نوشتن مطالعات بازار و طرح توجیهی کارخانه داروسازی ( تولید مواد مؤثره دارویی ) اولین قدم در مسیر سرمایه گذاری شماست که می تواند براورد تخصصی از هزینه احداث کسب و کار ، درآمد و سود آن را به شما نشان دهد و کاربرد اداری آن عموما اخذ زمین ، مجوز و وام بانکی است. (با فرمت WORD و PDF) در انتهای این صفحه نیز میتوانید به بانکی از فایل های طرح توجیهی کارخانه تولید و بسته بندی دارو که مربوط به سال های گذشته هستند و صرفا برای کاربرد مطالعاتی جهت دانلود شما قرار گرفته اند دسترسی یابید.
✳️ سر فصل های این مقاله (0 تا 100 احداث کارخانه داروسازی)
✔️ چرا طرح توجیهی کارخانه داروسازی ، یک طرح استراتژیک محسوب میشود؟
✔️ بیزنس پلن و طرح توجیهی کارخانه داروسازی چه کاربردهایی دارند؟
✔️ کدهای آیسیک و تعرفه های گمرکی محصولات طرح توجیهی داروسازی
✔️ مشخصات فنی محصولات طرح توجیهی کارخانه داروسازی
✔️ مواد اولیه مصرفی کارخانه داروسازی (تولید و بسته بندی دارو)
✔️ ماشین آلات و تجهیزات اصلی خط تولید مواد مؤثره دارویی
✔️ مراحل تولید دارو (مواد موثره دارویی)
✔️ میزان آب و انرژی مورد نیاز کارخانه داروسازی (تولید و بسته بندی دارو)
✔️ تاسیسات و امور زیر بنایی کارخانه داروسازی (مواد مؤثره دارویی)
✔️ وضعیت اشتغال زایی کارخانه داروسازی (تولید و بسته بندی دارو)
✔️ زمین و ابنیه کارخانه داروسازی (تولید و بسته بندی دارو)
✔️ مراحل کنترل کیفیت در کارخانه تولید و بسته بندی دارو
✔️ دانلود فایل های طرح توجیهی تیپ کارخانه داروسازی (تولید مواد مؤثره دارویی)
✔️ معرفی طرح توجیهی و بیزنس پلن کارخانه داروسازی !
✳️ 0 تا 100 بیزنس پلن تولید و بسته بندی دارو :
چرا طرح توجیهی کارخانه داروسازی ، یک طرح استراتژیک محسوب میشود؟
صنعت داروسازی در هر کشوری یکی از استراتژیک ترین صنایع میباشد که ارتباط مستقیم با سلامت مردم آن کشور و جلوگیری از خروج ارز از کشور خواهد داشت.
هر چقدر که یک کشور، صنعت داروسازی قویتری داشته باشد، امنیت بهداشتی مردم بالاتر بوده و می تواند ارزآوری کلانی برای آن کشور داشته باشد چرا که صنعت داروسازی یکی از سودساز ترین صنایع در همه نقاط جهان بوده و تولید و بسته بندی دارو ، حاشیه سود بسیار بالایی دارد.
در تولید دارو ، کیفیت مواد اولیه و بسته بندی از اهمیت زیادی برخوردار است. مواد اولیه دارو شامل ماده موثره دارو و مواد جانبی است.
ماده موثره دارو در واقع همان جزء اصلی دارو میباشد که به دارو خاصیت درمانی می بخشد.
در کنار ماده موثره دارو موادی دیگری نظیر فیلرهای دارویی نیز به ترکیب دارو اضافه میشود که مضاف بر کمک کردن به انحلال و یا جذب بهتر دارو، کمک می کنند که دارو به شکل قرص یا شربت یا سایر اشکال درآمده و قابلیت بسته بندی و عرضه در بازار را پیدا کند.
بیزنس پلن و طرح توجیهی کارخانه داروسازی چه کاربردهایی دارند؟
در صورتی که بخواهید وارد صنعت داروسازی شوید در گام اول لازم است که بیزنس پلن یا ترجیحا طرح توجیهی کارخانه داروسازی را تدوین نمایید. البته کاربرد طرح توجیهی و بیزنس پلن کارخانه داروسازی با هم متفاوت است.
