• 021-77869979
  • سفارش طرح توجیهی : 09360555304
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 24/7

طرح توجیهی فراوری و بسته بندی چای سبز ⭐️ 0 تا 100 تولید

(5 votes, average 5 out of 5)

طرح توجیهی محصولات چای سبز

جهت نگارش مطالعات بازار و طرح توجیهی فراوری و بسته بندی چای سبز با اطلاعات کاملاً به روز برای سال 1402 ، با فرمت DOC و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، این صفحه را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید . ضمنا میتوانید فایل pdf طرح توجیهی فراوری و بسته بندی چای سبز را که در سال های قبل نگارش شده است را صرفا جهت مطالعه از انتهای صفحه دانلود نمایید.


✔️ نوشیدنی پرخاصیت چای سبز و تفاوت های آن با چای سیاه را بهتر بشناسیم !


تفاوت چای سبز و سیاه را دقیقتر و علمی تر بشناسیم

چای سبز با کد آیسیک 15491220 بیشتر در کشورهای ژاپن و چین تولید و مصرف می شود. چـای سـبز بـه عنوان یک نوشیدنی با ارزش دارویی فوق العاده معرفی شده است به طوری که در کشورهای پیشرفته به تدریج جایگزین چای سیاه می شود.

خواص دارویی منحصر بفرد در چای سبز بـه علـت دسـت نـخـورده ماندن کاتچین های برگ سبز چای است که طی عملیات تولید با فرآیندی موسـوم بـه آنزیم بری حاصل می شود.

در پروسه تولید چای سبز، عمل تخمیر صورت نگرفته و پس از آنزیم بـری و مالش، چای را خشک می نمایند.

تفاوت چای سبز و سیاه را دقیقتر و علمی تر بشناسیم !

چای سیاه و چای سبز هر دو از گیاه واحدی به دست می آیند. تفاوت در این است که برای تهیه چای سبز برگ ها را بخار داده ، گرد می کنند و سپس آن را خشک می نمایند ولی برای تهیه چای سیاه برگ ها ، خشک شده ، تخمیر شده ، در برخی اوقات مواد و رنگ های شیمیایی به آن اضافه می گردد و برشته می شود یعنی فرآیند بیشتری به روی چای صورت می گیرد.

هم چای سیاه و هم چای سبز دارای رنگدانه هایی می باشند که اثر کاهش ابتلا به سرطان های مختلف در آن ها دیده شده است. زمانی که چای با غلظتـی مناسب دم بکشد ، تنها محتوی نیمی از کافئین یک فنجان قهوه است. با این حال چای بدون کافئین هـم وجود دارد.

✳️ مواد موثر موجود در چای سبز و خواص آنها را به صورت دقیق و علمی بشناسیم !

ویتامین ها و مواد معدنی موجود در 100 گرم چای سبز

چای سبز حاوی آنتی اکسیدان ها - پلی فنول ها - تنین و همچنین شامل انواع وسیعی از ویتامین ها و مواد معدنی است.

پلی فنول ها گروهی از فیتو کمیکال ها هستند که در چای سبز به وفور یافت می شوند و دارای خاصیت ضد سرطان و سبب پیشگیری از بروز بیماری های قلبی می شوند. طعم تلخ چای سبز به وجود پلی فنول ها نسبت داده شده است.

کاتچین ها از دسته پلی فنول ها هستند. در چای سبز کاتکین (کاتچین ها) به مقدار قابل ملاحظه یافت می شوند. انواع آن شامل : اپی کاتچین ، اپی گالوکاتچین ، اپی کاتچین گالات و اپی گالوکاتچین گالات میباشند.

%10 – 50% کاتچین کل چای سبز را اپی گالوکاتچین گالات تشکیل می دهد که خاصیت آنتی اکسیدانی آن نسبت به بقیه انواع کاتچین بیشتر است. همچنین خاصیت آنتی اکسیدانی آن نسبت به ویتامین ای و سی 100- 25 برابر بیشتر است.

یک فنجان چای سبز به میزان 40 -10 میلی گرم از پلی فنول ها را تامین کرده و همچنین همین میزان چای فعالیت آنتی اکسیدانی اش نسبت به میزان یک سروینگ از بروکلی *هویج* اسفناج و توت فرنگی خیلی بیشتر است.

