• 021-77869979
  • سفارش طرح توجیهی : 09360555304
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 24/7

طرح توجیهی چسب سنگ ⭐️ 6 ماه پشتیبانی جهت مجوز و وام

(2 votes, average 5 out of 5)

26

جهت نگارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید چسب سنگ با اطلاعات کاملاً به روز برای سال 1401 ، با فرمت DOC و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، این صفحه را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید . ضمنا میتوانید فایل pdf طرح توجیهی کارخانه تولید چسب سنگ را که در سال های قبل نگارش شده است را صرفا جهت مطالعه از انتهای صفحه دانلود نمایید.


✔️ معرفی چسب سنگ و سایر چسب های ساختمانی ( چسب کاشی و سرامیک ، ماستیک سنگ و چسب بتن )


چسب سنگ یکی از انواع چسب های صنعتی و ساختمانی بوده که در ادامه به معرفی کامل آنها و ویژگیهایشان خواهیم پرداخت ! ضمنا چسب سنگ و دیگر انواع چسب هایی که در حوزه ی ساختمان و صنعت مورد استفاده قرار میگیرند، رقیب یکدیگر به شمار می آیند .

انواع چسب ها در حوزه ساختمان و صنعت عبارتند از: 

  • چسب سنگ
  • چسب خمیری و پودری کاشی
  • چسب سرامیک
  • ماستیک سنگ
  • چسب بتن

هر یک از چسب های فوق برای کاربردهای خاص تولید شده اند اما با توجه به برخی ویژگی های مشترک به جای یکدیگر نیز مورد استفاده قرار میگیرند.

✳️ چسب سنگ چیست و چه ویژگیهایی دارد !

چسب سنگ چیست و چه ویژگیهایی دارد !

چسب سنگ از جملة  چسب های اپوکسیدی است. اپوکسیدها بهترین نوع چسب های شناخته شده ساختمانی هستند و بیشترین کاربرد را دارند. رزین اپوکسی که اغلب در حالت معمول استفاده میشود ،معمولا دی گیلیسریل اتراز بیس فنل آ نامیده میشود و بوسیله واکنش نمک سدیم از بیس فنل آ با اپی کلروهیدرین ساخته میشود.

آمین های آروماتیک و آلیفاتیک به عنوان عامل سخت کننده استفاده میشوند. این چسب ها به چوب، فلزات، شیشه، بتن، سرامیک ها و پلاستیک های سخت بخوبی می چسبند و در مقابل روغن ها، آب، اسیدهای رقیق، بازها و اکثر حلال ها مقاوم هستند.

بنابراین کاربرد بیشتری در چسباندن کفپوش های وینیلی در سرویس ها و مکان های خیس و به سطوح فلزی دارند.

چسب سنگ مقاومت خوبی در آب دارد و سرما و گرمای هوا و گذشت زمان تأثیری بر مقاومت آن ندارد. تغییر حجم چسب سنگ آنقدر ناچیز و نامحسوس است که در مصارف صنعتی جایگاه خاصی پیدا کرده و صنعتگران برای پر کردن منافذ قطعات و مدل سازی و غیره از این چسب بهره میبرند.

چسب سنگ قابلیت تراشکاری و سنباده خوری دارد و مصرف کنندگان قادرند چسب سنگ را قبل از مصرف با رنگ مخلوط کرده تا چسبی با رنگ موردنیاز خود بدست آورند. 

با توجه به استحکام کششی پانزده برابر این محصول نسبت به سنگ گرانیت, محل اتصال, از خود سنگ به مراتب  مستحکم تر خواهد بود. عدم جذب آب و عدم تغییر در ظاهر سنگ از دیگر مزایای این محصول میباشد.

حلال هایی ضعیف مانند نفت و گازوئیل نمی توانند به این چسب بعد از خشک شدن صدمه بزنند از این رو براحتی میتوان آن را در محل های مختلف استفاده کرد.

البته باید توجه داشت وجود حلال در محل های چسب خوردن باعث عدم چسبندگی میشود و مقاومت در حلال صرفا برای چسب خشک شده است.

دوام و طول عمر بالای این محصول موجب اطمینان خاطر نسبت به پیوند دائمی در سنگ خواهد بود. سهولت استفاده، خصوصیت نفوذ پذیری نسبت به آب، رطوبت و مواد شیمیایی، براقیت و شفافیت بالا ، از دیگر مزایای این محصول میباشد.

همچنین چسب سنگ کاملا بدون رنگ است و در لایه های نازک قابل رؤیت نمیباشد. به این ترتیب سطح ترمیم شده، همانند سنگ اولیه بنظر خواهد رسید.

از جملة ویژگی های دیگر چسب سنگ نیز میتوان به موارد زیر اشاره کرد : 

  • سرعت خشک شدن مناسب در سرما و گرما
  • بدون نیاز به هاردنراضافی
  • مقاومت فیزیکی و شیمیایی عالی
  • رنگ پذیر بودن
  • بدون نشتی
  • بدون تغییر رنگ
  • نشکن

طریقه مصرف چسب سنگ ها به شرح زیر می باشد :

سطوح باید تمیز، خشک و عاری از هرگونه چربی و آلودگی باشد. 

