• 021-77869979
  • سفارش طرح توجیهی : 09360555304
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 24/7

طرح توجیهی رزین پلی استر غیر اشباع ⭐️ جهت مجوز و وام

(2 votes, average 5 out of 5)

طرح توجیهی رزین پلی استر غیر اشباع

جهت نگارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید رزین پلی استر غیر اشباع با اطلاعات کاملاً به روز برای سال 1402 ، با فرمت DOC و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، این صفحه را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید . ضمنا میتوانید فایل pdf و word طرح توجیهی تولید رزین پلی استر غیر اشباع سال 1402 را که توسط کارشناسان تیم وبسایت گسترش کارآفرینی نگارش شده است را صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دانلود نمایید.


✔️ معرفی ایده نو سرمایه گذاری طرح توجیهی رزین پلی استر غیر اشباع ، محصولی با خواص ، کاربردها و ویژگی های منحصر به فرد !


تفاوت رزین پلی استر غیر اشباع با رزین پلی استر اشباع

رزین پلی استر غیر اشباع چیست؟

رزین های پلی استر غیر اشباع (UPR) پلیمرهای مایعی هستند که کاربردهای متنوعی دارند و معمولا در ترکیب با مواد تقویت کننده مانند الیاف شیشه برای ایجاد پلاستیک های تقویت شده با فایبر گلاس (FRP) استفاده می شوند.

رزین های پلی استر غیر اشباع با کد آیسیک 24131243 که از این به بعد با علامت اختصاری UPR (polyester Unsaturated resin) نام برده می شوند مصرف گسترده ای در جهان دارند.

اولین گروه رزین های پلی استر در جنگ جهانی اول مورد استفاده قرار گرفت و برای ضد آب کردن تجهیزات و ادوات نظامی از آن استفاده می شد. رشد سریع مصارف تجاری رزین پلی استر غیر اشباع از اوایل دهۀ پنجاه میلادی شروع شد و پس از آن تاکنون روند رو به رشد مصرف آن ادامه داشته است.

به طور کلی رزین های پلی استر غیر اشباع از واکنش یک اسید دی کربوکسیلیک غیر اشباع با یک اسید اشباع در حضور یک الکل چند عاملی و اتصال عرضی شبکۀ پلیمری حاصل با استایرن تولید می شود.

زنجیر اصلی پلیمری رزین های پلی استر غیر اشباع دارای اتصالات استری می باشد که از واکنش تراکمی یک ترکیب الکلی چند عاملی و یک اسید چند عاملی مانند گلیکول و اسید فوماریک تهیه می شود.

استفاده از یک اسید غیر اشباع ، پیوند های دوگانه ای را در فواصل منظمی در زنجیر به وجود می آورد. این پیوندهای دوگانه ، مکان های شبکه ای شدن منومری مثل استایرن هستند و می توانند موجب سخت شدن رزین و پخت آن شوند.

بنابراین با طراحی فرمول و کنترل اسیدهای اشباع و غیر اشباع ، کاتالیست ها ، دما و زمان واکنش ، مجموعه کاملی از رزین ها را می توان تولید نمود که برای کاربرد های مختلف مناسب باشند.

در سال های اخیر رویکرد تولید کنندگان قطعات کامپوزیتی پلی استر در جهان به سمت مصرف رزین های پلی استر غیر اشباع از نوع ایزوفتالیک می باشد که در مقایسه با رزین های اورتو خواص بهتری از خود به نمایش می گذارد.

✳️ شماره تعرفه گمرکی محصول طرح توجیهی رزین های پلی استر غیر اشباع :

  • تعرفه شماره 39079910 : سایر پلی استرهای اشباع نشده غیر مذکور در جای دیگر
  • تعرفه شماره 39079920 : رزین های پلی استر به شکل پودر و رزین
  • تعرفه شماره 39079990 : سایر رزین های اشباع شده غیر مذکور در جای دیگر.

✳️ خواص منحصر به فرد محصول مورد بررسی در طرح توجیهی رزین های پلی استر غیراشباع ایزوفتالیک !

خواص منحصر به فرد رزین های پلی استر غیراشباع ایزوفتالیک

الف ) خواص قابل دستیابی توسط رزین های پلی استر غیراشباع ایزوفتالیک !

در ساخت رزین پلی استر غیراشباع از نوع غیراشباع ایزوفتالیک با توجه به تنوع بسیار بالایی که در فرمولاسیون محصول نهایی وجود دارد ، با تغییر هر یک از مونومرهای تشکیل دهنده ، عالم پخت ، و مونومر وینیلی می توان به سهولت خواص را تغییر داد و طیف وسیعی از سختی و چقرمگی را به دست آورد.

این در حالی است که بسیاری از رزین ها نظیر فنولیک ها ، تولیداتی سخت و شکننده را نتیجه می دهند و در عین حال تغییر قابل توجهی نیز در خواص این گونه رزین ها قابل حصول نمی باشد.

ب ) استحکام ویژه !

