• 021-77869979
  • سفارش طرح توجیهی : 09360555304
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 24/7

آموزش جامع کاشت و پرورش و تکثیر گیاه آلوئه ورا یا صبر زرد

(1 vote, average 5 out of 5)

آموزش جامع کاشت و پرورش و تکثیر گیاه آلوئه ورا یا صبر زرد

جهت آشنایی با روش های علمی کاشت و پرورش آلوئه ورا و احداث مزرعه آلوورا ، این صفحه را مطالعه نمایید همینطور میتوانید جهت دانلود جامعترین بانک کتاب ها و جزوات آموزش کاشت و داشت و برداشت آلوئه ورا ، به انتهای این صفحه مراجعه نمایید . گیاه دارویی Aloe vera از تیره Liliaceae با نام فارسی صبر زرد ، صبر تلخ ، یا شاخ بزی و نام محلی گل سه گله ، گل قبر و چادروایکی از گونه های بسیار مهم دارویی می باشد که مخصوص نواحی حاره اند و منشأ اصلی آنها مناطق گرم و نیمه گرمسیری ، مناطق حاره آفریقا بوده است . بیش از 200 گونه از جنس آلوئه ورا وجود دارد ولی فقط 5-4 گونه آن دارای خاصیت دارویی می باشد که مهمترین آنها باربادنسیس ( Vera , Barbadensis ) می باشند .

فرآورده های آلوئه ورا :

در حال حاضر ، فرآورده های مختلف این گیاه در صنایع مختلف غذایی ( انواع نوشابه ها و کمپوت ) صنایع آرایشی و بهداشتی ( انواع کرم ها ، لوسیون ، شامپو ، صابون و شوینده ها و ... ) و صنایع دارویی ( کپسول ، قرص جوشان و ... ) در جهان تولید و عرضه می شود . معمولاً این گیاه از سوی تولید کنندگان فرآورده ها خریداری می شود . ژل نهفته در برگهای آلوورا ، در تولید محصولات دارویی ، آرایشی و بهداشتی به کار می رود .

تاکنون بیش از دو هزار فرآورده بهداشتی و آرایشی و بیش از یکصد نوع ماده دارویی از ترکیبات این گیاه تولید شده است . شیرابه خشک این گیاه ، دارای 15 درصد مشتقات هیدروالکی آنتراسن است که بلافاصله پس از قطع برگ شروع به خارج شدن می کند . این شیرابه محتوی مقادیری از روغن های فرار و رزین است که در ساخت انواع داروها بکار می رود . همچنین ژل موجود در برگها خاصیت دارویی دارد و برخلاف صمغ ها فاقد چسبندگی است .

اثرات درمانی آلوئه ورا در رفع بیماری :

بیماری انگلی ، باکتریال ، قارچ ها ، ویروس ها ، بیماری های مرتبط با خون ، بیماری های زنان ، بیماری های گوارشی ( به طور عمده بر روده بزرگ اثر می کند ) ، مفاصل ، دستگاه تنفسی و همچنین در بهبود جریان لنفاوی ، کمک در درمان خارش ، درمان اعتیاد در موقعیت های ضعف و بی حالی عمومی و بی حرکتی ، درمان افسردگی ، درمان کوری و مشکلات چشمی ، سرطان دیورتوکولیت ، درمان آنفلونزا ، جلوگیری از افزایش فشار داخل چشم ( گلوکاما ) ، درمان بیماری منیر ( Maniyer ) که با سرگیجه و کاهش شنوایی و وزوز گوش همراه است و همچنین درمان فراموشی و تشنج بسیار مفید است .  

موارد مصرف خارجی ژل صبر زرد :

در مصرف خارجی گیاه صبر زرد ، از ژل و عصاره گیاه برای درمان خراشیدگی و سائیدگی ، جوش غرور جوانی ، تاول ها ، سوختگی ها ، کورک ها ، پوست ترک خورده ، نوک پستان ترک خورده در اثر شیردهی ، بریدگی ها ، شوره سر و بدن ، حساسیتهای پوستی ( درماتیت و اگزما ) ، گزیدگی حشرات ، زخم لثه ، سوختگی های ناشی از اشعه ، آفتاب سوختگی ، پسوریازیس ، راش های پوستی ، کشیدگی ماهیچه ها و رباط ها ، التهاب تاندونها ، زخم پوستی ، واریس ( تورم و برآمدگی سیاهرگ ها که معمولاً در پا ایجاد می شود ) زگیل ، چین و چروک پوستی و گال استفاده می شود .

در این صفحه ، کاملترین بانک فایلهای آموزشی را درباره کشت آلوئه ورا ، روشهای آبیاری آلوئه ورا ، روشهای سم پاشی و مبارزه با آفات و بیماری ها و علفهای هرز آلوئه ورا ، کود دهی و تغذیه آلوئه ورا و نکات تخصصی دیگر ، در اختیار شما کاربران محترم وبسایت گسترش کارآفرینی ایران قرار میدهیم .جهت سهولت استفاده شما کاربران محترم ، ما این اطلاعات را در چند شاخه تخصصی به شرح زیر دسته بندی نموده ایم .


