• 021-77869979
  • سفارش طرح توجیهی : 09360555304
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 24/7

طرح توجیهی مقره چینی ⭐️ 0 تا 100 تولید مقره های سرامیکی

(1 vote, average 5 out of 5)

طرح توجیهی مقره چینی

جهت نگارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید مقره چینی ( مقره های سرامیکی ) با اطلاعات کاملاً به روز برای سال 1402 ، با فرمت DOC و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، این صفحه را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید . ضمنا میتوانید فایل pdf طرح توجیهی تولید مقره چینی ( مقره های سرامیکی ) را که در سال های قبل نگارش شده است را صرفا جهت مطالعه از انتهای صفحه دانلود نمایید.


✔️ مقره چینی چیست و چه کاربردها و انواعی دارد !


یکی از اجزاء مهم شبکه های فشار قوی ، مقره ها (مانند مقره چینی ، مقره سرامیکی و ... ) می باشد که بر حسب ولتاژ مورد استفاده و شرایط محیطی از نظر آلودگی و رطوبت ، شکل خاصی به خود می گیرند.

میزان تقاضا برای مقره های چینی و سایر مقره ها از جمله  مقره های کامپوزیتی به طور فزاینده ای در حال افزایش می باشد که از عوامل اصلی این افزایش می توان به رشد فرهنگ و استاندارد های زندگی و نیز بهبود های صورت گرفته پیرامون توزیع و تولید جریان برق اشاره نمود و امروزه غالب کشور ها نیاز خود را در داخل کشور تاًمین می کنند.

در ادامه مطلب به بررسی کاربردها و انواع مقره های چینی میپردازیم اما این کاربردها و انواع قطعا درباره ی مقره های کامپوزیتی ، شیشه ای و سایر انواع مقره ها نیز صادق میباشد.

✳️ وظایف مقره های چینی در شبکه های انتقال برق را می توان به صورت زیر بیان نمود : 

1 – مقره های چینی باید تحمل وزن هادی های خطوط انتقال و توزیع برای نگهداری سیم های هوایی روی پایه ها و دکل ها در بدترین شرایط (یعنی موقعی که ضخامت یخ و برف تشکیل شده روی سیم ها در حداکثر مقدار باشد) را داشته باشد و اصولاً باید بتوانند بیشترین نیروهای مکانیکی وارد شده بر آن ها را تحمل کنند  .

امروزه طیف وسیعی از مقره های چینی در امر تولید و توزیع جریان برق مورد استفاده قرار میگیرد که شکل و کیفیت آنها بستگی به نوع کاربرد آن خواهد داشت.

در این میان مقره های مخصوص ولتاژ بسیار زیاد و زیاد در انتقال الکتریسیته از ایستگاه های تولید نیرو به پست های فرعی به کار می روند در حالی که مقره های چینی ولتاژ بالا، متوسط و پایین برای خطوط انتقال الکتریسیته از پست های فرعی تا مصرف کنندگان جریان برق مورد استفاده قرار می گیرند. 

2 - عایق بندی هادی ها و زمین و بین هادی ها با یکدیگر به عهده مقره چینی و یا سایر انواع مقره هاست. یعنی مقره چینی باید از استقامت الکتریکی کافی برخوردار باشند تا بتوانند بین فازهای شبکه و دکل ها که متصل به زمین هستند ایزولاسیون کافی برای تحمل ولتاژ فازها را داشته باشند.

استقامت الکتریکی مقره های چینی باید در حدی باشد که در بدترین شرایط (یعنی در حضور رطوبت ، باران ، آلودگی و بروز صاعقه با ولتاژ بالا) دچار شکست کامی الکتریکی نشوند.

بنابراین کلیه مقره ها مانند مقره های چینی باید دارای خصوصیات زیر باشند :

  • استقامت الکتریکی بالا
  • استقامت مکانیکی بالا
  • عاری از ناخالصی و حفره های داخلی .
  • استقامت در برابر تغییرات درجه حرارت و عدم تغییر شکل در اثر تغییر دما (با توجه به ضریب انبساط حرارتی که بایستی کم باشد)
  • ضریب اطمینان بالا.
  • ضریب تلفات عایقی کم.
  • در برابر نفوذ آب و آلودگی ها مقاوم باشد.

✳️ کدهای آیسیک و استانداردهای مرتبط با صنعت مقره سازی !

کدهای آیسیک مرتبط با صنعت مقره سازی به قرار زیر میباشند :

  • مقره رزینی : 25201492
  • مقره شیشه ای : 26101463
  • مقره سرامیکی (سنگین) : 26911331
  • مقره سرامیکی (غیر سنگین) : 26911332
  • مقره سیلیکونی : 26911336
  • قطعات فلزی مقره برق : 31201147

استانداردهای ملی مرتبط با صنعت تولید مقره های چینی و سرامیکی و ... به قرار زیر میباشند :

  • استاندارد آزمایشات بر روی مقره های از جنس سرامیک یا شیشه برای خطوط هوایی یا ولتاژ نامی بیش از 1000 ولت (شماره استاندارد : 2480)
  • مقره های خطوط هوایی با ولتاژ اسمی بیشتر از 1000 ولت – قسمت اول - واحدهای مقره های سرامیکی یا شیشه ای برای سیستم های S اصطلاحات و تعاریف، روش های آزمون و معیارهای پذیرش (شماره استاندارد : 24801-)

✳️ مقره های چینی دارای چه انواعی میباشند !

مقره های چینی دارای چه انواعی میباشند !

بر حسب کاربرد ، کلیه مقره ها (مانند مقره چینی) را به سه دسته تقسیم می کنند :

1 - مقره های خطوط هوایی :

برای عایق کردن هادی ها نسبت به پایه (دکل) و نسبت به یکدیگر و نگهداری هادی ها بر روی پایه ها از این نوع مقره استفاده می شود.

