• 021-77869979
  • سفارش طرح توجیهی : 09360555304
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 24/7

طرح توجیهی نخ ریسی پنبه ای ⭐️ 0 تا 100 ریسندگی الیاف پنبه

(2 votes, average 5 out of 5)

طرح توجیهی ریسندگی الیاف و نخ پنبه ( نخ ریسی پنبه ای )

جهت نگارش مطالعات بازار و طرح توجیهی ریسندگی الیاف پنبه ( نخ ریسی پنبه ای ) با اطلاعات کاملاً به روز برای سال 1402 ، با فرمت DOC و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، این صفحه را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید . ضمنا میتوانید فایل pdf طرح توجیهی ریسندگی الیاف پنبه ( نخ ریسی پنبه ای ) را که در سال های قبل نگارش شده است را صرفا جهت مطالعه از انتهای صفحه دانلود نمایید.


✔️ آشنایی علمی تر با نخ پنبه و انواع و کاربردهای آن !


پنبه بهترین لیف طبیعی است که انسان میتواند از آن جهت تولید پوشاک استفاده نماید. در نتیجه مصرف نخهای پنبه ای و مخلوط آن با دیگر الیاف به علت نیاز بشر در جهان رو به افزایش است.

محصول تولیدی در کارخانه نخ ریسی پنبه ای، انواع نخ ریسیده شده (Spun yarn) از جنس پنبه خالص، مخلوط پنبه با الیاف مصنوعی و صد در صد مصنوعی خام ، با نمره انگلیسی بین (40 ـ 10) یک لا در سیستم ریسندگی چرخانه ای (اپن اند) میباشد.

کاربرد اصلی نخ و الیاف پنبه ، به عنوان ماده اولیه برای بافت پارچه های صد در صد پنبه ای، مخلوط پنبه با الیاف مصنوعی و صد در صد مصنوعی می باشد.

نخ های پنبه ای همینطور در قالی بافی ، پتوبافی، تولید نخ خیاطی و گلدوزی و برخی دیگر از تولیدات نیز به عنوان ماده اولیه به مصرف می رسد.

✳️ آیا نخ های پنبه ای کالای جایگزینی دارند !

آیا نخ های پنبه ای کالای جایگزینی دارند !

نخ های پنبه ای خام به عنوان ماده اولیه کارخانجات بافندگی برای تولید انواع پارچه های چلوار، جیت ، پاتیس، دبیت پوپلین، تنظیف، ململ، وال، کتان و غیره مورد استفاده قرار می گیرد.

علاوه بر آن با انجام یک سری عملیات تکمیلی، تبدیل به نخ دوخت پنبه ای جهت اتصال قسمت های مختلف پوشاک و گلدوزی کاربرد خواهند داشت.

کالاهای رقیب برای نخ های پنبه ای، انواع نخ های تولید شده از الیاف مصنوعی اعم از فیلامنتی و ریسیده شده میباشند. با توجه به امکان ریسیدن الیاف مصنوعی کوتاه در این سیستم، در صورت توجیه پذیر بودن تولید نخ های مصنوعی و یا مخلوط پنبه با الیاف مصنوعی در برنامه تولید واحد قرار خواهد گرفت.

با توجه به مطلب فوق انوع  نخهای فیلامنتی و ریسیده شده در سیستم الیاف بلند به عنوان رقبای محصولات این واحد مطرح  میباشند.

اما علیرغم وجود کالاهای مشابه برای نخ های پنبه ، به دلیل  سهل الوصول بودن تولید نخ پنبه ای، فراوانی الیاف پنبه، خصوصیات مطلوب منسوجات پنبه ای همراه با قیمت نسبی ارزان و عدم تولید برخی پارچه های پرمصرف مثل چیت، چلوار و ... از الیاف مصنوعی، هنوز قسمت قابل توجهی از نخهای مصرفی در جهان نخهای پنبه ای می باشند و این محصول، هنوز جایگاه خویش را حفظ کرده است.

