• 021-77869979
  • سفارش طرح توجیهی : 09360555304
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 24/7

طرح توجیهی کود سوپر فسفات ⭐️ ساده و تریپل (0 تا 100 تولید)

(4 votes, average 5 out of 5)

طرح توجیهی کود سوپر فسفات ساده و تریپل

مطالعات بازار و طرح توجیهی کود سوپر فسفات با گزارش گیری مالی کامفار از مدارک مورد نیاز جهت دریافت مجوز از سامانه مجوزها ،بهین یاب یا کارا ، اخذ وام بانکی و گرفتن زمین از منابع طبیعی یا شرکت شهرک های صنعتی است . طرح توجیهی کارخانه کودسازی سوپر فسفات ساده و تریپل مطالعاتی تخصصی از آینده ی کسب و کار شماست که می تواند شما را با هزینه ساخت کارخانه تولید انواع کود سوپر فسفات ، سوددهی پروژه ، هزینه سنجی طرح شما ، نقاط ریسک و شناسایی رقبای بازار با ظرفیت تولیدشان آشنا کند.

ضمنا میتوانید فایل قدیمی طرح توجیهی کارخانه کود سوپر فسفات ساده و تریپل را صرفا جهت مطالعه از انتهای همین مقاله دانلود نمایید.


✔️ معرفی طرح توجیهی کودهای سوپر فسفات ساده و سوپر فسفات تریپل به همراه فرمول تولید آنها !


معرفی طرح توجیهی کودهای سوپر فسفات ساده و سوپر فسفات تریپل

✳️ محصول مورد بررسی در طرح توجیهی کود سوپرفسفات ساده چیست و چه خواصی دارد ؟

کود سوپر فسفات ساده (SSP) با کد آیسیک 24121121، از کودهای فسفاته ای است که از واکنش اسید سولفوریک بر خاک یا سـنگ فسـفات بدست می آید. افزون بر فسفر محلول و قابل جذب گیاه که بگونه منوکلسیم فسفات است، در این کود دی کلسیم فسفات ، تری کلسیم فسفات ، سولفات کلسیم و ترکیبات عناصری مانند آهن ، آلومینیم ، منیزیم و فلوئـور  و... نیـز وجود دارند.

کود سوپر فسفات ساده (SSP)  آمیزه ایست از ترکیبات فسـفره کـه بیشـترین بخـش آن را منوکلسـیم 2(4Ca(H2PO و سولفات کلسیم تشکیل میدهد، رنگ کود سوپر فسفات ساده (SSP) سفید مایل به خاکستری اسـت و بـه دو شـکل دانـه ای (گرانولی) و پودری موجود میباشد.

✳️ فرمول تهیه کود کود سوپر فسفات ساده از سنگ فسفات یا فلوئور آپاتیت به قرار زیر میباشد :

CaF2 + 3Ca3(PO4)2 +  7H2SO4 + 3H2O =====> 3 CaH4(Po4)2 + H2O + 2HF + 7CaSO4

در کود سوپر فسفات ساده بایستی، فسفاتهای محلول در آب حداقل 14% بوده و رطوبت حداکثر 12% و اسید فسفریک آزاد حداکثر 4% باشد. در کود سوپر فسفات ساده میزان فسفر معادل 16 تا 18 درصد 5P2O میباشد.

✳️ محصول مورد بررسی در طرح توجیهی کود سوپرفسفات تریپل چیست و چه خواصی دارد ؟

کود سوپر فسفات تریپل (TSP) با کد آیسیک 24121122، از کودهای فسفاته ای است که از تأثیر اسـید فسـفریک بـر سـنگ فسـفات بدسـت می آید. سوپر فسفات تریپل آمیزه ایست از ترکیبات فسفره که بیشترین بخش آنرا مونوکلسیم فسفات با فرمـول 2(4Ca(H2Po همراه با یک مولکول آب تبلور تشکیل  میدهد.