2 - مقره های اتکایی :

برای عایق کاری باس بارها در پست ها و تابلوها، نسبت به زمین و نگهداری آن ها از این نوع مقره ها استفاده می شود.

3 - مقره های عبوری یا بوشینگ ها :

از این نوع مقره ها برای عبور باس بارها از دیواره ها یا ورود به تجهیزات استفاده می شود. همچنین برای ایزوله کردن خطوط یا باس بارها نسبت دیوارها یا بدنه تجهیزات هم به کار میرود  .

اکنون به توضیح تک تک این نوع مقره ها خواهیم پرداخت . البته درصد بسیار زیادی از مقره های مورد استفاده از نوع مقره های خطوط هوایی میباشد.


✔️ آشنایی با انواع مقره های چینی مورد استفاده در خطوط هوایی !


مقره های چینی مورد استفاده در خطوط هوایی به دسته های زیر تقسیم بندی میشوند.

✳️ الف) مقره های چینی سوزنی (میخی) :

از این مقره ها برای نگهداری خطوط توزیع 11 و 20 و 33 کیلو ولت استفاده می شود که بیشتر به صورت یکپارچه ساخته می شوند و معمولاً به شکل ناقوس کلیسا هستند و هادی خط روی شیار بالایی مقره قرار می گیرد و توسط یک سیستم، به مقره محکم می شود.

مقره توسط یک پیچ فولادی که در داخل مقره محکم شده است به بازوی دکل بسته می شود. اطراف پیچ فولادی را با فلز نرم مانند سرب یا سیمان پر می کنند تا چینی مقره با فولاد سخت در تماس نباشد و در اثر گشتاور خمشی شکسته نشود.

چترهای روی مقره هم به خاطر ایجاد مسیر طولانی و همچنین ایجاد نقاط خشک در هنگام بارندگی و هم لغزان بودن سطح مقره برای باقی نماندن باران بر روی سطح مقره ایجاد می شود.

به عبارت دیگر در حالت مرطوب بودن مقره ، فاصله جرقه برابر مجموع کوتاهترین فاصله از لبه یک چتر به نزدیکترین نقطه روی چتر پایینی، به اضافه فاصله از لبه چتر پایینی تا پایه فلزی مقره می باشد.

همچنین در حالت خشک بودن مقره، کوتاه ترین فاصله ، از هادی تا پایه فلزی مقره است. به این منظور ، ضریب اطمینان مقره را به صورت زیر تعریف می کنند :

ولتاژ لازم برای جرقه سطحی = ضریب اطمینان مقره در ولتاژ نامی مقره  

در شبکه های 20 کیلو ولت ، ضریب اطمینان هوای خشک مقره های میخی برابر 6 و برای هوای مرطوب به مقدار 4 است. همچنین در شبکه های 11 کیلوولت این ضریب در هوای خشک برابر 2/8 و برای هوای مرطوب به مقدار 5 است.

✳️ ب) مقره های چینی آویزان (در مقره های خطوط هوایی) :

در ولتاژهای بالاتر از 50 کیلو ولت که در سیستم های انتقال و فوق توزیع استفاده می شود ، استفاده از مقره های سوزنی به علت نیاز به ضخامت زیادتر و پیچیده تر شدن ساختمان مقره ها و گرانتر شدن و غیر اقتصادی بودن آن ها امکان پذیر نیست بنابراین در ولتاژهای بالا از مقره های چینی آویزان استفاده می شود و هادی خط به وسیله کلمپ فلزی به پایین ترین مقره بشقابی زنجیره، متصل می گردد.

هر مقره بشقابی از یک دیک بشقاب از جنس چینی یا شیشه تشکیل شده است که در قسمت بالایی آن ، یک کلاهک چدنی گالوانیزه توسط سیمان مخصوصی به نام Alumina (که مقاومت الکتریکی بالا و از استقامت مکانیکی و چسبندگی بالایی برخوردار است) به شیشه یا چینی متصل شده است و در قیمت پایین مقره نیز یک پین (pin) فولادی گالوانیزه که آن هم به وسیله سیمان مخصوص Alumina به مقره متصل شده است.

همچنین مسیر زیر بشقاب ها به صورت چین دار است تا طول مسیر جریان نشتی افزایش یابد. پین فولادی هر مقره در داخل حفره کلاهک مقره پایینی قرار گرفته و با زدن گیره اطمینان (اشپیلSplit-Pin) حفره کلاهک از سوراخ ریز مقابل آن ، اتصال پین و کلاهک محکم می شود.

دو مقره ضمن اتصال محکم به مقره در محل اتصال، به صورت لولایی حرکت آزادانه هم دارند. قطر بشقاب های این نوع مقره ها معمولاً بین 150 تا 360 میلیمتر و یا بیشتر می باشد . استقامت مکانیکی آن ها هم معمولاً بین 40 تا 300 کیلو نیوتن می باشد.

مزایای استفاده از مقره های بشقابی را می توان به صورت زیر بیان نمود : 

1. چون هر واحد مقره بشقابی برای یک ولتاژ نامی پایینی (در حدود 11 کیلو ولت) طراحی می شود. متناسب با ولتاژ خط می توان به تعداد دلخواه از این بشقاب ها را به هم متصل نمود تا یک زنجیره آن بتواند ولتاژ خط را تحمل کند (قابلیت انتخاب تعداد بشقاب ها).

2. اگر هر کدام از بشقاب های یک زنجیره مقره آویزان ، معیوب یا صدمه ببیند فقط لازم است همان یک بشقاب عوض شود و نیازی به تعویض کل زنجیره نیست (اقتصادی بودن مقره).

