• 09126277388
  • سفارش طرح توجیهی : 09127975250
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 24/7

طرح توجیهی کارخانه فریز درایر میوه و گل و گیاه ⭐ 0 تا 100 فرایند تولید

(4 votes, average 5 out of 5)

طرح توجیهی کارخانه فریز درایر میوه و گل و گیاه

 

بیزنس پلن و طرح توجیهی کارخانه فریز درایر میوه و گل و گیاه می تواند اطلاعات تخصصی راجع به هزینه های احداث و درآمدهای کارخانه و سود خشک کردن میوه و گیاهان به روش فریز درایر به شما بدهد ، همچنین شما میتوانید از آنها جهت اخذ مجوزها و وام بانکی و یا اخذ زمین استفاده کنید.

همچنین در انتهای این مطلب کلیه طرحهای توجیهی آماده خشک کردن میوه و گیاهان به روش فریز درایر جهت دانلود شما قرارداده شده اند. این طرحهای توجیهی مربوط به سالهای گذشته بوده و کاربرد اجرایی ندارند و صرفا برای مطالعه میتوانید آنها را دانلود کنید.

 

✳️ سر فصل های این مقاله (0 تا 100 کارخانه فریز درایر میوه و گل و گیاه)

✔️ 0 تا 100 بیزنس پلن و کاربردهای گیاهان دارویی خشک شده با فریز درایر

✔️ مصرف کنندگان محصولات طرح توجیهی کارخانه فریز درایر میوه و گل و گیاه

✔️ بررسی راندمان کارخانه فریز درایر گیاهان در طول سال

✔️ مواد اولیه مصرفی کارخانه خشک کردن گل و گیاه با فریز درایر

✔️ ماشین آلات خط تولید خشک کردن گل و گیاه به روش Dry Freez

✔️ تاسیسات و امور زیربنایی کارخانه خشک کردن گل و گیاه به روش Dry Freez

✔️ وضعیت اشتغال زایی کارخانه خشک کردن گل و گیاه با فریز درایر

✔️ میزان آب و انرژی مورد نیاز کارخانه خشک کردن گل و گیاه با فریز درایر

✔️ زمین و ابنیه کارخانه خشک کردن گل و گیاه با فریز درایر

✔️ لیست برخی از گیاهانی که میتوان با فریز درایر خشک کرد

✔️ فرایند خشک کردن میوه و گل و گیاه به روش فریز درایر

✔️ لیست برخی از شرکتهای سازنده ماشین آلات فریز درایر

✔️ چه روشهایی برای خشک کردن میوه و گل و گیاه وجود دارد ؟

✔️ مزایای خشک کردن گیاهان دارویی به روش فریز درای چیست؟

✔️ آیا کالای جایگزینی برای گیاهان دارویی خشک شده وجود دارد؟

✔️ دانلود فایل های طرح توجیهی تیپ کارخانه فریز درایر میوه و گل و گیاه

 


✔️ معرفی طرح توجیهی و بیزنس پلن خشک کردن میوه و گیاهان به روش فریز درایر !


0 تا 100 بیزنس پلن و کاربردهای گیاهان دارویی خشک شده با فریز درایر

✳️ 0 تا 100 بیزنس پلن و کاربردهای گیاهان دارویی خشک شده با فریز درایر :

محصول مورد مطالعه طرح توجیهی حاضر ، درجه بندی ، بسته بندی و خشک کردن میوه جات و گل و گیاه با فریز درایر با ظرفیت 400 تن در سال می باشد. میوه جات و گیاهان خشک شده به روش فریز درای به عنوان یک کالای واسطه ای در تولید محصولات دیگر مانند دارویی ، غذایی و آرایشی مورد استفاده دارند.

ضریب مصرف گل و گیاه تازه به نسبت نوع خشک آن حدود شش است که بدین ترتیب در صورتی که صرفا بخواهیم گل و گیاهان دارویی را خشک کنیم با توجه بر ظرفیت عملی تولید 400 تن در سال ، نیاز به 2400 تن گل و گیاه تازه در سال می باشد.

مصرف کنندگان محصولات طرح توجیهی کارخانه فریز درایر میوه و گل و گیاه :

  • کارخانجات تولید کننده داروهای انسانی و حیوانی
  • برخی کارخانجات تولید کننده مواد آرایشی
  • برخی کارخانجات تولید کننده مواد بهداشتی
  • برخی کارخانجات محصولات غذایی

مطابق طبقه بندی وزارت صنایع و معادن ، گل و گیاه درجه بندی ، خشک و بسته بندی شده دارای کد آیسیک 15132112 می باشد.

همچنین با مراجعه به فهرست استانداردهای ملی موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران ، شماره استانداردهای ملی 1925 ، 1821 ، 1725 در ارتباط با گیاهان خشک شده است.

