• 021-77869979
  • سفارش طرح توجیهی : 09120085240
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 24/7

آموزش صفر تا صد کاشت و پرورش و تکثیر زعفران

(1 vote, average 5 out of 5)

آموزش صفر تا صد کاشت و پرورش و تکثیر زعفران

جهت آشنایی با روشهای علمی کاشت و پرورش زعفران ، با ما تا انهای این مقاله همراه باشید ، همچنین میتوانید جهت دانلود جامعترین بانک کتاب ها و جزوات آموزش کاشت و داشت و برداشت زعفران ، به انتهای این صفحه مراجعه نمایید .

زعفران با نام علمی Sativus Crocus از جمله محصولات صادراتی کشاورزی ایران است که در وضعیت اقتصادی و اجتماعی زعفران کاران که عمدتاً جزء مناطق خشک و کم باران است ، تاثیر قابل توجهی دارد . 98 % زعفران ایران در خراسان جنوبی تولید میشود .

عواملی که باعث موجه شدن کشت این گیاه استراتژیک گردیده عبارتند از :

نیاز کم به آب ، ایجاد اشتغال و جلوگیری از مهاجرت ، ارزش اقتصادی بالا ، صادرات و ارز آوری ، امکان بهره برداری ، ماندگاری زیاد محصول و همچنین حجم کم محصول که باعث میشود که نیاز به انبارهای بزرگ نداشته و حمل و نقل آن راحت باشد .

زعفران به سلطان ادویه جهان معروف است که به دلیل داشتن مواد رنگی و معطر در طباخی ، قنادی و در تولید داروها استفاده میشود .

در این صفحه ، کاملترین بانک فایلهای آموزشی را درباره کشت زعفران ، روشهای آبیاری زعفران ، روشهای سم پاشی و مبارزه با آفات و بیماری ها و علفهای هرز زعفران ، کود دهی و تغذیه زعفران و نکات تخصصی دیگر ، در اختیار شما کاربران محترم وبسایت گسترش کارآفرینی ایران قرار میدهیم .جهت سهولت استفاده شما کاربران محترم ، ما این اطلاعات را در چند شاخه تخصصی به شرح زیر دسته بندی نموده ایم .


1 - آموزشهای مربوط به کاشت و داشت و برداشت زعفران که به شرح زیر میباشد :


تهیه زمین  :

در تهیه زمین به منظور کاشت زعفران لازم است توجه خاصی مبذول شود . در فرصتهای مناسب در پائیز و زمستان زمین مورد نظر را شخم عمیق می زنند و در بهار نیز با قطع بارانهای بهار ، با کولتیواتور شخم می زنند تا علفهای هرز از بین برود و کلوخه ها نرم شود و برای نرم کردن کلوخه ها از دیسک هم می توان استفاده کرد . چنانچه زمین دارای سنگ و با علفهای هرز باشد باید از سطح زمین جمع آوری شوند .

انتخاب پیاز و زمان کاشت :

  • احداث مزارع جدید زعفران فقط به وسیله پیاز آن مقدور بوده زیرا زعفران گیاهی عقیم است و بذر تولید نمی کند . تهیه و انتخاب پیاز مرغوب جهت کشت در ایجاد و گسترش کشت حائز اهمیت است . اندازه پیازهای زعفران بین 20-1 گرم متفاوت است .
  • جهت کشت زعفران می بایست پیازهای بالاتر از 8 گرم را انتخاب نمود زیرا پیازهای درشت نه تنها در همان سال اول عملکرد مزرعه را بالا میبرند بلکه از طریق بچه زایی بیشتر و تولید پیازهای درشت تر ظرفیت گل آوری و عملکرد مزرعه را برای سال بعد نیز افزایش می دهد .
  • پیاز نباید آبکن باشد و از زمان کندن پیاز از مزرعه مادر هر چه زودتر کشت گردد بهتر است . همچنین پیازهای انتخابی باید جوان ، عاری از آفات ، امراض و بدون زخم و خراشیدگی باشد و در صورت امکان جهت کشت ضد عفونی شوند .
  • بهترین زمان کشت پیاز با توجه به فیزیولوژی رشد پیازها خرداد ماه است ولی چنانچه زمان را از دست دادیم ، شهریورماه و مهرماه کشت میگردد .

عملیات کاشت پیاز :

  • برای کاشت پیاز شیارهایی به عمق حدود 25-20 سانتیمتر و به فواصل ردیفی 30-25 سانتیمتر تهیه و پیازها را به فواصل 8-5 سانتیمتر با تراکم 80-50 پیاز در مترمربع در داخل شیارها قرار می دهند .
  • سپس روی پیازها را با خاک می پوشانند بطوری که قطر پوشش بنه ها با خاک حدود 20 سانتیمتر باشد . عمق 20 سانتیمتر بهترین عمق میباشد زیرا زمستان پیازهارا از سرما و خطر یخبندان و در تابستان پیازها را در مقابل گرما محافظت می نماید .
  • کشت ردیفی به کشت کپه کاری که معمولاً در هر چاله 15-3 عدد پیاز قرار میدهند ، ارجحیت دارد . زیرا در این روش وجین و سله شکنی به راحتی انجام میگیرد . علاوه بر آن در کشت ردیفی ، آب آبیاری به راحتی بین ردیفها حرکت مینماید . برداشت گل و همچنین در پایان عمر مزرعه ، کندن پیازها به راحتی انجام میگیرد .