2 تا 3 گرم از ماده سخت کننده را به هر 100 گرم چسب اضافه نموده و توسط یک میله نازک با هم مخلوط کنید .سطحی را که قرار است چسبانده شود با این مخلوط آغشته نمایید .مخلوط بین 4 تا 7 دقیقه، بسته به درجه حرارت محیط، سفت می شود.

چسب پس از 30 دقیقه کاملا خشک می شود.مخلوط قبل از خشک شدن، توسط استن و تینر قابل پاک شدن است. پس از خشک شدن از روی ابزار تنها توسط حرارت دادن و سوزاندن و روشهای مکانیکی قابل پاک شدن است. 

✳️ چسب سرامیک چیست و انواع و کاربردهای آن کدامست!

انواع چسب سرامیک عبارتند از : 

  • چسب سرامیک مخصوص (دو جزئی ) : جهت سرویسهای بهداشتی حمام، آشپزخانه و استخر استفاده می گردد.
  • چسب سرامیک پودری : جهت چسباندن کاشی و سرامیک

چسب سرامیک پودری بر پایة سیمان تولید میشود و در مقابل رطوبت و آب کاملا مقاوم میباشد . مواد موجود در چسب سرامیک پودری قدرت انعطاف پذیری زیادی به آن خواهد داد و ضمنا باعث چسبندگی بیشتر میشود.

چسب سرامیک پودری به راحتی با آب مخلوط میشود و پس از خشک شدن در برابر آب، رطوبت، سرما و گرما پایدار و بادوام است. از خصوصیات ویژه دیگر چسب سرامیک پودری ، چسبندگی خوب به مصالح ساختمانی، کاهش بار مرده ساختمان و کاربرد بسیار آسان آن است و به لحاظ قیمت ارزانتر از چسب سنگ هستند. 

از جمله مصارف چسب سرامیک پودری میتوان به موارد زیر اشاره کرد: 

  • چسباندن سرامیک بر روی سطوح سنگی موزایک و سیمانی
  • نصب قرنیزهای سنگی
  • انجام کارهای ظریف و دقیق که نیاز به چسبندگی بالا و مقاومت زیاد دارد.
  • زیر سازی سطوح ناهموار و مستحکم

میزان مصرف چسب سرامیک پودری بستگی کامل به سطح زیر کار و سرامیک موجود دارد در حالت استاندارد سطح به ازاء هر مترمربع 2.5 الی 3.5 کیلوگرم پودر چسب سرامیک مصرف میشود.

در استفاده از چسب سرامیک و دیگر چسب ها از مواد دیگری مانند سیمان و خاک سنگ در مخلوطی برای تولید ملات های ضخیم استفاده میشود و حتی از ترکیب آنها با چسب بتن آب بندی ، جهت استحکام بیشتر استفاده میشود. 

✳️ چسب خمیری و پودری کاشی چه نوع چسبی است و چه خواص و کاربردهایی دارد !

چسب خمیری و پودری کاشی بر پایة پلیمرهای مصنوعی، پودرهای میکرونیزه معدنی و ترکیبات شیمیایی آب بند کننده ساخته شده است و در مقابل رطوبت و آب کاملا مقاوم میباشد و مواد موجود در چسب کاشی پودری ، قدرت انعطاف پذیری زیادی به آن خواهد داد و ضمنا باعث چسبندگی بیشتر میشود. 

تکنولوژی پیشرفته تولید چسب کاشی در صنعت ساختمان از محبوبیت فراوانی برخوردار گردیده است چون مصرف چسب کاشی در  ساختمان ها و برج ها علاوه بر نصب سریع، کاهش وزن مصالح مصرفی، باعث افزایش فضای داخلی ساختمان نیز میگردد. 

نصب کاشی و سرامیک در کف ساختمان ها با استفاده از دوغاب سیمان و ماسه نه تنها باعث وقفه در اجرای عملیات میشود و زمان اجرای کار را به میزان زیاد افزایش میدهد بلکه از استحکام کمتری برخوردار بوده و در بیشتر نقاط ، زیر سرامیک ها خالی مانده و باعث شکست سرامیک و افزایش هزینه های اقتصادی میگردد.

در روش های قدیمی برای نصب کاشی بر روی دیوار، کاشی به فاصله 4 الی 5 سانتیمتر از دیوار قرار گرفته و پشت  آنها با دوغاب سیمان پر میگردید که نه تنها مصالح زیادی مصرف میگردید بلکه حجم زیادی از فضای اطاق را اشغال میکرد.

در صورتیکه در این روش چسب کاشی به ضخامت 4 الی 5 میلیمتری بر روی دیوار پهن گردیده و سپس در زمان کمی کاشی بر روی آن نصب می گردد.  

از جمله مصارف چسب خمیری و پودری کاشی میتوان به موارد زیر اشاره کرد: 

  • چسباندن کاشی روی کاشی قدیمی
  • چسباندن کاشی بر روی سطوح گچی، چوبی و یا سنگی
  • سازه ای که دارای کشش ها، انقباض و انبساط حجمی است.
  • بتن های پیش ساخته که سطحی صاف دارند.
  • ساختمانی که نیاز به وزن کمتر و سرعت اجرایی بالایی دارد.
  • جهت چسباندن کاشی و سرامیک در مکان های که در تماس با آب نمی باشد.

چسب خمیری و پودری کاشی قابل استفاده جهت نصب کاشی و سرامیک بر روی دیوارهای سیمانی، بتنی، کاشی قدیمی، سنگ و موزائیک و حتی گچ میباشد و نیازی به تخریب و برداشتن سطح زیر کار قدیمی نمیباشد. 

