• 021-77869979
  • سفارش طرح توجیهی : 09360555304
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 24/7

طرح توجیهی سولفات سدیم ⭐️ جهت مجوز و وام (0 تا 100 تولید)

(2 votes, average 5 out of 5)

طرح توجیهی سولفات سدیم

جهت نگارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید سولفات سدیم با اطلاعات کاملاً به روز برای سال 1401 ، با فرمت DOC و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، این صفحه را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید . ضمنا میتوانید فایل pdf طرح توجیهی تولید سولفات سدیم را که قدیمی هستند ، صرفا جهت مطالعه از انتهای صفحه دانلود نمایید.


✔️ سولفات سدیم چیست و چه ویژگیهایی دارد !


سولفات سدیم با کد آیسیک 24111618 و کد تعرفه گمرکی 28331900 از املاح فلزی اسید سولفوریک است که به شکل پودر و بلورهای درشت شفاف بر حسب اینکه انیدرید یا هیدراته باشد دیده میشود. سولفات سدیم در مجاورت هوا می شکافد و آبی را که موجب تبلور ان شده از دست میدهد و در آب بتدریج با پایین آمدن درجه حرارت ، حل میشود  .

این ماده ممکن است به عنوان سولفات سدیم ناخالص (بین 90 تا 99 درصد درجه خلوص) عرضه شود.

تخمین یک الگوی مصرف جهانی برای سولفات سدیم به دلیل تغییرات گوناگونی که ممکن است در آینده در کشورهای جهان بوجود آید، قدری مشکل است. کشورهای کانادا، سوئد و فنلاند بزرگترین تولید کنندگان کاغذ کرافت در جهان هستند و شاید 95% سولفات سدیم در این کشورها در این مورد مصرف میشود، در آمریکا، انگلستان، فرانسه، آلمان ،ژاپن و برخی کشورهای دیگر تولید کاغذ کرافت کم بوده و مصرف اصلی سولفات سدیم در پودرهای شوینده، صنایع شیشه، سایر تولیدات شیمیایی فرایند رنگرزی و...  میباشد. 

براساس آمارهای منتشر شده از سوی سازمان زمین شناسی آمریکا (USGS) در سالهای 1999 و 2000 ، درصد مصرف سولفات سدیم در صنایع مختلف و بر اساس کاربردهای اصلی به صورت زیر برآورد شده است :

  • صابون و پودرهای شوینده : 45%
  • صنایع نساجی : 18%
  • صنایع خمیر و کاغذ : 13%
  • صنایع شیشه : 10%
  • سایر موار د: 41%

برطبق آنچه که تا کنون گفته شده است اگر چه سولفات سدیم یک کالای استراتژیکی نیست (کالای حد واسطی است) اما در صنایع مختلف بویژه در بخش هایی از صنایع شیمیایی موارد مصرف گوناگونی دارد و علیرغم اهمیت زیاد ، سولفات سدیم در صنایع شیمیایی، غالباً به عنوان یک محصول جانبی یا یک ترکیب واسطه و نه بعنوان یک محصول اصلی مطرح است. 


✔️ موارد مصرف و کاربرد سولفات سدیم


موارد مصرف و کاربرد سولفات سدیم

✳️ کاربردهای گسترده سولفات سدیم را می توان بصورت زیر خلاصه کرد: 

1 - کاربرد سولفات سدیم در تولید صابون و پاک کننده ها :

20 درصد سولفات سدیم در تهیه پودرهای پاک کننده خانگی و بین 20-60%  سولفات سدیم به عنوان پرکننده یا کف زای سفید و بی اثر دارند. سولفات سدیم در این کاربرد کالای جایگزینی ندارد.

2 - کاربرد سولفات سدیم به عنوان منبع سودا :

سولفات سدیم به عنوان منبع اقتصادی و در دسترس Na2O و یا گوگرد در بعضی صنایع است (صنعت چوب ، کاغذ کرافت، شیشه، پارچه ، دباغی، ذوب نیکل ، مکمل غذای حیوانات، عکاسی، تصفیه آب، روغنهای سولفاته). حدود 65 درصد سولفات سدیم در تهیه کاغذهای مخصوص بسته بندی استفاده می شود.

در صنعت تولید خمیر کاغذ ، سولفات سدیم را در میتوان با سود سوزآور و امولسیون گوگرد جایگزین کرد.

