• 021-77869979
  • سفارش طرح توجیهی : 09360555304
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 24/7

طرح توجیهی بازیافت الیاف ⭐️ از پارچه و لباس کهنه و ضایعاتی

(3 votes, average 4 out of 5)

طرح توجیهی بازیافت الیاف

جهت نگارش مطالعات بازار و طرح توجیهی بازیافت الیاف از پارچه و لباس کهنه و ضایعاتی با اطلاعات کاملاً به روز برای سال 1402 ، با فرمت DOC و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، این صفحه را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید . ضمنا میتوانید فایل pdf طرح توجیهی بازیافت الیاف از پارچه و لباس کهنه و ضایعاتی را که قدیمی هستند ، صرفا جهت مطالعه از انتهای صفحه دانلود نمایید.


✔️ چرا سرمایه گذاری در صنعت بازیافت الیاف از لباس ها و پارچه های ضایعاتی و کهنه ، میتواند منطقی باشد ! ( 0 تا 100 بررسی طرح توجیهی بازیافت الیاف پارچه )


سالانه در جهان بیشتر از 10 میلیون تن پارچه ، لباس و منسوجات ضایعاتی و کهنه به صورت زباله خشک خانگی یا به صورت ضایعات درکارخانه های ریسندگی، بافندگی و کارگاه های تولید البسه دور ریخته می شود که از این میان سهم زباله خشک خانگی بیشتر می باشد.

پارچه ها و لباسهای کهنه و مستعمل 3% زباله خشک خانگی را تشکیل می دهنـد کـه حـداکثر 50% ایـن منسـوجات قابـل بازیافت می باشند.

بازیافت الیاف از پارچه ها و لباسهای ضایعاتی و یا کهنه ، به منظور تولید مواد اولیه و واسطه صنایع دیگر ، از اهمیت خاصی برخوردار است.

همچنین فرآیند بازیافت این الیاف ضایعاتی ، از جنبه زیست محیطی و کاهش آلودگی محیط زیست نیز دارای اهمیت می باشد و می تواند به طور روز افزون در کشور مورد توجه قرار گیرد.

الیاف بازیافت شده از منسوجات مستعمل می توانند مصارف متعددی در صنایع گوناگون داشته باشند. الیاف پنبه و سلولز ضایعاتی می توانند در تولید کاغذ و صنایع واسطه بکار روند.

الیاف پشم بازیابی شده از منسوجات ضایعاتی و کفپوشها ، قابل استفاده در عایق کاری ساختمانها و تاسیسات و ساخت لایی های مربوط به صنعت خودروسازی هستند.

یکی از مصارف عمده الیاف بازیافتی ، در تولید کفپوشهایی مانند موکت نمدی و تولید منسوجات سازه ای (ژئوتکستایلها) می باشد و همچنین قابل استفاده به عنوان پرکننده به همراه مصالح در ساختمان سازی نیز می باشند. همچنین بسیاری از منسوجات ضایعاتی می توانند در تولید مبلمان و مواد و وسایل تزئینی بکار روند.

مزیت های اقتصادی بازیافت الیاف از منسوجات کهنه

بازیافت الیاف از منسوجات کهنه دارای مزیت های اقتصادی و زیست محیطی به قرار زیر می باشد :

  1. بازیافت الیاف از منسوجات کهنه و ضایعاتی موجب کاهش دفع زباله های خشک منسوجات میشود ، زباله هایی که موجب مشکلات زیست محیطی می گردند ، به عنوان مثال منسوجات حاصل از الیاف مصنوعی تجزیه ناپذیر می باشند و همچنین دفن منسوجات پشمی که تجزیه پذیر هستند نیز موجب تولید گاز متان می گردد که در گرم شدن زمین تأثیرگذار می باشد.
  2. تولید الیاف بازیافتی با کاهش واردات مواد اولیه مورد نیاز صنایع نساجی ، منجر به توازن قیمت پوشاک و سایر محصولات نساجی می شود.
  3. بازیافت الیاف از ضایعات پارچه و لباس ، باعث کاهش فشار بر منابع مواد اولیه صنایع نساجی خواهد شد.
  4. از آنجایی که بسیاری از این الیاف بازیافتی ، رنگی میباشند و نیاز به رنگ آمیزی مجدد ندارند ، بازیافت الیاف از منسوجات ضایعاتی باعث کاهش تقاضا برای مواد رنگزای صنایع نساجی و مشکلات مربوط به استفاده و تولید آنها میشود.
  5. تولید الیاف بازیافتی باعث کاهش پساب در کارخانه نیز میگردد چراکه بعنوان مثال با بازیافت الیاف پشم ، نیازی به مراحل شستشو و آماده سازی الیاف پشم نمی باشد و یا با استفاده از الیاف بازیافتی رنگی دیگر نیازی به رنگرزی و تصفیه پساب سالن رنگرزی نیست.
  6. و درآخر بازیافت الیاف باعث کاهش مصرف انرژی نیز میشود.

