• 021-77869979
  • سفارش طرح توجیهی : 09360555304
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 24/7

طرح توجیهی کارخانه کاشی و سرامیک ⭐️ جهت مجوز و وام (0 تا 100)

(3 votes, average 5 out of 5)

طرح توجیهی کارخانه کاشی و سرامیک

در طرح توجیهی کارخانه کاشی و سرامیک به براورد هزینه و درآمد راه اندازی کارخانه تولید انواع کاشی کف و میزان سود این کسب و کار ، به صورت کاملا اختصاصی و به روز با نسخه جدید نرم افزار کامفار می پردازیم که از این طرح می توانید جهت اخذ جواز تاسیس ، وام بانکی با سود پایین و دریافت زمین استفاده نمایید. (word و pdf)

ضمنا می توانید فایل تیپ طرح توجیهی تولید کاشی و سرامیک کف را صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دانلود نمایید.


معرفی ایده سرمایه گذاری طرح توجیهی کارخانه کاشی و سرامیک ، محصولی استراتژیک در صنعت ساختمان با قابلیت صادراتی بسیار بالا !


معرفی ایده سرمایه گذاری طرح توجیهی کارخانه کاشی و سرامیک

✳️ کاشی (سرامیک) چیست و چه ویژگی ها و اجزایی دارد ؟

در این مقاله به بررسی تفصیلی تولید کاشى کف مى پردازیم که اصطلاحاً به سرامیک معروف بوده و جهـت مفـروش کردن سرویسهاى بهداشتى از قبیل توالت، دستشوئى، حمام و همچنین مکانهاى پخت و پز نظیر آشپزخانه بکار برده مى شود.

کاشى کف قطعاتى است سرامیکى که در اثر پخته شدن مواد اولیه متشکله آن مقاومـت و خصوصیاتى را پیدا مى نماید که مناسب استفاده در محلهاى گفته شده و سایش مى باشد.

از مزایای کاشی، میتوان به رنگ ناپذیرى، مقاومت در برابر اسید و باز، شستشوى راحت و پوشش کامل یک فضا اشاره کرد که بهمین دلایل علاوه بر مکان هـاى گفتـه شـده ، در راهروهـا، سـکوهاى راه آهـن و سالنهاى عمومى نیز استفاده شده و از خانه سازى حشرات خانگى از قبیل سوسک و مورچه در محل هائی کـه با کاشى پوشش داده شده است جلوگیرى میکند.

کاشى کف (سرامیک)، بسته به نوع مصرف داراى اندازه هاى مختلف و ضخامت گوناگون مـى باشـد.

موادى که مخلوط خمیـر کاشـى را تـشکیل مـى دهـد تقریبـاً مـشخص و یکسان بوده و پایه اصلى آن خاک رس همراه با فلدسپار،کوارتز و کائولن مى باشد.

علاوه بر آن افزودنیهـاى دیگرى که در بالا بردن مقاومت خاک مؤثرند و نیز لعاب هاى مختلف که منطبق با نوع استفاده کاشـى انـواع خاص آنها بکار برده مى شود و همینطور رنگ و چسب از جمله مواد متشکله کاشـى مـى باشـند.

ناگفته نماند که بسته به نوع مـصرف، کاشـى کف پوشیده از لعابهاى مخصوص نیز مى تواند باشد کـه از جملـه آن میتوان به کاشـى مخـصوص آزمایـشگاهها اشاره کرد کـه مى بایستى در مقابـل مـواد شـیمیائى مقاومـت داشـته باشـد و یا کاشـى روى سـکوهاى مـسافر بـرى و کـف آشپزخانه ها که باید مقاوم در برابر سایش باشد.

هر متر مربع کاشى کف در کارتن و با توجه به ابعاد کاشى تولید شده بسته بندى مـی گـردد . بعنـوان مثـال کاشی هاى با ابعاد 30×30  سانتیمتر در کارتنهاى به ابعاد 11× 30× 30 سانتیمتر بسته بندى می شود.

