
جهت دانلود طرح توجیهی فراوری و بسته بندی چای و برنج ، به انتهای صفحه مراجعه نمایید . چای دمنوشی با انواع مختلف می باشد ، که از خواص گوناگونی برخوردار بوده و دارای طرفداران زیادی در جهان می باشد . برنج نیز ماده ای غذایی می باشد ، که تقریبا توسط نصف مردم جهان به عنوان غذای اصلی استفاده می شود . بسته بندی شکر نیز ، از جمله فعالیت هایی می باشد که علاوه بر بسته بندی چای و برنج ، در کارخانه های بسته بندی انجام می شود .
معرفی طرح توجیهی فراوری و بسته بندی چای و برنج :
چای :
چای محصولی می باشد ، که مورد استفاده بیشتر افراد می باشد . چای دارای انواع مختلفی ازقبیل چای سبز ، چای سیاه ، چای اولنگ ، چای فوری ، چای کیسه ای و چای قالبی می باشد . چای سبز در حال حاضر 20 تا 25 درصد از سهم چای تولیدی در کل جهان را به خود اختصاص داده است . کشور های چین و ژاپن 80 درصد از کل چای سبز جهان را تولید می کنند .
چای سیاه که پرمصرف ترین نوع چای می باشد ، دو سوم از چای های موجود در جهان را به خود اختصاص داده است .
چای اولنگ بیشتر در کشور های چین ، ژاپن و تایوان استفاده می شود . در تولید چای اولنگ مرحله تخمیر به صورت نیمه انجام می شود .
چای قالبی نیز نوعی از چای می باشد ، که اغلب در کشور چین تولید می شود . برای تولید این نوع چای ، ابتدا برگ ، ساقه و گاهی شاخه های جوان جمع آوری شده ، سپس آن ها را تحت فشار درآورده و به صورت قالب در می آورند .
چای فوری نیز اغلب در کشور های سریلانکا و هندوستان ساخته می شود . برای تولید چای فوری ، ابتدا چای را دم کرده و آن را تغلیظ می نمایند . سپس چای تغلیظ شده را تحت حرارت پایین به شکل پودر تبدیل می کنند .
چای کیسه ای نیز بیشتر از انواع چای ریز و یا چای سی تی سی و چای سیاه تولید می شود . اغلب چای کیسه ای به صورت 2 گرمی ظرف گیری خواهد شد .
از خواص چای می توان به بهبود سلامت قلب ، کاهش ریسک سرطان تخمدان ، افزایش ایمنی ، بهبود سلامت استخوان ، بهبود هضم غذا و ... اشاره نمود . همچنین مصرف چای سیاه سبب جلوگیری از ابتلا به دیابت نوع 2 خواهد شد .
برنج :
برنج یکی از غلات و مواد غذایی مهم در جهان می باشد . تقریبا نیمی از مردم جهان از برنج به عنوان غذای اصلی خود استفاده می کنند . برنج کشت شده در شالیزار ها ، پس از اجرای طرح توجیهی فراوری و بسته بندی چای و برنج ، در صنایع تبدیلی برنج مراحلی را طی کرده و سپس به صورت برنج قابل استفاده توسط انسان ها تبدیل می شود . از خواص برنج می توان به کاهش فشار خون بالا ، مراقبت از پوست ، تامین انرژی بدن ، جلوگیری از بیماری سرطان ، جلوگیری از بیماری آلزایمر ، تسکین خارش پوست ، جلوگیری از آلزایمر ، افزایش اشتها ، ادرار آور و ... اشاره نمود .
برنج قهوه ای به دلیل داشتن سبوس ، دارای خواص بیشتری نسبت به برنج سفید می باشد . افرادی که دارای بیماری دیابت هستند ، باید برنج قهوه ای را جایگزین برنج سفید نمایند . چراکه برنج قهوه ای دارای شاخص گلوکز کمتری می باشد .
فرایند فراوری برنج ، جهت اجرای طرح توجیهی فراوری و بسته بندی چای و برنج ، به شرح زیر می باشد :
در مرحله اول ، شالی های برداشت شده به کارخانه شالی کوبی انتقال داده می شوند . بدین طریق شالی ها را به خشک کن ها منتقل کرده و پس از گذشت مدت زمان 4 روز ، رطوبت آن ها از 15 درصد به 8 درصد کاهش پیدا خواهد کرد . اگر هدف تولید برنج دودی باشد ، علاوه برگرما ، دود هم به شالی ها دمیده خواهد شد .
در مرحله دوم شالی ها به خط تولید و الک شالی انتقال داده می شوند . بدین طریق ساقه های موجود در شالی ، خاک و گرد و غبار شالی از آن جدا می شوند .