کود سوپر فسفات تریپل با کمینـه 46 درصـد 5P2O بعنـوان کودی سرشار از فسفر مطرح می باشد. این کود بطور معمول بصورت دانه ای (گرانول) تولید و مصـرف مـیشـود. رنگ کود سوپر فسفات تریپل خاکستری بوده و کمینه 95% دانه ها دارای قطری بین 2-4 میلی متر می باشند.

فسفات قابل جذب این کود نباید کمتر از 46% جرمی برحسب 5P2O بوده و فسـفاتهای قابـل حـل در آب نبایـد ا ز 39% جرمـی برحسب 5P2O کمتر باشند. ضمناً اسید فسفریک آزاد نباید بیشتر از 5/1% جرمی و درصد رطوبت کود نباید از 1% تجاوز کند.

مواد اولیه و زنجیره ارزش تولید انواع کود های شیمیایی

✳️ فرمول تهیه کود سوپر فسفات تریپل به قرار زیر است :

  CaF2 + 3Ca3(PO4)2 + 14H3PO4 =====> 10Ca(H2PO4)2 + 2HF

افزون بر فسفر، ترکیبها و عناصری مانند سولفات کلسیم، آهن، آلومینیوم، منیزیم، فلوئور و... در این کـود وجـود دارند که برخی از آنها در شرایط ویژه  میتوانند برای بهبود خاک و بالندگی گیاه سودمند باشند.

کود سوپر فسفات تریپل اندکی اسیدزا بوده ولی در خاک های آهکی تأثیری بر روی pH خاک ندارد. بر خلاف کود سوپرفسفات ساده، گچ بـه صـورت ناخالص در این کود وجود ندارد.

✳️ مزایا و معایب اجرای طرح کسب و کار تولید کود سوپرفسفات ساده و تریپل !

مزایای اجرای طرح توجیهی تولید کود سوپرفسفات معمولی عبارتند از:

  • فرآیند تولید ساده، عدم نیاز به تخصص بالا و سرمایه گذاری اولیه زیاد
  • امکان ایجاد کارخانه های کوچک سودآور
  • امکان فعالیت فصلی به علت سرمایه گذاری ثابت اندک
  • تامین املاحی نظیر کلسیم و سولفور برای گیاه
  • به عنوان تکمیل کننده چرخه مصرف در مکانهایی که معادن سنگ فسفات کوچک بوده و امکان استفاده از اسید سولفوریک تولیدی سایر واحدها در جای دیگر وجود ندارد.

معایب اجرای طرح توجیهی تولید کود سوپرفسفات ساده عبارتند از :

  • هزینه بالای استفاده به نسبت مقدار فسفات تحویلی
  • درصد کم فسفات قابل تحویل (15-20%)

معرفی جامع انواع کودهای فسفات و مقایسه آنها

✳️ معرفی جامع انواع کودهای فسفات و مقایسه آنها !

کودهای رایج برای تامین فسفات عبارتند از سوپر فسفات ساده، سوپر فسفات تریپل، کود فسفات آمونیـوم و دو کـود جدید که اخیراً به مصرف میرسد یعنی کود بیوفسفات طلایی و کود فسفاته میکروبی میباشد.

کودهای فسفاتی آمونیاکی از واکنش آمونیاک با اسید فسفریک و سنگ فسفات تولیـد مـی گردند. مـواد اصـلی اینگونه کودهای فسفاتی، آمونیوم دی هیدروژن فسفات است که به دو گروه منوآمونیـوم فسـفات و دی آمونیـوم فسفات تقسیم می شوند.

کود مونو فسفات آمونیوم دارای 11% ازت و 48% 5P2O بوده و کودی است محلول در آب که می توان از آن به سهولت استفاده کرد.

در کود دی آمونیوم فسفات  (DAP)، میزان ازت کـل حـداقل 18 درصـد، فسفاتهای قابل استفاده حداقل 46% (بر حسب 5P2O)، فسفاتهای محلول در آب 41% (بر حسب 5P2O) میباشند.