کدهای آیسیک مرتبط با صنعت نخ ریسی پنبه ای به قرار زیر میباشند :

  • کد آیسیک نخ پنبه : 17111311
  • کد آیسیک انواع نخ پنبه ای (الیاف کوتاه) : 17111310
  • کد آیسیک نخ پنبه پلی استر : 17111312
  • کد آیسیک نخ پنبه ویسکوز : 17111313

✳️ مشخصات فنی نخ های پنبه ای

مشخصات فنی نخ های پنبه ای

محصول این واحد ، بوبین نخ یک لای (اپن ـ اند) تهیه شده از الیاف صد در صد پنبه میباشد ، مشخصات فنی و ویژگیهای این نوع نخ پنبه دقیقاً منطبق بر شرایط و ویژگیهای مذکور در استاندارد ملی شماره 3398 تحت عنوان "ویژگیهای نخهای صد درصد پنبه ای خام" میباشد.

قبل از بیان مشخصات این نوع نخ پنبه ای ، بیان یک سری از تعاریف، لازم به نظر می رسد که عبارتند از :

  • نمره متریک : طولی از نخ برحسب متر که وزن آن یک گرم باشد را نمره متریک گویند.
  • نمره انگلیسی : عبارت است از تعداد 840 یاردها در یک پوند نخ مورد نظر
  • نمره تکس : عبارت است از وزن هزار متر بر حسب گرم
  • درصد رطوبت بازیافتی : عبارت است از وزن رطوبت قابل جذب توسط کالاهای خشک نسبت به وزن خشک آنها
  • ‌رطوبت بازیافتی استاندارد : عبارت از مقدار رطوبت مجازی که نخ می تواند در شرایط استاندارد دارا باشد (طبق استاندارد ملی ایران شماره 948)
  • نپ : عبارت است از نایکنواختی در نخ به طول حداکثر یک میلیمتر و مقطع مؤثر 200 درصد بیشتر از میانگین مقطع مؤثر نخ 

مشخصات فنی این نوع نخ پنبه ای به قرار زیر میباشد :

  • حداکثر درصد ضریب تغییرات (نایکنواختی)
  • حدود روا داری برای نمره نخ تا حد پارگی
  • حداقل افزایش طول نسبی نخ در نقطه پارگی
  • حداکثر تعداد نپ ها و نقاط ضخیم و نازک مجاز در هر هزار متر
  • حداکثر تعداد گره های قابل قبول در کیلوگرم نخ صد در صد پنبه و اپن اند که در ارتباط با نمرات مختلف در جدول زیر ارائه گردیده است.

مشخصات فنی نخ های پنبه ای

ضمناً جهت تاب نخ تولیدی برای  نخهای یک لا z در نظر گرفته می شود. تاب نخ بایستی به مقداری باشد که مقاومت نخ را تأمین نماید و حداکثر ضریب تغییرات تاب قابل قبول نخ 5 درصد است و مقدار تاب از فرمول T2 = X2N محاسبه می گردد.

در این رابطه X فاکتور تاب نخ بوده که با توجه به نوع پنبه مصرفی و همچنین نوع کاربرد مورد نظر، فاکتور تاب آن از 5/2 الی 5 برای واحد انگلیسی  میتواند متغیر باشد.

میزان رطوبت مجاز نخ طبق قوانین تجارت جهانی برابر 5/8 درصد در نظر گرفته میشود و نهایتاً اینکه ضخامت گره نباید از سه برابر قطر نخ و طول دنباله گره ها در حالت آزاد نباید از 5  میلیمتر تجاوز کند.  

آشنایی با نحوه بسته بندی نخ پنبه ای !

محصول این کارخانه نخ ریسی پنبه ای ، بوبین های نخ خام تکلا و صد در صد پنبه خواهد بود. وزن تقریبی هر بوبین نخ برابر با 3 کیلوگرم میباشد.

جهت بسته بندی نخ پنبه ای پس از کنترل نهایی بوبین ها و اتصال برچسب مشخصات ، شامل نمره نخ، تعداد لا، سازنده و ...، درون  کیسه های پلی پروپیلن بسته بندی میگردد.

وزن خالص نخ در هر کیسه برابر با 30 کیلوگرم میباشد. سر کیسه ها پس از توزین به صورت دستی با نخ کنفی دوخته میشود و بعد از آن مشخصات لازم شامل نمره نخ، تعداد لا و مشخصات سازنده با ماژیک روی کیسه درج  میگردد.


✔️ آشنایی با انواع نخ پنبه !


آشنایی با انواع نخ پنبه

✳️ طبقه بندی انواع نخ پنبه از لحاظ کاربرد :

نخ های ریسیده شده در سیستم پنبه ای، بسته به نوع مصرف آن در مراحل بعدی دارای ویژگی ها و خواص خاص خود هستند.