3. چون زنجیره مقره به کراس آرم خط آویزان است و می تواند به صورت آزادانه حرکت نماید ، حداقل فشار مکانیکی بر مقره های آویزان وارد می شود (تنش های مکانیکی کمتری به مقره وارد می شود).

4. اگر به دلیلی بخواهند ولتاژ نامی خط را افزایش دهند به راحتی می توان با اضافه نمودن چند تا بشقاب ، قدرت عایقی مناسب را به دست آورد و نیازی به تعویض زنجیره مقره نیست (قابلیت انعطاف در افزایش ولتاژ خط).

5. چون هادی خط به زنجیره آویزان می گردد و پایین تر از بازوی کراس آرم (صلیبی) دکل خط انتقال قرار می گیرد در نتیجه هنگام برخورد صاعقه به خط ، صاعقه ابتدا به بازوی کراس آرم خط برخورد می نماید و تا حدود زیادی از خط حفاظت می شود (حفاظت خط در برابر صاعقه به وسیله بازوی کراس آرم دکل انجام می شود).

6. اگر بار مکانیکی خط زیاد باشد مثلاً : در اسپن های بلند ، هنگام عبور خطوط انتقال از روی رودخانه ها ، دره ها، اتوبان ها میتوان از زنجیره های دوبل یا بیشتر استفاده نمود (قابلیت استفاده از زنجیره های دوبل یا بیشتر).

‌✳️ ج) مقره های چینی سنتی :

مقره های کششی در جاهایی که نیروی کشش افقی زیادی به مقره وارد می شود استفاده می گردد. از این مقره ها در پایه های ابتدا و انتهایی خطوط انتقال ، توزیع و در پایه هایی که در مسیر خط از حالت مستقیم خارج شده و یا نسبت به افق ، زاویه پیدا می کنند ، استفاده می شوند.

مقره های مذکور همان مقره های بشقابی هستند که به صورت افقی نسب می شوند و باید بیوری کششی خط را در پایه ها تحمل نمایند و چون نیروی زیادتری را باید تحمل کنند فقط استقامت مکانیکی آن ها نسبت به مقره های آویزان بیشتر است.

‌✳️ د) مقره های چینی مهار :

در خطوط توزیع برای پایه هایی که در ابتدا و انتهای خط قرار می گیرند و یا برای پایه هایی قرار گرفته در زاویه برای خنثی کردن نیروی کششی که از یک طرف به پایه وارد می شود از سیم مهار استفاده می شود. این سیم مهار از یک طرف به رأس تیر محکم می شود و از طرف دیگر به وسیله مهار و صفحه مهار در داخل زمین محکم می شود.

برای ایمنی و حفاظت بیشتر که احتمالاً سیم مهار در بالا، از طریق میلگرد تیر، برق دار گردید ، سیم مهاردر نزدیکی زمین برقرار نشود ، در وسط سیم مهار از مقره مهار استفاده می شود و سیم های مهار از دوطرف به مقره مهار متصل می شود. این مقره به گونه ای است که اگر شکسته شود ، سیم مهار رها نمی شود و البته بایستی تحمل نیروی کششی سیم مهار را داشته باشند.

‌✳️ ه) مقره های چینی استوانه ای  :

این مقره ها به صورت یک زنجیره استوانه ای و به صورت یکپارچه از جنس چینی یا اخیراً از مواد ترکیبی (که استقامت مکانیکی بسیار بالایی داشته و آب بر روی سطح آن ها پخش نمی شود و برای مناطق صحرایی مناسب هستند) ساخته می شوند و به دو طرف انتهایی آن ها دو کلاهک فلزی با سیمان مخصوص اتصال داده شده است.

قطر استوانه عایق متناسب با قطر مکانیکی مورد نیاز انتخاب می شود. از این مقره بعضاً در خطوط انتقال استفاده می شود. این مقره ها در مقایسه مقره های آویزان بشقابی از وزن بسیار کمتری برخوردارند (وزن مقرههای اویزان دریک زنجیره بیشتر به خاطر وزن کلاهک های فلزی آن است) و لذا از نظر اقتصادی ارزان تر هستند.

ولی نقطه ضعف اصلی آن ها امکان خراب شدن کامل مقره در اثر یک قوس الکتریکی یا ضربه مکانیکی بیرونی بر آن است. در صورتی که در مقره های بشقابی تمام زنجیره از بین نمی رود. در زنجیره های بشقابی اگر یک مقره دچار ترک شود تا مدت زیادی بقیه آن ها می توانند ولتاژ خط را تحمل کنند و همچنین بار مکانیکی خط را تحمل نمایند  .

در ولتاژهای بالا می توان دو یا سه مقره استوانه ای را به هم متصل نمود. نوع ساخته شده از مواد ترکیبی (Composite Material) این نوع  مقره ها دارای خاصیت آب گریزی بوده و آب و آلودگی بر روی سطح مقره پخش نمی شود ، بلکه این آلودگی و رطوبت در یک نقطه روی سطح باقی می ماند و چون تمام سطح مرطوب نمی شود ، می توان مسیر خزشی آن را کوتاه نمود.

جریان نشتی این نوع  مقره ها خیلی کم است و در مناطق با آلودگی زیاد روی سطح آن ها جرقه زده نمی شود و نیازی به تمیز کردن هم ندارند.  این مقره ها ضمن داشتن استقامت مکانیکی بالا از وزن بسیار کمی نیز برخوردارند.

✳️ و) مقره های چینی مخصوص :

برای مناطق با شرایط آب و هوایی بسیار بد مانند مناطقی که آلودگی صنعتی یا آلودگی آب و هوایی بیش از حد معمول وجود دارد یا مناطقی که مه زیاد وجود دارد یا مناطقی که صاعقه های خطرناک با شیب زیاد وجود دارد ، از مقره های استاندارد معمولی نمی توان استفاده نمود و باید از مقره های با طراحی خاص برای آن مناطق استفاده نمود و باید از مقره های با طراحی خاص برای ان مناطق استفاده نمود.