طرح توجیهی انواع کاشی و سرامیک کف

✳️ هر مترمربع کاشی چقدر مواد اولیه نیاز دارد ؟

  • خاک رس: میزان مصرف گل رس به طور تقریب و با احتساب 20% ضایعات در هر مترمربع 1/9 کیلوگرم خواهد بود.
  • فلدسپار: میزان مصرف این ماده اولیه با احتساب 20% ضایعات در هر مترمربع حدود 3 کیلوگرم می باشد.
  • کوارتز: میزان مصرف این ماده اولیه با احتساب 20% ضایعات در هر مترمربع حدود 9/3 کیلوگرم می باشد.
  • کائولن: میزان مصرف این ماده در ترکیب مواد حدود 10% و با احتساب 20% ضایعات در هر مترمربع حدود 16/2 کیلوگرم می باشد.
  • لعاب: میزان مصرف لعاب به طور متوسط و با احتساب 10% ضایعات جهت هر مترمربع برابر 3/1 کیلوگرم است.
  • رنگ: میزان مصرف رنگ به طور متوسط جهت هر مترمربع برابر 50 گرم است.
  • مواد افزودنی و کمکی: به طور میانگین به ازای هر مترمربع از محصول یک کیلوگرم از مخلوط مواد مذکور به مصرف می رسد.
  • کارتن: جهت بسته بندی کاشی نیاز به کارتن می باشد. هر مترمربع از کاشی در یک کارتن گنجانیده می شود.

✳️ طرح توجیهی کارخانه کاشی و سرامیک چه اطلاعاتی به شما می دهد ؟

طرح توجیهی کارخانه کاشی و سرامیک بهترین منبع اطلاعاتی برای تصمیم گیری شما درباره ورود شما به این کسب و کار میباشد چرا که با مطالعه آن میتوانید از براورد ریز هزینه های ثابت و جاری راه اندازی یک کارخانه کاشی و سرامیک مطلع شوید.

همچنین با مطالعه طرح توجیهی کارخانه کاشی میتوانید از براورد درامد و سود کسب و کار و همینطور نقطه سربه سر و دوره بازگشت سرمایه و نرخ بازدهی و فاکتورهای مالی دیگر مطلع شوید.

✳️ طرح توجیهی کارخانه کاشی از ضروریات اخذ مجوز و وام این کسب و کار است !

طرح توجیهی کارخانه کاشی یکی از مستندات ضروری اخذ جواز و وام بانکی برای این کسب و کار میباشد. همچنین اگر طرح توجیهی شما بر اساس اطلاعات موثق و توسط کارشناسان خبره تهیه شده باشد میتواند به عنوان یک نقشه راه اقتصادی و مالی برای شما باشد و توجیه و عدم توجیه اقتصادی پروژه را برای شما اثبات کند.


دانش فنی طرح توجیهی تولید کاشی و سرامیک با ظرفیت 150000 مترمربع !


دانش فنی طرح توجیهی تولید کاشی و سرامیک

✳️ مواد اولیه مصرفی در تولید کاشی و سرامیک ظرفیت 150000 مترمربع در سال به قرار زیر میباشد :

  • خاک رس (میزان مصرف در محصول kg28) - ( درصد ضایعات 25 ) : 1456 تن
  • فلدسپار ( میزان مصرف در محصول 4kg) – ( درصد ضایعات 25 ) : 480 تن  
  • کوارتز ( خالص و عاری از آهن و کربنات ) - ( میزان مصرف در محصول 12kg) – ( درصد ضایعات 25 ) : 624 تن
  • کائولن ( میزان مصرف در محصول 7kg) – ( درصد ضایعات 25.3 ) 341,3 تن
  • لعاب ( لعاب خشک و از نوع مات ) - (میزان مصرف در محصول 17kg) – ( درصد ضایعات 11.1 ) : 197 تن
  • رنگ ( میزان مصرف در محصول 50kg) – ( درصد ضایعات 1 ) : 7575 کیلوگرم  
  • مواد افزودنی و کمکی ( شامل چسب بیسکویت و ... ) – ( میزان مصرف در محصولkg 1 - (( درصد ضایعات 1 ) : 151,5 تن
  • کارتن ) میزان مصرف در محصول 1عدد ) – ( درصد ضایعات 1 ) : 151515 عدد

فرایند تولید کاشی و سرامیک کف

✳️ فرایند تولید کاشی و سرامیک ظرفیت 150000 مترمربع در سال :

اصولاً ترکیب مواد اولیه تولید کاشی و سرامیک: شامل انواع خاکهاى رسى، سیلیسى و کائولنى مى باشد. هر یـک از مواد ذکر شده بنا به خصوصیات ویژه اى که دارند در شکل دهى کاشى نقشى نمـادین ایفـا مـى نماینـد.