نسبت خواص استحکامی به وزن (استحکام ویژه) رزین پلی استر غیر اشباع تقویت شده ، بالا می باشد ، به طوری که در وزن مساوی استحکام بیشتری را از استیل نشان می دهد ، لذا در ساخت مخازن تحت فشار ، برخی قطعات اتومبیل و مهندسی عمران و غیره مورد استفاده قرار می گیرند. از این رو پس از سال 1980 به دلیل ایجاد حوزه های کاربرد جدید ، مصرف این ماده رشد سریعی داشته است.

ج ) عدم ایجاد رنگ تیره در رزین تولیدی !

بر خلاف رزین فنل فرمالدئید که دارای رنگی تیره می باشد ، رزین های پلی استر امکان ایجاد رنگ های دلخواه را به کاربر داده و با طیف وسیعی از رنگ دانه ها سازگار می باشند.

✳️ در لیست زیر اسامی پنج شرکت عمده تولید کننده محصول مورد بررسی در طرح توجیهی رزین پلی استر غیر اشباع آمده است :

  • شرکت Ashland : (ظرفیت اسمی (2005) هزار تن : 389 تن) ، (محل کارخانه : امریکا ، کانادا ، برزیل ، فنلاند ، فرانسه ، اسپانیا ، عربستان ، چین)
  • شرکت Reichhold : (ظرفیت اسمی (2005) هزار تن : 380 تن) ، (محل کارخانه : امریکا ، مکزیک ، برزیل ، فرانسه ، ایتالیا ، نروژ ، انگلستان ، چک و امارات)
  • شرکت AOC : (ظرفیت اسمی (2005) هزار تن : 326 تن) ، (محل کارخانه : امریکا ، کانادا ، مکزیک)
  • شرکت TOTAL : (ظرفیت اسمی (2005) هزار تن : 322 تن) ، (محل کارخانه : امریکا ، برزیل ، فرانسه ، اسپانیا ، انگلستان ، هند ، کره جنوبی ، مالزی و آفریقای جنوبی)
  • شرکت DSM : (ظرفیت اسمی (2005) هزار تن : 226 تن) ، (محل کارخانه : فرانسه ، ایتالیا ، هلند ، اسپانیا ، انگلیس ، لهستان ، چین)

✳️ استانداردهای ASTM برای محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید رزین های پلی استر غیر اشباع

با توجه به اهمیت تطابق خواص موجود در رزین تولیدی با نیاز مصرف کنندگان ، شرکت های تولید کننده بر روی نمونه های تولیدی خود آزمایش های استانداردی را انجام می دهند که در ادامه به تعدادی از آن ها اشاره خواهد شد.

استانداردهای ASTM برای صنعت تولید رزین های پلی استر غیر اشباع


✔️ موارد مصرف و کاربرد محصول طرح توجیهی رزین های پلی استر غیر اشباع !


محصولات حاصل از رزین های پلی استر غیراشباع ، به دو روش Molding Close و Molding Open تولید می شوند. روش های اصلی Molding Close عبارت اند از : قالب گیری فشاری ، قالب گیری انتقالی (RTM) ، قالب گیری تزریقی و پالتروژن ، روش های اصلی Molding Open نیز عبارت اند از : up-Lay Hand و up-Spray و رشته پیچی الیاف.

به طور کلی صنایع مصرف کننده ی محصول مورد بررسی در طرح توجیهی رزین پلی استر ایزوفتالیک :

  1. صنایع ساختمانی و آب و فاضلاب
  2. دریایی
  3. حمل و نقل
  4. بهداشتی
  5. صنعت نفت ، گاز و پتروشیمی

شکل زیر سهم مصرف صنایع محتلف را از رزین پلی استر نشان می دهد :

موارد مصرف و کاربرد رزین های پلی استر غیر اشباع

✳️ 1- کاربرد رزین های پلی استر غیراشباع در صنایع ساختمانی و آب و فاضلاب :

محصولات پلی استری مورد استفاده در صنایع ساختمانی می توانند با تکنیک قالب گیری روباز و در دمای اتاق ساخته شوند. این فرایندها بیش از %80 حجم تولیدات را به خود اختصاص می دهند.

استفاده از رزین پلی استر غیر اشباع ایزوفتالیک در صنایع ساختمانی به سه گروه زیر دسته بندی می شود :

  1. تولید وسایل ساختمانی عمومی
  2. تولید وسایل بهداشتی
  3. تولید تانک ها و لوله های مقاوم در مقابل خوردگی

استفاده از رزین پلی استر در تولید تولید وسائل عمومی و پر مصرف در صنعت ساختمان شامل مواردی چون پانل های FRP ، وان حمام و تانک و لوله های مقاوم در مقابل خوردگی می باشد.

این بخش از مصرف رزین های ایزو از پرمصرف ترین مصارف رزین ایزو محسوب شده و حدود 40 تا 50 درصد از مصارف رزین را به خود اختصاص می دهد. استفاده از پلی استر در این بخش هم به صورت ترکیب با الیاف و هم به صورت تقویت نشده می باشد.

محصولات تولید شده از رزین پلی استر به صورت شفاف یا مات می باشد. پانل های تولید شده از رزین پلی استر ایزوفتالیک هم به صورت صاف و هم به صورت موج دار می باشد.

