسات اطفاء حریق
  • تأسیسات آب و فاضلاب        

✳️ میزان آب و سوخت و برق مصرفی سالانه کارخانه تولید تالک با ظرفیت 5000 تن در سال

سوخت و برق مصرفی این کارخانه به قرار زیر می باشد :

  • برق مصرفی : 806400 کیلووات
  • آب مصرفی : 6720 مترمکعب
  • سوخت : 179200 مترمکعب
✳️ نیروی انسانی مورد نیاز جهت بهره برداری از کارخانه تولید تالک با ظرفیت 5000 تن در سال

تعداد نیروی انسانی مورد نیاز به قرار زیر میباشد :

  • مدیر ارشد : 1 نفر
  • مدیر واحدها : 2 نفر
  • پرسنل تولیدی متخصص : 1 نفر
  • پرسنل تولیدی (تکنسین) : 4 نفر
  • کارشناس فنی : 1 نفر
  • کارگر فنی ماهر : 3 نفر
  • کاگر ساده : 4 نفر
  • خدمات : 3 نفر

✍️ جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید پودر تالک ، با اطلاعات کاملا به روز با فرمت Word و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ جواز تاسیس یا وام و تسهیلات بانکی ،با ما تماس بگیرید .


📚 دانلود فایل های طرح توجیهی تیپ تولید پودر تالک

👈 توجه : کلیه ی طرح های تیپ یا آماده ، صرفا کاربرد مطالعاتی و تحقیقاتی داشته و جهت اخذ مجوز و یا تسهیلات و وام بانکی مناسب نمیباشند . جهت تهیه طرح توجیهی با کاربرد اجرایی و بانکی با ما تماس بگیرید.

فايل‌ها:
zipطرح توجیهی تولید ﺗﺎلک 106 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخجمعه, 10 آذر 1396 19:27
حجم فايل 3.6 MB
دانلود 140

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید ﺗﺎلک 47 صفحه
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخجمعه, 10 آذر 1396 19:25
حجم فايل 482.02 KB
دانلود 87

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید پودر میکرونیزه بنتونیت ، کربنات کلسیم ، تالک ، فلدسپات سال 99 ( با گزارش کامفار 157 صفحه ) داغ
تاريخچهارشنبه, 20 اسفند 1399 06:51
حجم فايل 7.36 MB
دانلود 791

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.


کسب و کارهای پر طرفدار

صنایع شیمیایی

© 2024 کلیه حقوق این وبسایت محفوظ میباشد.
Articles
Categories