فسفاتهای آمونیوم به دلیل داشتن عیار بالای مواد غذایی و تمایل کم به جذب رطوبت و کلوخه شدن ، مصرف بیشتری دارند و روز به روز تقاضا برای آنها در حال افزایش است.

اما کود بیوفسفات طلایی با داشتن 20% 5P2O، گوگرد و روی به عنوان کود مناسـب فسـفردار بـرای مصـرف در باغـات شناخته شده است.

کود بیوفسفات یکی از تولیدات کودی داخل کشور می باشد که در کیسه های 50 کیلـوگرمی عرضه می شود. هر کیسه حاوی 30 کیلوگرم خاک فسفات غلیظ شده ، 10 کیلوگرم گوگرد پـودری، 8 کیلـوگرم کود آلی و دو کیلوگرم سولفات روی به همراه یک کیسه نیم کیلوگرمی باکتری تیوباسیلوس میباشد.

از اسید فسفریک خالص نیز می توان به صورت کود در روشـهای آبیـاری تحـت فشـار اسـتفاده کـرد. ایـن کـود محتوی 54 درصد فسفر (5P2O) میباشد.

از اسید کلریدریک و اسید نیتریک نیز بجای اسید سولفوریک در واکنش با سنگ فسفات استفاده می کنند ولـی کودهای فسفات حاصله رواج صنعتی چندانی ندارد.

موارد مصرف و کاربرد کودهای فسفات چیست ؟!

✳️ موارد مصرف و کاربرد کودهای فسفات چیست ؟!

عمده ترین مصرف کودهای فسفاته در بخش کشاورزی می باشد. از این کودها به عنوان تامین کننده عنصر فسفر در تغذیه گیاهان استفاده می شود. تاثیر این کودها بر روی محصول، افزایش بازدهی و ثمردهی بیشتر محصولات می باشد.

از سایر کاربردهای کود سوپر فسفات تریپل،  در تثبیت کننده های لبنیات، افزایش دهنده مواد معدنی غذایی و ... می باشـد، که برای این امر بایستی از گرید غذایی اسید فسفریک استفاده کرد.

با توجه به اینکه روش اقتصادی تولید اسـید فسفریک، روش مرطوب  میباشد، و این نوع اسید در صنعت غذایی کاربرد نـدارد، لـذا مـیتـوان گفـت کودهـای فسفاته صرفاً در امر کشاورزی کاربرد دارند.


✔️ دانش فنی طرح توجیهی تولید کود سوپر فسفات ساده و تریپل با ظرفیت 10000 تن


دانش فنی طرح توجیهی تولید کود سوپر فسفات ساده و تریپل

✳️ مواد اولیه مصرفی در تولید کود سوپر فسفات ساده و تریپل با ظرفیت 10000 تن در سال :

  • سنگ معدن فسفات : 6000 تن
  • اسید سولفوریک : 1500 تن
  • اسید فسفریک : 1500 تن

✳️ فرایند تولید کود سوپر فسفات ساده و تریپل با ظرفیت 10000 تن در سال !

شکل کلی فرآیند تولید کودهای شیمیایی در شکل زیر نشان داده شده است :  

 فرآیند تولید کودهای شیمیایی

✳️ فرآیند کلی تولید تولید کودهای سوپرفسفات به شرح زیر است :

  1. آماده سازی سنگ فسفات
  2. ترکیب آن با اسید
  3. عمل آوردن و تکمیل فرآیند
  4. حمل و جابجایی و بسته بندی محصول نهایی

محصول تولید شده در دو نوع کپه ای یا گرانول قابل عرضه به بازار است. جهت تولید کود بـه صـورت گرانـول از کود تهیه شدذه به صورت کپه ای استفاده  میشود.

در این فرآیند ابتدا سنگ فسفات را خرد می کنند تا قطر اکثر ذرات به زیر 0.5 سانتیمتر برسد. سپس به کمـک یک آسیاب مخصوص قطر 75% ذرات به حدود 75 میکرون رسانده می شود.

