• 021-77869979
  • سفارش طرح توجیهی : 09360555304
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 24/7

طرح توجیهی تولید نخ استرچ (DTY) ⭐️ از نخ POY (مراحل تولید + خط)

(7 votes, average 4 out of 5)

طرح توجیهی تولید نخ استرچ

در طرح توجیهی نخ استرچ (DTY) از نخ POY به براورد هزینه احداثِ کارخانه و سودِ تولید نخ استرچ، به صورت به روز و با نرم افزار کامفار میپردازیم که میتوانید از آن برای اخذ مجوز و وام بانکی استفاده نمایید. ( فایل WORD و PDF )

ضمنا میتوانید فایل قدیمی طرح توجیهی نخ استرچ را صرفا جهت مطالعه از انتهای همین مقاله دانلود نمایید.


✔️ معرفی طرح توجیهی تولید نخ استرچ (DTY)


نخ استرچ چیست ؟

نخ استرچ چیست ؟

نخ استرچ یا DTY به نخ های کاملا آرایش یافته و یا کشیده شده گفته می شود که از نخ پلی استر چند فیلامنت با بافت نرم و حجم و تکسچر زیاد تولید می شود.

لمس کردن نخ استرچ ، لطافت پنبه را برای فرد تداعی می کند. یکی از مزایای این نوع نخ دوام و مقاومت زیاد آن می باشد. از نخ های استرچ به منظور تولید پارچه پوشاک، پرده ای، رو مبلی، پتو، روفرشی، سجاده، روکش صندلی خودرو و ... استفاده می شود.

نخ استرچ یا آرایش یافته را می توان به طور کلی جزو نخ های پلی استر محسوب کرد. نخ های پلی استر نخ های آرایش نیافته و به صورت رشته های صاف و نیمه کشیده می باشند.

از جمله ویژگی های بارز این نوع نخ، قابلیت کشسانی می باشد. برای بهبود کیفیت و کاربرد نخ پلی استر و همچنین به منظور نزدیک کردن ویژگی های آن به خواص الیاف طبیعی، فرایند تکسچرایزینگ روی آن انجام می شود.

تکسچرایزینگ به مجوعه عملیاتی گفته می شود که طی آن فیلامنت های مصنوعی دچار تغییراتی شده، که آنها را برای تولید منسوجات مناسب می کند. در نهایت این نوع نخ به علت نداشتن حجم مناسب برای تولید پوشاک مورد استفاده قرار نمی گیرد و لازم است مجددا روی آن تغییراتی نجام شود.

در واقع ماده اولیه ای که برای این طرح مورد استفاده قرار می گیرد شامل نخ POY و مواد لازم جهت بسته بندی نخ ها می باشد. همچنین برای راه اندازی این خط تولید (ظریفت تولید سالانه 14400 تن نخ استرچ) به 8 نفر نیروی انسانی نیاز است.

✳️ ویژگی های منحصر به فرد نخ استرچ (DTY) :

  • افزایش قدرت عایق بندی حرارتی
  • کاهش درخشندگی و جلای نخ به دلیل بازتابش نامنظم نور از سطح پارچه
  • نرم تر شدن پارچه به دلیل تغییر در ساختار نخ فیلامنتی به نخ بافت دهی شده با ساختمان اسفنجی
  • کشباف بودن و قابلیت فنری و در نتیجه راحتی پارچه

✳️ کدهای آیسیک نخ استرچ :

کدهای آیسیک نخ استرچ

  • کد آیسیک نخ پلی استر تکسچره (تاب مجازی) : 1711612361
  • کد آیسیک نخ پلی استر تکسچره (اصطکاکی) : 1711612364
  • کد تعرفه گمرکی نخ استرچ : 54023300

✳️ شرکت های تولید کننده نخ استرچ در ایران :

  • شرکت نساجی ماه نخ
  • شرکت نخ ارمغان کاشانپ
  • شرکت تولیدی نخ البرز
  • شرکت نخ الوند
  • شرکت نخ پیوسته زاگرس
  • شرکت نفیس نخ
  • شرکت نساجی یاس
  • شرکت سپاهان بافت
  • شرکت میرنخ سپاهان
  • شرکت آذر نخ
  • شرکت پارس نخ
  • شرکت تهران زر نخ
  • شرکت رضا بافت
  • شرکت نساجی خسروی

✔️ خلاصه دانش فنی بیزنس پلن تولید نخ استرچ !


