• 021-77869979
  • سفارش طرح توجیهی : 09360555304
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 24/7

طرح توجیهی پرورش قارچ صدفی ⭐️ سال 1401 (PDF+WORD)

(4 votes, average 5 out of 5)

طرح توجیهی پرورش قارچ صدفی

جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی کشت و پرورش قارچ صدفی با اطلاعات کاملاً به روز برای سال 1401 ، با فرمت DOC و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، این صفحه را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید .


✔️ قارچ صدفی ، دارویی ترین قارچ خوراکی !


قارچ صدفی در بین قارچهای خوراکی ، از لحاظ خواص دارویی ، از جایگاه ویژه ای برخوردار است. در قارچ صدفی ماده ای به نام لواستاتین وجود دارد که سطح کلسترول خون را پایین نگاه میدارد و آن راتنظیم میکند بنابراین برای مبتلایان به چربی خون بسیار مفید میباشد.

قارچ صدفی همچنین به دلیل پایین بودن کربوهیدرات موجود در آن برای افراد دیابتی مناسب بوده و البته روی کبد و کلیه هم تاثیر مثبتی میگذارد.

به طور کلی چون پشت کلاهک قارچهای صدفی پره ای شکل و شبیه کفه صدف های دریاییست ، به قارچ صدفی معروف شده اند.

سطح کلاهک قارچهای صدفی صاف بوده و در ارقام مختلف به رنگهای آبی روشن ، سفید ، صورتی ، زرد ، کرم ، قهوه ای کمرنگ ، سیاه و غیره دیده میشود. شرایط پرورش قارچ صدفی مانند نور ، رطوبت ، دما و تهویه ، در رنگ و شکل کلاهک آن نقش دارد.

از آنجا که قارچ صدفی در عین خوراکی بودن خواص درمانی فوق العاده ای دارد و از طرفی در ایران نیز تولید بالایی ندارد بنابراین کسب و کار پرورش قارچ صدفی میتواند گزینه ی منطقی برای کارآفرینان خوشفکر بوده تا بتوانند پای این محصول را نیز به سبد کالاهای مصرفی ایرانیان باز نمایند.

ضوابط احداث واحد تولید قارچ صدفی

نکات ضروری مکان یابی برای احداث واحد تولید قارچ صدفی  شامل موارد زیر میباشد :

  • رعایت دسترسی و حداقل بعد فاصله تا واحدهای عرضه کننده بسترکشت قارچ خوراکی.
  • پیش بینی محل مناسب برای نگهداری مواد اولیه در محل اجرای طرح.
  • زمینه توسعه آتی واحد از نظر مکان و توسعه تاسیسات.
  • دسترسی به آب کافی متناسب با ظرفیت تولید و توسعه آتی.
  • دسترسی به برق صنعتی ،اولویت دسترسی به خطوط انتقال گاز و سایر امکانات ارتباطی وجود داشته باشد.

 حداقل ظرفیت تولید برای احداث واحد تولید قارچ صدفی : 

  • حداقل ظرفیت اقتصادی تولید برای صدور پروانه تاسیس واحد پرورش قارچ خوراکی صدفی، 50 تن در سال می باشد. 
  • تولید قارچ صدفی به همراه تولید بسترکشت آن درنظر گرفته شده است.
  • به طور کلی حداقل زمین موردنیاز برای احداث واحد پرورش قارچ خوراکی صدفی ، متناسب با طرح توجیهی تایید شده مهندسین مشاور و ابعاد زمین، ابنیه و محوطه سازی پیش بینی شده در طرح می باشد .

ضمنا موارد ذیل در تعیین حداقل زمین موردنیاز به عنوان راهنما قابل استفاده است:

رعایت حداقل فضای سبز مطابق ضوابط محیط زیست ضروری است و به مقدار زمین موردنیاز افزوده می شود.