ایـن پـودر سـنگ بایسـتی حـداقل دارای فسفات خالص معادل 15% باشد. پودر سنگ تهیه شده را در سیلوهای بزرگ زخیـره مـ یکننـد.

در تولیـد کود سوپر فسفات ساده، در یک مخلوط کن دو مخروطی پودر سنگ عمـل آوری شـده و اسـید سـولفوریک و آب در دمای مناسب با هم مخلوط می شوند، مدت زمان فرآیند حدود 40-50 دقیقـه مـیباشـد.

در ایـن مرحلـه اسـید سولفوریک موجود با سنگ فسفات واگنش داده و اسید فسفریک و سولفات کلسیم ایجاد می گردد.

سـپس مـواد آماده شده از واکنش بر روی یک نقاله ریخته می شوند، سرعت حرکت نقاله بسیار پائین می باشد، تا امکان صلب شدن مواد قبل از رسیدن به تفکیک کننده فراهم گردد.

سپس مواد صلب تکه تکه شده و به مدت 4-6 هفته در سیلوهایی برای عمل آوری نهایی نگهداری می شوند. در این مرحله اسید فسفریک حاصله در مرحله اول به مرور با سنگ فسفات باقیمانده واکنش می دهد. بعد از این مرحله است که فسفات حاصـله در کـود بـرای گیـاه قابـل استفاده می کردد.

سپس کلوخه های کود را مجدداً آسیاب کرده و از یک خرد کن دوار عبـور مـیدهنـد. سـپس مواد را از یک لوله استوانه دوار عبور داده و به صورت ذرات گرد به قطر 6 میلیمتر در می آورند. محصـول نهـایی پس از عبور از خشک کن دوار و خنک کننده دوار توسط الکهای مناسب با قطر 6 میلیمتر طبقه بندی می شود.

✳️ فرمول تهیه سوپرفسفات معمولی به شرح زیر است :

Ca3(PO4)2(s) + 6 H2SO4(aq) → 6 CaSO4(aq) + 3Ca(H2PO4)2(aq) 3

 در شکل زیر فرآیند تولید کود سوپرفسفات معمولی نشان داده شده است: 

 فرآیند تولید کود سوپرفسفات تریپل

✳️ فرمول تهیه کود سوپر فسفات تریپل به شرح زیر میباشد :

Ca3(PO4)2(s) + 4 H3PO4(aq) → 3 Ca 2+(aq) + 6 H2PO41-(aq) → 3 Ca(H2PO4)2(aq)

فرآیند تولید کود سوپرفسفات تریپل به شرح زیر است :

 فرآیند تولید کود سوپرفسفات تریپل

روش تهیه سوپرفسفات تریپل شبیه فرآیند نوع معمولی میباشد، لیکن در اینجا از اسید فسفریک به جای اسـید سولفوریک استفاده می شود و زمان واکنش اسید و سنگ به 15-20 دقیقه کاهش می یابد.

با استفاده از یک نقاله 30 متری با عرض 1.5 متر، ظرفیت تولید به حدود 50 تن در ساعت بالغ میگردد.  

به علت هزینه بالای حمل و نقل سنگ فسفات برای تولید سوپرفسفات معمولی و مقدار کـم فسـفات ایـن کـود (حدود 20%)، معمولا واحدهای تولید این نوع کود در نزدیکی محل معدن احداث می گردند.   

در فرآیند تولید براساس دیاگرام نشان داده شده که برای تولید هـر دو نـوع سـاده و تریپـل سوپرفسـفات قابـل استفاده است، از مخزن برای ترکیب اولیه استفاده می شود .برای تولید یک تن سوپرفسفات ساده با 20% P2O5  به 626 کیلو سنگ فسفات (34%)، 390 کیلوگرم اسید سولفوریک (93%) و 90 کیلوگرم آب نیاز اسـت.

در طـی فرآیند گرامی زیادی تولید می شود که به صورت بخار از سیستم خارج می شود (8-10% آب فرآیندی به صـورت بخار خارج میگردد).  