3 - کاربرد سولفات سدیم در تولید شیشه :

به عنوان منبع اکسید سدیم و گوگرد در شیشه سازی برای حذف حبابها و یا جلا دادن و جلوگیری از تشکیل کف روی شیشه در انواع شیشه های پنجره، تخت، بطری های مختلف، فایبرگلاس های عایق، پیرکس و... به کار میرود. در صد کمی از سولفات سدیم در صنایع شیشه سازی مصرف  میشود.

سولفات سدیم را در صنعت شیشه سازی میتوان با سولفات کلسیم و کربنات سدیم جایگزین کرد.

4 - کاربرد سولفات سدیم در تولید منسوجات :

در حین رنگرزی پارچه برای حفظ استحکام، جدا نگهداشتن  آلاینده های آلی و جلوگیری از نمک گذاری ماده رنگ زا به کار میرود.

5 - کاربرد سولفات سدیم در صنایع شیمیایی :

پیش ماده ساخت موادی مانند سولفات سرب (باطری، رنگدانه)، سولفات پتاسیم (کود ، داروسازی، شیشه و...)، سولفات آلومینیم سدیم و... است.

6 - کاربرد سولفات سدیم در داروسازی :

سولفات سدیم در آب و گلیسرول محلول است ولیکن درالکل حل نمی شود. محلول 89/3 % سولفات سدیم که معمولاً شکل تزریقی آن است فشاری همانند سرم خون دارد.

سولفات سدیم به صورت محلول رقیق به عنوان ملین تجویز می شود. همچنین قبل از عمل جراحی دستگاه گوارش و برای تخلیه لوله گوارش، سولفات دوسود به همراه ترکیبات پلیمر غلیظ اکسید اتیلن و آب به نام ماکروگل Macrogol به بیمار خورانده می شود. این ماده مصرف زیادی در تهیه پاک کننده ها از جمله پودرها و مایعات پاک کننده دارد.

ترکیب دارویی سولفات سدیم معمولاً به صورت تزریقی و با نام های سلوئید  Celloid، نمک فاینون Fynon salt و سولفات سدیم تزریقی تهیه می شود. سولفات سدیم تزریقی در داروهای دامپزشکی به عنوان مسهل و تقویت کننده فعالیت معده تجویز می شود.


✔️ فرایند تولید سولفات سدیم (نمک گلوبر دکاهیدراته) با درصد خلوص 95 %


فرایند تولید سولفات سدیم

به طور کلی دو روش عمده برای تولید سولفات سدیم وجود دارد :

الف ) روش های شیمیایی 

  1. به عنوان محصول اصلی تولید
  2. به عنوان محصول جانبی تولید

ب ) استحصال از منابع معدنی

✳️ الف ) روش های شیمیایی تهیه سولفات سدیم به شرح زیر میباشد :

این روش بر مبنای انجام فرآیندهای شیمیایی بر روی برخی مواد صورت گرفته و بیشتر در کشورهایی به کار برده می شود که فاقد منابع معدنی سولفات سدیم باشد (کشورهای اروپائی، آمریکا، ژاپن)، سولفات سدیم تولید شده در اینگونه کارخانه ها به دو شکل حاصل  میشود.

1 - به عنوان محصول اصلی:

محور اصلی خط تولید این کارخانه ها سولفات سدیم است که با ترکیب مواد اولیه مناسب مستقیماً مبادرت به تولید این ماده می نمایند که  میتوان به فرآیندهای زیر اشاره نمود.

فرآیند ترکیب نمک طعام و اسید سولفوریک به شرح زیر میباشد: 

در طی این فرآیند از ترکیب NaCl و 4H2SO به عنوان مواد اولیه، سولفات سدیم و اسید کلریدریک (به عنوان محصول) به دست میآید، در این فرآیند محصول اصلی سولفات سدیم بوده و اسیدکلریدریک به عنوان محصول فرعی مطرح می باشد.

البته در برخی شرایط خاص و بر اساس هدف پروژه، سولفات سدیم به عنوان محصول جانبی مطرح می شود .

برای دستیابی به این فرآیند دو روش موجود است :

(A در روش بستر سیال (Canon) که از جدیدترین روش های تولید سولفات سدیم و اسیدکلریدریک میباشد، فرآیند شامل یک اطاقک احتراق است که به انتهای بستر سیال (راکتور استوان های قائم) متصل است.