محصولات متقارن مانند لوله ها و مخازن را می توان با استفاده از رزین های تقویت شده با الیاف شیشه ، به روش رشته پیچی الیاف تولید نمود. در این روش ، با زاویه پیچش 55 درجه می توان مخازنی تولید کرد که برای حمل مایعات پرفشار به کار می رود و در برابر خوردگی نیز مقاومت خوبی دارد.

با تکنیک ریخته گری گریز از مرکز نیز می توان لوله هایی پهن (با قطر 1 الی 3 متر) ساخت که در آن ها برای افزایش سختی از سیلیکا استفاده می شود. همچنین از لوله های FRP برای تقویت لوله های فاضلاب که در معرض تخریب قرار دارند ، استفاده می شود.

رزین های پلی استر غیر اشباع ایزوفتالیک چنانچه با الیاف شیشه ترکیب شوند ، ساختار کاربردی مناسبی ایجاد می کنند. معمولاً رزین مایع قبل این که با الیاف شیشه ترکیب شود با هر افزودنی لازم مانند تأخیرانداز شعله ، جاذب اشعه ماورا بنفش و عوامل تیکسوتروپیک ، فیلرها و پیگمنت ها مخلوط می گردد.

معمولاً نسبت ایده آل رزین به الیاف ، 35 به 65 است ولی در رزین های کاملا پر شده ، این نسبت 20 به 80 است. در اکثر کاربردها ، نسبت به الیاف 70 به 30 می باشند.

در حال حاضر استفاده از لوله های GRP در داخل کشور رواج زیادی داشته است و از جمله پتانسیل های بسیار مناسب برای مصرف رزین های پلی استر ایزوفتالیک محسوب می شود. شکل 1-2 نمونه ای از محصولات محصولات GRP را نشان می دهد.

به طور کلی محصولات تکنولوژی GRP در صنایع زیر قابل استفاده می باشد.

  1. انتقال آب دریا
  2. سیستم های آب خنک کننده
  3. سیستم های اطفا حریق
  4. سیستم انتقال هیدروکربن ها
  5. اتصالات خطوط
  6. انتقال پسماند های صنعتی

✳️ 2- کاربرد رزین های پلی استر غیراشباع در صنایع دریایی :

از مصارف عمده دیگر رزین های پلی استر غیر اشباع ایزوفتالیک استفاده از این رزیـن در سـاخت بدنـۀ انواع شناورهای دریایی می باشد.

این بازار مصرف رزین های ایزو در واقع از لحاظ حجم رزین مـصرفی بعـد از لوله ها و مخازن FRP به عنوان دومین بازار مصرف رزین های ایزوفتالیک محسوب می شـود.

در کـشورهای پیشرفتۀ دنیا که صنعت ساخت شناورهای باری و مسافربری ، قایق هـای شخـصی از رونـق خـوبی برخـوردار است ، استفاده از این رزین نیز سالانه با رشد قابل ملاحظه ای همراه است.

ساخت قایق ها و شناورهای بـاری و تفریحی در کشورهای توسعه یافته با استفاده از روش SMC می باشد که در آن ابتدا ورق های پیش شکل شده ای از رزین پلی استر تهیه شده و سپس با استفاده از پرس گرم عملیات شکل دهی و پخت نهایی انجـام می شود.

✳️ 3- کاربرد رزین های پلی استر غیراشباع در صنایع حمل و نقل :

صنعت حمل و نقل ، سومین بازار مصرف رزین های پلی استر محسوب می شود. در این بخش از بازار با توجه به آن که پلی استر بسیار سبک تر از فلزات می باشد رشد مصرف بالایی داشته است.

در واقع درصد بالایی از اجزای تشکیل دهنده پلیمری تقویت شده با الیاف شیشه در کامیون ها از جنس پلی استر می باشد و مابقی آن از جنس پلی یورتان یا پلی پروپیلن می باشد. ضربه گیر جلو و عقب کامیون ها ، تعدادی از قطعات داخل کاپوت و ... از قطعاتی می باشند که عمدتا با روش SMC تولید می شوند.

✳️ 4- کاربرد رزین های پلی استر غیراشباع در صنایع الکترونیک :

بخشی از رزین پلی استر غیر اشباع نیز برای تولید قطعات الکترونیکی مصرف می شود. قسمتی از این قطعات به روش SMC و بخش دیگری از آن نیز به روش BMC تولید می شود. مصرف رزین پلی استر غیر اشباع ایزوفتالیک در این قسمت سالانه با نرخ رشد 3 درصد رو به افزایش است و پیش بینی می شود که در سال های آتی نیز با همین روند ادامه داشته باشد.

با توجه به آن که مقاومت حرارتی رزین ایزو در مقایسه با اورتو بیشتر می باشد استفاده از رزین ایزوفتالیک در تولید قطعات الکترونیکی مرسوم تر می باشد. لازم به ذکر است که حجم مصرف رزین ایزو در این بخش در مقایسه با موارد ذکر شده در بخش های قبل بسیار پایین تر است.

✳️ 5- سایر موارد مصرف رزین های پلی استر غیراشباع :

به طور کلی زمینه های مصرف رزین های پلی استر غیر اشباع در صنایع مختلف و متنوعی می باشد. ولی در برخی از صنایع وجود سایر محصولات پلیمری رقیب باعث شده است که مصرف رزین های پلی استر غیر اشباع محدود شود.