ماشین آلات خط تولید نخ استرچ ساخت شرکت HIMSON

✳️ ماشین آلات خط تولید نخ استرچ :

برای راه اندازی کارخانه تولید نخ استرچ با ظرفیت سالانه 14400 تن، به دستگاه تکسچرایزینگ مدل  HSS-AX-TS نیاز است که ساخت شرکت HIMSON بوده و از کشور هند وارد می شود. نیروی انسانی مورد نیاز این خط 8 نفر میباشد.

✳️ مواد اولیه تولید هر تن نخ استرچ :

  • نخ O.Y : "1 تن"
  • بوبین مقوایی به ازایی هر 14 کیلو نخ : "1 عدد بوبین"
  • سلفون بسته بندی : "002 تن"
  • تسمه پلاستیکی : "0012 تن"
  • کارتن چاپ خورده به ازای هر 6 بوبین 14 کیلویی : "1 عدد"
  • لیبل و کدینگ : "1 عدد"

✳️ فرایند تولید نخ استرچ (DTY) به روش تاب مجازی !

فرایند تولید نخ استرچ (DTY) به روش تاب مجازی

به طور کلی می توان گفت تولید نخ استرچ شامل 3 مرحله زیر می باشد:

  1. آماده سازی نخ: برای تولید نخ DTY در ابتدا نخ های POY به دستگاه فرم دهی وارد می شوند. نخ های POY قابلیت فرم پذیری و کشسانی داشته و به صورت رشته هایی نیمه کشیده و صاف می باشند.
  2. تکسچره شدن نخ POY : فرم دهی به نخ POY طی فرایند تکسچرایزینگ انجام می شود. برای این کار یا تکسچرایزینگ، 8 روش روش وجود دارد. یکی از متداول ترین این روش ها در صنعت با نام تکسچرایزینگ تاب مجازی شناخته می شود. در این روش زنجیره های موقت بافت نخ به وسیله کشش و حرارت شکسته می شوند و سپس این زنجیره های شکسته شده، تاب خورده و فرم زیگزاگ به خود می گیرند و بافت نخ جدید را تشکیل می دهند.
  3. سرد شدن و تبدیل نخ POY به DTY : همزمان با فرم گرفتن نخ، عمل سرد شدن انجام می شود. تاب خوردن نخ باعث ایجاد حالت فنری (crimp) در آن می شود که این حالت پس از باز شدن تاب خوردگی نیز در آن باقی می ماند. در این مرحله نخ استرچ (DTY) حاصل می شود.

✳️ آشنایی با انواع روشهای تولید نخ استرچ !

نخ های استرچ توسط روش های مختلف زیر تولید می گردد:

  • روش جعبه تراکمی
  • روش جت هوای داغ
  • روش لبه
  • روش بافت و شکافت
  • روش چرخ دنده
  • ضربه
  • روش تاب حقیقی
  • روش تاب مجازی

لازم به ذکر است که از بین روش های نام برده فوق ، فقط تکسچرایزینگ به روش تاب مجـازی و جـت هـوای داغ از اهمیت زیاد برخوردار هستند.

روش های دیگر به ندرت مورد استفاده قرار گرفته و با آن که به طور کلی طرد گردیده انـد ، نخ های تکـسچره شـده به روش تاب مجازی جهت تولید جوراب و پوشاک و نخ هاس تکسچره شده به روش جت هوای داغ به عنوان نـخ خاب موکت های تافتینگ مورد استفاده قرار می گیرد.

امروزه بیش از 90 درصد نخ های تکسچره شـده کـه در تولید پوشاک به کار گرفته می شود به روش تاب مجازی تولید می گردد.

روش تاب مجازی مهمترین تکنیکی است که بیش از سایر روش ها برای تولید نـخ تکـسچره شـده بـه کـار گرفته می شود . این روش در مقایسه با روش تاب حقیقی تولید بسیار بیشتری داشته و کنتـرل یکنـواختی نخ نیز آسان تر می باشد. به علاوه مراحل تابیدن ، تثبیت و بازنمودن تاب به صورت مداوم انجام می شود.