در این نوع مقره ها معمولاً از بشقاب های گودتر استفاده می کنند و داخل بشقاب گود ، چترهای بلندتری به آن داده می شود. در نتیجه فاصله خزش مقره افزایش می یابد و جریان نشتی آن به دلیل طولانی تر شدن مسیر و بزرگ شدن مقاومت سطحی کاهش یافته و دیرتر جرقه سطحی زده می شود (به خاطر آلودگی و رطوبت).

همچنین سطح مقره را پر شیب می سازند تا در اثر باران سطح آن به راحتی تمیزتر شود.

✳️ ز) مقره چینی چرخی :

از این مقره ها در خطوط فشار ضعیف 400 ولت استفاده می شود. این مقره ها توسط تسمه فلزی U شکل به نام اتریه و پین واشپیل به پایه های خطوط توزیع هوایی بسته می شوند و سیم هوایی شبکه بر روی شیار چرخی مانند مقره قرار می گیرد و از آن به عنوان مقره کششی نیز استفاده می شود و در دو نوع یک شیاری و دو شیاری استفاده می شود.


✔️ آشنایی با انواع مقره های چینی از نوع اتکایی و عبوری !


آشنایی با انواع مقره های چینی

✳️ مقره های چینی از نوع اتکایی :

این مقره ها برای نگهداشتن شین های فشار قوی و دیگر تجهیزات به کار برده می شوند. این مقره ها به شکل استوانه ای چینی توپر یا توخالی ساخته می شوند که برای تأسیساتی که مقره باید نیروی مکانیکی بیشتری را تحمل کند از نوع توخالی آن استفاده می شود.

زیرا نوع توپر آن فقط با یک قطر معین و محدودی قابل ساخت است ولی برای افزایش استقامت الکتریکی نوع توخالی آن سوراخ داخل مقره ها به صورت افقی یا عمودی نصب می شوند.

✳️ مقره های عبوری (بوشینگ ها) :

برای سرهای خروجی و ورودی دستگاه های فشار قوی ، برای جلوگیری از ایجاد جرقه بین ولتاژ آن خطعبوری و بدنه دستگاه به کار می روند (مثل بوشینگ ترانس ها).

این مقره ها به صورت لایه های استوانه ای به کار می روند و نسبت به محیط مورد استفاده ، شکل مقره های عبوری متفاوت است. ساده ترین آن هااستوانه های درهم است.

فضای داخل این استوانه های مابقی ، معمولا توسط گازها یا مایع های عایق پر می شود. در ترانسفورماتورها ، بوشینگ ها حاوی روغن هستند. ارتفاع آن ها برحسب میزان ولتاژ و ارتفاع از زمین متفاوت است. به منظور جلوگیری از ازدیاد حرارت در بوشینگ ها از فیبرهای عایقی در سر بوشینگ ها استفاده می شود زیرا فیبر هدایت حرارتی بهتری نسبت به چنین دارد.


✔️ مواد اولیه و فرایند تولید انواع مقره چینی با ظرفیت 1000 تن در سال


✳️ مواد اولیه مصرفی در تولید انواع مقره چینی با ظرفیت 1000 تن در سال به قرار زیر میباشد :

 مواد اولیه بدنه :  

  • فلداسپات : 180 تن
  • کائولن : 400 تن
  • سیلیس : 400 تن
  • بال کلی : 165 تن

مواد اولیه لعاب و سایر تجهیزات :  

  • گچ : 50 تن
  • آهک : 25 تن
  • سیلیکات سدیم : 0.5 تن
  • پیچ، قطعات فلزی، کلاهک، دستک : 50 تن

تجهیزات جانبی :  

  • توری سرند ویبره : 150 متر
  • گلوله و لاینینگ : 6 تن

✳️ فرایند تولید انواع مقره چینی (سوزنی، بشقابی، دوشیاره و ..) با ظرفیت 1000 تن در سال به شرح زیر میباشد :

در ابن بخش به بررسی  روش های ساخت مقره های چینی و آزمایشات مورد نیاز در بررسی کیفیت محصول تولیدی پرداخته می شود.   

مقره های چینی از سه ماده اصلی تشکیل شده است : 

  1. کائولن یا خاک چینی AL2O3-2SIO2-2H2O به مقدار 40 تا 50 درصد.
  2. سیلیکات آلومینیوم ( فلداسپات) K2O-AL2O3-6SIO2 به مقدار 25 تا 30 درصد.
  3. سیلیس و خاک کوارتز SIO2 به مقدار حداکثر 25 درصد.

این سه نوع با ترتیب برای بالا بردن استقامت حرارتی ، الکتریکی و مکانیکی به کار می روند.

به عبارت دیگر خواص الکتریکی ، مکانیکی و حرارتی چینی بستگی به درصد فراوانی این سه جزء دارد. هر چه فلداسپات بیشتر باشد استقامت الکتریکی آن زیادتر می شود و هر چه مقدار کوارتز بیشتر شود، استقامت مکانیکی آن بیشتر شده و با افزایش کائولن ، استقامت حرارتی آن بیشتر می شود. 

همانطور که ذکر گردید انتخاب مواد اولیه در تولید انواع مقره چینی نقش تعیین کننده ای برای بدست آوردن مقاوت الکتریکی و مکانیکی بالا دارد، طبق تحقیقات به عمل آمده مقره چینی دارای ترکیبات زیر دارای مقاوت و استحکام خوبی می باشد.