چسب خمیری و پودری کاشی دارای خاصیت انعطاف پذیری خوبی میباشد که این خصوصیت مقاومت کاشی و سرامیک نصب شده بر روی هر نوع دیواری را بیشتر میکند و یا به عبارت دیگر مقاومت و استحکام خوبی در برابر حرکت های ساختمان ( لرزش، نشست کردن، انقباض و انبساط ) از خود نشان می دهد. 

میزان مصرف بستگی به نوع زیر کار و چگونگی برجستگی های پشت کاشی و سرامیک داشته و بطور معمول برابر 5/1 کیلوگرم برای هر مترمربع میباشد. به لحاظ قیمت ارزانتر از چسب سنگ هستند. چسب کاشی پودری و خمیری را در شرایط متعارف و بدور از رطوبت به مدت 6 ماه می توان نگهداری نمود. 

✳️ ماستیک سنگ چیست و چه خواص و کاربردهایی دارد !

ماستیک سنگ

همان خواص چسب سنگ را دارد و به لحاظ قیمت تفاوت چندانی با یکدیگر ندارد. قدرت پرکنندگی و کیفیت عالی در انواع شیدها از ویژگی های بارز ماستیک سنگ میباشد.

در صورت تولید این محصول از بهترین رزین های پلی استر مقاوم و ادتیوهای جدید هیچ گونه جدا شدگی یا تغییر رنگ در مواجه با نور خورشید و دما و سایر شرایط نامساعد طی گذشت زمان قبل و بعد از اجراء در محصول رخ نخواهد داد.

این محصول پس از اجرا روی سنگ ، براقیت و جلوة خاصی به سنگ داده و با پوشانیدن خلل و فرج آن سطحی صاف و یکدست روی سنگ ایجاد میکند  .

هر چه از میزان بیشتری هاردنر برای مخلوط کردن با ماستیک استفاده شود، محصول با سرعت بیشتری خشک و سفت میشود لذا به صورت تجربی باید از مقداری هاردنر برای مصرف استفاده شود که کارگر فرصت کافی برای اجرای ماستیک را داشته و همچنین در زمان مناسب خشک شده و آماده ساب خوردن گردد.

بسته به میزان خلل و فرج سنگ هر کیلو ماستیک سنگ برای پوشانیدن 4 تا 6 مترمربع از سنگ کافی میباشد. با توجه به خصوصیات فیزیکی در نظر گرفته شده برای این محصول، استفاده از محصول ماستیک سنگ برای کارگران بسیار آسان بوده و بدون ایجاد خستگی سرعت عمل ایشان را در تولید بالا میبرد. 

✳️ چسب بتن (محیط مایع) چیست و چه خواص و کاربردهایی دارد !

چسب بتن

در قدیم برای ترمیم بتن و یا اجرای بتن جدید ، روی بتن قدیم ضمن برداشتن یک پوسته از بتن قدیمی یا ناهموار کردن سطح بتنی ، عمل می گردید که در نهایت باعث ترک خوردگی ، پوسته یا طبله شدن قسمت هایی از بتن جدید میگردد ولی امروزه برای تعمیر و ترمیم سازه های بتنی که با آب و رطوبت در تماس بوده و یا تحت فشار سایشی دائمی قرار دارند از بتن یا ملاتی استفاده میشود که علاوه بر تأمین قدرت چسبندگی و پیوستگی لازم و کافی با سطوح بتنی، از ضریب فشاری و خمشی زیادی برخوردار میباشد.

این عمل با افزودن رزینهای ویژه به بتن و ملات و سایر موارد افزودنی دیگر باعث به وجود آمدن خصوصیات فوق الذکر میگردد. 

چسب بتن دارای چسبندگی مقاومت مکانیکی و مقاومت به ضربه عالی میباشد. خصوصیت چسب بتن آن است که در محیط مرطوب و حتی در زیر آب، قابلیت پخت دارد.

به این ترتیب یکی از مهمترین کاربردهای چسب بتن ، اتصال دادن لایة قدیمی بتن به لایه جدید میباشد. همچنین درزبندی و نشتی گیری منابع و مخازن از دیگر کاربردهای این محصول میباشد. 

چسب بتن استحکامی پلیمری است که از رزین های مصنوعی ساخته شده است و به آسانی با آب و سیمان بتنی واکنش داده و باعث بوجود آمدن قابلیت های زیر در بتن میگردد : 

  • قدرت چسبندگی و پیوستگی بین بتن قدیم و بتن جدید را به مقدار قابل ملاحظه ای افزایش می دهد.
  • مقاومت فشاری و سایشی بتنی را تا حد مطلوب بالا می برد .
  • میزان نفوذپذیری آب را در بتن کاهش داده و دوام آن را در مقابل مواد زائد خارجی حفظ می کند .
  • با بتن، مخلوط همگن و روانی تولید می کند که باعث افزایش مقاومت بتن می گردد.
  • سطح بتن را در مقابل سیکل های یخبندان مقاوم می سازد.

میزان مصرف چسب به ازای هر مترمربع به ضخامت 1 سانتیمتر ، 5/1 الی 3 کیلوگرم میباشد. چسب های بتن بایستی همواره در ظروف در بسته در دمای 10 الی 25 درجه سانتیگراد نگهداری شوند. 