در صورتی که قصد ورود به صنعت خشک کردن میوه جات و گل و گیاه به روش فریز درای دارید جهت تهیه بیزنس پلن و یا طرح توجیهی میتوانید با کارشناسان وبسایت گسترش کارآفرینی با مدیریت «مهندس ایمان حبیبی» تماس بگیرید.

بررسی راندمان کارخانه فریز درایر گیاهان در طول سال

✳️ بررسی راندمان کارخانه فریز درایر گیاهان در طول سال :

تولید گل و گیاه خشک ، درجه بندی و بسته بندی آن از سالیان گذسته در کشور معمول بوده است. از طرف دیگر تولید کشاورزی مواد اولیه آن (گل و گیاه تازه) تنها طی چند ماه از سال در کشورمان امکان پذیر است ، لذا واحد صنعتی امکان تامین آن را در کلیه فصول سال دارا نبوده و بر این اساس سعی می کنند در فصل تولید گل و گیاه تازه به صورت سه شیفت و با حداکثر ممکن ظرفیت اقدام به تولید نموده و به واسطه آن بهره برداری هرچه بیشتر از حداقل قیمت ها را محقق سازند.

بنابر این می توان گفت که با توجه به شرایط فوق ، تولید در فصول برداشت گل و گیاه تازه با صد در صد ظرفیت عملی صورت گرفته و در سایر ایام با توجه به نیاز بازار و سطح قیمت های خرید گل و گیاه تازه که اکثرا از گلخانه ها این گیاهان تهیه می شود ، راندمان تولید تنظیم می گردد. بنابر این متوسط راندمان تولید معادل 80 درصد در سال در نظر گرفته می شود.


✔️ خلاصه دانش فنی طرح توجیهی خشک کردن میوه و گیاهان به روش فریز درایر!


مواد اولیه مصرفی کارخانه خشک کردن گل و گیاه با فریز درایر

✳️ مواد اولیه مصرفی کارخانه خشک کردن گل و گیاه با فریز درایر :

مواد اولیه مصرفی طرح انواع گل و گیاه تازه می باشد. ضریب مصرف گل و گیاه تازه به نسبت نوع خشک آن حدود شش است که بدین ترتیب با توجه بر ظرفیت عملی تولید 400 تن در سال ، نیاز به 2400 تن گل و گیاه تازه در سال می باشد.

✳️ ماشین آلات و تجهیزات و تاسیسات کارخانه خشک کردن گل و گیاه با فریز درایر :

ماشین آلات خط تولید خشک کردن گل و گیاه به روش Dry Freez :

  • نقاله سورت گیاه : 2 دستگاه
  • ماشین سیستم شست و شوی گیاه : 1 دستگاه
  • سیستم خرد کن گیاه : 1 دستگاه
  • ماشین سیستم اچینگ گیاه : 1 دستگاه
  • ماشین بسته بندی سلفون متالایز : 1 دستگاه
  • مخازن میانی و نهایی : 2 دستگاه
  • مجموعه سیستم خشک کن تصعیدی تحت دمای صفر درجه سانتی گراد و فشار Hg 4.6 : یک مجموعه کامل
  • سایر ماشین آلات
  • برای ظرفیت تولید سالیانه 400 تن

تجهیزات آزمایشگاهی و کارگاهی خشک کردن گل و گیاه به روش Dry Freez :

  • کوره تعیین درجه خشک شدن ورقه های پیاز
  • ترازوی دقیق با دقت 0.01 گرم
  • میکروسکوپ
  • دستگاه HPLC
  • کلنی کانتر
  • یخچال
  • محیط های کشت مختلف
  • میزهای کار
  • دستگاه استریل کننده شیشه ای
  • دستگاه تولید آب مقطر
  • دما سنج دیجیتال
  • فشار سنج دیجیتال
  • خشک کن تحت خلاء آزمایشگاهی با قابلیت خلاء 4.6 میلی متر جیوه
  • فریزر آزمایشگاهی با ظرفیت 10 لیتر
  • سایر تجهیزات...