حداقل مساحت ابنیه موردنیاز واحد تولید قارچ صدفی، معادل 1150 مترمربع می باشد که به شرح جدول زیر می باشد:

  • محل نگهداری مواد اولیه تولید بسترکشت : 300 مترمربع
  • سالن تولید بسترکشت : 100 مترمربع
  • سالن های تولید و راهروی دسترسی : 500 مترمربع
  • اداری، نگهبانی، رفاهی و کارگری : 100 مترمربع
  • سالن بسته بندی و سردخانه و انبار : 60 مترمربع
  • تاسیسات : 40 مترمربع
  • هانگار ماشین آلات : 50 مترمربع

حداقل آب، برق و سوخت موردنیاز :

  • آب موردنیاز می تواند از منابع مختلف از جمله: قنات دائمی، چشمه دائمی، رودخانه دائمی، آب سدهای دائمی و چاه های کشاورزی پس از تایید حق آبه از شرکتهای سهامی آب منطقه ای استان و یا شهرستان تامین گردد.
  • میزان سوخت گازوئیل مصرفی به ازاء هر کیلوگرم قارچ صدفی، در مناطق سردسیر ،خشک مرکزی ،معتدل و گرمسیر به ترتیب معادل 0.8، 0.7 ، 0.6 و 0.3 لیتر می باشد.
  • میزان آب مصرفی برای تولید هر کیلوگرم قارچ صدفی 30 لیتر  برآورد  می گردد.
  • میزان برق مصرفی برای تولید هر کیلوگرم قارچ صدفی، 1.5-1 کیلووات برآورد می گردد.

✔️ روش های کشت و پرورش قارچ صدفی


روش های کشت و پرورش قارچ صدفی

روش هاي مختلفي براي کشت و پرورش قارچ صدفي وجود دارد که مهمترين  آنها عبارتند از:

  • روش قفسه اي
  • روش جعبه اي
  • روش کيسه اي
  • روش مايه کوبي

در ايران متداول ترين شيوه کشت و پرورش قارچ خوراکي صدفي روش کيسه  اي مي باشد. در روش کيسه اي از ابعاد مختلف کیسه استفاده مي شود،اما به طور تجربي بهترين ابعاد کيسه 40*80  بوده که اين اندازه کيسه ، حدود 10 تا 12 کيلو گرم وزن تر کمپوست را در خود جاي مي دهد.

فرایند پرورش قارچ صدفی در کیسه

کشت و پرورش قارچ صدفی در کیسه شامل مراحل زیر میباشد :

  1. فرایند تولید کمپوست قارچ صدفی
  2. اضافه کردن بذر قارچ صدفی به کمپوست و آماده سازی کیسه ها
  3. آماده سازی مکان کشت و پرورش قارچ صدفي
  4. عملیات اجرایی پرورش قارچ قدفی در کیسه

در ادامه به بررسی هر کدام از این مراحل خواهیم پرداخت .


✔️ A ) فرایند تولید کمپوست قارچ صدفی به شرح زیر میباشد :


فرایند تولید کمپوست قارچ صدفی

مرحله 1 : ترکیبات موجود در کمپوست قارچ صدفی

براي تهيه ي بستر مناسب که اصطلاحاً کمپوست گفته ميشود، مي توان از بقاياي محصولات کشاورزي  مانند کاه ، کلش گندم ، کاه  برنج ، ساقه هاي ذرت، خاک اره، کاه ني ، خارشتر و.. استفاده نمود. بهترين ترکيب بسترميتواند مخلوط 2 به 1 کاه و خاک اره باشد. قارچ صدفي با تجزيه آنها مواد غذايي مورد نياز خود را دريافت و در جهت توليد قارچ به کار مي برد.

مرحله 2 : پاستوريزاسيون کمپوست قارچ صدفی به روش جوشاندن در آب

معمول ترين و متداول ترين روش پاستوريزاسيون روش جوشاندن در آب است که بسيار ساده و کم هزينه و اجراي آن راحت است.

ابتدا ساقه گندم يا هر ماده سلولز دار که مورد استفاده قرار مي گيرد به اندازه 7-5 سانتي متر برش داده و آنها را به مدت 1 تا5 ساعت در حوضچه آب خيسانده بطوريکه با قرار دادن جسم سنگين تمام سطح آنها در آب فرو رود .

درصورتيکه کاه وکلش زياد باشد بايد آنها را روي سطح صاف پخش کرد وبااستفاده از فواره يا آبپاش دستي روي آنها آب پاشي کرد.