در این طرح نیز از این ترکیب جهت مواد اولیه بهره گرفه شده است : 

  • کائولن 35%                           
  • بال کلی 15%
  • سیلیس 35%                                    
  • مواد فلداسپاتی 15%

برای تهیه چینی ، مواد فوق را با کمی آب خالص مخلوط می کنند تا به صورت گل و خمیر در آید .سپس این گل را در قالب های معینی شکل داده و در کوره حرارت می دهند تا پخته شود و رطوبت آن نیز گرفته شود.

البته قبل از قالب گیری ، درصد رطوبت گل را پایین می آورند و تحت خلاء ان را پرس می کنند ، پس از ریخته شدن آن را سرد می کنند. ولی سرد کردن آن به طور ناگهانی انجام نمی شود و با ملایم این کار صورت می گیرد تا ترکی در آن ایجاد نشود.

پس از این مرحله یک لایه لعاب شیشه ای بر روی آن می ریزند تا سطح آن کاملاً خالی از وجود حباب ها و ترک های مویین گردد. لعاب شیشه ای علاوه بر افزایش استقامت مکانیکی مقره قدرت چسبندگی گرد و غبار و نفوذ گرد و غبار و رطوبت را کاهش می دهد. همچنین باعث ایجاد یک سطح کاملاً صاف می شود که باعث افزایش مقاومت سطحی عایق می شود. 

درجه حرارت پختن در کوره نیز در تعیین استقامت الکتریکی و مکانیکی مقره چینی مؤثر است که هر چه در درجه حرارت بالاتری قرار داده شود ، حباب های هوا در آن کمتر به وجود می آیند و استقامت الکتریکی آن زیاد می شود.

اما در عوض عایق خیلی ترد و شکننده می شود و هرچه درجه حرارت پختن در کوره کمتر شود استقامت مکانیکی آن بیشتر می شود و هر چه درجه حرارت پختن در کوره کمتر می شود ، استقامت مکانیکی آن بیشتر می شود ، ولی حفره های بیشتری در آن باقی می ماند.

معمولاً درجه حرارت پخت در کوره را بین 1200 تا 1500 درجه نگه می دارند. در نتیجه ، استقامت الکتریکی چینی بین 120 (kv/cm) تا 280 (kv/cm) می باشد.

همچنین استقامت مکانیکی چینی در برابر نیروی فشاری 690 (MNt/m2) (در مقاطع بزرگتر 275 (MNt/m2) ) و در برابر نیروی کششی 48 (MNt/m2) (در مقاطع بزرگتر 20 (MNt/m2)) و در برابر نیروی خمشی 95 (MNt/m2) می باشد.

از خواص بسیار مهم چینی می توان آسان شکل گرفتن آن ها و استقامت در برابر مواد شیمیایی و تغییرات جوی را نام برد.   


✔️ آزمایشات مورد نیاز در بررسی کیفیت مقره چینی چیست ! 


✳️ به طور کلی سه دسته آزمایش بر روی مقره ها انجام می گیرد  :

1.Type Test :

که فقط روی سه عدد مقره انجام می گیرد و صرفاً به خاطر بررسی مشخصات الکتریکی یک مقره است که اساساً بستگی به شکل مقره و جنس و ابعاد آن به طور کلی به طراحی مقره بستگی دارد.

این آزمایش ها را فقط یک بار برای تأیید صحت طراحی مقره ها و مقایسه نتایج حاصل با مقادیر تعیین شده توسط استانداردها انجام می دهند. به این آزمایش ها ، آزمایش های تخلیه یا آزمایش های جرقه نیز می گویند (Flashover Test). 

2.Sample Test (آزمایش های نمونه) :

این آزمایش ها بر روی تعدادی از مقره ها که به صورت کاملاً اتفاقی انتخاب می شوند ، انجام می گیرد و به منظور بررسی مشخصات مقره و کیفیت موارد مورد استفاده در آن ها است و در حقیقت معیاری برای پذیرش کیفیت مقره های تولیدی یک تولید کننده است. 

3.Routine Test (آزمایش های سری) :

این آزمایش ها بر روی تک تک تمام مقره های تولید شده در خط تولید شده در خط انجام می گیرد و به منظور خارج شدن مقره هایی که احتمالاً در جریان ساختن آن اشکالی به وجود آمده می باشد. بدین طریق مقره های کاملاً معیوب از خط تولید خارج می شوند. 

✳️ (Type Test) بر طبق استاندارد بین المللی IEC به شرح زیر میباشد :   

گروه اول آزمایش ها شامل آزمایش های زیر است :

1. آزمایش استقامت در برابر ولتاژ ضربه ای، صاعقه در هوای خشک : (این آزمایش در دو حالت انجام میشود) 

الف) با موج ضربه ای مقاوم : برای هر مقره ای حداکثر دامنه موج ضربه ای استاندارد (که برای امواج صاعقه مدل می شود) باعث ایجاد جرقه بر روی سطح مقره نمی شود را استاندارد مشخص کرده است.

البته مقادیر برای شرایط جوی استاندارد داده می شود. حالا اگر شرایط آزمایش از نظر فشار و درجه حرارت و میزان رطوبت متفاوت با شرایط استاندارد باشد ، باید مقادیر فوق را تصحیح نمود.

در این آزمایش 15 بار موج ضربه ای استاندارد  50.1,2 µsecبه مقره به دفعات متوالی اعمال می شود. فاصله زمانی بین هر بار باید به اندازه کافی باشد تا اثر قبلی از بین رود.

دامنه موج ضربه ای همان مقدار مشخص شده در استانداردها با ضریب تصحیح مربوطه است. اگر این آزمایش در هیچ دفعه ای جرقه سطحی روی مقره زده نشود یا تعداد دفعات جرقه سطحی کمتر از 2 بار باشد و سطح مقره ها آسیب کلی نبیند. این آزمایش جواب مثبت داده است. البته اثر جزئی جرقه روی سطح مقره( مثل خش انداختن) مجاز است. 