 2 - مراقبت های زراعی نظیر سله شکنی و وجین و دفع علفهای هرز که به شرح زیر می باشند :


سله شکنی :

پس از آبیاری اول به محض گاو رو شدن زمین ، سطح مزرعه را باید سله شکنی نمود ، به نحوی که پیازها صدمه نبینند . بهترین وسیله سله شکنی ، کج بیل و چهار شاخ میباشد . سله شکنی باعث میشود که گلها به آسانی از خاک بیرون آمده و کود حیوانی با خاک مخلوط گردد .

وجین و دفع علفهای هرز :

وجین علفهای هرز در هر موقع که علفهای هرز شروع رشد کنند ، ضروری است . معمولاً بعد از آب اول ، تعدادی از علفهای هرز شروع به رشد می نمایند که بعد از گاو رو شدن زمین با عمل سله شکنی براحتی از بین میروند .

گل دادن :

دوره گل دهی زعفران حدد 20-15 روز و دوره برداشت گلها 15-10 روز میباشد . تعداد گلها در روزهای اول و آخر دوره کم بوده و ارزش برداشت را ندارند . از این رو دوره گل دادن مزرعه طولانی تر از دوره برداشت میباشد . هر پیاز بسته به درشتی و ریزی و قدرت و ضعف خاک ممکن است 3-1 گل از هر جوانه تولید کند .

طرز و موقع چیدن گلها :

نحوه باز کردن غنچه های برداشت شده به این ترتیب میباشد که گلها و غنچه ها را با ناخن شکافته و میله سفید رنگی را به همراه سه کلاله قرمز رنگش از درون لوله گل بیرون میکشند . معمولاً گلها و غنچه های جمع آوری شده را حداکثر به مدت 10 ساعت پس از برداشت گل ، جداسازی نمائید . جداسازی ممکن است به صورت سرگل ( سر قلم ) ، پوشال و یا کلاله و خامه با هم باشد .


3 - آموزش روش آبیاری زعفران  که به شرح زیر میباشد :


  • در نقاط مختلف بسته به وضع آب و هوایی منطقه از اواسط مهرماه تا دهه اول آبان ماه آبیاری زعفران شروع میگردد . با توجه به اینکه عمل آبیاری باعث تحریک گیاه شده و گیاه زعفران را از خواب بیدار می کند ، آب اول باید خیلی با دقت و حساسیت خاصی انجام گیرد تا برداشت زعفران با اشکال مواجه نشود . تمام نقاط زمین باید به طور کافی و یکنواخت آب بخورد تا گلهای یک قطعه با هم و همزمان بیرون بیایند .
  • آب اول باید زمانی انجام شود که اول گلها و بعد برگهای زعفران ظاهر شوند . اگر آب اول زودتر انجام گیرد ، قبل از گلها برگها ظاهر شده و برداشت گلها با مشکل مواجه میشود و اگر از موعد مقرر دیرتر انجام شود ، ممکن است سرما باعث از بین رفتن گلها شود . پس از آبیاری 20-15 روز طول می کشد تا گلها ظاهر شوند .
  •  با توجه به اینکه دوره گلدهی زعفران 15-20 روز به طول می انجامد ، پس از اتمام گلدهی آب دوم را به زعفران می دهند که به زائیج آب معروف است . آب سوم زعفران پس از وجین و پخش کودهای شیمیایی به زمین داده میشود که به آب وجین معروف است . آب آخر زعفران به زرد آب یا مرگ آب معروف است که این آب باید با دقت و حساسیت خاصی انجام گیرد ، زیرا در درشت شدن پیازها بسیار مؤثر است .

4 - آشنایی با آفات زعفران و روش های سم پاشی و مبارزه با آفات که سرفصل آن شامل موارد زیر میباشد :

آشنایی و روش های مبارزه با آفت مهم زعفران ( کنه زعفران )


5 - آشنایی با کود و تغذیه و محلول پاشی در مزارع زعفران که برخی از سرفصلهای آن به شرح زیر میباشد :

  • آشنایی با کودهای آلی و عناصر کم مصرف
  • آشنایی با عناصر نیتروژن و زمان مصرف کودهای نیتروژنی ، فسفر و پتاسیم
  • محلول پاشی و آشنایی با قارچ همزیست ریشه زعفران به نام میکوریزا
  • استفاده از مواد محرك رشد و باکتری های محرك رشد در زراعت زعفران

نکته مهم : تمام سرفصل های بالا تنها گوشه ای از اطلاعات موجود در چند فقره از فایلهای قابل دانلود در این صفحه میباشند . سایر کتب و مقالات موجود در این صفحه نیز شامل هزاران صفحه اطلاعات کاربردی در زمینه ی کشت زعفران میباشند که به شکل میکرو طبقه بندی شده در اختیار کاربران سه ماهه و بالاتر وبسایت قرار گرفته اند .