تاسیسات و امور زیربنایی کارخانه خشک کردن گل و گیاه به روش Dry Freez

✳️ تاسیسات و امور زیربنایی کارخانه خشک کردن گل و گیاه به روش Dry Freez :

  • تاسیسات برق رسانی : توان Kw 400 هزینه های انشعاب و تجهیزات لازم
  • تاسیسات آب رسانی
  • تاسیسات سوخت رسانی : شامل تانک سوخت و یا انشعاب گاز
  • تاسیسات هوای فشرده : فشار 7 بار به همراه کلیه تجهیزات لازم
  • موتور خانه گرمایشی : دیگ چدنی با متعلقات جانبی
  • کولر آبی : ظرفیت 10000 برای خنک کردن انبار میوه کلیه تجهیزات برای انبار سرد 100 تنی
  • تجهیزات انبار سرد (سردخانه) : کلیه تجهیزات برای انبار سرد 100 تنی
  • تلفن و ارتباطات
  • تأسیسات گرمایشی و سرمایشی
  • برای ظرفیت تولید سالیانه 400 تن

وسائط نقلیه :

  • وانت نیسان : 1 دستگاه جهت حمل و نقل عمومی
  • خودرو سواری پژو : 1 دستگاه جهت استفاده مدیران

وضعیت اشتغال زایی کارخانه خشک کردن گل و گیاه با فریز درایر

✳️ وضعیت اشتغال زایی کارخانه خشک کردن گل و گیاه با فریز درایر :

  • برای ظرفیت تولید سالیانه 400 تن
  • مدیریت : 1 نفر
  • کارشناس فنی : 2 نفر
  • کارشناس اداری - مالی : 2 نفر
  • کارشناس فروش : 1 نفر
  • تکنسین فنی : 3 نفر
  • کارگر فنی ماهر : 4 نفر
  • کارگر فنی نیمه ماهر : 15 نفر
  • کارمند اداری : 2 نفر
  • منشی - راننده - نگهبان : 4 نفر

جمع : 34 نفر

میزان آب و انرژی مورد نیاز کارخانه خشک کردن گل و گیاه با فریز درایر :

  • برای ظرفیت تولید سالیانه 400 تن
  • آب مصرفی : 3500 متر مکعب در سال
  • برق مصرفی : 768000 کیلووات ساعت در سال
  • سوخت مصرفی (گازوئیل) : 600 متر مکعب در سال

 زمین و ابنیه کارخانه خشک کردن گل و گیاه با فریز درایر

✳️ زمین و ابنیه کارخانه خشک کردن گل و گیاه با فریز درایر :

زمین و محوطه سازی کارخانه خشک کردن گل و گیاه با فریز درایر :

  • ظرفیت تولید سالیانه 400 تن
  • زمین : 3200 متر مربع
  • فضای سبز : 800 متر مربع
  • خیابان کشی ، پارکینگ و محوطه ها : 960 متر مربع
  • دیوار کشی : 550 متر مربع

ساختمان و ابنیه کارخانه خشک کردن گل و گیاه با فریز درایر :

  • ظرفیت تولید سالیانه 400 تن
  • سالن تولید : 600 متر مربع
  • انبارها : 200 متر مربع
  • انبار سرد : 60 متر مربع
  • ساختمان پشتیبانی تولید : 100 متر مربع
  • ساختمان های اداری - خدماتی : 60 متر مربع
  • سایر ساختمان ها : 40 متر مربع

لیست برخی از گیاهانی که میتوان با فریز درایر خشک کرد

✳️ لیست برخی از گیاهانی که میتوان با فریز درایر خشک کرد :

  • انجدان رومی · آنغوزه · آویشن · بابا آدم · بادرشبو · بادرنجبویه · بارهنگ · باریجه · برگ بو · برگ سنا · برنجاسف · بن سرخ · بنگرو · بنه · بولدو · بومادران · بهارنارنج · بهمن پیچ · بیدمشک
  • پای خر · پرسیاوشان · پروانش · پنج انگشت · پنیر باد · پنیرک · پونه سا · پونه سنبله ای · پیازچه · پیرتر · پیرو · تاتوره · تخم کتان · ترشک · ترخون · ترنجبین
  • جعفری فرنگی · جعفری · خارخسک · چای کوهی · چویل · خار علیص · خار مقدس · خرگوشک · ختمی · دارواش · داز · درمنه · دم شیر · رازک · رازیانه · روناس · ریحان مقدس · ریحان · ریواس · زنجبیل · زوفا · ژینکو · سپستان · سُداب · سرخ ولیک · سنا · سنبل الطیب · سنجد · سورنجان · سیاه دانه
  • سیر · شابیزک · شاه تره · شاهِسپَرَم · شبدر قرمز · شنبلیله · شوید · شیرین بیان · صبر زرد · صعتر · عروسک پشت پرده · عطر مازندران · علف چشمه · علف لیمو · علف هفتبند · غافث · فرنجمشک · فلفل مجار
  • فلوس · فوکا · قاصدک · کاسنی · کافور · کاکوتی · کرچک · کنار · کوشاد · کیسه کشیش · گاوزبان · گز روغن · گز علفی · گزنه · گشنیز · گل بی مرگ · گل راعی · گل ماهور
  • گل همیشه بهار · گلپر · گلرنگ · گلنار · گون کتیرا · لوزارنگ · ماریتیغال · مامیران کبیر · مخلصه وحشی. مرزنجوش · مرزنجوشتر · مرزه · مریم گلی · مورت · موسیر · نعناع · هلیله سیاه · همشکی · هویج وحشی