نخ های پنبه ای به طور عمده به مصارف زیر  میرسند :

  • نخ تار در ماشین بافندگی تار و پودی
  • نخ پود در ماشین بافندگی تار و پودی
  • نخ مورد مصرف در بافندگی حلقوی (کشبافی)

جدول زیر حدود فاکتور تاب را برای مصارف فوق برای الیاف پنبه به طول های متفاوت بیان مینماید :

جدول زیر حدود فاکتور تاب را برای مصارف فوق برای الیاف پنبه به طول های متفاوت بیان مینماید :

فاکتورتاب نخ ، میزان تاب مورد نیاز هر نخ را مشخص می نماید که رابطه آن با نمره نخ به صورت زیر است.

نمره نخ  × (Ne) فاکتور تاب = تاب در اینچ 

  (T.P.I) = Xe.Ne

با توجه به رابطه فوق و تعریف نخ پنبه ای مشخص میشود. که نخهای تار نسبت به نخهای دیگر دارای تاب در متر بیشتری هستند و نخ های کشبافی به دلیل لزوم خاصیت ازدیاد طول در آنها دارای تاب در متر کمتری خواهند بود.

✳️ طبقه بندی انواع نخ های پنبه ای از لحاظ نوع مواد اولیه :

به طور عمده تمامی نخ های ریسیده شده در سیستم الیاف کوتاه را نخ پنبه ای میگویند. این نخ ها میتوانند صد در صد پنبه یا مخلوط پنبه با الیاف مصنوعی باشند.  مخلوط پنبه ـ ویسکوز و پنبه ـ پلی استر از ترکیب های رایج در سیستم ریسندگی می باشد.

طول متوسط الیاف پنبه نشان دهنده نوع پنبه مورد استفاده میباشد. معمولاً هرچه پنبه بلندتر باشد ، رسیده تر است و هرچه رسیده تر باشد، ظریف تر .

دسته بندی پنبه از لحاظ طول متوسط ، در جدول زیر ارائه گردیده است :

دسته بندی پنبه از لحاظ طول متوسط ، در جدول زیر ارائه گردیده است :

در فرآیند ریسندگی اگر نخ های ظریف مورد نظر باشد، باید از الیاف پنبه با طول زیاد استفاده شود. زیرا در این صورت کارکرد ماشین دچار مشکل شده ضایعات افزایش مییابد.

از طرف دیگر استفاده الیاف پنبه با طول زیاد استفاده شود. زیرا در این صورت کارکرد ماشین دچار مشکل شده ضایعات افزایش می یابد. از طرف دیگر استفاده الیاف پنبه با طول زیاد برای نخهای ضخیم نیز مقرون به صرفه  نمیباشد.

رنگ پنبه هرچه سفیدتر باشد بهتر است اما این امر را به عنوان یک اصل نمیتوان در نظر گرفت به عنوان مثال پنبه های مصری یا مازندارنی با وجود مرغوبیت به زردی متمایل هستند.

درجه خلوص پنبه و عدم وجود ناخالصی های گیاهی و غیره نیز از مشخصه های پنبه می باشد.

میزان رطوبت مجاز پنبه طبق قانون تجارت بین المللی نبایستی از 55/8 تجاوز کند.

مجموعه عوامل فوق می تواند که در طبقه بندی نخ های تولیدی از نقطه نظر نوع مواد اولیه مؤثر باشند.

✳️ طبقه بندی انواع نخ های پنبه ای از لحاظ نوع فرآیند تولید :

بسته به نوع نخ پنبه ای تولیدی از لحاظ ظرافت، استحکام، یکنواختی و دیگر فاکتورهای مورد نظر ، خط نخ ریسی پنبه ای می تواند جهت تولید نخ های زیر در فرآیند تولید و چگونگی عملکرد فنی سیستم ، تفاوت هایی داشته باشد.

  • نخ پنبه ای شانه شده
  • نخ پنبه ای کارد
  • نخ پنبه (اپن ـ اند) Open – end

✔️ مواد اولیه و فرایند تولید نخ پنبه ای


فرایند تولید نخ پنبه ای

✳️ مواد اولیه مصرفی در تولید نخ 20 پنبه اپن اند چرخانه ای با ظرفیت 3500 تن در سال به قرار زیر میباشد :

  • پنبه : 3802 تن
  • دوک پلاستیکی : 2074 هزارعدد
  • گونی پروپیلن : 127 هزارعدد
  • نخ کنفی : 3200 کیلوگرم

نخ مجموعه ای از الیاف منفصل یا الیاف پیوسته (فیلامنتی) است که به صورت یک رشته ممتد آورده شده و دارای مقاومت کششی، انعطاف و دیگر خواص مطلوب برای استفاده در صنعت نساجی میباشد.