✔️ ماشین آلات و تجهیزات و تاسیسات کارخانه تولید کود سوپر فسفات ساده و تریپل با ظرفیت 10000 تن در سال


ماشین آلات و تجهیزات خط تولید کود سوپر فسفات ساده و تریپل

✳️ ماشین آلات و تجهیزات خط تولید کود سوپر فسفات ساده و تریپل :

  • الواتور (عرض 50 سانتی متر، طول 1 متر، ارتفاع 7 متر، موتور 5 اسب بخار) : 4 دستگاه
  • مخزن ذخیره خاک P2O5 :1 دستگاه   
  • میکسر پیوسته (تمام استیل، موتور 8 اسب، نازل مخصوص اسید) : 1 دستگاه
  • دستگاه گاز شوی (تمام استیل، لوله انتقال، نازل مخصوص) : 1 دستگاه
  • مخزن اسید (تمام استیل، یک تنی) : 1 دستگاه
  • میکسر عمودی دوم (تمام استیل، موتور 8 اسب) : 1 دستگاه
  • نوار نقاله بلتی تخت (طول 8 متر، موتر 5 اسب بخار) : 1 دستگاه   
  • مخزن آسیاب (ظرفیت 2 تن) : 1 دستگاه    
  • آسیاب مخصوص کلوخه (موتور 20 اسب) : 2 دستگاه
  • نوار نقاله (4 متری با عرض نیم متر) : 1 دستگاه   
  • میکسر (دارای دو موتور 10 و 7.5 اسب بخار) : 1 دستگاه    
  • گرانول ساز (طول 3.5 متر، قطر 2 متر، موتور 10 اسب بخار) : 3 دستگاه  
  • مخزن اسید و آب (با پمپ و نازل و مشعل) : 1 دستگاه   
  • نوار نقاله 8 ( متری، عرض یک متر، موتور 7.5 اسب بخار) : 1 دستگاه
  • خشک کن (با موتور 5.7 اسب و فن دمنده) : 1 دستگاه
  • سرند (طول 4 متر و عرض 5.1 متر، موتور 5 اسب بخار) : 1 دستگاه
  • دستگاه توزین : 1 دستگاه   
  • غبارگیر (جهت سیلوی آسیاب) : 1 دستگاه   
  • نوار نقاله (متحرک، جهت بارگیری) : 2 دستگاه
  • کمپرسور باد : 1 دستگاه
  • میکسر هموژن (تمام استیل) : 1 دستگاه  
  • مخزن خاک فسفات : 1 عدد
  • دیگ بخار 2 ( تن) : 1 عدد
  • نصب : 1 خط

تاسیسات مورد نیاز کارخانه تولید کود سوپر فسفات ساده و تریپل

✳️ تاسیسات مورد نیاز کارخانه تولید کود سوپر فسفات ساده و تریپل با ظرفیت 10000 تن در سال:

  • کپسول آتش نشانی 30 کیلویی : 40 عدد
  • بخاری : به ازای هر 270 مترمربع 1 عدد
  • برق (هزینه انشعاب و تجهیزات و نصب)- 200 آمپر 3 فاز
  • برق (هزینه انشعاب و تجهیزات و نصب)- 50 آمپر یک فاز
  • آب و فاضلاب (حق انشعاب و تجهیزات)
  • سوخت (گاز طبیعی یا سوخت مایع و تجهیزات)
  • تأسیسات سرمایش و گرمایش
  • سیستم اطفاء حریق
  • انشعاب آب (2 اینچ)
  • سیستم تلفن (5 خط)

✳️ آب و برق و سوخت مصرفی سالانه کارخانه تولید کود سوپر فسفات ساده و تریپل با ظرفیت 10000 تن در سال :

  • آب : 91422 مترمکعب
  • گاز : 79200 مترمکعب
  • برق : 636000 کیلووات

اشتغال زایی کارخانه تولید کود سوپر فسفات ساده و تریپل

✳️ اشتغال زایی کارخانه تولید کود سوپر فسفات ساده و تریپل با ظرفیت 10000 تن در سال :