ب) با موج ضربه ای با احتمال 50 % جرقه سطحی : دامنه موج ضربه ای استاندارد که با احتمال 50% بر روی سطح مقره جرقه زده می شود در استانداردها مشخص شده است.

حالا برای یک مقره مورد آزمایش ، یک موج ضربه ای استاندارد با دامنهVk  نزدیک به سطح تقریبی دامنه ولتاژ جرقه 50% انتخاب می شود. همچنین یک دامنه متغیر ولتاژ V∆ که تقریباً3 % از ولتاژ V است ، انتخاب می گردد.

حالا یک موج ضربه ای استاندارد با دامنه VK به مقره اعمال می شود. اگر این موج سبب بروز جرقه سطحی روی مقره نگردید ،دامنه موج ضربه ای بعدی باید Vk + ∆V انتخاب شود که اگر حدود 30 بار و چون ممکن است Vk اولیه خیلی کوچک یا خیلی بزرگ انتخاب شده باشد ، 1 تا 9 آزمایش اول را 30 بار محسوب نمی کنند. 

2. آزمایش استقامت در برابر ولتاژ ضربه ای سوئچینگ در هوای مرطوب به شرح زیر میباشد :

موج ضربه ای برای مدل کردن سوئچینگ ، یک موج ضربه ای 250/2500µsec است که با موج ضربه ای صاعقه متفاوت است و زمان رسیدن به یک مقدار یک و نیم موج پشت آن خیلی بیشتر از موج ضربه ای صاعقه می باشد.

در این حالت مقره تحت آزمایش ، زیر بارش یک باران مصنوعی قرار می گیرد .شدت بارش باران باید حداقل بین 1 میلیمتر بر دقیقه تا 2 میلیمتر بر دقیقه باشد و به صورت مورب با زاویه °45 بارش نماید .

درجه حرارت محیط هم بین c°15- تا c°15 باشد و مقاومت مخصوص آن در c°20 باید –  m Ω 100±15 باشد. 

مقره باید به مدت 15 دقیقه قبل از شروع تست تحت بارش این باران قرار گیرد ، البته این زمان می تواند کمتر هم باشد ، مخصوصاً زمانی که تست های متوالی انجام می گیرد .در این جا نیز این آزمایش در دو حالت مختلف می تواند انجام بگیرد :

الف) با موج ضربه ای با احتمال 50% جرقه سطحی : طریقه آزمایش مانند حالت هوای خشک است (با موج ضربه ای صاعقه) ولی دامنه موج ضربه ای 50% بدست آمده از رابطه نباید کمتر از 085/1 برابر دامنه موج ضربه ای مقاوم تعیین شده در استاندارد برای موج ضربه ای مقاوم تعیین شده در استاندارد مربوط به شرایط جوی استاندارد است که برای شرایط آزمایشگاهی باید در ضرایب تصحیحی ، اصلاح شود. 

ب) با موج ضربه ای مقاوم : این آزمایش نیز با دامنه موج ضربه ای مقاوم تعیین شده در استاندارد برای 15 بار تکرار می شود و اگر تعداد دفعاتی که جرقه سطحی روی مقره زده می شود بیشتر از 2 بار نباشد این ازمایش جواب مثبت داده است. در این آزمایش نیز نباید سطح مقره ها آسیب کلی ببیند (اثرهای جزئی روی سطح مقره قابل پذیش است).

3. آزمایش استقامت در برابر ولتاژ با فرکانس صنعتی در هوای مرطوب Wet Power – Freqency Test :

دراین لحظه مقره نیز تحت آزمایش در یک شرایط باران مصنوعی مانند حالت قبل قرار می گیرد.

متناسب با شرایط جوی زمان آزمایش از نظر فشار و درجه حرارت ، مقدار ولتاژ قابل استفاده مقره را بر اساس مقدار تعیین شده آن در استانداردها بدست می آوریم (با استفاده از ضرایب تصحیح).

سپس یک ولتاژ در حدود 75% ولتاژ فوق را به مقره اعمال می کنیم و سپس به تدریج و به آرامی با یک شیب در حدود 2% ولتاژ فوق بر ثانیه ، ولتاژ را افزایش می دهیم تا به مقدار 100% فوق برسد.

سپس این ولتاژ را در حدو یک دقیقه بر روی مقره نگه می داریم. طی این آزمایش هیچ گونه جرقه سطحی یا سوراخ شدن مقره نباید اتفاق بیفتد. دراین آزمایش می توان افزایش ولتاژ را هنوز ادامه دهیم تا جرقه سطحی حاصل شود.

این آزمایش را 5 بار تکرار می کنیم و مقدار متوسط ولتاژهای جرقه سطحی را به عنوان ولتاژ جرقه هوای مرطوب در ولتاژ سینوسی با فرکانس های صنعتی تعیین کنیم .فرکانس موج سینوسی باید بین 15kv تا 100kv باشد. 

هر واحد مقره ، نام تولید کننده و سال تولید آن نوشته می شود. همچنین حداکثر قدرت مکانیکی مقره نیز بر روی آن نوشته می شود. مثلاً U300 مقره 300 کیلونیوتنی است.

شرایط استاندارد به صورت  T =20°c و P = 760mmHy رطوبتwater/m3  119 است. قبل از پرداختن به آزمایش هایی که بر روی مقره های نمونه انجام می گیرد ، ساختمان مقره ها را بیان می کنیم ، که به دو دسته تقسیم می شوند : 

1.نوع A : مقره هایی که طول یا ضخامت کوتاهترین مسیر موجود در داخل آن ها برای سوراخ شدن داخل بدنه مقره حداقل برابر با نصف طول کوتاهترین مسیر جرقه در هوای روی سطح مقره است. 