در اين روش يک يا چند ديگ بزرگ بسته به ميزان کاهي که مي خواهيم بجوشانيم بر روي تعدادي اجاق گاز بزرگ قرار داده و به اندازه کافي آب در داخل آنها مي ريزيم، پس از اينکه آب به جوش آمد (اصطلاحاً قل جوش) کاه ها را داخل ديگ مي ريزيم.

بين 45 تا 60 دقيقه زمان براي جوشيدن کاه در حالت قل جوش (100 درجه) کافي است.

مي توان از مواد افزودني براي غني سازي کار وآماده سازي بستر کشت استفاده کرد بدین شکل که به ازاي هر صد کيلوگرم کاه خشک يک کيلو سولفات کلسيم، پنج کيلو کربنات کلسيم ومقداري پودر يونجه (يونجه خشک شده هر کيسه به ميزان صد گرم ) با کاه مخلوط کرده که اين مواد رابايد قبل از پاستوريزه کردن کاه اضافه نمود و سپس کاه راپاستوريزه نمود.

در حین جوشيدن کاه بايد با يک همزن کاه و خاک اره را به هم زده و مخلوط کنيم به صورتي که آب جوش به تمامي قسمت هاي کاه و کلش برسد.

مرحله 3 : آبکشي نمودن کاه و خاک اره

پس از جوشاندن و پاستوريزه نمودن کامل مي بايستي آب اضافي آنها را خارج و دماي آنها را به 17 تا 20 درجه برسانيد. براي خارج نمودن آب اضافي از يک  توري سيمي با روزنه هاي کوچک استفاده مي کنيم.

مرحله 4 : سرد نمودن کاه و خاک اره

بهتراست مرحله سردکردن در يک محيط سربسته وضدعفوني شده انجام گيرد مي توان در کنار اتاق کشت، اتاقي را در نظر گرفت وعمل سرد کردن وبسته بندي را انجام داد.

کاه را بر روي توري ريخته و آن را مرتباً به هم بزنيد تا آب مازاد آن خارج و سريع تر سرد شود. رطوبت ايده آل پس از خروج آب اضافي حدود 40 الي 50 درصد مي باشد.

براي بررسي ميزان رطوبت مي توان يک مشت کاه سرد شده را برداشته و بين انگشتان فشار دهيد که در حالت مطلوب چند قطره آب از آن چکيده مي شود.      

 مرحله 5 : ادامه ي سرد نمودن کاه و خاک اره

توري را بر روي يک فنس پهن کرده و آن را با چهار پايه 30 الي 40 سانتي متراز زمين  فاصله دهيد. مرحله آبکشي و سرد کردن را حتماً در محلي به دور ازجريان  هوا و آلودگي انجام دهيد.


✔️ B ) اضافه کردن بذر قارچ صدفی به کمپوست و آماده سازی کیسه ها


 بذر قارچ صدفی

قبل از آموزش ساخت کیسه های پرورش قارچ صدفی ، توجه شما را به دو نکته مهم در باره بذر قارچ صدفی جلب مینماییم.

خصوصيات يک بذر خوب قارچ صدفی به قرار زیر میباشد :

  • توده بذر کاملاً سفيد و شبکه ميسيليومي اطراف تمامي دانه ها را پوشانده باشد.
  • رنگ اسپان تازه سفيد است، اگر قهوه اي بود نشانه کهنه و مانده بودن بذر است.
  • توده بذر بايستي فاقد هر گونه کپک و لکه هاي رنگي باشد.
  • توده بذر نبايد لزج باشد، چرا که لزجي نشانه آلودگي باکتريايي است.

 ماده ي زمينه ي بذر قارچ صرفی چیست ؟

ماده ي زمينه اي مناسب براي اسپان ، دانه ي گندم مي باشد همچنین از بذرچاودار و ارزن نيز استفاده مي شود. در صورتي که بذر قارچ صدفی قبل از موعد کشت خريداري شود مي توان آنرا در دماي 4- 1 درجه سانتي گراد يعني در جاميوه اي يخچال نگهداري کرد مدت نگهداري بذر6-4 ماه ميباشد هر چه مدت نگهداري بذر بيشتر باشد قوه ناميه بذر قارچ پايين مي آيد.