کاربرد اداری بیزنس پلن کارخانه تولید و بسته بندی دارو که به توجیه فنی و مالی پروژه میپردازد، عموما در راستای اخذ مجوز از وزارت صمت و وزارت بهداشت و همینطور اخذ زمین از شرکت شهرک های صنعتی و یا اداره منابع طبیعی میباشد.
این درحالیست که طرح توجیهی کارخانه داروسازی بسیار کاملتر از بیزنس پلن آن میباشد و مضاف بر توجیه فنی و مالی به توجیه بازار نیز میپردازد.
کاربرد اداری طرح توجیهی تولید و بسته بندی دارو عموما جهت اخذ وام و تسهیلات بانکی میباشد چرا که در صورتی که قصد اخذ تسهیلات بانکی داشته باشید، طرح توجیهی کارخانه داروسازی، به عنوان یکی از مدارک مورد نیاز ، در بانک از شما مطالبه میشود.
اما جدای این کاربردهای اداری، مهمترین کاربرد بیزنس پلن و طرح توجیهی کارخانه داروسازی ، دادن یک چشم انداز تخصصی درباره آینده مالی کارخانه داروسازی شماست که به شما کمک میکند با علم بیشتری به پروژه ورود کنید یا حتی کلا از ورود به آن منصرف شوید.
در صورتی که به بیزنس پلن یا طرح توجیهی و یا حتی مطالعات بازار کارخانه داروسازی نیاز دارید با کارشناسان مجرب و متعهد و متخصص «وبسایت گشترش کارآفرینی ایران» تماس گرفته و مشاوره رایگان دریافت نمایید.
✳️ کدهای آیسیک و تعرفه های گمرکی محصولات طرح توجیهی داروسازی :
- کد آیسیک ساخت مواد مؤثره دارویی با منشأ شیمیایی : 2423313540
- شماره تعرفه گمرکی استروژن و پروژسترون : 293723
- شماره تعرفه گمرکی سیپروترون استات : 29372310
- شماره تعرفه گمرکی ترکیبات هتراسیکلیک با هترواتم نیتروژن : 293399
- شماره تعرفه گمرکی کاربامازپین : 29339920
- شماره تعرفه گمرکی آنتی بیوتیک ها : 294190
- شماره تعرفه گمرکی سفیکسیم تری هیدرات : 29419030
- شماره تعرفه گمرکی اسیدهای نوکلئیک و نمک های آن ها : 293499
- شماره تعرفه گمرکی دیلتیازم هیدروکلراید : 29349915
- شماره تعرفه گمرکی اسیدهای مونو کربوکسیلیک غیر حلقوی اشباع ، انیدریدها ، هالیدها ، پراکسیدها و پراکسی اسیدهای آن ها : 291590
- شماره تعرفه گمرکی والپروات سدیم : 29159010
- شماره تعرفه گمرکی سایر ترکیبات آلی : 294200
- شماره تعرفه گمرکی سیتالوپرام : 2942001
✔️ مشخصات فنی محصولات طرح توجیهی کارخانه داروسازی !
1- Paracetamol یا پودر استامینوفن و Paracetamol DC CAS
- نام محصول : Paracetamol
- مترادف : استامینوفن ، فرم دیگر Paracetamolum ، Paracetamol DC
- شماره : CAS 103 - 90 - 2
- ظاهر : پودر کریستالی سفید.
- آزمون : 98% ~ 101%
- فرمول : NO2H9C8
- بسته بندی : Kg 25 / کیسه یا Kg 25
2 - متفورمین HCl یا API پودر متفورمین هیدروکلراید
- خصوصیات : کریستال سفید
- آزمون : متابولیت هیدروکلراید متفورمین 98.5% ~ 101.0% است.