در مرحله سوم ، ضایعات سنگی و فلزی همراه شالی ، با استفاده از دستگاه سنگ گیر از آن جدا می شوند .
در مرحله چهارم ، با استفاده از دستگاه پوست کن ، پوست رویی شالی ( شلتوک ) جدا می شود .
در مرحله پنجم ، سبوی برنج به صورت کامل برداشته می شود ، که برنج سفید شود . اگر هدف تولید برنج قهوه ای باشد ، لایه برداری سبوی برنج به صورت بسیار جزئی انجام می شود .
در مرحله ششم ، برنج ها را از واحد سفیدکن عبور می دهند ، بدین طریق هر نوع سبوس که روی برنج ها باقی مانده باشد ، ازبین خواهد رفت .
در مرحله هفتم ، برنج ها در دو طبقه الک می شوند . در طبقه اول سه طبقه وجود دارد ، که برنج ها را به سه دسته برنج نیم دانه درشت ، برنج نیم دانه متوسط و برنج نیم دانه ریز تفکیک می کند . در طبقه دوم نیز قلوه های برنج جدا می شوند . قلوه ها دانه های کوچکی هستند ، که اگر درون برنج باشند ، پس از پخت سفت شده و سبب چسبندگی برنج خواهند شد .
در مرحله هشتم ، برنج درون گونی های 50 کیلویی بسته بندی شده و به مدت زمان دوماه در انبار قرار داده می شود .
در مرحله نهم ، دوباره برنج های انبار شده را الک می کنند . بدین طریق دانه های نارس ، شکسته و قلوه های باقی مانده در برنج از آن جدا می شوند .
در مرحله دهم ، با استفاده از دستگاه سورتینگ ، دانه های برنج را با توجه به رنگ آن ها جدا کرده ، سپس ضایعات برنج از آن جدا می شوند .
در مرحله آخر نیز عملیات بسته بندی برنج انجام خواهد شد .
فرایند فراوری چای ، جهت اجرای طرح توجیهی فراوری و بسته بندی چای و برنج ، به شرح زیر می باشد :
در مرحله اول برگ های سبز چای که از زمین چیده شده اند ، به کارخانه مورد نظر انتقال داده می شوند .
در مرحله دوم ، ابتدا کیفیت برگ ها بررسی شده ، سپس آن ها را به اتاق پلاس انتقال می دهند . بدین طریق با استفاده از منبع گرما ، رطوبت برگ ها گرفته خواهد شد .
در مرحله سوم ، عملیات مالش دادن برگ های سبز چای انجام می شود .
در مرحله چهارم ، عملیات تخمیر اکسیداسیون ، جهت تولید چای سیاه انجام می شود . این مرحله خیلی مهم است ، در صورتی که عمل تخمیر حتی برای چند دقیقه دیر تر و یا زود تر پایان یابد ، بر کیفیت و عطر و طعم چای بدست آمده تاثیر منفی می گذارد .
در مرحله پنجم ، عملیات گرم کردن و خشک کردن چای انجام می شود .
در مرحله ششم ، با توجه به درشت بودن و ریز بودن ذرات چای ، آن را جداسازی و طبقه بندی می نمایند .
در مرحله آخر هم ابتدا چای بسته بندی شده ، سپس وزن ، نوع و تاریخ انقضای چای بر روی بسته بندی درج می شود .
در صورتی که نیاز به طرح توجیهی و امکان سنجی فراوری و بسته بندی چای و برنج ، برای ارائه به بانک یا اخذ مجوز دارید با کارشناسان ما تماس بگیرید .
:: مطالب مرتبط :
:: دانلود طرح توجیهی احداث کارخانه تولید چای کیسه ای با منشا گیاهان دارویی
:: دانلود طرح توجیهی احداث کارخانه تولید محصولات چای سبز
:: این مطالب هم ممکن است برای شما جذاب باشند :
:: نگارش طرح توجیهی اختصاصی با کامفار برای اخذ وام و مجوز
:: دانلود هزاران طرح توجیهی تیپ صنعتی و معدنی
:: دانلود طرح های توجیهی سال 96 و 97 و 98
:: دانلود طرح های توجیهی تیپ کشاورزی و دامپروری
:: دانلود طرح های توجیهی گردشگری و بوم گردی و خدماتی
:: جهت عضویت در سایت کلیک نمایید .
:: جهت ورود به سایت کلیک نمایید .
:: دانلود طرح توجیهی فراوری و بسته بندی چای و برنج
جمعه, 21 تیر 1398 15:04
2.68 MB
271برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.
چهارشنبه, 16 تیر 1400 00:43
4.2 MB
54برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.