تنها آمینو اسیدی که در چای سبز یافت می شود تنین است که دارای اثر آرام بخش می باشد. در چای سبز تنین (دارای خاصیت ضد استرس و همچنین کنترل کننده کورتیزول می باشد.) به کاتچین (دارای اثرات آنتی اکسیدانی) تبدیل می شود. انتظار می رود که 3 - 4 فنجان چای سبز حاوی 100 - 200 میلی گرم تنین باشد.

✳️ ترکیبات تشکیل دهنده چای سبز و خواص آنها به قرار زیر میباشند :

ترکیبات تشکیل دهنده چای سبز و خواص آنها

1 - کاتچین (ترکیب اصلی) :

  • کاهش وقوع سرطان
  • کاهش تومور
  • کاهش وقوع جهش
  • کاهش اکسیداسیون
  • کاهش کلسترول خون
  • جلوگیری از افزایش فشارخون
  • جلوگیری از افزایش قند خون
  • جلوگیری از بوی بد دهان
  • نابودی باکتری ها
  • نابودی ویروس آنفولانزا

2 - کافئین :

  • مانع خستگی و کسالت و سبب افزایش بیداری در شخص.
  • دارای خاصیت دیورتیک (افزایش ادرار)

3 - ویتامین سی :

  • پیشگیری از وقوع استرس
  • پیشگیری از آنفولانزا

4 - ویتامین های گروه ب :

کمک به متابولیسم کربوهیدرات

5 - r - Amino butryc Asid (GABA) :

کاهش فشار خون

6 - فلاونوئید ها :

  • تقویت دیواره رگ های خون
  • جلوگیری از بوی بد دهان

7 - پلی ساکارید ها :

کاهش قند خون

8 - ویتامین ای :

خاصیت آنتی اکسیدانی

9 - تنین (نوعی آمینواسید) :

طعم دهنده مطلوب به چای سبز


✔️ تشریح روش فراوری و بسته بندی چای سبز خشک !


تشریح روش فراوری و بسته بندی چای سبز خشک

تولید چای یا تبدیل برگ سبز به چای خشک و آماده مصرف در صنعت چای سازی شامل عملیات زیر می باشد که البته برای تولید چای سبز عمل تخمیر صورت نمی گیرد :

  1. پلاس (Withering)
  2. مالش (Rolling)
  3. غربال کردن (Sorting)
  4. تخمیر (Fermentation)
  5. خشک کردن (Drying)
  6. درجه بندی و بسته بندی (Grading and Packing)

فراوری و بسته بندی چای سبز خشک

1 - پلاس :

در مرحله پلاساندن برگ ، فعل و انفالات شیمیائی (که بعدا در مالش و تخمیر ادامه می یابد) آغاز می شود. نقش اصلی پلاس ، تبدیل برگ سبز به حالتی است که امکان مالش برگ را بـه طور متناسـب برای تولید چای میسر می سازد.

برگ تازه به طور متوسط دارای 75 تا 80 درصد آب می باشد ، در جریان عمل پلاس به حدود 50 تا 60 درصد تقلیل می یابد. مدت مرحله پلاس متناسب با نوع چای ، درجه گرما و رطوبت و جریان هوا بین 12 تا 24 ساعت به طول می انجامد.

پلاس از نظر کیفیت چای اهمیت زیادی دارد زیرا اگر برگ ها خوب پلاس نشوند ، در هنگام مالش شکسته می شوند و مواد موجود در آن از بین رفته و چای نامرغوبی به دست می آید.

2 - مالش :

هدف صلی این عمل متلاشی ساختن سلول های برگ به منظور آزاد کردن مـواد محتوی آن ها است. مدت مالش نسبت به ضخامت برگ ها از 30 دقیقه تا 1.5 ساعت و گاهی تا 2 ساعت به طول می انجامد.

برگ چای را به طور متوسط سه نوبت مالش می دهند. در اولین نوبت که چای حاصله از آن به مالش یک معروف است ، مقدار فشار وارده بر برگ را بسیار کم می گیرند و در نوبت دوم و سوم که چای استحصالی به ترتیب چای مالش 2 و چای مالش 3 نام دارد مقـدار فشار باید زیاد تر شود یعنی پس از نوبت اول که برگ های لطیف به وسیله ی غربال های مخصوصی از برگ های ضخیم جدا شده اند ، برگ های ضخیم باقی مانده را مجددا با فشار بیشتر مالش می دهند.