بخار اسیدسولفوریک پس از تزریق به اطاقک احتراق با گازهای احتراق مخلوط شده و بدین طریق گرم می گردد، سپس این مخلوط وارد راکتور شده که حاوی ذرات NaCl میباشد، واکنش اسید و نمک سریع بوده و محصولات آن از بالای راکتور خارج می گردد.

سولفات سدیم به شکل یک پودر نرم از زیر سیکلون و گاز HCl از بالای سیکلون به بیرون هدایت  میگردد، خلوص سولفات سدیم تولیدی حدود 5/97 درصد و اسید کلریدریک 25-20% حجمی  میباشد، ظرفیت تولیدی یک راکتور به قطر 20 فوت، حدود 400 تن در روز است.

(B در روش گریتیس (Giruitis) که بهترین فرآیند براساس سیستم نیمه مداوم، سهولت کار، سادگی تجهیزات و سیستم واکنش میباشد، ابتدا محلول آب و نمک در راکتور تهیه شده، سپس اسید سولفوریک 98% به راکتور اضافه  میشود و پس از 30 دقیقه واکنش تکمیل  میگردد، جهت تسهیل واکنش، کل فرآیند باید گرم بوده تا خروج HCl به آسانی صورت پذیرد.

پس از انجام واکنش، محلول حاصل برای ورود به فیلتر باید سرد گردد. لذا مخلوط حاصل از یک مبدل حرارتی می گذرد تا دمای آن پائین بیاید و سپس به یک فیلتر دوار منتقل می گردد. مایع صاف شده به جریان برگشتی می پیوندد، به جامد اصل که حاوی مقداری 4NaHSO م یباشد در حدود 10-8% سولفات سدیم تبدیل کند.

محلول موجود در حمام را سانتریفوژ نموده و جامد موجود را به یک خشک کن وارد کرده تا رطوبت باقی مانده در معرض هوای گرم، گرفته شود و در نهایت سولفات سدیم خروجی از خشک کن دوار به یک آسیا و غربال جهت دانه بندی منتقل شده و سپس توسط دستگاه بسته بندی در کیسه های پلی اتیلنی 50 کیلوگرمی یا بشکه های پلاستیکی 220 لیتری بسته بندی می گردد.

راندمان این عمل تقریباً 100% بوده و محصول سولفات سدیم خشک، بدون اسید و با درجه خلوص بالا  میباشد. شکل پایین فلوشیتی تهیه سولفات سدیم به روش شیمیایی را نشان میدهد.   

فرایند تولید سولفات سدیم به روش شیمیایی

فرایند ترکیب نمک طعام و دی اکسید گوگرد به شرح زیر میباشد : 

در این فرایند که به روش ها رگریو مشهور است ،SO2 ،NaCl بخارات آب و هوا واکنش داده و سولفات سدیم و اسید کلریدریک تولید می کنند، این واکنش گرما زا در دمای 840 درجه سانتی گراد انجام میپذیرد و کنترل دما با هوای اضافی صورت  میگیرد. در این فرایند مخلوط 2SO و هوا از درون بستری از نمک عبور می کند.

مقداری آهن که به عنوان کاتالیزور برای انجام واکنش به کار می رود، باعث می شود که خلوص محصول کم شده و رنگ سفید آن برای کاربرد در صنایع شوینده مناسب نباشد و برای دفع این مشکل باید ناخالصی آهن را که حدود 0.3 تا 0.4 درصد بوده جدا کرد.

این روش در کشورهای معدودی اجرا می گردد و علت اصلی آن بالا بودن تکنولوژی ساخت، مشکلات عملیاتی و گران شدن قیمت فروش کالا میباشد و علت اصلی بهره گیری از این روش به عنوان مثال در آمریکا، استفاده از گاز 2SO ضایعاتی ازواحدهای ذوب فلزات می باشد.

2 - به عنوان محصول فرعی تولید به شرح زیر میباشد : 

در برخی صنایع و به ویژه صنایع شیمیایی سولفات سدیم به عنوان یک محصول جانبی محسوب میگردد و ضمن تولید محصول اصلی، برخی محصولات فرعی از جمله سولفات سدیم نیز به دست میآید.

این محصول فرعی از تصفیه پساب برخی صنایع تولید می گردد و از جمله این صنایع  میتوان به کارخانه های تولیدی کرمات سدیم، اسید بوریک، فنل واحد تولید آهن از پیریت، واحدهای دباغی و چرم، اسید فورمیک ،استات سلولز، ویتامین ث، تولید الیاف مصنوعی سلولز اشاره نمود که به طور خلاصه به بررسی مهمترین این صنایع خواهیم پرداخت.