  • مدیر ارشد : 1 نفر
  • مدیر قسمت : 2 نفر
  • کارشناس مالی-اداری : 1 نفر
  • کارشناس فروش : 1 نفر
  • کارگر فنی ماهر : 2 نفر
  • کاگر فنی نیمه ماهر : 6 نفر
  • خدمات – راننده : 5 نفر
  • منشی : 1 نفر  
  • تعداد کل کارکنان : 19 نفر

✔️ زمین ، محوطه سازی و ساختمان سازی مورد نیاز کارخانه تولید کود سوپر فسفات ساده و تریپل با ظرفیت 10000 تن در سال


کارخانه تولید کود سوپر فسفات ساده و تریپل

✳️ زمین و محوطه سازی مورد نیاز کارخانه تولید کود سوپر فسفات به قرار زیر می باشد :

  • زمین : 4000 مترمربع
  • خاکبرداری و تسطیح : 4,000 متر مربع
  • خیابان کشی و پارکینگ : 800 متر مربع
  • فضای سبز : 1,400 متر مربع
  • دیوارکشی : 235 مترمربع
  • چراغ های محوطه : 25 عدد

✳️ ساختمان سازی مورد نیاز کارخانه تولید کود سوپر فسفات به قرار زیر می باشد :

  • سوله تولید :1,200 مترمربع
  • انبارها :350 مترمربع
  • اداری، رفاهی، خدماتی : 150 مترمربع
  • تاسیسات :100 مترمربع
  • جمع : 1800 مترمربع

✔️ مقایسه تکنولوژی های تولید کود سوپر فسفات ساده و تریپل !

تکنولوژی های تولید کود سوپر فسفات ساده و تریپل

با بررسی های به عمل آمده، تکنولوژی هـای بکـار رفته در تولید کود سوپر فسفات ساده و تریپل دارای ساختار مشابهی میباشند.

براساس نوع ماده اولیه و مشخصات آنها ،تجهیـزات مناسب در داخل کشور ساخته و نصب می گردد. تنها موضـوع قابـل اهمیـت دسترسـی بـه مـواد اولیـه مناسـب میباشد. 

به علت تولید گازها و مواد سمی در فرآیند تولید ،تصفیه گازها و پسـماندهای خروجـی از سیسـتم بسـیار حـائز اهمیت می باشد. سنگ فسفات حاوی مقداری فلزات و عناصر مضر درساختمان خود می باشد که مقداری از ایـن مواد وارد کودهای فسفاتی می شوند که درتماس با گیاهان و نباتات جذب آنهـا مـی شـوند.

آرسـنیک، کـرومیم، کبالت، مس، سرب، منگنز، جیوه، مولیبدن، نیکل و روی از جمله فلزات مضر در سنگ فسفات می باشند.

مقـدار درصد فلزات مضر درسنگهای فسفات متفاوت است. درصد جذب این فلزات مضر در گیاهـان و نباتـات متفـاوت است. بطور مثال در تهیه کود سوپر فسفات با استفاده از گاز سولفور، حدود 85% جیوه و 40% کادمیم در ضایعات سنگ گچ بجا مانده و از پروسه خارج میشود.

استفاده طولانی از کودهای فسفاتی موجب تزریـق و ذخیـره ایـن فلزات در خاک می شود.از میان فلزات مضر، فلز کادمیم از نظر زیست محیطی برای انسان بسـیار مضر تشـخیص داده شده است که جذب این فلز از طریق استفاده نباتات و گیاهان به بدن انسان منتقل گردد.

آزمایشات نشـان داده اند که استفاده متمادی از کودهای فسفاتی درصد مقدار این فلز را در خاک افزایش می دهد و ممکـن اسـت به بیش از حد مجاز برسد.

در اروپا مقدار حد مجاز کادمیم موجود درگیاهان، نباتات و خوراکی هـای کـه روزانـه مصرف می شود ،نباید از 20 میلی گرم بیشتر باشد. سازمان بهداشت جهانی حداکثر مقدار 70 میلی گـرم در روز را حد مجاز ورود کادمیم به بدن انسان اعلام کرده است.