به طور کلی نخ ها دارای انواع متفاوتی میباشند که هریک از آن ها روش تولید خاص خویش را دارند. انواع نخ عبارت است از:  

الف) نخ های فیلامنتی به شرح زیر میباشند :   

اصطلاحاً به الیاف ممتد پیوسته که دارای انتهای مشخص بوده و بسیار طولانی میباشند الیاف فیلامنتی میگویند.

اکثر الیاف مصنوعی را به صورت فیلامنت می توان تولید نمود و تنها لیف طبیعی فیلامنتی ،ابریشم  میباشد. در بیشتر مواقع  نخ های فیلامنتی توسط کارخانجات تولید الیاف، تولید و در بسته های مناسب واحدهای بافندگی ارسال می گردد.  

‌ب) نخ های ریسیده شده به شرح زیر میباشد :   

الیاف استفاده شده در این نخ ها دارای طول محدود  میباشند. این الیاف توسط  دستگاه های مختلف ریسندگی باز شده به صورت موازی در کنار یکدیگر قرار می گیرند و پس از اعمال کشش های لازم و پیدا نمودن جرم خطی مورد نظر، به وسیله اعمال تاب به انتهای آن استحکام لازم را پیدا میکنند.

این الیاف را اصطلاحاً الیاف استیپل میگویند. نخ های ریسیده شده به دو روش کلی الیاف کوتاه (Short staple) و الیاف بلند (Long staple) تولید میگردند.

الیاف مصنوعی در بسیاری از موارد در اندازه های مناسب بریده و در ساختمان نخ های ریسیده شده مورد استفاده قرار می گیرند. الیاف مصنوعی بریده شده که به طول تقریبی پشم بین (12ـ10) سانتی متر بریده می شوند، در سیستم ریسندگی الیاف بلند و الیاف مصنوعی با طول شبیه به پنبه در سیستم ریسندگی الیاف کوتاه مورد استفاده قرار می گیرند.  

‌ج) نخ های مرکب به شرح زیر میباشد :   

این دسته از نخ ها که درصد ناچیزی از تولید نخ را به خود اختصاص می دهند به روش هایی خاص تولید میشوند که معمولاً در این روش ها تلفیق دو روش قبلی استفاده می شود .

با توجه به این که هریک از نخ های ذکر شده فوق دارای روش تولید خاص خود میباشند، در ادامه انواع روش تولید نخ های ریسیده شده در سیستم الیاف کوتاه بیان می شود.  

✳️ سیستم ریسندگی الیاف کوتاه به شرح زیر میباشد :   

در این روش ریسندگی، انواع  نخ های پنبه ای و مخلوط پنبه با الیاف مصنوعی که دارای طول متوسط شبیه به الیاف پنبه میباشند، تولید میگردد.

ریسندگی الیاف کوتاه شامل مراحل زیر است:  

1ـ باز کردن و تمیز کردن از گرد و غبار، ناخالصی های گیاهی و معدنی و گرد و غبار  

2ـ باز کردن لیف به لیف الیاف و تولید فتیله کاردی  

3ـ انجام عمل چند لاکنی جهت تولید فتیله یکنواخت و بالا بردن درجه توازی الیاف در فتیله  

4ـ تقلیل جرمی خطی فتیله و اعمال تاب به الیاف خروجی از مکانیزم ریسندگی . 

5ـ در صورتی که تولید نخ ظریف تری مورد نظر باشد مراحل شانه زنی شامل مقدمات شانه و ماشین شانه به مراحل تولید نخ یک لا افزوده خواهد گردید.  

به طور کلی روش های معمول ریسندگی الیاف کوتاه به دو دسته تقسیم  میشوند که عبارتند از: ریسندگی به روش رینگ و ریسندگی به روش الیاف آزاد (چرخانه ای) .

علاوه بر دو روش فوق روش های دیگر تولید نخ در سیستم الیاف کوتاه مثل ریسندگی اصطکاکی و امثال این ها نیز وجود دارد که از نظر صنعتی قابل توجه  میباشند.

شکل زیر روش های معمول ریسندگی الیاف کوتاه را نشان  میدهد.   