- فرمول : HCL N5H11C4 ; CIN5H12C4
- استاندارد : USP
- اطلاعات بسته : Kgs / 25 Drum
- کلمات کلیدی : متفورمین کلسیم ، پودر متفورمین هیدروکلراید ، مواد اولیه
کاربردهای متفورمین :
یک عامل هیپوگلیسمی خوراکی. انتقال الکترون را در مسیر اکسیداسیون در میتوکندری کاهش می دهد. گزارش شده است که علائم لوپوس معکوس را در موش ها در معرض 2-deoxy-d-glucose نشان می دهد.
متفورمین هیدروکلرید GHS طبقه بندی مطابق با 29 CFR 1910 (OSHA HCS) سمیت حاد ، خوراکی (رده 4) ، H 302 التهاب پوست (رده 2) ، H 315 سوزش چشم (رده 2A) H 319.
3- داروی Loxoprofen Sodium Hydrate :
- نام محصول : هیدرات سدیم لوکسوپروفن
- مترادف : سدیم Loxoprofen ، هيدرات سدیم Loxoprofen
- شماره : CAS 382 80 - 23 - 6
- خصوصیات : بلور سفید یا زرد رنگ ، سفید یا پودر کریستالی
- آزمون : ≥ 98.5% سدیم Loxoprofen
- فرمول : NaO3H17C15
- ساختار فرمول : تصویر صفحه 34
- اطلاعات بسته : 25 کیلوگرم / درام
- کلمات کلیدی : API ، Loxoprofen Sodium Raw Material
- نام شیمیایی : مترادف : سدیم 2 - [4 - (2 - اکسسیکل پنتیل - 1 - متیل) فنیل] پروپیونات dehydrated
- استاندارد : JP16
کاربردهای لوکسوپروفن سدیم هیدرات :
Loxoprofen Hydrate Sodium یک داروی ضد التهابی غیر استروئیدی. است در کاهش التهاب موثر در کاهش میزان آترواسکلروز موثر است. Loxoprofen سدیم فعال بعد از متابولیسم بدن و مهار فعال شدن سیکلوکوکسیژناز.
لوکسوپروفن سدیم هیدرات علاوه بر اقدامات ضد التهابی نیز داروی ضد درد ضد تب و مهار کننده پلاکت است.
به عنوان بسیاری از NSAIDS ، لوکسوپروفن سدیم یک مهار کننده غیر انتخابی سیکلوکوکیژناز است و با کاهش سنتز پروستاگلاندین ها از اسید آراکیدونیک کار می کند.
لوکسوپروفن سدیم داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی یا NSAID است که تحت نام تجاری مختلف در برزیل ، ژاپن ، آرژانتین و مکزیک عرضه می شود.
لگزوپروفن در خانواده شیمیایی مشابه ایبوپروفن ، ناپروکسن و کتروپروفن قرار دارد. لوکسوپروفن سدیم ، ایبوپروفن ، ناپروکسن و کتروپروفن با مهار آنزیم ها کار می کنند که به تولید مواد شیمیایی التهابی در جریان خون کمک می کند.
التهاب کمتر باعث درد کمتری می شود ، بنابراین مهم ترین کاربرد NSAID برای بیماران مبتلا به درد حاد و مزمن است.
4 - مواد اولیه داروی ایبوپروفن BP EP USP :
ایبوپروفن مواد خام خالص یک سازمان بهداشت جهانی است که برای کودکان توصیه می شود و آن را به عنوان اولین داروی ضد التهابی برای کودکان شناخته شده است. این محصول دارای توانایی های ضد التهابی ، ضد درد و تب است.
اثر درمانی روماتیسم و آرتریت روماتوئید کمی ضعیف تر از استیل سالیسیلیک اسید و برخی دیگر از محصولات مرتبط است. ایبوپروفن برای درمان آرتریت روماتوئید ، آرتریت روماتوئید ، آرتروز ، اسپوندیلیت مهره ها و نوریت مناسب است. به طور گسترده ای استفاده می شود.
کاربردهای داروی ایبوپروفن :
ایبوپروفن مواد خام می تواند احتقان کاهش ، تورم و تب از بافت های محلی ناشی از پروستاگلاندین ها (PGI1PGI PGI2 ، ، 2) با مهار سنتز سیکلواکسیژناز ناشی از التهابی (COX2).
