• 021-77869979
  • سفارش طرح توجیهی : 09360555304
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 24/7

طرح توجیهی تولید ایزوپرن ⭐️ مجوز و وام (0 تا 100)

(5 votes, average 5 out of 5)

طرح توجیهی تولید ایزوپرن

در طرح توجیهی تولید ایزوپرن و پلی ایزوپرن به هزینه سنجی پروژه ساخت کارخانه و سودِ تولید ایزوپرن ، به صورت کاملا اختصاصی ، با اطلاعات فنی شما و با گزارش گیری مالی کامفار با فرمت word و pdf می پردازیم که برای اخذ جواز تاسیس ، تسهیلات بانکی و دریافت زمین قابل استفاده می باشد .

ضمنا میتوانید فایل قدیمی طرح توجیهی تولید ایزوپرن را صرفا جهت مطالعه از انتهای همین مقاله دانلود نمایید.


معرفی محصول طرح توجیهی لاستیک مصنوعی پلی ایزوپرن


خواص فیزیکی و فرمول مولکولی ایزوپرن

✳️ لاستیک مصنوعی پلی ایزوپرن چیست و چه خواصی دارد!

ایزوپرن، یک دی اولفین بوده که معمولا از تقطیر جریان های هیدروکربنی C5 به دست می آید. نام ایزوپرن از لحاظ شیمیایی 2- متیل بوتادین بوده که به صورت پلی ایزوپرن یا لاستیک مصنوعی پلیمریزه شده و به دلیل شباهت مکانیکی و شیمیایی بسیار زیاد این پلیمر به لاستیک طبیعی، جایگزین بسیار مناسبی برای آن محسوب می شود.

لاستیک ایزوپرن در واقع یک الاستومر بوده که هم می توان آن را به صورت طبیعی از مزارع Hevea برداشت نمود و هم به صورت مصنوعی از طریق پلیمریزاسیون زیگلر- ناتا به دست آورد.

فرمول شیمیایی لاستیک ایزوپرن C5H8 میباشد و با توجه به موقعیت قرار گیری گروه جانبی درای ایزومر سیس و ترانس می باشد. 

این جریان هیدروکربنی از محصولات جانبی اتیلن تولید می شود. در آمریکا و اروپای غربی، تنها از این روش تولید استفاده می شود اما روش های سنتزی نیز برای تولید ایزوپرن وجود دارد که شامل هیدروژن زدایی ایزوآمیلن و ایزوپنتان (در روسیه) و واکنش ایزوبوتیلن با فرمالدهید در ژاپن و روسیه می باشد.

سه کشور آمریکا، ژاپن و روسیه از عمده ترین کشورهای تولید و مصرف کننده ایزوپرن به حساب می آیند. روسیه، آمریکا و ژاپن به عنوان تولید کننده ها و مصرف کننده های عمده ی ایزوپرن در دنیا شناخته میشوند. شرکت تایرسازی و لاستیک Goodyear ، به عنوان خریدار اصلی ایزوپرن در سطح دنیا معرفی شده است.

خواص فیزیکی ایزوپرن :

  • شماره Chemical Abstract : 5-78-79
  • وزن مولکولی : 68
  • فرمول شیمیایی : C5H8
  • حالت فیزیکی : مایع
  • رنگ : بی رنگ
  • حلالیت در آب : نامحلول
  • نقطه ذوب : 146- C0
  • نقطه جوش :1 C0
  • فشار بخار : 493 mmHg @ 20 C0
  • دانسیته بخار : 35 gr/cm3
  • وزن مخصوص : 0.6806

در طرح توجیهی تولید ایزوپرن و لاستیک پلی ایزوپرن می خوانیم که این محصول در چه غلظت هایی تولید و عرضه می شود !

ایزوپرن تولیدی و قابل عرضه دارای غلظت های متفاوتی است. ایزوپرن خام، دارای درجه خلوصی معادل 15 تا 65 درصد بوده که با نام ایزوپرن تغلیظ شده ارائه می شود.

زمانیکه ایزوپرن دارای خلوصی در حدود 65 تا 95 درصد باشد، با نام ایزوپرن پالایش یافته و یا استخراجی شناخته می شود و ایزوپرن با خلوص 95 تا 99 درصد، به نام ایزوپرن با خلوص بالا مطرح گردیده و در صورت دستیابی به خلوص بالای 5/99 درصد به آن ایزوپرن گرید پلیمریزاسیون (Polymerization Grade) گفته می شود.