فرایند تولید نخ پنبه ای

الف) ریسندگی به روش رینگ به شرح زی میباشد :    

همانطور که در نمودار شکل زیر به صورت شماتیک ارائه شده است، تولید نخ در سیستم ریسندگی رینگ به دو روش ریسندگی نخ شانه شده و ریسندگی نخ کاردی تقسیم می گردد که در هر دو روش الیاف پس از تغذیه به خط حلاجی بسته به نوع الیاف مصرفی از یک تا سه مرحله زننده و بازکننده ،عبور کرده توسط کانال مکش الیاف (شوت فید) و یا ماشین بالش یک لا یکنواخت جهت تغذیه به ماشین کاردینگ تولید میگردد.

در ماشین کاردینگ الیاف تحت کشش تبدیل به فتیله الیاف با جرم خطی در حدود یک دهم لایه تغذیه میشوند. این الیاف به صورت نسبی موازی شده و حتی المقدور از ناخالصی ها پاک شده اند پس از مرحله کاردینگ تعداد شش یا هشت عدد فتیله کاردی توسط ماشین کشش (چند لا کنی) تبدیل به یک فتیله شده و به این وسیله فتیله یکنواخت تری حاصل می گردد.

در بسیاری از موارد خصوصاً برای تولید نخ های ظریف در یکی از مراحل ماشین کشش از دستگاه ترمیم نایکنواختی فتیله (اتولولر) استفاده می گردد.

پس از عبور الیاف از ماشین کشش اول مسیر الیاف در دو روش تولید نخ شانه شده و نخ کاردی جدا میگردد. برای تولید نخ شانه شده تعداد 20 عدد از فتیله های تولیدی در پاساژ اول کشش توسط ماشین مقدمات شانه (ربین وایندر) به صورت بالشچه قابل تغذیه به ماشین شانه درمی آید.

در ماشین شانه زنی که عملیات به صورت منفصل انجام می گیرد الیاف کوتاه کاملاً از فتیله ها جدا می گردد.  

در تولید نخ کاردی به روش رینگ فتیله کاردی پس از دو مرحله عملیات کشش و چندلاکنی توسط ماشین فلایر تبدیل به نیمچه نخ میشود. در ماشین رینگ نیمچه نخ تبدیل به یک لا می گردد.

آخرین مرحله تولید تبدیل ماسوره رینگ به بوبین پیچی نخ می باشد. به این ترتیب مراحل مقدمات شانه، شانه برای تولید نخ کاردی حذف می گردد و معمولاً تعداد مراحل کشش نیز کمتر خواهد بود.  

ب) ریسندگی الیاف آزاد (چرخانه ای) به شرح زیر میباشد :  

ویژگی عمده کلیه  سیستم های ریسندگی چرخانه ای، تبدیل الیاف به صورت کاملاً مجزا از هم (تک لیف) و به دنبال آن تجمع مجدد الیاف و الحاق آن ها به انتهای نخ، از طریق اعمال تاب می باشد. بدین ترتیب امکان انجام عملیات تابیدن و پیچیدن نخ تولیدی توسط دو مکانیزم مستقل و متفاوت فراهم میگردد.  

تجمع الیاف در داخل شیار یک جسم گردان به نام چرخانه انجام میشود. چون ماشین های چرخانه ای توسط کارخانه های متعددی ساخته میشود.

لذا با یکدیگر تفاوت هایی دارند. اما این تفاوت ها بیشتر به طرح و ساخت ماشین مربوط است و از نظر فنی تفاوت های اندکی وجود دارد.

مهم ترین اختلاف فن واحدهای ریسندگی چرخانه ای در قسمت تغذیه به چرخانه نهفته است، که در آن غلتک زننده یا از سیستم غلتک های کششی (مانند ماشین ریسندگی رینگ) استفاده میشود.  

اکثر ماشین های چرخانه ای دارای غلتک زننده هستند که ماشین ریسندگی با استفاده از آنها محدودیتی از نظر افزایش سرعت نخواهد داشت.

تعداد معدودی از تولیدکنندگان ماشین های ریسندگی، ماشین های چرخانه ای با سیستم کشش غلتکی به جای غلتک زننده ارائه میکنند. اصول عملیات ریسندگی چرخانه ای در شکل زیر نشان داده شده است. 