با مهار فعالیت لکوسیت ها و آزاد lysosomal ، حساسیت به درد اعصاب محیطی محلی به برادی کینین و دیگر مواد باعث درد می تواند کاهش یابد ، و ضربه بافت را می توان کاهش داد به بازی نقش ضد درد.
توابع و توانایی داروی ایبوپروفن :
مکانیسم ایبوپروفن در درمان دیسمنوره ممکن است مهار پروستاگلاندین ها ، کاهش فشار رحم و انقباض باشد. درمان نقرس است برای از بین بردن نقرس از طریق اقدامات ضد التهابی و ضد درد ، اما می تواند hyperuricemia درست نیست. علاوه بر این ، ایبوپروفن دارای اثر مهاری بر روی اکسیداز (همچنین به عنوان OX1) از نمونه های اولیه بافت معده و کلیه شناخته شده است. بنابراین ، پس از مصرف ایبوپروفن ، علائمی مانند افزایش ترشح اسید معده ، کاهش ترشح موکوس معده ، کاهش تنش معده و مری و کاهش جریان عروق کلیوی می تواند رخ دهد.
اندازه ذرات ایبوپروفن متفاوت است و قیمت برای اندازه ذرات مختلف متفاوت است. به طور کلی ، کوچک تر اندازه ایبوپروفن ، قیمت بالاتر می تواند باشد.
5 - داروی CIPROFLOXACIN :
Ciprofloxacin Hydrochloride , Ciprofloxacin Lactateهر دو slats از Ciprofloxacin. است آن ها همه کاربوک های فلووروکینولین ضد میکروبی هستند.
آن ها متعلق به کلاس فلوروکینولون هستند. Ciprofloxacin Hydrochloride Ciprofloxacin Lactate دارای توانایی ضد باکتری است زیرا آن ها آنزیم های (Topoisomerase || (DNA girase و Topoisomerase IV را مهار می کنند.
2 آنزیم مورد نیاز در بسیاری از فرآیندهای DNA باکتریایی مانند تکرار ، رونویسی ترمیم ، ترمیم سوراخ کشی و رونویسی وجود دارد.
Ciprofloxacin Hcl ، Ciprofloxacin Lactate برای درمان بسیاری از عفونت های ناشی از باکتری مانند عفونت های ریه و دستگاه تنفسی ، عفونت چشم ، عفونت های مثانه و کلیه عفونت های دستگاه تناسلی ، عفونت های پوستی و بافت نرم و عفونت های استخوانی و مفصلی مورد استفاده قرار می گیرد.
6- داروی آموکسی سیلین :
- نام محصول : نسبت آموکسی سیلین سدیم و کلوولانات پتاسیم
- مترادف : Amoxicillin Sodium plus Clavulanate مواد اولیه پتاسیم ؛آموکسی سیلین سدیم کلوولانات پتاسیم
- خصوصیات : پودر سفید یا سفید
آزمون و توانایی داروی آموکسی سیلین :
- آموکسی سیلین C16)O5N3H19 ≤ (S 693 μg/mg)
- اسید C) Clavulanic N5O9H8 ≤ (μg/mg 139)
- بسته بندی : Kg 10
7 - داروی آزیترومایسین Azithromycin Dihydrate :
- ویژگی ها : پودر سفید.
- فرمول مولکولی : C38H76N2O14
- فرمول ساختار : تصویر صفحه 37
- بسته بندی : 25 کیلوگرم
توضیحات : ازیترومیسین دی هایدرات یک آنتی بیوتیک ماکرولید 15 عضوی است که به زیرنیه 50 اس ریبوزوم های باکتریایی متصل می شود و سنتز پروتئین های باکتریایی را مهار می کند.
به عنوان آنتی بیوتیک های ماکرولید نسل دوم طیف ضد باکتری شبیه به erythromycin نسل اول است اما بدیهی است که قوی تر از نسل اول است.