:: موضوعات زیر نیز میتواند برای شما جذاب باشد :

:: آموزش مرحله به مرحله و تصویری ثبت نام در سامانه سیتا جهت اخذ وام تبصره 18 جهاد کشاورزی

:: دانلود طرح توجیهی احداث کارخانه ﺑﺴﺘﻪ ﺑﻨﺪی ﭘﻮدر زﻋﻔﺮان در ﻛﭙﺴﻮل به صورت آماده

:: دانلود طرح توجیهی آماده احداث کارخانه فراوری و بسته بندی زعفران به روش فریز درایر

:: دانلود طرح توجیهی احداث مزرعه کشت زعفران و فرآوری آن


:: دانلود فایل های کاشت و پرورش و تکثیر زعفران

کاشت و داشت و برداشتآفات و بیماریهاکود و تغذیهنکات تکمیلی

فايل‌ها:
zipka - آشنایی با اصول کاشت، داشت و برداشت زعفران 24 صفحه
تاريخسه شنبه, 13 آبان 1399 23:39
حجم فايل 5.22 MB
دانلود 0

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipka - آشنایی با نحوه کاشت ، داشت ، برداشت زعفران 30 صفحه
تاريخسه شنبه, 13 آبان 1399 23:40
حجم فايل 12.74 MB
دانلود 0

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipka - آموزش فنی کاشت ، داشت، برداشت زعفران 35 صفحه
تاريخسه شنبه, 13 آبان 1399 23:41
حجم فايل 547.8 KB
دانلود 0

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipka - آموزش فنی کاشت داشت و برداشت زعفران 68 صفحه
تاريخسه شنبه, 13 آبان 1399 23:42
حجم فايل 14.74 MB
دانلود 0

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipka - دانش فنی تولید زعفران 58 صفحه
تاريخسه شنبه, 13 آبان 1399 23:43
حجم فايل 2.28 MB
دانلود 0

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipka - دستورالعمل زراعت زعفران 32 صفحه
تاريخسه شنبه, 13 آبان 1399 23:44
حجم فايل 12.65 MB
دانلود 0

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipka - دستورالعمل فنی زراعت زعفران 23 صفحه
تاريخسه شنبه, 13 آبان 1399 23:45
حجم فايل 12.33 MB
دانلود 0

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipka - دستورالعمل فنی زراعت زعفران در استان اردبیل 20 صفحه
تاريخسه شنبه, 13 آبان 1399 23:47
حجم فايل 6.94 MB
دانلود 0

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipka - دستورالعمل فنی زعفران در استان فارس 19 صفحه
تاريخسه شنبه, 13 آبان 1399 23:48
حجم فايل 3.2 MB
دانلود 0

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipka - دستورالعمل فنی کاشت داشت و برداشت زعفران 17 صفحه
تاريخسه شنبه, 13 آبان 1399 23:49
حجم فايل 1.54 MB
دانلود 0

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipka - مراحل کاشت ، داشت و برداشت زعفران 33 صفحه
تاريخسه شنبه, 13 آبان 1399 23:50
حجم فايل 837.24 KB
دانلود 0

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipka - مکانیزاسیون مراحل مختلف تولید زعفران 32 صفحه
تاريخسه شنبه, 13 آبان 1399 23:51
حجم فايل 704.84 KB
دانلود 0

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipku - مدیریت تغذیه گیاه در زعفران 19 صفحه
تاريخسه شنبه, 13 آبان 1399 23:52
حجم فايل 219.86 KB
دانلود 0

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipaf - مدیریت تلفیقی علف های هرز زعفران 22 صفحه
تاريخسه شنبه, 13 آبان 1399 23:35
حجم فايل 220.13 KB
دانلود 0

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipaf - مدیریت علف های هرز مزارع زعفران 20 صفحه
تاريخسه شنبه, 13 آبان 1399 23:36
حجم فايل 10.29 MB
دانلود 0

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipku - مدیریت تغذیه گیاه در زعفران 19 صفحه
تاريخسه شنبه, 13 آبان 1399 23:52
حجم فايل 219.86 KB
دانلود 0

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipmk - دستورالعمل فنی نگهداری گل زعفران و روش های حمل و نقل آن 24 صفحه
تاريخسه شنبه, 13 آبان 1399 23:53
حجم فايل 3.44 MB
دانلود 0

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.


آموزشهای کشاورزی

© 2021 کلیه حقوق این وبسایت محفوظ میباشد.
Articles
Categories