• 021-77869979
  • سفارش طرح توجیهی : 09360555304
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 24/7

طرح توجیهی پرورش قارچ گانودرما ✳️ (لینگژی) سال 1403

(2 votes, average 4 out of 5)

طرح توجیهی پرورش قارچ گانودرما یا لینگژی

جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی پرورش قارچ گانودرما یا لینگژی با اطلاعات کاملاً به روز برای سال 1403 ، با فرمت DOC و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، این صفحه را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید. ضمنا در صورت ارائه طرح توجیهی آماده کاشت قارچ گانودرما 1402 و یا قبلتر ، میتوانید آنرا از انتهای صفحه ، صرفا جهت مطالعه دانلود کنید.


✔️ آشنایی با قارچ گانودرما یا لینگژی و انواع آن


در این مقاله به بررسی طرح توجیهی پرورش قارچ گانودرما می‌پردازیم، قارچ گانودرما یا لینگژی را می‌توان در خانه ، زیرزمین، انبار یا هر جای دیگری که دما و رطوبت آن را می‌توان کنترل کرد، پرورش داد.

قارچ گانودرما که برای 4000 سال در طب سنتی چینی و ژاپنی استفاده می‌شود ، امروزه به عنوان یک معجزه درمانی برای بسیاری از بیماری‏‌ها در سراسر جهان شناخته شده و ارزشمند است.

این قارچ در ایران نیز در شهرهای شمالی و سواحل دریای خزر می‌روید و نوع ایرانی آن به دلیل وجود پلی ‌ساکاریدها از ارزش دارویی بالاتری برخوردار است.

به دلیل کمیاب بودن قارچ لینگژی در جنگل‌ها، امروزه تولید انبوه آن از طریق اصلاح نژاد صورت می‌گیرد. پرورش قارچ گانودرما به دلیل شهرت دارویی آن و بازار مناسب فروش آن ، میتواند کسب و کار مفید و سودآوری باشد.

انواع نژادهای قارچ گانودرما یا لیگنژی :

الف) قارچ گانودرما نژاد زرد آمریکایی

ب) قارچ گانودرما نژاد نیمه قرمز

ج) قارچ گانودرما نژاد قرمز

میزان عملکرد و محصول دهی این نژادها از الف به ج به ترتیب کاهش پیدا میکند.

فصل مناسب کشت قارچ گانودرما یا لینگژی در ایران :

کشت قارچ گانودرما یا لینگژی

قارچ گانودرما لوسیدوم به طور طبیعی در ایران رشد می‌کند، بنابراین این قارچ به خوبی با آب‌وهوا و اقلیم ایران سازگاری دارد؛ بنابراین شرایط برای کشت آن امکان‌پذیر است. فقط باید شرایط محیطی لازم برای رشد این قارچ را بدانید و شروع به کشت کنید.

فصل تابستان برای پرورش قارچ گانودرما مناسب است و همچنین عوامل مختلف محیطی، میزان اکسیژن و غلظت یون‌های کلسیم و ... برای پرورش بسیار مهم هستند.

بهترین روش کشت برای دستیابی به محصول بالا، استفاده از میسلیوم اولیه و بارور شده است. روش کشت بافت نیز برای رشد چنین قارچ‌هایی آزمایش شده است.

روشهای مصرف قارچ گانودرما :

در این قسمت از مقاله در مورد خواص قارچ گانودرما یا لیگنژی بحث خواهد شد. قارچ گانودرما طعم تلخی دارد و به تنهایی قابل خوردن نیست اما از این قارچ در چای، قهوه و شکلات استفاده می‌شود.

همچنین پودر، قرص و کپسول دارویی آن در بازار موجود است و از عصاره آن در محصولاتی مانند شامپو و خمیردندان نیز استفاده می‌شود.

قیمت قارچ گانودرما در سال 1401 :

  • قیمت قارچ گانودرما خشک در سال 1401 به صورت میانگین کیلویی 400000 تا 700000 تومان است.
  • کمپوست تخمیری قارچ گانودرما در ظروف یک و سه کیلویی عرضه میگردد که در سال 1401 قیمت ظرف 1 کیلویی این محصول 5500 تومان و قیمت ظرف 3 کیلویی 15000 تومان می‌باشد.
  • قیمت بشقاب قارچ گانودرما (پتری دیش با میسلیوم) در سال 1401 هر بشقاب 25000 تومان می‌باشد.
  • بذر مادری قارچ گانودرما در بسته‌های یک کیلویی عرضه میگردد که در حال حاضر قیمت هر کیلو این محصول 55000 تومان می‌باشد.
  • بذر تجاری قارچ گانودرما در بسته بندی یک کیلویی عرضه میگردد که در حال حاضر قیمت این محصول کیلویی 15000 تومان می‌باشد.