2.نوع B : مقره هایی که ضخامت داخل آن ها برای مسیر سوراخ شدن مقره کمتر از نصف طول کوتاهترین مسیر جرقه بر روی سطح مقره در هوا است. 

✳️ آزمایش های روی مقره های نمونه طبق استاندارد (Sample Test) IEC به شرح زیر میباشد :   

برای یک محموله ای از مقره های یک نوع با مشخصات یکسان از همه نظر که به وسیله خریدار از تولید کننده مقره خریداری می شود.

تعدادی مقره به صورت کاملاً اتفاقی و تصادفی از بین محموله آماده انتخاب می شود و تعدادی آزمایش روی نمونه های انتخابی انجام می شود. در صورتی که نتایج آزمایش ها مثبت باشند ، کیفیت محصول آن ها از طرف خریدار تأیید می شود.

تعداد نمونه های انتخابی بر اساس استاندارد IEC به صورت زیر است : 

با فرض P تعداد مقره های انتخابی به عنوان نمونه و N تعداد کل مقره ها باشد ، آنگاه : 

  • اگر N < 500 باشد ، P با توافق طرفین تعیین می شود.
  • اگر 500 < N < 2000 باشد ، P = 4 + (1/5N ÷ 1000) است.
  • اگر N > 20000 باشد ، P = 14 + (0/75N ÷ 1000) است.

آزمایش هایی که بر روی مقره های نمونه انتخاب شده انجام می گیرند ، عبارتند از : 

  1. بررسی سیستم قفل و بست.
  2. کنترل مقدار وزن مقره ها و ابعاد قسمت های مختلف آن ها.
  3. آزمایش سیکل حرارتی .
  4. آزمایش حداکثر تحمل بار الکترومکانیکی (فقط روی مقره های شیشه ای).
  5. آزمایش حداکثر تحمل بار مکانیکی .
  6. آزمایش شوک حرارتی (فقط برای مقره های شیشه ای).
  7. آزمایش تحمل ولتاژ در برابر سوراخ شدن (فقط برای مقره های نوع B).
  8. آزمایش تخلخل (وجود حفره) (فقط برای مقره های چینی).
  9. آزمایش میزان گالوانیزه بودن قسمت های فلزی مقره.

مقره های نمونه انتخاب شده را طبق استاندارد IEC به دو گروه تقسیم می کنند :  

گره اول شامل دو سوم تعداد مقره های انتخاب شده و گروه دوم شامل یک سوم تعداد مقره های انتخاب شده است. بر اساس نوع A یا B مقره ها و نوع بشقابی یا اتکایی ، آزمایش های نمونه فوق تعدادی بر روی گروه اول و تعدادی بر روی هر دو گروه انجام می شود.   

✳️ تست های معمول مقره ها (Routine Test) به شرح زیر میباشد :   

این آزمایش ها به تک تک مقره ها در خط تولید اعمال می شود که شامل آزمایش های زیر هستند. 

1-بررسی وضعیت ضاهری مقره ها از نظر شکل و ابعاد و رنگ ظاهری آن ها. 

2-آزمایش های مکانیکی به شرح زیر میباشد : 

برای مقره های نوع A : یک زنجیره از  مقرهها به مدت یک دقیقه تحت یک بار کششی معادل 60% حداکثر تحمل بار مکانیکی قرار می گیرند .

برای مقره های نوع B: یک زنجیره از  مقره ها برای مدت 10 ثانیه تحت یک بار کششی معادل 40% حداکثر تحمل بار مکانیکی قرار می گیرند .

مقره هایی که در این آزمایش دچار شکست و ترک خوردگی شوند از خط تولید خارج می شوند. 

3-آزمایش الکتریکی به شرح زیر میباشد: 

مقره های بشقابی یا مقره های اتکایی (سوزنی) در این آزمایش به آن ها یک ولتاژ سینوسی با فرکانس صنعتی اعمال می شود.

دامنه ولتاژ باید به حدی باشد که هر چند ثانیه یک بار جرقه سطحی روی مقره زده می شود. زمان اعمال ولتاژ باید حداقل 5 دقیقه باشد. اگر  مقره ها دچار سوراخ شدگی شوند از خط تولید خارج می شوند.

در این بخش روش ها و آزمایشات مربوط به تولید انواع مقره ذکر گردید، با توجه به اینکه توجه و تمرکز طرح حاضر بر تولید مقره های چینی می باشد.

در نمودار زیر روش انتخاب شده و مورد استفاده در ساخت مقره چینی به صورت شماتیک آمده است :

  1. توزین، آسیاب، غربال                                       
  2. فیلتراسیون                                                              
  3. اکستروژن                                                                        
  4. فرم دهی                                                             
  5. خشک کردن
  6. لعاب دهی
  7. حرارت دادن در کوره
  8. بازرسی و کنترل  
  9. سرهم کردن           
  10. بسته بندی          

فرایند تولید انواع مقره چینی


✔️ زمین ، محوطه سازی و ساختمان سازی مورد نیاز کارخانه تولید انواع مقره چینی با ظرفیت 1000 تن در سال


✳️ زمین و محوطه سازی مورد نیاز کارخانه تولید انواع مقره چینی به قرار زیر می باشد :

  • زمین : 10200 مترمربع
  • زمین سالن های تولید و انبار : 2500 مترمربع
  • زمین ساختمان های اداری، آزمایشگاه، خدماتی و عمومی : 400
  • زمین محوطه : 5000
  • زمین توسعه طرح : 2200
  • محوطه سازی، خیابان کشی، پارکینگ و فضای سبز : 5000 مترمربع
  • دیوارکشی : 860 مترمربع

✳️ ساختمان سازی مورد نیاز کارخانه تولید انواع مقره چینی به قرار زیر می باشد :