پس از اینکه به نسبت فرمولاسیون تولید بدنه (بیسکویت) مواد اولیه ذکر شده به میزان مشخص (جهت یـک بج) توزن گردید، آنها را جهت دانه بندى مناسب به داخل آسیاب مى ریزند. پس از دسترسى به دانـه بنـدى مورد نیاز، مواد مخلوط شده در آسیاب توسط تسمه نقاله به داخل " بال میل "ریخته می شود.

در بـال میـل به لحاظ سیرکولاسیون مواد و اضافه نمودن میـزان آب تعیـین شـده و اضـافه نمـودن نـوعى " روانـساز " و همچنین چسب " فیکساتیو " در طول مدت حدود 6 ساعت به دو غاب سیالى تبدیل مى گردد. این دو غـاب پس از عبور از حوضچه هاى دوغاب و گرفتن ناخالصى هاى آن به " اسپرى درایر " منتقل و به پودر مرطوبى تبدیل مى گردد. (حدود 5 در صد ).

در مرحله بعد پودر حاصل شده به سیلوى ذخیره مواد که در پشت پرس قرار دارد منتقل گردیده و سپس جهت تولید بیسکویت بر روى قالبهاى پرس ریخته شده و بوسیله پرس فرم دهى مى گردد.

بدلیل استفاده از کوره هاى جدید رولر نیـاز بـه انتقـال بـه کـوره پخـت بیـسکویت نبـوده و مستقیماً به خشک کن رفته و پس از خشک شدن بوسیله واگن به ابتداى باند لعـاب هـدایت و بـر روى بانـد ابتدا مقاومت آنها سنجیده مى شود و با نظارت چشمى نیز بیسکویتهاى صدمه دیده خارج مـى گـردد.

آنگـاه اندکى آب به سطحى بیسکویت پاشیده مى شود تا زمانیکه لعاب بوسیله یک آبـشار بـر ر وى آن ریختـه مـى شود آب لعاب بطور ناگهانى جذب نگردیده و اصطلاحاً لعاب پوسته نکند . سپس بیسکویت ها از زیر آبشار لعـاب عبور نموده روى خاک ها چیده شده بمدت 50 دقپقه در داخل کـوره پخـت در حـرارت 1200- 1000 درجـه سانتیگراد پخت گردیده و پس از سرد شدن و کنترل هاى لازم آماده بسته بنـدى مـى شـوند.

در اینجـا لازم است نکاتى خاص در مورد فرآیند تولید ذکر گردد. اول آنکه به علت بـالا بـودن قیمـت لـوازم و دسـتگاههاى آماده سازى مواد اولیه بیسکویت بعضى از کارخانه ها مواد اولیـه آمـاده شـده را از کارخانجـات بـزرگ نظیـر کارخانه کاشى حافظ، سعدى و غیره خریدارى نموده و بدین ترتیـب ضـمن تـأمین مـواد اولیـه مطمـئن، در سرمایه گذارى نیز میزان زیادى صرفه جوئى مى شود.

دوم آنکه در تهیه لعاب مورد نیاز اقتصادى تـر خواهـد بود که از مراکز تولید لعاب خریدارى گردیده و در دستگاه هاى بال میل سایش داده شده تا به صورت دوغاب همگن با دانه بندى مورد نظر در آمده و استفاده گردد.