به عنوان مثال صنایع بهداشتی یکی از صنایع مصرف کننده این رزین محسوب می شوند ولی ظهور و بروز پلیمرهای مهندسی و پلی اولفین هایی از قبیل PP و پلی اتیلن با خواص مکانیکی و ظاهری قابل رقابت با این رزین باعث شده است که روند مصرف این رزین در این صنعت محدود شود.

تولید محصولات ژل کوت مصرفی در صنایع دریایی ، بهداشتی ، حمل و نقل نیز مصارف دیگر این رزین می باشد. در این صنایع رزین مورد استفاده بدون تقویت الیاف شیشه استفاده می شود. همچنین استفاده از رزین ایزوفتالیک در ریخته گری محصولات تزئینی نیز رایج است که حجم کمی را بخود اختصاص می دهد.

✳️ آیا رزین های پلی استر غیراشباع کالای جایگزینی دارند !

از موارد مهمی که در بحث محصولات جایگزین رزین های پلی استر غیراشباع ایزوفتالیک مطرح می شود امکان جایگزینی آن با سایر مواد و رزین های مطرح در بازار می باشد.

رزین های رقیب رزین پلی استر غیراشباع ایزوفتالیک عبارت اند از :

  • رزین پلی استر غیراشباع اورتوفتالیک
  • رزین وینیل استر
  • رزین اپوکسی

با توجه به بررسی های انجام گرفت هر یک از رزین های مطرح شده دارای خواص مورد نظر خود می باشد. به عنوان مثال استفاده از رزین اپوکسی بیشتر در مواردی مطرح می شود که خواص مکانیکی مناسب مد نظر باشد و رزین های پلی استر غیراشباع ایزوفتالیک زمانی مود استفاده قرار می گیرد که مقاومت های شیمیایی و مقاومت در مقابل نفوذ قطعۀ مورد نظر نهایی مد نظر باشد.

در مورد امکان جایگزینی این محصول با محصولات زیر در ادامه توضیحات مفصل تری خواهد آمد. با بررسی هایی که انجام شد این نتیجه حاصل شد که در حال حاضر تنها عاملی که می تواند محدود کننده بازار های مصرف رزین غیراشباع ایزوفتالیک باشد رقابت قیمتی موجود بین این رزین با رزین اورتوفتالیک می باشد .

بنابراین در دسترس بودن منابع تامین کننده ماده اولیه و پایین آوردن قیمت تمام شده رزین غیراشباع ایزوفتالیک تولیدی از اولویت های تولید این رزین می باشد که بتواند در بازارهای سنتی جهان که عمدتاً مصرف کننده رزین اورتوفتالیک می باشند، رقابت کند.


✔️ مزیت های رقابتی محصول مورد بررسی در طرح توجیهی رزین های پلی استر غیر اشباع نسبت به سایر کالاهای مشابه !


مزیت های رقابتی رزین های پلی استر غیر اشباع نسبت به سایر کالاهای مشابه

در ادامه به بررسی اهمیت مزیتهای رزین پلی استر غیر اشباع پرداخته می شود :

✳️ 1 – مزیت های فرآیندی رزین پلی استر غیراشباع ایزوفتالیک :

الف) سهولت قالب گیری ، توانایی فرآوری با انواع روش های شکل دهی و ساخت قطعات با اشکال پیچیده :

در حالی که رزین فنل فرمالدئید بیشترین حجم مصرفی را در میان رزین های موجود دارد ولی کاربرد قالب گیری آن نسبت به کاربردهایی که در چسب و ... دارد ، بسیار کم است.

در این میان ، رزین های پلی استر بیشترین مصرف را در کاربردهای ریخته گری و قالب گیری دارند و انواع روش های شکل دهی صنعتی ، جهت تولید محصول نهایی از این رزین ها به کار گرفته می شوند.

ب) عدم تولید آب در هنگام پخت :

این عامل سبب می شود که بتوان در فشارهای معمولی نیز فرایند شکل دهی را انجام داد. میزان آبرفتگی رزین پلی استر غیراشباعی که به طور معمول مورد استفاده قرار می گیرد ، زیاد می باشد. از این رو ساخت قطعات مهندسی با ابعاد دقیق دشوار است. البته با استفاده از مونومر وینیلی و پرکننده های ویژه می توان این میزان آبرفتگی را کاهش داد.

ج) سیستم پخت :

سیستم پخت این رزین به دلیل کاربرد وسیع آن ، شناخته شده ترین نوع در میان سایر رزین ها است. به نحوی که امکان پخت آن در دماهای C° 25 تا C° 165 امکان پذیر است.

✳️ 2 - قیمت رقابتی :

رزین پلی استر غیر اشباع تقریباً جز ارزان ترین رزین ها می باشد. ادغام تولید کنندگان رزین های پلی استر غیر اشباع بر کاهش قیمت رزین تولیدی مؤثر می باشد. از آن جایی که مواد خام معمول در تولید رزین پلی استر غیر اشباع ، استایرن ، ایزوفتالیک اسید و انیدرید فتالیک و .... می باشد ، لذا تغییر قیمت مواد خام بر قیمت محصول تأثیرگذار خواهد بود.