امکانات بشر میتواند بوسیله چسب ها اصلاح گردد.این مطلب ،حتی شامل استفاده از سیمان های سخت شده توسط UV در دندانپزشکی و سیمان های پیوند آکلریلیک در جراحی استخوان میباشد.

چسب ها نه تنها برای موادی که بایستی چسبانده و بهم پیوسته شوند، بلکه در ایجاد چسبندگی برای موادی از قبیل جوهر تحریر، رنگ ها و سایر سطوح پوششی، وسایل بتونه کاری و وجوه میانی در مواد ترکیبی از قبیل فولاد یا بافت پارچه، در تایرهای لاستیکی و شیشه یا الیاف در پلاستیک ها ضروری هستند. 


✔️ فرمولاسیون تولید چسب سنگ


فرمولاسیون تولید چسب سنگ

✳️ اجزای فرمولاسیون انواع چسب های سنگ به شرح زیر می باشند : 

چسب ها هماهنگ با نوع و درصد اجزایشان ، فرمولاسیون و خواص و ویژگی های مختلفی داشته و بنابراین در گروه های مختلفی طبقه بندی می شوند. به همین دلیل محدوده تغییرات مشخصات چسب ها وسیع بوده و برای انواع مختلف آنها استاندارد های متفاوتی ارائه شده است. 

فرمولاسیون چسب ها دارای اجزای مختلفی است که هر کدام از آنها جهت بهبود خاصیت ویژه ای به ترتیب اضافه می شوند. همه مواردی که در زیر خواهد آمد در همه انواع چسب ها وجود ندارد. به طور مثال همه چسب ها دارای پرکننده و یا حلال نمی باشند. بطور کلی اجزا تشکیل دهنده یک سیستم چسبی به شرح زیر می باشد. 

1 - رزین پایه :

مهمترین جزء فرمولاسیون محسوب شده و دلیل اصلی چسبندگی دو سطح مورد نظر به هم می باشد.  

معمولا این جزء مشخص کننده پایه و نوع چسب نیز می باشد. به عبارتی چسب های اپوکسی دارای اجزاء مختلفی هستند اما چون رزین پایه در آنها اپوکسی است به این نام شناخته می شوند. 

2 - هاردنر(مخصوص چسب های ترموست) :

این ماده نقش اصلی را در واکنش پخت و به عبارتی شبکه ای شدن چسب عهده دار است. چسب های دو جزئی که در بازار موجود است در واقع شامل رزین پایه در جزء اول و هاردنر در جزء دوم است.

در اثر اختلاط این دو جزء در زمان مصرف واکنش شیمیایی بین این دو جزء صورت می گیرد که منجر به خشک شدن چسب می شود. در بعضی موارد برای سرعت بخشیدن به این واکنش در فرمولاسیون موادی به نام کاتالیست اضافه می گردد. 

3 - حلال :

در بعضی موارد حلال به فرمولاسیون اضافه می شود تا با کاهش ویسکوزیته چسب باعث سهولت استفاده از آن گردد. این حلال ها که عموما در چسب های سنتزی استفاده می شود از دسته مواد شیمیایی آلی است. گاهی از مخلوطی از حلال ها استفاده می شود تا کیفیت بهینه حاصل شود. در زمان پخت نیز در اثر تبخیر باعث خشک شدن چسب می شود.  

4 - رقیق کننده :

این مواد برای کاهش ویسکوزیته رزین به آن اضافه می شود و بافث سهولت کارایی چسب می گردد. این مواد بر خلاف حلال ها در زمان پخت چسب تبخیر نمی شوند بلکه با رزین در واکنش پخت شرکت می کنند و به این ترتیب است که باعث خشک شدن و شکل گیری چسب می شوند.  

5 - فیلر :

معمولا مواد معدنی طبیعی هستند که به فرمولاسیون اضافه میگردد تا خواص نهایی چسب را بهبود دهد. در ضمن باعث کاهش قیمت تمام شده محصول نیز می شود. با افزودن فیلر ها خواصی مانند انبساط حرارتی، هدایت الکتریکی، هدایت گرمایی، جمع شدگی و مقاومت حرارتی در چسب ها کنترل می شود. 

6 - حامل یا تقویت کننده :

این مواد به شکل جامد مشبک یا فیلم گونه هستند و از جنس پلاستیک ، کاغذ و پارچه می باشند. به عنوان مثال چسب های نواری دارای چنین حاملی از جنس پلی پروپیلن هستند.  

7 - دیگر افزودنی ها : 

علاوه بر موارد ذکر شده در فرمولاسیون چسب ، مواد دیگری نیز در میزان های متفاوت اما کم افزوده می شود که باعث بهبود بعضی خواص به دلخواه خواهد شد. مانند نرم کننده ها، شتاب دهنده ها، بازدارنده، مقاوم کننده ها، آنتی اکسیدانت ها، سورفاکتانت ها و بسیاری مواد دیگر  .

همان طور که ذکر شد ترکیبات فوق به طور کلی اجزاء فرمولاسیون چسب ها را نشان می دهند و لزوما یک سیستم چسبی شامل تمام اجزاء ذکر شده نمی باشد   .