در فرآیند ارائه شده روش جدید تولید بیسکویت، استفاده از یک کوره پخـت بجـاى دو کـوره مـد نظـر قـرار گرفته است. بدین معنى که همانگونه که گفته شد در روش هاى پیشین بیسکویت پس از تهیه در کوره پخـت شده سپس لعاب خورده و مجدداً براى پخت لعاب به کوره مى رود.

لیکن در روش ارائه شده بیسکویت پس از خشک شدن لعاب خورده و در کوره رولر که قادر است کار پخت بیسکویت و لعاب را مشترکاً انجام دهد پخت شده و بدین ترتیب ضمن کاهش سرمایه گذارى کاشى با کیفیتى مناسب عرضه مى گردد.

بررسی روش سنتی تولید کاشی و سرامیک در ایران

بررسی روش سنتی تولید کاشی و سرامیک در ایران :

کاشى و سرامیک به دو روش کلى تولید مى شوند که قسمت بیشتر این دو روش مـشابه یکـدیگر بـوده و تنهـا در قسمت پخت تفاوت دارند.

در روش اول که روشى است نسبتاً قدیمى، کارخانجاتى که چندین سال اسـت احـداث گردیـده انـد پـس از آماده سازى خاک و پرس کردن آن و خشک نمودن بیسکویت ها، در کوره هاى گازى یا گازوئیلى بیـسکویت را چیده و با روشن نمودن مشعل کوره اقدام به پخت بیـسکویت کـرده و سـپس بیـسکویت را بـا تعبیـه فـن و دمیدن هواى سرد خنک مى نمایند. مدت عملکرد کوره شامل  پخت و خشک کردن ده سـاعت خواهـد بـود.

پس از انجام عمل پخت بیسکویت ها روى نوارهائى قرار گرفته در حین عبور از محل لعاب زدن لعاب بصورت اسپرى روى آنها ریخته شده و سپس خشک مى گردد. و با چیدن بیسکویت هاى لعاب خورده در واگن هـاى مخصوص و انتقال آنها به کوره پخت لعاب، کاشى بصورت کامل پخته شده و از طرف دیگر واگن ها خارج مى شوند.

عمل سورت مرحله بعدى است چرا که در مراحل مختلف تولید، ممکن اسـت بـه بعـضى ازکاشـی هـا صدماتى وارد گردیده و از این جهت کاشی ها را پس از خروج از کوه پخت لعاب درجه بندى نموده و پـس از بسته بندى به بازار عرضه مى کنند.

در روش دوم که جدیداً مورد استفاده قرار مى گیرد و در کاهش مصرف انرژى و سرعت بخـشیدن بـه تولیـد تأثیر بسزائى دارد قسمت پخت بیسکویت و لعاب با یکدیگر صورت گرفته و از این جهت نیاز بـه کـوره هـاى جداگانه پخت بیسکویت و پخت لعاب نبوده و ضمن آن که هزینه هاى کمترى را در بر مى گیرد در بـالا بـردن ظرفیت تولیدى کارخانه نیز مؤثر است.

با مقایسه دو روش فوق براى طـرح حاضـر روش اول در نظـر گرفتـه شده و بعنوان روش انتخابى و مناسب پیشنهاد مى گردد.     


ماشین آلات و تجهیزات کارخانه کاشی و سرامیک ظرفیت 150000 مترمربع در سال !


خط تولید کاشی و سرامیک

✳️ ماشین آلات خط تولید کاشی و سرامیک با ظرفیت سالانه m2 15000 :

  • آسیاب چکشی ( 8 تن، 150 دور ) : 1 دستگاه
  • سیلوی توزین ( ظرفیت خروجی 12 تن ) : 1 دستگاه  
  • بالمیل مواداولیه ( ظرفیت خروجی 12 تن، سیکل تولید 8 ساعت ) : 1 دستگاه  
  • اسپری درایر ( 8 تن، 110 درجه سانتیگراد با سوخت گاز ) : 1 دستگاه           
  • پرس و متعلقات ( 600 تن ) : 2 دستگاه  
  • کوره خشک کن ( با حجم 200 مترمکعب و 110 درجه سانتیگراد با سوخت گاز ) : 1 دستگاه  
  • باند لعاب : 1             
  • بالمیل لعاب : ( 2 تن ) : 2 دستگاه
  • کوره رولری ( 1130 درجه سانتیگراد، 55 دقیقه، طول کوره 100 متر، دارای 90 مشعل گازی ) : 1 دستگاه             
  • تسمه سورت و بسته بندی ( با سرعت قابل تنظیم ) : 1 دستگاه  
  • واگن (8 مترمکعب ) : 20 عدد           
  • خطوط انتقال و تسمه نقاله : تسمه لاستیکی با عرض 60 سانتیمتر و طول 70 متر : 1 خط