در این طرح اینگونه فرض شده است که خوراک ورودی به واحد، برش 5C بوده که به صورت ایزوپرن تغلیظ یافته با خلوص 15 الی 65 درصد درآمده و در واقع منبع تولید ایزوپرن استخراجی و پالایشی می باشد ، سپس آن را به خلوص 95 درصد می رسانند و در نهایت محصول طرح به عنوان ایزوپرن خلوص بالا و به صورت گرید پلیمریزاسیون بوده که این گرید خلوص بالای 99 درصد در داخل کشور قابلیت مصرف و کاربرد فراوانی داشته و می تواند به پلی ایزوپرن و یا لاستیک ایزوپرن تبدیل شود.

نوع ایزوپرن خلوص بالا( بالای 95 درصد) نیز قابل صدور به صادر کردن به سایر کشورهای منطقه و حتی پلیمریزاسیون می باشد.

منومر ایزوپرن ساختاری طبیعی است که امکان سنتز آن نیز وجود دارد!

مونومر ایزوپرن یکی از ساختارهای طبیعی قابل توجه در میان مونومرهای پلیمری بوده که امکان تولید سنتزی آن نیز وجود دارد. این مونومر نه تنها در لاستیک طبیعی یا شیره درخت Hevea وجود داشته بلکه در بخش وسیعی از ترکیبات استخراجی از منابع حیوانی و گیاهی نیز یافت می شود.

نکته دیگر که در ادامه طرح به آن اشاره شده است، آن است که 85 درصد از لاستیک طبیعی را همین مونومر ایزوپرن تشکیل داده است و از این رو در کشورهایی که به لاستیک طبیعی دسترسی ندارند ، لاستیک حاصله از ایزوپرن و یا همان لاستیک مصنوعی پلی ایزوپرن، جایگزین مناسبی برای لاستیک طبیعی به شمار می رود. 

✳️ کدهای آیسیک مرتبط با محصول طرح توجیهی تولید ایزوپرن به قرار زیر می باشند :

  • کد آیسیک کائوچوی ایزوپرن : 40026000
  • کد آیسیک لاستیک برای ماشین های سواری : 40011000
  • کد آیسیک کائوچوی ایزوپرن- ایزوبوتن : 40023100

تعرفه های گمرکی مربوط به ایزوپرن به قرار زیر میباشند :

  • کد تعرفه گمرکی بوتا- 3،1- دی ان و ایزوپرن (Isoprene) : 29012400
  • کد تعرفه گمرکی کائوچوی ایزوبوتن- ایزوپرن (بوتیل)(IIR) : 40023100
  • کد تعرفه گمرکی کائوچوی ایزوپرن (IR) : 40026000

✳️ طرح توجیهی تولید لاستیک مصنوعی ایزوپرن شامل چه سرفصل هاییست؟

طرح توجیهی تولید لاستیک ایزوپرن لامل سرفصل هایی مانند براورد هزینه راه اندازی کارخانه ، هزینه های جاری کارخانه ، براورد درآمد کارخانه تولید ایزوپرن، برآورد صورت های مالی کارخانه ایزوپرن، براورد نقطه سر به سر و برآورد شاخصه های مالی نظیر دوره بازگشت سرمایه و نرخ بازده داخلی و ... میباشد.

✳️ کاربرد طرح توجیهی تولید لاستیک مصنوعی ایزوپرن چیست؟

طرح توجیهی تولید لاستیک ایزوپرن، مضاف بر اینکه میتواند نقشه راه شما باشد بلکه به عنوان یکی از مدارک مورد نیاز شما جهت اخذ جواز تاسیس و وام بانکی و دریافت زمین برای راه اندازی کارخانه تولید ایزوپرن نیز به حساب آید.


معرفی موارد کاربرد و تشریح بازار هدف ایزوپرن !


موارد کاربرد ایزوپرن

1 – لاستیک مصنوعی پلی ایزوپرن :

این نوع لاستیک با نشانه IR و با نام شیمیایی لاستیک سیس 1و4-پلی ایزوپرن شناخته شده است. مصرف جهانی این نوع لاستیک در سال 1998 بالغ بر 10827 هزار تن بوده است. این ماده با پلیمریزاسیون در حلال و در حضور کاتالیزور زیگلر و یا فروسن (98 درصد ساختار سیس) و کاتالیست لیتیم (92 درصد ساختار سیس) تولید می شود.