✔️ کاربردهای چسب سنگ


✳️ موارد مصرف و کاربرد انواع چسب ها من جمله چسب سنگ به شرح زیر می باشد :

چسب از جمله محصولاتی است که در زندگی روزمره کاربرد بسیار فراوان و گسترده ای دارد و هیچ صنعتی را نمی توان یافت که نوعی از این محصول در آن کاربرد ندارد، صنایع مختلفی از قبیل موارد زیر : 

  • پتروشیمی
  • خودروسازی
  • راه و ترابری
  • صنایع غذایی و بهداشتی
  • نظامی
  • صنایع دریایی
  • آب و فاضلاب
  • صنایع برق
  • مخابرات و الکترونیک
  • ساختمانی
  • لوازم خانگی

به جهت کاربرد گستردة چسب در حوزه های مختلف و نیز نقش مهم و مؤثر آن، حجم مصرف آن نیز بالا میباشد. متناسب با هر صنعت و هر زمینة کاری و مصرفی مورد نظر و با توجه به ویژگی های موردنیاز، چسب های مختلف و متنوعی تولید شده است.

هرچند میتوان برای منظوری خاص از چند نوع چسب مختلف استفاده کرد ولی استفاده از نوع خاصی از چسب که برای این کاربرد خاص طراحی شده است، بهترین عملکرد را خواهد داشت. تا جایی که در بسیاری از موارد تولید چسب براساس سفارش مشتری و متناسب با کاربرد مورد نظر وی انجام میگیرد  .

بدین ترتیب، چسب های مختلف و گوناگونی برای مصرف در کارها و فعالیت های ساختمانی تولید شده است که از آن جمله میتوان به چسب سنگ، کاشی و سرامیکی اشاره کرد که این نوع  چسبها نیز با توجه موارد مختلفی از جمله مدت عمر، تماس با محیط و نور، نوع صنعت و میزان مقاومت و استحکام کششی و ضربه ای مورد نیاز و غیره ، دارای تنوع زیادی هستند. 

چسب سنگ براساس رزین های پلی استر و اپوکسی و هاردنر پلی آمینی تولید و ارائه میگردد

✳️ کاربردها و موارد مصرف چسب سنگ به قرار زیر میباشد :

  • چسباندن همه انواع سنگ ها، مرمرها، گرانیت ها، کاشی، سرامیک، سرویس های بهداشتی و غیره بصورت عمودی و یا افقی
  • چسباندن کاشی (جهت نصب دیواری-عمودی) و سرامیک ( جهت نصب کف-افقی) بصورت پودر با ترکیبی از بایندر سیمان و استفاده از پرکننده های مناسب و رعایت نسبت اندازه های ذرات
  • جهت تعمیر سوراخ ها، ترک ها و اجزاء شکسته و یا ترمیم یک سنگ بعنوان بتونه
  • برای چسباندن لقمه های سایش به صفحة فلزی روی ماشین
  • اتصال قطعات به یکدیگر در قطعه سازی

✳️ تاریخ انقضای چسب سنگ به چه مواردی بستگی دارد !

انواع چسب های تولیدی دارای تاریخ مصرف هستند بدین معنی که از زمان تولید تا زمانی که همچنان قابلیت خود را برای استفاده و مصرف حفظ میکند یک زمان مشخص و معینی است.

 تاریخ انقضاء چسب سنگ به عوامل زیادی بستگی دارد که از جمله مهمترین آن عبارتند است: 

  • نوع رزینی است که برای تولید آن استفاده می شود. در صورت استفاده از رزین مرغوب (که معمولا وارداتی است و یکی از رزین های مرغوب مورد استفاده در داخل، رزین شرکت بایر آلمان است) مدت ضمانت بیشتر از زمانی است که از رزین نامرغوب استفاده شود.
  • استفاده از افزودنی هایی که موجب افزایش تاریخ مصرف آن می شود.
  • محیط و شرایط دمایی مورد استفاده، بطوری که مدت زمان مصرف در تابستان کمتر و در زمستان افزایش می یابد .

✳️ چرا ریسک واردات چسب سنگ از ریسک تولید آن بیشتر است !

بطور کلی تاریخ مصرف چسب سنگ تولید داخل در حدود 6 ماه میباشد و با توجه به تاریخ مصرف آن،  شرکت های تولیدکننده محصولات خود را گارانتی میکنند که مدت گارانتی براساس بازة زمانی تولید و انقضاء آن و نیز عملکرد چسب پس از مصرف تعیین میشود. 

وجود تاریخ مصرف برای یک محصول بعنوان یکی از ریسک های مهم تولید و عرضة آن مطرح است. بنابراین فاصلة زمانی تولید تا زمانی که محصول به دست  خرده فروش و نهایتا مصرف کننده میرسد نیاز به یک مدیریت مناسب دارد.

از این جهت است که واردات و صادرات چسب سنگ و محصولات مشابه محدود میباشد و ریسک آن به مراتب از تولید و عرضة آن در داخل بیشتر است.

هر یک از چسب های فوق برای کاربردهای خاص تولید  شده اند اما با توجه به برخی ویژگی های مشترک به جای یکدیگر نیز مورد استفاده قرار میگیرند.