✳️ تاسیسات مورد نیاز کارخانه تولید کاشی و سرامیک ظرفیت 150000 مترمربع در سال :

  • تأمین برق از شبکه سراسری
  • برق اضطراری توسط دیزل ژنراتور
  • ایجاد تأسیسات لازم جهت تأمین آب
  • تأمین سوخت مورد نیاز ( گاز طبیعی – گازوئیل – مازوت )
  • تأسیسات گرمایش ساختمان ها
  • تأسیسات سرمایش و تهویه ساختمان ها
  • برج های خنک کننده
  • تصفیه شیمیایی آب (بدون املاح)
  • دیگ بخار
  • سیستم چرخش روغن داغ
  • اطفاء حریق : 44 عدد کپسول آتش نشانی
  • هوای فشرده : دارد
  • تصفیه پساب : فاضلاب انسانی
  • باسکول : ندارد
  • سیستم ارتباطی تلفن : 3 خط
  • سایرتأسیسات اضافی غیرمذکور

ماشین آلات خط تولید کاشی و سرامیک

✳️ آب و برق و سوخت مصرفی سالانه کارخانه تولید کاشی و سرامیک با ظرفیت 150000 مترمربع در سال :

  • برق : 439,0 مگاوات
  • آب خام : 2322,0 مترمکعب
  • گازطبیعی : 526,8 هزارمترمکعب   
  • گازوئیل : 8.1 مترمکعب
  • بنزین : 16200,0 لیتر       

✳️ اشتغال زایی کارخانه تولید کاشی و سرامیک ظرفیت 150000 مترمربع در سال :

  • مدیر : 1 نفر
  • مهندس : 3 نفر
  • تکنسین : 2 نفر
  • کارگر ماهر : 10 نفر
  • کارگر غیر ماهر : 14 نفر
  • تکنیسین فنی (تعمیرگاه، تاسیسات و …) : 1 نفر
  • کارمندان اداری و مالی : 5 نفر
  • نگهبان، کارگر ساده و خدمات : 3 نفر
  • تعداد کل کارکنان : 39 نفر

زمین ، محوطه سازی و ساختمان سازی مورد نیاز کارخانه تولید کاشی و سرامیک ظرفیت 150000 مترمربع در سال


کارخانه تولید کاشی و سرامیک

✳️ زمین و محوطه سازی مورد نیاز کارخانه تولید کاشی و سرامیک :

  • زمین : 8800 مترمربع
  • خاكبرداري و تسطيح : 5,300 مترمربع
  • خيابان كشي و جدول كشي : 900 مترمربع
  • فضاي سبز : 1,800 مترمربع
  • دیوارکشی : 800 مترمربع
  • چراغ های محوطه (به عدد) : 33 عدد

✳️ ساختمان سازی مورد نیاز کارخانه تولید کاشی و سرامیک :

  • سالن تولید مسقف : 3525 مترمربع
  • انبارهای مسقف : 521,7 مترمربع
  • آزمایشگاه : 15 مترمربع
  • تأسیسات و تعمیرگاه : 61 مترمربع
  • ساختمان های اداری : 115 مترمربع
  • ساختمانهای رفاهی ،  سرایداری  و … : 150 مترمربع

بررسی ایستگاه ها، مراحل و شیوه های کنترل کیفیت کارخانه کاشی و سرامیک

بررسی ایستگاه ها، مراحل و شیوه های کنترل کیفیت کارخانه کاشی و سرامیک

رشد و تکامل صنایع جهان تاحدود زیادی مرهون رقابت بین واحدهای صنعتی مـی باشـد. در ایـن راسـتا هـر واحد صنعتی با افزایش کیفیت محصولات خود، سعی درکسب سهم بیشتری از بـازار را دارد و ایـن رونـد بـه مرور زمان باعث بهبود کیفیت محصولات و در نتیجه رشدکیفی جوامع صنعتی شـده اسـت.