اصول عملیات ریسندگی چرخانه ای

✳️ مراحل سیستم ریسندگی چرخانه ای به شرح زیر میباشند:  

ـ تغذیه فتیله به شرح زیر میباشد :

الیاف تغذیه شده (1) که عمدتاً به صورت فتیله ماشین چندلاکنی می باشد، از طریق یک شیپوری (2) که بین غلتک تغذیه (3) و صفحه تغذیه (4) واقع است، به یک غلتک بازکننده (5) که با سرعت زیادی دوران میکند تغذیه میشوند.   

مراحل سیستم ریسندگی چرخانه ای

ـ باز کردن فتیله به شرح زیر میباشد :  

غلتک بازکننده (5) که با سرعت زیادی دوران می کند، الیاف موجود در فتیله را که توسط غلتک تغذیه و صفحه تغذیه گرفته شده اند، شانه کرده و به صورت تکلیف درمی آورد و در راستای دوران غلتک، آن ها را به جلو منتقل می کند.  

ـ انتقال الیاف به داخل چرخانه به شرح زیر میباشد :  

به دلیل وجود نیروی گریز از مرکز و به ویژه مکش ایجاد شده در محفظه چرخانه، الیافی که توسط غلتک باز کننده (5) به صورت تک لیف درآمده اند (6) از طریق کانال انتقال الیاف (7) به دیواره داخلی چرخانه (8) هدایت می شوند. 

✳️ جمع آوری الیاف در شیار چرخانه به شرح زیر میباشد :   

به واسطه وجود نیروی گریز از مرکز در چرخانه (8) و تغذیه الیاف به صورت اریب، الیاف به سمت دیواره مخروطی شکل چرخانه حرکت نموده و در قسمت شیار چرخانه (9) که بیشترین قطر را دارا می باشد تجمع کرده و به صورت حلقه ای از الیاف درمی آیند.  

ـ تشکیل نخ به شرح زیر میباشد :  

چنانچه نخی از طریق لوله برداشت (10) وارد شیار چرخانه (9) شود، در این صورت دوران چرخانه (8) سبب چرخش و تابیدن قسمت بیرونی نخ از لوله برداشت (10) شده و این تاب دریافتی به قسمتی از نخ که در داخل چرخانه قرار دارد منتقل میگردد.

در این صورت انتهای نخ در راستای محورش دوران نموده و به طور مداوم، الیاف متمرکز شده در شیار چرخانه (9) نیز به انتهای آن می پیوندند و همزمان نخ تشکیل شده (11) به طور مداوم بیرون کشیده میشود.  

ـ برداشت و پیچش نخ تولیدی 

نخ (11) تشکیل شده در چرخانه (8) به طور مداوم توسط جفت غلتک تولید (12) از میان لوله برداشت (10) بیرون کشیده می شود و بر روی یک بسته استوانه ای شکل (13) پیچیده می شود.

در صورت پارگی نخ ، دستگاه توقف اتوماتیک نخ (14)، تغذیه الیاف به غلتک بازکننده (5) را متوقف میسازد.

با قرار دادن خازن یا حس کننده های نوری در مسیر عبور نخ  میتوان عیوب نخ (نقاط نازک و ضخیم) را اندازهگیری و در صورت تجاوز آن ها از محدوده تعیین شده نسبت به رفع آن ها اقدام نمود.  

با توجه به برنامه واحد در دست اجر که تولید نخ های پنبه ای با نمره متوسط میباشد، مزایای ریسندگی اپن اند نسبت به ریسندگی رینگ به شرح زیر است :  

  • کاهش هزینه نیروی انسانی و دستمزد کارگری
  • کاهش میزان انرژی مصرفی و توان برق مورد نیاز
  • افزایش تولید ریسندگی چرخانه نسبت به رینگ تا حدود 3 برابر برای هر واحد
  • حذف مراحل نیم تاب (فلایر) و بوبین پیچی با انتخاب سیستم چرخانه ای
  • یکنواختی بیشتر در نخ اپن اند
  • مقاومت سایشی بیشتر در نخ اپن اند
  • جذب مواد رنگی در نخ های اپن اند بهتر باشد
  • پرز سطحی و مقدار نپ کمتر در نخ اپن اند

با توجه به موارد فوق الذکر و همچنین ساخت ماشین های ریسندگی چرخانه ای در داخل کشور، روش منتخب برای این واحد ریسندگی اپن اند میباشد.    