میزان سرمایه مورد نیاز طرح پرورش قارچ گانودرما در سال 1401

سرمایه لازم برای شروع پرورش قارچ گانودرما تقریباً یک میلیون در هر مترمربع است. در یک فضای 100 متری حدود 100 میلیون سرمایه  نیاز است و 15 تن کمپوست در این فضا کشت می‌شود و بین 60 تا 100 کیلوگرم قارچ برداشت می‌کنید، هر کیلوگرم قارچ گانودرما خشک  بین 450 تا 750 هزار تومان قیمت دارد و می‌توانید هر 4 ماه یکبار برداشت کنید.

فروش و بازاریابی قارچ گانودرما :

قارچ گانودرما فقط مصارف دارویی دارد و به دلیل تلخ، خشک و چوب پنبه‌ای بودن ، قارچ خوراکی محسوب نمیشود. تولیدکنندگان گیاهان دارویی و صنایع غذایی مجاز به بسته بندی و صادرات این قارچ هستند. این محصول به صورت کپسول، قرص، عصاره مایع و حتی قارچ خشک مصرف می‌شود.


✔️ مراحل اجرایی کشت و پرورش قارچ گانودرما


انتخاب سالن پرورش قارچ گانودرما

انتخاب سالن پرورش قارچ گانودرما :

انتخاب مکان و فضای مناسب برای رشد قارچ گانودرما بستگی به شرایط اقتصادی و امکانات زیرساختی شما دارد اما شما می‌توانید کشت قارچ را در هر جایی انجام دهید، پارکینگ، انباری، زیرزمین، فضای بدون استفاده و یا هر فضای سرپوشیده دیگری. به شرطی که آن فضا دارای ویژگیهای لازم به شرح زیر باشد.

ویژگی‏‌‌ سالن‌های پرورش قارچ گانودرما :

  • دیوارها و سقف نباید در اثر رطوبت از بین بروند.
  • کنترل کردن دما بین 25 تا 32 درجه
  • سالن نباید آلوده به مدفوع حیوانات و ... باشد.
  • دیوارها نباید گچ‌کاری شده باشند.
  • دیوارها و کف باید حداقل سیمانی باشند. اگر دیوار شما گچ‌کاری شده است، چسباندن پلاستیک به دیوار، از آن در برابر رطوبت محافظت می‌کند.

مزایای قفسه بندی سالن پرورش قارچ گانودرما یا لینگژی :

با کمک قفسه‏‌ها می‌توان سطح زیر کشت را 3 تا 4 برابر افزایش داد. به عنوان مثال، اگر مساحت کف اتاق 50 مترمربع باشد، قفسه بندی می‌تواند سطح رشد را تا 200 مترمربع افزایش دهد و با این کار می‌توان کمپوست بیشتری وارد سالن کرد.

کمپوست قارچ گانودرما :

قارچ‌ها برخلاف سایر گیاهان توانایی تولید غذای مورد نیاز خود را ندارد وجهت رشد باید غذای آماده (کمپوست) برای آنها تهیه کرد.  کمپوست گانودرما در واقع بستری بوده که بذر قارچ گانودرما را با آن مخلوط کرده تا محیط کشت گانودرما آماده شود.

تجهیزات مورد نیاز برای راه ‌اندازی کارگاه پرورش قارچ لینگژی ( گانودرما )  به قرار زیر میباشد :

  • سنسورهای کنترل دما که بسیار مهم هستند
  • سنسور کنترل رطوبت
  • CO2
  • دماسنج
  • رطوبت‌سنج
  • بخاری (هیتر)
  • کولر آبی
  • رطوبت ساز
  • هواساز و تهویه هوا

مراحل پرورش قارچ گانودرما

مراحل پرورش قارچ گانودرما به شرح زیر است :

  • برای کاشت و پرورش قارچ گانودرما ابتدا باید کیسه‏‌‌هایی (پلی‌پروپیلن) به ابعاد 25*18 سانتی‌متری پر از کاه تمیز و بهداشتی تهیه کنید.
  • به جای استفاده از کاه برای کاشت قارچ گانودرما، می‌توانید از خاک اره به اضافه 10 درصد سبوس برنج و 3 درصد آهک در کیسه‏‌ها استفاده کنید.
  • هنگام افزودن سبوس به محتویات کیسه باید به میزان رطوبت آن توجه کرد، زیرا رطوبت برای رشد و نمو قارچ گانودرما ضروری است.
  • علاوه بر سبوس گندم، فسفات کلسیم و کربنات کلسیم نیز باید اضافه شود.
  • روزی 4 تا 5 بار باید آب روی محیط کشت اسپری شود و تهویه مناسب انجام شود.

