• 021-77869979
  • سفارش طرح توجیهی : 09360555304
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 24/7

طرح توجیهی تولید آنتیموان ⭐️ 0 تا 100 اخذ مجوز و وام

(3 votes, average 5 out of 5)

133

مطالعات بازار + طرح توجیهی تولید آنتیموان به منظور دریافت زمین ، اخذ تسهیلات بانکی و جواز تاسیس از ارگان های مربوطه استفاده می شود. طرح توجیهی کارخانه تولید آنتیموان شامل معرفی کسب و کار و مزیت های اجرای منطقه ای طرح ، جداول هزینه های ثایت و در گردش پروژه ، بررسی شاخص های مالی و تحلیل حساسیت ها براساس تغییرات نرخ ارز ، شناسایی کارخانجات آنتیموان رقیب ، آمار ورود و خروج محصول از کشور در قسمت مطالعات بازار و... می باشد.

همچنین طرح توجیهی آماده تولید آنتیموان را صرفا جهت مطالعه شخصی ، پروژه دانشجویی و یا کسب اطلاعات اولیه طرح می توانید از انتهای همین صفحه دانلود نمایید.


✔️ معرفی طرح توجیهی تولید آنتیموان


معرفی طرح توجیهی تولید آنتیموان

✳️ محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید آنتیموان چیست ؟

آنتیموان (Antimony) با کد آیسیک 13201711 ، فلزی است به رنگ سفید - نقره ای (یا سفید قلعی تا سفید - آبی رنگ ، یا خاکستری با جلای نقره ای) بوده که در گروه VA) 15) ، دوره 5 و سری شبه فلزات Metalloids قرار دارد.

فلز آنتیموان در بازار به اشکال متداول شمش و ورق های با وزن 50 - 20 پوند و درصد خلوص 99 - 95 و دانه دانه ای ، قالبی، پودری ، گلوله ای و تک بلوری می باشد.

افزایش تقاضا برای آنتیموان در مناطق مختلف دنیا با توجه به صنعتی بودن آن کشور و به طور خاص تولید PVC در آن ها متفاوت است.

چرا که حدود 45% از آنتیموان اولیه ، جهت تولید تری اکسید آنتیموان به کار رفته در مواد اطفاء حریق حاصل از سوختن پلیمرها و پلاستیک ها به کار می رود.

همچنین امروزه با جایگزینی تری اکسید آنتیموان به جای دی اکسید ژرمانیم بسیار گران در کاتالیزورهای پلیمریزاسیون در تهیه رزین های Pet این فلز از میزان تقاضای بالایی در بازارهای جهانی برخوردار بوده است.

معادن آنتیموان چگونه در طبیعت یافت میشود؟

آنتیموان عنصری كالكوفیل است و با سولفور و فلزات سنگین مانند سرب ، مس و نقره دیده می شود. آنیتموان عنصر فراوانی در طبیعت نیست اما در بیش از 100 گونه کانی یافت می شود. آنتیموان بعضی اوقات به صورت آزاد نیز یافت می شود اما معمولاً به صورت ترکیب سولفید استیبنیت یافت می شود.

جهت تولید آنتیموان معمولا این کانسنگ های آنتیموان دار را با روشهایی مانند هیدرومتالورژی و پیرومتالورژی به آنتیموان خالص تبدیل میکنند.

✳️ چرا در آمریکا به اجرای طرح توجیهی تولید آنتیموان از بازیافت باطری های سربی روی آورده اند؟

اخیراً در آمریکا و بسیاری از کشورهای تولید کننده ی آنتیموان ، به دلیل کاهش عیار این کانی در معادن در حال استخراج و وجود مقادیر قابل ملاحضه ای از این فلز در باطری ها ، اقدام به تولید آنتیموان به صورت ثانویه از طریق بازیافت باطری های سربی کردهاند.

همچنین با توجه به کاهش ذخایر ساده این کانی از نظر کانی شناسی وژنز این کانی با عناصر مزاحم ، دیگر روش های هیدرومتالورژی جایگزین مناسبی برای روش های پیرومتالورژی خواهند بود که با توجه به سمی بودن این فلز هر کدام از روش ها اثرات زیست محیطی خواص خود را خواهد داشت.

