طرح توجیهی بیمارستان خصوصی 🏥 جهت اخذ مجوز و وام
- امیر حبیبی
- طرحهای توجیهی گردشگری و بوم گردی و خدماتی
جهت نگارش مطالعات بازار و طرح توجیهی بیمارستان خصوصی با اطلاعات کاملاً به روز برای سال 1402 ، با فرمت DOC و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، این صفحه را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید . ضمنا میتوانید فایل pdf طرح توجیهی بیمارستان خصوصی را که در سال های قبل نگارش شده است را صرفا جهت مطالعه از انتهای صفحه دانلود نمایید.
✔️ مطالعات طرح توجیهی بیمارستان خصوصی و بررسی تفاوت های بیمارستان دولتی و خصوصی با هم
تفاوت فاحش بیمارستانهای خصوصی به نسبت بیمارستانهای دولتی، در بحث تامین مالی آنها است. بیمارستانهای دولتی با بودجههای دولتی بعضاً کلان که در اختیار آنها است تاسیس و تامین میشوند اما بیمارستانهای خصوصی برپایهی سرمایه گذاری بخش خصوصی بنا میگردد و سرمایه گذاران آن افراد عادی و اغلب پزشکان میباشند.
جالب است بدانید که یکی دیگر از تفاوتهای بیمارستان خصوصی و دولتی، تعداد تخت خواب است. بیمارستانهای خصوصی در اکثر مواقع و در حالت نرمال نمیتوانند بیش از چهارصد تخت خوابی باشند.
✳️ دسته بندی بیمارستانها به چه صورت است؟
بیمارستانها بر اساس فعالیتی که دارند به دستههای مختلف تقسیم میگردند که در این قسمت به بررسی آنها میپردازیم.
بیمارستانهای عمومی، بیمارستانهایی هستند که میبایست حداقل ده تختخوابی باشند و حتماً باید تخصص اطفال و زنان و داخلی و جراحی را پوشش دهند.
بیمارستانهای یک تخصصی و چند تخصصی مراکزی هستند که معمولاً بیش از چهار تخصص را پوشش میدهند و قابلیت تبدیل دارند یعنی ممکن است یک مرکز در ابتدای تاسیس خود تک تخصصی بوده باشد و با گذشت زمان به یک مرکز چند تخصصی تبدیل شود. خوب است بدانیم که بیشتر بیمارستانهای تاسیس شده در ایران و جهان از نوع چند تخصصی هستند.
برخی از بیمارستانها هستند که اصطلاحاً مراکز آموزشی درمانی نامیده میشوند. این نوع مراکز هم امور درمانی و تخصصی مختص بیماران و مراجعین را پوشش میدهند و هم کاربری آموزشی دارند و به عنوان فضای آموزشی برای دانشجویان رشتههای مرتبط مورد استفاده قرار میگیرند.
✳️ تفاوت هتل بیمارستان و بیمارستان خصوصی
برآوردها و توضیحات ارائه شده در این مقاله طرح توجیهی تاسیس یک بیمارستان خصوصی عادی بود اما برخی بیمارستانهای خصوصی تحت عنوان هنل بیمارستان فعالیت میکنند .
هتل بیمارستانها مراکز درمانی هستند که علاوه بر خدمات درمانی تخصصی برای بیماران ، امکانات رفاهی بهتر و بیشتری را برای راحتی بیمار و همراهان بیمار ، در بخشهای مختلف جراحی، معاینات، بستری، تصویریرداری و... فراهم مینمایند.
درهتل بیمارستانها تختها و امکانات کاملاً مجزا و حتی اتاقهای مجهز و مجزایی برای همراهان در نظر گرفته میشود و بعضاً شامل امکانات تفریحی رفاهی مثل استخر و سونا، کافی شاپ و رستوران مخصوص، محوطه بازی کودکان، باشگاه ورزشی، گلفروشی و... نیز میشوند.
در برخی هتل بیمارستانها نیروهای به خصوصی برای فعالیت در این حوزه و ارائه خدمات به همراهان درست مانند یک هتل فعالیت دارند و جالب است بدانید که هتل بیمارستانها درست مانند هتلها درجه بندی و ستاره دریافت میکنند.