مرحله کاشت قارچ گانودرما

  1. در این مرحله پس از سرد شدن کیسه‌ها، نوبت به کاشت قارچ گانودرما با دانه‌های گندم می‌رسد.  محل کشت قارچ گانودرما باید در تاریکی کامل و دمای محیط کشت 28 تا 35 درجه سانتیگراد با دی‌اکسیدکربن بالا باشد.
  2. رشته‌های قارچ شامل ژله، میسلیوم و نخینه قارچ بعد از سه تا چهار روز در کیسه‏‌ها دیده می‌شوند.
  3. لحظه برداشتن و باز کردن درب کیسه‏‌ها بسیار مهم و حساس است.
  4. در این مرحله برای بهترین نتیجه، قسمت بالای کیسه را ببرید و سپس کیسه‏‌ها به اتاق تولید منتقل کنید و در قفسه‏‌ها قرار بگذارید.
  5. در طول فصل رشد قارچ گانودرما، کیسه‏‌ها را باید در تاریکی در دمای 25 درجه سانتی‌گراد نگهداری کرد و در اتاق کشت بین 25 تا 32 درجه سانتی‌گراد (میزان دی اکسید کربن بالا) با رطوبت 85 تا 95 درصد و با روشنایی 250 تا 350 لوکس منتقل کرد.

آفات قارچ گانودرما :

در طول رشد قارچ گانودرما ممکن است با کپک‌هایی مانند نوروسپورا و تریکودرما مواجه شوید که محیط رشد قارچ را آلوده می‌کنند. علت وجود این آفات، ورود آلاینده‌ها به کیسه‌ها به دلیل استریل نشدن کیسه‌ها  یا کاشت غیراستاندارد است که باید به آن  توجه ویژه‌ای شود.

مراحل برداشت قارچ گانودرما :

مراحل برداشت قارچ گانودرما

  • پرورش قارچ گانودرما به صبر و حوصله زیادی نیاز دارد زیرا این قارچ به کندی رشد می‌کند.
  • بعد از ظاهر شدن کلاهک قارچ و زمانی که لکه سفید اطراف کلاهک ناپدید شد، نوبت چیدن اولین قارچ است.
  • پس از تشکیل کلاهک زرد قارچ، دما و رطوبت منطقه باید کاهش یابد تا قارچ از بین نرود.
  • قارچ‏‌ها را زمانی می‌توان برداشت کرد که رسیده و قرمز یا قهوه‌ای باشند.
  • بعد از اینکه قارچ‏‌ها به این رنگ رسیدند می‌توان آنها را برداشت کرد.
  • تمام مراحل رشد تا زمان برداشت قارچ گانودرما حدود 4 ماه طول می‌کشد.
  • بهتر است بلافاصله پس از چیدن قارچ‏‌ها کاملاً آنها را خشک نمایید.
  • قارچ‏‌ها پس از برداشت در دمای پایین (50 درجه سانتی‌گراد) شسته و خشک کرده و رطوبت آن‏‌ها در اتاق‌هایی با دمای حداکثر 35 درجه سانتی‌گراد گرفته شود.
  • قارچ گانودرما از آن دسته قارچ‌‌هایی است که پس از برداشت پژمرده می‌شود و بنابراین باید به سرعت مورد استفاده قرار گیرد.
میزان عملکرد قارچ گانودرما :

میزان عملکرد قارچ گانودرما بر اساس وزن مرطوب کمپوست حدود 6 تا 12 درصد و یا بهتر است بر اساس وزن خشک محیط رشد حدود 33 درصد می‌باشد. به ‌ازای هر 1 کیلوگرم بستر خشک یا 2 کیلوگرم و 100 گرم بستر با 65 درصد رطوبت، حدود 250 گرم قارچ تازه برداشت می‌شود. میزان رطوبت قارچ تازه حدود 55 درصد است.

✳️ موضوعات زیر نیز میتواند برای شما جذاب باشد :

✍️ جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی پرورش قارچ گانودرما یا لینگژی ، با اطلاعات کاملا به روز با فرمت Word و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ جواز تاسیس یا وام و تسهیلات بانکی ،با ما تماس  بگیرید .


کسب و کارهای پر طرفدار

طرحهای کشاورزی

© 2024 کلیه حقوق این وبسایت محفوظ میباشد.
Articles
Categories