✳️ طرح توجیهی تولید آنتیموان از سنگ معدن آن شامل چه سرفصل هایی میباشد؟

طرح توجیهی تولید آنتیموان دارای کلیه سرفصل های مالی مانند براورد هزینه های احداث و راه اندازی کارخانه تولید آنتیموان و همینطور براورد درامد های این کارخانه میباشد.

طرح توجیهی تولید آنتیموان همچنین به بررسی شاخصه های مالی مانند نقطه سر به سر و دوره بازگشت سرمایه و NPV نیز میپردازد که میتوان از آن جهت اخذ جواز تاسیس و وام بانکی استفاده نمود.

ویژگی های فیزیکی و شیمیایی آنتیموان

✳️ ویژگی های فیزیکی و شیمیایی محصول مورد بررسی در طرح توجیهی آنتیموان !

ویژگیهای شیمیایی آنتیموان :

  • نماد آنتیموان Sb و عدد اتمی آن 51 میباشد.
  • وزن اتمی 121.8
  • وزن مخصوص در دمای 26 درجه سانتیگراد
  • 69 گرم بر سانتی متر مکعب
  • سختی 3.5 - 3 در مقیاس موس
  • نقطه جوش 5425 درجه سانتی گراد
  • نقطه ذوب 631 درجه سانتی گراد

خواص فیزیکی آنتیموان:

خواص فیزیکی آنتیموان به صورت یک شبه فلز است اما از نظر شیمیایی یک فلز واکنش پذیر است و توسط اسیدهای اکسید کننده و هالوژن ها تأثیر می گیرد.

آنتیموان در واقع شبه فلزی بسیار ترد و شکننده ، جامد و بلورین است که خواص هدایت گرمایی و الکتریکی ضعیفی داشته و در دماهای پائین تبخیر می شود.

کدهای تعرفه گمرکی آنتیموان :

  • آنتیموان و مصنوعات از آنتیموان : 8110
  • آنتیموان به صورت کار نشده ، پودر : 81101000
  • قراضه و ضایعات : 81102000
  • سایر مواد و ترکیبات آنتیموان : 81109000

✔️ مصارف و کاربردهای محصول مورد بررسی در طرح توجیهی استخراج معدن و تولید آنتیموان چیست؟


موارد مصرف و کاربرد آنتیموان و ترکیبات آن

آنتیموان و ترکیبات آن سمی هستند و در صنایع نیمه رسانا برای ساخت ردیاب های مادون قرمز ، دیودها و پدیده هال کاربرد دارند و همینطور برای بالا بردن سختی و مقاومت سرب به کار می رود.

از آنتیموان برای ساخت باتری ها و آلیاژهای ضد اصطکاک و همینطور فلز چاپ استفاده می شود. از ترکیبات آنتیموان نیز می توان اکسيدها ، سولفيدها ، سدیم آنتیموان ها و تترا کلرید آنیتموان را نام برد.

از آنتیموان همچنین برای ساخت ترکیبات آتش زا ، لعاب سرامیک های رنگی ، شیشه ها و سفال ها نیز استفاده می شود.

✳️ موارد مصرف و کاربرد آنتیموان و ترکیبات آن :