تولید اسید مصرفی در این واحد در کنار آن و در دسترس بودن سایر مونومرهای مصرفی می تواند از عوامل تعیین کننده در رقابتی بودن قیمت این رزین باشد.

به عنوان مثال بررسی های اولیه نشان می دهد که روند افزایشی تولید و مصرف رزین های پلی استر غیراشباع ایزوفتالیک در سال های اخیر و افزایش تصاعدی تقاضای اسید ایزوفتالیک باعث افزایش قابل ملاحظۀ قیمت این اسید در بازارهای جهانی شده و همین مساله اقتصاد واحدهای تولیدی رزین ایزو را که اسید مصرفی خود را از منابع خارجی تامین می کنند با مشکل مواجه کرده است.


✔️ مواد اولیه و فرایند تولید رزین پلی استر غیر اشباع


فرایند تولید رزین پلی استر غیر اشباع

✳️ مواد اولیه مصرفی در تولید رزین پلی استر غیر اشباع  با ظرفیت 1000 تن در سال :

  • پروپیلن گلیکول : 273.7 تن
  • انیدرید مالئیک : 322.3 تن
  • انیدرید فتالیک : 107.1 تن
  • استایرن : 317.2 تن
  • هیدروکینون : 0.1 تن
  • زایلن : 12.2 تن

فرایند تولید رزین پلی استر غیر اشباع :

فرایند تولید رزین پلی استر غیر اشباع

ساخت پلی استرها به طور کلی در تانک های بزرگ فولاد ضد زنگ انجام می شود که جهت کاهش میزان ضایعات اجزای فرار تر از آب با برج های تقطیر نیز تجهیز شده است. این برج ها معمولا دارای آکنه بوده و به روش ژاکت بخار داغ ، گرما می بیند. روش های متداول ساخت رزین های پلی استر غیر اشباع دو روش زیر میباشد که توضیحات لازم در مورد آن ها داده میشود : 

1- روش فیوژن :

پلی استر های غیر اشباع معمولاً توسط واکنش پلی کندانسیون در دماهای زیاد، بین انیدرید یا دی اسید و گلیکول ها تهیه  میشود  . 

n(O + HOCH2CH2OH) <===HO(CH2CH2OCCH=CHCO)nH + (n-1)H2O   

ابتداً انیدرید یا اسید ها و گلیکول های مختلف وزن شده و به درون یک دیگ ریخته می شوند.

این مواد دائماً هم زده شده و تا رسیدن به یک محدوده از ویسکوزیته حرارت داده  میشوند. در فاز اولیه واکنش، ریزش ارزش اسیدی سریع و افزایش ویسکوزیته آرام انجام می گیرد. با پیشرفت به مراحل بعدی واکنش، این عمل به صورت برعکس انجام می شود .

بعد از تهیه پلی استر با استفاده از روشهای پیوسته، معکوس یا مستقیم، واکنش باز داشته شده و توسط مونومر عمل رقیق سازی انجام می گیرد.

در روش رقیق سازی مستقیم، پلی استر داغ از تانک واکنش به یک تانک رقیق کننده منتقل شده و تا دمای  100-110 ºC سرد می شود .ماده بازدارنده متعاقبًاً توسط افزودنی به مونومر اضافه می شود و به این ترتیب محلولی بوجود می آید که تا دمای اتاق سرد میشود .

این روش معمولاً در حالتی که ویسکوزیته پلی استر غیر اشباع رقیق شده در110 درجه سانتیگراد پایین بوده و قابلیت اختلاط آن با مونومر رقیق کننده آسان می باشد، روش بسیار عملی است.

هر چند اگر ویسکوزیته پلی استر سرد شده آنقدر زیاد باشد که باعث مشکلاتی در عمل اختلاط شده یا ایجاد رسوب نماید(در زمانی که نونومر سرد اضافه می شود) رقیق سازی معکوس انجام می گیرد.

در این گونه عملیات، پلی استر مربوط به مونومر، به طور مستقیم از تانک واکنش به نسبتی که بتوان یک محلول هموژن به دست آورد، اضافه می شود. در رقیق سازی معکوس، باز دارنده به مونومر استیرن در زمان تماس با پلی استرداغ اضافه  میشود .هنگامی که محلول تشکیل شود سریعاً ان را سرد می کند. 

در روش پیوسته رقیق سازی، پلی استر سرد شده، واکنش متوقف و به صورت دائم با مونومر مخلوط میگردد. محصول عمل به یک تانک ذخیره تخلیه و قبل از اصلاح نهایی سرد می شود.

2- روش اکسید :

بکارگیری روش اکسید برای تهیه رزینهای پلی استر غیر اشباع مستلزم استفاده از مواد اولیه مونومر اپوکسیدی بطور مثال اکسید پروپیلن یا اتیلن و مالئیک و مخلوطی از انیدریدهای اشباع شده و انیدرید مالئیک است.