از خصوصیات عمده لاستیک پلی ایزوپرن می توان به شفافیت و یکنواختی بیشتر نسبت به لاستیک طبیعی اشاره کرد. قیمت آن نسبت به لاستیک طبیعی در اروپا و آمریکا بیشتر بوده و سایر خصوصیات آن مشابه لاستیک طبیعی می باشد. کاربردهای آن به طور عمده در لاستیک هایی با عملکرد بسیار بالا، بسته بندی مواد غذایی و تولید دستکش های پزشکی می باشد.

در حوالی سال 1387 سالانه حدود 230 هزار تن انواع تایر در کشور تولید می شد. با توجه به فرمولاسیون های تولید تایر در حدود 30 درصد از این مقدار به لاستیک طبیعی اختصاص دارد و از این رو میزان مصرف لاستیک طبیعی کشور در بخش تولید تایر در حدود 50 هزار تن در سال و در دیگر بخش های تولید قطعات لاستیکی نیز حدود 12 هزار تن می باشد که جمعا به حدود 62 هزار تن در سال می رسد.

حال با جایگزینی پلی ایزوپرن به جای لاستیک طبیعی در فرمولاسیون های تولید تایر سواری و خودروهای سنگین، میزان مصرف آن به 60 هزارتن در سال می رسد.

در واقع این جایگزینی صرفه جویی ارزی قابل توجهی در اثر کاهش واردات لاستیک طبیعی به همراه خواهد داشت. یکی از نکات مهم دیگر در تولید ایزوپرن، ارزان بودن خوراک 5C در بخش تولید مونومر ایزوپرن می باشد که از پالایشگاه ها و مجتمع های پتروشیمی کشور به راحتی قابل تامین خواهد بود.

 2 - کوپلیمرهای استایرن- ایزوپرن- استایرن (SIS) :

از دیگر ترکیبات قابل تولید توسط ایزوپرن، کوپلیمر استایرن- ایزوپرن- استایرن (SIS) بوده که در آن از مونومر استایرن استفاده می شود. با توجه به توصعه صنعت چسب سازی در جهان به ویژه منطقه آسیا و ایران و نیز عدم استفاده از چسب های پایه حلالی و روند توسعه ای و رشد چسب های گرماذوب، از ترکیبات قابل توجه و کاربردی در تولیدی چسب های گرماذوب، کوپلیمرهای SIS می باشند که مصرف گسترده ای در جهان به خود اختصاص داده اند ولی به لحاظ عدم آشنایی، عدم دسترسی کافی، قیمت بالا و عدم تولید داخل، متاسفانه در حال حاضر در کشور کاربرد چندانی ندارد. ولی در آینده با رشد صنعت چسب، به خصوص در مورد چسب های گرماذوب، مصرف بالایی خواهند داشت.

لذا با توجه به منابع کافی و دسترسی به مونومر استایرن در داخل کشور و به خصوص طی سال های 1384 تا 1386 ، می توان برنامه یا طرحی را در جهت تولید کوپلیمرهای استایرن-ایزوپرن-استایرن، در صورت دسترسی کافی و تولید مونومر ایزوپرن در داخل کشور، مطرح و بررسی نمود. کل واردات این نوع لاستیک برای مصرف به عنوان چسب حداکثر در حدود 300 تن در سال 1387 بوده است.

3 - تولید بیوتیل رابر :

در سال 2007 حدود 8 هزار تن که معادل 4 ال 5 درصد  از مصرف ایزوپرن در آمریکا می باشد؛ به تولید رابر بیوتیل اختصاص یافته است. پیش بینی می شود که این کاربرد ایزوپرن، سالانه رشدی معادل 4/2 درصد را تجربه نماید.

4 - سایر مصارف ایزوپرن:

مصارف عمده دیگری که ایزوپرن در آن مصرف می شود عبارت است از ماد خام برای بهبود شاخص جریان روغن ها، الاستومر خاص ایزوپرن و مشتقات ایزوپرن که در عطرها و طعم دهنده ها، سخت کننده های اپوکسی، ویتامین ها و مواد شیمیایی استفاده می شود. مصرف ایزوپرن در این موارد در سال 2007 بیش از 38 هزار تن برآورد شده است.