✳️ کدهای آیسیک و استانداردهای مرتبط با صنعت بازیافت الیاف از لباسهای کهنه و پارچه های ضایعاتی !

کدهای آیسیک مرتبط با صنعت بازیافت الیاف از منسوجات مستعمل به قرار زیر میباشند :

  • کد آیسیک بازیافت پنبه ازضایعات : 37201126
  • کد آیسیک خمیرکاغذ از ضایعات پارچه های پنبه ای : 21011123
  • کد آیسیک بازیابی الیاف نساجی از ضایعات : 37201125

استانداردهای مرتبط با صنعت بازیافت الیاف از منسوجات مستعمل به قرار زیر میباشند :

  • شماره استاندارد ملی با عنوان " استاندارد روشهای شناسایی الیاف " : 4312
  • شماره استاندارد ملی با عنوان " اندازه گیری وزن تجاری محموله های الیاف و نخ " : 30
  • شماره استاندارد ملی با عنوان " ابعاد عدل الیاف مصنوعی به صورت غیر یکسره " : 4065
  • شماره استاندارد ملی با عنوان " ویژگیهای الیاف پلی استر مورد مصرف در سیستم ریسندگی پنبه ای " : 2739
  • شماره استاندارد ملی با عنوان " نساجی – شکل شناسی الیاف و نخ – واژه نامه " : 8233
  • شماره استاندارد ملی با عنوان " روش معرفی نوع و میزان الیاف منسوجات در بر چسب " : 5156
  • شماره استاندارد ملی با عنوان " نساجی - روش نمونه برداری از الیاف، نخ و پارچه جهت انجام آزمون " : 8417
  • شماره استاندارد ملی با عنوان " حد رواداری برای پارچه های بافته شده از پنبه و مخلوط با الیاف مصنوعی " : 1706
  • شماره استاندارد ملی با عنوان " نشانه گذاری میزان الیاف بازیافتی در کاغذ و مقوا " : 4724

✔️ چه ضایعاتی از کارخانجات نساجی میتوانند به عنوان مواد اولیه برای بازیافت الیاف باشند !


چه ضایعاتی از کارخانجات نساجی میتوانند به عنوان مواد اولیه برای بازیافت الیاف باشند !

ضایعات کارخانه ریسندگی بافندگی و کارگاه‌های تولید پوشاک جزء ضایعات نساجی در فرایند تولید می‌باشند. عملیات گوناگون در کارخانه ریسندگی مواد ضایعاتی مختلفی ایجاد می‌کنند که درصدی از این ضایعات از قبیل الیاف کوتاه از فیلترها و ناخالصی‌های درشت نمی‌توانند مورد استفاده مجدد قرار گیرند.

اما بقیه ضایعات که شامل ضایعات به فرم نرم یا سخت می‌باشند می‌توانند به عنوان مواد خام و قابل استفاده، مجدداً بازیابی شوند و در خط ریسندگی استفاده گردد.

الیاف خوب و الیاف همراه ناخالصی را ضایعات نرم در واحد ریسندگی می گویند. ضایعات حاصل از فتیله نیمچه نخ و نخ نیز جزء ضایعات سخت با تاب کم و زیاد محسوب می‌شوند. بازیافت الیاف ضایعاتی قابل بازیافت ، در کارخانه‌های ریسندگی صورت می‌گیرد.

بافت پارچه توسط دستگاه‌های بافندگی تار - پودی (Weaving) ، حلقوی (Knitting) و بی بافت (Nonwoven) انجام می‌شود.