کنتـرل کیفیـت جهت تعیین صحت عمل تولید، مطابق مشخصات فنی تعیین شده برای محصول انجام می گیرد. این عملیـات سبب می گردد تا ضمن جلوگیری ازتولید محصولات معیوب، از هدر رفتن سرمایه ها جلوگیری به عمل آمـده و قیمت تمام شده محصول کاهش یابد.

✳️ به طور کلی اهداف کنترل کیفیت را در کارخانه کاشی و سرامیک می توان به صورت زیر خلاصه کرد:

  • حفظ استاندارهای تعیین شده
  • تشخیص و بهبود انحرافات در فرآیند تولید ، تشخیص و بهبود محصولات خارج از استاندارد و ارزیابی کارآیی افراد و واحدها

به عبارت دیگر می توان گفت کنترل کیفیت عبارت است از اطمینان از تهیه و تولید کالا و خدمات، بـر طبـق استاندارهای تعیین شده و بازرسی به عنوان یکی از اجزاء جدایی ناپـذیرکنترل کیفیـت بـه منظـور شـناخت عیوب و تهیه اطلاعات مورد نیاز برای سیستم کنترل کیفی در همۀ واحدهای صنعتی انجام می گیرد.

مراحـل بازرسی کلی با توجه به وضعیت هرصنعت به ترتیب ذیل می باشند:

  1. درمرحله تحویل مواد اولیه
  2. درمرحله آغاز تولید
  3. قبل ازآغاز عملیات پر هزینه
  4. قبل از شروع عملیات غیر قابل بازگشت
  5. پیش از آغاز عملیاتی که سبب پوشیده شدن عیوب می گردد
  6. درمرحله پایانی کار

هریک از این مراحل بازرسی ممکن است درمحل عملیات یا آزمایشگاه انجام گیرد. 

در هر واحد تولیدى و بالاخص واحد هاى تولید کننده کاشى، بخش کنترل کیفیت مسئولیت کنترل کیفیـت محصولات را بر عهده دارد. این بخش در هر قسمت از خطوط تولید از مواد اولیه تا مرحله بسته بنـدى داراى کنترل هائى مى باشد. بطور کلى مراحل کنترل کیفیت واحد هاى تولید کننده کاشى را مى توان به 3 مرحله تقسیم نمود. 

دراین واحد با توجه به ویژگی های این صنعت ، هر یک ازمراحـل ضـروری کنتـرل کیفـی و محـل انجـام ایـن آزمایش ها تعیین خواهد شد.

مطابق آنچه گفته شد، کنترل کیفیت را باید در سه مرحله اعمال نمود.  

  1. کنترل کیفیت مواد اولیه
  2. کنترل حین تولید
  3. کنترل نهایی

که هریک از موارد فوق در زیر شرح داده می شود.

1- کنترل کیفیت مواد اولیه

در این مرحله کلیه مواد اولیه مورد مصرف قبل از اینکه در خط تولید قرار گیرنـد . توسـط آزمایـشگاه نمونـه بردارى و آزمایشهاى متعددى که شامل آزمایشهاى شیمى،  فیزیک و مـواد مـى باشـد بـر روى آنهـا صـورت  مى گیرد.

این آزمایشات مطابق با معیارهاى استاندارد بوده و نقش اساسى را در بهبود کیفیت و جلـوگیرى از ورود  مواد غیرمصرفى  به کارخانه را دارد.

2 – کنترل حین تولید

در این مرحله پرسنل بخش کنترل کیفیت در طول خطوط تولید نظارت داشته و در هر مرحلـه اى از تولیـد نمونه بردارى و آزمایشهاى لازم بر روى آنها صورت مى گردد.