✔️ مواد اولیه و فرایند تولید چسب سنگ


فرایند تولید چسب سنگ

مواد اولیه مصرفی در تولید چسب سنگ با ظرفیت 300000 تن در سال :

  • رزین پلی استر غیر اشباع (PA116 ) : 90000 کیلوگرم
  • فیومد سیلیکا(aerosol 200 cab-o-sil M-5)     2100 :کیلوگرم
  • تیتانیوم دی اکساید : 9000 کیلوگرم
  • افزودنی خیس کننده : 900 کیلوگرم
  • کربنات کلسیم )مش 800 تا1000  ( :  195000 کیلوگرم
  • بنزوئیل پر اکساید ) perkadox BT50 BP 50 ( : 9000 کیلوگرم

✳️ فرایند تولید چسب سنگ به شرح زیر میباشد :

فرایند تولید چسب سنگ یک فرایند شیمایی است این فرایند شیمایی در راکتوری فلزی و به صورت ناپیوسته صورت می گیرد. این چسب از نوع ترموست است و همان طور که در مقدمه آمد چسب های ترموست معمولا دو جزئی بوده و جزء دوم را هاردنر تشکیل می دهد .

در چسب سنگ ، هاردنر مورد نظر بنزوئیل پر اکساید بوده که کارخانه تولید چسب آن را به صورت عمده خریده و در بسته بندی مخصوص خود به همراه جزء اول به فروش می رساند. به ازای هر یکصد گرم جز اول به مقدار 2 تا 4 گرم بنزوئیل پر اکساید نیاز است لذا معمولا حداقل 5 گرم به ازای هر صد گرم در بسته بندی قرار داده می شود.  

 به این ترتیب در کارخانه تولید چسب سنگ در حقیق تنها جزء اول تولید می شود لذا در این جا به شرح فرایند تولید جزء اول چسب سنگ خواهیم پرداخت.  

ابتدا رزین پلی استر غیر اشباع که در مخازن نگه داری می شود به همراه نوعی فیومد سیلیکا ( silica fumed) که با نام های تجاری مانند (aerosil) و یا ( cab-o-sil) شناخته می شود و همچنین مقدار اندکی خیس کننده را بر اساس مقادیر فرموله شده در راکتور استنلس استیل مجهز به همزن وارد کرده و محلول به مدت ده دقیقه همزده می شود.

سپس پودر تیتانیوم دی اکساید را به محلول اضافه کرده و مجددا به مدت 5 دقیقه همزده می شود. در انتها پودر میکرونیزه شده کربنات کلسیم را به محلول اضافه کرده و تا 51 دقیقه همزده می شود در صورت ویسکوز بودن بیش از اندازه محلول از مونومر استایرن برای تنظیم ویسکوزیته و افزودن آن به محلول استفاده می شود. 

پس از اتمام واکنش و انجام آزمایشات کنترل کیفی ، محلول در بسته بندی مورد نظر جزء اول ریخته می شود. بسته های جزء اول و دوم به صورت یک مجموعه به انبار و سپس به مراکز فروش منتقل می شود.


✔️ زمین ، محوطه سازی و ساختمان سازی مورد نیاز جهت احداث کارخانه تولید چسب سنگ با ظرفیت 300000 تن در سال


✳️ زمین و محوطه سازی مورد نیاز کارخانه تولید چسب سنگ به قرار زیر می باشد :

  • زمین : 1750 مترمربع
  • خاکبرداری وتسطیح : 1750 مترمربع
  • حصارکشی : 107 مترمربع
  • فضای سبز، خیابان کشی : 330 مترمربع

✳️ ساختمان سازی مورد نیاز کارخانه تولید چسب سنگ به قرار زیر می باشد :

  • سالن تولید : 500 مترمربع
  • انبارها : 250 مترمربع
  • ساختمان اداری و سرویس ها : 40 مترمربع
  • نمازخانه : 15 مترمربع
  • آزمایشگاه : 25 مترمربع
  • نگهبانی وسرایداری : 10 مترمربع

✔️ ماشین آلات و تجهیزات و تاسیسات کارخانه تولید چسب سنگ با ظرفیت 300000 تن در سال


ماشین آلات کارخانه تولید چسب سنگ

✳️ ماشین آلات و تجهیزات کارخانه تولید چسب سنگ به قرار زیر میباشد :

  • مخازن نگه داری مواد اولیه : 4 دستگاه
  • راکتور اصلی : 1 دستگاه
  • پمپ ها : 4 عدد
  • مخزن نگهداری جزء دوم : 1 دستگاه
  • دستگاه توزین رزین : 1 دستگاه
  • پر کن و بسته بندی جزء اول: 1 دستگاه
  • پر کن و بسته بندی جزء دوم : 1 دستگاه

✳️ تاسیسات مورد نیاز این کارخانه تولید چسب سنگ به قرار زیر میباشند :

  • تأسیسات سرمایش و گرمایش
  • تأسیسات اطفاء حریق
  • تأسیسات آب و فاضلاب
  • تجهیزات آب خنک کن، تجهیزات برج خنک کن، نصب و لوله کشی تجهیزات
  • تجهیزات دیگهای بخار
  • ژنراتور برق
  • تهویه
  • تعمیرگاه

✳️ میزان آب و سوخت و برق مصرفی سالانه کارخانه تولید چسب سنگ با ظرفیت 300000 تن در سال

سوخت و برق مصرفی این کارخانه به قرار زیر می باشد :

  • برق مصرفی : 15000 کیلووات
  • آب مصرفی :  3000مترمربع

✳️ نیروی انسانی مورد نیاز جهت بهره برداری از کارخانه تولید چسب سنگ با ظرفیت 300000 تن در سال

تعداد نیروی انسانی مورد نیاز به قرار زیر میباشد :