در تهیه اسید بوریک به شرح زیر میباشد: 

فرایند تولید و شرایط عملیاتی چنین است که ابتدا سنگ بوراکس در مجاورت اسید سولفوریک و آب در داخل یک راکتور به طور پیوسته به اسید بوریک و سولفات سدیم تبدیل  میگردد و پس از آن عملیات فیزیکی جهت جداسازی مواد تولید شده از محلول های واکنش فوق انجام می گیرد.

جدول زیر مواد اولیه اصلی را برای تهیه اسید بوریک را نشان میدهد.

مواد اولیه اصلی را برای تهیه اسید بوریک

محلول سولفات سدیم حاصل به عوان ماده اولیه سولفات سازی قابل ارائه میباشد.

در حال حاضر واحدی که در زمینه اسید بوریک در کشور فعالیت کند، وجود ندارد و هیچ گونه مجوز بهره برداری برای واحد تولیدی در این زمینه از سوی وزارت صنایع و معادن صادر نشده است.

✳️ تهیه اسید فرمیک به شرح زیر میباشد : 

اسید فرمیک تجارتی در اثر یک سری عملیات شیمیایی بر روی فرمیات سدیم تولید میشود (واکنش 2CO با NaOH، پودر کردن، اسیدی کردن، تقطیر) فرمیات سدیم تبدیل به پودر شده و با اسید سولفوریک 98% ترکیب  میگردد، سپس مخلوط جهت جدا کردن سولفات سدیم از اسید فرمیک به برج تقطیر هدایت میشود، بازده محصول حدود 95% میباشد.

در الکترولیز کلرات پتاسیم به شرح زیر میباشد:

با این روش میتوان سولفات سدیم را از محلول ها جدا کرد، محلول نهایی به وسیله نمک اسیدی خنثی میشود و سپس تحت فشار قرار گرفته و با خنک کردن به صورت بلور در آمده و نمک گلوبر از آن استخراج می گردد.

مطابق این روش محلول باقی مانده که دارای سولفات سدیم است ، مستقمیاً توسط تبخیر نمک سولفات سدیم به دست می آورند.

تولید سولفات سدیم به عنوان محصول فرعی کارخانه تولید نمک پتاسیم، تهیه سولفات سدیم از محلول الیاف ویسکوز (با رشد روز افزون تولید فیبرهای مصنوعی و فایبر گلاس و جایگزین شدن آنها به جای فیبرهای ریون کمتراز این فرایند استفاده  میشود) و فرایندهای کوره مانهایم، از جمله فرایندهایی است که باعث تولید سولفات سدیم می شود.

در اغلب کشورهای اروپایی ( فرانسه، اتریش، آلمان، ایتالیا، بلژیک، سوئد، انگلستان و... ) و ژاپن به دلیل عدم وجود ذخایر اقتصادی سولفات سدیم،مسایل زیست محیطی و داشتن تکنولوژی و دانش فنی و در کشورهای مثل آمریکا و اسپانیا به دلیل مصرف بالا و صادرات ( علاوه بر استحصال از منابع معدنی ) تولید سولفات سدیم به روش شیمیایی و مصنوعی صورت می گیرد.

به طوریکه میزان تولید جهانی آن در سال 98 به حدود 6/1 میلیون تن رسیده و بیشترین میزان تولید در قاره های مختلف مربوط به کشورهای آمریکا وبلژیک و ژاپن بوده است.

اگرچه امروزه سولفات سدیم طبیعی مهمترین تأمین کننده سولفات سدیم موردنیاز در جهان  میباشد ،اما تولید و استفاده از سولفات سدیم مصنوعی به عنوان یک محصول جانبی صنایع دیگر، باعث می شود تا از ورود مقادیری از سولفات سدیم طبیعی از طریق فاضلاب ها و پساب کارخانه ها به محیط زیست جلوگیری شود و امروزه برای کنترل آلودگی تأکید به استفاده از سولفات سدیم صنعتی است.  

✳️ ب – استحصال سولفات سدیم از منابع معدنی به شرح زیر میباشد :

در این فرایند از ذخایر معدنی موجود در طبیعت استفاده شده و بر مبنای درجه خلوص ماده معدنی فرآوری های لازم بر روی آن انجام  میگیرد. مواد اولیه اصلی و محصولات نهایی دارای مشخصات فنی خاصی میباشند.    