قـسمت خروجـى آسـیاب،  پـودر تولیـد شـده بوسیله اسپرى  درایر و تعی ین مش قابل قبول، تعیین درصد رطوبت بیسکویت ها پس از خروج از خشک کن،  مقاومت بر سانتیمتر مربع آنها و آزمایشات لازم روى لعاب تولید شده از جمله مواردیـست کـه مـشمول ایـن قسمت مى گردد.

نمونه برداریهاى انجام شده در این قسمت بر اساس برنامه تعیین شده از سـوى آزمایـشگاه کنترل کیفیت صورت گرفته و بوسیله استفاده از نمودارهاى  ترسیمى و دستگاه هاى اندازه گیرى نتایجى آن در هر مرحله تهیه و در صورت وجود اشکال بلافاصله به خط مربوطه  تذکر داده خواهد شد.  

3 – کنترل نهایی

مهمترین خاصیتى که در کاشى کف بایستى مد نظر قرار گیرد، مقاومت آنها در مقابـل سـایش،  مقاومـت در مقابل ضربه و رنگ ناپذیرى آنها مى باشد.

علاوه بر آن نیز کاشى تولیدى مى بایستى درجه بنـدى شـده کـه این کار بوسیله کارگران و بوسیله چشم صورت گرفته در صورت مشاهده هرگونه اشـکال، محـصول نهـائی از رده بسته بندى خارج شده و یا بعنوان کاشى د رجه دوم و سـوم بـسته بنـدى مـى گردنـد.

در مـورد تعیـین مقاومت کاشى در برابر ضربه پذیرى یا سایش نیز از دستگاه هاى آزمایشگاهى مخـصوص اسـتفاده گردیـده و منطبق با معیار استاندارد کاشى محصول نهائى مورد آزمایش قرار مى گیرد. 

بررسی استانداردهای صنعت تولید کاشی و سرامیک

✳️ بررسی استانداردهای صنعت تولید کاشی و سرامیک !

کاشى کف داراى استاندارد ملى بوده که بر اساس آن کاشى هاى تولیدى آزمایش شده و در صورت انطباق با معیارهاى تعیین شده موفق به اخذ مهر استاندارد مى گردند. مشخصات کاشى کف بـر اسـاس اسـتاندارد 67 تعیین گردیده و ویژگیهاى آن شامل مسطح بودن، قائمه بـودن زاویـه هـا، مقاومـت بیـشتر از 25 در برابـر سائیدگى،  میزان آب گیرى بین صفر تا دو درصد مى باشد.

بر اساس ضوابط موجود، جهت تولیـد کاشـى کـف، شرایط لازم (استاندارد) در هر مرحلـه از تولیـد لازم الاجـرا بـوده و بمنظـور تـشخیص انطبـاق مشخـصات کاشی تولیدى با شرایط استاندارد و تأیید آن، عملیات زیر بطور نمونه بردارى مى بایستى روى بدنه  کاشـى تولیدى صورت گیرد.

سایش مرطوب با درصد هاى مختلف آب و رقیق کننده ها و تعیین مدت سایش (مدت مطلوب سایش را از روى نتایج آزمایش با زبره هاى مختلف بدست مى آرند).

خشک کردن دوغاب در خشک کن با حدود 110 درجه سانتى گراد.

خرد کردن پودر خشک شده با دست و عبور دادن از الک 40 مش.

رطوبت زدن به پودر (تعیین مقدارى رطوبت ایده آل لازم است).

الک کردن مجدد و جدا کردن تکه هاى گل درشت و قرار دادن پودر مرطـوب در داخـل کیـسه پلاسـتیک جهت یکنواخت شدن آن.

پرس کردن، در این مرحله باید دانه بندى ایده آل باشد ولى بعلت محدودیت امکانـات، پـودر تولیـد شـده فوق قابل قبول است.

خشک کردن بیسکویت پر شده و تعیین انقباض بعلت خشک شدن و مقاومت خمشى آن در درجه حرارت (درجه سانتی گراد 5 + 110 ). در این مرحله بیسکویت را وزن کرده آنرا 1m و ابعاد اندازه گیرى شـده را 1L مى نامند.