✔️ مشخصات ماشین تکسچرایزینگ جهت تاب دادن نخ POY

مشخصات ماشین تکسچرایزینگ جهت تاب دادن نخ POY

مشخصات ماشین تکسچرایزینگ POY Spinner که دارای واحد تاب دهنده اصطکاکی بوش مـی باشـد از قرار زیر است :

  1. واحد تاب دهنده دارای دو بوش
  2. زاویه تماس نخ 180 درجه
  3. سطح تماس از جنس پلی اورتان
  4. سرعت تکسچرایزینگ 550 متر در دقیقه
  5. دور در دقیقه بوش 20000 می باشد.

لازم به ذکر است که ماشین های تکسچرایزینگ با واحد های تاب دهنده از نوع بوش ، امروزه از هیچ گونه اهمیت برخوردار نبوده و جای خود را به مجموعه دیسک های اصطکاکی داده اند.

مشخصات واحدهای تاب دهنده اصطکاکی دیسک نخ POY :

در واحد تاب دهنده اصطکاک دیسک ، نخ در اثر اصطکاک بین خود و سطح خارجی یک یا چند دیسک ، تـاب مجازی به خود می گیرد. متداول ترین واحد تاب دهنده اصطکاکی مجموعه دیسک های اصطکاکی می باشـد.

ایـن واحد در مقایسه با دوک سوزنی بسیار آرام تر کار می کند و علاوه بر داشتن سرعت تولید بیشتر، عبور دادن نخ از مجموعه و ترمیم پاره گی ها روی آن آسان تر می باشد.

این واحد تاب دهنده معمولا از 9 دیسک تشکیل می گردد. که روی 3 محور که تشکیل یک مثلث متـساوی الاضلاع می دهد قرار می گیرد. در واحدهای دیگر ممکن است تعداد دیسک کمتر یا بیشتری داشته باشد.

مجموعه به کمک یک اهرم از دوران باز داشته می شود. زاویه تماس کل نخ با سـطوح اصـطکاکی در حـدود 1000 تا 1300 درجه انتخاب می گردد.

سطح های با ضـریب اصـطکاک بـالا مثـل لاسـتیک و پلـی اورتـان نتیجه بهتری را در تابیدن نخ در مقایسه با سطح های با ضریب اصطکاک پائین مثل فلـزات و سـرامیک دارد ولی پلی اورتان زودتر سائیده شده و یا صدمه می بیند.

سایش و یا پوشیده شـدن سـطح اصـطکاکی بـا مـواد خارجی باعث تغییر ضریب اصطکاک و در نتیجه گشتاور می گردد که تغییر تاب را به همـراه خواهـد داشـت.

سرعت تکسچرایزینگ روی ماشین های با واحد تاب دهنـده مجموعـه دیـسک هـای اصـطکاکی بـه 1500 - 1200 متر در دقیقه بالغ می گردد. ترکیب دیسک ها به صورت 1-4-1 ، 1 دیسک ورودی ، 4 دیـسک اصـلی و 1 دیسک خروجی دارای سطح بسیار صافی بوده که بیشتر از جنس کرم می باشد و به عنوان راهنما و کمـک به ثبات نخ به کار گرفته می شود.

در ترکیب 0-6-0 دیسک ورودی و خروجی وجود نداشته و هـر 6 دیـسک اصلی می باشد. ترکیب های دیگری مثل 1-7-1 و 1-10-1 و غیـره هـم وجـود دارد.

بـا افـزایش نمـره نـخ معمولا از دیسک های ضخیم تر و بیشتری استفاده می گردد و زاویه تماس نخ با سـطوح افـزایش داده مـی شود که ازدیاد گشتاور کل را به همراه خواهد داشت.

ذکر این نکته ضروری است که اولین دیسک فعال واحد تاب دهنده بخـش اعظـم گـشتاور وارد بـر نـخ را در دسترس قرار می دهد. سطوح در تماس با نخ ممکن است با توجه به کاربرد از نیکل ، الماس ، سـرامیک و یـا پلی اورتان انتخاب گردد.

لبه دیسک ها ممکن است فرم های مختلفی داشته باشد. برای بـه حرکـت درآوردن 3 محور ، معمولا یک تسمه یکی از سه محور را به حرکت در آورده و دو محور دیگر که توسط تسمه بـا محـور اول درگیر می باشد هم زمان و هم جهت با آن به دوران وا داشته می شود.