علاوه بر خارج شدن عصاره برگ ، در دوره مالش از نظر شکل ظاهری نیز برگ حالت پیچید گی پیدا کرده و ریز می شوند و مقداری آب و مواد زائد خود را از دست می دهد .

گذشته از  مواد مختلفی که در یاخته های برگ چای موجود است ماده ای نیز به نام "دیاستاز" که از دسته اکسید ازها می باشد و به "ته آز" معروف است در برگ چای وجود دارد. پس از آن که این ماده بر اثر پاره شدن یاخته ها آزاد گردید با " تانن" موجود در برگ که در اثر مالش آزاد گردیده تماس حاصل کرده و اکسیده شدن آن می گردد.

در نتیجه ی این احتراق خفیف است که رنگ چای حاصل می گردد. شیره ی برگ یا مواد درون سلولی به این ترتیب روی برگ قرار می گیرد. و پس از تخمیر و خشک کردن در موقع طبخ چای محلول می شود و به چای ، رنگ و طعم می دهد. چنانچه برگ خوب مالش نشده باشـد شیره در سلول ها مانده و هنگام طبخ ، چای کم مایه و بی رنگ خواهد بود.

3 - غربال کردن :

منظور ، جدا نمودن برگ های ریز و لطیف از برگ های درشت و ضخیم تر و نیز خنک کردن برگ ها و خرد کردن کلوخه هایی است که ضمن مالش تشکیل شده است.

در اثـر ایـن عمـل برگ های ریز و لطیف که در اثر لطافت زود تر خرد شده است از قسمت های دیگر که بـه مالش بیشتری احتیاج دارند جدا می شوند و ثانیاً از حرارت برگ سبز که در اثر عملیات مالش ایجاد شده کاسته می گردد.

4 - تخمیر :

فرایند تخمیر که در حقیقت تهیه چای سیاه می باشد ، به آخرین تغییرات و فعل انفالات شیمیایی اطلاق می شود که طی مراحل قبل در برگ شروع شده بود. برای تولید چای خشک سبز این مرحله انجام نمیشود.

در مرحله تخمیر است که رنگ و عطر چای صـورت نهایی خود را یافته سپس در مرحله خشک کردن چای ، در آن تثبیت می شود ، عمل تخمیر نیز به دو صورت ماشینی و طبیعی انجام می گیرد.

برای این عمل چای خرد شده را مدتی در اطاقی که دارای حرارت 21 تا 26 درجه سانتی گراد و رطوبتی حـدود 98 درصـد اسـت قـرار می دهند تا دگرگونی های شیمیایی که در مرحله مالش شروع شده بود ، در اطاق تخمیر تکمیل شـود.

معمـولاً این مدت که حدود 4 ساعت است تا هنگامی که بوی مخصوصی از چای استشمام شود ادامه می یابد. مرحله تخمیر یک مرحله حساس فعل و انفالات و واکنش های شیمیایی است که دارای اهمیت فوق العاده ای در صنعت چای سازی می باشد.

چند دقیقه زود تر یا دیر تر خاتمه دادن به عمل تخمیر اثر زیادی در کیفیت و عطر و رنگ چای به جای می گذارد. از آن جایی که کنترول حرارت و رطوبت اطاق تخمیر چندان ساده نیست امروزه برای تخمیر چای نیز ماننـد عمليات مالش از ماشین های مخصوص این کار استفاده می کنند.

5 - خشک کردن :

خشک کردن در واقع خاتمه بخشیدن به عمل تخمیر و حفظ نمودن و ثابت نگه داشتن خصوصیاتی است که تخمیر در برگ ایجاد نموده است. مقدار آب موجـود دربرگ توسـط عـمل خـشک کردن کاهش یافته و به حدود 4 تا 5 درصد می رسد.

به این ترتیب چای تبدیل به کالائی قابل نگهداری و عرضه به بازار می شود. اگر چای خوب خشک شده باشد رنگ مشکی یافته و در اثر کوچک ترین فشاری کاملا خرد می شود و هرگاه رطوبت چای بیش ازحد مجاز باشد برگ چای حالت ارتجاعی به خود می گیرد موجب می شود که عمل تخمیر پس از اتمام عملیات خشک کردن نیز ادامه یافته و کیفیت چای تنزل یابد ، چای در این حالت مستعد کپک زدن می باشد.