اسیدهای دی بازیک یا گلیکول ها در این فرایند به عنوان آغاز کننده واکنش عمل می کنند. اگر یک گلیکول مورد استفاده باشد، نیمه استر انیدرید ابتدا تشکیل شده، سپس با واکنش گروه کربوکسیل با حلقه با حلقه اکسیژن که تولید یک گروه هیدروکسیل میدهد تا با انیدرید واکنش داده منجر به تولید یک حلقه گردد و رشد زنجیره را جلو بیندازد، دنبال میشود.

اگر یک اسید دی بازیک مورد استفاده قرار گیرد، واکنش اولیه باز شدن حلقه اکسیران است که تشکیل یک استر هیدروکسی میدهد این استر با انیدرید ها واکنش داده و یک نیمه اسید را تشکیل می دهد. با شرایط مشابه، روش اکسید سرعت واکنشی به مراتب بیشتر را در مقایسه با استفاده از گلیکول ها  میدهد و کنترل وزن مولکولی محصول توسط مقادیری از اجزای آغاز کننده اعمال می شود .

هر چند اپوکسیدها ترجیحا در دمای پایین با گروهای کربوکسیل واکنش می دهند، گروهای هیدروکسیل میتوانند برای تشکیل پلی استرها واکنش بدهند. واکنش معمولا با کلرید لیتیم که ابتدا یک محصول پلی استر میدهد یا با کلرید روی که یک مخلوط از محصولات پلی اتر و پلی استر میدهد، کاتالیز میشود.

در صورت استفاده از کلرید لیتیم مقادیر استوکیومتریک اکسیدها و انیدریدها استفاده میشود. در نتیجه وزن ملکولی پلی استر توسط مقادیر مواد شروع کننده کنترل میشود. اگر این مقدار بالا باشد، زنجیره های متعددی شروع شده و وزن مولکول پلیمر پایین خواهد بود.

اگر مقادیر کمی ازماده شروع کننده استفاده شود زنجیرهای کمی بوجود آمده و وزن نهایی مولکول پلی استر بالا خواهد بود. تشکیل مخلوطهای پلی استر، پلی اتر توسط کلرید روی بعنوان کاتالیست باعث ایجاد سفتی ومحکمی در محصول شده و تشکیل زنجیره های پروپیلن در بنیاد پلی استر آنرا انعطاف ناپذیر میسازد. مقادیر بیشتر از اکسید با استفاده از کلرید روی ارزش اسیدی نهایی پلی استررا به مقدار قابل کنترل پایین میآورد. 

ایزومریزاسیون مالئات به فومارات بتعبیت پلی استر تشکیل شده به دماهای بالاتر بدست می آید. در جایی که کلرید روی (2Zncl ) بعنوان کاتالیست بکار می رود، دماهای بالاتر باید با دقت بکار بروند تا افزایش زیاد ویسکوزیته و ژلاتینی شدن جلوگیری شود.   

روش اکسید

بعلت واکنش سریع یا زمان سیکل تانک و ارزش پایین تر پایه مولی اکسیدها برعکس گلیکول های مربوطه، کیفیت بالا اما با هزینه بسیار پایین رزین های پلی استر با کاربردهای عمومی از روش اکسید بدست  میآید .

نکته این فرآیند تعداد محدود ترکیبات بدست آمده در زمانی است که یا گلیکول ها یا اسیدها 10% مولی تجاوز نمایند. نکته منفی دیگر فرایند اکسید این است که رنگ رزین را در سطوح پایین به مراتب مشکل تر از فرایند فیوژن میتوان ثابت نگه داشت.

هر چند تهیه رزین های پلی استرهای غیر اشباع بنظر میرسد که بدون پیچیدگی خاصی باشد. با این همه مسائل بالقوه متعددی وجود دارد که مربوط به مواد اولیه مورد استفاده برای تهیه ترکیبات خاص و شرایط بهینه واکنش است. 

رزین های پلی استر غیر اشباع که شامل اسیدهای حلالیت پذیری گلیکول محدود شده هستند مثل اسیدهای ترافتالیک یا ایزوفتالیک معمولا توسط یک فرایند دو مرحله ای تهیه می شود که نتیجه آن رزین های با شفافیت خوب وزمان نگاهداری طولانی است.

در مرحله اول این اسیدها با یک جزئ از گلیکول که دارای ارزش اسیدی پایین است ،معمولا زیر 15 میلی گرم ، واکنش می دهد. در مرحله دوم، با قیمانده گلیکول و نیمه غیر اشباع اضافه شده و فرایند استریفیکاسیون در محدوده طبیعی انجام می شود. 

معمولا در واحدهای صنعتی روش فیوژن که مبتنی بر پلی کندانسیون است متداول میباشد.

✳️ تشریح فرآیند فیوژن مطابق فلوشیت زیر

تشریح فرآیند مطابق فلوشیت زیر میباشد:

در این روش ابتدا واکنش پلی استریفیکاسیون باید انجام شود. جهت انجام این عملیات نیاز به یک تانک از جنس استنلس استیل است و دو جداره میباشد که مجهز به سیستم کویل و همزن میباشد.