فرایند خشک کردن میوه و گل و گیاه به روش فریز درایر

✳️ فرایند خشک کردن میوه و گل و گیاه به روش فریز درایر :

خلاصه فرایند خشک کردن میوه و گل و گیاه به روش فریز درایر :

  • میوه و گل و گیاه تازه ← سورت میوه و گل و گیاه ← شست و شو ← خرد کردن یا اچینگ گیاه (در صورت نیاز) ← خشک کردن تصعیدی ← بسته بندی ← محصولات آماده فروش

1 - سورت میوه و گل و گیاه رسیده به کارخانه :

گل و گیاه نیز همانند سایر گیاهان در حین برداشت از مزرعه ، حمل و نقل و نگهداری دچار برخی صدمات مکانیکی شده و این امر سبب می گردد که تعدادی از آن ضایع و خراب گردد.

از طرف دیگر معمولا به همراه گیاهان مطلوب فرایند ، برخی گیاهان ، علف های هرز ، خار و خاشاک و غیره نیز وجود دارد.

لذا برای جلوگیری از ورود گیاهان پژمرده ، گندیده ، له شده و همچنین گیاهان ناخواسته (علف ها و ...) به فرایند تولید ، کلیه موارد فوق توسط کارگران جدا شده و گل و گیاه کاملاً سالم به قسمت ورودی فرایند وارد می گردد.

لازم به ذکر است که در هر مرحله از فرایند تولید ، تنها یک نوع گل یا گیاه وارد خط تولید می شود. لذا به منظور تولید انواع گل و گیاه خشک شده ، برنامه ریزی ترکیبی تولید با استفاده از شیفت ها و روزهای مختلف صورت می گیرد.

2- قطعه قطعه سازی میوه و گل و گیاه :

گل و گیاه های مختلف از ابعاد و اندازه های مختلف برخوردار می باشند و لذا نمی توان به صورت مطلوب اقدام به خشک کردن آن ها نمود.

از طرف دیگر معمولا قطعات کوچک سریع تر و بهتر خشک می شوند. لذا پس از سورت ، کلیه گیاهان به قطعات یکسان بریده شده و به مرحله بعدی ارسال می گردند.

3- شست و شو میوه و گل و گیاه :

گیاهان معمولاً در مزرعه به آلودگی هایی مانند سموم نباتی ، حشرات ، گرد و خاک و غیره همراه می باشند. در مورد گل و گیاه مورد مطالعه نیز موارد فوق وجود دارد از این رو آلودگی های موجود در مزرعه در سطح آن ها وجود خواهد داشت. بنابراین با انجام شست و شو کلیه آلودگی های خارجی پاک می گردد.

4- اچینگ میوه و گل و گیاه :

بعضی از گیاهان از پوست محکم و بافت بسیار ریزی برخوردار می باشند و لذا در فرایند خشک کردن ، خروج آب موجود در بافت های گیاه به سختی انجام می گیرد.

این وضعیت علاوه بر کند کردن فرایند خشک کنی ، به علت ناهمگونی خروج آب از بافت گیاه ، سبب چروکیدگی آن شده و بدین تریب بازار پسندی گیاه خشک شده را کاهش می دهد.

از این رو برای تسهیل فرایند خشک کردن گیاه ، قبل از مرحله خشک کنی با استفاده از برخی مواد شیمیایی سوراخ های بسیار ریز در سطح گیاه ایجاد می نمایند تا آب موجود در بافت گیاه از طریق سوراخ های فوق خارج گردد. این عمل به نام اچ کردن گیاه معروف می باشد.

5- خشک کردن میوه و گل و گیاه :

میوه و گل و گیاهان پس از خرد شدن (و یا اچ شدن) به قسمت خشک کن منتقل می گردد. سیستم خشک کن مورد استفاده در این طرح ، خشک کن تصعیدی Freeze Dryer خواهد بود.

اساس خشک کردن تصعیدی ، استفاده از خاصیت نقطه سه گانه آب است این نقطه که در صفر درجه سانتیگراد و 4.6 میلی متر جیوه به وجود می آید ، شرایطی را ایجاد می کند که آب در آن می تواند به یکی از صور مایع ، جامد یا بخار وجود داشته باشد.

از این رو قطعات گل و گیاه در سینی های خشک کن قرار داده شده و سپس به داخل دستگاه خشک کن انتقال و در آنجا ابتدا به دمای صفر درجه سانتیگراد کاهش دما داده می شود.