 روش آماده سازی کیسه های پرورش قارچ صدفی

1 - پر کردن کیسه های پرورش قارچ صدفی :

کاه هاي خنک شده را در کف کيسه به ارتفاع 10 سانتي مترريخته و پس از آن يک لايه بذر مي ريزند. روش بذر پاشي به اين صورت است که بذر دور تا دور سطح بستر به شکل حلقوي با ضخامت 2 الي 3 سانتي متر بصورت پراکنده ريخته مي شود.

بذر ها حداقل 2 سانتي متر از کنار کيسه فاصله داشته باشند، زيرا در اثر تنش هاي محيطي به آنها شوک وارد مي شود. پس از آن يک لايه کاه به  ارتفاع کمي کمتر از لايه اول (چهار انگشت بسته) ريخته و به همين ترتيب يک لايه کاه و يک  لايه بذر زده مي شود تا کيسه پر شود. مي بايستي 10 تا 15 سانتي متر انتهاي کيسه را جهت بستن سر کيسه خالي گذاشت.

 2 - بستن کیسه های پرورش قارچ صدفی :

پس از پر شدن کيسه چنانچه احساس شد رطوبت درون کيسه ها کم است، نصف ليوان آب جوشيده از ديگ را بر روي سطح بستر دهانه کيسه مي ريزيم

پس ازآن سر کيسه ها را با دست جمع کرده و با استفاده از بند نايلوني گره ميزنيم ، نبايد زماني که کمپوست را داخل کيسه نايلوني مي کنيم کمپوست فشرده شود بايد مقداري از فضاي بالاي کيسه خالي در نظر کرفته سپس با طناب ببنديم  و کيسه را به صورتي که جعبه شيريني را گره مي زنند بسته بندي نموده و پس از انتقال به سالن ، در مکان هاي مورد نظر آويزان مي نماييم.

 3 - طريقه آويزان کردن کيسه های کشت و پرورش قارچ صدفی :

کيسه ها را با فاصله  از يکديگر  به سقف سالن آويزان کرده يا در قفسه هاي طبقه بندي شده قرار مي دهيم. فاصله ي دو کيسه از يکديگر بايستي به صورتي باشد که فضاي کافي براي رشد قارچ ها و نيز جريان هوا و عبور و مرور افراد  جهت نگهداري و برداشت قارچ داشته باشد.


✔️ C ) آماده سازی مکان کشت و پرورش قارچ صدفي


قارچ صدفي را مي توان در مکان هاي مختلف از سالن هاي بزرگ گرفته تا زير زمين هاي منازل و انبار هاي کوچک کشت نمود. اما باید اقدامات زیر را جهت آماده سازی مکان پرورش قارچ صدفی انجام داد .

1 – ضد عفونی کردن مکان پرورش :

از جمله اقدامات اوليه و اساسي ، جهت ضد عفونی کردن مکان پرورش قارچ صدفی ، ايجاد يک حوضچه کوچک آب آهک در مدخل ورودي سالن کشت مي باشد، به طوري که کليه افرادي که وارد سالن کشت مي شوند، بتوانند کف کفش هاي خود را داخل آب آهک قرار داده و از ورود آلودگي احتمالي جلوگيري کنند.

بهتر است قبل عمل پاستوريزاسيون ضد عفوني اتاق کشت را انجام دهيم به اين نحو 48 ساعت قبل از شروع کشت به مدت 24 ساعت اتاق کشت را با اب آهک ،فرمالدييد و...ضد عفوني وسپس به مدت 24ساعت تهويه اتاق کشت را انجام داد.

کف اتاق کشت حتماًبايد سيماني يا موزاييک باشد و شيب ملايم (يک در هزار)در نظر گرفته شود ، علاوه بر شيب بايد يک لوله پليکا درکف اتاق تعبيه تا آب اضافي را از اتاق به خارج هدايت کند تا کمتر آلودگي ايجاد شود.

2 - کنترل عوامل محيطي :

قارچ فتوسنتز انجام نمي دهد،  بنابراين نيازي به نور ندارد به جز در مقطعي خاص که آن هم براي تحريک ميسيليوم ها جهت باردهي و تشکيل پين مي باشد.