سنگ فسفات با منشا رسوبی دارای کادمیم می باشـد و در حال حاضر پروسه صنعتی که کادمیم را از ساختمان کودهای فسفاتی و یا سنگ فسـفات جـدا کنـد، وجـود ندارد. 

از دیگر مشکلات زیست محیطی، ضایعات سنگ گچ بجا مانده از پروسه تولید کودهای فسفاتی میباشد. دفع این ماده در دریا و یا در خشکی ضایعات زیست محیطی خود را به همراه دارد، زیرا می تواند حاوی مقداری آرسنیک ،جیوه و سرب باشد.

برای تولید یک تن P2O5 مقدار 5/5-5/4 تن سنگ گچ تولید می شود .دفـع سـنگ گـچ در دریا سبب آزادی مقداری زیادی کادمیم در آب دریاها میشود.

از دیگر موارد، تغییر PH آب دریـا اسـت کـه بـه سبب وجود اسیدهای فسفریک و هیدروفلوریک در ضایعات بحا مانده از تولید کودهی فسفاتی گزارش شده است  .

مقایسه تکنولوژی های تولید کود سوپر فسفات ساده و تریپل

راه حل هایی ارائه شده که از این ماده بعنوان ماده اولیه دردیگر صنایع استفاده کننده عبارتند از : 

  • استفاده در کارهای ساختمانی
  • استفاده در صنعت سیمان
  • استفاده درکشاورزی
  • فراوری دوباره به اسید سولفوریک و سیمان

از دیگر موارد قابل توجه درباره تولید کودهای فسفاته، وجود فلوئور درسنگ فسفات کـه در حـدود 6/3 تـا 1/4 درصد میباشد را  میتوان نام برد.

در تبدیل سنگ فسفات به کود فسفاتی درصدی از فلوئور بجـا مانـده در کـود فسفاتی، ضایعات (سنگ گچ) و گازهای خروجی ازمخزن واکنش وارد محیط زیست می شود.

جهت جلـوگیری از انتشار گاز فلوئور به محیط زیست، گازهای خروجی از مخزن واکنش را با محلول آلکالین و یـا اسـیدی شستشـو میدهند که گاز فلوئور یا بصورت CaF2 و یا فلوئور سیلیکت رسوب کند.  


✔️ با ماده اصلی کودهای فسفات و همینطور تاریخچه تولید آنها بیشتر آشنا شویم!

با ماده اصلی کودهای فسفات و همینطور تاریخچه تولید آنها بیشتر آشنا شویم!

✳️ با ماده اصلی تشکیل دهنده ی کودهای فسفاته دقیقتر و علمی تر آشنا شویم !

ماده اصلی کودهای فسفاته فسفر است. فسفر دهمین عنصر فراوان در پوسته زمین است که در حدود 13/0% پوسته زمین را می سازد.

فسفر عنصری است جامد به رنگ سفید، نقره ای و یا بی رنگ و به صورت پودری به رنگ قرمز مایل به قهوهای بانماد P، عدد اتمی 15، وزن اتمی 30.973، وزن مخصوص 1.82 گرم بر سانتی متر مکعب، نرم، چرب، با نقطه جوش 280 درجه سانتیگراد درجه سانتی گـراد و نقطه ذوب 44.3 درجه سانتیگراد. فسفر در گروه 15 جدول تناوبی به عنوان غیرفلز بوده و در دوره 3 قرار دارد.

فسفر یک عنصر ضروری در زندگی موجودات است که به صورت کانی یا به شکل آلی در ساختمان سلولی موجود زنده وارد میشود .فسفر بیشتر بصورت فسفات کلسیم در بافت های استخوانی شرکت می نماید و حـدود 2.5-2 درصد آن نیز بصورت فسفات منیزیم است. مقدار متوسط آن در خاک 0.22 تا 1 درصد، و متوسط غلظت آن در گیاهان 0.1 تا 0.5 درصد می باشد.