این عمل سبب انجماد آب داخل قطعات گل و گیاه می گردد. با کاهش فشار داخل خشک کن ، بلورهای یخ موجود در بافت قطعات گیاه آماده برای تصعید می گردد تا اینکه در فشار 4.6 میلی متر جیوه ، کلیه بلورهای تصعید شده و قطعات گیاه بدون آب (البته با حداقل آب ممکن) یا خشک باقی می ماند که بدین وسیله فرایند تکمیل شده و گل و گیاه خشک حاصل می گردد.

 بسته بندی میوه و گل و گیاه خشک شده به روش فریز درایر

6 - بسته بندی میوه و گل و گیاه خشک شده به روش فریز درایر :

همانند هرماده غذایی دیگر ، آخرین مرحله در فرایند تولید ، بسته بندی است که در مورد محصولات مورد مطالعه بسته بندی در کیسه های سلوفان دو ، پنج و ده کیلو گرمی بسته بندی و روانه انبار محصول می گردد. عملیات بسته بندی به وسیله ماشین بسته بندی سلوفان که درز بندی حرارتی نیز در آن وجود دارد ، انجام می گیرد.

لازم به ذکر است که علت انتخاب نوع بسته بندی ذکر شده را می توان به صورت زیر بیان کرد.

  • اوزان بسته ها : مورد استفاده محصولات تولیدی به عنوان مواد اولیه در کارخانجات غذایی ، دارویی ، بهداشتی و آرایشی است. از این رو بسته بندی در اوزان بزرگ انجام شده است.
  • لفاف بسته ها : محصولات خشک شده به دلیل از دست دادن آب ، حساسیت بالایی در مقابل رطوبت محیط را دارند و لذا در صورت قرار گرفتن در محیط مرطوب ، سریعا جذب رطوبت کرده و این امر سبب فساد آن می گردد.
    لذا لفاف بسته ها از نوع سلوفان انتخاب گردیده است تا اولا علاوه بر جلوگیری از جذب رطوبت محتویات آن ، درز بندی حرارتی (بستن درب بسته ها) خوبی نیز ایجاد شده و بدین ترتیب راه نفوذ هر گونه رطوبت به داخل بسته ها از بین برود.

7 - ارسال محصول آماده فروش به انبار محصول :

پس از انجام بسته بندی ، محصول برای فروش به انبار محصول تحویل می شود.

لیست برخی از شرکتهای سازنده ماشین آلات فریز درایر

✳️ لیست برخی از شرکتهای سازنده ماشین آلات فریز درایر :

ماشین آلات خشک کردن و بسته بندی گل و گیاه (تحت فرایند منتخب طرح حاضر) را می توان به دو قسمت عمده تقسیم بندی کرد.

  • گروه اول : ماشین آلات آماده سازی گیاه ، قطعه سازی آن و بسته بندی
  • گروه دوم : ماشین آلات خشک کن تصعیدی

ماشین آلات گروه اول به راحتی در داخل کشورمان قابل تامین است.

ماشین آلات گروه دوم لازم است از خارج کشور تامین گردد.

فهرست ماشین آلات اصلی خشک کردن و بسته بندی میوه و گل و گیاه :

  • نقاله سورت گیاه
  • ماشین سیستم شست و شوی گیاه
  • ماشین سیستم خرد کن گیاه
  • ماشین سیستم اچینگ گیاه
  • سیستم خشک کن تصعیدی تحت دمای صفر درجه سانتی گراد و فشار gH 4.6
  • ماشین بسته بندی سلفون متالایز
  • مخازن میانی و نهائی

برای تامین ماشین آلات خشک کن تصعیدی ، شرکت های زیر در سطح جهان وجود دارند.

1- شرکت اتریشی

UNITED NATIONS INDUSTRIAL DEVELOPMENT ORGANIZATION

  • 0043-1-26026-3556
  • 0043-1-26026-6808
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • Vienna International Center
  • O. Box 300, A-1400 Vienna, AUSTRIA
  • INVESTMENT AND TECHNOLOGY P

2- شرکت هندی

Cole-Parmer India

  • (A division of Scientific Products India Pvt. Ltd.)
  • Godrej Coliseum
  • 101 A - 101 B
  • Somaiya Hospital Road
  • Sion East
  • Mumbai 400 022, India
  • Tel : 91-22-6716-2222

3- شرکت کانادائی

Freez vegetable. Canada Inc.

  • 210 - 5101 Buchan St
  • Montreal, QC H4P 2R9, Canada
  • Tel : (514)355-6100

4- شرکت اتریشی

 Vienna International Center

  • O. Box 300, A-1851 Vienna, AUSTRIA
  • FREEZ DRIER TECHNOLOGY PROMOTION BRANCH
  • Tel : 0043-1-32541-8452

✔️ مقایسه روش خشک کردن فریز درای با روشهای دیگر !