ماده اولیه پروپیلن گلیکول مایع ، پس از توزین به داخل این تانک ریخته میشود. دما تا حدود C° 100 درجه بالا میرود و سپس مواد اولیه جامد که شامل انیدرید فتالیک و انیدرید مالئیک میباشند از قیف عبور کرده با گذر از اکسترودر به داخل راکتور ریخته میشود عملیات میتواند تحت خلا انجام گیرد و نیز از کاتالیزور استفاده کرد.

پس از مرحله اضافه کردن مواد جامد دمای تانک به 200° C میرسد و بخارات تشکیل شده از بالای تانک وارد کندانسور که به طور جزئی عمل میکند میشود.

این کندانسور بین نقاط جوش آب و گلیکول عمل میکند و بصورت برج آکنه دار (packed column) میباشد. در اثر عملیات بخارات گلیکول عمل نکرده سریعا سرد و به راکتور برگشت داده میشود ولی بخارات آب از سیستم جدا میگردد. جهت جداسازی بهتر و عدم برگشت بخارات آب به راکتور، انتهای کندانسور مجهز به کویل گرمکن است.

آن گاه بخارات آب وارد کندانسور شده تمام بخارات بصورت مایع درآمده و وارد دکانتور میشود. بدین ترتیب تمام گلیکول ها ، همراه آب منتقل شده، جدا گردیده و دوباره وارد راکتور میشود و آب نیز به مخزن نگهدارنده منتقل میشود. جهت تسریع عملیات آبگیری میتوان از حلال های آلی نظیر زایلن و تولوئن استفاده نمود. 

عملیات جداسازی آب تا زمانی که محتویات راکتور از نظر عدد اسیدی و ویسکوزیته به مقدار مورد نیاز برسد ادامه دارد. از اینجا به بعد عملیات اضافه کردن مواد و انجام عمل اختلاط و شاخه دار کردن  پلیمر انجام میگیرد.

این کار توسط مونو استایرن و یا متیل متاکریلات انجام میگیرد. روش کار بدین صورت است که درجه حرارت استریفیکاسیون حدود C° 200 بود به  C° 100 کاهش یافته و آنگاه مواد نگهدارنده (هیدروکینون) اضافه میشوند. این مواد جهت جلوگیری از پلیمریزاسیون و ژلاتینی شدن محصول نهایی اضافه میگردد.

سپس مونو استایرن و یا متیل متاکریلات به تانک اضافه میگردد.  در تمام این مدت اختلاط درتانک بسرعت انجام میگیرد. تانک رقیق سازی از نظر ساختاری مشابه تانک قبلی است. پس از اتمام واکنش کوپلیمریزاسیون محتویات تانک سرد و به دمای محیط می رسند و پس از عبور از فیلتر ، بسته بندی و آماده ارائه به بازار میگردند. میتوان در مرحله بعدی رزین پلی استر رقیق شده را پس از مرحله رقیق سازی اولیه در تانک ذخیره و اختلاط نمود.


✔️ ماشین آلات ، تاسیسات و تجهیزات خط تولید کارخانه رزین پلی استر غیراشباع با ظرفیت 1000 تن در سال


ماشین آلات و تجهیزات خط تولید کارخانه رزین پلی استر غیر اشباع

✳️ ماشین آلات و تجهیزات خط تولید کارخانه رزین پلی استر غیر اشباع :

  • رآکتور ( 4000 لیتری با کویل داخلی و خارجی و کلیه سرلوله ها و فلنج ها از فولاد 316 با موتور گیربکس 11 کیلو وات ضد جرقه ) : 1 دستگاه
  • بلندر (میکسر) : ( 8000 لیتریبا کویل داخلی و خارجی و کلیه سرلوله ها و فلنج ها از فولاد 316 با موتور گیربکس 11 کیلو وات ضد جرقه ) : 1 دستگاه
  • کندانسور ( جهت راکتور با سطح تبادل 20 متر مربع ) : 1 دستگاه
  • کندانسور ( جهت بلندر با سطح تبادل 8 متر مربع ) : 1 دستگاه
  • لوله بالا برنده : 1 دستگاه
  • تبخیرات دوجداره : 1 دستگاه
  • سپراتور ( 350 لیتری ) : 1 دستگاه
  • رفلگماتور ( با سطح تبادل 12 مترمربع ) : 1 دستگاه
  • فیلتر سبدی ( با سطح تبادل 1 مترمربع ) : 1 دستگاه
  • دیگ روغن داغ ( 6000000 کیلوکالری با کلیه پمپ ها و ادوات کنترل و تابلو . مخازن ذخیره و انیساط ) : 1 دستگاه
  • برج آب سرد کن ( با ظرفیت 100تن بار سرمایی ) : 1 دستگاه
  • سکوی نصب ( نصب تجهیزات و ساختمان تولید ) : 1 دستگاه
  • تابلو برق ( تابلو برق و کنترل کامپیوتری ) : 1 عدد
  • نصب تجهیزات و راه اندازی : 1 خط
  • مخازن ذخیره ( 50,000 لیتری ) : 6 دستگاه
  • ارتباطات دستگاه ها شامل پمپ های فلنج ها، و شیرآلات، لوله و زانو و ادوات کنترل (شیر سه طرفه) و غیره : --