دما در اين مدت بايستي به طور ميانگين 24 درجه ثابت نگه داشته شود. رطوبت بين 50 تا 70 درصد تنظيم مي شود. براي ايجاد رطوبت مي توان از آب پاشي  سطح کيسه و کف سالن و يا از دستگاه رطوبت ساز استفاده نمود.

3 - تنظیم فاصله رديف ها :

 فاصله رديف ها از يکديگر بين 100 تا 120 سانتي متر در نظر گرفته مي شود و  فاصله ي کيسه ها روي رديف 60 سانتي متر تنظيم ميشود که با اين سيستم مي توان از فضاي سالن حداکثر استفاده را نمود.


✔️ D ) عملیات اجرایی پرورش قارچ صدفی در کیسه


پرورش قارچ صدفی در کیسه

عملیات اجرایی پرورش قارچ صدفی خود شامل مراحلی میباشد که در ادامه به شرح آن خواهیم پرداخت :

1 – روزهای ابتدایی پس از تلقیح کیسه های پرورش قارچ :

در روزهاي 3-1 بعد از تلقيح، کيسه ها بايستي در دماي 20 درجه سانتي گراد وتهويه ملايم ورطوبت 90- 85% نگهداري شوند.  

در اين روزها کيسه ها به نور نياز ندارند وبراي خروج آب اضافي بايستي ته کيسه ها را سوراخ نمود .

در سه الي هشت روز بعد از تلقيح بايد حدود 30-20 برش ضربدري به ابعاد  2سانتي متر روي کيسه ها ايجاد نمود در اين مرحله نيز دماي مناسب 20 درجه سانتي گراد ورطوبت 90- 85% وتهويه ملايم مورد نياز بوده ضمن اينکه نيازي به نور نمي باشد

براي برش کيسه ها بايد از چاقوي ضد عفوني شده با الکل يا وايتکس 30% استفاده نمود.

در هشت روز بعد از تلقيح 20 برش ضربدري اضافه مي کنيم در اين روزها 70%سطح کمپوست به دليل رويش قارچ سفيد مي شود .

در اين مرحله نيز به دماي 20 درجه سانتي گراد ورطوبت 90- 85% و تهويه ملايم نياز بوده وضمن اينکه به نور نياز ندارند .

در 21- 17 روز بعد از تلقيح بايستي رطوبت را به 90% رسانيد ودما را بين 22-18 درجه سانتي گراد نگه داشت ضمنا در این مرحله ، در شبانه روز به شانزده ساعت نور نياز مي باشد .

زمانيکه در مرحله اوليه پين هاي قارچ ظاهر شدند از محل برش ها بيرون مي آيد در صورتي که آنها در محلي که سوراخ  ندارند به وجود آيند يک برش ايجاد مي کنيم.

همچنین توجه داشته باشیم که :

  • کاهش نور وافزايش co2 به دليل عدم تهويه مناسب باعث کوچک شدن کلاهک وبلند شدن ساقه مي شود.
  • کاهش دما به زير( 17-) درجه سانتي گراد باعث تيره شدن کلاهک مي شود.
  • از اسپري کردن آب روي ميوه قارچ پرهيز شود .
  • براي توليد کلاهک قارچ يک شوک حرارتي نياز داريم .

پس از گذشت 24 تا 48 ساعت از مرحله تلقيح کيسه ها  روزنه هايي در سطح کيسه به تعداد 4 تا 8 عدد، جهت ورود اکسيژن به کيسه ها ايجاد مي شود که اين منافذ، بسته به ابعاد کيسه ها مي تواند بيشتر نيز باشد.

براي اين کار ابتدا توسط يک تيغ ضد عفوني شده روزنه هايي به قطر 2 تا 3 سانتي متر در سطح کيسه ايجاد مي کنيم، سپس پنبه هاي بهداشتي را به الکل آغشته و درون اين منافذ قرار  مي دهيم.