چه روشهایی برای خشک کردن میوه و گل و گیاه وجود دارد ؟

✳️ چه روشهایی برای خشک کردن میوه و گل و گیاه وجود دارد ؟

در مورد فرایند خشک کردن گیاهان ، تکنولوژی های زیر وجود دارد :

1- خشک کردن در آفتاب :

در این تکنولوژی گیاه در مجاورت نور خورشید خشک می گردد. این روش قدیمی ترین و معمول ترین تکنولوژی در جهان و ایران می باشد. این روش ماشین خاصی نداشته و گیاه در سینی های مخصوص چیده شده و در مقابل نور آفتاب قرار داده می شود.

2- خشک کردن تحت جریان هوای داغ و خشک :

در این روش ، گیاه تحت جریان هوای داغ و خشک قرار گرفته و در زمان کوتاه تر از روش خشک کردن در آفتاب خشک می گردد. برای این تکنولوژی ماشین آلات خشک کن بستر سیال وجود دارد به طوری که گیاه در بستر متحرک آن قرار داده شده و جریان هوا از سمت بالا و پایین به آن رسانده شده و سبب جذب رطوبت آن می گردد.

3- خشک کردن تحت خلاء :

قلب این تکنولوژی ماشین خشک کن تحت خلا می باشد. به طوری که ماده مورد نظر در سینی های مخصوص آن قرار داده شده و سینی ها در داخل دستگاه چیده می شود. هر دستگاه طوری قفسه بندی شده است که تعداد زیادی سینی در آن جای می گیرد.

پس از قرار گرفتن گیاه در روی سینی ها ، درب دستگاه بسته شده و فشار آن توسط پمپ خلاء قوی تخلیه و تا حدود 0.3 اتمسفر رسانده می شود. سپس در این حالت آبگرم از ژاکت قفسه ها که سینی روی آن قرار دارد عبور داده شده و سبب گرم شدن گیاه روی آن می گردد.

حداکثر دمای گیاه در این حالت حدود 40-35 درجه سانتی گراد می باشد و به علت پایین بودن فشار داخل محفظه دستگاه (محل قرار گرفتن سینی های محتوی گیاه) در این دما رطوبت گیاه تبخیر شده و در نهایت خشک می گردد.

4- خشک کردن به وسیله امواج ماکرو ویو :

در این روش به وسیله تجهیزات الکترونیکی امواج مادون قرمز تولید و بر ماده خشک شونده تابانده می شود. با برخورد این امواج به ماده ، در آن گرما ایجاد شده و سبب تبخیر آب محتوی بافت های آن و درنهایت موجب خشک شدن آن می گردد.

5- خشک کردن بروش تصعیدی Dry Freeze :

فرایند خشک شدن تصعیدی بدین صورت است که سبزی ها در روی توری های بستر سیال قرار داده شده و سپس به داخل قسمت انجماد دستگاه منتقل می گردد.

در این قسمت جریان جریان هوای بسیار سرد و خشک روی سبزی ها وزیده شده و سبب انجماد آن می گردد. سرعت و دبی هوای سرد طوری انتخاب می گردد که سبزی ها در کمترین زمان منجمد شده و از تغییرات فیزیکی نامطلوب مانند متلاشی شدن بافت های سبزی در آن جلوگیری گردد.

در اینجا لازم به ذکر است که در جریان انجماد ، آب محتوی سبزی ها منجمد می گردد و لذا در صورتی که یخ یا همان آب از ورقه ها جدا گردد در آن صورت سبزی خشک حاصل خواهد گردید.

پس از انجماد ، سبزی ها به روی سینی های مخصوص منتقل شده و سینی ها به محفظه خلاء انتقال و در آنجا به سرعت فشار محفظه به 4.6 میلی متر جیوه رسانده شده و بدین وسیله شرایط نقطه سه گانه آب ایجاد می گردد.

 در این شرایط ، یخ سبزی ها شروع به تصعید شدن نموده و بدین وسیله با تصعید آن آب محتوی سبزی از آن خارج شده و به عبارت دیگر سبزی ها با از دست دادن آب خود خشک می گردند.

در این فرایند با تنظیم میزان تصعید بلورهای یخ ، درجه خشک شدن سبزی کنترل می گردد.

روش تولید محصولات مورد مطالعه در کشورهای مختلف ، یکی از روش های عنوان شده می باشد و هر واحد تولیدی در کشورهای مختلف بر اساس کیفیت مورد انتظار و حجم سرمایه گذاری انجام شده ، روش مناسب تولید را انتخاب می نماید.