این نوع بیمارستاننهای خصوصی تحت عنوان هتل بیمارستان در ایران وجود دارند و تا سال 1399 بیشتر در جزیره کیش راهاندازی شدهاند.
✔️ الزامات تاسیس یک بیمارستان خصوصی چیست؟
پیش از هر چیز باید بدانید که پروسه تاسیس یک بیمارستان در کل یک پروسه بلند مدت و زمانبر است پس قبل از هر چیز باید خود را برای این مدت زمان طولانی آماده کنید.
- شما برای تاسیس بیمارستان از جمله بیمارستان خصوصی، در وهله اول نیازمند تایید صلاحیت از سوی کمیسیون وزارتی مربوطه میباشید.
- تیم متقاضی تاسیس یک بیمارستان باید حداقل یک تیم ده نفری باشند و ترکیب آنها مطابق قانون حداقل شش نفر فارغ التحصبل در مقاطع مختلف رشتههای پزشکی و پیراپزشکی باشند و 3 نفر از آنها جزو هیئت موسس یکی از مراکز پاراکلینیکی شامل داروخانه، آزمایشگاه و یا مراکز رادیولوژی باشند. مابقی اعضای هیئت متقاضی تاسیس میتوانند اشخاص حقیقی و حقوقی عادی باشند.
- در بخش سهامداری بیمارستانها از جمله بیمارستانهای خصوصی، حداقل 75 درصد سهامدارن میبایست در مقاطع مختلف پزشکی و پیراپزشکی فارغ التحصیل شده باشند.
- به جهت صادر شدن جواز آغاز به کار یک بیمارستان، نیاز است مدارک مرتبط دانشگاهی تمام کادر فنی در تمام بخشها به تایید کمیسیون قانونی برسد.
- کلیه کادر بیمارستان در هر سه شیفت کاری میبایست کارجویان فارغ التحصبل در مقاطع مختلف رشتههای پزشکی، پیراپزشکی و پرستاری باشند و برای تایید نهایی جواز تاسیس باید حداقل نیمی از کادر انتخابی مورد نظر به کمیسیون قانونی معرفی شوند.
- توجه کنید که یک پزشک مجاز است حداکثر در دو مرکز درمانی فعال و یا سهامدار باشد در غیر اینصورت مرتکب تخلف شده است.
✔️ سازه بیمارستانی چه خصوصیاتی باید داشته باشد؟
سازه بیمارستانی نمیتواند یک سازه معمولی و عادی باشد و باید ویژگیهای خاصی را شامل شود. یک سازه بیمارستانی را میتوان به یک رشته عصب تشیبه کرد رشتههای عصبی معمولاً شامل یک عصب مرکزی هستند که در هر قسمت شاخههای کوچکتر عصب از این عصب مرکزی منشعب شده است.
یک سازه بیمارستانی نیز دقیقاً باید اینطور باشد یعنی شامل یک راه دسترسی مستقیم و مرکزی باشد و هر انشعاب از این راه مرکزی، به یکی از بخشها منتهی شود و تمام بخشها بتوانند از طریق این راه مرکزی ارتباط لازم را با یکدیگر برقرار نمایند.
عرض مناسب و وجود رمپ و همچنین استفاده از آسانسور و بالابر مناسب در بخشهای مختلف یک سازه بیمارستانی به جهت حمل انواع ویلچر و برانکارد جزئی از الزامات است.
✳️ اهمیت متراژ اتاقها در بیمارستان خصوصی :
در بیمارستانهای خصوصی معمولاً تعدادی اتاق خصوصی نیز وجود دارد. اتاق خصوصی معمولاً اتاقی است که فقط مختص یک بیمار است و امکانات کامل مختص یک بیمار در آن قرار دارد.
چنین اتاقی میبایست در کمترین حالت بین 10 تا 12 مترمربع فضا داشته باشد تا تخت بیمار و صندلی همراه به راحتی در این فضا قرار بگیرد.
در اتاقهای غیرخصوصی یا به اصطلاح چند تختی این فضا بر اساس هر تخت تعریف میشود یعنی برای هر تخت میبایست در کمترین حالت 8 تا 10 مترمربع فضا طراحی شود پس متراژ کلی هراتاق براساس تعداد تختهای داخل آن تعیین میگردد. البته در بیمارستانها به ویژه بیمارستانهای خصوصی، تعداد تختها در یک اتاق بیشتر از 3 یا 4 عدد نیست.