6 - درجه بندی و تقسیم بندی :

در این فرایند آماده سازی ، از لحاظ درشتی و مرغوبیت سه نوع چای به دست می آید.

الف) چای مالش یک :

که از لحاظ اندازه ریزتر از دو نوع دیگر و معمولاً پس از مالش اول به دست می آید. به علت مرغوبیت این چای و اینکه غنچه و برگ اول تشکیل یافته چای درجه یک نامیده می شود. اقلام مختلف این چای درایران به قلم شکسته زرین و باروتی زرین معروف اند.

ب) چای مالش دو :

از چای مالش دو همان اقلام فوق الذکر حاصل می شوند که رنگ و عطر و کیفیت آن ها به مراتب از انواع حاصل از مالش یک ضعیف تر است.

ج) چای مالش سه :

این نوع چای از برگ های سوم و ساقه بین برگ دوم و سوم به دست می آید و بر اساس نیاز بازار ، به وسیله ی ماشین خرد کننده خرد شده و به اقـلام شکسته ، بـاروتی و خاکه تبدیل می گردد.

امروزه ثابت شده است که نحوه عرضه کالا در بازار نقش مهمی در موقعیت آن دارد و نـوع بـسته بندی و عرضه چای که شاید در نظر اول خیلی بی اهمیت و ساده تلقی شـود ، عامل مهمی برای جلب مشتری و مصرف کننده و نگهداری چای می باشد.

علاوه بر این در بسته بندی چای بایستی دقت شود که چای در بسته های عایق رطوبت نگهداری شود و گرنه رطوبت به سرعت چای را فاسد کرده و حداقل کیفیت آن را تنزل می دهد.

✳️ چارت فرایند تولید و بسته بندی چای سبز خشک به قرار زیر میباشد :

چارت فرایند تولید و بسته بندی چای سبز خشک

✳️ چارت فرایند تولید و بسته بندی چای فوری نیز به قرار زیر میباشد :

چارت فرایند تولید و بسته بندی چای فوری


✔️ براورد ماشین آلات و تجهیزات و تاسیسات مورد نیاز کارخانه فراوری و بسته بندی 1000 تن چای سبز خشک !


ماشین آلات کارخانه فراوری و بسته بندی چای سبز خشک

✳️ ماشین آلات مورد نیاز کارخانه فراوری و بسته بندی 1000 تن چای سبز خشک به قرار زیر میباشند :

  • ماشین آلات مالش 67 اینچ : 2 عدد
  • ماشین آلات مالش 47 اینچ : 2 عدد
  • تراف با اکتروموتور : 25 عدد
  • فایرومات کامل : 4 عدد
  • میدلتون با الکتروموتور : 3 عدد
  • غربال چای خشک : 1 عدد
  • زیر خشکی (مترمربع) : 40 عدد
  • ماشین خشک 6 فوت بزرگ : 3 عدد
  • باسکول ساعتی : 2 عدد
  • سرتر کامل : 2 عدد
  • مه پاش : 2 عدد
  • کوره هوای گرم : 1 عدد
  • غربال برگ سبز : 2 عدد

✳️ تجهیزات و تأسیسات مورد نیاز کارخانه فراوری و بسته بندی 1000 تن چای سبز خشک به قرار زیر میباشند :

  • تاسیسات و گرمایش سالن ها
  • کنتور آب 1 اینچ و لوله کشه های مربوطه
  • سیستم گرمایش و سرمایش
  • هزینه انشعاب برق و لوازم اندازه گیری تابلو Kw 100
  • سیستم حفاظتی ؛ ایمنی
  • سیستم اطفاء حریق
  • لوله کشی گاز

✔️ براورد زمین و محوطه سازی و ساختمان های مورد نیاز کارخانه فراوری و بسته بندی 1000 تن چای سبز خشک !