✳️ تشریح جامع فرآیند ریسندگی به شرح زیر میباشد :   

پنبه مهمترین ماده اولیه تولید نخ های پنبه ای میباشد. کیفیت و مرغوبیت نخ تولید شده کاملاً در ارتباط با نوع نخ و مرغوبیت پنبه مصرفی و نوع عملیات پنبه پاک کنی میباشد.

عملیات اصلی انجام شده روی پنبه تا تولید نخ  یکلا شامل  قسمت های حلاجی، کاردینگ، چندلاکنی، ماشین های ریسندگی و بسته بندی است. 

تشریح جامع فرآیند ریسندگی

رشد و تکامل صنایع جهان تا حدود زیادی مرهون رقابت بین واحدهای صنعتی می باشد. در این راستا هر واحد صنعتی با افزایش کیفیت محصولات خود، به دنبال کسب سهم بیشتری از بازار است و این روند به مرور زمان باعث بهبود کیفیت محصولات و در نتیجه رشد کیفی جوامع صنعتی شده است.

کنترل کیفیت و تعیین صحت عمل تولید ، مطابق مشخصات فنی تعیین شده برای محصول انجام می گیرد. این عملیات سبب میگردد تا ضمن جلوگیری از تولید محصول معیوب، از هدر رفتن سرمایه ها جلوگیری به عمل آمده و قیمت تمام شده محصول کاهش یابد.  

  • حفظ استانداردهای تعیین شده
  • تشخیص و بهبود انحرافات در فرآیند تولید
  • تشخیص و بهبود محصولات خارج از استاندارد
  • ارزیابی کارایی افراد و واحدها

به عبارت دیگر می توان گفت کنترل کیفیت عبارتست از اطمینان از تهیه و تولید کالا و خدمات، بر طبق استانداردهای تعیین شده و بازرسی به عنوان یکی از ارکان جدایی ناپذیر کنترل کیفیت به منظور شناخت عیوب و تهیه اطلاعات مورد نیاز برای سیستم کنترل کیفی در همه واحدهای صنعتی انجام  میگیرد.

مراحل به طور کلی با توجه به وضعیت هر صنعت به ترتیب عبارتند از :

تحویل مواد اولیه؛ مرحله آغاز تولید؛ قبل از آغاز عملیات پرهزینه؛ قبل از شروع عملیات غیرقابل برگشت؛ پیش از آغاز عملیاتی که سبب پوشیده شدن عیوب  میگرد و در مرحله پایانی کار.   

✳️ تعیین نقاط قوت و ضعف تکنولوژی های مرسوم فرآیند تولید نخ پنبه ای !

تعیین نقاط قوت و ضعف تکنولوژی های مرسوم فرآیند تولید نخ پنبه ای

نخ تولید شده به وسیله اپن اند دارای مزایایی نسبت به نخ تولید شده به وسیله رینگ دارد که به صورت اجمالی در ذیل آمده است:  

  • یکنواختی جرمی نخ اپناند نسبت به نخ رینگ بیشتر است.
  • عیوب نخ اپن اند از نخ رینگ کمتر است مثل نقاط ضخیم، نقاط ضعیف، نپ
  • تعداد الیاف بیرون آمده از بدنه نخ اپن اند نسبت به نخ رینگ کمتر است.
  • مقاومت سایشی بالاتر و تمایل به پرزدهی کمتر در نخ اپن اند .
  • قیمت تمام شده نخ اپن اند (نخهای ضخیم تر از 30) کمتر از قیمت تمام شده نخ رینگ ضخیم
  • جرم حجمی نخ پنبه ای نسبت به نخ رینگ کمتر است و میزان فشردگی در آن کمتر از نخ رینگ است پس امکان نفوذ بیشتر مواد تکمیلی در پارچه و در نهایت ثبات بیشتر است.
  • عایق حرارتی پارچه با نخ اپن اند بیشتر است.
  • پوشش بهتر و ظاهر یکنواخت تر پارچه تولید شده با نخ اپن اند.

کاهش مصرف مواد آهاری و نخ پارگی در جریان تولید نسبت به نخ رینگ یکی از نقاط ضعف نخ اپن اند نسبت به رینگ استحکام کششی کمتر آن است پس پارچه تولید آن استحکام کمتری دارد.  