به طور کلی این فرایند شامل سه بخش انحلال، کریستالیزاسیون و خشک کردن می باشد. خاک محتوی سولفات سدیم ابتدا با مقدار مناسبی آب به اندازه ای که بتواند مواد قابل انحلال را در خود حل نماید.

در تانک های همزن داری مخلوط می نمایند ودر یک سری بهمزن عمل مخلوط شدن کامل می گردد (مواد نامحلول ته نشین شده و دارای حدوداً 10% سولفات سدیم می باشد).

محلول سولفات سدیم و نمک داخل فاز مایع گردیده و مخلوط در یک سیستم فیلتر فشاری به دو جامد فاز و مایه تفکیک می گردد. محلول صاف بدست آمده دوباره در یک سیستم فیلتر تبدیل به یک مایع زلال که حاوی سولفات سدیم و نمک  میباشد، میگردد. 

سپس این مایع وارد یک سیستم چند مرحله ای تمیز کننده و تغلیط کننده می شود و چون حلالیت سولفات سدیم در مجاورت نمک NaCl کاهش می یابد.

کریستال های سولفات سدیم در این سیستم ایجاد میگردد. مایع باقی مانده از این سیستم، چون دارای غلظت نسبتا زیادی از نمک طعام  میباشد، به بیرون هدایت  میشود و کریستال های سولفات سدیم به دست آمده در چند ظرف متوالی ته نشین شده و سپس محلول غلیظ وارد سانتریفیوژ کریستال شده و عملیات جداسازی کریستال های سولفاتسدیم از محلول همراه آن انجام می شود و محصول به خشک کننده های دوار فرستاده می شود و سولفات سدیم کریستال با آب تبلور (نمک گلوبر) از این واحد خارج  میگردد.

سپس در ادامه فرایند این بلورها به داخل یک تانک ذوب فرستاده شده و با استفاده از حرارت حاصل از بخار آب، بلورها در داخل تانک ذوب شده و سولفات سدیم بدون آب تشکیل  میدهند و سپس پودر حاصل از سانتریفیوژ که مرطوب بوده و دارای حدوداً 4% رطوبت است وارد یک خشک کن شده و توسط هوای گرم خشک  میشود و سپس محصول نهایی به سیلوهای ذخیره منتقل می گردد.

شکل زیر فلوشیت کلی از تهیه سولفات سدیم از منابع معدنی را نشان می دهد. 

فرایند تولید سولفات سدیم از منابع معدنی

به دلیل وجود ذخایر عظیم سولفات سدیم در کشورایی مثل کانادا، آمریکا، مکزیک، چین، ایران ، ترکمنستان، اسپانیا و ترکیه و... تولید سولفات سدیم در آنها ببیشتر ازطربق استحصال از منابع معدنی صورت می گیرد، به طوریکه میزان تولید جهانی آن در سال 98 به حدود 4 میلیون تن رسیده است.

بر این اساس امروزه سولفات سدیم استحصالی از منابع معدنی مهمترین تأمین کننده سولفات سدیم مورد نیاز در جهان می باشد. 

ناخالصی های سولفات سدیم و ضرورت فرآوری آن به شرح زیر میباشد :

همان طور که گفته شده است، اغلب ذخایر سولفات سدیم از تجمع و تبخیر آب های سطحی در گودال ها و باتلاق های کم عمق (پلایاها) و یا دریاچه های کویری و شورابه های نواحی خشک و نیمه خشک بوجود میآیند و بر اساس چگونگی و محل تشکیلات سولفات سدیم باغلظت های متفاوت در نقاط مختلف دنیا وجود دارد که اکثر همراه با ترکیبات نمکی کلرورسدیم، کلرورمنیزیم، کلرور کلسیم، سولفات کلسیم و منیزیم و همچنین کربنات ها و برات ها و برخی مواد غیرقابل حل می باشد.

این نمک های صنعتی چه به صورت محلول در شورابه ها و چه به صورت رسوبات تبخیری در حوضه های رسوبی، در چگونگی استحصال سولفات سدیم و پرعیار سازی آن موثر بوده و به دلیل تاثیر زیاد در فرآیند فرآوری سولفات سدیم، بویژه در کانسارهای محلول (شورابه ها) از اهمیت خاصی برخوردار است. 

