• 021-77869979
  • سفارش طرح توجیهی : 09127975250
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 24/7

آموزش صفر تا صد پرورش شترمرغ پرواری

(1 vote, average 5 out of 5)

آموزش صفر تا صد پرورش شترمرغ پرواری

جهت آشنایی با متد علمی تکثیر و پرواربندی شترمرغ ، با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید ، همچنین میتوانید جهت دانلود جامع ترین بانک کتاب ها و جزوات آموزش پرورش شترمرغ ، به انتهای این صفحه مراجعه نمایید .

با توجه به تنوع اقلیمی مساعد برای پرورش شترمرغ در کشور ، در آینده نزدیک جایگاه ایران در این زمینه ببیشتر مطرح خواهد شد . در بحث اشتغال زایی ، پرورش شترمرغ ، کار بسیار خوب و قابل توسعه ای بوده و از نظر اقتصادی مقرون به صرفه می باشد . در حالت کلی میتوان گفت که شترمرغ دام فرداست.

تولیدات شترمرغ شامل موارد گوشت ، پوست ، پر ، تخم شترمرغ ، روغن شترمرغ می باشد .

عواملی که باعث شده که پرورش دهندگان شترمرغ نسبت به پرورش این پرنده ترغیب می شوند :

  • تولید مثل بالا
  • قابل توجه بودن ضریب تبدیل غذا به گوشت
  • اقتصادی بودن و درآمد بالای پرورش شترمرغ

در این صفحه ، کاملترین بانک فایلهای آموزشی را درباره پرورش شترمرغ ، روشهای آبیاری شترمرغ ، بیماری های شترمرغ ، تغذیه شترمرغ و نکات تخصصی دیگر ، در اختیار شما کاربران محترم وبسایت گسترش کارآفرینی ایران قرار میدهیم . جهت سهولت استفاده شما کاربران محترم ، ما این اطلاعات را در چند شاخه تخصصی به شرح زیر دسته بندی نموده ایم .


1 - آموزشهای مربوط به پرورش شترمرغ که به شرح زیر میباشد :


مدیریت پرورش شترمرغ مولد : ماده ها را باید حداقل 30 روز قبل از تخم گذاری به جایگاه مولدین منتقل نمود تا با محیط آشنا شوند . این دوره زمانی برای سازگاری وآشنایی پرنده با محیط اطراف و پیش از آغاز جفت گیری اهمیت زیادی دارد . این مهم است که پرنده ماده جفت خودش را انتخاب کند ، زیرا موجب تولید تخم بیشتر ، باروری بهتر و جوجه درآوری بیشتر می گردد که نتیجه ی آن ، جوجه های سالم تر خواهد بود .

برای این عمل ، بایستی پرندگان یک گله را به طور دقیق زیر نظر گرفت و شتر مرغ ماده ای که نسبت به نر تمایل نشان داده و آن را بر دیگر شترمرغ های نر ترجیح می دهند را شناسایی و سپس آن ها را در یک جایگاه جفت گیری کنار هم قرار داد .

برای داشتن تولید مناسب جوجه ، بررسی میزان باروری ( درصد نطفه داری ) تخم های هر گروه مولد ، امری ضروری است تا اگر یک شترمرغ ماده با یک نر تمایل به جفت گیری نداشته باشند ، جفت آن عوض شود . اما این کار تصمیمی نیست که بتوان بدون بررسی و تحقیق لازم انجام داد .

جا به جا کردن شترمرغ از یک جایگاه به یک جایگاه دیگر می تواند تولید تخم را به مدت 6 هفته متوقف کند . لذا جفت های شترمرغ بایستی از همان ابتدای فصل جفت گیری با یکدیگر جفت داده شوند .

پرندگان مولد جوان بهتر است برای باروری بیشتر به صورت جفتی (یک نر و یک ماده ) نگهداری شوند اما شترمرغ های مولد 5 تا 6 ساله به صورت 3 تایی شامل یک نر و دو ماده نگهداری شوند .

شترمرغ جایگاه جفت گیری بزرگ را ترجیح می دهند ولی در صورتی که فضای نگهداری آن ها بیش از حد بزرگ باشد ، موجب وحشی شدن آن ها می شود در نتیجه کار کردن با آن ها مشکل خواهد شد . حداقل ابعاد جایگاه جفت گیری یک گروه 3 تایی شترمرغ مولد ، 10 الی 12 متر عرض در 60 الی 70 متر طول (600 الی 800 متر مربع ) و به طور متوسط 1500 متر مربع مساحت می باشد .

جایگاه مولدین بایستی ترجیحاً به ویسله یک راهروی 2 متری از یکدیگر جدا شود که مانع جنگیدن و آسیب رسانیدن نرهای دو جایگاه به یکدیگر شود و البته از به کاربردن حصارهای سیم خاردار باید اجتناب نمود .

