• 021-77869979
  • سفارش طرح توجیهی : 09360555304
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 24/7

آموزش جامع کاشت و پرورش و تکثیر درخت گلابی و احداث باغ گلابی

(1 vote, average 5 out of 5)

آموزش جامع کاشت و پرورش و تکثیر درخت گلابی و احداث باغ گلابی

جهت آشنایی با روشهای علمی احداث باغ گلابی ، با ما تا پایان این مقاله همراه باشید ، همینطور میتوانید جهت دانلود جامع ترین بانک کتاب ها و جزوات آموزش کاشت و داشت و برداشت گلابی ، به انتهای این صفحه مراجعه نمایید .

درخت گلابی پس از درخت سیب مهمترین میوه دانه دار در سطح جهان است . این میوه علی رغم شباهت های زیاد به درخت سیب از جنبه های زیادی نیز از این درخت متمایز بوده و نیازهای اقلیمی و خاکی متفاوت برای رشد و میوه دهی مطلوب دارد . گلابی از جمله درختان میوه ای است که به طیف گسترده ای از شرایط نامساعد محیطی مقاومت یا تحمل نشان داده و با توجه به انتخاب رقم و پایه مناسب ، محدوده کشت آن را از نواحی بسیار سرد تا نواحی گرمتر دشتها می توان گسترش داد .

در این صفحه ، کاملترین بانک فایلهای آموزشی را درباره کشت گلابی ، روشهای آبیاری گلابی ، روشهای سم پاشی و مبارزه با آفات و بیماری ها و علفهای هرز گلابی و نکات تخصصی دیگر ، در اختیار شما کاربران محترم وبسایت گسترش کارآفرینی ایران قرار میدهیم . جهت سهولت استفاده شما کاربران محترم ، ما این اطلاعات را در چند شاخه تخصصی به شرح زیر دسته بندی نموده ایم .


1 - آموزشهای مربوط به کاشت و داشت و برداشت گلابی که به شرح زیر میباشد :


خاکهای مناسب برای احداث باغ گلابی :

گلابی در مقایسه با درخت سیب و درختان دیگر طیف وسیع تری از خاک ها را تحمل می کند . خصوصاً در خاک های سنگین و مرطوب که سبب پوسیدگی طوقه در اغلب درختان معتدله می گردد ، خسارت به درخت گلابی دیرتر اتفاق می افتد .

همانند سایر درختان میوه خاک مناسب برای احداث باغ گلابی ، خاک هایی با بافت لومی یا لوم شنی است . در صورت استفاده از پایه های بذری با ریشه عمیق ، عمق مناسب خاک و نفوذ پذیری لایه های تحتانی خاک دارای اهمیت زیادتری است . احداث باغ گلابی در مناطقی با خاک آهکی سبب رشد کم درخت ، کم باردهی و دیرباردهی گردیده و درخت را به سایر عوامل نامساعد نظیر بیماری آتشک آسیب پذیرتر می نماید .

محدوده PH مناسب برای احداث باغ گلابی بین 7 الی 5/7 است . PH های بالاتر سبب زردی درخت و در نهایت کاهش سطح کلروفیل برگها و ضعف درخت می گردد . از نظر حساسیت رقم به خاک های آهکی تفاوت زیادی مشاهده می گردد . خوشبختانه اغلب ارقام گلابی تجاری بومی و وارداتی مقاومت مطلوبی به کلروز ناشی از کمبود آهن نشان می دهند .

همچنین احداث باغات در خاکهای زه دار سبب زردی و حمله قارچ هایی نظیر آرمیلاریا گردیده که در ارقام حساسی نظیر ویلیامز درخت بطور کامل بی برگ خواهد شد . ارقام متحمل تر به آرمیلاریا نظیر رقم اسپادونا کمتر تحت تأثیر حمله این قارچ قرار می گیرند .

انتخاب نوع پایه :

در احداث باغات گلابی بطور سنتی استفاده از پایه های بذری معمول بوده است . این پایه ها دارای قدرت رشد زیاد بوده و برداشت میوه از آنها مشکل و زمان شروع باردهی نیز با تأخیر انجام می گیرد . لذا در احداث باغات جدید و متراکم استفاده از پایه های مختلف پاکوتاه کننده توصیه می گردد .

نکته قابل ذکر در مورد استفاده از پایه به ناسازگاری شماری از ارقام گلابی با این نوع پایه است . به منظور رفع این مشکل ، استفاده از میان پایه های ارقام سازگار می تواند مفید واقع شود . پایه های پاکوتاه کننده گلابی نظیر پایه های OHF و پیرودوراف به شدت پاکوتاه کننده بوده و اندازه درخت گلابی از اندازه درخت سیب روی پایه هایی نظیر MM106 تجاوز نخواهد نمود .

هرس فرمدهی و باردهی درخت گلابی : هرس فرمدهی درختان میوه تابعی از عوامل متعددی نظیر میزان القاء رشد توسط پایه ، قدرت رشد پیوندک ، سفتی چوب و امکان خم شدن شاخه های بارده ، فاصله کاشت و سایه اندازی درختان روی یکدیگر ، ایجاد فرم های پرچین و جلوگیری از توسعه عرضی درخت ، ساختار باردهی گونه ، شدت تابش ، وجود بادهای شدید ، تمایل ذاتی درخت به ایجاد فرم های خاص ، نوع سیستم برداشت میوه و ... است .