در حوضه های رسوبی و درکفه های نمکی در مناطق مختلف سولفات دار، مورفولوژی های مختلفی را میتوان مشاهده نمود که در این خاک های سولفاته رسوبات سیلتی و رسی به صورت ناخالصی وجود دارد و حتی ممکن است به هنگام استخراج بر میزان آن ها افزوده شود و خاک های سولفاته با عیار پائین بدست آید که فرآوری آن معمولاً مقرون به صرفه نیست.

البته باید به این نکته توجه داشت که ناخالصی در کانی های صنعتی از جمله سولفات سدیم به شکلی که در کانی های فلزی مانند مس وجود دارد (گانگ) مطرح نمی باشد.

هرچقدر درجه خلوص سولفات سدیم از خاک اولیه بیشتر باشد هزینه کمتری برای فرآوری آن صرف شده و در نتیجه قیمت تمام شده آن کمتر خواهد بود.

مبنای تعیین مرغوبیت خاک های سولفات دار، میزان عیار سولفات سدیم و همچنین میزان نسبت درصد بخش قابل انحلال (سولفات سدیم، نمک و غیره) به بخش نامحلول (رس، سیلت، ژیپس، ماسه و غیره) م یباشد. به طور کلی خاکهای بالای 30% سولفات سدیم مرغوبند و  میتوانند به راحتی در فرآیند فرآوری قرار گیرند و هر چقدر درصد سولفات سدیم در آنها بیشتر باشد (ناخالصی کمتر) مرغوب تر خواهند بود.

خاک های سولفاته دارای 25 تا 30% سولفات سدیم از نظر کیفیت و عیار متوسط قابل قبول قلمداد میشوند و خاک های کمتر از 20% سولفات سدیم نامرغوب بوده و فرآیند استحصال کریستال سولفات سدیم از آن ها مقرون به صرفه نمی باشد.

در فرآیندهای سنتی فرآوری سولفات سدیم ،NaCl به عنوان یک ناخالصی، عامل مزاحمی میباشد و هر چقدر محصول استخراجی معادن دارای نمک کمتری باشد، مناسب تر است.

اما در برخی موارد چون تبلور سولفات سدیم در حوضچه های ته نشینی به طور کامل صورت نمی گیرد، در پساب فرآیند، همواره مقداری سولفات سدیم به هدر می رود. ولی اگر خاک سولفاته 10% تا 15% کلرور سدیم (NaCl) داشته باشد، باعث کاهش میزان به هدر رفتن سولفات سدیم در پساب می گردد.

زیرا ناخالصی NaCl موجود در سیستم ، حلالیت سولفات سدیم را پائین می آورد و باعث تبلور بیشتر سولفات سدیم در حین فرآیند می گردد.

لذا درصد NaCl به عنوان یک ناخالصی در محصول استخراجی به صورت خشک تا میزان 15-10% مجاز بوده و نقطه خاک سولفاته از نظر کیفیت است. ولی در صورتی که از میزان مجاز فوق، زیادتر باشد، به عنوان عامل تخریب تبلور سولفات در طی فرآیند،محسوب  میگردد. 

به دلیل وفور معادن سولفات سدیم در کشور و همچنین عدم وجود واکنش شیمیایی در پروسه فرآوری و در نتیجه سادگی تجهیزات و فرآیند، روش فرآوری سولفات سدیم از معادن آن جهت تهیه سولفات سدیم مورد نیاز توسعه  میگردد. 

فرآیند ارائه شده در این طرح شامل سه بخش انحلال، کریستالیزاسیون و خشک کردن میباشد. ماده معدنی با آب حاصل از سرریز تغلیظ کننده وارد تانک اختلاط اولیه شده و مخلوط می شود.

سرریز این تانک وارد تانک ته نشینی شده و در این تانک قسمت اعظم مواد نامحلول ته نشین شده و برای بازیابی به تغلیظ کننده میشود. (مواد نامحلول ته نشین شده و حدودًاً دارای 10 درصد سولفات سدیم  میباشند). 

سرریز تانک ته نشینی اولیه وارد کوره تغلیظ میشود. در این کوره گرما در داخل لوله کوره تولید میشود و محلول از اطراف آن عبور  میکند و ضمن تبخیر، تغلیظ میشود.  

محلول تغلیظ شده وارد تانک اختلاط ثانویه می شود. این تانک ها که در واقع Holding Tooth محسوب میشوند، دارای هم زن هایی هستند که از ته نشینی مواد همراه محلول جلوگیری میکنند. 