در قسمت سایر مصارف، کوپلیمر بلوکی هیدروژنه شده استایرن-ایزوپرن شاخص ترین کاربرد ایزوپرن محصوب می شود.  همچنین ایزوپرن به عنوان یک ماده واسط در تولید تراپن ها که در ویتامین ها کاربرد دارد؛ محسوب می شود.


دانش فنی طرح توجیهی تولید ایزوپرن از برش C5 با ظرفیت 43000 تن در سال


دانش فنی طرح توجیهی تولید ایزوپرن

✳️ مواد اولیه مصرفی در تولید ایزوپرن از برش C5 با ظرفیت 43000 تن در سال :

  • برش 5C (15 درصد وزنی ایزوپرن) : 252840 تن
  • دی متیل فرمالدهید : 43000 کیلوگرم
  • هیدروکربن های سبک : 190984 تن

✳️ فرایند تولید ایزوپرن از برش C5 با ظرفیت 43000 تن در سال :

در داخل کشور واحدی برای تولید ایزوپرن وجود ندارد. در سایر کشورها نیز تا پیش از ایجاد واحدهای گسترده اتیلن، در سال های 1980-1970 عموما از روش های سنتزی برای تولید ایزوپرن استفاده می شد.

پس از راه اندازی واحدهای گسترده اتیلن و با توجه به اینکه برش 5C به عنوان محصول جانبی این واحد محسوب می شود؛ به تدریج واحدهای ایزوپرن جدید بر مبنای تقطیر استخراجی این برش رواج یافت.

امروزه نیز بسیاری از واحدهای سنتزی تولید ایزوپرن در جهان تعطیل شده اند و در اکثر واحدهای تولید ایزوپرن از روش تقطیر استخراجی برش 5C  استفاده می شود. در ایران نیز با توجه به ارزان و  در دسترس بودن این برش، استفاده از این روش به عنوان بهترین روش توصیه می شود.    

شرح فرایند تهیه ایزوپرن از جریان 5C به وسیله تقطیر  :

برش 5C (حاوی 15 درصد وزنی ایزوپرن) از کارخانه اتیلن برای خوراک ستون اول تقطیر به کار رفته و محصول مقطر حاصله از ستون دوم آزئوتروپ نرمال پنتان-ایزوپرن جهت استفاده به عنوان خوراک واحد پلی ایزوپرن به اندازه کافی خالص است.

هر ستون از نظر تئوری 118 سینی داشته و نسبت جریان برگشتی 100:1 است. برای راندمان بالا، ستون ها با 200 سینی تئوری و نسبت جریان برگشتی 30:1 در فشار 32-22 psia کار می کردند.  

یک مورد پایه ارزیابی شده آن است که جریان 5C حاوی 46 درصد وزنی ایزوپرن به وسیله تقطیر استخراجی در دو ستون فرآوری می شود. تقطیرها در فشارهای بالا (100-130psia ) انجام شده تا قطر ستون کاهش یابد و یک بازدارنده (نظیر نیتروبنزن) برای جلوگیری از پلیمریزاسیون ایزوپرن به کار می رود.  

بر طبق نمودار فرایند، خوراک 5C از مخزن کروی ذخیره خوراک T-151 عبور کرده و پس از حرارت داده شدن در مبدل E-101 به ستون مواد سبک C-101 تغذیه می شود که در آن 257 سینی ستون تحت فشار بالای 130 psia و دمای 114C و نسبت جریان برگشتی 80:1 کار می کند. محصول مقطر C-101 در مخازن کروی T-152 A,B ذخیره می شود.

جریان پایینی ستون  C-101 به محصول ستون C-102 وارد شده که در آن 237 سینی ستون در فشار بالای ستون psia  100 و 106 C و نسبت جریان برگشتی تقریبی 18:1 کار می کند.

محصول پایین ستون C-102 در مبدل E-107 خنک شده و به برج بعدی به منظور تخلیص بیشتر ارسال می شود. در انتها نیز PFD مربوط به این واحد به صورت ضمیمه آورده شده است.     