  • از آنتیموان در طیف وسیعی از صنایع استفاده می شود مهم ترین کاربرد جهانی آنتیموان مصرف آن به عنوان فلز اولیه در تولید انواع باطری های معمولی و هیبریدی با سایر آلیاژهای فلزی مانند سرب است.
  • پس از آن استفاده از تری اکسید آنتیموان در تهیه مواد اطفاء حریق که از گسترش آتش در مواد پلاستیکی و پلیمرها جلوگیری می کند در مکان بعدی قرار دارد.
  • از فلز آنتیموان در ساخت آلیاژهای سخت و محکم که در برابر فرسودگی و خوردگی مقاومت بالایی دارند برای ساخت ورقه ها و لوله ها استفاده زیادی می شود.
  • همچنین آلیاژهای آنتیموان برای ساخت سقف های کاذب و تزئینات داخلی منازل و سپرهای رادیواکتیو که در مقابل اشعه گاما و ایکس مقاوم اند و همچنین در صنایع مهمات واسلحه سازی و لحیم سازی استفاده می شود.
  • از آنتیموانات سدیم نیز در قطب کاتد میله شیشه ای همچنین در تولید شیشه های CRT لنزهای دوربین و دستگاه های فتوکپی و سرامیک ها و دستگاه های تلویزیون استفاده می شود.
  • از تری اکسید آنتیموان در تثبیت حرارتی PVC و ماده رنگی پلاستیک ها در برابر عوامل مخرب و در ترکیبات آلی استفاده می شود.
  • از مصارف جدید آنتیموان استفاده از ترکیبات آن در صنایع نیمه رساناها و تولید دیسک های دیجیتالی DVD)a) و فولادهای مغناطیسی را می توان نام برد.
  • آنتیموان به طور فزاینده ای در صنعت نیمه رسانا در تولید لامپ های دو قطبی آشکارسازهای مادون قرمز (Infra-red) ، تولید دیسک های دیجیتالی DVD و فولادهای مغناطیسی استفاده می شود.
  • آنتیموان در تجهیزات انتقال برق و لحیم کاری در آلیاژها برای افزایش استحکام سختی و مقاومت در برابر خوردگی شیمیایی (آلیاژ سرب - آنتیموان) استفاده میشود.
  • آلیاژ سرب - آنتیموان در تولید ورقه ها اتصال دهنده ها و پایانه های باتری های سرب – اسید، مهمات سازی و انفجار، لحیم کاری، عایق کاری مخازن و لوله ها و پمپ های مقاوم در برابر خوردگی، ساخت سقف های کاذب ، تزئینات داخلی منازل و سپرهای رادیواکتیو مقاوم در مقابل اشعه گاما و ایکس و روکش سیم کاربرد دارد.
  • اکسید آنتیموان به همراه هالوژن هایی مانند کلر و برم ترکیباتی را تشکیل می دهند که خواص آتش زدایی و اطفاء حریق داشته و از گسترش آتش در مواد پلاستیکی ، پلیمرها و همینطور در پلی استرهای بسیار متراکم نایلون ها منسوجات ، کاغذ ، رنگ لاستیک و چسبها جلوگیری می کند.
  • اکسید آنتیموان برای از بین بردن حباب ها در شیشه های نوری (دوربین ، فتوکپی ذره بین) و به عنوان کاتالیزور پلیمریزاسیون مصرف می شود.
  • همچنین اکسید آنتیموان ترکیب حد واسط برای ساخت دیگر ترکیبات آنتیموان است.
  • پنتا اکسید آنتیموان خاصیت تأخیر اندازی آتش گیری برای منسوجات و افزایش مقاومت پارچه در برابر آتش را داراست.
  • آنتیموانات سدیم در قطب کاتد میله شیشه ای و در تولید شیشه های CRT ، لنزهای دوربین ، دستگاه های فتوکپی، دستگاه های تلویزیونی و انواع سرامیک ها کاربرد دارد.

شمش آنتیموان

آیا آنتیموان کالای جایگزینی در صنعت دارد ؟

  • مواد جایگزین آنتیموان در باتری سازی : گرافیت ، سرب ، کلسیم لیتیم منگنز و خاک های کمیاب
  • مواد جایگزین آنتیموان در ساخت مواد تأخیر انداز در برابر آتش گیری : برات ها ، ترکیبات برم ، هیدروکسید منیزیم ، ترکیبات فسفر بدون هالوژن دار.
  • مواد جایگزین آنتیموان در تولید افزودنی سخت کننده : قلع ، کلسیم ، کادمیوم ، سلنیوم ، استرانسیوم ، گوگرد.
  • مواد جایگزین آنتیموان در تولید تیره کننده ها : تیتانیوم ، روی ، سرب زیرکونیوم ، کرم ، قلع.
  • مواد جایگزین آنتیموان در تولید رنگ دانه ها : تیتانیوم ، روی ، کروم ، قلع ، زیرکونیوم.