به منظور استفاده از نخ‌های مختلف در انواع دستگاه‌های بافندگی لازم است که مراحلی جهت آماده سازی نخ‌ها صورت گیرد که هدف اصلی تهیه بسته‌های مناسب برای ارائه به ماشین‌های بافندگی و کنترل کیفیت نهایی آن‌ها می‌باشند که به مجموعه عملیاتی که طی این مراحل صورت می‌پذیرد مقدمات بافندگی گفته می شود.

نخ‌های ضایعاتی در مرحله مقدمات و همچنین لبه‌های بریده شده پارچه‌ها در مرحله بافندگی غیر قابل استفاده می‌باشند که می‌توان به‌عنوان یکی از منابع مواد خام در این طرح استفاده گردد.

دسته دیگری از ضایعات نساجی در فرآیند تولید مربوط به ضایعات در فرآیند تولید پوشاک و ضایعات برش می‌باشند که غیر قابل استفاده در این پروسه هستند.

همچنین علاوه بر ضایعات کارخانه‌های بافندگی و کارگاه‌های تولید پوشاک ، همان‌طور که قبلاً عنوان شد حدود 3% حجم زباله‌های خشک نیز مربوط به منسوجات می‌باشد که غیر قابل چشم پوشی نیست می‌تواند به عنوان مواد اولیه در این طرح استفاده گردد.


✔️ فرایند بازیافت الیاف از لباسها و پارچه های ضایعاتی و کهنه


فرایند بازیافت الیاف از لباسها و پارچه های ضایعاتی و کهنه

✳️ فرایند بازیافت الیاف از لباس ها و پارچه های ضایعاتی و کهنه شامل مراحل زیر میباشد :

1 – مرحله شستشو :

مرحله شستشو

با جمع آوری ضایعات حاصل از فرآیند تولید و زباله‌ها در سطح شهر ، ابتدا دکمه‌ها ، زیپ‌ها و سایر متعلقات مربوط به البسه جدا می‌شود.

برای تمیز کردن و از بین بردن مواد خارجی و ناخالصی‌ها از روی پارچه‌ها یک شستشوی مناسب لازم و ضروری می‌باشد که بدین منظور از حوضچه‌های شستشو که اغلب برای شستشوی کالای پشمی به کار می‌رود استفاده میشود.

این ماشین به علت اعمال نیروی مکانیک ضربه‌ای زیاد (توسط چنگالهای آن) برای پارچه‌ها که حاوی ناخالصی و مواد خارجی زیاد می‌باشند، مناسب است.

این ماشین دارای 5 حوضچه می‌باشد که شکل (3) طرح یک حوضچه از ماشین Swing Rake را نشان می‌دهد که پارچه‌ها به وسیله انتقال دهنده ورودی D به داخل اولین حوضچه شستشو منتقل می‌شود و در روی صفحه مشبک B و به وسیله چنگالهای متحرک A به طرف جلو رانده می‌شود و عمل شستشو انجام می‌گیرد.

سپس انتقال دهنده خروجی E پارچه‌ها را به طرف غلتک‌های فشار دهنده F هدایت کند. این غلتک‌های فشار دهنده محلول فشرده شده از کالا را به این حوضچه واریز می‌کند و کالای فشرده شده را به طرف انتقال دهنده ورودی حوضچه بعدی هدایت می‌کنند.

تعداد چنگالهای متحرک هر حوضچه به 7 الی 10 می‌رسد و سرعت ضربه‌ای آن‌ها در هر دقیقه حدود 6 الی 14 ضربه است ناخالصی‌های برطرف شده در عمل شستشو پس از عبور از صفحه مشبک B در زیر صفحه مشبک جمع می‌شود و سپس از طریق فلکه C به بیرون منتقل می‌گردد.

با توجه به اینکه در هر شیفت 5800 kg پارچه شسته شود دو ماشین جهت شستشو در نظر گرفته شده است. جهت آبگیری و خشک نمودن پارچه‌ها از دستگاه سانتریفوژ استفاده می‌گردد.