این عنصر یکی از نـامحلولتـرین و سـخت متحـرکتـرین عناصـر در خـاک میباشد و pH خاک در جذب آن بسیار مؤثر است.

فسفر به عنوان یک عنصر ساختمانی در ساخت اسیدهای نوکلئیـک نقـش دارد و ایـن اسـیدهـا ناقـل اطلاعـات ژنتیکی می باشند. فسفر عمده ترین ماده ای است که سبب خاصیت اسیدی اسید نوکلئیک می شود.

فسفر بصـورت ترکیبات آلی فیتات در گیاه ذخیره می شود و به همراه سایر عناصر در سـاختمان دانـة گـرده شـرکت دارد. ایـن عنصر در تشکیل بذر نقشی اساسی داشته و به مقدار زیاد در بذر و میوه یافت می شود.

✳️ گذری بر تاریخچه جالب تولید کودهای فسفات در دنیا !

128

هزاران سال پیش کشاورزان اروپایی و چینی از استخوان های سوخته به عنوان کود در کشاورزی بهره می جستند.

در سال 1769 میلادی کلسیم فسفات که از اجزای اصلی استخوان است، از آن جدا شد. در حدود سی سال بعد به این امر پی بردند که کلسیم فسفات ماده مفیدی در کشاورزی است که در افزایش رشد نباتات نقش مهمی را دارا می باشد.

درسال 1797 یک شیمیدان انگلیسی نام سوپر فسفات را به ماده کلسـیم دی هیـدروژن فسـفات موجود در استخوان داد که بعداً به نام کود فسفاتی معروف گردیـد.

تولیـد آمونیـوم فسـفات حاصـله از واکـنش آمونیاک بر فسفریک اسید درسال1917 میلادی در آمریکا شروع شد. در ادامه تولید آمونیوم فسـفات، در آلمـان با روش کریستاله کردن آمونیوم فسفات، کودهای فسفاتی با کارآیی بیشتری تولید شد.

درسال 1920 میلادی با استفاده از اسید نیتریک بجای اسید سولفوریک پروسه نیتروفسفات شکل گرفت. در اروپا، تولید کلسیم سیلیکون فسفات بعنوان یک محصول فرعی در صنایع فولاد جهت کود فسفاتی مورد اسـتفاده قـرار گرفـت و همچنـین از فسفر موجود در سنگ آهن در نهایت برای تولید کودهای فسفاتی استفاده شد.

منابع تامین فسفات عمدتاً سنگ های معدنی می باشـند، در سـنگ های آذریـن و همچنـین فسـفات هـای رسـوبی، عمومی ترین و فراوان ترین کانی فسفات، فلوئور آپاتیت است.

✳️ اگر در صدد سرمایه گذاری در صنعت تولید کود های شیمیایی و ارگانیک هستید طرح های توجیهی زیر نیز میتواند برای شما مفید باشد :

✍️ جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید کود سوپر فسفات ، با اطلاعات کاملا به روز با فرمت Word و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ جواز تاسیس یا وام و تسهیلات بانکی ،با ما تماس بگیرید .


📚 دانلود فایل های طرح توجیهی تیپ کود سوپر فسفات ساده و تریپل


👈 توجه : کلیه ی طرح های تیپ یا آماده ، صرفا کاربرد مطالعاتی و تحقیقاتی داشته و جهت اخذ مجوز و یا تسهیلات و وام بانکی مناسب نمیباشند . جهت تهیه طرح توجیهی با کاربرد اجرایی و بانکی با ما تماس بگیرید.

فايل‌ها:
zipطرح توجیهی تولید ﺳﻮﭘﺮ ﻓﺴﻔﺎت 80 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخپنج شنبه, 09 آذر 1396 23:53
حجم فايل 718.8 KB
دانلود 174

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.


کسب و کارهای پر طرفدار

صنایع شیمیایی

© 2024 کلیه حقوق این وبسایت محفوظ میباشد.
Articles
Categories