8 - داروی سفکسیم CEFIXIME :
- مترادف : Cefixime ، Cefixima ، Cefixim بدون آب ، Cefiximum
- خصوصیات : پودر کریستالی سفید یا خالص زرد
- خلوص (آزمون) : حداقل 99%
- فرمول مولکولی : S2O7N5H15C16
خواص داروی سفکسیم :
- تراکم : 1.85
- نقطه ذوب : 218-225 درجه سانتی گراد
- حلالیت : 55.11 میلی گرم در لیتر در آب
- ظاهر : پودر سفید تا خاموش سفید یا پودر کریستال سفید
✔️ خلاصه دانش فنی طرح توجیهی کارخانه داروسازی !
✳️ مواد اولیه مصرفی کارخانه داروسازی (تولید و بسته بندی دارو) :
- مواد اولیه اصلی شامل سولفیت سدیم ، آمینوپیرین ، اسید پروپیونیک ، استون ، سود ، اتیل سوکسینات و... : 675 تن در سال
- کاتالیزورها : 8 تن در سال
- شتاب دهندها : 9 تن در سال
- بسته بندی درام فیبر : 20000 عدد در سال
- مواد کمکی و سایر
- ظرفیت تولید سالیانه 500 تن
✳️ ماشین آلات و تجهیزات اصلی خط تولید مواد مؤثره دارویی :
- راکتور و متعلقات : 1 سری
- مخازن : 14 عدد
- سانتریفیوژ : 4 عدد
- گرانولاتور : 2 عدد
- خشک کن : 1 عدد
- سرد کن : 1 عدد
- تجهیزات بسته بندی : 1 عدد
- کمپرسور : 4 عدد
- تجهیزات تولید آب سبک : 1 عدد
- مجموعه پمپ ها و خطوط انتقال : 1 سری
- برای ظرفیت تولید سالیانه 500 تن
✳️ مراحل تولید دارو (مواد موثره دارویی) :
پیش ماده موثره ← سنتز با کاتالیزور ← کریستال گیری ← خشک کن ← آسیاب ← بسته بندی
میزان آب و انرژی مورد نیاز کارخانه داروسازی (تولید و بسته بندی دارو) :
- برای ظرفیت تولید سالیانه 500 تن
- آب مصرفی : 10625 متر مکعب در سال
- برق مصرفی : 3043404 کیلووات ساعت در سال
- گاز مصرفی : 69540 متر مکعب در سال
- گازوئیل : 10800 لیتر در سال
- بنزین : 9600 لیتر در سال
✳️ تاسیسات و امور زیر بنایی کارخانه داروسازی (مواد مؤثره دارویی) :
برای ظرفیت تولید سالیانه 500 تن
تأسیسات برق رسانی :
- انشعاب برق : 500 کیلووات
- پست ولتاژ ، ترانس ، تابلو و کابل کشی : 1 سری
- مانیتورینگ کنترل فیزیکی و اطلاع رسانی : 1 سری
- ژنراتور برق اضطراری : 1 سری
- هوای فشرده : 1 دستگاه
تاسیسات آب رسانی :
- انشعاب ، لوله کشی آب و تاسیسات مرتبط : 1 سری
- سیستم فاضلاب : 1 سری
تاسیسات سوخت رسانی :
- گاز رسانی و تاسیسات مربوطه : 1 سری
تاسیسات تهویه ، سرمایش و گرمایش :
- هواساز : 14 دستگاه
- دیگ بخار : 1 دستگاه
- تجهیزات سرمایش : 1 سری
- تجهیزات آب گرم : 1 سری
- بخاری صنعتی : 9 عدد
- کولر آبی شش هزار : 12 عدد
- کولر آبی چهار هزار : 5 عدد
- دستکاه تهویه : 32 عدد
تاسیسات اطفاء حریق :
- کپسول آتشنشانی : 1 سری
- تجهیزات ایمنی و سلامت کار : 1 سری
- تجهیزات ایمنی محیط کار : 1 سری
تجهیزات آزمایشگاهی (آزمایشگاه های شیمی (تجزیه دستگاهی) و میکروبیولوژی و کنترل آلودگی های احتمالی) : 1 سری
✳️ وضعیت اشتغال زایی کارخانه داروسازی (تولید و بسته بندی دارو) :
- برای ظرفیت تولید سالیانه 500 تن