✳️ کشورهای تولید کننده و مصرف کننده آنتیموان کدامند؟

کشور های عمده تولید کننده آنتیموان :

  1. چین : «سهم جهانی تولید : 81.18%»
  2. بولیوی : «سهم جهانی تولید : 5.16%»
  3. آفریقای جنوبی : «سهم جهانی تولید : 4.42%»
  4. روسیه : «سهم جهانی تولید : 2.95%»
  5. سایر کشور ها : «سهم جهانی تولید : 6.29%»

کشور های عمده مصرف کننده آنتیموان : 

  1. آمریکا : «سهم جهانی مصرف : 31%»
  2. ژاپن : «سهم جهانی مصرف : 8.6%»
  3. مکزیک : «سهم جهانی مصرف : 7.5%»
  4. سایر کشور ها : «سهم جهانی مصرف : 52.9%»

✔️ بررسی فرایند تولید آنتیموان و نکات زیست محیطی آن در طرح توجیهی آنتیموان


فرایند تولید آنتیموان

✳️ تشریح فرایند تولید آنتیموان :

در داخل کشور تولید آنتیموان صورت نمی گیرد و در سایر کشورهای تولید کننده به دلیل کاهش ذخایر پرعیار آنتیموان تأکید بیشتری بر روی فرآوری کانسنگ های کم عیار این فلز وجود دارد.

روش های فلوتاسیون برای تغلیظ کانسنگ های کم عیار استیبنیت به کار برده می شوند با استفاده از این روش می توان کنسانتره ای تولید نمود که بیشتر از 60 درصد آنتیموان داشته و نرخ بازیابی آن بالای 95 درصد است.

میزان و محتوای آنتیموان کانسنگ که در محدوده ی 5 تا 60 درصد تغییر می کند ، تعیین کننده ی روش بازیابی این فلز است.

عموماً کانسنگ های سولفیدی بسیار کم عیار که حدوداً 5 الی 25 درصد آنتیموان دارند ، تشویه می شوند تا به فرم اکسیدهای آنتیموان در آیند.

کانسنگ هایی که 25 تا 40 درصد آنتیموان دارند در کوره ی بلند ذوب می شوند و آن هایی که 45 تا 60 درصد آنتیموان دارند ذوب شده و در شرایط جوی کاهش داده می شود تا آنتیموان سوزنی شکل بگیرد.

همچنین برای کانسنگ هایی که به شکل مخلوطی از اکسید و سولفید اند و نیز کانسنگ های اکسایش یافته ای که بیشتر از 40 درصد آنتیموان دارند از کوره ی بلند استفاده می شود.

کانه های پراکسید مستقیماً با قراضه آهن کاهش داده می شود و کانه های پیچیده با لیچینگ و الکترولیز فرآوری می گردند.

تشویه کانسنگ ، تری اکسید فرار و یا غیر فرار تولید می کند و بدین دلیل برای کانسنگ های عیار پایین (عیار آنتیموان 5 - 25) درصد فقط روش های پیرومتالورژی مناسب اند. روش و تجهیزات مورد استفاده می تواند مختلف باشد ولی اساس و قاعده یکسان است.

کانه با 60 - 45 درصد سولفید در شرایط جوی کاهش داده می شوند. ذوب در کوره بلند در دمای C° 300 و جوش C° 707 ، فشار بخار بالا و احتراق دمایی که آنتیموان را از مایع و بخار جدا می کند صورت می گیرد.

فلز آنتیموان یا اکسید آن به روش پیرومتالورژی در یک کوره انعکاسی کوچک که مخلوط کربنات سدیم و کک برای ذوب فلزات ناخالص به آن اضافه شده ذوب می شود. در اثر این عمل سرباره ضخیمی ایجاد شده که برداشته می شود.

معرف های شیمیایی مانند اکسی سولفید آنتیموان یا پتاس برای حذف آهن و گوگرد به آن اضافه می شود تا Slag Star با 60 - 20 درصد آنتیموان ایجاد شود.

بعد از چندین ساعت آنتیموان با 99.6% یا < 99.99% فلز آنتیموان به قالب ها سرازیر می شود در این زمان الگوهای ستاره مانندی بر روی سطح فلز تشکیل می شود.

سرانجام با روش های الکترولیزی آنتیموان در یک حمام آبی حل می شود ، الکترولیز آنتیموان را روی کاغذ ته نشین می کنند و نا خالصی هایی مانند گوگرد ، نقره ، طلا ، آهن و مس در لجن تجمع می یابد.