در صورتی که از فرم های هرس باردهی دارای یک محور مرکزی استفاده شود ارتفاع درخت بطور نامعقولی افزایش یافته و دسترسی به میوه های بخش های فوقانی غیر ممکن خواهد بود . در باغات مدرن گلابی با استفاده از پایه های کوتاه یا نیمه پاکوتاه کننده ، بیشتر تمایل به استفاده از فرم های دارای محور مرکزی و هدایت بازوها روی سیم است . استفاده از این نوع هرس به خودی خود سبب تنظیم اسپورها در طول شاخه و ایجاد باردهی مطلوب می گردد .

گرده افشانی و گرده زاهای درخت گلابی : درخت گلابی دارای خودناسازگاری است ، لذا کاشت درخت گرده زا و استفاده از زنبورعسل در باغ ضروری است . در مواردی عدم وجود گرده ، سبب افزایش میزان بکرباری برخی ارقام می گردد . از طرفی انتخاب درخت گرده زا بایستی به صورتی باشد که نه تنها دارای سازگاری بوده باشد بلکه از نظر همزمانی گلدهی نیز همپوشانی لازم را فراهم آورد .

فواصل کاشت :

بر اساس اندازه درخت تولیدی روی پایه های مختلف ، تراکم درخت در واحد سطح تحت تأثیر قرار می گیرد . براین اساس فاصله مناسب برای احداث باغات گلابی روی پایه های QA و QC به میزان 5/3×3 و یا 4 × 2 در نظر گرفته می شود که تراکم درخت در هکتار به ترتیب برابر با 952 و 1250 درخت خواهد بود . در صورت در نظر گرفتن چنین فاصله ای در باغات گلابی ، تاج درخت به صورت پرچین درهم فرو خواهد رفت . انتخاب دقیق فاصله کاشت هر پایه بستگی به شرایط اقلیمی و خاکی منطقه دارد .

برداشت میوه گلابی :

در مورد ارقام بارتلت و شاه میوه که دارای بافت بسیار نرم و آبدار می باشند میوه بایستی به نرمی و همراه با دم میوه برداشت شود . میوه بهتر است با قیچی از درخت چیده و با آرامی در کیسه قرار داده شود . جعبه های انتقال به سالن بسته بندی و یا نگهداری بایستی کم ظرفیت و مانع ایجاد لکه در پوست گردد . عدم رعایت موارد فوق سبب رسیدن زودهنگام و نابودی محصول می گردد .


2 - آشنایی با ارقام مختلف گلابی :


رقم گلابی شاه میوه ، رقم گلابی ویلیامز ، رقم گلابی دوشس ، رقم گلابی فلسطینی ، رقم گلابی اسپادونا ، رقم گلابی کوشیا ، رقم گلابی درگزی ، رقم گلابی نطنزی ، رقم گلابی سبری ، رقم گلابی سردرودی و رقم گلابی بیروتی


3 - آشنایی با آفات و بیماریها و علف های هرز مزارع گلابی و روش های سم پاشی و مبارزه بیولوژیک با آفات که برخی از سرفصل های آن شامل موارد زیر میباشد :


  • آشنایی با نحوه مبارزه با بیماری های مهم درخت گلابی مانند آتشک و همینطور بیماری های قارچی غالب باغات گلابی مانند پوسیدگی آرمیلاریایی .
  • آشنایی با نحوه مبارزه با آفت مهم درخت گلابی پسیل گلابی .
  • آشنایی با نحوه کنترل علف های هرز باغهای گلابی

نکته مهم : تمام سرفصل های بالا تنها گوشه ای از اطلاعات موجود در فایل آموزش کاشت ، داشت و برداشت گلابی میباشند که در اختیار کاربران سه ماهه و بالاتر وبسایت قرار گرفته است .

:: موضوعات زیر نیز میتواند برای شما جذاب باشد :

:: آموزش مرحله به مرحله و تصویری ثبت نام در سامانه سیتا جهت اخذ وام تبصره 18 جهاد کشاورزی

 

:: دانلود فایل های کاشت و پرورش و تکثیر درخت گلابی و احداث باغ گلابی

فايل‌ها:
zipaf - شناسایی و کنترل و مبارزه با آتشک گلابی و معرفی چند بیماری مهم باکتریایی 60 صفحه
تاريخسه شنبه, 18 آذر 1399 17:38
حجم فايل 2.33 MB
دانلود 2

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipar - مشخصات برخی از ارقام گلابی وارداتی 17 صفحه
تاريخسه شنبه, 18 آذر 1399 17:40
حجم فايل 375.7 KB
دانلود 2

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipka - آموزش کاشت تا برداشت درخت گلابی 18 صفحه
تاريخسه شنبه, 18 آذر 1399 17:37
حجم فايل 10.83 MB
دانلود 2

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipka - گیاه شناسی و آموزش جامع کاشت داشت و برداشت گلابی و شناسایی و کنترل آفات و بیماری های آن 210 صفحه
تاريخسه شنبه, 18 آذر 1399 17:39
حجم فايل 23.9 MB
دانلود 2

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.


کسب و کارهای پر طرفدار

آموزشهای کشاورزی

© 2024 کلیه حقوق این وبسایت محفوظ میباشد.
Articles
Categories