پرسنل اداری کارخانه داروسازی (تولید و بسته بندی دارو) :
- مدیر : 1 نفر
- مدیر مالی و اداری : 1 نفر
- مدیر بازرگانی : 1 نفر
- مدیر کنترل کیفیت : 1 نفر
- کارمند فروش : 6 نفر
- کارمند بازرگانی : 4 نفر
- مدیر بازاریابی و فروش : 1 نفر
- کارمند حسابداری : 4 نفر
- نگهبان : 6 نفر
پرسنل تولیدی کارخانه داروسازی (تولید و بسته بندی دارو) :
- مدیر تولید : 3 نفر
- انباردار : 2 نفر
- داروساز : 6 نفر
- تکنسین : 24 نفر
- کارگر ماهر : 6 نفر
- کارگر ساده : 150 نفر
- کنترل کیفی : 6 نفر
- راننده : 6 نفر
✳️ زمین و ابنیه کارخانه داروسازی (تولید و بسته بندی دارو) :
زمین و محوطه سازی کارخانه داروسازی (تولید و بسته بندی دارو) :
- ظرفیت تولید سالیانه 500 تن
- زمین : 20000 متر مربع
- تسطیح و خاکبرداری و خاک ریزی : 20000 متر مربع
- دیوارکشی و حصار کشی : 590 متر
- محوطه سازی (شامل خاکبرداری ، زهکشی ، کف سازی ، فضای سبز ، پیاده رو ، آسفالت و...) : 2000 متر مربع
- پایه روشنایی محوطه : 120 اصله
- درب ورودی : 1 عدد
ساختمان و ابنیه کارخانه داروسازی (تولید و بسته بندی دارو) :
ظرفیت تولید سالیانه 500 تن
- سالن های تولید : 3500 متر مربع ، «اسکلت سوله - ارتفاع کناری 6 متر ، عرض 15 متر - دیوار آجری با سیمان کاری داخل و نماسازی خارج - کف سازی - پوشش سقف با ساندویچ پانل نصب درب و برق کشی ، کاشی کاری و رعایت ضوابط بهداشتی و ایمنی»
- انبارها : 4500 متر مربع ، «اسکلت سوله - ارتفاع کناری 6 متر ، عرض 20 متر - دیوار آجری با سیمان کاری داخل و نماسازی خارج - کف سازی - پوشش سقف با ساندویج پانل نصب درب و برق کشی ، کاشی کاری»
- ساختمان اداری : 350 متر مربع ، «اسکلت فلزی یا بتنی با شناژ بندی ، دیوارهای جانبی - نصب درب و پنجره ، کف سازی و نماسازی با امکانات کامل»
- ساختمان رفاهی : 600 متر مربع ، «اسکلت فلزی یا بتنی با شناژ بندی ، دیوارهای جانبی - نصب درب و پنجره ، کف سازی و نماسازی با امکانات کامل»
- سرایداری : 90 متر مربع ، «اسکلت فلزی یا بتنی با شناژ بندی ، دیوارهای جانبی - نصب درب و پنجره ، کف سازی و نماسازی با امکانات کامل»
- تاسیسات : 96 متر مربع ، «اسکلت فلزی یا بتن با شناژ بندی و دیوارکشی»
وسائط نقلیه ضروری برای کارخانه داروسازی (مواد مؤثره دارویی) :
- لیفتراک 4 تنی : 1 دستگاه
- وانت : 2 دستگاه
- سواری پژو : 1 دستگاه
لوازم اداری مورد نیاز کارخانه داروسازی (مواد مؤثره دارویی) :
- میز : 20 سری
- صندلی : 20 عدد
- کامپیوتر : 15 عدد
- گوشی تلفن : 20 عدد
- لوازم تحریر : 20 عدد
- میز کنفرانس 12 نفره : 2 عدد
- صندلی : 42 عدد
- چاپگر لیزری : 4 عدد
- فاکس : 1 عدد
- لوازم آشپزخانه : 1 عدد
- صندوق نسوز : 2 عدد
- کمد اداری : 6 عدد
- قفسه زونکن : 2 عدد
- پالت های نگه داری انبار : 200 عدد
✔️ فرایند کنترل کیفیت در کارخانه داروسازی !