2 – مرحله دسته‌بندی :

مرحله دسته‌بندی

با توجه به اینکه ضایعات منسوجات از کارخانه‌های بافندگی ، کارگاه‌های تولید پوشاک و زباله خشک ، دارای تراکم متفاوت می‌باشند و در دستگاه‌های مختلف بافندگی تولید شده‌اند دسته‌بندی پارچه‌ها توسط کارگرهای ماهر دسته‌بندی امری ضروری می‌باشد.

3 – مرحله برش با دستگاه کاتر :

جهت برش پارچه‌ها از دستگاه کاتر استفاده می‌شود که پارچه بر روی تسمه تغذیه دستگاه به صورت دستی ریخته می‌شود و سپس به سمت یک جفت سیلندر هدایت می‌گردد. با فشاری که توسط سیستم پنوماتیکی ایجاد می‌گردد و قابل تنظیم می‌باشد پارچه‌ها به صورت متراکم به دو تیغه برش تحویل داده می‌شود که این دو تیغه با زاویه 90 درجه مانند یک قیچی عمل می‌نماید.

عرض قیچی 60 cm و رنج طول برش آن‌ها از 10 mm تا 20 cm قابل تنظیم می‌باشد. تنظیمات دستگاه کارتر بر اساس تراکم و نوع بافت منسوج انجام می‌گیرد بنابراین در این طرح از دو دستگاه کارتر استفاده می‌شود تا بتوان همزمان از منسوجات با تراکم متفاوت و چینی‌جاهای مختلف استفاده نمود.

نمونه ای از دستگاه کاتر در تصویر زیر قابل مشاهده میباشد :

دستگاه کاتر

جهت مخلوط کردن تکه‌های بریده نشده و همچنین تغذیه یکنواخت به ماشین بازیافت الیاف، ماشین تغذیه کننده (Feeding Unit مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این ماشین در قسمت ، بالا دارای اتاقک‌های ریزش می‌باشد که مواد توسط کنداسور از دستگاه‌های کاتر گرفته شده و از بالا به داخل آن‌ها دمیده می‌شوند اتاقک‌های ریزش به طور متوالی یکی از پس از دیگری پر می‌شوند و مواد به طور همزمان بر روی تسمه‌نقاله‌ای که در زیر اتاقک‌های ریزش قرار دارد منتقل می‌شوند.

این عمل موجب مخلوط شدن تکه‌های بریده شده پارچه‌ها با یکدیگر می‌باشد و سپس با ریختن تکه‌های پارچه بر روی حصیر در قسمت پایین ماشین توسط آن توده تکه پارچه‌ها به حصیر میخکوبی شده با شیب 90 درجه حمل می‌گردد.

مواد به وسیله میخ‌هایی که به داخل توده تکه‌های پارچه نفوذ می‌کنند حمل می‌شوند. این عمل منجر به تغذیه یکنواخت به ماشین بازیافت الیاف می‌گردد. سپس تکه‌های پارچه توسط یک حصیر شیب‌دار به قسمت تغذیه ماشین بازیافت منتقل می‌گردد.

4 – مرحله بازیافت الیاف :

مرحله بازیافت الیاف

ماشین بازیافت الیاف از 6-3 سیلندر تشکیل شده است. نوع زننده‌ای که در این ماشین استفاده شده است غلتک‌های کاردینگ می‌باشند.

پوشش این سیلندرها فلزی (متالیک) است که دارای ساختمان نواری فلزی صاف ثابت و پیوسته می‌باشد که دندانه‌ها بر روی آن با کوچک‌ترین فاصله ممکن و به وسیله فرآیند شبیه عملیات پانچ کردن بریده می.شود دندانه‌های نسبتاً بزرگ برای پوشش سیلندرها در این ماشین استفاده می‌شود (پوشش دندان‌اره‌ای) تراکم دندانه‌ها و سرعت سیلندرها به ترتیب از عقب به جلو افزایش می‌یابد.

با هدایت توده تکه‌های پارچه توسط تسمه به سمت قسمت تغذیه (غلتک تغذیه و میز) ، لایه تکه‌های پارچه در عرض سیلندر کاملاً محکم گرفته می‌شود نفوذ پوشش سیلندر و جهت حرکت سیلندر در خلاف لایه ،تغذیه موجب کنده شدن الیاف و ایجاد تکه‌های خیلی کوچک پارچه از لایه تغذیه می‌گردد.