محلول خروجی از این تانک وارد میکرن فیلتر شده تا ذرات ریز آن جدا شوند. سپس از آنجا وارد تانک ذخیره شده و بعد به بخش کریستالیزاسیون فرستاده می شود.

مواد نامحلول حاصل از تانک ته نشینی و اختلاط اولیه برای بازیابی سولفات سدیم وارد تغلیظ کننده می شود. این تغلیظ کننده دارای تیغه دوار بزرگ برای جمع کردن گل ته نشین شده داخل آن می باشد.

سرریز تغلیظ کننده که حاوی 8 درصد سولفات سدیم است، وارد مبدل حرارتی  میشود تا درجه حرارت آن افزایش یابد. این محلول برای انحلال در تانک اختلاط اولیه مورد استفاده قرار می گیرد. 

گل خروجی از ته این تغلیظ کننده با مقداری آب مخلوط شده و وارد حوضچه های ته نشینی شده و به مدت 6 الی 12 ساعت در آنجا قرار  میگیرد و گل و لای باقی مانده به بیرون محوطه هدایت میشود.

در قسمت انحلال حدود 59 درصد سولفات موجود در خاک اولیه جدا  میگردد و محلول موجود در تانک ذخیره اولیه وارد مرحله کریستالیزاسیون میشود.

محلول در ابتدا با قسمتی از محلول خروجی کریستالایزر مخلوط شده و سپس وارد کریستالایزر می شود. پس از کریستالایزر محلول به تانک ته نشینی ثانویه هدایت میگردد. 

عمل ته نشینی در تانک ته نشینی ثانویه انجام  میگیرد و در واقع غلظت محلول بالا  میرود. برای جلوگیری از انسداد این تانک یک همزن در داخل آن تعبیه شده که باعث  میشود محلول غلیظ که دارای مقداری جامد است، انتهای تانک را مسدود نکند.

محول غلیظ وارد سانتریفوژ شده و عملیات جداسازی جامد از مایع انجام میشود. پودر حاصل از سانتریفوژ که دارای 4 درصد رطوبت است، وارد خشک کن دوار میشود.

هوای مورد استفاده برای این خشک کن توسط هیتر تامین  میشود. خشک کن بصورت جریان متقابل عمل  میکند. پودر خشک شده پس از خروج از خشک کن وارد تانک ذخیره محصول و سپس به مرحله بسته بندی هدایت  میشود.

 تجهیزات مورد نیار این فرآیند مجموعه ای از وسلها، فیلتر، سانترفیوژ و ... می باشند. همگی این تجهیزات قابل ساخت و تهیه در داخل کشور می باشند و از لحاظ تکنولژی پیچیدگی زیادی ندارند و در مجموع فرآیند تولید سولفات سدیم جزء فرآیندهای ساده می باشد.     


✔️ زمین ، محوطه سازی و ساختمان سازی مورد نیاز کارخانه تولید سولفات سدیم با درصد خلوص 95 %


کارخانه تولید سولفات سدیم

✳️ زمین و محوطه سازی مورد نیاز کارخانه تولید 25000 تن سولفات سدیم در سال به قرار زیر می باشد :

  • زمین : 8900 مترمربع
  • محوطه سازی، خیابان کشی، پارکینگ و فضای سبز : 2228 مترمربع
  • دیوارکشی : 764 مترمربع
  • زمین سالن های تولید و انبار : 1250+ 890 مترمربع
  • زمین ساختمان های اداری، خدماتی و عمومی : 400 مترمربع
  • زمین محوطه : 6365 مترمربع

✳️ ساختمان سازی مورد نیاز کارخانه تولید 25000 تن سولفات سدیم در سال به قرار زیر می باشد :

  • سوله خط تولید : 1250 مترمربع
  • انبارها : 890 مترمربع
  • ساختمان های اداری ، خدماتی و عمومی : 400 مترمربع

✔️ ماشین آلات و تجهیزات و تاسیسات کارخانه تولید سولفات سدیم (نمک گلوبر دکاهیدراته) با درصد خلوص 95 %


ماشین آلات کارخانه تولید سولفات سدیم

✳️ ماشین آلات و تجهیزات کارخانه تولید سولفات سدیم به قرار زیر میباشد :