بخشهای سیستم کنترل کیفیت کارخانه داروسازی :
- سیستم تشخیص آنلاین
- بازرسی QC در سایت تولید
- بازرسی نمونه QA
- امکانات بازرسی پیشرفته
- تیم کنترل کیفیت پایدار
✳️ مراحل کنترل کیفیت در کارخانه تولید و بسته بندی دارو :
واحد کنترل کیفیت مسئولیت تضمین کیفیت محصولات تولیدی را از لحاظ کیفی و کمی دارد لذا طبق سیستم مدیریت کیفیت فرایندهای کنترل در سه گروه به شرح زیر می باشد :
- کنترل اقلام ورودی
- بازرسی حین فرایند
- بازرسی محصول نهایی
1 - کنترل اقلام ورودی کارخانه داروسازی :
مواد اولیه لازم برای کارخانه داروسازی باید بر اساس حدود و معیارهایی که برای پذیرش آنها تعریف شده ، توسط واحد بازرگانی از منابع معتبر خریداری شود و تست های لازم جهت حصول اطمینان از کیفیت آنها انجام شده و سپس در انبار نگهداری شود.
2 – بازرسی حین فرایند تولید و بسته بندی دارو :
در کارخانه داروسازی نیز مانند هر کارخانه دیگری یک سیستم کنترل کیفیت تعریف خواهد شد که بر اساس آن سیستم ، در هنگام تولید محصول ، در هر کدام از بخش های فرایند تولید محصول بازرسی های لازم انجام شده و صرفا پس از انجام بازرسی ها ، اجازه ورود به مرحله بعد داده میشود.
لازم به ذکر است این بازرسی ها ممکن است به صورت مکانیزه و توسط دستگاه های دیجیتالی انجام شود و یا از طریق نیروی انسانی و آزمایش های دستی.
3 - بازرسی محصول نهایی کارخانه داروسازی :
در نهایت بر اساس قوانین کنترل کیفیت آماری از محصول نهایی نمونه برداری میشود و نمونه های تصادفی مورد تست نهایی کنترل کیفیت قرار میگیرند و در صورت عدم مشکل ، داروهای تولیدی آماده روانه شدن به بازار خواهند بود.
✔️ صنعت داروسازی چه بخش هایی دارد ؟
✳️ دو بخش عمده صنایع داروسازی :
1- صنایع تولید ماده موثره و مواد اولیه دارویی :
در این بخش از صنعت دارویی تمرکز بر تولید مواد اولیه کارخانجات داروسازی مانند مواد موثر دارویی و فیلرهای دارویی میباشد و هدف تولید داروی نهایی نیست. این بخش از صنعت داروسازی بیشتر در دسته صنایع شیمیایی طبقه بندی میشوند.
2- صنایع تولید و بسته بندی دارو :
در این بخش از صنعت داروسازی ، مواد موثره و فیلرها و مواد اولیه دیگر با فرمولاسیون های مشخص با هم ترکیب شده و شکل نهایی خود را پیدا میکنند. داروهای آماده برای عرضه به بازار عمدتا به صورت قرص ، شربت ، ویال تزریقی ، کپسول های خوراکی ، شیاف و سایر اشکال میباشند.
✳️ معرفی منشأ تهیه داروها :
الف) سنتز شیمیایی
بعضی مواد موثره دارویی صرفا یک ماده شیمیایی بوده و در اکثر کارخانه جات صنایع شیمیایی قابل سنتز هستند و تنها موردی که باعث می شود داروهای شیمیایی فقط در بعضی کارخانه جات ساخته شوند تکنیک های ساخت و استخلاص با راندمان بالاست که معمولا" انحصاری می باشد.
به عبارت دیگر ساخت و تخلیص داروها با روشی که از نظر اقتصادی مقرون به صرفه باشد برای همه صنایع عملی نیست. در این صنایع معمولا کارشناسان شیمی فعالیت داشته و داروسازان جایگاه عمده ای ندارند.