الیاف جدا شده توسط جریان هوایی که توسط مکش بعد از سیلندر به وجود می‌آید به قسمت تغذیه سیلندر بعدی منتقل می‌گردد ولی تکه‌های خیلی کوچک به دلیل جرم بیشتر نمی‌توانند با جریان هوا تحت شتاب قرار گیرند و بر روی تسمه‌ای که در زیر سیلندرها قرار می‌دارند ریزش می‌کنند که مجدداً به قسمت تغذیه هدایت می‌شوند.

با توجه به اینکه این عمل به‌صورت متوالی چندین بار انجام می‌شود ، در انتها فقط الیاف بازیافت شده از ماشین خارج می‌گردند.

5 – مرحله پرس و عدل بندی :

در انتهای خط تولید می‌بایست الیاف بازیافت شده به شکل عدل یا توده‌های به هم فشرده درآیند که جابجایی و استفاده آن‌ها در مخلوط با الیاف نو آسان گردد بنابراین توده‌های الیاف توسط کندانسور از ماشین بازیافت الیاف به ماشین پرس عدل هدایت می‌گردد.

✳️ تولیدکنندگان ماشین‌آلات بازیافت الیاف از ضایعات پارچه و لباس به شرح زیر میباشند :

در کشورمان ماشین‌های بازیافت الیاف از پارچه‌های ضایعاتی و پوشاک مستعمل به صورت صنعتی تولید نمی‌شود ولی تعدادی کارگاه ، کوچک این دستگاه‌ها به صورت غیر صنعتی تولید می‌شود.

در خارج کشور ، تولیدکنندگان متعددی در کشورهای آسیای جنوب شرقی و برخی کشورهای اروپایی تجهیزات خط بازیافت الیاف از پارچه‌های ضایعاتی و پوشاک مستعمل را تولید می‌کنند.

شرکت ترکیه‌ای بالکان (Balkan) شرکت چینی تیان یوان (Tian Yuan) و شرکت فرانسوی لارش (Laroche) ، نمونه‌های از تولیدکنندگان ماشین‌آلات بازیافت الیاف از پارچه‌های ضایعاتی و پوشاک مستعمل می‌باشند که برخی از آن‌ها در ایران نمایندگی دارند نمایندگی شرکت لارش در ، ایران شرکت بازرگانی و خدمات مهندسی نساجی پارسیان پلی تکس و نمایندگی شرکت بالکان در ایران شرکت اسپین تکس می‌باشند.


✔️ ماشین آلات و تاسیسات خط تولید محصول در طرح توجیهی کارخانه بازیافت الیاف از ضایعات پارچه و لباس


کارخانه بازیافت الیاف از ضایعات پارچه و لباس

✳️ ماشین آلات کارخانه بازیافت الیاف از ضایعات پارچه و لباس با ظرفیت 4700 تن در سال به قرار زیر میباشد :

  • ماشین شستشو و سانتریفوژ : 2 عدد
  • ماشین کاتر : 2 عدد
  • ماشین تغذیه کننده : 1 عدد
  • ماشین بازیافت الیاف : 1 عدد
  • ماشین کنداسور : 1 عدد
  • ماشین پرس کننده عدل : 1 عدد
  • سایر لوازم و متعلقات خط تولید (5 درصد کل) : -

✳️ تاسیسات و حق انشعاب های مورد نیاز کارخانه بازیافت الیاف از ضایعات پارچه و لباس با ظرفیت 4700 تن در سال به قرار زیر میباشد :

  • تأسیسات سرمایش و گرمایش 
  • تأسیسات اطفاء حریق
  • تأسیسات آب و فاضلاب
  • تلفن : 5 خط
  • حق انشعاب آب : 2 اینچ
  • حق انشعاب برق : یک رشته 250 آمپری سه فاز ، دو رشته 50 آمپری تک فاز
  • حق انشعاب گاز : 4 اینچ

✔️ مواد اولیه و یوتیلیتی و پرسنل خط تولید کارخانه بازیافت الیاف از ضایعات پارچه و لباس


کارخانه بازیافت الیاف از ضایعات پارچه و لباس

✳️ مواد اولیه کارخانه بازیافت الیاف از ضایعات پارچه و لباس با ظرفیت 4700 تن در سال به قرار زیر میباشد :