1 - آموزشهای مربوط به کاشت و داشت و برداشت آلوئه ورا که به شرح زیر میباشد :


کاشت :

تراکم گیاهی آلوورا ،  30000 بوته در هکتار می باشد . روش کاشت آن به وسیله پاجوش است که این پاجوشها در فاصله 50  70 سانتی متر کشت می شود .

برداشت :

عملکرد برگ تازه آن 20 تا 40 تن در هکتار می باشد . برداشت صبر زرد پس از گذشت 5/1 سال انجام می شود و معمولاً برداشت زمانی صورت می گیرد که گیاه رشد رویشی خود را پشت سر گذاشته ، وارد مرحله زایشی شده و زمان گلدهی آن فرا رسد . با توجه به اینکه برگهای جوانتر در مرکز گیاه قرار دارند و برگهای قدیمیتر که بزرگتر می باشند ، در قسمتهای بیرونی گیاه واقع هستند ، در هنگام برداشت ، برگهای بیرونی را قطع می کنند .

برداشت آلوورا در 2 تا 3 نوبت صورت می پذیرد . عمل برداشت بایستی سریع و با چاقوی تیز صورت گیرد . برگهای پایینی گیاه از نقطه نظر انجام اعمال حیاتی نسبت به برگهای فوقانی کم اهمیت تر هستند . همچنین برگهای تحتانی نیروی بالقوه مداوای بیشتری دربردارند و شیرابه بیشتری از آنها تهیه می شود . از آنجا که گیاه رشد مرکزی دارد ، چنانچه برگهای مستقر در مرکز گیاه را قطع کنیم ، امکان رشد دوباره نخواهد داشت ، بعلاوه در صورت قطع برگ از نزدیک سطح زمین گیاه علاوه بر داشتن قدرت رشد ، زیبایی و ظاهر خود را از دست نخواهد داد .

پس از عمل برداشت ، گیاه بزودی خود را ترمیم می کند . حاشیه برگهای برداشت شده را با یک چاقوی تیز از خارهای موجود تمیز می کنند . برگ قطع شده را می توان در لفافی از آلومینیوم جهت نگهداری در یخچال به مدت چند روز پیچید . برداشت برگها از ماه شهریور صورت می گیرد .


2 - آموزش روش آبیاری آلوئه ورا که به شرح زیر میباشد :


این گیاه بسیار مقاوم به شرایط کم آبی می باشد ، اما تنظیم دور آبیاری باعث افزایش عملکرد ژل خواهد شد . در هنگام آبیاری باید دقت نمود خاک به یک خشکی نسبی رسیده باشد . در زمستان به علت کاهش میزان تبخیر ، نیاز آبی این گیاه نیز کم خواهد شد . ولی به دلیل همسانی دما با نور در شرایط اقلیمی رشد نیازمند آبیاری می باشد .

دوره آبیاری آن با توجه به بافت خاک و میزان دما می تواند هر 12-15 روز یکبار صورت گیرد که اگر به 20 روز برسد ماده موثره آن افزایش خواهد یافت . در طی بهار و تابستان آبیاری زمانی انجام می شود که خاک تقریباً خشک شده باشد . در غیر این صورت وجود رطوبت دائم در پای گیاه موجب پوسیدگی آن می گردد .


3 - آشنایی با آفات و بیماریها و علفهای هرز مزارع  آلوئه ورا  و مبارزه بیولوژیک با آفات که برخی از سرفصلهای آن شامل موارد زیر میباشد :


    شناسایی و مبارزه با  آفت میدیباگ ( Meadybug )

نکته مهم : تمام سرفصل های بالا تنها گوشه ای از اطلاعات موجود در چند فقره از فایلهای قابل دانلود در این صفحه میباشند . سایر کتب و مقالات موجود در این صفحه نیز شامل هزاران صفحه اطلاعات کاربردی در زمینه ی کشت آلوئه ورا  میباشند که به شکل میکرو طبقه بندی شده در اختیار کاربران سه ماهه و بالاتر وبسایت قرار گرفته اند .

:: موضوعات زیر نیز میتواند برای شما جذاب باشد :

:: آموزش مرحله به مرحله و تصویری ثبت نام در سامانه سیتا جهت اخذ وام تبصره 18 جهاد کشاورزی

:: طرح توجیهی ژل و پودر و نوشیدنی گیاه آلوئه ورا یا صبر زرد

:: طرح توجیهی زراعت و فراوری آلوئه ورا ( صبر زرد )

 

:: دانلود فایل های کاشت و پرورش و تکثیر گیاه آلوئه ورا یا صبر زرد

فايل‌ها:
zipka - آموزش روش کاشت و برداشت و تکثیر آلوئه ورا یا صبر زرد 20 صفحه
تاريخشنبه, 26 مهر 1399 15:16
حجم فايل 3.5 MB
دانلود 4

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipka - آموزش کاشت و براشت و تهیه ژل آلوئه ورا 13 صفحه
تاريخشنبه, 26 مهر 1399 15:18
حجم فايل 4.58 MB
دانلود 3

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.


کسب و کارهای پر طرفدار

آموزشهای کشاورزی

© 2024 کلیه حقوق این وبسایت محفوظ میباشد.
Articles
Categories