2 - مرحله شوک دهي :

 پس از گذشت 18 تا 25 روز از مرحله تلقيح کمپوست ها ميبايستي به کيسه ها شوک وارد کرد. شوک جهت باردهي و ورود رشد قارچ از فاز رويشي به فاز زايشي مي باشد که شامل چهار شوک مي شود:

  • شوک دمايي: کاهش دما از 25 درجه به 20 درجه
  • شوک رطوبتي: افزايش رطوبت از 70 درصد به 90 درصد
  • شوک نوري: تبديل سالن از تاريکي مطلق به حالت کاملاً روشن
  • شوک مکانيکي: برش پلاستيک روي پين هاي رشد کرده با تيغ

 3- مرحله برداشت قارچ صدفی :

 بين 27- 24 روز بعد از تلقيح ،محصول قارچ قابل برداشت بوده وقبل از پير شدن وريزش اسپور ها يعني قبل از اينکه لبه هاي قارچ باز شوند بايد آنها را برداشت کرد.

برداشت کلاهک زماني انجام مي شود که قطر آن حدود 8 تا 10 سانتي متر باشد. کوچکتر از اين اندازه از لحاظ اقتصادي مقرون به صرفه نمي باشد و بزرگتر از اين اندازه باعث زرد شدن اطراف قارچ و توليد اسپور مي شود که بازار پسندي محصول را کاهش مي دهد.

در شرايط مناسب به ازاي هر کيلو کاه خشک بستر ، 700 گرم تا يک کيلو گرم قارچ تازه بدست مي آيند.

 روش برداشت قارچ صدفي :

روش برداشت به اين صورت است که با دست پايه هاي قارچ را گرفته و با يک حرکت دوراني به سمت راست يا چپ، قارچ را از کمپوست جدا مي کنيم و  چنانچه قسمتي از ساقه در بستر باقي بماند آن را با چاقو بيرون آورده تا از  بروز آلودگي و يا غير فعال شدن آن قسمت کمپوست جلوگيري شود. 

 بسته بندي قارچ صدفي

ته ساقه هاي قارچ را با چاقو جدا نموده و کلاهک هاي قارچ را يکي يکي در  ظروف يکبار مصرف قرار مي دهيم. قارچ هاي روي بسته را جهت زيبايي به  پشت قرار مي دهيم يعني قسمت تيغه هاي زير کلاهک رو قرار داده مي شود.

✳️ موضوعات زیر نیز میتواند برای شما جذاب باشد :

✍️ جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی کشت و پرورش قارچ صدفی ، با اطلاعات کاملا به روز با فرمت Word و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ جواز تاسیس یا وام و تسهیلات بانکی ،با ما تماس  بگیرید .


دانلود فایل های طرح توجیهی تیپ کشت و پرورش قارچ صدفی


توجه : کلیه ی طرح های تیپ یا آماده ، صرفا کاربرد مطالعاتی و تحقیقاتی داشته و جهت اخذ مجوز و یا تسهیلات و وام بانکی مناسب نمیباشند . جهت تهیه طرح توجیهی با کاربرد اجرایی و بانکی با ما تماس بگیرید

فايل‌ها:
zipطرح توجیهی پرورش قارچ دکمه ای 51 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخسه شنبه, 16 آبان 1396 17:52
حجم فايل 114.99 KB
دانلود 276

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی پرورش قارچ دکمه ای 51 صفحه pdf داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخسه شنبه, 16 آبان 1396 17:55
حجم فايل 433.3 KB
دانلود 258

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی پرورش و بسته بندی قارچ دکمه ای و صدفی جونقان 55 صفحه داغ
تاريخچهارشنبه, 11 ارديبهشت 1398 18:16
حجم فايل 7.06 MB
دانلود 225

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی پرورش و بسته بندی قارچ دکمه ای 111 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخسه شنبه, 16 آبان 1396 15:08
حجم فايل 3.44 MB
دانلود 630

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

rarطرح توجیهی تولید قارچ خوراکی دکمه ای خوراکی 24 صفحه سال 98
تاريخپنج شنبه, 02 دی 1400 19:43
حجم فايل 931.43 KB
دانلود 40

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.


کسب و کارهای پر طرفدار

طرحهای کشاورزی

© 2024 کلیه حقوق این وبسایت محفوظ میباشد.
Articles
Categories