 فرایند لیچینگ آنتیموان :

بعضی از کانسارهای ترکیبی توسط لیچینگ و الکترولیز از آنتیموان جدا می شوند. یک هیدرواکسید قلیا یا سولفید می تواند به عنوان حلال به کار برده شود.

محلول تصفیه شده حاوی تیوآنتیموانات سدیم در یک سلول دیافراگم که در آن از آهن - سرب به عنوان آند و از آهن - استیل به عنوان کاتد استفاده شده ، الکترولیز می شود که الکترود کاتد مقدار 99 - 93 درصد آنتیموان جذب می کند.

آنتیموانات سدیم در اثر ذوب کردن سرب مس و روی نیز به دست می آید.

نکات ایمنی و زیست محیطی تولید آنتیموان :

از موارد قابل ذکر درباره ی آنتیموان، اثرات مخرب آن بر روی سلامتی انسان و اثرات زیست محیطی آن است.

آنتیموان و تعداد زیادی از مواد مرکب حاوی آن از راه ، استنشاق بلع تماس با پوست یا چشم اثر سمی  می کند. بنابراین کنترل انتشار و پخش آن در هنگام فعالیت بر کانه و فلز آنتیموان لازم است. آنتیموان و آلیاژ سرب - آنتیموان از سرباره و گرد و غبار و بقایای ذوب بازیافت می شوند.

✳️ استانداردهای صنعت تولید آنتیموان :

  • کانه با درجه شیمیایی : به اندازه کافی خاص باید تا اکسید ، کلرید و دیگر ترکیبات را مستقیما ایجاد کند ، Pb ، As < 25 ، 0% ، و بدون هیچ ناخالصی فلزی < 0.1%.
  • اکسید آنتیموان خام : اکسید آنتیموان خام < 98% Sb2O3.
  • اکسید آنتیموان تجاری : 99.5 تا 99.2% Sb2O3 ، با نا خاصی هایی مانند Ti ، Fe و As.
  • فلز آنتیموان درجه A : حداقل 99.8% آنتیموان ، و حداکثر 0.05% As ، 0.1% S ، 0.15% Pb و 0.05% دیگر عناصر.

✔️ زمین و محوطه سازی و ابنیه مورد نیاز کارخانه تولید آنتیموان با ظرفیت 700 تن در سال !


زمین و محوطه سازی و ابنیه مورد نیاز کارخانه تولید آنتیموان

✳️ زمین و محوطه سازی مورد نیاز کارخانه تولید 700 تن آنتیموان در سال :

  • زمین سالن های تولید و انبار : 2200 متر مربع
  • زمین ساختمان های اداری ، خدماتی و عمومی : 600 متر مربع
  • زمین محوطه : 2200 متر مربع
  • زمین توسعه طرح : 1200 متر مربع

✳️ ساختمان سازی مورد نیاز کارخانه تولید 700 تن آنتیموان در سال :

  • سوله خط تولید : 1100 متر مربع
  • انبار ها : 1100 متر مربع
  • ساختمان های اداری ، خدماتی و عمومی : 600 متر مربع
  • محوطه سازی ، خیابان کشی ، پارکینگ و فضای سبز : 1100 متر مربع
  • دیوار کشی : 600 متر مربع

✔️ ماشین آلات خط تولید ، تجهیزات و تاسیسات کارخانه تولید آنتیموان 700 تنی !


ماشین آلات خط تولید ، تجهیزات و تاسیسات کارخانه تولید آنتیموان

✳️ ماشین آلات خط تولید آنتیموان :

  • کوره بلند : 1 عدد
  • برج خنک کننده : 3 عدد
  • مخزن ذخیره خوراک : 1 عدد
  • سیستم جمع آوری و تصفیه گاز کوره و فیلتر فشاری : 3 مجموعه
  • تجهیزات آزمایشگاهی : 1 مجموعه
  • سایر لوازم و متعلقات خط تولید (5 درصد کل)
  • هزینه حمل و نقل ، خرید خارجی ، نصب و راه اندازی (10 درصد کل)

✳️ تأسیسات مورد نیاز کارخانه تولید آنتیموان 700 تنی :

  • تاسیسات اطفاء حریق
  • تأسیسات سرمایش و گرمایش
  • تأسیسات آب و فاضلاب

✳️ لوازم اداری و خدماتی مورد نیاز کارخانه تولید آنتیموان 700 تنی :