  • مدیر عامل: 1 نفر
  • مدیر امور مالی- اداری : 1 نفر
  • مدیر فروش: 1 نفر
  • کارشناس امور مالی و اداری : 1 نفر
  • کارشناس فروش و خرید : 2 نفر
  • منشی : 2 نفر
  • نگهبانی: 3 نفر
  • خدمات : 2 نفر
  • مدیر تولید: 1 نفر
  • کارشناس (تولیدی) : 2 نفر
  • تکنیسین (تولیدی) : 3 نفر
  • کارگرماهر (تولیدی) : --
  • کارگر ساده (تولیدی) : --
  • آزمایشگاه: 2 نفر

✔️ آشنایی کلی با انواع چسب ها و کد آیسیک و تعرفه های گمرکی و استانداردهای صنعت تولید چسب !


طبقه بندی انواع چسب ها

چسب ها موادی هستند که برای اتصال بین دو سطح به کار میروند و به صورت مایع، خمیر، گرد یا لایه خشک مصرف می شوند. یک اتصال چسبی، دو سطح جامد به هم اتصال یافته است که لایه نازکی از یک چسب را شامل می شود.

چسبندگی دو جسم به یکدیگر توسط یک چسب پدیده ای است که در آن سطوح اتصال یابنده ممکن است از طریق جذب فیزیکی برای مثال نیروهای بین سطحی و یا جذب شیمیایی مثل نیروهای واندروالسی، القایی، پیوند هیدروژنی به یکدیگر اتصال یابند. مواد چسبنده را با درجه چسباندن، چسبندگی، استحکام پیوند پس از خشک شدن، سرعت پیوند دادن و یا دوام آنها مشخص می کنند.  

✳️ طبقه بندی انواع چسب ها بر حسب طبیعی و مصنوعی بودن به شرح زیر می باشند :

چسب های زیادی در بازار موجود است و دسته بندی های مختلفی نیز بسته به نیاز تدوین شده است. در اینجا به چند نمونه از این دسته بندی ها اشاره خواهیم کرد. یکی از پرکاربرد ترین این دسته بندی ها ، طبقه بندی چسب ها براساس منشاء پایه اصلی آنهاست. بر این اساس ابتدا چسب ها به دو مجموعه کلی طبیعی و سنتزی تقسیم می شود.  

1.چسب های طبیعی :

مجموعه چسب های طبیعی موادی هستند که عموما در گذشته مورد استفاده بوده اند. البته امروزه نیز در مواردی همچنان کاربرد دارند. این مجموعه به سه زیر شاخه شامل معدنی، حیوانی و گیاهی تقسیم می شود. چسب های معدنی عموما شامل سدیم سیلیکات و سیمان فسفات بوده است. 

چسب های حیوانی عموما از پوست، استخوان و خون حیوانات بدست می آید .عمده این چسب ها بر پایه استحصال کولاگن که نوعی پلیمر طبیعی موجود در پوست و استخوان است بوده اند. چسب های گیاهی نیز بر پایه نشاسته و مشتقات آن مانند دکسترین بوده اند و از گندم، ذرت، سیب زمینی تهیه می شده است.   

2.چسب های مصنوعی یا سنتزی :

مجموعه چسب های سنتزی موادی هستند که عموما در قرن بیستم ابداع و مورد استفاده قرار گرفته اند. این مجموعه به چهار زیر شاخه شامل ترموپلاستیک ها، ترموست ها، الاستومر ها  و آلیاژها تقسیم می شود.   

خصوصیات شیمیایی چسب های ترموپلاستیک در زمان خشک شدن تغییری نمی کند. ماهیت آن ها کاربرد آنها را در مقابل تحمل بار محدود میکند و نبایستی اتصال ایجاد شده را در شرایط بار شدید بکار برد. این گروه از چسب ها بر پایه موادی مانند پلی وینیل کلراید ، پلی وینیل استال ، پلی وینیل استات و مشتقات سلولزی مانند استات و نیترات تولید می شوند. 

بر خلاف ترموپلاستیک ها، انواع ترموست چسب ها اتصالاتی را ایجاد می کنند که در حین اعمال حرارت ذوب و حل نمی شوند. رزین های ترموست مقاومت خوبی در برابر خزش از خود نشان می دهند و مبنای بسیاری از چسب ها ساختمانی جهت به کارگیری تحت بار شدید می باشند.

مقاومت این نوع چسب ها در برابر شرایط سخت محیطی نظیر گرما، سرما، تشعشع، رطوبت و محیط های شیمیایی بسیار خوب است. این گروه از چسب ها بر پایه موادی مانند رزین های  اپوکسی ، رزین پلی استر غیر اشباع و رزین های فنولی تولید می شوند.  

چسب های الاستومری دارای خاصیت ارتعاشی بالایی هستند لذا در مواردی که مقداری ارتعاش در قطعه چسبیده شده مجاز و یا حتی لازم است از این دسته استفاده می شود. این گروه از چسب ها بر پایه موادی مانند پلی یورتان، پلی کلروپرن و سیلیکون تولید می شوند.  