در تقطیر استخراجی به کمک DMF به صورت زیر عمل می کنیم:  

جداسازی شامل دو تقطیر استخراجی به کمک DMF به عنوان حلال است که در میان آن دو یک مرحله تقطیر جز به جز قرار می گیرد . البته امروزه در فرایندهای جدید از NMP استفاده می شود. مرحله آخر تقطیر به منظور تولید گرید پلیمریزاسیون ایزوپرن استفاده می شود. تجهیزات تخلیص حلال نیز بایستی در نظر گرفته شود. 

خوراک 5C به صورت بخار وارد اولین ستون تقطیر استخراجی می شود. DMF که شامل 1 درصد وزنی NMP و همچنین 1 درصد فورفورال است؛ به عنوان حلال و به صورت مایع استفاده می شود.این دو ماده به منظور جلوگیری از شروع واکنش های پلیمریزاسیون به DMF اضافه می شود.

ماده خروجی از بالای برح عمدتا شامل ایزوپنتن، نرمال پنتان و الفین های 5C می باشد که می توان آن را به طور مستقیم به بنزین اضافه نمود.  

جریان پایینی از ستون به برج دفع وارد می شود. جریان پایین برج عمدتا از DMF تشکیل شده است.

بخشی از این جریان به مرحله خالص سازی حلال ارسال می شود. به باقیمانده این جریان ،DMF خالص اضافه شده و جریان حاصل به برج تقطیر استخراجی بازیابی می شود.

جریان بالای ستون دفع به عنوان خوراک برج تقطیر در نظر گرفته می شود. جربان بالایی از برج تقطیر حدود 97 درصد وزنی دارای ایزوپرن است. جریان پایینی برج به میزات قابل توجهی از دی الفین ها به غیر از ایروپرن تشکیل شده است. این جریان تنها ارزش سوختی دارد.  

جریان با 97 درصد وزنی ایزوپرن به صورت بخار به دومین ستون تقطیر استخراجی فرستاده می شود.

DMF در این برج نیز به صورت مایع اضافه می شود. جریان خروجی از بالای برج حاوی بیشتر از 98 درصد وزنی از ایزوپرن است که به ستون خالص سازی نهایی ارسال می شود. در ستون نهایی ایزوپرن با گرید پلیمریزاسیون حاصل می شود.

✳️ همچنین فرایند تولید ایزوپرن و پلی ایزوپرن از ذرت جهت مطالعه ی بیشتر صنعتگران و علاقه مندان به تولید این محصول در زیر آمده است :

فرایند تولید ایزوپرن و پلی ایزوپرن از ذرت


ماشین آلات ، تاسیسات و تجهیزات خط تولید ایزوپرن از برش C5 با ظرفیت 43000 تن در سال


ماشین آلات و تجهیزات خط تولید ایزوپرن

✳️ ماشین آلات و تجهیزات خط تولید ایزوپرن :

تجهیزات تولید ایزوپرن تجهیزات درون محدوده عملیاتی ( نظیر مخازن نگهداری مراد، مبدل های حرارتی و برج های تقطیر استخراجی )

✳️ تاسیسات مورد نیاز کارخانه تولید لاستیک مصنوعی ایزوپرن با ظرفیت 43000 تن در سال

  • تأسیسات سرمایش و گرمایش
  • تأسیسات اطفاء حریق
  • تأسیسات آب و فاضلاب

✳️ آب و برق و سوخت سالانه مورد نیاز کارخانه تولید لاستیک مصنوعی ایزوپرن با ظرفیت 43000 تن در سال

  • بخار : 79800 تن
  • سوخت : 5571000 لیتر
  • برق : 5000000 کیلووات
  • آب : 21300000 مترمکعب

✳️ اشتغال زایی کارخانه تولید ایزوپرن (لاستیک مصنوعی) با ظرفیت 43000 تن در سال :

  • مدیر ارشد : 1 نفر
  • مدیر واحدها : 2 نفر
  • پرسنل تولیدی متخصص : 20 نفر
  • کارگر ماهر : 30 نفر
  • کارگر ساده و خدماتی : 20 نفر

بررسی موارد محیط زیستی و استانداردهای مرتبط با صنعت تولید کائوچو ایزوپرن !