  • سوله خط تولید : 1600 مترمربع
  • انبارها : 900 مترمربع
  • ساختمان های اداری، آزمایشگاه، خدماتی و عمومی : 500 مترمربع
  • تاسیسات : 100 مترمربع  

✳️ نمودار گانت چارت زمانبندی پروژه احداث کارخانه تولید مقره چینی به قرار زیر میباشد :

نمودار گانت چارت زمانبندی پروژه احداث کارخانه تولید مقره چینی


✔️ ماشین آلات و تجهیزات و تاسیسات و پرسنل مورد نیاز کارخانه تولید انواع مقره چینی با ظرفیت 1000 تن در سال


✳️ ماشین آلات و تجهیزات خط تولید کارخانه تولید انواع مقره چینی با ظرفیت 1000 تن در سال به قرار زیر میباشد :

  • آسیاب : 1 دستگاه
  • بالمیل بدنه : 3 دستگاه
  • بالمیل لعاب : 3 دستگاه
  • مخزن و همزن : 1 دستگاه
  • پمپ تخلیه دوغاب : 3 دستگاه
  • جداساز مغناطیسی : 1 دستگاه
  • فیلتر پرس : 1 دستگاه
  • خشک کن : 1 دستگاه
  • پمپ دیافراگمی : 2 دستگاه
  • کوره تونلی : 1 دستگاه
  • دستگاه لعاب زنی : 1 دستگاه
  • کمپرسور : 1 دستگاه
  • کوره لعاب : 1 دستگاه
  • سرند ویبراتوری : 2 دستگاه
  • مخزن مخلوط کن : 1 دستگاه
  • پرس و قالب : 1 دستگاه
  • تسمه نقاله : 2 دستگاه
  • اکسترودر : 6 دستگاه
  • ماشین فرمینگ مقره : 3 دستگاه
  • تجهیزات ریخته گری : 1 سری
  • دستگاه پرداخت : 3 دستگاه
  • تجهیزات فیتینگ : 1 سری
  • جرثقیل سقفی 15 تن : 2
  • ماشین آلات آزمایشگاهی مانند دستگاه کشش، تجهیزات تست : 1 سری
  • سایر لوازم و متعلقات خط تولید ( 5 درصد کل) : ---
  • هزینه حمل و نقل، نصب و راه اندازی (10درصد کل) : ---

✳️ تاسیسات مورد نیاز کارخانه تولید انواع مقره چینی با ظرفیت 1000 تن در سال به قرار زیر میباشد :

  • تاسیسات تلفن : حق انشعاب 4 خط
  • تأسیسات سرمایش و گرمایش
  • تأسیسات اطفاء حریق
  • تأسیسات آب و فاضلاب : حق انشعاب 2 اینچ
  • تاسیسات برق : حق انشعاب 300 کیلوولت

✳️ سوخت و برق مصرفی مورد نیاز روزانه کارخانه تولید انواع مقره چینی با ظرفیت 1000 تن در سال به قرار زیر میباشد :

  • برق مصرفی : 3300 کیلووات ( سالانه : 990000 کیلووات )
  • آب مصرفی : 26 مترمکعب ( سالیانه : 7800 مترمکعب )
  • تلفن : --
  • گازوئیل : 150 لیتر
  • بنزین : 60 لیتر
  • گاز طبیعی : 100 مترمکعب ( سالیانه : 30000 مترمکعب )
✳️ نیروی انسانی مورد نیاز کارخانه تولید انواع مقره چینی با ظرفیت 1000 تن در سال به قرار زیر میباشد :
  • مدیر ارشد : 1 نفر
  • مدیر واحدها : 2 نفر
  • امور اداری : 2 نفر
  • مسئول آزمایشگاه : 2 نفر
  • تکنسین : 4 نفر
  • کارگر ماهر : 22 نفر
  • کارگر ساده : 38 نفر
  • خدماتی، نگهبان ، راننده : 4 نفر

✍️ جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید مقره چینی ( مقره های سرامیکی ) ، با اطلاعات کاملا به روز با فرمت Word و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ جواز تاسیس یا وام و تسهیلات بانکی ،با ما تماس بگیرید .


📚 دانلود فایل های طرح توجیهی تیپ تولید مقره چینی ( مقره های سرامیکی )

👈 توجه : کلیه ی طرح های تیپ یا آماده ، صرفا کاربرد مطالعاتی و تحقیقاتی داشته و جهت اخذ مجوز و یا تسهیلات و وام بانکی مناسب نمیباشند . جهت تهیه طرح توجیهی با کاربرد اجرایی و بانکی با ما تماس بگیرید.

فايل‌ها:
zipطرح توجیهی تولید مقره های کامپوزیتی 62 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخسه شنبه, 07 آذر 1396 00:23
حجم فايل 813.09 KB
دانلود 193

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید مقره چینی 63 صفحه
تاريخجمعه, 10 آذر 1396 13:49
حجم فايل 721.59 KB
دانلود 76

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید مقره شیشه ای صنعتی 22 صفحه سال 93
تاريخسه شنبه, 17 دی 1398 19:26
حجم فايل 3.11 MB
دانلود 99

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید قطعات سرامیکی برقی ( مقره سرامیکی ) 44 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخشنبه, 27 آبان 1396 12:59
حجم فايل 616.65 KB
دانلود 126

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی فریت ها و آهنرباهای سرامیکی مغناطیسی سال 97 داغ
تاريخدوشنبه, 16 ارديبهشت 1398 21:20
حجم فايل 895.04 KB
دانلود 126

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.


کسب و کارهای پر طرفدار

صنایع شیمیایی

© 2024 کلیه حقوق این وبسایت محفوظ میباشد.
Articles
Categories