  • میز و صندلی : 10 عدد
  • دستگاه فتوکپی : 1 عدد
  • کامپیوتر و لوازم جانبی : 10 عدد
  • تجهیزات اداری : 15 سری
  • خودرو سبک : 3 عدد
  • خودرو سنگین : 1 عدد

✳️ حق انشعاب های مورد نیاز کارخانه تولید سالانه 700 تن آنتیموان :

  1. آب : «ظرفیت مورد نیاز : سه چهارم اینچ»
  2. برق : «ظرفیت مورد نیاز : 2 رشته 200 آمپر سه فاز و 1 رشته 50 آمپر و تک فاز»
  3. تلفن : «ظرفیت مورد نیاز : 5 خط»
  4. گاز : «ظرفیت مورد نیاز : سه چهارم اینچ»

✔️ مواد اولیه و سوخت و یوتیلیتی مصرفی و نیروی انسانی مورد نیاز کارخانه تولید آنتیموان 700 تنی !


کارخانه تولید آنتیموان

✳️ مواد اولیه مورد نیاز برای تولید سالانه 700 تن آنتیموان :

  • کانسنگ اولیه : 4500 تن در سال
  • قراضه آهن : 5000 تن در سال
  • کک : 100 تن در سال
  • سنگ آهک : 50 تن در سال
  • کربنات سدیم : 50 تن در سال
✳️ نیروی انسانی مورد نیاز کارخانه تولید سالانه 700 تن آنتیموان :
  • مدیر ارشد : 1 نفر ، «کارشناسی یا کارشناسی ارشد رشته مهندسی مواد یا فراوری مواد معدنی با تجربه حداقل 10 سال فعالیت مرتبط»
  • مدیر واحد ها : 4 نفر ، «کارشناسی مهندسی ، معدن مواد یا شیمی معدنی با تجربه حداقل 5 سال فعالیت مرتبط»
  • پرسنل تولیدی متخصص : 5 نفر ، «کارشناسی رشته مدیریت حسابداری یا امور اداری با تجربه حداقل 5 سال فعالیت مرتبط»
  • پرسنل تولیدی (تکنسین) : 10 نفر ، «کارشناسی یا کارشناسی ارشد رشته بازاریابی بازرگانی یا حسابداری با تجربه حداقل 10 سال فعالیت مرتبط»
  • کارگر ماهر : 12 نفر ، «کاردان یا کارشناس صنایع معدنی مواد یا شیمی با تجربه حداقل 3 سال فعالیت مرتبط»
  • کارگر ساده : 10 نفر ، «کاردان مکانیک و برق با تجربه حداقل 5 سال آشنایی با دستگاه های خط تولید»
  • خدماتی : 8 نفر ، «دیپلم با الویت رشته های فنی حرفه ای و دارا بودن گواهینامه رانندگی»
✳️ مصرف سالیانه آب ، برق ، سوخت و ارتباطات کارخانه تولید آنتیموان 700 تنی :
  • برق مصرفی : 1200 مگاوات
  • آب مصرفی : 7500 مترمکعب
  • گاز : 150000 متر مکعب

✍️ جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی کارخانه تولید آنتیموان ، با اطلاعات کاملا به روز با فرمت Word و PDF و با گزارشگیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ جواز تاسیس یا وام و تسهیلات بانکی ،با ما تماس بگیرید .


📚 دانلود فایل های طرح توجیهی تیپ تولید آنتیموان


👈 توجه : کلیه ی طرح های تیپ یا آماده ، صرفا کاربرد مطالعاتی و تحقیقاتی داشته و جهت اخذ مجوز و یا تسهیلات و وام بانکی مناسب نمیباشند . جهت تهیه طرح توجیهی با کاربرد اجرایی و بانکی با ما تماس بگیرید.

فايل‌ها:
zipطرح توجیهی تولید آﻧﺘﻴﻤﻮان 37 صفحه
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخپنج شنبه, 09 آذر 1396 23:59
حجم فايل 374.44 KB
دانلود 63

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.


کسب و کارهای پر طرفدار

صنایع شیمیایی

© 2024 کلیه حقوق این وبسایت محفوظ میباشد.
Articles
Categories