✳️ تاسیسات مورد نیاز این کارخانه تولید رزین پلی استر غیر اشباع به قرار زیر میباشند :

  • تأسیسات سرمایش و گرمایش
  • تأسیسات اطفاء حریق
  • تأسیسات آب و فاضلاب
  • تجهیزات آب خنک کن، تجهیزات برج خنک کن، نصب و لوله کشی تجهیزات
  • تجهیزات دیگهای بخار
  • ژنراتور برق
  • تهویه
  • تعمیرگاه

✳️ میزان آب و سوخت و برق مصرفی سالانه کارخانه تولید رزین پلی استر غیر اشباع  با ظرفیت 1000 تن در سال

سوخت و برق مصرفی کارخانه تولید رزین پلی استر به قرار زیر می باشد :

  • برق مصرفی : 31800 کیلووات
  • آب مصرفی : 8610 مترمربع
  • گاز مصرفی : 147000 لیتر
✳️ نیروی انسانی مورد نیاز جهت بهره برداری از کارخانه تولید رزین پلی استر غیر اشباع  با ظرفیت 1000 تن در سال

تعداد نیروی انسانی مورد نیاز کارخانه تولید رزین پلی استر به قرار زیر میباشد :

  • مدیر ارشد : 1 نفر
  • مدیر کارخانه : 1 نفر
  • پرسنل تولیدی متخصص : 10 نفر
  • پرسنل تولیدی (تکنسین) : 4 نفر
  • اداری : 3 نفر
  • کارگر ماهر : 2 نفر
  • کارگر ساده : 3 نفر
  • خدماتی : 4 نفر

✔️ زمین ، محوطه سازی و ساختمان سازی مورد نیاز جهت احداث کارخانه تولید رزین پلی استر غیر اشباع با ظرفیت 1000 تن در سال

کارخانه تولید رزین پلی استر غیر اشباع

✳️ زمین و محوطه سازی مورد نیاز کارخانه تولید رزین پلی استر غیر اشباع به قرار زیر می باشد :

  • محوطه سازی، خیابان کشی، پارکینگ و فضای سبز : 819 مترمربع
  • دیوارکشی : 400 مترمربع
  • زمین سالن های تولید و انبار : 553 مترمربع
  • زمین ساختمان های اداری، خدماتی و عمومی : 460 مترمربع
  • زمین محوطه : 840 مترمربع
  • زمین توسعه طرح : 650 مترمربع

✳️ ساختمان سازی مورد نیاز کارخانه تولید رزین پلی استر غیر اشباع به قرار زیر می باشد :

  • سوله خط تولید : 190 مترمربع
  • انبارها : 453 مترمربع
  • ساختمان های اداری ،خدماتی و عمومی : 1013 مترمربع

✍️ جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید رزین پلی استر غیر اشباع ، با اطلاعات کاملا به روز با فرمت Word و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ جواز تاسیس یا وام و تسهیلات بانکی ،با ما تماس بگیرید .


📚 دانلود فایل های طرح توجیهی تیپ تولید رزین پلی استر غیر اشباع


👈 توجه : کلیه ی طرح های تیپ یا آماده ، صرفا کاربرد مطالعاتی و تحقیقاتی داشته و جهت اخذ مجوز و یا تسهیلات و وام بانکی مناسب نمیباشند . جهت تهیه طرح توجیهی با کاربرد اجرایی و بانکی با ما تماس بگیرید.

فايل‌ها:
rarطرح توجیهی تولید رزین پلی استر در زمینی به مساحت 4020 متر مربع با ظرفیت تولید 3000 تن در سال آپدیت سال 1402 ( با کامفار 124 صفحه) (WORD+PDF) ( اختصاصی - برای اشتراک سه ماهه و بالاتر )
تاريخجمعه, 03 شهریور 1402 11:00
حجم فايل 2.47 MB
دانلود 0

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

rarطرح توجیهی تولید تولید انواع رنگ و رزین ( 5600 تن رنگ + 1800 تن رزین روغنی و پایه آبی ) + کامفار مجموعا 114 صفحه سال 1401 ( Word + Pdf ) ( اختصاصی - اشتراک سه ماهه و بالاتر )
تاريخپنج شنبه, 17 شهریور 1401 22:07
حجم فايل 1.89 MB
دانلود 29

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

rarطرح توجیهی تولید انواع رنگ و رزین ها در زمینی به مساحت 2800 متر مربع با ظرفیت سالانه 5000 تن ، 42 صفحه - آپدیت سال 1400 (pdf+word)( اختصاصی - برای اشتراک شش ماه و یکساله )
تاريخدوشنبه, 27 تیر 1401 20:22
حجم فايل 1.04 MB
دانلود 13

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید رزین پلی استر غیراشباع 62 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخسه شنبه, 07 آذر 1396 01:14
حجم فايل 604.94 KB
دانلود 195

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید رزین های پلی استر اشباع 20 صفحه سال 93 داغ
تاريخشنبه, 21 دی 1398 20:07
حجم فايل 2.69 MB
دانلود 395

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.


کسب و کارهای پر طرفدار

صنایع شیمیایی

© 2024 کلیه حقوق این وبسایت محفوظ میباشد.
Articles
Categories