تاکید بر متراژ مشخص بیشتر برای اتاق بیماران و فضای بستری است ولی فضای بیمارستان شامل بخشهای مختلفی از جمله بخش اداری، بخش غذاخوری و سلف، بخش معاینات و تشخیص، بخش بیماران سرپایی و... نیز میباشد که برای هرکدام باید فضایی مخصوص درنظر گرفته شود.
✔️ برآورد مالی پروژه در طرح توجیهی تاسیس یک بیمارستان خصوصی 400 تخت خوابی
پیشتر اشاره کردیم که فرآیند تاسیس یک بیمارستان پروسه ای زمانبر است. این پروسه علاوه بر بلندمدت بودن، بارمالی سنگینی نیز دارد.
در یک برآورد کلی برای تاسیس یک بیمارستان خصوصی به طور میانگین برای هرتخت باید بودجهای حدود پانصد میلیون تومان در نظر گرفت. البته این بودجه برای یک شهر کوچک است و اگر تاسیس بیمارستان در شهرهای بزرگ باشد ممکن است برای هر تخت حدود یک میلیارد تومان بودجه مورد نیاز باشد.
به طور کلی تاسیس یک بیمارستان چهارصد تختخوابی در یک شهر بزرگ در شرایط نرمال در سال 1399 حدود چهارصد میلیارد تومان سرمایه و یودجه نیاز دارد. هیئت سرمایه گذاری باید با برنامه ریزی دقیق و حساب شده پیش بروند تا بتوانند در کوتاه ترین زمان ممکن سرمایه گذاری را به سمت سوددهی پیش ببرند.
بودجه کلی میبایست در بخشهای مختلف راهاندازی یک بیمارستان هزینه گردد به عنوان مثال حدود 75 الی 80 در صد از بودجه کل صرف امور محوطه سازی و ساختمان سازی به علاوهی دستمزدهای مربوط به آن میشود و حدود 20 الی 25 درصد از بودجه اختصاص داده شده صرف تهیه تجهیزات مورد نیاز و هزینههای مربوط به دستمزد آن میگردد.
✳️ برآورد مالی و هزینههای یک هتل بیمارستان خصوصی 120 تخت خوابی
پیشتر گفتیم که بودجه مورد نیاز برای تاسیس یک بیمارستان خصوصی عادی به ازای هر تخت حدود یک میلیارد تومان است. این میزان بودجه برای تاسیس یک هتل بیمارستان خصوصی در سال 1399 معادل حدوداً 1 میلیارد و هفتصد و پنجاه میلیون تومان به ازای هر تخت است.
یعنی حداقل بودجه مورد نیاز برای راه اندازی یک هتل بیمارستان 120 تخت خوابی حدود دویست میلیارد و ششصد میلیون تومان است. البته بودجه لازم برای ارائه سایر خدمات تقریحی رفاهی نیز جای خود را دارد که با توجه به کیفیت و نوع خدمات متغیر است و به نظر هیئت موسس و هیئت سهامداران بستگی دارد.
✳️ خلاصه براورد های مالی بیزنس پلن احداث بیمارستان 400 تختخوابی سال 1399:
- ظرفیت بیمارستان: 400 تختخواب
- زیربنای مورد نیاز ساختمان و محوطه: 30 تا 40 هکتار
- حداکثر بودجه مورد نیاز بر اساس تختخواب: 400 میلیارد تومان
- نرخ برابری ارزی: 1$=28232T
- نرخ سوددهی: 25 الی 32 درصد
✍️ جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی بیمارستان خصوصی ، با اطلاعات کاملا به روز با فرمت Word و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ جواز تاسیس یا وام و تسهیلات بانکی ،با ما تماس بگیرید .
📚 دانلود فایل های طرح توجیهی تیپ بیمارستان خصوصی
👈 توجه : کلیه ی طرح های تیپ یا آماده ، صرفا کاربرد مطالعاتی و تحقیقاتی داشته و جهت اخذ مجوز و یا تسهیلات و وام بانکی مناسب نمیباشند . جهت تهیه طرح توجیهی با کاربرد اجرایی و بانکی با ما تماس بگیرید.
برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.
برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.
برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.