✔️ زمین ، محوطه سازی و ساختمان سازی مورد نیاز کارخانه تولید نخ پنبه ای با ظرفیت 3500 تن در سال به قرار زیر میباشد


نیروی انسانی مورد نیاز کارخانه تولید نخ پنبه ای

✳️ زمین و محوطه سازی مورد نیاز کارخانه تولید نخ پنبه ای به قرار زیر می باشد :

  • زمین: 15750 مترمربع
  • زمین سالن های تولید و انبار : 5500 مترمربع
  • زمین ساختمان های اداری، خدماتی و عمومی : 250 مترمربع
  • زمین محوطه : 5000 مترمربع
  • زمین توسعه طرح : 5000 مترمربع
  • محوطه سازی، خیابان کشی، پارکینگ و فضای سبز : 5000 مترمربع  
  • دیوارکشی : 1000 مترمربع

✳️ ساختمان سازی مورد نیاز کارخانه تولید نخ پنبه ای به قرار زیر می باشد :

  • سوله خط تولید : 2500 مترمربع
  • انبارها : 3000 مترمربع    
  • ساختمان های اداری ،خدماتی و عمومی : 250 مترمربع

✔️ ماشین آلات و تجهیزات و تاسیسات کارخانه تولید نخ پنبه ای با ظرفیت 3500 تن در سال به قرار زیر میباشد


کارخانه تولید نخ پنبه ای

✳️ ماشین آلات و تجهیزات خط تولید کارخانه تولید نخ پنبه ای با ظرفیت 3500 تن در سال به قرار زیر میباشد

  • ماشین آلات قسمت حلاجی :1 دستگاه
  • کاردینگ : 6 دستگاه
  • کشش (چندلاکنی) پاساژ 1: 3 دستگاه
  • کشش (چندلاکنی) پاساژ 2 : 3 دستگاه
  • ریسندگی چرخانه ای : 6 دستگاه  
  • دستگاه بخار نخ : 2 دستگاه
  • کمپرسور هوای فشرده : 3 دستگاه
  • ترازوی الکتریکی : 2 دستگاه 
  • لوازم آزمایشگاهی : 1 دستگاه 

✳️ تاسیسات مورد نیاز کارخانه تولید نخ پنبه ای با ظرفیت 3500 تن در سال به قرار زیر میباشد

  • تأسیسات سرمایش و گرمایش
  • تأسیسات اطفاء حریق
  • تأسیسات آب و فاضلاب

✳️ سوخت و برق مصرفی مورد نیاز سالانه کارخانه تولید نخ پنبه ای با ظرفیت 3500 تن در سال به قرار زیر میباشد

  • برق مصرفی : 3900 مگاوات
  • آب مصرفی : 6000 مترمکعب
  • سوخت : 330000 مترمکعب
✳️ نیروی انسانی مورد نیاز کارخانه تولید نخ پنبه ای با ظرفیت 3500 تن در سال به قرار زیر میباشد
  • مدیر ارشد : 1 نفر
  • مدیر واحدها : 3 نفر
  • پرسنل تولیدی متخصص : 5 نفر
  • پرسنل تولیدی (تکنسین) : 3 نفر
  • کارگر ماهر : 19 نفر
  • کارگر ساده : 20 نفر
  • خدماتی : 4 نفر

✍️ جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی ریسندگی الیاف پنبه ( نخ ریسی پنبه ای ) ، با اطلاعات کاملا به روز با فرمت Word و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ جواز تاسیس یا وام و تسهیلات بانکی ،با ما تماس بگیرید .


📚 دانلود فایل های طرح توجیهی تیپ ریسندگی الیاف پنبه ( نخ ریسی پنبه ای )

👈 توجه : کلیه ی طرح های تیپ یا آماده ، صرفا کاربرد مطالعاتی و تحقیقاتی داشته و جهت اخذ مجوز و یا تسهیلات و وام بانکی مناسب نمیباشند . جهت تهیه طرح توجیهی با کاربرد اجرایی و بانکی با ما تماس بگیرید.

فايل‌ها:
rarطرح توجیهی ریسندگی نخ پنبه و الیاف مصنوعی 26 صفحه سال 98
تاريخسه شنبه, 07 دی 1400 15:05
حجم فايل 847.07 KB
دانلود 38

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی نخ ریسی پنبه ای 52 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخجمعه, 19 آبان 1396 08:32
حجم فايل 8.34 MB
دانلود 526

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.


کسب و کارهای پر طرفدار

صنایع نساجی و چرم

© 2024 کلیه حقوق این وبسایت محفوظ میباشد.
Articles
Categories