 تعیین نقاط قوت و ضعف تکنولوژی های مرسوم (به اجمالی) در فرآیند تولید

✳️ تعیین نقاط قوت و ضعف تکنولوژی های مرسوم (به اجمالی) در فرآیند تولید :

در قسمت گذشته تکنولوژی های معمول در کشورهای مختلف ارائه گردید. از این رو در این قسمت نقاط قوت و ضعف تکنولوژی های فوق مورد بررسی قرار گرفته است.

تعیین نقاط قوت و ضعف تکنولوژی های معمول تولید :

  • خشک کردن در افتاب : «نقاط قوت : سرمایه گذاری بسیار پایین ، عدم نیاز به تجهیزات خاص ، راحتی فرایند» ، «نقاط ضعف : کیفیت پایین محصول خشک شده»
  • خشک کن های بستر سیال : «نقاط قوت : سرمایه گذاری مناسب - قیمت تمام شده مناسب محصول تولید شده» ، «نقاط ضعف : کیفیت متوسط محصول خشک شده ، عدم قابلیت خشک کردن محصولات پر آب»
  • خشک کن های تحت خلاء : «نقاط قوت : حفظ خواص غذایی محصول خشک شده ، ظاهر بازار پسند محصول» ، «نقاط ضعف : زمان فرایند بالا ، سرمایه گذاری نسبتا بالا»
  • خشک کن های ماکرو ویو : «نقاط قوت : فضای مورد نیاز پایین ، سرعت بالای فرایند ، عدم محدودیت در انتخاب محصول» ، «نقاط ضعف : کیفیت متوسط محصول خشک شده ، سرمایه گذاری بالا»
  • خشک کن های تصعیدی : «نقاط قوت : کیفیت بسیار بالای محصول خشک شده - سرعت بالای فرایند» ، «نقاط ضعف : سرمایه گذاری بالا»

مزایای خشک کردن گیاهان دارویی به روش فریز درای چیست؟

✳️ مزایای خشک کردن گیاهان دارویی به روش فریز درای چیست؟

گیاهان دارویی به صورت گلخانه ای ، کشت سنتی و حتی رویش وحشی انجام می گیرد و لذا برای تبدیل آن ها به مواد اولیه قابل استفاده واحدهای صنعتی در تولید محصولات تجاری ، از روش های مختلفی استفاده می گردد که خشک کردن و گرفتن اسانس گیاه از عموم ترین روش های این کار می باشد.

در طرح حاضر هدف تولید مواد اولیه کارخانجات از طریق خشک کردن می باشد. در این فرایند رطوبت گل و گیاه گرفته شده و در نهایت محصول خشک تهیه می گردد که قابلیت نگهداری بلند مدت را داشته و مناسب نیز برای استفاده کارخانجات می باشد.

عامل مهم سازی گل و گیاه در صنعت ، وجود عناصر بسیار مختلف و متعدد در آنان مانند انواع ویتامین ها ، املاح ، مواد موسیلاژ ، تانن ، ترکیبات فنلی ، آلکالوئید (آرام بخش) و... می باشد که این مواد و عناصر دارای خواص مثبت متعدد برای بدن می باشند.

فرایند فرآوری گیاهان سبب کاهش و یا از بین رفتن برخی عناصر مفید گیاه می گردد و لذا در فرایند فرآوری گل و گیاه و تبدیل آنان به مواد اولیه قابل استفاده کارخانجات ، لازم است شرایط طوری انتخاب گردد که در آن کمترین صدمات به عناصر مفید گیاه وارد گردد.

گرما یکی از عوامل مخرب عناصر مفید گیاهان می باشد. لذا در فرایند خشک کردن چنانچه از گرمای بالا به خصوص به صورت بلند مدت استفاده گردد ، محصول تولیدی بسیاری از خواص مفید خود را از دست خواهد داد.

در حال حاضر عمومی ترین تکنولوژی خشک کردن گیاهان ، استفاده از خشک کن های هوای گرم می باشد و مطابق مطالب ذکر شده ، این روش خشک کردن صدمات زیادی به گیاه خشک شده وارد می سازد.

طرح توجیهی خشک کردن گل و گیاه با فریز درایر

هر کدام از روش های خشک کردن مزایا و معایب مخصوص به خود را دارند. لذا در صورتی که از لحاظ کیفیت محصولات خشک شده مورد بررسی قرار گیرد ، در آن صورت روش خشک کردن تصعیدی Freez Dryer (روش انتخاب شده طرح حاضر) بهترین روش خشک کردن انواع گل و گیاه به شمار آمده و در آن محصول خشک شده از درجه کیفی بسیار بالایی نسبت سایر روش ها برخوردار است.