توصیه می شود نرها و ماده ها در غیر از فصل تولید مثل ، از هم جدا شده و در جایگاه های جداگانه ای ، دور از یکدیگر نگهداری شوند . جدا نمودن دو جنس نر و ماده به مدت 2 ماه پیش ازدوره جفت گیری باعث آرامش روانی پرندگان شده و اشتیاق به جفت گیری را بیشتر می نماید . فایده دیگر این جداسازی این است که مرحله تخمک گذاری پرندگان مولد ، هم زمان شده و باروری بالاتری نیز خواهند داشت .


2 - آموزش روش تغذیه آبی شترمرغ که به شرح زیر میباشد :


شترمرغ ، 3/2 گرم آب برای هر یک گرم ماده خشک مصرفی نیاردارد . تولید ادرار سفید ممکن است نشانه بیماری یا محرومیت از آب در شترمرغ باشد . محدود کردن مصرف آب به طور مصنوعی و یا به طور طبیعی به علت قرار گرفتن شترمرغ ها در شرایط پرورش متراکم ، موجب کاهش مصرف غذا می شود . لذا آب تمیز و بهداشتی باید به طور آزاد در طی شبانه روز در اختیار شترمرغ ها باشد . همچنین آب باید در سایه قرار داده شود تا آب خنک در اختیار شترمرغ ها بوده و مانع از مصرف مقدار زیادی آب گرم توسط آن ها شود .

آب باید عاری از نمک ، مواد معدنی اضافی و آلودگی میکروبی بوده و نیترات آن کم باشد و به طور کلی همان کیفیت آب مصرفی انسان را داشته باشد . بالا بودن نمک قابل حل در آب ، می تواند بر کیفیت پوسته تخم اثر بگذارد و میزان جوجه درآوری را کاهش دهد .

آبخوری ها باید به طور روزانه شستشو و تمیزشده و به نحوی ساخته شوند که کمترین آلودگی ناشی از مدفوع پرندگان ، غذا و دیگر مواد خارجی در آن ها وارد شود . نیاز جوجه ها به آب با سن جوجه و مقدار غذا تغییر می کند . اصل کلی این است که در هر سنی باید ، 3 برابر مقدار غذای مصرفی آب تأمین شود به طوری که شترمرغ بالغ ، در دمای کمتر از 20 درجه سانتیگراد ، روزانه به 8 تا 10 لیتر آب نیاز دارد . طبیعی است در صورت بالابودن میزان املاح ( شوری ) آب ، تغذیه غذای خشک و افزایش دمای محیط ، میزان مصرف آب افزایش خواهد یافت .


3 - آشنایی با بیماریهای مهم شترمرغ که به زیر میباشد :


  • بیماری های خطرناک شترمرغ نیوکاسل وآبله می باشد .
  • آشنایی با تغذیه شترمرغ که برخی از سرفصلهای آن به شرح زیر میباشد :
  • آشنایی با رفتار و خصوصیات تغذیه ای شترمرغ
  • آشنایی با مواد غذایی مورد استفاده شترمرغ
  • آشنایی با ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز
  • آشنایی با تغذیه شترمرغ از سن 10 ماهگی تا زمان بلوغ
  • آشنایی با تغذیه شترمرغ در ابتدای دوره تولید مثلی
  • آشنایی با تغذیه مولدین در حال تولید
  • آشنایی با تغذیه مولدین در دوره استراحت

نکته مهم : تمام سرفصل های بالا تنها گوشه ای از اطلاعات موجود در فایل آموزش پرورش شترمرغ میباشند که در اختیار کاربران سه ماهه و بالاتر وبسایت قرار گرفته است .

:: موضوعات زیر نیز میتواند برای شما جذاب باشد :

:: آموزش مرحله به مرحله و تصویری ثبت نام در سامانه سیتا جهت اخذ وام تبصره 18 جهاد کشاورزی

:: دانلود طرح توجیهی احداث مزرعه پرورش شترمرغ پرواری و شترمرغ مولد


:: دانلود فایل های پرورش شترمرغ پرواری

فايل‌ها:
zipka - آموزش تغذیه و پرورش شترمرغ مولد 24 صفحه
تاريخشنبه, 24 آبان 1399 15:47
حجم فايل 1.45 MB
دانلود 8

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipmk - اهمیت پرورش شترمرغ 2 صفحه
تاريخشنبه, 24 آبان 1399 21:21
حجم فايل 568.77 KB
دانلود 4

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.


کسب و کارهای پر طرفدار

آموزشهای کشاورزی

© 2024 کلیه حقوق این وبسایت محفوظ میباشد.
Articles
Categories