فاصله محورها ، روی هر واحد تـاب دهنده ممکن است ثابت بوده و یا آن که به توان آن ها را با توجه به سرعت و نوع نخ تغییر داد. شکل زیر نمـایی از یک ماشین تکسچره را نشان می دهد.

✍️ جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی کارخانه تولید نخ استرچ DTY از نخ POY ، با اطلاعات کاملا به روز با فرمت Word و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ جواز تاسیس یا وام و تسهیلات بانکی ،با ما تماس بگیرید .


📚 دانلود فایل های طرح توجیهی تیپ تولید نخ استرچ DTY از نخ POY


👈 توجه : کلیه ی طرح های تیپ یا آماده ، صرفا کاربرد مطالعاتی و تحقیقاتی داشته و جهت اخذ مجوز و یا تسهیلات و وام بانکی مناسب نمیباشند . جهت تهیه طرح توجیهی با کاربرد اجرایی و بانکی با ما تماس بگیرید.

فايل‌ها:
rarطرح توجیهی کارخانه تولید انواع نخ پلی استر به ظرفیت 5000 تن در سال در زمینی به مساحت 7000 متر مربع 122 صفحه سال 1401 ( Word + Pdf ) ( اختصاصی - اشتراک سه ماهه و بالاتر )
تاريخشنبه, 28 آبان 1401 18:13
حجم فايل 2.97 MB
دانلود 27

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

rarطرح توجیهی تولید 6100 تن انواع نخ پلی استر + 2500 تن انواع پارچه گردبافت مانند پارچه لاک + کامفار مجموعا 128 صفحه سال 1401 ( Word + Pdf ) ( اختصاصی - برای اشتراک سه ماهه و بالاتر )
تاريخپنج شنبه, 17 شهریور 1401 22:28
حجم فايل 3.28 MB
دانلود 49

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

rarطرح توجیهی تولید پارچه از نخ پلی استر در زمینی به مساحت 7000 متر مربع با ظرفیت تولید 20 هزار تن در سال آپدیت سال 1401 (با کامفار جمعا 137 صفحه) (WORD+PDF) ( اختصاصی - برای اشتراک سه ماهه و بالاتر )
تاريخشنبه, 02 ارديبهشت 1402 13:12
حجم فايل 3.28 MB
دانلود 0

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید نخ استرچ 21 صفحه سال 93 داغ
تاريخدوشنبه, 16 دی 1398 00:41
حجم فايل 3.01 MB
دانلود 183

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید نخ پلی استر پی او وای 59 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخجمعه, 19 آبان 1396 08:30
حجم فايل 723.28 KB
دانلود 204

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید نخ POY و FDY بیست صفحه سال 93 داغ
تاريخدوشنبه, 16 دی 1398 00:24
حجم فايل 2.74 MB
دانلود 276

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید نخ ابریشم 52 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخجمعه, 19 آبان 1396 08:15
حجم فايل 646.96 KB
دانلود 153

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی ریسندگی ابریشم 46 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخجمعه, 19 آبان 1396 06:55
حجم فايل 668.62 KB
دانلود 110

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید پارچه ابریشمی خام 46 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخجمعه, 19 آبان 1396 05:34
حجم فايل 1.36 MB
دانلود 224

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید پتوی ابریشمی 42 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخجمعه, 19 آبان 1396 05:40
حجم فايل 556.66 KB
دانلود 125

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

rarطرح توجیهی ریسندگی نخ پنبه و الیاف مصنوعی 26 صفحه سال 98
تاريخسه شنبه, 07 دی 1400 15:05
حجم فايل 847.07 KB
دانلود 38

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی نخ ریسی پنبه ای 52 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخجمعه, 19 آبان 1396 08:32
حجم فايل 8.34 MB
دانلود 525

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید نخ فانتزی 47 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخجمعه, 19 آبان 1396 08:35
حجم فايل 946.59 KB
دانلود 147

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.


کسب و کارهای پر طرفدار

صنایع نساجی و چرم

© 2024 کلیه حقوق این وبسایت محفوظ میباشد.
Articles
Categories