  • لباس کهنه و مستعمل : 5000 تن
  • نوار تسمه فلزی : 11000 کیلو
  • گونی : 45000 مترمربع
  • صابون شستشو : 3350 لیتر

✳️ پرسنل کارخانه بازیافت الیاف از ضایعات پارچه و لباس با ظرفیت 4700 تن در سال به قرار زیر میباشد :

  • مدیر ارشد : 1 نفر
  • مدیر واحدهای تولیدی و غیر تولیدی : 2 نفر
  • پرسنل امور اداری و بازرگانی : 2 نفر
  • پرسنل تولیدی متخصص : 3 نفر
  • کارگر ماهر : 9 نفر
  • کارگر ساده ، خدماتی ، راننده و نگهبانی : 31 نفر
  • جمع : 48 نفر
✳️ یوتیلیتی سالانه مورد نیاز کارخانه بازیافت الیاف از ضایعات پارچه و لباس با ظرفیت 4700 تن در سال به قرار زیر میباشد :
  • برق مصرفی : 199800 کیلووات
  • آب مصرفی : 5049 مترمکعب
  • تلفن : -
  • گاز : 45000 مترمکعب
  • بنزین : 108000 لیتر

 


✔️ زمین و محوطه سازی و ساختمانهای مورد نیاز کارخانه بازیافت الیاف از ضایعات پارچه و لباس

کارخانه بازیافت الیاف از ضایعات پارچه و لباس

✳️ زمین و محوطه سازی و مورد نیاز کارخانه بازیافت الیاف از ضایعات پارچه و لباس با ظرفیت 4700 تن در سال به قرار زیر میباشد :

  • زمین سالن های تولید و انبار : 4100 مترمربع
  • زمین ساختمان های اداری ، خدماتی و عمومی : 100 مترمربع
  • تأسیسات : 200 مترمربع
  • زمین محوطه : 1100 مترمربع
  • زمین توسعه طرح : 1500 مترمربع
  • خاکبرداری و تسطیح : 7000 مترمربع
  • خیابان کشی ، پیاده روها ، پارکینگ و فضای سبز : 1100 مترمربع
  • دیوار کشی : 400 مترمربع

✳️ ساختمان سازی مورد نیاز کارخانه بازیافت الیاف از ضایعات پارچه و لباس با ظرفیت 4700 تن در سال به قرار زیر میباشد :

  • سوله خط تولید : 800 مترمربع
  • انبارها : 3300 مترمربع
  • ساختمان های اداری ، خدماتی و عمومی : 100 مترمربع
  • ساختمان تأسیسات : 200 مترمربع

✍️ جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی بازیافت الیاف از پارچه و لباس کهنه و ضایعاتی ، با اطلاعات کاملا به روز با فرمت Word و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ جواز تاسیس یا وام و تسهیلات بانکی ،با ما تماس بگیرید .


📚 دانلود فایل های طرح توجیهی تیپ بازیافت الیاف از پارچه و لباس کهنه و ضایعاتی


👈 توجه : کلیه ی طرح های تیپ یا آماده ، صرفا کاربرد مطالعاتی و تحقیقاتی داشته و جهت اخذ مجوز و یا تسهیلات و وام بانکی مناسب نمیباشند . جهت تهیه طرح توجیهی با کاربرد اجرایی و بانکی با ما تماس بگیرید.

فايل‌ها:
zipطرح توجیهی بازیافت پارچه های ضایعاتی و پوشاک مستعمل 51 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخجمعه, 12 آبان 1396 20:22
حجم فايل 863.58 KB
دانلود 372

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

rarطرح توجیهی تولید پارچه جین با ظرفیت 2،250،000 متر در سال - مساحت زمین 10 هزار متر مربع- 243 صفحه (آذر 1400، فرمت PDF)(اختصاصی - برای اشتراک سه ماهه و بالاتر)
تاريخدوشنبه, 20 شهریور 1402 08:01
حجم فايل 1.79 MB
دانلود 23

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.


کسب و کارهای پر طرفدار

صنایع نساجی و چرم

© 2024 کلیه حقوق این وبسایت محفوظ میباشد.
Articles
Categories