گروه آلیاژها در حقیقت شامل ترکیباتی از دو یا سه پایه متفاوت از سه گروه قبلی است مانند فنولیک - اپوکسی و نیتریل - اپوکسی

چسب ها همینطور بر اساس شکل ظاهری به صورت زیر دسته بندی می شوند : 

  • چسب های مایع
  • چسب های خمیری
  • نوار چسب ها و فیلم گونه
  • چسب های پودری

✳️ کد آیسیک ، تعرفه های گمرکی و استانداردهای مرتبط با صنعت تولید چسب

کدهای آیسیک مرتبط با صنعت تولید چسب به قرار زیر میباشند :

  • کد آیسیک انواع چسب از موادشیمیائی : 24291310
  • کد آیسیک چسب مایع اوره فرمالدئید (چسب نئوپان) : 24291311
  • کد آیسیک چسب پودر اوره فرمالدئید : 24291312
  • کد آیسیک چسب پلی اورتان : 24291313
  • کد آیسیک چسب پی وی سی : 24291314
  • کد آیسیک چسب فنل فرمالدئید : 24291315
  • کد آیسیک چسب اپوکسی (دوقلو) : 24291316
  • کد آیسیک چسب قطره ای (اکریلیک) : 24291317
  • کد آیسیک چسب نئوپرنی (سراجی وکفاشی) : 24291318
  • کد آیسیک چسب گرماذوب (هات ملت) : 24291319
  • کد آیسیک انواع چسب : 24291320
  • کد آیسیک چسب چوب : 24291321
  • کد آیسیک چسب صحافی : 24291323
  • کد آیسیک چسب سرامیک : 24291324
  • کد آیسیک چسب پایه کائوچو (جهت چسباندن لاستیک به فلز) : 24291325
  • کد آیسیک چسب پنچرگیری : 24291326
  • کد آیسیک چسب بتن : 24291327
  • کد آیسیک چسب پودری کاشی : 24291328
  • کد آیسیک چسب خمیری کاشی : 24291329
  • کد آیسیک چسب ماهیچه ریخته گری : 24291331
  • کد آیسیک چسب کارتن : 24291332
  • کد آیسیک چسب موکت : 24291333
  • کد آیسیک چسب پلی آمید : 24291335
  • کد آیسیک چسب لامینت : 24291338
  • کد آیسیک چسب از رزین پلی استر : 24291339
  • کد آیسیک چسب آهن : 24291322

تعرفه های گمرکی به قرار زیر می باشند :

  • تعرفه گمرکی چسب ها براساس نشاسته یافکول یا دکسترین و یا سایر نشاسته ها و فکول های تغییریافته : 35052000 ( حقوق ورودی : 10% )
  • تعرفه گمرکی محصولات مناسب برای استفاده به عنوان چسب یا چسباننده، آماده شده برای خرده فروشی : 35061000 ( حقوق ورودی : 25% )
  • تعرفه گمرکی چسباننده ها براساس کائوچو یا پلاستیک (از جمله رزین مصنوعی) : 35069100 ( حقوق ورودی : 25% )
  • تعرفه گمرکی چسب ها و سایر چسباننده های غیر مذکور در جای دیگر : 35069900 ( حقوق ورودی : 25% )
استانداردهای مرتبط با چسب های سنگ به قرار زیر می باشند :
  • روش استاندارد برای چسب های ساختاری - خواص پایه (شماره استاندارد : 1113 )
  • روش استاندارد برای درزگیرها- تعیین خواص چسبندگی و پیوستگی درزگیرها پس از قرارگیری در معرض حرارت، آب و نور مصنوعی از طریق شیشه : (شماره استاندارد : 11371 )
  • روش استاندارد برای اندازه گیری مقاومت کششی ابتدائی چسب پایه حلال (شماره استاندارد : 3941 )
  • روش استاندارد برای چسب ها-روش تعیین استحکام کششی اتصالات سر به سر (شماره استاندارد : 4287 )
  • روش استاندارد برای چسب ها - روش آزمون تعیین خواص خستگی چسب های ساختاری دراثرنیروی برشی کششی (شماره استاندارد : ( 4620 )

✍️ جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی کارخانه تولید چسب سنگ ، با اطلاعات کاملا به روز با فرمت Word و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ جواز تاسیس یا وام و تسهیلات بانکی ،با ما تماس بگیرید .


📚 دانلود فایل های طرح توجیهی تیپ تولید چسب سنگ

👈 توجه : کلیه ی طرح های تیپ یا آماده ، صرفا کاربرد مطالعاتی و تحقیقاتی داشته و جهت اخذ مجوز و یا تسهیلات و وام بانکی مناسب نمیباشند . جهت تهیه طرح توجیهی با کاربرد اجرایی و بانکی با ما تماس بگیرید.

فايل‌ها:
zipطرح توجیهی تولید چسب سنگ 57 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخسه شنبه, 07 آذر 1396 00:13
حجم فايل 910.09 KB
دانلود 272

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید انواع چسب سرامیک یا کاشی سال 98 داغ
تاريخشنبه, 21 ارديبهشت 1398 18:40
حجم فايل 2.4 MB
دانلود 393

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید چسب درزگیر اکریلیک 53 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخسه شنبه, 07 آذر 1396 00:12
حجم فايل 890.73 KB
دانلود 256

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید رزین و چسب اوره فرمالدهید 47 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخجمعه, 10 آذر 1396 19:39
حجم فايل 433.17 KB
دانلود 190

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.


کسب و کارهای پر طرفدار

صنایع شیمیایی

© 2024 کلیه حقوق این وبسایت محفوظ میباشد.
Articles
Categories