بررسی موارد محیط زیستی و استانداردهای مرتبط با صنعت تولید کائوچو ایزوپرن

✳️ اطلاعات فنی مربوط به آتش گیری خوراک واحد تولید کائوچوی مصنوعی ایزوپرن (برش C5)

  • نقطه اشتعال (Flash Point) : 54- C0
  • نقطه خوداشتعالی (Auto ignition) : 220 C0
  • حد مجاز پایین آتش گیری (%حجمی در هوا) : 1.5
  • حد مجاز بالای آتش گیری (%حجمی در هوا) : 8.9

مواد مناسب جهت خاموش و خفه کردن آتش این ماده دی اکسید کربن و آب و پودر می باشد. توصیه می شود جهت محافظت از پوست دست از دستکشهایی از جنس ویتون، نیتریل و یا پلی وینیل الکل استفاده گردد.

به دلیل آنکه این مواد بسیار فرار بوده و حتی در دماهای پایین نیز فشار بخار بالایی دارد؛ لذا احتمل وقوع آتش سوزی و انفجار در صورت وجود بخارات آن در هوا وجود دارد. جهت کاهش این خطرات یکی از راهکارهای موثر اتصال تمام قطعات فلزی مربوط به حمل و نقل زمین می باشد.

نکات محیط زیستی تولید کائوچوی مصنوعی ایزوپرن !

در مورد مسائل زیست محیطی مربوط به ایزوپرن در اکثر مراجع مربوطه اطلاعات چندانی ارائه نشده است. اما در کل می توان گفت کع این ماده برای محیط زیست مضر است ؛ و به دلیل فراریت بالای آن به سرعت وارد هوا می شود.

لذا توصیه می شود تا آنجا که مقدور است از ورود این ماده به  پسابها و فاضلاب های صنعتی و یا آبهای زیرزمینی جلوگیری به عمل آید، زیرا خطر انفجار در این موارد وجود دارد.

 ✳️ مشخصات MSDS مرتبط با ایزوپرن به قرار تصویر زیر می باشند :

 مشخصات MSDS مرتبط با ایزوپرن


زمین ، محوطه سازی و ساختمان سازی مورد نیاز کارخانه تولید ایزوپرن با ظرفیت 43000 تن در سال

کارخانه تولید ایزوپرن

✳️ زمین و محوطه سازی مورد نیاز کارخانه تولید لاستیک مصنوعی ایزوپرن
  • زمین : 12000 مترمربع
  • محوطه سازی، خیابان کشی، پارکینگ و فضای سبز : 1000 مترمربع
  • دیوارکشی : 1000 مترمربع
  • زمین سالن های تولید و انبار : 8000 مترمربع
  • زمین ساختمان های اداری، خدماتی و عمومی : 1000 مترمربع
  • تاسیسات : 200 مترمربع
  • زمین محوطه : 800 مترمربع
  • زمین توسعه طرح : 2000 مترمربع
✳️ ساختمان سازی مورد نیاز کارخانه تولید لاستیک مصنوعی ایزوپرن
  • سوله خط تولید : 3000 مترمربع
  • انبارها : 2000 مترمربع
  • ساختمان های اداری ،خدماتی و عمومی : 1000 مترمربع   
  • تاسیسات : 250 مترمربع

جدول زمانبندی راه اندازی کارخانه تولید ایزوپرن به قرار زیر می باشد :

جدول زمانبندی راه اندازی کارخانه تولید ایزوپرن

✍️ جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید ایزوپرن ، با اطلاعات کاملا به روز با فرمت Word و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ جواز تاسیس یا وام و تسهیلات بانکی ،با ما تماس بگیرید .


📚 دانلود فایل های طرح توجیهی تیپ تولید ایزوپرن


👈 توجه : کلیه ی طرح های تیپ یا آماده ، صرفا کاربرد مطالعاتی و تحقیقاتی داشته و جهت اخذ مجوز و یا تسهیلات و وام بانکی مناسب نمیباشند . جهت تهیه طرح توجیهی با کاربرد اجرایی و بانکی با ما تماس بگیرید.

فايل‌ها:
zipطرح توجیهی تولید اﻳﺰوﭘﺮن 51 صفحه
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخسه شنبه, 07 آذر 1396 18:05
حجم فايل 578.99 KB
دانلود 83

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.


کسب و کارهای پر طرفدار

صنایع شیمیایی

© 2024 کلیه حقوق این وبسایت محفوظ میباشد.
Articles
Categories