علت این امر را می توان در مکانیزیسم فنی خشک کنی جستجو کرد. در فرایند خشک کردن اصلی ترین عواملی که اثر گذار در کیفیت محصول خشک شده محسوب می گردند زمان و درجه حرارت خشک کردن می باشد چرا که تحت شرایط خشک کردن در دما و زمان بالاتر ، بسیاری از مواد دارویی ، ویتامین ها ، عناصر مفید ، رنگ دانه ها ، عطر و طعم از بین می رود.

لیکن در خشک کن های تصعیدی به علت اینکه از دمای پایین استفاده کرده و همچنین زمان فرایند خشک کردن نیز بسیار کوتاه می باشد ، لذا بخش عمده مواد دارویی و دیگر عناصر مفید گل و گیاه که هدف از مصرف گل و گیاه دریافت عناصر مفید فوق می باشد حفظ شده و عطر و طعم آن نیز تا میزان بسیار بالایی در سطح گل و گیاه تازه باقی می ماند.

در طرح حاضر نیز به دلیل استفاده از روش خشک کردن تصعیدی ، گل و گیاه خشک شده دارای درجه مرغوبیت بالا و خواص دارویی بالایی بوده و تفاوت اندکی با نوع تازه آن خواهد داشت که از این موضوع می توان به عنوان یک مزیت بزرگ برای محصول طرح حاضر یاد کرد.

از طرف دیگر برگ های گل و گیاه از ضخامت پایینی برخوردار هستند این امر سبب می گردد در سایر روش های خشک کردن به دلیل کارامله شدن قند محتوی آن ، رنگ گل و گیاه خشک شده به صورت قهوه ای مبدل گردد که این امر نه تنها سبب ایجاد ظاهر نامطلوب برای آن می شود بلکه سبب تغییر مزه گیاه نیز می گردد ولی در خشک کن های تصعیدی رنگ گیاه خشک شده تنها اندکی تغییر پیدا می کند.

آیا کالای جایگزینی برای گیاهان دارویی خشک شده وجود دارد؟

✳️ آیا کالای جایگزینی برای گیاهان دارویی خشک شده وجود دارد؟

در صنعت دارو ، غذا ، محصولات آرایشی و بهداشتی هر چند که در شرایط خاص و در صورت عدم دسترسی به مواد اولیه اصلی ، امکان جایگزینی برخی مواد شیمیایی وجود دارد ، لیکن این جایگزینی آنچنان از مطلوبیت مصرف برخوردار نبوده و به جرأت می توان گفت که هر ماده اولیه مصرف خاص خود را داشته و مصرف کننده علاقه ای برای جایگزینی آن با سایر مواد دیگر را ندارند.

محصول مورد مطالعه نیز از وضعیت مشابه برخوردار هستند و هر کدام حوزه های مصرف مخصوص به خود را دارا بوده و بازار طالب آن می باشد.

لیکن از نگاه دیگر همانطور که ذکر گردید مواد شیمیایی را می توان به نوعی کالای جایگزین گل و گیاه خشک شده معرفی کرد و از نظر قدرت جایگزینی باید گفت که با عنایت بر فرمولاسیون ساخت و ضرورت استفاده از مواد طبیعی در تولید محصولات دارویی ، غذایی ، بهداشتی و آرایشی ، بیشتر کارخانجات ترجیح می دهند که از مواد طبیعی از جمله محصولات مورد مطالعه استفاده نمایند.

بدین وسیله قابل نتیجه گیری است که قدرت جایگزینی مواد شیمیایی (مواد جایگزین) برای محصولات مورد مطالعه ، پایین بوده و در بسیاری از حوزه های مصرف این جایگزینی به زحمت قابل انجام است.

 

✍️ جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی کارخانه فریز درایر میوه و گل و گیاه ، با اطلاعات کاملا به روز با فرمت Word و PDF و با گزارشگیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ جواز تاسیس یا وام و تسهیلات بانکی ،با ما تماس بگیرید  


📚 دانلود فایل های طرح توجیهی تیپ کارخانه فریز درایر میوه و گل و گیاه


✍️ توجه : کلیه ی طرح های تیپ یا آماده ، صرفا کاربرد مطالعاتی و تحقیقاتی داشته و جهت اخذ مجوز و یا تسهیلات و وام بانکی مناسب نمیباشند . جهت تهیه طرح توجیهی با کاربرد اجرایی و بانکی با ما تماس بگیرید.

 

فايل‌ها:
zipطرح توجیهی بسته بندی و خشک کردن گل و گیاه به روش درای فریز 69 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخجمعه, 12 آبان 1396 23:40
حجم فايل 986.69 KB
دانلود 192

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.


کسب و کارهای پر طرفدار

صنایع دارویی

© 2025 کلیه حقوق این وبسایت محفوظ میباشد.
Articles
Categories