از مواد موثره دارویی که صرفا به روش شیمیایی تهیه می شوند می توان به اکثر داروهای قلبی و عروقی و داروهای اعصاب و روان اشاره کرد.
از مواد جانبی می توان اکثر حلال ها ، روکش های قرص ها ، مواد محافظ ، ضد باکتری ها و ضد قارچ ها و بعضی رنگ و طعم دهنده ها را نام برد.
ب) سنتز بیوشیمیایی و یا بیوتکنولوژیک :
یکی از جدیدترین و پیشرفته ترین روش های تولید دارو که امروزه در صدر محافل علمی قرار دارد ، تولید دارو توسط کارخانه های زنده یعنی سلول های موجودات می باشد.
در این روش مواد موثره یا کمکی با استفاده از فعال یا غیر فعال کردن آنزیم هایی در سلول ها (از ویروس ها تا انسان) و با تغییرات ژنتیکی سلول موجود زنده را وادار به ساخت ماده مورد نظر می کنند.
در بعضی موارد آنزیم های مختلفی را به صورت انتخابی از موجودات مختلف جدا کرده و فرایند سنتز دارو توسط آنزیم ها انجام می شود.
بعضی اوقات از تلفیق این روش با روش شیمیایی برای ساخت داروها استفاده می شود این روش ها پیچیده و انحصاری بوده و فقط تعداد محدودی از کشورها توان ساخت این داروها را دارند.
در این صنایع طیف وسیعی از متخصصان فعالیت دارند از جمله متخصصین بیوشیمی ، بیوتکنولوژی ، داروسازی ، میکروب شناسی و ژنتیک. اکثر هورمون های انسانی ، ویتامین ها و آنتی بیوتیک های جدید به این روش تهیه می شوند.
ج) استخراج از مواد طبیعی :
گیاهان دارویی ، جانوران و مواد معدنی منشأ تهیه تعداد زیادی از مواد موثره و جانبی هستند. نکته مهم در این صنایع روش استخراج با راندمان بالا می باشد.
خلوص بالای مورد نیاز برای مواد اولیه دارویی و تکنیک های خاص استخراج باعث می شود که این صنعت نیز در انحصار چند شرکت بزرگ در جهان قرار گیرد.
به طور مثال استخراج نشاسته با خلوص و استانداردهای مورد نیاز برای داروسازی فقط در چند کشور صنعتی انجام می شود و به کارگیری سایر نشاسته ها نه تنها از کیفیت داروی ساخته شده می کاهد در بعضی موارد می تواند باعث بروز عوارض مختلف (به طور مثال عفونت رودهای ناشی از نشاسته آلوده) شود.
در این صنایع اغلب شیمیست ها ، دامپزشکان ، زیست شناسان ، گیاه شناسان ، میکروب شناسان و داروسازان با تخصص های گوناگون از جمله فارماکوگنوزی شناسایی و استخراج مواد دارویی از منشأ (طبیعی) و فراورده های بیولوژیک مشغول به کارند.
برخی آنتی بیوتیک ها ، واکسن ها و پاد زهرها ، برخی داروهای ضد سرطان برخی مسکن ها برخی داروهای ضد اسپاسم و برخی داروهای قلبی از این دسته اند.
✍️ جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی کارخانه داروسازی ( تولید و بسته بندی مواد مؤثره دارویی ) ، با اطلاعات کاملا به روز با فرمت Word و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ جواز تاسیس یا وام و تسهیلات بانکی ،با ما تماس بگیرید .
📚 دانلود فایل های طرح توجیهی تیپ کارخانه داروسازی (تولید مواد مؤثره دارویی)
✍️ توجه : کلیه ی طرح های تیپ یا آماده ، صرفا کاربرد مطالعاتی و تحقیقاتی داشته و جهت اخذ مجوز و یا تسهیلات و وام بانکی مناسب نمیباشند . جهت تهیه طرح توجیهی با کاربرد اجرایی و بانکی با ما تماس بگیرید.
برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.
برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.
برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.
برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.
برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.
برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.
برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.
برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.
برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.
برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.
برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.
برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.
برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.
برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.
برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.