کارخانه فراوری و بسته بندی چای سبز خشک

✳️ زمین و محوطه سازی مورد نیاز کارخانه فراوری و بسته بندی 1000 تن چای سبز خشک به قرار زیر میباشند :

  • زمین 5000 متر مربع
  • خاکبرداری و تسطیح : 5000 متر مربع
  • حصارکشی : 380 متر مربع
  • آسفالت و پیاده رو سازی : 750 متر مربع
  • ایجاد فضای سبز و روشنایی : 1000 متر مربع

✳️ ساختمان سازی مورد نیاز کارخانه فراوری و بسته بندی 1000 تن چای سبز خشک به قرار زیر میباشند :

  • سالن تولید : 1000 متر مربع ، (سوله)
  • انبار (مواد اولیه) : 400 متر مربع ، (اسکلت فلزی)
  • انبار (مواد محصول) : 400 متر مربع ، (سوله)
  • اداری : 75 متر مربع ، (اسکلت فلزی)
  • آشپزخانه : 25 متر مربع ، (اسکلت فلزی)
  • رخت کن و نمازخانه : 25 متر مربع ، (اسکلت فلزی)
  • سرویس ها : 50 متر مربع ، (اسکلت فلزی)
  • ساختمان نگهبانی : 50 متر مربع ، (اسکلت فلزی)

✔️ براورد مواد اولیه ، پرسنل و یوتیلیتی مورد نیاز کارخانه فراوری و بسته بندی 1000 تن چای سبز خشک !


نیروی انسانی کارخانه چای سبز خشک

✳️ مواد اولیه و بسته بندی مورد نیاز کارخانه فراوری و بسته بندی 1000 تن چای سبز خشک به قرار زیر میباشند :

  • چای فله ای : 1050 تن در سال
  • مقوای چاپ شده : 12500 کیلو گرم در سال
  • کاغذ گرافیت : 65000 کیلو گرم در سال
  • چسب : 1000 کیلو گرم در سال
✳️ نیروی انسانی مورد نیاز کارخانه فراوری و بسته بندی 1000 تن چای سبز خشک به قرار زیر میباشند :

پرسنل بخش اداری :

  • حسابدار : 1 نفر ، (لیسانس)
  • نگهبان : 1 نفر ، (دیپلم)
  • کارمند دفتری : 1 نفر ، (فوق دیپلم)
  • پرسنل خدماتی : 1 نفر ، (دیپلم)

پرسنل بخش تولید :

  • مدیر : 1 نفر ، (لیسانس)
  • مدیر تولید (مسئول فنی) : 1 نفر ، (لیسانس)
  • پرسنل کنترل کیفیت : 1 نفر ، (فوق دیپلم)
  • پرسنل تعمیرات : 1 نفر ، (فوق دیپلم)
  • سرپرست تولید : 1 نفر ، (فوق دیپلم)
  • مدیر کنترل کیفی : 1 نفر ، (لیسانس)
  • کارگر ساده : 10 نفر ، (ابتدایی)

جمع کل : 20 نفر

✳️ یوتیلیتی مورد نیاز کارخانه فراوری و بسته بندی 1000 تن چای سبز خشک به قرار زیر میباشند :
  • آب مصرفی : 1500 متر مکعب در سال
  • برق مصرفی : 600000 کیلووات در سال
  • گاز : 450000 متر مکعب در سال
  • بنزین : 9000 لیتر در سال

✍️ جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی فراوری و بسته بندی چای سبز ، با اطلاعات کاملا به روز با فرمت Word و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ جواز تاسیس یا وام و تسهیلات بانکی ،با ما تماس بگیرید .


📚 دانلود فایل های طرح توجیهی تیپ فراوری و بسته بندی چای سبز


👈 توجه : کلیه ی طرح های تیپ یا آماده ، صرفا کاربرد مطالعاتی و تحقیقاتی داشته و جهت اخذ مجوز و یا تسهیلات و وام بانکی مناسب نمیباشند . جهت تهیه طرح توجیهی با کاربرد اجرایی و بانکی با ما تماس بگیرید.

فايل‌ها:
zipطرح توجیهی تولید محصولات چای سبز | چای اولانگ 96 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخشنبه, 13 آبان 1396 00:12
حجم فايل 1.26 MB
دانلود 489

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید چای سبز سرد 73 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخجمعه, 12 آبان 1396 23:34
حجم فايل 3.59 MB
دانلود 478

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.


کسب و کارهای پر طرفدار

صنایع دارویی

© 2024 کلیه حقوق این وبسایت محفوظ میباشد.
Articles
Categories