  • تانک اختلاط (به قطر 2,5 متر و ارتفاع 3 متر از جنس آهن گالوانیزه) : 3 دستگاه
  • همزن تانک اختلاط (با توان 5,2 کیلووات از جنس استیل) : 3 دستگاه
  • تانک ته نشینی (به قطر 2 متر و ارتفاع 3 متر از جنس آهن گالوانیزه) : 3 دستگاه
  • تغلیظ کننده (به قطر 3متر و ارتفاع 2 متر از جنس آهن گالوانیزه) : 1 دستگاه
  • لایروب تغلیظ کننده (توان 3 کیلووات به طول 2 متر) : 1 دستگاه
  • حوضچه های ته نشینی ( 3*3*3 متر از جنس بتن آرمه) : 9 دستگاه  
  • مخزن اختلاط (قطر2متر و ارتفاع 2,5 متر از جنس آهن گالوانیزه) : 2 دستگاه
  • همزن (بطول 0,5 متر و توان یک کیلووات) : 2 دستگاه
  • میکرن فیلتر (به ظرفیت 7 تن در ساعت) : 1 دستگاه
  • تانک ذخیره سازی (قطر 5,5 متر و ارتفاع 6 متر از آهن گالوانیزه) : 1 دستگاه
  • مبدل حرارتی (با سطح 3,3 متر مربع با دبی بخارات 8 تن در ساعت در 3 اتمسفر و 135 درجه سانتیگراد) :1 دستگاه
  • تبخیر کننده (دمای ورودی 40 و خروجی 80 درجه سانتیگراد با بار 650 کیلووات) : 1 دستگاه
  • پمپ (2 کیلووات و 200 گالن در دقیقه) : 18 دستگاه
  • مبدل حرارتی (با سطح 3 متر مربع از جنس استیل) : 3 دستگاه
  • کریستالایزر (به قطر 2,14 متر و ارتفاع 5,1 متر از استیل) : 3 دستگاه
  • کندانسور (به سطح 63 متر مربع و بار حرارتی 1880 کیلووات) : 1 دستگاه
  • تانک ته نشینی (به قطر 2,5 متر و ارتفاع 4 متر از آهن گالوانیزه) : 1 دستگاه

✳️ تاسیسات مورد نیاز کارخانه تولید 25000 تن سولفات سدیم در سال به قرار زیر می باشد :

  • تأسیسات سرمایش و گرمایش
  • تأسیسات اطفاء حریق
  • تأسیسات آب و فاضلاب
  • تأسیسات برق

✳️ سوخت و برق مصرفی سالانه کارخانه تولید 25000 تن سولفات سدیم در سال به قرار زیر می باشد :

  • برق مصرفی : 1501800 کیلووات
  • آب مصرفی : 52500 مترکعب

✳️ تعداد نیروی انسانی مورد نیاز کارخانه تولید 25000 تن سولفات سدیم در سال به قرار زیر می باشد :

  • مدیر ارشد : 1 نفر
  • پرسنل تولیدی متخصص : 1 نفر
  • پرسنل تولیدی (تکنسین) : 3 نفر
  • کارگر ماهر : 3 نفر
  • کارگر ساده : 40 نفر
✳️ مواد اولیه مصرفی مورد نیاز کارخانه تولید 25000 تن سولفات سدیم در سال به قرار زیر می باشد :
  • خاک معدنی حاوی حداقل 20% سولفات سدیم : 125000 تن
  • کیسه پلاستیکی پلی پروپیلن : 500000 عدد

✍️ جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید سولفات سدیم ، با اطلاعات کاملا به روز با فرمت Word و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ جواز تاسیس یا وام و تسهیلات بانکی ،با ما تماس بگیرید .


📚 دانلود فایل های طرح توجیهی تیپ تولید سولفات سدیم

👈 توجه : کلیه ی طرح های تیپ یا آماده ، صرفا کاربرد مطالعاتی و تحقیقاتی داشته و جهت اخذ مجوز و یا تسهیلات و وام بانکی مناسب نمیباشند . جهت تهیه طرح توجیهی با کاربرد اجرایی و بانکی با ما تماس بگیرید.

فايل‌ها:
zipطرح توجیهی تولید سولفات سدیم 59 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخپنج شنبه, 09 آذر 1396 16:28
حجم فايل 554.57 KB
دانلود 253

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.


کسب و کارهای پر طرفدار

صنایع شیمیایی

© 2024 کلیه حقوق این وبسایت محفوظ میباشد.
Articles
Categories