پخت بیسکویت مطابق سیکل کوره تولید، پس از پخت وزن 2m و ابعاد را 2L مجدداً اندازه گیرى کـرده و افت حرارتى و درصد انقباض را توسط فرمول، مشخص نموده و با معیارهاى تعیین شده مقایـسه مـى گـردد.

افت حرارتى مى بایستى در حدود 6/13 درصد و انقباض پخت 4/0 درصـد باشـد. آزمایـشات اسـتاندارد روى تولید نهائى بایستى نشان دهد که کاشى مى بایستى در مقابل رطوبت و حـرارت بـه انـدازه کـافى پایـدارى نموده و نمى بایستى در سطح رویى آن هیچگونه ترک خوردگى پدپد آید.

مقاومت در برابر سرما، مقاومت در برابر ضربه، رنگ ناپذیرى، مقاومت در برابر فشار مکانیکى نیز از جمله مواردى است که در مورد کاشى تولیـد شده در مرحله نهائى مورد آزمایش قرار گرفته و بایستى داراى مقاومت هاى ذکرشده باشد.

از نظر اندازه کاشى کف باید گفت که اینگونه کاشى در 3 اندازه مختلف بـا ضـخامت مـشخص از 2/5 تـا 2/6 میلیمتر مى تواند تولید گردد. لیکن اخیراً تغییراتى را مؤسسه استاندارد و تحقیقـات صـنعتى کـشور در ایـن ضخامت ها اعمال نموده است.

بدین معنى که بر اساس استاندارد جدید که در دست تهیه مى باشد در مقاومت کاشى کف مقاومت خاک عامل اصلى بوده و مى بایستى مورد دقت کافى قرار گیرد لذا چنانچه مقاومت خاک براى تولید کاشى کافى و با استانداردهاى نوشته شده مطابقت داشته باشد ضخامت ملاک عمل قرار نگرفته و مى توان در هر ضخامتى به تولید اقدام نمود. همانگونه که گفته شد این تغییر در حال انجام بوده و استاندارد جدید براى انتشار آماده مى شود.

همچنین می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد کارخانه کاشی سازی و آشنایی بیشتر با این محصول از صفحه طرح توجیهی کارخانه تولید کاشی اسلب یا سرامیک های سایز بزرگ نیز بازدید کنید.

✍️ جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی کارخانه کاشی و سرامیک ، با اطلاعات کاملا به روز با فرمت Word و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ جواز تاسیس یا وام و تسهیلات بانکی ،با ما تماس بگیرید .


📚 دانلود فایل های طرح توجیهی تیپ تولید کاشی و سرامیک


👈 توجه : کلیه ی طرح های تیپ یا آماده ، صرفا کاربرد مطالعاتی و تحقیقاتی داشته و جهت اخذ مجوز و یا تسهیلات و وام بانکی مناسب نمیباشند . جهت تهیه طرح توجیهی با کاربرد اجرایی و بانکی با ما تماس بگیرید.

فايل‌ها:
rarطرح توجیهی تولید کاشی وسرامیک با ظرفیت 1 میلیون متر مربع در سال - مساحت زمین 7200 متر مربع- 105 صفحه (پاییز 1401، فرمت PDF)(اختصاصی - برای اشتراک سه ماهه و بالاتر)
تاريخدوشنبه, 20 شهریور 1402 13:57
حجم فايل 7.84 MB
دانلود 16

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید کاشی کف 109 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخچهارشنبه, 24 آبان 1396 16:04
حجم فايل 2.49 MB
دانلود 188

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید کاشی کف و دیوار 22 صفحه سال 93 داغ
تاريخچهارشنبه, 18 دی 1398 01:59
حجم فايل 2.84 MB
دانلود 154

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید کاشی شیشه ای 20 صفحه سال 93 داغ
تاريخچهارشنبه, 18 دی 1398 02:06
حجم فايل 2.88 MB
دانلود 113

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.


کسب و کارهای پر طرفدار

صنایع ساختمانی

© 2024 کلیه حقوق این وبسایت محفوظ میباشد.
Articles
Categories